|
|
#3481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII
Cytat:
a wichura okropna, dobrze ze byliscie w domku i samochodu nie bylo przed domkiem ![]() Cytat:
to teraz wreszcie mozesz odetchnac i sie odstresowac ![]() Cytat:
do tego ketchup tez u nas jest paskudny trzeba sie dobrze naszukac zeby znalezc dobry dlatego teraz jak jechalismy z polski samochodem to sobie nabralam kielbasy, majonezow, keczupow i przypraw (tutaj sa dosc drogie ok. 2 euro za opakowanie, a praktycznie nic nie mialam tutaj wiec wolalam w pl wszystko kupic) najbardziej mnie obrzydzaja ich hot-dogi tz sie ze 2 razy skusil... raz bo mial ochote, a 2 raz byl glodny a nic nie bylo... fuj od samego patrzenia bylo mi niedobrze ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Byliśmy dzisiaj na bardzo długim spacerku, w drodze powrotnej ścigaliśmy się z burzą, 1:0 dla nas Udało sie nie zmoknąć
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba - ja też targam przyprawy z Polski
- mała paczka kosztuje tutaj ok. 2-2.5 Euro, w tej cenie mam z 6-8 polskich. Majonez znalazłam dobry (ale nie holenderski ), ketchup kupujemy Hellmannsa. Oprócz kielbasy nie tykam ich mielonek, które oni nazywają szynką w ladzie masz ich wyłożone ze 20, a normalnej szynki 2-3 rodzaje. Za to salami jest pycha, plus wędzone rzeczy ale większość to nie rodzime wyroby ale sprowadzane A i przywożę też budynie (tu jest tylko wersja do zalania zimnym mlekiem) i galaretki (zazwyczaj jest jedna w sklepie - truskawkowa) - przebicie cenowe podobne jak na przyprawach.I co mnie wkurza - nie mogę nigdzie kupić ciasta francuskiego w płacie - są pokrojone w kwadraty wielkości dłoni i jak potrzebuję arkusz to muszę sklejać ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Patrze za okno i co - standard, niedziela wieczór, przestało lać i wyszło słonko - wściec sie idzie. Z jednego się cieszę, że nie ma takich burz jak w Polsce, patrząc na zdjęcia są przerażające.
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie to wygląda.Z tą solę to dobrze wiedzieć, ale raczej jakoś specjalnie im nie będę gotowała, raczej to co my jemy. Ale uwagi cenne a zapytam tak w razie co... te serduszka, płuca ugotowane to mrozić?w ogóle to im trzeba chyba miarkować jedzenie, bo nie odejdą póki wszystko nie zniknie z miski a jak coś tam zostanie to za chwilę wracają dojadać, a potem brzuch na boki i się toczą- nie mają umiaru... heh ![]() Własnie dostały ziemniaka i trochę mięska z kurczaka to jeden mnie chapsnął łapą, jak mu chciałam coś tam przesunąć i porządnie mnie drapnął, nie widziałam go jeszcze tak agresywnego ![]() Bzyczko dziękuję pięknię |
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!
Cytat:
Cytat:
Ale sie dzis nachodzilam po sklepach, bylismy w M1 ale jakos nie znalazlam nic do konca fajnego gryyy Mialam zamiar kupic sobie krotkiw spodenki jeansowe a nie bylo! i sandalki z ccc. W orsayu przymierzalam fajna kiecke ale miala tak paskudnie zaciagniete nitki z przodu i nie dalo sie tego naprawic a szkoda bo byla fajnie przeceniona gryyy
|
||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale mam doła
![]() od jutra wracam do pracy jest mi strasznie przykro ale muszę bo z jednej wypłaty za Chiny ludowe nie wyrobimy... jest mi tak przykro ze to nie ja pierwsza byc moze zobaczę pierwsze kroczki małego, nie ja pewnie usłyszę pierwsze słowa poza "babuuuu" "mamuuuuu" "agu" itd... buuuuuuuuu czemu ten nasz kraj jest tak beznadziejnie skonstruowany....... |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę! Zawsze w razie czego możesz skrócić czas pracy, wtedy i z kasą łatwiej i Ty byś miała więcej czasu dla synka. Opcja jest zawsze Będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz bedzie dobrze! na pewno wiele pierwszych momentow wydarzy sie w Twojej obecnosci - Igorek zrobi to specjalnie dla mamusi ![]() kto bedzie z malym ? na ile godzin wracasz do pracy? |
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj byl grill i chillout ![]() dzieki wam jeszcze raz |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
WITAJCIE
![]() ![]() ![]() Będę Was czytać później, bo biurko mam zawalone papierami... przez tydzień nie będzie mnie za nich widać... a tylko 2 dni mnie nie było! Co to będzie jak pójdę na 2 tygodnie na urlop ![]() Objechaliśmy bezpiecznie i w miarę sprawnie. Więcej wieczorkiem jak już Was poczytam i po odpisuję ![]() Całuję!
|
#3491 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj do pracy a tak mi się nie chceeee.... i cały ten tydzień idę...
|
|
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie czeka to samo Cytat:
stwierdzam to po mms do martuchy ![]() mama albo teściowa chyba pisała kiedyś
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
tak pocieszałam się, że masz ścięte włosy na prosto tak jak ja
a dzisiaj mi się śniła martucha, że razem biegałyśmy a potem mi doradzała czy mam umyć włosy rano czy nie hehe - co ja mam z tymi włosami gratuluję kliwia niech samochód dobrze się prowadzi niedaleko nas też przeszła trąba, kolega z pracy mówił , że akurat był na działce i widział z daleka jak deski latały
|
#3495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko z kisielem wiedzialam ze prawdopodobnie tu tego nie ma bo kiedys jak bylam w Slowenii na Sokratesie to wszyscy sie dziwili co to takiego jem i potem jak pojechalam na swieta do domu to wracalam z torba pelna kisieli bo kazdy sobie zazyczyl ![]() co do tutejszych "wędlin" to jak tylko na nie patrze to od razu mi niedobrze a za salami nie przepadam więc jestem tu biedna ale na razie nie tesknie jakos strasznie bo w sumie przyzwyczailam sie jeszcze w polsce ze na sniadanie jem platki musli z jogurtem a kolacji przewaznie nie jem wiec nie mam nawet kiedy jesc tej wedliny ![]() najgorsze jest to ze sobie nawet za duzo tych kielbas z polski nie przywioze bo mamy dosyc mala zamrazarke... ciekawe jak to u nas jest z ciastem francuskim... mielismy problem zeby go zlokalizowac w ogole, ale udalo sie i wiem na pewno ze jest w najblizszym czasie mam zamiar robic rybe w ciescie to sie przekonam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bylas ostatnio u fryzjera i jestes niezadowolona z efektow?moze jakies "kompleksy" na punkcie wlosow? mi sie czesto snia jakies durnowate sny ze chodze do szkoly (normalnie do tej ktorej chodzilam, widze kolezanki, nauczycieli) i nagle sie okazuje ze jest koniec roku szkolnego a ja w semestrze nie bylam na ani jednej lekcji biologi i nie przechodze do nastepnej klasy... i w ogole nie ogarniam tego, latam za nauczycielami, jak ja taka dobra uczennica moge kiblowac potem sie budze i sie okazuje ze lo skonczylam prawie 10 lat temu i skad mi sie to bierze to nie wiem...kurcze mialam dzisiaj wstac o 8 i sprzatac (wstyd sie przyznac ale dalej mam niektore torby z ktorymi tu przyjechalam rozkramowane na srodku) a tu w nocy spac nie moglam, a teraz z kolei nie moglam wstac... masakra.... siedze i pije kawke na rozbudzenie
|
||||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Neska A u mnie w końcu nastał ten czas, że mąż ma 2 tyg wolnego |
|
|
|
#3497 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyłudzaczki grtuluję samochodu. A te zdjecia to mnie przeraziły serio Ty zdolna bestio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Poniedziałek przywitał mnie burzą ![]() A z plusów dostałam dzisiaj produkty z physiogel do testów Krem do twarzy, balsam do ciała i żel pod prysznic
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Pierwszy raz się zgłosiłam i się udało
|
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czesc
|
||
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie stad ten nawracajacy motyw wlosow we snie hehe ![]() do mnie wlasnie przed chwila zadzwonil mezu ze mieli jakis poczestunek w firmie z okazji 10 lecia czegos tam i teraz niby jest przerwa ale nikt sie nigdzie nie wybiera wiec glupio mu sie wybic i wyjsc i nie przyjedzie na obiad wszystko spoko tylko obiad juz byl na talerzu bo zadzwonil jak juz sie na niego spoznial nio nic... został poinformowany ze dzisiaj czeka go obiad z mikrofali
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia masakra co się u was porobiło.
u mnie włąnsie teraz wichura sie zerwała, moj dom jest w centrum czarnych chmur, teraz mam schizę i patrze czt żadna trąba się z tego nie wyłania Laski ja mam chyba jakis magnez w rowerze co przyciaga inne rowery... dziś gdyby nie moja natychmiastowa reakcja miałabym 2 kolizje, zaznaczam żadna nie z mojej winy - ludzie to nie wiem o czym mysla jadąc, bo na pewno nie o tym co jest na drodze Mam ochote zamówić sobie taki kupon http://www.mydeal.pl/3_dni_dla_2_oso...roze-9144.html co myślicie? a jakby sie okazało, że rzeczywiscie bedą upały to z 2 dni wczesniej byśmy sobie pojechali wynajmujac jeszcze jakis domek. a kupon chciałabym zrealizowac w przyszły czw-sob
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2012-07-16 o 18:21 |
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u mnie przeszla delikatna burza... eh mi sie ten link nie chce otworzyc....
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj teraz, wstawiłam jeszcze raz
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
India mnie też link nie działa Kliwia gratuluje zakupu nie do wiary, że takie cuda dzieją się już w Polsce, dotąd na Discovery oglądałam pogromców trąb powietrznych ![]() a ja się zajadam ogórasem małosolnym, mama zrobiła - palce lizać
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnie podejscie http://www.mydeal.pl/3_dni_dla_2_oso...roze-9144.html a ogóry małosolne uwielbiam, też ostatnio dostałam od mamy
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Działa ![]() Pewnie, że zamawiaj, nie zastanawiaj się nawet. Sama chętnie bym się wybrała na parę dni do takiego spa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

a wichura okropna, dobrze ze byliscie w domku i samochodu nie bylo przed domkiem 
w takim sosie, no fuuuuuj.
śmiesznie to wygląda.

serio
Ty zdolna bestio