|
|
#511 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
hej hej!!
Jestem już po pracy, a męża jeszcze w domu nie ma, więc mam chwilę dla siebie rano jak mnie zobaczył tak odstrojoną do pracy (w moim przypadku buty na obcasie to tylko w wielkie święta) to aż mu poziom testosteronu podskoczył tak więc nowe buty podziałały na niego Cytat:
Cytat:
przy takim całodziennym jadłospisie i wysiłku oraz tańcach w klubie to nawet ten desperados i drink Ci nie zaszkodzi, a od czasu do czasu trzeba ![]() heroine86 -widzę, że już Ci przeszło i lepiej się czujesz ![]() Cytat:
a uczysz się chińskiego?? jak to wygląda, bo wydaje się trudny... zapisałaś się już na jakiś kurs? Cytat:
trzeba, trzeba, nie można się zniechęcać, bawet jak jest ciężko i mamy dość!! Samo się nie zrobi - co najwyżej pogorszy...natalia 926 - pytałaś o sushi... jest zdrowe, ale też i kaloryczne - zwłaszcza wszystko co z ryżem. do ugotowanego ryżu dodaje się specjalny "ocet" który jest słodzony, żeby się lepiej kleił. Ale mimo wszystko - nie żałuj sobie. jest to zdrowe jedzenie i ja nawet na diecie jem bo uwielbiam!!! plastikowa biedronka - i jak rower? zmotywowałaś się, czy jeszcze nie? . i gratuluję spadku ![]() Cytat:
mój tak dobrze ze mną nie ma, bo ja to zołza wstrętna jestem a koszuli to mu nigdy nie wyprasowałam - boi się chya, że mu ją spalę a co to za praca się szykuje?? trzymam kciuki!! Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#512 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale Ty na mnie działasz!
![]() Aaaa jak jechałam sobie na tym rowerku to myślałam o Tobie heroine ![]() Cytat:
![]() Sałatka pożarta. Z serkiem. Cytat:
Idiota jakiś![]() Cytat:
Czasem lubię zjeść kawałek dobrego ciacha, ale to naprawdę sporadycznie. Kurcze, troche słabo nie jeść mięsa ani ryb. To musisz się nieźle nagimnastykować, żeby się zdrowo najeść. Cytat:
Gratuluję pierwszych widocznych efektów
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki
![]() Pierwszy raz jadłam kuskus i jest taki... nijaki... Macie na niego sposoby? Byłam też na zakupach dietowych, kupiłam rzodkiewki, paprykę, ogórka, dwa serki wiejskie (jeden z Piątnicy ze szczypiorkiem, a potem dla porównania z Lidla ze szczypiorkiem i cebulką), trochę szyneczki z indyka i trójkolorowy makaron durum
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam Was![]() ja od 6 na nogach, padam, niedługo biorę się za killera, ale najpierw musiałam wypić kawę (choć nigdy nie piję), bo bym usnęła w połowie do tej pory I owsianka z bananem II maślanka truskawkowa III gruszka IV gołąbek + surówka z papryką, ogórkiem, cebulą w zalewie z kurkumy (bez sosu)V serek homo naturalny + czubata łyżeczka kakao ![]() VI na kolację jeszcze nie wiem jakieś białeczko z warzywkiemno budzę się powoli do życie i niedługo killer, matkooo boję się czy dam radę
|
|
|
|
|
#515 |
|
Konto usunięte
|
Co do ćwiczeń, polecam Wam stronkę i aplikację www.endomondo.com - można zainstalować w telefonie i mamy trenera z GPSem
Śledzi gdzie idziemy czy biegniemy czy jedziemy na rowerze, liczy prędkość, ilość spalonych kalorii, odległość, czas, nawet bierze pod uwagę spadek terenu, naszą masę, pogodę itd.Tu dla przykładu mój dzisiejszy spacer: http://www.endomondo.com/workouts/85083123 Tylko tu trasę zaznaczałam sama, bo GPS nie chciał mi się w telefonie załączyć ![]() Tu macie wcześniejszą, z GPSem: http://www.endomondo.com/workouts/85083123 Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2012-08-24 o 18:25 |
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
2 killer zaliczony
|
|
|
|
|
#517 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heh hej
![]() Wróciłam z siłowni i zjadłam już kolację : ) Uhuhu a rano obudziłam się taaaaaka głodna! ![]() ![]() Faktycznie wczoraj musiałam pospalać ![]() A oto mój dzisiejszy jadłospis: I. Jogurt naturalny z 3 łyżkami muesli orkiszowego, małe jabłko, kawa z mlekiem II. 2 kromki chleba z ziarnami, 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, trochę papryki i sałaty lodowej biała kawa III. Brązowy ryż z pieczonym jabłkiem, cynamonem i serkiem wiejskim Deser: serek homo naturalny z łyżką muesli orkiszowego IV. Sałatka gigant: puszka tuńczyka wsw, pomidor również w wersji gigant, dużo sałaty lodowej, pół czerwonej papryki, łyżka oliwy, pieprz ok.1500 kcal Trening: 1,5 h na orbitreku- 600 kcal standardowo rower na siłkę i do pracy, ale to nie są wielkie odległości. Ale jutro! Ważenie po tygodniu diety i @. Trzymać kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:będziesz szczupła od roweru i piękna od alg Ja mam taką fajną kąpiel czekoladową. Musze sobie ją w końcu zrobić jako domowe spa ![]() Hahah jakbym pracowała fizycznie to pewnie by mnie tu dzisiaj z wami nie było Jestem asystentem kierownika budowy. Cytat:
To też jakaś praca ![]() ![]() I co jak co, ale jesteś w niej mistrzem A teraz należy ci się dwudniowy "urlop" zobaczyć 1,5 kg na wadze mniej... (nawet zepsutej) to +1000 do motywacji Bo jak zobaczy się raz...to chce się zobaczyć to znowu...i to jak najszybciej ![]() Cytat:
Zbiorę się w sobie i podziałam coś w przyszłym tygodniu. Cytat:
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-24 o 19:31 |
||||
|
|
|
|
#518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36094466]ja dziś pomotałam w diecie...
Rano zjadłam jabłko, bo zapomniałam chleba rozmrozić, a właściwe śniadanie dopiero teraz [/QUOTE]Każdemu się zdarzy, najważniejsze by nie przerywać diety ![]() Cytat:
Cytat:
Ja kilka lat temu schudłam 20 kg i musiałam wymienić całą szafę, wspaniałe uczucie![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Wam za wsparcie, ciężko jest, ale mam nadzieję, że waga kiedyś ruszy [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36098008]Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki ![]() Pierwszy raz jadłam kuskus i jest taki... nijaki... Macie na niego sposoby? [/QUOTE] Ja doprawiałam szczyptą wegety, a teraz już czasem samą kaszę jem, bez przypraw ![]() Cytat:
![]() Na pewno będą efekty ![]() Ja właśnie wróciłam po 10 km przejażdżce rowerem inną, cięższą trasą ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: Mały Kubuś (byłam mega głodna po badaniu, a do domu miałam kawałek) ![]() I. 3 małe (jak 1,5 zwykłych) kromki chleba z serem żółtym i wędzoną rybą, kawa bez cukru II. 2 małe kotlety rybne, 30 g ryżu brązowego, łyżka żurawiny III. jogurt naturalny, łyżka o. nerkowca, 4 suszone morele (zgodnie z radą gai, od jutra będę łączyć orzechy z twarożkiem lub serkiem, dziś niestety nie miałam ich w lodówce) IV. jajecznica z 3 jaj, pomidora i 2 plasterków szynki V. będzie mały serek wiejski ze szczypiorkiem |
||||
|
|
|
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zobaczyłam 2 kg mniej! Moja mina była bezcenna, motywacja jeszcze większa, a uśmiech na buzi ogromny! O której godzinie prawidłowo powinnyśmy się ważyć? Mój jadłospis dzisiaj (wiem dalej za mało urozmaicenia): I: Jogurt owocowy pitny 0% (przekleństwo, ale pierwsze co w rączki wpadło) II: Jogurt naturalny Danone + błonnik 15% III: 3 łyżeczki wiejskiego light IV: (nie mogłam się powstrzymać) ser mozarella + 1/4 pomidora i parę plasterków ogórka. Postaram się już dziś nic więcej nie jeść, jedynie kawa i herbata mimo, że mam ochotę na kmrokę pełnoziarnistego z miodem i twarożkiem...... ![]() Najważniejsze! Dziewczynki wzięłam Wasze rady do serca - w środę endokrynolog
Edytowane przez lora113 Czas edycji: 2012-08-24 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a możemy jeść kapustę kiszoną czy ogórasa ?
|
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jadłam dziś na podwieczorek otręby z jabłkami Sante, takie granulowane - przepyyyszne! ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- W ogóle chciałam też dziś iść ambitnie na rower... Pół godziny produkowałam się, żeby wystawić go z komórki, bo się poplątał z innymi rowerami (pedały powłaziły w szprychy innego roweru itd), a jak już wystawiłam, to okazało się, że mam flaka w jednym kole, a nie mam pompki Będę musiała coś wymyślić...
|
|
|
|
|
|
#523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze w takie upały mowy nie ma żebym coś wyprasowała spadło spadło, uwierz w to ![]() Cytat:
ja nie wiem czy bym dała radę nie jeść mięsa a Ty mięsa, ryb nie lubisz czy też względy ideologiczne zaważyły? ![]() Cytat:
na pewno boskieee uczucie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
|
|
|
|
#524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
link
|
|
|
|
|
|
#525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sasasa pewnie nie tylko buty na niego tak podziałały Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawo hehe ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36098008]Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki ![]() Pierwszy raz jadłam kuskus i jest taki... nijaki... Macie na niego sposoby? Byłam też na zakupach dietowych, kupiłam rzodkiewki, paprykę, ogórka, dwa serki wiejskie (jeden z Piątnicy ze szczypiorkiem, a potem dla porównania z Lidla ze szczypiorkiem i cebulką), trochę szyneczki z indyka i trójkolorowy makaron durum [/QUOTE]Bo kuskus jest nijaki w smaku ja w sumie praktycznie go nie jem, więc nie powiem Ci jak go doprawić ![]() Oba serki od razu z dodatkami? Ja nie lubię takich gotowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam na rowerku 85 min (31 km)
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taki obiadek to bym z chęcią wszamała ![]() brawo za trening ![]() Cytat:
za te 10 km nie mam czasu na wymyślne dania a tak lubię gotować... buuu ![]() Cytat:
ważymy się rano przed śniadaniem ![]() za ubogi ten jadłospis no ale to już pisałam wcześniej....to dobrze, że idziesz do tego endo Pewnie
|
|||
|
|
|
|
#527 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36104403]A wzięłam na próbę, bo dziewczyny tak wychwalają te z dodatkami
![]() Ale sama też coś dodam od siebie ^^[/QUOTE] No rozumiem ja kiedyś kupiłam w Biedronce ten ze szczypiorkiem to myślałam, że rz.gnę ![]() Kiedy wkleisz zdjęcia?
|
|
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
ja już zamówiłam licznik z all, będzie nawet pokazywał ilość spalonych kcali i tłuszczu po niedzieli powienien dojść nareszcie będę wiedziała ile km przejechałam![]() Cytat:
Cytat:
też bym się cieszyła i motywacja jeszcze większa do dalszej walki![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36102883] [/COLOR]W ogóle chciałam też dziś iść ambitnie na rower... Pół godziny produkowałam się, żeby wystawić go z komórki, bo się poplątał z innymi rowerami (pedały powłaziły w szprychy innego roweru itd), a jak już wystawiłam, to okazało się, że mam flaka w jednym kole, a nie mam pompki Będę musiała coś wymyślić...[/QUOTE]to rzeczywiście miałaś przygodę, w moim mnie wkurza siodełko, jak jadę to skrzypi, oliwiłam raz i nic nie dało, spróbuję jeszcze raz, a jak nie to nowe będzie trzeba kupić.. |
||
|
|
|
|
#530 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dane motywują także fajnie, że sobie taki licznik zamówiłaś [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36104518]Dziś Ale nie wszystkie robiłam [/QUOTE]Spoko ja to chyba zaraz idę spać, bo już ledwo co kontaktuję no ale jutro w końcu się wyśpię
|
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakim tempem średnio jeździsz? i ja się cieszę, nie mogę się doczekać, jak go dorwę
|
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
średnio staram się 24km/h, ale w sumie nie wiem czy on to dobrze pokazuje no i też zależy od stopnia obciążenia
|
|
|
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie na temat zrobionych własnoręcznie batoników musli ? Lepiej już chyba zjeść kawałek chleba pełnoziarnistego z malutką ilością miodku, nie prawda?
A ja już od IV dania nic nie jadłam, tylko woda. Mam to szczęście, że bardzo wspiera mnie mama i narzeczony. Obecnie nieobecny obok mnie wyjechał na tydzień więc w trochę gorszym nastroju jestem
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Lora, zależy co tam dasz do tych batoników
ale ja bym wybrała chlebek z miodkiem
|
|
|
|
|
#536 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też rodzinka i TŻ wspierają, tak dla odmiany.
Bo dotąd tylko twierdzili, że marudzę i przesadzam, ale jak się porządnie wzięłam za odchudzanie to już wspierają, zrozumieli, że to dla mnie ważne ![]() A wieśniak ze szczypiorkiem z Lidla jest zdecydowanie lepszy niż zwykły |
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jednak też wybiorę w przyszłości chlebek z miodkiem
![]() Zastanawiałam się również czy np twarożek z orzechami 5% z Lidla będzie się nadawać?
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to uwielbiam te mniejsze twarożki na chleb Crefete, zwłaszcza chrzanowy, jest idealny ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- I jeszcze jedna uwaga - nie waż się codziennie - najczęściej co tydzień, wtedy faktycznie będziesz widzieć efekt
|
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36105397]
A wieśniak ze szczypiorkiem z Lidla jest zdecydowanie lepszy niż zwykły Mówisz? A jadłaś ten z Biedronki, z Mlekovity? ![]() Cytat:
strasznie słodki, blee dodałam go do jakiegoś ciasta chyba
|
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale w lodówce czeka jeszcze jeden z Piątnicy ![]() Zaraz dam zdjęcia i dzisiejszy jadłospis
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

rano jak mnie zobaczył tak odstrojoną do pracy (w moim przypadku buty na obcasie to tylko w wielkie święta) to aż mu poziom testosteronu podskoczył
tak więc nowe buty podziałały na niego 
trzeba, trzeba, nie można się zniechęcać, bawet jak jest ciężko i mamy dość!! Samo się nie zrobi - co najwyżej pogorszy...
. i gratuluję spadku 

dlatego jak najszybciej go zmieniłam
Idiota jakiś
(bez sosu)
klask i:

czy ogórasa 

Będę musiała coś wymyślić...
pewnie nie tylko buty na niego tak podziałały 

no ale jutro w końcu się wyśpię