|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
głowa po kawie drugiej przestała mnie bolec![]() zawsze wracam!!! ![]() Wiko waży +|- 11 kg. takie długie nózki mu się zrobiły ![]() Cytat:
..i fajnie jak tata nie musi zarywać całego dnia (i.. czy nocy) żeby utrzymac rodzinę i jeszcze mieć czas na zajęcie się dzieckiem.. takich modeli jest jednak mało .. dzisiejsze czasy zmuszają jednak ojców którzy zakładają rodziny ( z planów czy życiowych losów żeby nie powiedziec z "wpadki" ) do wielu godzin w pracy wtedy kiedy jego partnerka zajmuje się ich dzieckiem(nie znaczy to przeciez że jest traktowanym przez dziecko gorzej niz mama) .. zeby podołać i ewentualnie kupic potomkowi np.fajną zabawkę![]() chodziło mi jednak o jakiś mozliwy kompromis w sytuacji konkretnej ![]() a te drugie... ![]() muszę bardziej zwracac uwagę jakimi żarcikami chce rozluźnić atmosferę ![]() Cytat:
Cytat:
powiem szczerze że nie sprawia mi to kłopotu.. lubię jak mały przychodzi do mnie i prosi amm amm.. wskazując na cysie ![]() gorzej z nocami ale przyzwyczaiłam się juz
|
||||
|
|
|
|
#752 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
Tylko ja mam maly problem, w poludnie mała zasypia w wozku, musze ją pokolysac i potem przekladam do lozeczka, natomiast na noc siedzimy sobie z tż na lozku, ogladamy sobie cos w tv a mała troche tarmosi sie z boku na bok cos pokazuje i za chwile kladzie sie przy mnie lub tz i zasypia., nie zasypia w swoim lozeczku ( a kiedys tak ładnie zasypiala w swoim lozeczku...) Proby zasypiania w lozeczku byly niejednokrotnie, kiedys przez caly tydz meczylam sie z usypianiem jej-na wszelkie sposoby- w jej lozeczku i nic z tego, wstaje , placze, bije sobie brawo ( kiedys tak sie meczylam do 23 i nie chciala zasnąć, mimo pokladow mojej cierpliwosci nie dalam rady dluzej). Martwie sie co to bedzie nad jeziorem, znajomych syn zasypia sam w lozeczku odkladaja go a on sobie lezy troche cos pogaworzy i zasypia bez problemow, a my z nasza bedziemy musieli polozyc sie do lozka chyba i potem ja odlozyc do lozeczka
|
|
|
#753 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() izunia233 Mieszko śpi koło południa od 1,5h do 3h, zależy od dnia-humoru-pogody-stopnia zmęczenia-wychodzących zębów ![]() chodzi spać koło 20, chyba, że przyjeżdża dziadziuś- to koło 21
|
||
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że ludzie mają najróżniejsze sytuacje finansowe, i muszą sobie radzić, żyć za coś trzeba. Sama nie wiem co mnie czeka jutro czy za rok. I tak jak piszesz, ważne jest, żeby dwoje ludzi się dogadało między sobą, i było zadowolone z wzajemnego układu. Mi osobiście było by bardzo ciężko żyć w takim układzie, że tylko ja zajmuję się dzieckiem, a tż nigdy nie ma. Dla mnie to nie było by żadnym kompromisem. Zresztą oboje byśmy się wykończyli, bo ja potrzebuję odetchnąć "od domu/dziecka", a mój mąż by się męczył mało widując młodą, bo bardzo chciał mieć dziecko po to, żeby się nim zajmować/opiekować itp Bardziej odpowiadał by mi układ, że oboje zarabiamy i oboje wychowujemy. A tak samo "wazni" to miałam na myśli, że oboje rodzice zrobią wszystko przy dziecku, oboje znają jego przyzwyczajenia, i każde bez problemu w każdej sytuacji się nim zajmie.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-07-19 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
hej
wpadłam na chwilę póki Mati śpi, ale mam obiad wstawiony więc latam do kuchni co chwilę ![]() u nas znów była pobudka nad ranem i spanie z nami w łóżku do 7. jak spróbowałam o 6 odłożyć do jego łóżeczka to ryyyyyk był. to już chyba 5 noc taka. a już tak pięknie spał sam do 7:30 ![]() a pogoda dziś w kratkę, raz słońce-raz deszcz. szczęście mieliśmy bo udało nam się na 2 spacery iść, ale głowa za to znów mi pęka ![]() izunia Mateusz śpi 2 razy po 1,5-2h, czasem dłużej się zdarzy, na noc idzie spać o 21. czasami nie ma drugiej drzemki ale rzadko to się zdarza ![]() reszta później
|
|
|
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() absolutnie zgadzam się z Tobą.. też taki układ mi się podoba .. ![]() to nie znaczy jednak że w 100% on w moim życiu się sprawdza.. (np.nie pracuje ale pensje mam )no i chciałam powiedziec że doświadczyłam tez 12 lat poprzedniego małżestwa gorszego modelu( )..może to właśnie nauczyło mnie dystansu i czerpania z tego związku tego co mi się należy i potrzebuje..(nadrabiam )ze wzajemnością oczywiście ![]() Cytat:
![]() od 3 czasami 4 śpi z nami..i ciągle sie wierci i kręci..dziś też ![]() Wiko też ma dwie drzemki .. zdarza się też że jest jedna ale rzadziej.. zasypia koło11 i śpi do 12:30 lub 13.. druga jak jest to 17 do 18.. na noc zasypia koło 22 .. a po jednej drzemce śpi już o 21 co mi się bardziej podoba ![]() ale są tez odchyłki od normy ..i nie śpi w dzień wcale albo śpi na jednej drzemce nawet 3,5 godziny.. nazywam te dni regeneracją sił
|
||
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry z herbatką, jednak kawa się wczoraj nie sprawdziła
![]() Coś to moje dziecko zechciało dzisiaj wstać wcześniej, bo już po 7 zbudził mnie krzykami. Ale co mu się dziwić, słoneczko śliczne, zapowiada się piękna pogoda dzisiaj, w miarę cieplutko. Ja się cieszę, będę miała dzisiaj dłuższy dzień Chyba już wiem o co mojemu wierciochowi chodzi rano, że tak krzyczy, wręcz się drze. Postanowiłam spróbować wyciągnąć mu szczebelek jeden z łóżeczka, jak wstanie to sobie do nas będzie przychodził a nie darł się wniebogłosy. Zdążyliśmy się już pokłocić o śniadanie, wkońcu stanęło na tym, że zjadł połowę i zgodził się dojeść później owocami A teraz daje czadu przed tv, muszę go nagrać jak on tańczy, bo to idzie się zlać ze śmiechu![]() ooo leci Who Let The Dogs Out i Miesiu szczeka do telewizora Dziś w planach placuszki z cukinii i fasolka szparagowa, tylko trzeba iść do ogródka i pozrywać, a z tym już gorzej
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba tez tak już zrobie ..ale u mnie to trzeba dwa szczebelki usunąć zeby swobodnie mógł się wygrzebac ..znacz y się sa nawet specjalnie do tego przygotowane szczebelki..mają takie gumowe zakończenia które łatwo się wyciągają i wkładają![]()
|
|
|
|
|
|
#759 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeeść ada!
Cytat:
![]() O widzę,że kolejna wózkomaniaczka ![]() Cytat:
Tak sie teraz zastanawiam i myslę,ze będzie chyba coraz gorzej odstawić,chyba że Leoś sam zrezygnuje z cycusia.Pomimo całej miłości do karmienia to cieszę się,ze zakończyłam ten jakże ograniczający mnie etap w zyciu mojego dziecka ![]() A tak z ciekawości...ile razy dziennie go karmisz? Cytat:
![]() izunia spróbuje kiedyś złapać ten moment,choc to będzie trudne,bo ona wyrasta momentalnie i staje na chwile,zanim ja pobiegłabym po aparat pewnie dawno byłaby w innym miejscu. Ja musze skonstruować nwe cv,bo moje plany zawodowe uległy zmianie.Niestety!Miałam od wrzesnia wrócic na cały etat,ale niestety pozostaje na 1/4 tak jak dotychczas,bez mozliwości zmiany pzrez rok ![]() A mieliśmy startowac z budową domu,kredyt brać,a tak nie ma za co ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Ty przynajmniej niedaleko masz ogródek i zdrowe warzywka,a ja do warzywniak musze szorować i jeszcze nie wiem co kupię
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2012-07-20 o 12:09 |
||||
|
|
|
|
#760 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To byłby dopiero mój drugi wózek ten co mam chciałam mieć od początku, ale wtedy nie wiedziałam nawet, że takie coś jak NUNA istnieje, a teraz przestać o niej myśleć nie mogę Mieszko lubi jeździć w wózku jeszcze, szczególnie, że często urządzamy sobie dość długie spacery (do teściowej ok.6km, do miasta ok.5km). Jak tylko uda mi się sprzedać ten co mam to napewno sobię kupię NunęA no mam ogródek, własny osobisty, zasługa babci ja tylko chodzę i zrywam, chociaż nie bardzo to lubię.Młody śpi,czas na prysznic. Miałam sprzątać od rana i skończyło się na tym, że przesiedzieliśmy z młodym na podwórku 2h u domu sodoma i gomorrrrraaa ehh
|
||
|
|
|
|
#761 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Pięknie było rano, a teraz zachmurzone, ochłodziło się i pewnie zaraz popada. Odbyliśmy rano wyprawę do żłobka, poza tym Młody znów pogawędził z naszą sprzątaczką. Codziennie ją przed blokiem spotykamy i Dawid pomaga jej zamiatać ![]() Cytat:
naprawdę żal tych dzieci ![]() a u nas jest niestety miesiąc przerwy ale nie teraz, bo dziś dotarliśmy do żłobka i chwilę pogadałam z dyrektorką, u nas są stałe godziny przyprowadzania dzieci, ale jeśli się dogadam z opiekunkami to może będę mogła co drugi tydzień zaprowadzać dwie godziny późnieja tak z czystej ciekawości ile kosztuje u Was żłobek? dzięki za książkę Cytat:
a nie poci jej się noga w tych butkach? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak jak lata po mieszkaniu to co jakiś czas do łóżeczka wchodzi i przytula się do podusi albo przynosi sobie coś ciekawego i w łóżeczku ogląda![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-20 o 12:08 |
||||||
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
coralady ja się nie czuję ograniczona przez karmienie na szczęście. Jedyne ograniczenie to to, że Leoś zasypia tylko przy cycu. A co do ilości, to sporo tego jest
W ciągu dnia 3-6 (przedśniadanko, czasami zapomni, potem na spanie po południu i na spanie w nocy, no chyba, że coś mu się przypomni w międzyczasie to się doprasza,dlatego czasami jest 6 razy)razy dziennie, a w nocy to ile razy wstanie, więc pewnie w ciągu doby czasami wychodzi i z 10 razy
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja żartuje z tym wózkiem,paulac Znam takie wizażanki,które mogłyby co chwila wózki zmieniać Ja mam taki,a nie inny,swoje wady ma,ale wolałabym kupic cos innego dziecku,bo moje po prostu długo juz nie pojeździ,bo nie bardzo to lubi.Woli biegać na własnych nózkach![]() Mnie też,bo plany z tż mieliśmy.Bardzo chcieliśmy startować z załatwianiem róznych formalności w sprawie budowy domu,orientowac sie w sparwie kredytu i jakby sie udało to na wiosnę zacząć. A tak,nie wiadomo kiedy ja prace znajde i czy w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
To trochę tego jest![]() Mnie ograniczało,bo ja często wychodze wieczorem,przynajmniej raz w tygodniu na damskie ploty i piwko No i niewyspana chodziłam przez te ciagłe pobudki nocne Teraz moge zostawic Lile z kimkolwiek,choć "wisi" na mnie w trochę innym sensie Mam jest the best od kilku dni i najchętniej wtulałaby sie w emnie cały czas,albo wisiała u nogi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
|
#764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja go widziałam tylko przelotem, chciałabym usłyszeć o nim jakieś opinie. Mieszko ostatnio też się taka przylepa zrobił, rzuca się na szyje tysiąc razy na dzień, przytula mocno, buziaki rozdaje na lewo i prawo, z dnia na dzień się mu tak odmieniło |
|
|
|
|
|
#765 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki
![]() Dziś rano wybyłyśmy się na zakupy i o 12 Maja juz chciała spać w aucie.Wredna matka nie pozwoliła bo wolałam, żeby spała w domu to będę miała czas dla siebie i dopiero teraz padła. Dziękuję dziewczyny, że napisałyście mi jak śpią Wasze pociechy Cytat:
U mnie jest dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie. Na chwilę obecną nie muszę pracować ale chciałabym. Marzy mi się taka mała parteróweczka a co się z tym wiąże to właśńie kredyt. Gdybym poszła do pracy to moja wypłata poszłaby na kredyt ale po moim administracyjnym wykształceniu na pracę w biurze nie mam co liczyć. 1/4 etatu ma jedną dobrą stronę- więcej czasu byłabyś z Lily a tak to nic poza tym. Także życzę Ci dobra kobieto (a także i sobie) znalezienia ciekawej i dobrej posadki ![]() Kasiunia u nas jest tak, że obojętnie jakie Maja ubierze buty czy to adidasy czy sandały na gołą stopę to zawsze nóżki ma upocone. Ona jest po prostu zimnolubna. Cytat:
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
240zl ![]() U nas z tego co mi wiadomo nie ma stałych godzin, tylko pani się spytała o której będę przyprowadzać. Powiedziała, że przed 8 to powiedziala, że fajnie bo o 8 jest śniadanie, potem o 11:30 obiadek. A że młoda na początku nie będzie na podwieczorku to mi nawet powiedziała, że go odliczy. Poza tym swoje musimy mieć tylko papcie i pampersy, resztą zapewnia żłobek.
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
tak się zastanawiam ile nas jeszcze zostało karmiących
![]() tity..wiesz próbowałam sobie obliczyc ile razy Wiko ciągnie cyca i .. powiem tylko ze tez duuuzo razy ..około 10 albo i więcej..w nocy tez przy kazdym przebudzeniu..nawet do 6 razy..![]() ale mimo wszystko chocby nie wiem jak długo to będzie trwało to i tak "kocham"karmic..pod każdym względem
|
|
|
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
hej
u mnie dziś kiepski dzień pogoda mnie wykańcza, chyba od tygodnia pada co prawda nie cały czas, raczej przelotnie, ale nie bardzo mogę się gdzieś z Łucją wybrać bo te przelotne opady są takie, że człowiek jest cały mokry nawet pod parasolem a że my mieszkamy na odludzi to nawet nie mamy się gdzie schować jak zaczyna lać...ehhh...cudne lato w tym roku, nie ma co ![]() byliśmy dziś u lekarza, Łucja dostała ostatnią dawkę infanrixu kolejne szczepienie w 5 roku życia lekarz w ciężkim szoku bo dała się zważyć, zmierzyć, zbadać bez protestów, raczej z zainteresowaniem co to jej robią a większość dzieci w tym wieku, które do niego przychodzą, nawet na wagę nie da się posadzić i płacze przez całą wizytę nawet przy szczepieniu nie płakała tylko na sekundę mina w podkówkę, ale powiedziałam że już po wszystkim więc poszła się bawić ![]() ze wzrostem super (jak na moją drobinkę) bo ma 77 cm i wskoczyła na 25 centyl, waga odrobinę za niska dla takiego wzrostu bo ma 9,6 kg a powinna mieć co najmniej 10,5 kg a ogólnie to ma gabaryty rocznego dziecka ale taka jej uroda widocznie bo poza tym rozwój bardzo dobrzejak wracaliśmy to zaczęła przysypiać w aucie ale obudziła się jak wysiadaliśmy, potem energii mnóstwo więc nie chciała spać o zwykłej porze, a jak usnęła o 14 to dopiero wstała ale w międzyczasie budziła się kilka razy z takim szlochem i zawodzeniem, że nie mogliśmy jej uspokoić aż się poryczałam z tego wszystkiego, chyba jakaś jestem wrażliwsza przez ciążę no to Wam pomarudziłam ![]() pewnie dziś Łucja późno pójdzie spać więc wieczór dla siebie będzie krótki ale może jutro uda mi się doczytać i poodpisywać trochę miłego wieczoru kobietki
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
witaj Kwartalinko kochana dzis będzie lepiej ... albo zawsze jest jeszcze jutro.. ![]() z tego co zauważyłam moja droga to już półmetek ciąży minął...(zazdraszczam )..i absolutnie masz jak najbardziej zezwolenie na gorsze humorki w takim i każdym zresztą etapie ciązykwartalinko czy wybrałaś już imię dla swojej drugiej córeczki?? moze już pisałaś więc wybacz mi to pytanie przez nieobecność miesięczną mogłam pominąć tą odpowiedz ![]() zobacz jak ten czas zapitala..już niedługo rodzisz drugie szczęście ![]() nie mogę już się doczekać kiedy bedziesz pisać z porodówki albo tuż po niej ![]() oczywiście duze ![]() dla drobniusiej Lusi za odwagę u doktora i na szczepieniu---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- izunia i coralady ...życzęWam pomyślności w spełnieniu waszych"Domkowych" planów.. Ja właśnie 21 czerwca byłam na sprawie w sądzie na której odczytano postanowienie .. testament starszej pani którą się opiekowałam 9 lat.. ogłosił mnie jedyną właścicielką domu w którym mieszkam ... lepsze niż kredyt ..choc pewnie tez musze zdobyc duże tysiączki na podatek od tego spadku..(IIIgrupa niestety )no ale... takiej chaty nigdy pewnie bym nie kupiła.. i to jeszcze koło wawy..bo by mnie nie było po prostu stac..wiec dziękuję za taki dar
|
|
|
|
|
#770 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
my już po śniadanku, zaraz biorę się za sprzątanie ![]() wczoraj byliśmy odwiedzić 5tygodniową Martynkę ale nie zapomniałam jeszcze jak się trzyma takie maleństwo, tylko za bardzo nie wiedziałabym teraz co z takim malutkim dzieciątkiem robić a Mati podchodził do małej i cacy jej robił i z taką fajną miną do niej podchodził a bardziej podobał się jemu 6cioletni brat Martynki. latał za nim jak zaczarowany, przytulał się i ciągnął za rękę do pokoju. no ubaw mieliśmy po pachy ![]() Cytat:
Mateusz waży ok. 11,5kg od nie wiem kiedy, chyba ze 2 mce już tyle waży. je dużo i głodny nie jest więc chyba mu wystarcza ![]() z teściową trochę lepiej o tego najgorszego momentu. z tym że chyba wam nie pisałam bo po tym zawale konieczna była operacja założenia bypasów. no i 2 dni po operacji mama dostała udaru. 2,5tyg temu to było. ma teraz problemy z mówieniem, kojarzeniem i prawą stroną ciała. ale udało się załatwić szybką rehabilitację i jest już pod opieką rehabilitanta, logopedy i psychologa. do domu wraca za jakieś 2tyg mam nadzieję że do tego czasu będzie lepiej Cytat:
my mamy narożnik pod oknem więc droga prosta do parapetu ![]() ale teraz na parapet już nie wchodzi. siada sobie na boku od narożnika i parapet robi mu za stolik kładzie sobie klocki, samochodziki i się bawi ![]() Cytat:
kiedyś w końcu nasza sytuacja finansowa musi się poprawić ![]() w życiu różnie jest, nie przewidzi się pewnych spraw niestety Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia w szukaniu pracy resztę nadrobię później
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-07-21 o 09:22 |
|||||
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
hmm ale wam się niefajnie ułożyło ![]() Ogólnie jak kobieta chce zostać na wychowawczym to kiepsko, bo 2 ludzi pracuje i zarabia na siebie, i tu zostają z jedna pensją a rodzina większa. ![]() A wiadomo dziecko często się wiąże z faktem, że chce mieć się swój własny kąt, w którym się go będzie wychowywać. Więc taka rodzina często ma kredyt hipoteczny na koncie.
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() baaardzooo!!!...to jak nagroda za cierpliwość i trudy jakie w życiu doświadczyłam.. jak wielka wygrana .. jak traf w życiowej loterii ![]() nie wiedziałam że coś takiego może mnie spotkac...Ja .. spadek..i to jeszcze DOM!!... nie da się opisac tej radości.. mimo mnóstwa jeszcze z tym związanych problemików,które czekają na rozwiązanie (podatek,przepisy ksiąg,urzedy itd.)i... plany co dalej..tu czy gdzieś indziej marta zdrówka dla teściewej życzę ..przykra sprawa ach te kruszynki..tylko śpiące Mateusz ładnie waży
|
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
ada gratuluję spadku!
Miło ze strony starszej pani ![]() marta współczuję sprawy z teściową i z finansami. Oby było już tylko lepiej
|
|
|
|
|
#774 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak poważnie to w dzisiejszych czasach można sobie postanowić jedno a życie i tak weryfikuje wszystkie plany. fajnie by było tak jak ada napisałaś, ale różne są rodziny, różne zawody i różny czas pracy tatusiów ![]() iza też tak uważam, co nie zmienia faktu że przyszło mi żyć w takim układzie ostatnio i trochę myślenie mi się zmieniło. bywa ciężko ale co mogę zmienić mąż pracować musi żebyśmy mieli z czego żyć, dziś np. od 9-21 a jutro cały dzień spędzi w szpitalu u mamy. też myślałam kiedyś że bym się wykończyła tak żyjąc ale jakoś żyję, co prawda bywam wykończona ale do całkowitego wykończenia długa droga ![]() ja cały czas powtarzam sobie że to sytuacja przejściowa ![]() a taki układ że obydwoje rodzice pracują i wychowują jest chyba idealny dla większości szkoda tylko że często bywa mało realny ![]() Cytat:
![]() czy ja też mogę prosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę u lekarza, dzielna Lusiafaktycznie drobinka z Lusi, filigranowa kobietka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę że wiele rodzin ma ten problem, żeby zdecydować czy zostać z dzieckiem czy iść do pracy. każdy postanawia według swoich poglądów, czy sytuacji finansowej. za mnie decyzję podjął pracodawca nie przedłużając mi umowy po porodzie. a później kłopoty zdrowotne Mateusza odsunęły w czasie decyzję o szukaniu pracy. tak naprawdę wciąż nie wiem jak rozwiązać sprawę z opieką nam Mateuszem gdybym znalazła pracę. ale nie łudzę się że znajdę ją w tym roku więc jeszcze trochę czasu mam ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
oby, oby ![]() mimo wszystko cieszę się z tego co jest, bo wiem że mogło być gorzej. |
||||||||
|
|
|
|
#775 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
No i znów sobota, ja mam trochę sprzątania, ale się chyba nawet nie biorę bo sprzątałam wczoraj i znów jest tak samo. Mamy mały ale przedłużający się remoncik w łazience i wszytkie brudy po całym mieszkaniu się roznoszą. Dawid śpi wymęczony pluskaniem się w kałużach. Ja muszę w tym czasie przygotować jakiś obiad, bo Młody dziś z tatuśkiem zostaje, a ja idę na ploty Koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży, więc podejrzewam, że będziemy mieć jeden temat ![]() Cytat:
ale ja po prostu nie lubiłam karmić, robiłam to przez 11 m-cy raczej z obowiązku czy jak to nazwać inaczej ![]() Cytat:
przytula się i daje buziaczki albo kładzie się spokojnie i tylko nadstawia do całowania wszystkie misie i inne zabawki (jak również laptop, książki czy telefon) też bez przerwy dostają całuski ![]() Cytat:
kupiliśmy wczoraj i bardzo dobrze, bo dziś by się nie dało w sandałkach wyjść, te stare buty już za ciasne a w tych Młody narazie bez problemu ganiaCytat:
![]() jeżeli zgłoszę rano że dziecka nie będzie, to odliczają z danego dnia koszt jedzenia Dawid będzie chodził 7.30-16.30 lub 9.30-16.30 czyli na wszystkie posiłki się załapie (poza śniadaniem co drugi tydzień, ale nie sądzę by to odliczali) u nas podejrzewam, że więcej rzeczy potrzeba, ale dopiero pierwszego dnia mają nas poinformować co dokładnie Cytat:
pogoda w ostatnich dniach taka przytłaczająca, że niemal wszyscy słabo się czują i chodzą osowiali, a Ty to już w ogóle masz prawo gorzej się teraz czuć dla Łucji za przetrwanie szczepieniaCytat:
mogę Ci przesłać to co dostałam od izy, tylko podaj maila na pw
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-07-21 o 12:54 |
||||||
|
|
|
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
problemy ..przeszkody ..nieszczęścia w życiu są po to by stawić im czoła i mieć satysfakcję z tego że się dało im radę.. i najważniejsze to .. wierzyc!.. bo to właśnie wiara daje nam siłe i nadzieje na lepsze jutro ...każdy ma swoje jutro.. czy za rok dwa czy 12 lat ..mało istotne..warto czekać na swoje "szczęście" Cytat:
no miło ![]() w moim przypadku powiem po cichu..albo głośno! ![]() nie sztuką jest otrzymać dom.. sztuką jest go u-trzymać !!!... w tych naszych czasach ![]() mieszkam w tym domku już 10 prawie lat .. wiem ile kosztuje jego utrzymanie i ciągłe remonty.. kasiunia dzieki:-* Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-07-21 o 13:16 |
||
|
|
|
|
#777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja karmiłam 7,5 m-ca i też głównie z obowiązku, chociaż nie mówię że nie lubiłam tego. ale też nie mówię że lubiłam czasem drażniło mnie to karmienie piersiąwysłałam ci maila na pw ![]() Cytat:
![]() czasem musi być źle żeby człowiek docenił to co ma i umiał się z tego cieszyć ja już chyba do perfekcji to opanowałam, hehetylko czasem pojawia się myśl co ten przewrotny los jeszcze nam szykuje o to prawda, dom to studnia bez dna. nie mam swojego ale z doświadczenia teściów wiem ile pracy i pieniędzy trzeba w niego włożyć |
||
|
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że jak życie nas postawi przed taka sytuacja to pewnie, że bym dała radę, chodzi mi tylko o to, że było by mi ciężko i dążyłabym do zmiany tego. Czyli np. szukała intensywnie pracy. I teraz mając do wyboru, albo ja wracam do pracy, ale tż pracuje po godzinach, wybieram to pierwsze. A np. moja siostra super się odnajduję w układzie, on-praca ona-dzieci, jest szczęśliwa, i nie chciałby żyć inaczej. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-07-21 o 15:09 |
||
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() można sobie to wyobrazić..prawda?! |
|
|
|
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Jako fajnie mieć wolną chwilę, zajadać się pyzami
i poczytać Was.Zaczynam nadrabiać, a w międzyczasie zapytam Was: Czy codziennie myjecie dzieciom główki? Ja myłam Michałowi codziennie podczas kąpieli, ale ostatnio co drugi dzień włosy bo zauważyłam, że ma suchą skórę na głowie. Michał zaczyna przygodę z kredkami i oczywiście wszystko dookoła by malował no i cały czas trzyma kredkę w lewej rączce. Chyba będzie leworęczny Jak trzyma butelkę z piciem to też w lewej.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

nie tyje 

) do wielu godzin w pracy wtedy kiedy jego partnerka zajmuje się ich dzieckiem(nie znaczy to przeciez że jest traktowanym przez dziecko gorzej niz mama) .. zeby podołać i ewentualnie kupic potomkowi np.fajną zabawkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
)..może to właśnie nauczyło mnie dystansu i czerpania z tego związku tego co mi się należy i potrzebuje..(nadrabiam