|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
takze nie martw sie. po prostu te wlosy blizej ciala szybciej wysychaja pod wplywem jego cieploty. dzisiaj normalnie wlosy wyschnely mi w jakies 2 godzinki przy czym warstwa o ktorej piszesz nadal jest lekko wilgotna
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
sophistgirl,
łaaaadne włosy
|
|
#2013 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Spaceroholiczka
|
Mam na oku kilka rzeczy, które po prostu musiałabym kupić
Ale jak na razie "akcja denko" i mam dylemat ![]() * Zauważyłam że mycie odżywką zdecydowanie służy moim włosom o wiele bardziej |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pierwsze zawsze schną wierzchnie warstwy włosów, bo te przy karku są przykryte z góry resztą, więc schną najwolniej...
|
|
|
|
#2016 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Gorzej, kiedy będę w szkole
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
trzeba próbować/testować. dziś spróbuję, jutro wolne więc jakby co rano umyję jeszcze raz
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Planuję taką małą akcję z intensywną pielęgnacją, bo chyba zdecyduję się na zmianę koloru włosów i nie chcę, aby aż tak bardzo ucierpiały |
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pomozcie mi bo mam dylemat- chce nalozyc maseczke na wlosy, z tym ,ze zawsze myje wlosy rano. Myslicie zeby umyc je dwa razy, wieczorem- razem ze splukaniem maseczki i rano, czy wieczorem np tylko ja splukac i nie uzywac szamponu ?
![]()
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz problemy z przetłuszczaniem?
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
niee, chodzi bardziej o to ze mi sie nie ukladaja zupelnie , wiec nie da rady nie umyc ich rano
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest dla mnie nadzieja, moje schną tak ok 1,5h
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-06-10 o 21:18 |
||
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znowu mam paro cm babyhairy
juz mam dosyc. moglyby wszystkie w jednym tempie rosnac a tutaj jedne bejbiki maja 3cm, drugie 5, 7, 9.. a cala dlugosc wlosow juz za pas
|
#2026 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
moje do łokci mniej więcej i już średnio sobie z nimi radzę
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzisiaj testowałam maskę z Pantene Nature Fusion
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Konto usunięte
|
Ale miałam dzisiaj zły dzień. Chciałam zrobić prostą fryzurkę - włosy odmówiły... Potem je rozpuściłam - odmówiły kontaktu, napuszyły się i w ogóle były niesfornie brzydkie.
Złapałam za nożyczki. I pewnie gdyby nie TŻ, który właśnie wszedł do domu to już bym miała na głowie boba do ramion.... To wyglądało jak z jakiegoś horroru -.- Wkurzam się już, tyle im daje, tak o nie dbam, a one co chwile rozdwojone, bez przerwy mają " bad day" i nigdy nie robią na nikim wrażenia...
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi i linka do Twojej blogowej pigułki Cytat:
![]() i mam jeszcze pytanie: bo robiłam niedawno maseczkę nawilżającą na twarz z aloesem z alterry i po kilku minutach "kontaktu" mordka zrobiła się cała czerwona i zaczęła piec więc zmyłam to jak najszybciej. Buźka była czerwona i piekła jeszcze ponad godzinę - stwierdzam uczulenie na aloes. Chciałam kupić zatężony aloes na zsk i teraz się boję, żeby mi krzywdy nie zrobił jak go dam na włosy. Darować go sobie? czy stosowany tylko na długość nie powinien zaszkodzić?? i na koniec moje liche włosiny nie mam się czym chwalić ale jak już obiecałam to pokażę zdjęcia słabej jakości bo robione komórką więc ciężko określić i porównać dokładnie ich stan. 2 pierwsze zdjęcia zrobione koło 2 tygodni temu (dokładnie nie pamiętam) 2 kolejne zrobione dziś (cięcie przedwczoraj) (cięcie jest równe tylko krzywo głowę trzymam na tym 2 )włosy wcześniej obcinałam w sierpniu ubiegłego roku a ostatnio farbowałam 19 grudnia |
||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci dam liche włosiny ![]() ![]() ![]() A ja znów do przodu dzięki meczykowi
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak skasować komentarz, dlatego edytuje. Przepraszam za kłopot.
Edytowane przez Cukierus Czas edycji: 2012-06-11 o 00:13 |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Ainnel, Syvi300, Malwka piękne włoski
Jak tak oglądam te wszystkie piękne zdjęcia, to stwierdzam, że chyba zamknę się w domu z olejami, półproduktami itp. i swoje wstawię następnym razem najwcześniej za rok Ogólnie przeleciałam tak tylko powierzchownie ostatnie strony, bo nie mam sił nadrabiać. Miałam mało czasu, a do tego wczoraj robiłam imprezkę u siebie i wymiękam
|
|
#2034 |
|
seriously? no.
|
proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579214
![]() btw śliczne, a nie liche włosy masz!
|
|
|
|
#2035 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie planuje zabrać się solidnie za moje włosy
. Już od kilku dobrych lat próbuje je zapuścić, ale co jakiś czas albo je stopniuje ( przez to, że mam włosy lekko za ramiona uważam, że lepiej się układają i bardziej mi pasują, co oczywiście nie zmienia faktu, że chciałabym mieć długie, zdrowe i jednakowej długości włosy) albo po prostu doprowadzę do takiego stanu, że już wtedy bez prostowania nie będą wyglądać w miarę. Niestety są bardzo zniszczone... nie chcą rosnąć, bardzo się łamią i są suche (oczywiście na końcówkach, bo przy czubku szybko robią się tłuste). Łamią się z kolei między innymi przez prostownice. Ale ostatnio prostownica zepsuła się, więc może to jakiś znak, żeby odstawić te wszystkie sprzęty i zacząć dbać o włosy (marzy mi się dzień, w którym będę mogła umyć głowę i zostawić je bez zbędnego modelowania, prostowania, takimi jakie są, bo nie są złe... lekko się falują, gdyby nie ich fatalny stan, wyglądało by to nawet nieźle). Nie dawno były ścinane, więc jeszcze nie zdążyłam ich do końca "zepsuć".Chce je porządnie nawilżyć, doprowadzić do porządku, żeby były ładne, długie i lśniące. Dziewczyny, napiszcie w skrócie w co powinnam się zaopatrzyć (wiem, że to przewija się przez cały wątek, ale może tak w telegraficznym skrócie, mini niezbędnik), żeby taka kuracja była udana. Jakie olejki, maseczki.... ja w tym temacie jestem zielona. Trzymajcie kciuki za moje dobre chęci i realizowanie ich!
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, dlaczego edytowałaś tamten post i napisałaś ponownie pod innym nickiem ![]() Nie rozumiem też tego, co napisałaś, że cieniujesz włosy, bo lepiej się układają, a w końcu je prostujesz, czyli w sumie się nie układają ![]() No i skoro się falują, to zajrzyj na forum dla zakręconych: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126 Tam dowiesz się co dalej zrobić, a może wyjdą z Twoich włosków piękne fale ![]() Zacznij od przeczytanie pigułki i FAQ ![]() Co do tego od czego zacząć, to nie ma złotego środka, nikt nie jest w stanie polecić konkretnego oleju, maski itp., bo każdy włos jest inny i nie na wszystkie z Nas działa to samo
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne włosy, dobrze, że je podcięłaś, końcówki nabrały gęstości
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-06-11 o 09:25 |
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i po podcięciu wyglądają 100 razy lepiej Cytat:
następnym razem czekam na zaproszenie |
||
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam przyciemnienia
A jest bardzo fajny
|
#2040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam pytanie, czy jeśli włosy są szorstkie, to znaczy, że są suche? A jednocześnie mają blask Czy jest może jakaś inna przyczyna tego? Przeproteinowanie odpada, z góry mówię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

takze nie martw sie. po prostu te wlosy blizej ciala szybciej wysychaja pod wplywem jego cieploty. dzisiaj normalnie wlosy wyschnely mi w jakies 2 godzinki przy czym warstwa o ktorej piszesz nadal jest lekko wilgotna

trzeba próbować/testować. dziś spróbuję, jutro wolne więc jakby co rano umyję jeszcze raz

Masz problemy z przetłuszczaniem?
moje do łokci mniej więcej i już średnio sobie z nimi radzę
To wyglądało jak z jakiegoś horroru -.- Wkurzam się już, tyle im daje, tak o nie dbam, a one co chwile rozdwojone, bez przerwy mają " bad day" i nigdy nie robią na nikim wrażenia...