|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty - no gdzieś chyba musimy gadać, nie???
MadziuZ
Ja moje koty mam wysterylizowane. Jeżeli chodzi o to nietrzymanie moczu to występuje w pierwszej dobie po zabiegu, gdy zwierzak wybudza się z narkozy i puszczają wtedy zwieracze. U moich kotów to było w czsie pierwszych 10 godzin, jednorazowo. Ponieważ o tym wiedziałam, kupiłam w aptece podkład ( z jednej strony ceratka a z drugiej lignina). Kosztuje ok.5 zł. Jak przynieśliśmy kota po zabiegu to leżał na tym podkładzie i na nim się zsiusiał. Jeden z nich wymiotował ale tylko raz i tylko śluzem bo do zabiegu miał być na czczo. Nie było tak tragicznie, można wytrzymać. Koniecznie ucałuj Aleksieja. Madziu7 Czekamy na zdjęcia. Asiu Gratuluję pracy Kasiu Trzymam kciuki, będzie dobrze!!! Figuniu Zdrówka życzę. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-13 o 18:32 |
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Nie no moja po zabiegu wskoczyła na telewizor tyle miała energii (pomimo kaftaniku bezpieczeństwa), cieszyła się , że już ją zabrałam z tego więzienia. Musiałam jej krepować girki kaftanikiem na noc, zeby nie rozrabiała. Na końcu sobie sama zdjeła szew węzełkowy ku przerażeniu mojej mamy
A znowu rodziców to przez tydzień sie nie ruszała taką miała traume. Ale jak była mała to była bita, a ja ją wyciagnęłam spod szafy, więc strasznie przeżywa nawet drobiazgi. Po 6 latach na szczęście toleruje moją, bo wcześniej dostawała ataków nerwicy. Wie że Kita nie mieszka z nią i jest z wizytą chwilowo i kiedyś sobie pojedzie. Brat ostatnio też wziął kota. Ktoś go wyrzucił. Tułał się po ludziach aż trafił do schroniska. pierwsze dni mieszkał u brata za lodówką jak go przyniósł. Na szczęście nie ma traumy. Bał się jechać tamwajem ostatnio, bo poprzedni przejazd był do lekarza, ale już mu przeszło
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla Was kobietki;ale bez zarazkow. Bo ja leze w lozku z laptopem TZ,ktory nie ma polskich znakow. Ledwo dycham, temperatura skoczyla mi do 38,3 st., a w weekend wazne oprowadzanie. I calkiem przyjemne wynagrodzenie. Mam nadzieje,ze sie szybko w miar pozbieram.
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Figu dużo zdrowka życzę, oby przeszło już jutro!
I dziękuję za kciuki, mam nadzieję, że już szybko coś się znajdzie ![]() Oby marzenia się spelniały!
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Figuś zdrówka dużo
Kasiu - marzenia się spełniają tylko trzeba w to uwierzyć no i nie wszystkie bo by się nam w główkach poprzewracało
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Alinko mi tam wystarczy praca na chwilę obecną, zakupiłabym farbę tablicową i takie cudo bym sobie zrobiła, dekupażowe to to nie jest, więc bym nie zepsuła
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie było co poczytać...
Madzia znów jesteś wielka!iedy Ty to....? Figuś daj spokój! Skuś się! Kitka super!Wreszcie trochę oddychniesz. A u mnie prawdziwy 13.Straciłam stówkę,nic nie załatwiłam. Muszę się jeszcze roli pouczyć bo jutro gram a nie chce mi sie... Dobrej nocy Babeczki! ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Kath! jak będziesz robić to x2! Idealna do mojej kuchni
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Katrinko więcej wiary w siebie. W decu. jak coś się zepsuje to najlepiej
robić od początku. Niedawno odnalazlam swoje stare ulubione klapki- wierzch buta był popękany , ale to moje ulubione , no i odrestaurowałam je siedząc i nudząc się na tym kiermaszu w Prudniku. zdjęcie u mnie na wątku. |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Szalona jesteś Tereniu, ale za to cię lublu. Zaraz pójdę pooglądać.
Ja też zresztą do normalnych nie należę. Wróciłam wczoraj do domu i zapałałam rządzą 3 latki pt" muszę nakarmić rybkę"!!! Wzięłam więc w swe dłonie ten granulat i jak nie SYPNĘ do tego małego akwarium. Alex dziubnął może ze 4 te kulki granulatu a reszta zaczęła puchnąć i opadać na dno, a było tego... no z 500 jak nic, takich małych kuleczek Woda zmętniała i musiałam wyławiać te kulki. Dziś woda bankowo do wymiany.Najmilejszy na to bez ogródek... " Ta ryba to kolejna rzecz na moja zgubę" - oczywiście w kontekście tego, że trzeba wodę wymienić, a mu się nie chce ![]() Dziś musi być dobry dzień... idę na pazurki po pracy- dolne i górne. Zastanawiam się nad hybrydowym, miała któraś? A i chcę powiedzieć, że podmieniono mi męża! Od dwóch dni chodzi i sprząta. Zaczął od wypolerowania, powtarzam wypolerowania łazienki w poniedziałek. Tego samego dnia jeszcze sprzątnął kuchnię, ugotował obiad i ... poodkurzał z własnej woli. Wczoraj wchodze do domu a mój mąż w 1 ręce trzyma Pronto a w drugiej szmatkę, ściera kurze!!! Jak dziś kupi mi kwiatki to na bankowo chodzi na boki ![]() Joluś, piosenka dla ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=6SAzUGiRpOQ Słyszałam, że u ciebie taras megaśny. Poprosze tam jakieś małe zielone krzesełko na stałe zamontować dla mnie, ja tak kocham tarasy ![]() Buziam i lecę pracować
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie szalone kobitki ,u mnie dziś od samego rana pada .
.O 5.30 biegałam po dworze w piżamce i zbierałam pranie ,a i tak już lekko namoknięte .Potem na pół godzinki do łóżeczka ,ale spania zero .Wstałam i upiekłam placek drożdzowy z truskawkami ,ale pachnąMadziu Z -lakier hybrydowy bardzo dobry ,tylko zmyć już go sama Za to żadna niespodzianka typu zadrapanie lub starcie nie grozi .Gdyby tylko nie rosły tak szybko pazurki to cały miesiąc można byłoby go nosić .Miłego dnia babeczki Edytowane przez anuleczka2 Czas edycji: 2012-06-14 o 08:57 |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszałam o nim pozytywne opinie, ale zrobie sobie go chyba na pazurkach dolnych... tam mi wolniej rosną
![]() Pytanko arcy ważne!!! Szukam od rana producenta bombek akrylowych... zależy mi na tych dużych 15 cm. Patrzyłam na stronach i glównie te bombki sprzedają nasze sklepy hobbystyczne, więc jeszcze na tym zarabiają. Skąd więc je biorą w hurcie? Wie ktoś może? buzi |
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki...
Z pracy wyszłam wczoraj o 17.00, potem byłam jeszcze odwieźc naczynia z cateringu i dostałam pyszne sushi. Pojechałam odebrać mamę z pracy i czmychnęłyśmy do ikei. Buty wrzuciłam do koszyka i latałam boso, bo juz mi nogi odpadały po całym dniu w tych obcasch ![]() Kupiłam pościel i poszewki i sypialnia wygląda już lepiej ale to jeszcze nie koniec... doby mi na wszystko brakuje - na dzisiejsze popołudnie też zaplanowałam już mnóstwo rzeczy (kiedy ja to zrobię ??????????)Nie miałam siły wrzucić zdjęć wczoraj na kompa, może dzisiaj mi się uda ? A tu... hmmm..... http://download.digit-al.pl/andrzej/fun/gif-prelude.gif no cóż... szukałam starego zapisu nutowego i co ? hahahahahahha ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Może z hurtowni ? Teraz nie ma sezonu, to nie znajdę, ale w sezonie w hurtowni kwiatów mają styropianowe, może akrylowe też... nie wiem, bo nie szukałam nigdy... |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula zamierza w czerwcu bawić się bombkami??? Rozumiem,że
masz stresa z zachowaniem osobistego męża ale tak wcześnie?? Hybrydowy manik.. noszę od pół roku. Fajny ale czy masz tyle czasu by spędzać go w gabinecie co 2, 3 tygodnie? Rano pojechałam rowerkiem na giełdę i mam cały pokój w kwiatach. Mój luby wraca z budowy. /przysiegam nic nienarozrabiałam/ Na obiad Chałodziec Litewski. |
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia dostałam wisior
Jest piękny i super pasuję do kolczyków. Zdjęcia zrobię jak przestanie padać. Od 2 dni mamy ścianę deszczu.
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o takie coś znalazłam... http://www.alibaba.com/product-gs/45...ansparent.html
Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2012-06-14 o 11:47 |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Zielonka, to jak już zdekupażujesz ten tysiąc zamówionych bombek, to przyjadę do Warszawy je zobaczyć
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Agnessja.
To jest coś konkretnego te Chiny, ale... a) koszt wysyłki b) oclenienie c) minimalna ilość zamówienia 1000 szt d) pytanie czy można zamówić nie jako firma a osoba prywatna. No właśnie Jola, zamawiałaś z Chin koraliki, jak to wyglądało? Buziaki ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a 1000 szt to nie problem, pewnie by się znalazły inne chętne (jak nie to zapas na 10 lat ), a jak ktoś płaci to nie ma znaczenia czy prywatny czy firma... policzyć czy się opłaci i się kupuje albo nie...
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam maila do Pani Lu
Sama w pracy mam do czynienia ze "skosami"- jak mawia poppy i wiem, że to wszystko jest bardziej zamotane niż się może wydawać, ale... zobaczymy. Jestem ciekawa. Bardzo ci dziękuję za namiar
|
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Zieloniutka:
po pierwsze: Ty się spytaj otwarcie swego małza co przeskrobał bo to podejrzanie wyglada, albo miałas juz tak brudno w domku po drugie: ty zamierzasz zamawiać te bombki dla nas wszystkich? Bo rozumiem, ze sama ich nie obrobisz po trzecie: miałam hybrydę na łapkach i stópkach, szłu nie robi tylko tyle że spokój z malowaniem na dwa tygodnie. Ale ja osobiscie i zdecydowanie polecam żel (zwykły kolorowy na podkładzie z przezroczystego) na pazurki, bo lepiej się "trzyma" paznokci i nie ma składników przenikajacych do organizmu, a ponoć jak twierdzi moja kosmetyczka hybrydowy cos takiego w składzie posiada (na tyle że "ciężarówkom" sie go odradza) Kicia gratulejszym pracy Sioodemko nasza "SUPERWOMAN" A ja mam dzisiaj bunt na pokładzie: "pier... nie robię" ale zaraz mi przejdzie (będzie musiało ze wzgledu na ogrom pracy )
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
daj znać jak odpowie... ciekawe ile przesyłka,
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super bardzo się cieszę Ja dziś byłam u znajomej fryzjerki i akurat była pani od paznokci no to mam i fryzurkę i paznokcie (ale po prostu pomalowane - po żelowych miałam potem z rok problem żeby płytka wydobrzała) Nawet TŻ zauważył ![]()
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
No to już wszystko wiem... szybkie te Chińczyki
Koszt transportu to 1129 USD!!!!! Zaraz muszę sobie to policzyć Bo na razie padłam.. ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- SPrawa wygląda następująco: 1 bombka 12cm kosztuje 0,53 $ 500 bombek=265$ 1 bombka 16cm kosztuje 1,07$ 500 bombek= 535$ + koszt transportu czyli 1129 $ 265+535+1129=1929$ Średnia cena bombki, bez odróżnienia wielkości wyniesie 1,9$ xkurs NBP dzisiejszy 3,44 = 6,5 zł 6,5 zł za bombkę 16 cm akrylową rozkładaną- w sklepach kosztują ok 16 zł. Hmmmm...... mam babo placek
|
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Zielona - jeszcze jakieś koszty przelewu, ewentualnie cło... kupa nerwów... niektóre polskie sklepy uzależniają cenę od ilości kupionego artykułu... ciekawam ile tego potrzebujesz...
![]() z tymi kosztami to małe przegięcie, ciekawe ile te bomby ważą w takim razie... edit: i czy ubezpieczone to to... to była taka oferta pierwsza z brzegu, może inni mają lepszą...
Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2012-06-14 o 15:29 |
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Już to widzę Madziula szuka następnego zajęcia-zawodu hurtownika.
Ale nie widzę jak te 1000 bombeczek przylatuje do jej sympatycznego mieszkanka. Dzisiaj zawziełam się by odnależć warszawskie miejsce - pijalnię Figowej Yerba Mate. Gdy byłam już u celu i tak bardzo spragniona tego cuda zobaczyłam na zaniedbanym miejscu karteczkę i słowa: Duch Indiana z plemienia Guarani podjął decyzję aby wyruszyć w dalszą drogę i opuścić małą pijalnię Yerba Mate. Dokąd poszedł dalej i czy wróci tego na razie nikt nie wie..... itp. I co Wy na to. musiałam zadowolić się zakupem herbatki w zielarskim skl. i tylko 0,5 kg za 29 zł. Ogłaszam, że właśnie otworzyłam hurtownię owej herbatki - smak cytrynka. Właśnie sie zaparza i aż boje się jej spróbować
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Tereniu daj znać czy smakuje jak zupa z petów
mam jednak nadzieję, że nie ![]() zielonki coś znowou kominuj,ą z bombkami jakimiś, ciekwam oj ciekawam ![]() Jolu może kiedyś takie cudo zrobię, no chociaz pewnie wyjdzie inaczej niż na zdjęcie ![]() ale zamówienia przyjmowała będę jak już sobie zrobię
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja yerba mate piję już od kilku lat. Zawsze kupuję przez allegro. Nie jest zbyt dobra ale wielu twierdzi, że zdrowa. Mam całe oprzyrządowanie do jej picia. Nie wiem czy wiecie, że tą "herbatę" powinno się zalewać kilka razy (przynajmniej 3) ta zalewana 2 i 3 raz jest bardziej wartościowa od tej pierwszej. http://allegro.pl/listing.php/search...category=73973 Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:31 |
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem co powiedzieć!
Właśnie był u mnie paczkonosz. Myślałam, że to paczuszka z wymianki dopingującej na drutowym, a tu nie. Zaczęłam odpakowywać i pomyślałam, hm ciekawe czy jestem w stanie po nazwisku odgadnąć od kogo to. Ku mojemu zdziwieniu wielkiemu okazało się, że to paczuszka od Joli!! ![]() Rozprawiłam się z kartonem zewnętrznym (a solidnie zapakowany ) TŻ mi musiał pomóc wyciągam, a tam pudełko od czajniczka takiego jak Biernasia pokazywała jakiś czas temu. Myślę: ciekawe co ta Jolcia mi tu zapakowała, że aż takiego dużego kartonu potrzebowała. ![]() Z tych emocji serce mi juz waliło jak młot! ![]() W końcu udało się się pudło otworzyć a tam ten cudaśny czajniczek! Przesyłam zdjęcia, patrzcie jak cudownie pasuje do mojej kuchenki! Wzruszyłam się, cudny prezent, choć na niego nie zasłużyłam niczym. ![]() Jolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję, dziękuję, dziękuję Taka jestem uradowana, że aż Luby zazdrosny. ![]() Brak mi słów już, żeby opisać jak się teraz czuję. Wielki buziak! ![]() Edit: W paczuszcze była też karteczka: "Marzenia się spełniają" Chyba czas zacząć w to wierzyć
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2012-06-14 o 17:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

.O 5.30 biegałam po dworze w piżamce i zbierałam pranie ,a i tak już lekko namoknięte .Potem na pół godzinki do łóżeczka ,ale spania zero .Wstałam i upiekłam placek drożdzowy z truskawkami ,ale pachną
Za to żadna niespodzianka typu zadrapanie lub starcie nie grozi .Gdyby tylko nie rosły tak szybko pazurki to cały miesiąc można byłoby go nosić .