|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII
ktosia no wymiar można obniżyć ale jak pracowałam z dziewczynami co miały dzieciaczki trzyletnie i wracały po 12h do domu to od razu szły spać, dzieci też spałyjuz dawno i cały dzień ich nie widziały, a po 8h nie zgodzili się by pracowały, a na mniejszy etat też nie chcieli by przeszły, ja będę obniżać etat ale dlatego by mnie nie zwolniono bo niestety jestem niewygodna dla mojego pracodawcy
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
ech..
Moj mąż mi jedzie w piątek na studia na aż 1,5 tygodnia ech... |
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martucha pod Twoimi słowami podpisałabym się wszystkimi nogami i rękami! Baja z Tobą też się zgadzam co do jakości czasu poświęcanego dziecku India co się dzieje? Co teściu kombinuje? Wczoraj byliśmy na zakupach. Generalnie nie jeździjcie na zakupy pomiędzy meczami Makabra! Ludzi mnóstwo! Ale mamy to już z głowy, dzisiaj po pracy mam zamiar posprzątać i od jutra po pracy czyste lenistwo
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mąż dzisiaj wstawał o 2.15 bo jechał odwieźć brata na lotnisko. Smutno mi ![]() My już z małą po śniadanku, pogoda pod zdechłym kanarkiem, więc najchętniej bym się uwaliła w łóżku z herbatą i dobrą książką
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak pogoda w sam raz na wylegiwanie sie w łóżku... ale z moim Tomciem to nie przejdzie ![]() dziewczyny mam zamrożone troche czerwonej porzeczki - jak ją moge wykorzystać? |
|
|
|
|
#2467 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czerwoną porzeczkę możesz wykorzystać do kompotu, do pierogów, do ciasta kruszonkowego, do ciastek z ciasta francuskiego
|
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam właśnie o jakimś cieście - z kruszonką najbardziej mi pasuje - masz jakiś przepis? moze zrobie tomciowi na imieniny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przede wszystkim od wczoraj chodzą za mną lody, także dzisiaj mam zamiar zapolować na jakieś
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mi sie przypomniało że mam fajny przepis na ciasto z maślanką i kruszonką w sam raz do kwaskowych owoców - to bedzie miał tomcio na imieninki
tylko musze go znaleźćGucia - jak lody to tylko z gór
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę a tu z rana już o jedzeniu
![]() Za godzinkę gdzieś będę sie zbierała z małą na spacer bo cudne słonko za oknem
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia ty chyba żyjesz w innym świecie
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie rano padało, a od 11 świeci cudnie
![]() melduje ze żyjemy, młody ma zapalenie gardła, spał w nocy już ładnie ale tym samym odstawił się sam od smoczka i od butelki - wszystko je łyżeczką nawet herbatke.. ew. pije z kubka w jeden dzień to tak udoskonalił że ma nalane pełno i pije bez wylania (ból sprawiało mu ssanie więc wszystkie smoczki niekapki rurki poszły do kosza;D ) szkoda mi go trochę ale jak teraz działają leki i widzę że z nim super to super bo w 2 dni pozbyliśmy się tyle uciążliwych przyklejek że szok ![]() a na 16 mam zakończenie przedszkola moich dzieci
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - jak to mówią, zazdroszcze takiego szybkiego pozbycia sie smoka
|
|
|
|
|
#2478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Baju, super że podzieliłas się tym z nami
mimo, że to jeszcze mnie nie dotyczy to z ciekawoscią to przeczytałam. Ja akurat bardzo lubię Supernianię- nawet mam subskrycję jej bloga na moim blogu z tego co pamietam to pani Dorota wcale nie popiera zostawienia dziecka samemu sobie w chwilach histerii. Jak np. dziecko nie chce zasnać i też szaleje to tłumaczyła zeby nawet 100 razy zanosić dziecko do łóżka i siadać koło niego. Tak samo w innych sytacjach mówić że się je weźmie na kolana, czy przytuli ale dopiero jak sie uspokoi. Bo skoro dziecko na włąsne zyczenie wpada w histerię (próbuje coś wymusić) to nie można ulegać a przytulenie jest jak akceptacja, jak pochwała. Czyli być obok ale nie reagować na złe zachowanie, nie ulegać. Cytat:
Cytat:
nic mega trudnegoCytat:
, a możesz napisać co Twoim zdaniem należy zrobić jak dziecko ryczy?Cytat:
India! dziekuję ))))))))))))))))))))))) ))))))))))))
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2012-06-14 o 14:29 |
||||
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym samym co ja, moja droga. Bo u mnie też paskudnie na dworze. |
|
|
|
|
#2480 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
laski trzymac kciuki bo moze bedziemy miec samochodzic
![]() tylko poki co nie mam informacji czy aby juz nie jest sprzedany buu i czy wnic w nim nie stuka i nie trajkocze
|
|
|
|
#2482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i leje do teraz:/ Cytat:
![]() u mnie dalej leje:/ Cytat:
no trzymam trzymam potem sie pochwal tym cudem
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć z praktyką gorzej ![]() Cytat:
... ale zdecydować się najgorzej ![]() aaa!!! super!!! bardzo się cieszę!!! gratulacje!!!
|
||
|
|
|
#2485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ana my juz po leciu a wy?
Jezu łeb mi pęka w pracy byłam dziś prawie 12 godzin, nogi mi odpadają, mam dość, ale wszystko się udało, prócz pogody, bo lało do południa i mocno chłodno było, wiec z imprezy na dworze nici, na szczęscie potem sie wypogodziło i dzieci mogły skorzystac z róznych atrakcji na dworze. Cytat:
I nie uwierzę, że nie podchodzisz do malej jak jest sama w łożeczku i próbuje cie przywołać. Bo chociaz na chwilę ale do niej zaglądzasz. Co do mam niech sobie będą zmęczone, ale niech mają w glowie to, że przez większość dnia nie ma ich przy dziecku wiec niech chociaż wieczór spędzą z nim maksymalnie. No chyba, że im nie zależy na dobrej relacji z dzieckiem, no cóż może być i tak Cytat:
i z pierwszą częscią i z drugąCytat:
|
|||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie byłam kiedyś świadkiem sceny w sklepie z udziałem taty i jego może 2- 2,5 letniej córeczki. Dziewczynka cos od niego chciała, nie pamiętam o co chodziło, chyba chciała nosić koszyk. Tata jej tłumaczył, że nie, bo ciężki itd. No i schemat - ona chce, tata nie, no to w ryk. Pruła sie strasznie, rzucała na podłogę, a tatuś stał ze stoickim spokojem. Poprosił ją by sie uspokoiła i wtedy porozmawiają. Minęły może z 4 minuty, młoda się uspokoiła, podeszła do taty, tata ją przytulił, wyjaśnił co i jak, ona go przeprosiła (!) i było cacy. Ale podziwiam tego tatę za spokój i opanowanie w sklepie pełnym ludzi. Metoda typowo super niani, ale jak widać skuteczna.
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no długo, długo. Ale pewnie czas nam szybko zleci. Kliwia trzymam kciuki. Marta dobrze, że z małym lepiej. |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj prułam jeszcze na zakończenie akcji, która dowodziłam i I miejsce wśród PS także super! ale to, ze dowiedziałam sie na ostatnią chwile- (wczoraj, ze jest dzisiaj -- A ja mam masakryczny weekend w szkole idę zaczynać naukę z jednego z przedmiotu ehh |
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
czytam was ale przepraszam nie umiem poodpowiadac... nie umiem spac, nie umiem jesc, brzuch i glowa mnie boli-dlaczego? - musze podjac decyzje o mojej pracy od wrzesnia i nie wiem co zrobic! ciezka sprawa,nawe TZ i moja mama maja problem mi podpowiedziec jak bedzie najlepiej. Zabciu - GRATULACJE !!!!!!!! |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Makabra! Ludzi mnóstwo! Ale mamy to już z głowy, dzisiaj po pracy mam zamiar posprzątać i od jutra po pracy czyste lenistwo

, a możesz napisać co Twoim zdaniem należy zrobić jak dziecko ryczy?