Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 15:58   #2011
la figa
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
No geniusz ze mnie
W takim razie, może powinnam coś nakładać na włosy, aby jakoś je uchronić? Tylko co?
mam to samo takze nie martw sie. po prostu te wlosy blizej ciala szybciej wysychaja pod wplywem jego cieploty. dzisiaj normalnie wlosy wyschnely mi w jakies 2 godzinki przy czym warstwa o ktorej piszesz nadal jest lekko wilgotna
Stary 2012-06-10, 16:01   #2012
Hedonistka
Zakorzenienie

sophistgirl,
łaaaadne włosy
Stary 2012-06-10, 16:02   #2013
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hedonistka Pokaż wiadomość
sophistgirl,
łaaaadne włosy
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 16:18   #2014
Kaveri
Spaceroholiczka

Mam na oku kilka rzeczy, które po prostu musiałabym kupić
Ale jak na razie "akcja denko" i mam dylemat

* Zauważyłam że mycie odżywką zdecydowanie służy moim włosom o wiele bardziej
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 16:24   #2015
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
mam to samo takze nie martw sie. po prostu te wlosy blizej ciala szybciej wysychaja pod wplywem jego cieploty. dzisiaj normalnie wlosy wyschnely mi w jakies 2 godzinki przy czym warstwa o ktorej piszesz nadal jest lekko wilgotna
Mi pierwsze zawsze schną wierzchnie warstwy włosów, bo te przy karku są przykryte z góry resztą, więc schną najwolniej...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 16:25   #2016
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
też tak mam moje włosy po myciu odżywką są super. z tym że póki co przy każdym myciu nakładam olej i trochę się boję, że go nie zmyję samą odżywką

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 16:35   #2017
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
też tak mam moje włosy po myciu odżywką są super. z tym że póki co przy każdym myciu nakładam olej i trochę się boję, że go nie zmyję samą odżywką
Właśnie obawiam się tego samego. Teraz miałam trochę wolnego, to ratowałam się po oleju odżywką, bo zawsze mogłam umyć drugi raz, kiedy wyschły, a widziałam, że są tłuste.
Gorzej, kiedy będę w szkole
Stary 2012-06-10, 19:21   #2018
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Właśnie obawiam się tego samego. Teraz miałam trochę wolnego, to ratowałam się po oleju odżywką, bo zawsze mogłam umyć drugi raz, kiedy wyschły, a widziałam, że są tłuste.
Gorzej, kiedy będę w szkole
Anwen pisze, że oleje można też jakoś odżywką domyć: http://anwena.blogspot.com/2011/08/o...z-jeszcze.html. nie jestem jeszcze na takim levelu trzeba próbować/testować. dziś spróbuję, jutro wolne więc jakby co rano umyję jeszcze raz

książki
ubrania
Stary 2012-06-10, 19:32   #2019
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Anwen pisze, że oleje można też jakoś odżywką domyć: http://anwena.blogspot.com/2011/08/o...z-jeszcze.html. nie jestem jeszcze na takim levelu trzeba próbować/testować. dziś spróbuję, jutro wolne więc jakby co rano umyję jeszcze raz
Ja nałożę olej a jutro rano ew. wykorzystam OMO.
Planuję taką małą akcję z intensywną pielęgnacją, bo chyba zdecyduję się na zmianę koloru włosów i nie chcę, aby aż tak bardzo ucierpiały
Stary 2012-06-10, 20:01   #2020
ciumcium_
Raczkowanie

Dziewczyny, pomozcie mi bo mam dylemat- chce nalozyc maseczke na wlosy, z tym ,ze zawsze myje wlosy rano. Myslicie zeby umyc je dwa razy, wieczorem- razem ze splukaniem maseczki i rano, czy wieczorem np tylko ja splukac i nie uzywac szamponu ?
ciumcium_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:08   #2021
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
śliczne

msze nałożyć olej a tak mi się nie chce
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

sylvi - jak ci błyszczą włosy i ta kondycja!

dziękuję i tak jeszcze nie są super i krótkie są

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:15   #2022
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciumcium_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomozcie mi bo mam dylemat- chce nalozyc maseczke na wlosy, z tym ,ze zawsze myje wlosy rano. Myslicie zeby umyc je dwa razy, wieczorem- razem ze splukaniem maseczki i rano, czy wieczorem np tylko ja splukac i nie uzywac szamponu ?
a jak umyjesz wieczorem, nałożysz maseczkę itp. to rano będą w złym stanie? Masz problemy z przetłuszczaniem?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:36   #2023
ciumcium_
Raczkowanie

niee, chodzi bardziej o to ze mi sie nie ukladaja zupelnie , wiec nie da rady nie umyc ich rano
ciumcium_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:56   #2024
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Wiiitam! Długo się nie udzielałam, pamięta mnie ktoś jeszcze?
Mam tyyyle zaległości, zaraz zabieram się za czytanie żeby być chociaż trochę na bieżąco.

Wstawiam moje błagające o podcięcie włosy, bo akurat dzisiaj zrobiłam zdjęcie:
Pierwsze zdjęcie: 29.09
Drugie zdjęcie: dzisiejsze, ta sama bluzka to przypadek.
Pamiętamy, piękne włosy

Cytat:
riendo też się na biovaxa namierzam w wątku dla prostowłosych sporo dziewczyn nie polecało tego pomarańczowego (chyba do suchych i zniszczonych). latte i regenerującego najczęściej polecają. ale może ktoś kto używa się jeszcze wypowie, bo ja też w fazie poszukiwań jestem
Ja tez szukam nowego biovaxa, miałam latte ale szału nie robił, chciałam tego do zniszczonych, ale skoro nie polecany to może wezmę tego do wypadających

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Z początku pielęgnacji moje schły godzinę, teraz jakieś 10
Jest dla mnie nadzieja, moje schną tak ok 1,5h

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-06-10 o 21:18
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:06   #2025
la figa
Wtajemniczenie

a ja znowu mam paro cm babyhairy

juz mam dosyc. moglyby wszystkie w jednym tempie rosnac a tutaj jedne bejbiki maja 3cm, drugie 5, 7, 9.. a cala dlugosc wlosow juz za pas
Stary 2012-06-10, 21:13   #2026
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
a ja znowu mam paro cm babyhairy

juz mam dosyc. moglyby wszystkie w jednym tempie rosnac a tutaj jedne bejbiki maja 3cm, drugie 5, 7, 9.. a cala dlugosc wlosow juz za pas
o jaaaaa za pas moje do łokci mniej więcej i już średnio sobie z nimi radzę

książki
ubrania
Stary 2012-06-10, 21:42   #2027
riendo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Ja tez szukam nowego biovaxa, miałam latte ale szału nie robił, chciałam tego do zniszczonych, ale skoro nie polecany to może wezmę tego do wypadających
Ja latte mam, ale jeszcze nie używałam, też chyba skuszę się na ten do wypadających, mam nadzieję, że będzie dobry.

A dzisiaj testowałam maskę z Pantene Nature Fusion Tak to jest z nietrafionymi prezentami. Dla mnie nawet zapach ma silikonowy. Włosy mi dopiero schną, ale już czuję, że będzie przyklap stulecia...
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 22:28   #2028
201606242139
Konto usunięte

Ale miałam dzisiaj zły dzień. Chciałam zrobić prostą fryzurkę - włosy odmówiły... Potem je rozpuściłam - odmówiły kontaktu, napuszyły się i w ogóle były niesfornie brzydkie.
Złapałam za nożyczki. I pewnie gdyby nie TŻ, który właśnie wszedł do domu to już bym miała na głowie boba do ramion....
To wyglądało jak z jakiegoś horroru -.- Wkurzam się już, tyle im daje, tak o nie dbam, a one co chwile rozdwojone, bez przerwy mają " bad day" i nigdy nie robią na nikim wrażenia...
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 22:47   #2029
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Nadmiar protein podnosi łuski - temu wydają się suche.

Dania, dzięki!(a mój brat więcej się ze mną nie założy )
Dziś już mi nie poszło bo Włosi dali ale 5 dych mam na zakupy włosowe

Dziękuję za odpowiedzi i linka do Twojej blogowej pigułki

Cytat:
wniosek taki, że należy ograniczać humektanty zarówno w "mokrą" jak i "suchą" pogodę. dobrze móżdżę?

riendo też się na biovaxa namierzam w wątku dla prostowłosych sporo dziewczyn nie polecało tego pomarańczowego (chyba do suchych i zniszczonych). latte i regenerującego najczęściej polecają. ale może ktoś kto używa się jeszcze wypowie, bo ja też w fazie poszukiwań jestem
mogę prosić o linka do prostowłosych

i mam jeszcze pytanie: bo robiłam niedawno maseczkę nawilżającą na twarz z aloesem z alterry i po kilku minutach "kontaktu" mordka zrobiła się cała czerwona i zaczęła piec więc zmyłam to jak najszybciej. Buźka była czerwona i piekła jeszcze ponad godzinę - stwierdzam uczulenie na aloes. Chciałam kupić zatężony aloes na zsk i teraz się boję, żeby mi krzywdy nie zrobił jak go dam na włosy. Darować go sobie? czy stosowany tylko na długość nie powinien zaszkodzić??

i na koniec moje liche włosiny nie mam się czym chwalić ale jak już obiecałam to pokażę zdjęcia słabej jakości bo robione komórką więc ciężko określić i porównać dokładnie ich stan. 2 pierwsze zdjęcia zrobione koło 2 tygodni temu (dokładnie nie pamiętam) 2 kolejne zrobione dziś (cięcie przedwczoraj) (cięcie jest równe tylko krzywo głowę trzymam na tym 2 )
włosy wcześniej obcinałam w sierpniu ubiegłego roku a ostatnio farbowałam 19 grudnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg początek czerwca.jpg (57,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10 czerwca - po cięciu.jpg (49,8 KB, 85 załadowań)
Stary 2012-06-10, 23:06   #2030
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
Dziś już mi nie poszło bo Włosi dali ale 5 dych mam na zakupy włosowe

Dziękuję za odpowiedzi i linka do Twojej blogowej pigułki

i mam jeszcze pytanie: bo robiłam niedawno maseczkę nawilżającą na twarz z aloesem z alterry i po kilku minutach "kontaktu" mordka zrobiła się cała czerwona i zaczęła piec więc zmyłam to jak najszybciej. Buźka była czerwona i piekła jeszcze ponad godzinę - stwierdzam uczulenie na aloes. Chciałam kupić zatężony aloes na zsk i teraz się boję, żeby mi krzywdy nie zrobił jak go dam na włosy. Darować go sobie? czy stosowany tylko na długość nie powinien zaszkodzić??

i na koniec moje liche włosiny nie mam się czym chwalić ale jak już obiecałam to pokażę zdjęcia słabej jakości bo robione komórką więc ciężko określić i porównać dokładnie ich stan. 2 pierwsze zdjęcia zrobione koło 2 tygodni temu (dokładnie nie pamiętam) 2 kolejne zrobione dziś (cięcie przedwczoraj) (cięcie jest równe tylko krzywo głowę trzymam na tym 2 )
włosy wcześniej obcinałam w sierpniu ubiegłego roku a ostatnio farbowałam 19 grudnia
Nie stwierdzaj jeszcze uczulenia na aloes, ta maseczka na większość tak działa - ja uczulenia na aloes nie mam, a też zrobiła mi kuku.

Ci dam liche włosiny

A ja znów do przodu dzięki meczykowi
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 23:14   #2031
nafiyqa
Zakorzenienie

malwka, sliczne wlosy!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 23:52   #2032
Cukierus
Raczkowanie

Nie wiem jak skasować komentarz, dlatego edytuje. Przepraszam za kłopot.

Edytowane przez Cukierus
Czas edycji: 2012-06-11 o 00:13
Cukierus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 00:11   #2033
izus_86
Zakorzenienie

Ainnel, Syvi300, Malwka piękne włoski
Jak tak oglądam te wszystkie piękne zdjęcia, to stwierdzam, że chyba zamknę się w domu z olejami, półproduktami itp. i swoje wstawię następnym razem najwcześniej za rok

Ogólnie przeleciałam tak tylko powierzchownie ostatnie strony, bo nie mam sił nadrabiać. Miałam mało czasu, a do tego wczoraj robiłam imprezkę u siebie i wymiękam
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 00:21   #2034
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579214

btw śliczne, a nie liche włosy masz!

książki
ubrania
Stary 2012-06-11, 00:24   #2035
Anellyn
Przyczajenie

Właśnie planuje zabrać się solidnie za moje włosy . Już od kilku dobrych lat próbuje je zapuścić, ale co jakiś czas albo je stopniuje ( przez to, że mam włosy lekko za ramiona uważam, że lepiej się układają i bardziej mi pasują, co oczywiście nie zmienia faktu, że chciałabym mieć długie, zdrowe i jednakowej długości włosy) albo po prostu doprowadzę do takiego stanu, że już wtedy bez prostowania nie będą wyglądać w miarę. Niestety są bardzo zniszczone... nie chcą rosnąć, bardzo się łamią i są suche (oczywiście na końcówkach, bo przy czubku szybko robią się tłuste). Łamią się z kolei między innymi przez prostownice. Ale ostatnio prostownica zepsuła się, więc może to jakiś znak, żeby odstawić te wszystkie sprzęty i zacząć dbać o włosy (marzy mi się dzień, w którym będę mogła umyć głowę i zostawić je bez zbędnego modelowania, prostowania, takimi jakie są, bo nie są złe... lekko się falują, gdyby nie ich fatalny stan, wyglądało by to nawet nieźle). Nie dawno były ścinane, więc jeszcze nie zdążyłam ich do końca "zepsuć".Chce je porządnie nawilżyć, doprowadzić do porządku, żeby były ładne, długie i lśniące. Dziewczyny, napiszcie w skrócie w co powinnam się zaopatrzyć (wiem, że to przewija się przez cały wątek, ale może tak w telegraficznym skrócie, mini niezbędnik), żeby taka kuracja była udana. Jakie olejki, maseczki.... ja w tym temacie jestem zielona. Trzymajcie kciuki za moje dobre chęci i realizowanie ich!
Stary 2012-06-11, 00:54   #2036
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anellyn Pokaż wiadomość
Właśnie planuje zabrać się solidnie za moje włosy . Już od kilku dobrych lat próbuje je zapuścić, ale co jakiś czas albo je stopniuje ( przez to, że mam włosy lekko za ramiona uważam, że lepiej się układają i bardziej mi pasują, co oczywiście nie zmienia faktu, że chciałabym mieć długie, zdrowe i jednakowej długości włosy) albo po prostu doprowadzę do takiego stanu, że już wtedy bez prostowania nie będą wyglądać w miarę. Niestety są bardzo zniszczone... nie chcą rosnąć, bardzo się łamią i są suche (oczywiście na końcówkach, bo przy czubku szybko robią się tłuste). Łamią się z kolei między innymi przez prostownice. Ale ostatnio prostownica zepsuła się, więc może to jakiś znak, żeby odstawić te wszystkie sprzęty i zacząć dbać o włosy (marzy mi się dzień, w którym będę mogła umyć głowę i zostawić je bez zbędnego modelowania, prostowania, takimi jakie są, bo nie są złe... lekko się falują, gdyby nie ich fatalny stan, wyglądało by to nawet nieźle). Nie dawno były ścinane, więc jeszcze nie zdążyłam ich do końca "zepsuć".Chce je porządnie nawilżyć, doprowadzić do porządku, żeby były ładne, długie i lśniące. Dziewczyny, napiszcie w skrócie w co powinnam się zaopatrzyć (wiem, że to przewija się przez cały wątek, ale może tak w telegraficznym skrócie, mini niezbędnik), żeby taka kuracja była udana. Jakie olejki, maseczki.... ja w tym temacie jestem zielona. Trzymajcie kciuki za moje dobre chęci i realizowanie ich!
Witaj
Nie wiem, dlaczego edytowałaś tamten post i napisałaś ponownie pod innym nickiem

Nie rozumiem też tego, co napisałaś, że cieniujesz włosy, bo lepiej się układają, a w końcu je prostujesz, czyli w sumie się nie układają

No i skoro się falują, to zajrzyj na forum dla zakręconych: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=126
Tam dowiesz się co dalej zrobić, a może wyjdą z Twoich włosków piękne fale
Zacznij od przeczytanie pigułki i FAQ

Co do tego od czego zacząć, to nie ma złotego środka, nikt nie jest w stanie polecić konkretnego oleju, maski itp., bo każdy włos jest inny i nie na wszystkie z Nas działa to samo
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:24   #2037
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak Kascysko Ci już napisała, nie zrażaj się do aloesu przez maseczkę, ja tez ją kupiłam, myśląc, że Alltera taka naturalna, fajna to na buźkę będzie super, a tu co po kilku minutach jak mnie zaczęło piec, twarz czerwona, gorąca, po zmyciu i nałożeniu nawilżającego kremu zaczerwienienie trzymało się ok 2h. Na KWC też większość to negatywne opinie, coś im nie wyszła. A aloes stosuje do masek i nawet bezpośrednio na skalp stosowałam i nic mi nie jest

Bardzo ładne włosy, dobrze, że je podcięłaś, końcówki nabrały gęstości

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-06-11 o 09:25
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:32   #2038
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładne i po podcięciu wyglądają 100 razy lepiej

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ogólnie przeleciałam tak tylko powierzchownie ostatnie strony, bo nie mam sił nadrabiać. Miałam mało czasu, a do tego wczoraj robiłam imprezkę u siebie i wymiękam
impreza bezn nas?!? następnym razem czekam na zaproszenie
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:51   #2039
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a czy wax do wypadających przyciemnia?
Nie zauważyłam przyciemnienia A jest bardzo fajny

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:16   #2040
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Mam na oku kilka rzeczy, które po prostu musiałabym kupić
Ale jak na razie "akcja denko" i mam dylemat

Ja też to zauważyłam, ale dopiero pod koniec butli Balsamu Pottersa, zdecydowanie kupię kolejną

Mam pytanie, czy jeśli włosy są szorstkie, to znaczy, że są suche? A jednocześnie mają blask Czy jest może jakaś inna przyczyna tego? Przeproteinowanie odpada, z góry mówię
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości