|
|
#2101 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Oczywiscie moge jesc wszystko, slodycze tez, nie chca, zebym sie tlumaczyla, po prostu zwrocili mi uwage, a ja sie z tym zle czuje, bo przeciez wiem ze to nie ja, a oni maja mnie za kogos, kto 'zjadl i nie umie sie przyznac' ... szczegolnie po roku bycia u tej rodziny, jest to dosc niemile, taki troche brak zaufania.
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wczoraj uslyszalam, ze sprzataczka zawsze zwala na mnie wine, ze jest balagan po tym jak ona konczy sprzatac. tzn ona posprzata kuchnie i ja przychodze i wszystko rozrzucam. Powiedzieli mi to wczoraj, bo chca ja zwolnic w tym tyg i sie smieja z niej, ze na mnie zrzuca wina za to, ze sie sama nie wywiazuje z obowiazkow za bardzo (dostaje 12,5e/h i marudzi, ze jest syf). Wkurzylam sie wczoraj ostro na ta babe, bo zaczela jeszcze sugerowac hostce, ze powinnam tez sprzatac w domu itd. I hostka to widziala i z wyrzutami sumeinia do mnie czy przeszkadza mi to, ze panuje balagan w domu, bo wie, ze ja i tak sprzatam na tyle ile potrafie ( z 2 dzieci, ktore trzeba ciagle obserwowac jest na serio trudno). I nawet dzisiaj rano wprost sie jej etz spytalam czy sa ze mnei zadowoleni, bo moze nie chce mi poprostu powiedziec. Ale, ze do mnei nei maja zadnych zastrzezen, ze wszyskto im pasuje to co robie z dziecmi tlyko sprzataczka po prostu wymysla, ale ja zwolnią.
Dltaego moze tez pogadaj z nimi wprost, czego oczekuja, najlepsza metoda
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
NIN wyrabia sie na miejscu w uk. Tyle ze musisz miec potwierdzony adres - czyli hosci musza napisac ci np pisemko ze mieszkasz pod tym adresem.
Ja to obeszlam. Najpierw zalozylam konto w banku (chociaz i tu chce potwierdzenia adresu)...ale obeszlam pare bankow i mi koles bez niczego konto zalozyl..potem dostalam list z banku ..i z ta koperta juz nin zalatwilam bez problemu ![]() NIN generalnie jest tu potrzebny do podjecia "normalnej" pracy - ale nie zaszkdzi go miec. |
|
|
|
#2104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam szukać w lipcu, 1 rodzinka z którą byłam umówiona znalazła świetlicę dla dzieci więc kilka dni później znalazłam kolejną, 21 sierpnia lecę.. Jak to możliwe że szukaz tak długo??? Ja po zalogowaniu się na au pair word w 1 dzień dostałam 48 aplikacji, sama napisałam ok 150 maili, wydawało mi się że to ja wybieram... Angielski mam podstawowy, nie jestem jakoś super zaradna i nikomu nie ściemniałam że jest inaczej... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez minus Czas edycji: 2012-08-08 o 15:59 |
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
lalaith - ale to nie na au pair world tylko w agencji au pair in america... i tak, tam moje dokumenty są w obiegu od 27 lutego ;]
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Rouxx666 - "and can assist with basic tidying up after the children and around the house as well as keeping their own room tidy and clean." "Your weekends are free for your own activities and we require the occasional baby sitting in the evenings." "We needs someone who has some basic cooking skills to prepare an occasional meal and feed the children in the day time." ???????????????? ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- a Wy jaką macie płace w U.K na tydzień ? ile dzieci, jaki zakres obowiązków ? akurat tutaj nie wiem, jaka średnia jest, bo ciągle o U.S.A myślałam, i tam jest 200$ na tydzień, ok 700zł, a 75Ł to ok 350zł, więc jest różnica, a teoretycznie " te same obowiązki ". |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chciałabym wyjechać gdzieś za granicę, do pracy, na kilka miesięcy. Myślę o tym programie au pair. Warto ? Jakie macie doświadczenia ? Jak się do tego zabrać ? ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I pierwszą stronę wątku Ja mam super doświadczenia, i wszystkim polecam ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Weekendy wolne z wyjatkiem kilku babysittingów od czasu do czasu. Plus podstawowe umiejetnosci gotowania, żeby np zrobić sniadanie czy lunch dla dzieci. I nakarmić je ![]() Co do płacy - nie da sie tak po prostu przeliczyć kieszonkowego, nie tędy droga.. Zależy to od kosztow zycia w danym kraju. Co z tego ze zarobisz wiecej, kiedy wszystko bedzie drozsze? Od lutego szukasz - coś wiec musi byc nie tak. Może język? Jaki masz poziom ang? Może zdjecia nie takie, albo filmik? |
||
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
lucyohlucy - ja wszystko rozumiem :p hehe, bo roxy66 pisała, że jakie obowiązki, że może być nieciekawie, dlatego jej przesłałam co mi napisali
![]() nie, wszystko jest okey, zawsze mówili, że wszystko jest ok, ale rezygnowali ;] |
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
lovelyashley - poczytaj wątek, pisałysmy juz kilkakrotnie o stawkach w różnych krajach -> wyszukiwarka
Ja mam 100Ł na tydz, ok 40h, super rodzina i dzieciaki |
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 dzieci 75 funtów ( ona mi napisała - " that's why we are paying the higher rate for pocket money because you do extra" ... ) Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-08 o 20:18 |
|
|
|
|
#2113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wyrabiałam NIN, hostka dała mi numer telefonu do biura pracy, tam sama sobie dzwoniłam i sama jechałam. Ale stresik.
Cytat:
Ja 2 tygodnie temu skończyłam moją roczną przygodę w Londynie. 2 dzieci, 35h/110f tygodniowo + 20f miesięcznie (10f na telefon, 10f na oysterkę).
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co chcą do USA : na fejsie ogłosiła się babka z Anglii która mieszka w Bostonie.
Catherine Howard I am Single Mother lives in Boston MA 02108 USA.... I am in need of a Live in Nanny/Au pair for my two kids ( 3 and 6)....I need a very Hard working, trustworthy, and Reliable person for my kids who will take good care of them when i am off to work.I would offer you Good Salary, feedings as well as accomodations. Please drop me a message if you are interested in the job offer. Thanks. Lubię to! · · Wtorek, 01:22 ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ojp gratuluję wagowego spadku ^^
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
" Both are in Nursery school for half a day. The three year old goes in the afternoon, while the 2 year old goes 2 days a week in the morning." "We need someone who is reliable, dedicated, patient with the children and can assist with basic tidying up after the children and around the house as well as keeping their own room tidy and clean." "Your weekends are free for your own activities and we require the occasional baby sitting in the evenings. " "We needs someone who has some basic cooking skills to prepare an occasional meal and feed the children in the day time." "We have a 3 bedroom house and you will have your own private room." |
|
|
|
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki. W Polsce jestem od zeszłej środy, jem wszystko i czuję, że rosnę. A co do ogłoszenia - dziwna składnia, błędy gramatyczne, dla mnie podejrzane... Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
martwię się tylko tą małą stawką :/ |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojp ma racje, kazde dziecko ma rutyne. sniadanie je o tej, wychodzi do szkoly o tej, w tym czasie masz zrobic pranie, pozniej przygotowac lunch, odebrac dzieci, drzemka moze? wyjscie na plac zabaw, przygotowanie podwieczorka, posprzatanie ich pokoju....odkurzenie? przykladowy plan dnia Ci napisalam, kazdy musi miec taki. zobaczysz, jak przyjedziesz i nie bedziesz wiedziala co konkretnie masz robic, bedziesz miec jak niektore dziewczyny: nie wiesz co zrobic, za co sie zabrac, co robic, czego nie. i nie nie nie, omowienie na miejscu to sciema, okaze sie juz na miejscu jak bedziesz ze masz byc sprzataczka, kucharka, nianka i niewiadomo kim jeszcze. dlatego tak ciagle podkreslamy DOKLADNA znajomosc swoich obowiazkow. poza tym, pranie, prasowanie, odkurzanie, kurze, lazienki....cokolwiek robisz w domu swoim, kiedy masz potrzebe...jako au pair masz wyznaczone dni na to. a przynajmniej piwinnas miec, aby nie zwrariowac. ja wiem kiedy piore, kiedy prasuje, odkurzam kiedy mi pasuje, ale niemal codziennie, wiem o kotrej godzinie mam zrobic sniadanie, kiedy zaczac orzygotowywac lunch, o ktorej jemy. o ktorej wychodzimy popoludniu z domu na plac zabaw, kiedy nalezy wrocic.... to ulatwia bardzo prace. juz nawet nie chodzi o to, ze ludzie moga Cie oszukac, nieznaomosc obowiazkow bywa zgubna dla pracownika...ale o to, abys sama na poczatku wiedziala za co sie masz wziac, kedy i jak sobie czas zorganizowac. nikt na poczatku nie jest az tak zorganizowany aby od razu wkrecic sie we wszystko, a brak planu dnia, rozpiski obowiazkow dostarcza dodatkowych obawiazkow i ....frustracji. i to piszemy Ci z wlasnego doswiadczenia. Moze sie kazdemu wydaje, ze to nie jest potrzebne, ze po co, kazdy wie co robic, ale jak przyjdzie co do czego....to wychodza ladne kwiatki....
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2012-08-09 o 13:41 |
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No, a jak to sobie wyobrażasz ? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
No właśnie o to mi chodziło. Sorry, ale ja wypytałam moją hostkę, jak wygląda dzień dzieci i co należy do moich obowiązków, pytałam już w pierwszych mailach i potem w rozmowie na skype jeszcze raz wszystko ustalałyśmy, bez owijania w bawełnę. U mnie było jasno powiedziane: poniedziałek: zakupy 1h, gotowanie 2h, sprzątanie + pranie 1h, odebranie dzieci 2h, wtorek: 10,5h (w tym jasno określone MOJE obowiązki), środa: 10,5h itd. Zostaw to tak, jak jest, jedź do nich, a potem płacz i pisz na forum, że szorujesz im toalety i robisz po 60h tygodniowo. Ja już powtarzać się nie będę, daję rady, ktoś nie słucha, to po co czas tracić.
||
|
|
|
#2120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napiszę do nich wieczorem jak wrócą z pracy! a to mi wcześniej napisała : "We will officially have it written when you get here,but i can say thisngs like :dressing the kids,feeding them,helping with their reading books ,games ,taking out for walks and tidying up the play area after them and making their beds" Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-09 o 18:47 |
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaki jest koszt kursu językowego w Londynie? Rodzina zaproponowała mi 390 funtów tygodniowo łącznie z kursem.
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na tej stronie watku dziewczyny pisza o srednich zarobkach w anglii.... moze to scam? oszusci...nikt nit proponuje tyle tygodniowo...chyba ze miesiecznie mieli na mysli...
|
|
#2123 |
|
Rozeznanie
|
no i się zdecydowałam jednak o.O
muszę teraz zabookować bilet na 24 i lecem ale przybrał mi obrót spraw ! miało być U.S.A jest U.K lol nieźle, nieźle może niezbyt mi pasuje mały pokój i w ogóle dom.. oraz to 75 funtów, ale widziałam, że taka w sumie średnia jest, niektóre mają nawet mniej... a przecież i tak płacą za jedzenie, prąd, wodę i mieszkanie, na co idzie fortuna tam. zresztą co mi po 75funtach, jakby się okazało, że będę musiała tam przechodzić piekło i za chwilę trzeba byłoby uciekać ?! ![]() a tak, może rodzinka jest super, dzieciaczki spoko, pomogą mi w nauce języka i zwiedzę sobie parę rzeczy, będę bujać się po Primarku albo TopShopie haha( mam nadzieję, że rodzice też będą mi jakieś pieniądze wysyłać, chociaż 300zł to zawsze coś ! nie chcę więcej, bo chcę ich trochę odciążyć, chałpe budujemy heh ) zresztą jak nie pojadę to się nie dowiem, trzeba spr na własnej skórze, w razie czego, tel do rodziców i wracam, no problem, albo będę szukać innej rodzinki będąc tam na miejscu ![]() w ogóle jaka gafa jeszcze, ja myślałam, że to 2 dziewczynki, a to jeden jest chłopczyk ! buhaha ale wygląda jak dziewczynka, takie włoski, oczy ogromne hehnie wiem jak ja zostawię mojego kotka ! to będzie dopiero szok ! ![]() no, także, to już dokładnie za 2 tygodnie ![]() oby było wszystko ok Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2012-08-10 o 08:29 |
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Są tam jej zdjęcia i cały jej profil wypełniony, młoda mamuśka
|
|
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do CV , to ja zawsze wpisuje bycie Au Pair. Nie wiem czy jest tutaj ktos kto wyjezdzal z biura Pro Work z Warszawy ale polecam.
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaa doskonale!! ja nie wiem, ja im dluzej tu jestem tym bardziej sie swobodnie czuje i wydaje mi sie ze lepiej takze jestem traktowana...nigdy nie mialam czegos w stylu " zjaaadlaaas??". moze dlatego ze duzo gotuje, sama i z dziecmi...a histki nigdy nie ma w domu, wiec nawet nie wie co mamy w lodowce, a czego nie. ale nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, strasznie musi byc krepujaca. p.s ten przepis na brownies to masz sprawdzwony? bo kiedys probowalam zrobic podobne i nie wyszlo mi to, co chcialam. a marze o prawdziwym brownie...moooocnoooooo czekoladowym.....!!!
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2012-08-10 o 16:18 |
|
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Przysłali mi nawet jakiś wydruk z urzędu do podpisu, jest tam wyraźnie napisane, że płacą 390 funtów na tydzień, a praca 25godzin tygodniowo. Nie orientuje się jak jest z tymi kursami, może w tym oni liczą już opłatę za kurs.
|
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Długo nic nie pisałam, ale cały czas na bieżąco śledzę wątek
. Dostałam się na świetny staż, dlatego na 3 mc odłożyłam aupairkowe plany. Planuję jechać po ukończeniu stażu w listopadzie. Niestety mój Tż coraz bardziej się domaga, że chce jechać ze mną. Romantyczka dużo mieliście pozytywnych odpowiedzi, czy też zainteresowanie było słabe? Po jakim czasie udało się Wam wyjechać? Ja się nastawiam na Niemcy właśnie, albo Szwajcarię.
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Ohh mi pozostaje ostatni tydzien
ps; jest moze ktos z Amsterdamu chetny na spotkanie w niedziele ze mna i japonka ? albo wg z holandi zeby sie tam spotkac ? my planujemy wycieczke
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zarejestrowaliśmy się na apw na początku kwietnia, po 10 dniach nawiązaliśmy kontakt z obecnymi hostami i na poczatku maja mielismy już kupione bilety Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie to chętnie odpowiem (również na pw)Pozdrawiam ![]() P.S. A my jutro z Tż-tem do Pl na tydzień jedziemy
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

haha
buhaha ale wygląda jak dziewczynka, takie włoski, oczy ogromne
to będzie dopiero szok ! 

Zarejestrowaliśmy się na apw na początku kwietnia, po 10 dniach nawiązaliśmy kontakt z obecnymi hostami i na poczatku maja mielismy już kupione bilety