Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 22:12   #1531
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cześć

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ani mi nie mów
mąż miał 2 takie a'la la sama niewiem jakie
nie chodził w nich ale nie pozwalał mi wyrzucic a ja miałam nerwa jak sobie o nich przypominał i stwierdzał że on ją założy
ale w końcu mi sie udało

Zuza pije butelkowe od blisko roku (tak gdzies pod koniec ubiegłego zaczeła) najczęściej kupuję 2% z Mlekovity
Załącznik 4877465

Koszule niekoniecznie,ale spodnie hawajki całkiem,całkiem moje dwa młodsze chłopaki mają

pytałam o mleko,bo my po konsultacji z pediatrą i po wizycie u alergologa,przeszliśmy na mleko krowie,butelkowe właśnie Lekarka kazała najpierw spróbować 2% i jeżeli nic się nie będzie działo,przejść na 3,2 %,że jest bardziej pełnowartościowe.Po tym 2%,nic się nie dzieje (Bartosz pije je,prawie od początku sierpnia) i tak gdybam,czy przejść na to 3,2 % .I też kupuję to z Mlekovity

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Nie pozwoliłabym zrobić zabiegu tak wcześnie

Kuba pije Bebiko.

U nas jest poprawa, Kubuś już przespał noc bez budzenia, katar mniejszy (ale nadal zielony, dziś odbiorę kropelki na zamówienie), bez stanu podgorączkowego
Wiem tylko z opowiadań szwagierki,że mały,miał tam pełno syfu,mimo starań i prób napletek nie schodził,więc nie dało się tam utrzymać należytej czystości wyniki moczu,były co raz gorsze,więc wiadomo

nie przestawiacie się?

Cieszę się i nadal trzymam.
A co to za kropelki?

Cytat:
A ja szukam różanych żeli pod prysznic , na razie kupiłam ten Załącznik 4877505 i czaję się na ten Załącznik 4877506. Znacie coś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Sylko moja Werka pije Bebiko2R - tylko wieczorem z kakao

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej
moja Oli pije nestle junior r, to z kleikiem. raz dziennie wieczorem
zwykłe mleko tez pije z kakao czy z płatkami.

Wczoraj cały dzien płakała w przedszkolu, dzisiaj tez ja musiałam ją zaprowadzić i też płacz od razu ze ona nie chce. jeju musiałam szybko wyjść bo bym się rozryczała. no nie mam siły na takie rozstania.

Nie wiem czy ją wypisać, czy dać jej jeszcze trochę czasu. te starsze dziewczynki opiekują się nią, bawią sie, wczoraj ją pocieszały, książeczki pokazywały itd, ale ona i tak płakała cały czas.

dużo zdrowia chorowitkom życzę. mam nadzieje ze szybko pozbędziecie się katarków.

Wojtusiu wiem,że Wam ciężko,ale może nie poddawajcie się jeszcze

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Sylko, Antos pije normalne 2% mleko od 3 roku zycia

Dzisiaj byla pobudka o 4 rano , zjadl wypil i poszedl dalej spac, tzn juz do naszego lozka.

Czyli nie najgorzej

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

mam problem

Przemek ma zapalenie cewki moczowej, albo pęcherza...
u lekarza byliśmy, przepisał mu furagin i nakazał nasiadówki w rumianku
powiedział, że nie wiadomo co to bo siusiak spuchnięty nie jest...
ale ja widzę mocno zaczerwienioną cewkę i obstawiam że to to...
nie ważne... mały łyknął tabletkę bez problemu, ale problem jest ze sikaniem...
nie chce sikać...
leci do wc co chwilę, staje przy muszli i płacze bo go boli (może wydali z siebie 2 krople)... po wizycie udało się, że wysikał może mały kieliszek...
lekarz powiedział, że jak się nie wysika do wieczora to mamy jechać do szpitala

macie jakieś sposoby żeby pomóc mu się wysiusiać?? nie mogę patrzeć jak chce ale nie może i płacze
ada a lekarz zlecił Wam badanie moczu?
Oprócz tego wszystkiego,co Dziewczyny już poradziły,podawałabym coś z kwasem askorbinowym np.Cebion,bo on pomoże utrzymać kwaśny odczyn moczu
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

U nas i takie i takie. Butekowe krowie i bebiko czasami.

A chłopaki sporo koszulek i spodenek hawajek mieli. Fajne są

Dzień Dobry
Tak jak napisałam wyżej. Bartek został w domu, bo gardło go w nocy rozbolało i katar się leje.
Moja Mama też chorowała od niedzieli, a dzisiaj dołączył Tata. Także choroby grasują
Tylko, ze oni dodatkowo wirus żołądkowy.

Spodenki fajne

Zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zu pije Nestle junior waniliowe na zmianę z Bebiko truskawkowym Ostatnio miała kilka dni przerwy i już stwierdziłam ze wiecej nie kupię, ale odmieniło się i znowu pije wieczorem
Zwykłe butelkowe (nie UHT) też pije od czasu do czasu w ciągu dnia

lekarka też powiedziała,żeby UHT nie podawać

Cytat:
Mnie dzisiaj psikanie bierze
Zdrówka a mnie nic nie boli,nie psikam,ale z rana coś kaszel mnie męczy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:29   #1532
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pomacham tylko, nawet nie nadrabiam i idę do łóżka

Tak mnie siekło że oddychać nie mogę Wzięłam gripeksy, piję herbatkę i mam nadzieję że jutro będzie lepiej...nawet do apteki nie zdążyłam przez zebranie

Na zebraniu super...mamy jednak karty pracy do tego zbiórka na przybory "piśmiennicze", kilka rzeczy trzeba przynieść, ale to drobiazki, ubezpiecznie itd itd....Zu będzie miała sporo wycieczek, imprez..
Panie mi powiedziały że to ona do nich mówi Ciociu mimo że inne dzieci mówią Pani takie przyzwyczajenie
Panie same powiedziały że tak sobie myślały i super by było gdybym zapisała Zu na tańce - zapisałam już wcześniej - Zu jak tylko usłyszy muzykę to zaczyna tańczyć i zgodnie stwierdziły że bardzo wyróżnia się wśród innych dzieci
Jak już wcześniej wspominałam Zu jest w przedszkolu integracyjnym, ma trójkę chorych dzieci, nie wiem jednak na co jest jeszcze jeden chłopczyk chory na autyzm - poznałam Mamę na drzwiach otwartych
Mamy też w przedszkolu Panią Psycholog na etacie...wydaje się super
Oceny Ortopedy nie mamy bo Zu nie dała się przebadać W przyszłym tyg znowu ma być

Więcej na szybko nie pamiętam, źle mi się myśli...jutro się odezwę...bolą mnie kości

Dobranoc
Karo, nie daj się

Fajne Wasze przedszkole , fajnie, że Zu taka tancerka, mój Kuba wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Wiem tylko z opowiadań szwagierki,że mały,miał tam pełno syfu,mimo starań i prób napletek nie schodził,więc nie dało się tam utrzymać należytej czystości wyniki moczu,były co raz gorsze,więc wiadomo

nie przestawiacie się?

Cieszę się i nadal trzymam.
A co to za kropelki?
(...)
Dlatego potem wyjaśniłam, że pisałam o sytuacji, gdy wszystko jest w porządku , takie powody, które opisałaś to wiadomo.

To jest tak : do naleśników daję 3,2% (lub 2 jak nie mam) Mlekovity z butelki, do kawy zbożowej dolewam też z butelki, kakao też na tym. Ale mój Kuba ogólnie jest mlekolubny (pije rano i wieczorem, płatki, kasza manna), nie dam mu tyle takiego mleka z butelki.

, na zielony katar, ma jakieś 2 składniki, tyle wiem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:54   #1533
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny a co sądzicie o Actimelach? Zuza dostała kilka razy naturalne w żłobku. Ja kiedyś czytałam że to pic na wodę, że niby stworzone dla sportowców ale nie przyjęło się więc dali "na rynek"Co myslicie?
Mnie się też wydaje,że to taki chwyt reklamowy aczkolwiek Bartosz pił parę razy

Cytat:
Ciagle coś nas zaskakuje, teraz kolejna sprawa wyszła i nie wiem co z tym zrobić....
Ale nic tam, musze coś wymyślic...

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Wcześniej było "nie widzę siusiaka", a ja sobie dopowiedziałam, że widocznie córka A okazało się, że nie widział, bo tak był ułożony My mówiliśmy do brzucha "Olga" a Tymek kopał jak szalony, pewnie z nerwów

Tymek też ma polówkę mocno różową i nie wygląda zniewieściale (chyba)

Ja niby wiem, ale z drugiej strony barykady to nie jest takie dotkliwe

A jak tam Damian czuje się w nowej szkole? Zadowolony?

.

Na pewno nie

Oj tam,nauczyciele przecież też mają dzieci
Zawsze się zastanawiam,czyj to jest wymysł

Dziękuję,że pytasz Ten pierwszy tydzień,był trochę zagubiony - szkoła dużo większa niż ta u nas,klasy zmieniają na każde zajęcia,więc można się pogubić ogólnie jest zadowolony kilka dzieci jest z Jego byłej klasy,więc jest do kogo buzię otworzyć,a i z resztą pomału się zapoznaje przedmiotów doszło sporo,więc raczej przelewek nie będzie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziewczyny, wybrałam przedszkole wzięłam to, które bardziej pasuje do mojego T - mają zwierzęta, ptaki, uprawiają ogródek i mają wielki ogród-plac zabaw
muszę teraz kupić coś w podziękowaniu... chyba kwiaty będą takie neutralne
Super sama bym chciała do takiego chodzić

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A ja nie mam Biedronki w okolicy ale zapisałam na kiedyś

Cytat:
~~~~~~~~~~
Mam nowy nałóg, a dzisiaj kupiłam od razu trzy sztuki
Załącznik 4878167

.
Ale smaka robisz

Cytat:
u nas tez straszna susza, wody brakuje
a tu na wsi kanalizacji nie ma, więc co rusz to problem
tata przełącza wtedy na taką zastępczą studnię ale tej wody nie da się pic, ewent wykąpac
tak więc też czekamy na deszcz

my po wizycie
Zuzy ząbki super, brak zastrzeżeń
dostala w nagrode naklejki i pasty, wogóle super dzielna była
a potem poczekała grzecznie jak ja miałam piaskowanie
kochana moja Myszka
U nas też susza,chyba od miesięcy nie padało -wody w studni brak tyle,że mamy wodociąg(od początku wiosny,jesteśmy podłączeni ) więc mamy o tyle lepszą sytuację

Super,że ząbki w porządku i dla Zuzi.
My na kolejny przegląd,mamy się umówić,późną jesienią

Cytat:
Najlepiej kupic sobie normalny i zmieszac z owocami
O dokładnie Bartosz ostatnio ma fazę na malinki,kazuje sobie zmieszać z jogurtem naturalnym i tak zajada

Cytat:
Co sądzicie o Immuno Up Junior?http://www.immunoup.pl/immuno_up_jun...utecznosc.html

Przypomnialo mi sie ze mam opakowanie- dostalam w prezencie od cioci lekarki(jak Werka wyszla ze szpitala) a trzeba zuzyc do 20.10 .......akurat multi sanostol sie konczy to pomyslalam ze podam malej te tabletki
Ja muszę poczytać,bo nigdy o tym nie słyszałam

Cytat:
Pomacham tylko, nawet nie nadrabiam i idę do łóżka

Tak mnie siekło że oddychać nie mogę Wzięłam gripeksy, piję herbatkę i mam nadzieję że jutro będzie lepiej...nawet do apteki nie zdążyłam przez zebranie

Na zebraniu super...mamy jednak karty pracy do tego zbiórka na przybory "piśmiennicze", kilka rzeczy trzeba przynieść, ale to drobiazki, ubezpiecznie itd itd....Zu będzie miała sporo wycieczek, imprez..
Panie mi powiedziały że to ona do nich mówi Ciociu mimo że inne dzieci mówią Pani takie przyzwyczajenie
Panie same powiedziały że tak sobie myślały i super by było gdybym zapisała Zu na tańce - zapisałam już wcześniej- Zu jak tylko usłyszy muzykę to zaczyna tańczyć i zgodnie stwierdziły że bardzo wyróżnia się wśród innych dzieci
Jak już wcześniej wspominałam Zu jest w przedszkolu integracyjnym, ma trójkę chorych dzieci, nie wiem jednak na co jest jeszcze jeden chłopczyk chory na autyzm - poznałam Mamę na drzwiach otwartych
Oceny Ortopedy nie mamy bo Zu nie dała się przebadać W przyszłym tyg znowu ma być

Więcej na szybko nie pamiętam, źle mi się myśli...jutro się odezwę...bolą mnie kości

Dobranoc
Karo zdrówka nie daj się choróbskom
Cieszę się,że jesteś zadowolona z przedszkola

angy bo drugi raz ucięło mi Twoją odpowiedź w sprawie mleka

Ja chyba też łyknę,jakąś Aspirin C i wskoczę do łóżka.Tylko nerwa mam i chyba nie zasnę

Stary 2012-09-12, 22:58   #1534
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Dlatego potem wyjaśniłam, że pisałam o sytuacji, gdy wszystko jest w porządku , takie powody, które opisałaś to wiadomo.

To jest tak : do naleśników daję 3,2% (lub 2 jak nie mam) Mlekovity z butelki, do kawy zbożowej dolewam też z butelki, kakao też na tym. Ale mój Kuba ogólnie jest mlekolubny (pije rano i wieczorem, płatki, kasza manna), nie dam mu tyle takiego mleka z butelki.

, na zielony katar, ma jakieś 2 składniki, tyle wiem

Doczytałam

O to dokładnie jak mój Bartosz śniadanie i kolacja musi być na mleku ale Damian też do dzisiaj lubi mleko

Ciekawa jestem

Dobranoc

Stary 2012-09-13, 08:08   #1535
angy
Zakorzenienie

Karo jak się czujesz?

I inne choraczki?

Z wczorajszego spotkania:
do zapłaty ubezpieczenie, składka na kredki i inne takie (40 zł/półrocze), książki 51 zł. I trzeba zanieść dużą pake chusteczek
No i spania nie ma i nie będzie. Jak jakieś dziecko nie daje rady, to są jeszcze 2 miejsca w młodszej grupie Kurcze nie chciałabym Zosi przepisywać, zna już dzieci, panie.... Postanowiłam, że dam Jej czas do końca miesiąca, może się coś unormuje? W sumie odpowiadałaby mi sytuacja, że ok. 20 idzie spać... Tak jak wczoraj (była akurat bardzo grzeczna): koło 19 kąpanie, potem wspólne leżenie, opowiadała mi o przedszkolu... No i o 20 zasnęła. Fajnie

Poza tym tez zapowiada się sporo imprez tematycznych, wyjazdy do teatru. Na stanie jest pani logopedka, która ma przebadać wszystkie dzieci.

No i zgłosiłam się do Rady Rodziców Będę Działaczką

Morska kupiłam wczoraj sałatkę kanadyjską i będę szamać na drugie śniadanie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-13 o 08:11
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:45   #1536
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ich trochę... Powiem więc tak - najwięcej komplementów zbieram za Womanity. Niby mają tu raczej niską ocenę, a jednak jakieś 80% użyć kończy się zachwytami kobiet Ostatnio (latem) dużo wypsikałam też tego.

~~~~~~~~~~
Mam nowy nałóg, a dzisiaj kupiłam od razu trzy sztuki
Załącznik 4878167.
Jeden z nielicznych których nie znoszę no nie daje rady go wąchać, od razu mi niedobrze

hahaha My w pracy od dawna jesteśmy od nich uzależnieni Kolega pracował w Lisnerze i tak Nas zaraził

Cytat:
A dlaczego polecasz? Czymś się wyróżniają?
Przede wszystkim ten zapach dobrze myją i nawilżają i ta konsystencja bardzo ciekawa, choć trzeba się przyzwyczaić

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
moj Eryk mial podobne i byly ok
a co jest jakas promocja na wysylke?

nic mi o tym nie wiadomo

Cytat:
Karola dmuchnij w moim kierunku ten deszcz bo u mnie nie padało chyba od miesiaca... trawy już praktycznie nie ma... jedynie sianko
ja bym chciała, żeby u mnie popadało nawet tydzień...
u nas Wisła taka płytka, że z jednego brzegu można przejść na drugi
bardzo chętnie...dzis też od rana deszcz

Cytat:
tez tak myśle, a skoro lubi to tym bardziej
Zuza nigdynie próbowała ale wątpie czy jej podejdzie
zreszta ona mocno ograniczona w temacie deserków jest :/

my po wizycie
Zuzy ząbki super, brak zastrzeżeń
dostala w nagrode naklejki i pasty, wogóle super dzielna była
a potem poczekała grzecznie jak ja miałam piaskowanie
kochana moja Myszka
kupiłam jej, bo w Intermarche były 2 za 1 więc cena całkiem fajna...lubi to od czasu do czasu jej kupię jako urozmaicenie

dla dzielnego Pacjenta

Cytat:
Karo, poszukaj w necie, jakis czas temu bylo glosno o klamstwach na temat Actimelu i Activii. O ile pamietam, to nie wykonano zadnych badan, ktore potwierdzilyby lecznicze dzialania owych jogurtow, taka sobie tylko zrobili reklame i ludzie w to uwierzyli. Sa to zwykle jogurty, bez zadnych magicznych domieszek, placi sie glownie za firme. O ile mnie pamiec nie myli, to zbadano je i nie znalaziono nawet w nich ilosci bakterii, jaka podaja na opakowaniu, tylko mniejsza. (Chyba rowniez bylo cos o dziwnych szczepach bakterii, ktore nie istnieja, ale nie wiem, czy to w zwiazku z tym jogurtem, czy innym)

własnie kiedyś o tym czytałam tylko to daaaawno temu było
Stary 2012-09-13, 08:46   #1537
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
i dla Ciebie

Cytat:
Karo, nie daj się

Fajne Wasze przedszkole , fajnie, że Zu taka tancerka, mój Kuba wręcz przeciwnie

Naprawdę jestem zadowolona
30 listopada pasowanie na przedszkolaka a w grudniu planują wycieczkę na przedstawienie teatralne dla dzieci Fajnie bo chodzą też na różne koncerty, często mają wewnętrzne imprezy na które rodziców nie zapraszają Dyrektor powiedziała że czasami jest tak że jedna grupa uczy się czegoś nowego i nagle w ciągu dnia pojawia się pomysł żeby przedstawić coś tam innym dzieciom więc się zbierają i robią mini imprezę Dużo wycieczek do lasu itp mają bo to przedszkole o profilu ekologicznym

Często też wpada do przedszkola logopeda

Pani Dyrektor powiedziała że w przedszkolu nie ma za dużo dodatkowych zajęć bo starają się robić właśnie te wyjścia, wewnętrzne zabawy żeby dzieciom umilić czas samodzielnie...w tym roku pierwszy raz są tańce. Mam nadzieję że się uda, bo coś wspominała że na razie niewiele dzieci się zgłosiło

Kiedyś bardzo regularnie przyjeżdżały do nich kucyki i dzieci jeździły po parku przy przedszkolu (sama widziałam i zrobiłam tak: ) myślą czy do tego nie wrócić

Cytat:
Mnie się też wydaje,że to taki chwyt reklamowy aczkolwiek Bartosz pił parę razy

Karo zdrówka nie daj się choróbskom
Cieszę się,że jesteś zadowolona z przedszkola

Ty też się nie daj

Cytat:
Karo jak się czujesz?

do zapłaty ubezpieczenie, składka na kredki i inne takie (40 zł/półrocze), książki 51 zł. I trzeba zanieść dużą pake chusteczek
No i spania nie ma i nie będzie. Jak jakieś dziecko nie daje rady, to są jeszcze 2 miejsca w młodszej grupie Kurcze nie chciałabym Zosi przepisywać, zna już dzieci, panie.... Postanowiłam, że dam Jej czas do końca miesiąca, może się coś unormuje? W sumie odpowiadałaby mi sytuacja, że ok. 20 idzie spać... Tak jak wczoraj (była akurat bardzo grzeczna): koło 19 kąpanie, potem wspólne leżenie, opowiadała mi o przedszkolu... No i o 20 zasnęła. Fajnie

Poza tym tez zapowiada się sporo imprez tematycznych, wyjazdy do teatru. Na stanie jest pani logopedka, która ma przebadać wszystkie dzieci.

średnio
Czekam do 9 i jadę do apteki póki co herbatka z cytryną

U Nas "leżakowanie" jest i będzie (niektórzy Rodzice chcieli żeby zrezygnować), ale nauczycielka powiedziała, że ona widzi że dzieci tego potrzebują, że po intensywnym poranku nawet godzina drzemki pozwala im odpocząć Mówiła że w zeszłym tyg nie wszystkie dzieci spały ale od poniedziałku już wszystkie się przekonały

Ja też się chciałam zgłosić...ale zdałam sobie sprawę ze raczej nie dam rady, bo jak będzie trzeba coś załatwić, gdzieś jechać, coś zrobić to co ja zrobię z Zu no i ostatecznie się nie zgłosiłam, choć lubię takie działanie może nastepnym razem

Dzień dobry
Stary 2012-09-13, 09:38   #1538
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też łyknę,jakąś Aspirin C i wskoczę do łóżka.Tylko nerwa mam i chyba nie zasnę
A na co miałaś nerwa?

Cytat:
Ciekawa jestem
Później Ci przepiszę nazwy, jak chcesz

Cytat:

Mój Kuba też nie śpi jakoś od miesiąca i ma to swoje zalety, właśnie te, o których piszesz Pozwalam mu się jeszcze pobawić po umyciu zębów, a on sam mówi, że chce już się położyć, zasypia w mig, o 19.15-19.30 już śpi. Tylko, że teraz chce spać w przedszkolu , ale pani mi mówiła, że jak się zaczynają regularne zajęcia, to dzieci są bardzo wymęczone, niektóre zasypiają nad talerzem. Choć mój Kuba do tej pory takich zachowań nie przejawiał, nawet jak był bardzo zmęczony

Cytat:
Przede wszystkim ten zapach dobrze myją i nawilżają i ta konsystencja bardzo ciekawa, choć trzeba się przyzwyczaić

Cytat:
Naprawdę jestem zadowolona
30 listopada pasowanie na przedszkolaka a w grudniu planują wycieczkę na przedstawienie teatralne dla dzieci Fajnie bo chodzą też na różne koncerty, często mają wewnętrzne imprezy na które rodziców nie zapraszają Dyrektor powiedziała że czasami jest tak że jedna grupa uczy się czegoś nowego i nagle w ciągu dnia pojawia się pomysł żeby przedstawić coś tam innym dzieciom więc się zbierają i robią mini imprezę Dużo wycieczek do lasu itp mają bo to przedszkole o profilu ekologicznym

Pani Dyrektor powiedziała że w przedszkolu nie ma za dużo dodatkowych zajęć bo starają się robić właśnie te wyjścia, wewnętrzne zabawy żeby dzieciom umilić czas samodzielnie...w tym roku pierwszy raz są tańce. Mam nadzieję że się uda, bo coś wspominała że na razie niewiele dzieci się zgłosiło

Kiedyś bardzo regularnie przyjeżdżały do nich kucyki i dzieci jeździły po parku przy przedszkolu (sama widziałam i zrobiłam tak: ) myślą czy do tego nie wrócić
No i widać, że przedszkole nie musi być prywatne, żeby było fajne

Zdrówka

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-13, 10:13   #1539
UnholyOne
Ola-Unhola

Zostałam wczoraj Skarbnikiem w RR
Raz w miesiącu muszę przeglądać księgi i takie tam, idziemy założyć konto i bedę miała upoważnienie też
Za tydzień mamy znowu spotkanie, zeby obgadać kometencje RR, regulamin i byc może jakieś pomysły.

U nas też jest sporo wyjazdów do lasu, teatru, parków dino, na badania słuchu, na badanie wzroku (w zeszłym roku 3 dzieciom wykryto poważne wady).
Imprezy na ogrodzie, ogniska. W zeszłym roku byli na Rozplataniu Tęczy - jakiś teatr na Starym miescie. Taki niekonwencjonalny i własnie takie pomysły mają - nie zawsze tradycyjne bajki w teatrach.

Ale to już wiedziałąm, o zawsze tak było fajnie zorganizowane.

Mam kontakt do koników, które były u Taty w placówce na dzień dziecka i nie wiem, czy nie zaproponować, ale to na wiosnę jak będzie ciepło. No i zobaczę co tam u Taty jeszcze się dzieje, żeby może też u nas to zrobić

A u mnie, to taka sprawa na klub raczej. Może cos tam skrobne kiedyś.
Dzięki za troskę

Karola, Svi sugerowała tańszą wysyłkę z SD, bo myślała, że sama zamówiłaś butki a nie przez wizaż
Stary 2012-09-13, 10:46   #1540
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Kuba też nie śpi jakoś od miesiąca i ma to swoje zalety, właśnie te, o których piszesz Pozwalam mu się jeszcze pobawić po umyciu zębów, a on sam mówi, że chce już się położyć, zasypia w mig, o 19.15-19.30 już śpi. Tylko, że teraz chce spać w przedszkolu , ale pani mi mówiła, że jak się zaczynają regularne zajęcia, to dzieci są bardzo wymęczone, niektóre zasypiają nad talerzem. Choć mój Kuba do tej pory takich zachowań nie przejawiał, nawet jak był bardzo zmęczony

No i widać, że przedszkole nie musi być prywatne, żeby było fajne

Zdrówka
Zu kąpie się o 19 i o 20 śpi

prawda
co jeszcze fajnego to Panie wymyśliły ozdobę sali....duże papierowe stokrotki a w środku po zdjęciu każdego z dzieci właśnie muszę wywołać

wzięłam fervex, witaminy, piję herbatę, ale chyba to nic nie da, póki się nie wygrzeję

Cytat:
A u mnie, to taka sprawa na klub raczej. Może cos tam skrobne kiedyś.
Dzięki za troskę

Karola, Svi sugerowała tańszą wysyłkę z SD, bo myślała, że sama zamówiłaś butki a nie przez wizaż
Fajne Wasze przedszkole

Napisz

wiem...i nadal nic mi nie wiadomo
a tam bywa tańsza wysyłka?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-13 o 10:52
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:06   #1541
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Podejrzewam, że ten tydzień nie wystarczy. Nie odbierz mnie źle, ale pewnie zauważyła, że da się Was uprosić i zostać w domu, więc pewnie będzie płakać nadal w najbliższym czasie.
Ale Oli popołakuje tam cały dzień?
W każdym razie za decyzję

.
nie no co ty, przyjmuję chętnie wszystkie dobre rady. Ona na pewno czuje moje niezdecydowanie. Jak mąż ją prowadzi to też płacze, ale on jest twardy i nie okazuje ze jemu tez jest smutno, tyle że on nie może jej codziennie prowadzać, teraz jeden pracownik uciekł mu na zwolnienie i ja muszę do przyszłej środy prowadzać ją. a mi tak ciężko jest.... na tate mojego też nie liczę, bo on za miękki, jeszcze bardziej niż ja.
Dzisiaj też w domu płakała, ale jakoś dała się zaprowadzić. Pani wzięła ją na ręce, ale płakała i wyrywała się do mnie. poszłam sobie, ale ciężko mi.
eh, teraz siedze i czekam do 13, aby móc już pójść po nią. skupić się nie mogę na niczym.
Oli różnie, czasem cały dzień popłakuje, wczoraj płakała rano i w dzień jak sobie przypomniała czasami.

Muszę pójść z nią we wtorek pobrać krew zeby badania jej zrobić, morfologia, glukoza, cos tam jeszcze i mocz. Zastanawiam się czy po tym badaniu zaprowadzać ją do przedszkola? Ona jak tylko wchodzi do ośrodka to już płacz jest, nie wiem jak zniesie pobieranie krwi, nigdy tego nie miała.

Cytat:

Panie same powiedziały że tak sobie myślały i super by było gdybym zapisała Zu na tańce - zapisałam już wcześniej - Zu jak tylko usłyszy muzykę to zaczyna tańczyć i zgodnie stwierdziły że bardzo wyróżnia się wśród innych dzieci

Dobranoc
zdrówka życzę. Mój mąż też już zdycha, gardło go boli, on ma takie skłonności. Mnie może kilka razy w dorosłym życiu gardło bolało, a jego ciągle coś tam. Takie skłonności ma. Oby tylko Oliwki mi nie zaraził.

Też byłam na zebraniu i u nas wygląda to tak:

ubezpieczenie 36 zł
wyżywienie 4 zł dziennie
każda dodatkowa godzina 2,10 zł
rada rodziców 40 zł ( na prezent na mikołajki oddzielna składa będzie)
przybory plastyczne 50 zł
jeśli chodzi o karty pracy to u nas nie ma tzn pani powiedziała ze nie widzi sensu, ze nie są warte tyle pieniędzy i coś tam bedzie kserowała dla dzieci zebysmy nie musieli kupować
Pani ta która jest teraz bedzie do lutego, bo ona zastępuje poprzednią która jest na macierzyńskim. W sumie wolałabym zeby została już na stałe, bo dzieci się do nie przyzwyczają.

A najgorzej jest we wtorki, bo cały dzien jest z nimi tylko dyrektorka (pani która jest pomocą przychodzi dopiero ok 10) a dzieci wolą swoją panią niż tą dyrektorkę i płaczą strasznie. Zresztą to bez sensu, ona nie ma takiego podejścia, rano sama nie może sobie poradzić, bo przecież rano dzieci najbardziej płaczą a ona sama jest (a dzieci jest 32). To mnie drażni najbardziej.

Cytat:

Morska kupiłam wczoraj sałatkę kanadyjską i będę szamać na drugie śniadanie
u nas nie ma spania. Ani ortopedy, ani logopedy, atrakcji też raczej nie mają, raz na jakiś czas przyjeżdża jakiś teatrzyk. Maluchy nie jeżdżą nigdzie, tylko co na plac zabaw wychodzą i tyle.
Ubogo w zabawki (coś tam jest, ale szału nie ma), co sama dyrektorka podkreśla, ze biedni są, niektóre zabawki, to ja jeszcze pamiętam jak chodziłam do tego przedszkola.
Generalnie jakbym miała inne przedszkole do wyboru, choćby prywatne za które trzeba więcej płacić to bym je wolała.

eee idę bo narzekanie mi się włączyło jakieś.
może jutro będzie lepiej.

Cytat:

Raz w miesiącu muszę przeglądać księgi i takie tam, idziemy założyć konto i bedę miała upoważnienie też
Za tydzień mamy znowu spotkanie, zeby obgadać kometencje RR, regulamin i byc może jakieś pomysły.

U nas też jest sporo wyjazdów do lasu, teatru, parków dino, na badania słuchu, na badanie wzroku (w zeszłym roku 3 dzieciom wykryto poważne wady).
Imprezy na ogrodzie, ogniska. W zeszłym roku byli na Rozplataniu Tęczy - jakiś teatr na Starym miescie. Taki niekonwencjonalny i własnie takie pomysły mają - nie zawsze tradycyjne bajki w teatrach.

Ale to już wiedziałąm, o zawsze tak było fajnie zorganizowane.

Mam kontakt do koników, które były u Taty w placówce na dzień dziecka i nie wiem, czy nie zaproponować, ale to na wiosnę jak będzie ciepło. No i zobaczę co tam u Taty jeszcze się dzieje, żeby może też u nas to zrobić
zazdroszczę tych wszystkich atrakcji
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:29   #1542
angy
Zakorzenienie

Wojtusiu wyobrażam sobie jak Ci ciężko
Ale wytrzymaj jeszcze trochę, podobno dzieci, które tak przechodzą adaptację nie chcą potem wychodzić z przedszkola
Z tymi atrakcjami to rzeczywiście ubogo u Was....

U nas pani powiedziała, że adaptacja przebiega wyjątkowo dobrze, że jest tylko 3 czy 4 dzieci, które wyraźnie potrzebują czasu... Poza tym sa podobno bardzo aktywni, zdyscyplinowani i się słuchają... Ciekawe...

A czemu robisz badania Oliwce-profilaktycznie?

Karo a nie dasz rady wziąć jutro urlopu, żeby się wygrzać?

Zjadłam kanadyjską - pychota

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:32
Stary 2012-09-13, 11:36   #1543
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusiu wyobrażam sobie jak Ci ciężko
Ale wytrzymaj jeszcze trochę, podobno dzieci, które tak przechodzą adaptację nie chcą potem wychodzić z przedszkola
Z tymi atrakcjami to rzeczywiście ubogo u Was....

U nas pani powiedziała, że adaptacja przebiega wyjątkowo dobrze, że jest tylko 3 czy 4 dzieci, które wyraźnie potrzebują czasu... Poza tym sa podobno bardzo aktywni, zdyscyplinowani i się słuchają... Ciekawe...

A czemu robisz badania Oliwce-profilaktycznie?
dzięki, jakoś wytrzymam jeszcze trochę, chociaż stres wyjątkowo mi nie służy i ze względu na dzidziusia, migreny i alergię powinnam go unikać, ale cóż nie zawsze się da.

A badania zleciła nam pediatra, jak byłysmy jakiś miesiąc temu na wizycie, jak Oli miała trzydniówkę, to wspomniałam, że Oli jak zasypia to strasznie się poci. Nie w nocy, tylko na początku zaraz po zaśnięciu. Nawet jak odkryta śpi, to zaraz po zaśnięciu aż mokra często jest. I powiedziała zeby zrobić te badania. Doczytałam na skierowaniu ze jeszcze CRP mamy zrobić.
Ostatnio może mniej się poci, ale i tak zrobię te badania.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:38
Stary 2012-09-13, 11:40   #1544
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
bardzo chętnie...dzis też od rana deszcz
musiałaś za słabo dmuchać w moim kierunku bo tylko mżawkę mamy
od jutra ma być podobno lepiej

dzień dobry

dzięki za wszystkie rady
mały w nocy wysikał się normalnie, rano też...
zobaczymy jak będzie w ciągu dnia
na razie pojechał z tatą po lody (męczy mnie od wczoraj o te lody )
lekarz nie zlecił wykonania badań moczu

nie popiszę wiele bo lece dokończyć obiad i się pouczyć bo ten kurs PJ rozpoczęłam we wtorek... a, że okazuje sie, ambitna jestem, albo mam duże parcie na wiedzę (nie wiem) to ciągle z ksiażką chodzę
zaczynam się zastanawiać czy w okolicach 30 nie rozpocząć jakiś studiów

ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH

P.S. macie jakieś wieści od Marty? Jak tam sie Maciuś miewa? jakoś ostatnio często o nich myślę
Stary 2012-09-13, 11:48   #1545
Miramej
Zakorzenienie

Wojtusiu , a ja Ci powiem, że jak przeczytałam o Waszym przedszkolu, to przyszło mi do głowy, czy gra jest warta świeczki? Jeśli nie masz wielkiego ciśnienia, może zaczekaj, Oli może dorosnąć w przyszłym roku. Ja bym się w takiej sytuacji mocno zastanowiła

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-13, 11:57   #1546
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, te "Opowiadania dla przedszkolaków" są super, można się pośmiać , polecam

I jeszcze mogę polecić Encyklopedię Przedszkolaka Larousse encyklopedia-przedszkolaka.jpg, Kuba słucha o planetach i kontynentach jak zaczarowany (na razie dotąd doszliśmy)

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-13, 12:00   #1547
UnholyOne
Ola-Unhola

Karola, raz w roku darmowa wysylka bywa na sd

Wojtusiu, ja chyba bym nie posyłała do takiego przedszkola. Nic tam się nie dzieje, tyle co dzieci spędzają czas wśród innych na zabawie. Jeżeli Oli tak protestuje, to chyba bym się wstrzymała, bo dla takiego nie warto zmuszać. Tak mi się wydaje, mając doświadczenie z beznadziejnym żłobkiem.
Trzymam kciuki za badania i przytulam

ada, fajnie, ze udało się zrobić siusiu Przemkowi. Oby bylo już lepiej
Co u MiM nie wiem

A ja w weekend/po zjem wędzonego pstraga z Mylofskiej Hodowli . Świeżego też przyrządzę

Fajna stronka:
www.zszywka.pl
http://zszywka.pl/szukaj/swiatlo%20w%20domu
Stary 2012-09-13, 12:36   #1548
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
nie no co ty, przyjmuję chętnie wszystkie dobre rady. Ona na pewno czuje moje niezdecydowanie. Jak mąż ją prowadzi to też płacze, ale on jest twardy i nie okazuje ze jemu tez jest smutno, tyle że on nie może jej codziennie prowadzać, teraz jeden pracownik uciekł mu na zwolnienie i ja muszę do przyszłej środy prowadzać ją. a mi tak ciężko jest.... na tate mojego też nie liczę, bo on za miękki, jeszcze bardziej niż ja.
Dzisiaj też w domu płakała, ale jakoś dała się zaprowadzić. Pani wzięła ją na ręce, ale płakała i wyrywała się do mnie. poszłam sobie, ale ciężko mi.
eh, teraz siedze i czekam do 13, aby móc już pójść po nią. skupić się nie mogę na niczym.
Oli różnie, czasem cały dzień popłakuje, wczoraj płakała rano i w dzień jak sobie przypomniała czasami.

zdrówka życzę. Mój mąż też już zdycha, gardło go boli, on ma takie skłonności. Mnie może kilka razy w dorosłym życiu gardło bolało, a jego ciągle coś tam. Takie skłonności ma. Oby tylko Oliwki mi nie zaraził.

Też byłam na zebraniu i u nas wygląda to tak:

ubezpieczenie 36 zł
wyżywienie 4 zł dziennie
każda dodatkowa godzina 2,10 zł
rada rodziców 40 zł ( na prezent na mikołajki oddzielna składa będzie)
przybory plastyczne 50 zł
jeśli chodzi o karty pracy to u nas nie ma tzn pani powiedziała ze nie widzi sensu, ze nie są warte tyle pieniędzy i coś tam bedzie kserowała dla dzieci zebysmy nie musieli kupować
Pani ta która jest teraz bedzie do lutego, bo ona zastępuje poprzednią która jest na macierzyńskim. W sumie wolałabym zeby została już na stałe, bo dzieci się do nie przyzwyczają.

u nas nie ma spania. Ani ortopedy, ani logopedy, atrakcji też raczej nie mają, raz na jakiś czas przyjeżdża jakiś teatrzyk. Maluchy nie jeżdżą nigdzie, tylko co na plac zabaw wychodzą i tyle.
Ubogo w zabawki (coś tam jest, ale szału nie ma), co sama dyrektorka podkreśla, ze biedni są, niektóre zabawki, to ja jeszcze pamiętam jak chodziłam do tego przedszkola.
Generalnie jakbym miała inne przedszkole do wyboru, choćby prywatne za które trzeba więcej płacić to bym je wolała.
Musisz sama zdecydować...wiesz, ciśnienia nie masz, bo może zostać w domu...z drugiej strony na pewno by się przyzwyczaiła tylko potrzebuje więcej czasu...
Zu jak płacze to Panie szybko ją przechwytują i już czymś zajmują...dziś np zbierała się na płacz, ale ma nową lalkę i ją wzięła, więc Panie od razu zagadały o lalkę i chyba zapomniała zapłakać
Pani też mówiła że jest kilkoro dzieci które nadal bardzo płaczą, jeden chłopiec np. jak tylko wchodzi na sale tak co 10 min pyta czy Mama już wraca, czy już wsiadła do tramwaju...i tak cały dzień...

Z trzeciej jednak strony pomyślałam jak Jola...czy warto skoro to mało ciekawe przedszkole

Dziękuję za życzenia

U Nas wszystko droższe

Karty pracy fajne są oglądałam te dla trzylatków Myślę że na pewno obyłoby się bez, to przede wszystkim ułatwienie dla Opiekunek chociaż nasze i tak opracowują oddzielnie karty dla chorych dzieci

A u Was nie ma kompletnie innego przedszkola? Czy gdybyś się zdecydowała zostawić Oli jeszcze rok w domu to za rok pójdzie do tego samego?

Cytat:
Karo a nie dasz rady wziąć jutro urlopu, żeby się wygrzać?
nie ma szans
Kolega na urlopie i musze go zastępować...

Cytat:
musiałaś za słabo dmuchać w moim kierunku bo tylko mżawkę mamy
od jutra ma być podobno lepiej

P.S. macie jakieś wieści od Marty? Jak tam sie Maciuś miewa? jakoś ostatnio często o nich myślę
dziś podmucham mocniej

oby u Was było już tylko lepiej

Cytat:
Karola, raz w roku darmowa wysylka bywa na sd

Fajna stronka:
www.zszywka.pl
http://zszywka.pl/szukaj/swiatlo%20w%20domu
a to nie wiedziałam

Zszywka to podstawa trzeba znać jak się szuka inspiracji super rzeczy tam są
Stary 2012-09-13, 13:44   #1549
angy
Zakorzenienie

Ładny??

tatuaze-milosne-18183_3.jpg

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-13, 13:51   #1550
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Twój?

Ładny, choć bym se takiego nie zrobiła
Stary 2012-09-13, 13:56   #1551
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Twój?
Jeszcze nie, ale będzie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-13, 13:57   #1552
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie, ale będzie
Kiedy?
Ja też bym chciała...ale "Z" oplecione czymś może kiedyś
Stary 2012-09-13, 14:00   #1553
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy?
Ja też bym chciała...ale "Z" oplecione czymś może kiedyś

Będę dzwonić jutro i się umawiać

I kiedyś to do kompletu:

tatuaze-dla-dziewczyn-16625_3.jpg

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-13 o 14:03
Stary 2012-09-13, 14:03   #1554
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Będę dzwonić jutro i się umawiać

eeee to już tak poważnie
ekstra
Stary 2012-09-13, 14:11   #1555
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

No i szaro-buro sie zrobilo buuu

Ada oby juz nie bylo problemow z siusianiem

Wojtusia podzielam zdanie dziewczyn ja bym odpuscila to przedszkole ....

Angy mi sie marzy tatuaż na łydce

chyba znowu jakas dietke musze zaczac i wlaczyc cwiczenia, zapuscilam sie ostatnio

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 14:17   #1556
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Angy mi sie marzy tatuaż na łydce
Mi się marzy już od dłuższego czasu, więc w końcu pomyślałam: czemu nie?

Ada oby już było tylko lepiej

Ciekawe jak tam Agga i Alan

Odnośnie moich kwiatkowych Martensów i planów ich zakupu to lipa Niestety przymiarki sklepowe nic nie dały-38 za małe, 39 za duże
Tylko jakim cudem w nich kiedyś chodziłam?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-13 o 14:19
Stary 2012-09-13, 20:48   #1557
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, zobaczę jeszcze jak bedzie w przyszłym tygodniu i pomyślę, co zrobić.

angy tatuaż serduszko taki średni, tzn. fajny bo taki koronkowy,ale jakiś niedopracowany kształt.
za to duży cudny jest.
Stary 2012-09-13, 21:37   #1558
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Ty też się nie daj
Bronię się,jak tylko mogę

Cytat:

I dla Ciebie gratki

Cytat:

Muszę pójść z nią we wtorek pobrać krew zeby badania jej zrobić, morfologia, glukoza, cos tam jeszcze i mocz. Zastanawiam się czy po tym badaniu zaprowadzać ją do przedszkola? Ona jak tylko wchodzi do ośrodka to już płacz jest, nie wiem jak zniesie pobieranie krwi, nigdy tego nie miała.

Wojtusiu trzymam za decyzję.Też mi się wydaje,że jeżeli Oli nie przywyknie do tego przedszkola,to może nie będzie czego żałować,skoro ono takie mało atrakcyjne

Cytat:
dzięki za wszystkie rady
mały w nocy wysikał się normalnie, rano też...
zobaczymy jak będzie w ciągu dnia
na razie pojechał z tatą po lody (męczy mnie od wczoraj o te lody )
lekarz nie zlecił wykonania badań moczu

nie popiszę wiele bo lece dokończyć obiad i się pouczyć bo ten kurs PJ rozpoczęłam we wtorek... a, że okazuje sie, ambitna jestem, albo mam duże parcie na wiedzę (nie wiem) to ciągle z ksiażką chodzę
zaczynam się zastanawiać czy w okolicach 30 nie rozpocząć jakiś studiów
Cieszę się,że u Was lepiej i zdrówka dalej życzę
Swoją drogą dziwne,że lekarz nie zlecił badania moczu nie powinien kazać posiewu zrobić?

Cytat:
Dziewczyny, te "Opowiadania dla przedszkolaków" są super, można się pośmiać , polecam

I jeszcze mogę polecić Encyklopedię Przedszkolaka Larousse Załącznik 4879616, Kuba słucha o planetach i kontynentach jak zaczarowany (na razie dotąd doszliśmy)
kupowałaś stacjonarnie,czy przez Internet?

Stary 2012-09-13, 21:38   #1559
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Karo, sylka zdrówka

Cytat:

Super,że ząbki w porządku i dla Zuzi.
My na kolejny przegląd,mamy się umówić,późną jesienią

O dokładnie Bartosz ostatnio ma fazę na malinki,kazuje sobie zmieszać z jogurtem naturalnym i tak zajada

Zuza tez kocha malinka, ale ona w niczym u z niczym nie zje, tylko same, najlepiej prosto z krzaczka

Cytat:

dla dzielnego Pacjenta

Cytat:

fajne macie to przedszkole, sporo się dzieje
zobaczymy jak w naszym będzie, zebranie był o w czerwcu jak nie moglam pojśc a teraz nie wiem czy będzie
a dziś na wyprawkę dałam 40zł (ale dokładnie to niewiem na co )

Cytat:

u Was tez widze fajnie, ale i możliwości większe
u nas mała dziura trochę to i mniej możliwości wyjśc

Cytat:
kurcze, nie wiem co Ci doradzic, sama musisz zdecydowac
ale faktycznie jak nie masz ciśnienia to nie ma się co męczyc i najwyżej za tok spróbujesz
chociaż z drugiej strony widze po sobie że teraz w 7m0cu niem ogę jej zapewnic tylu atrakcji ile by chciała
wiadomo dałabym sobie spokojnie rade ale i ja potrzebuje złapac oddech iona się wyszalec a ja za nią biegac teraz nie będe
to takie spojrzenie z innej strony

i za Oli badania

Cytat:
Ładny??
oba mi się podobają

Jola, apropo jeszcze żeli pod prysznic, wąchałam dziś Palmolive różany, nawet miałam brac, jest w Rossmanie na promocji ale niewiem czy jutro jeszcze ta promocja jest

ja bardzo lubie te:
ziaja oliwka.jpg

ziaja_sopot_spa_mydlo.jpg

nie różane ale jak najbardziej polecam
P.S. Zuza czasem się nawet myje tym oliwkowym, ono jest powyżej 3 roku życia
Stary 2012-09-13, 21:41   #1560
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

aaaa, jeszcze jedno, my tez mamy tą Encyklopedię Laroussa, potwierdzam, bardzo fajna
choc teraz ma przerwe i leąkuje na półce
kupowana w Empiku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości