Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 13:57   #1591
angy
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

o, fajnie
na długo przyjeżdża?
Raptem na półtora tygodnia

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

będzie dobrze a miałaś z Nim kontakt przez ten czas?
Parę razy rozmawialiśmy przez tel. - ostatnio w grudniu.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:00   #1592
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Aga
U nas to samo.
Do tego też zaczęła płakać jak wychodzę, czego wcześniej nie było. No i często w tym płaczliwym amoku przychodzi i mówi, że chce się przytulić, co absolutnie nie miało wcześniej miejsca (nie lubiła się przytulać)

Dobrze, że Alan ma się lepiej.

A nie mówiłam Wam, że w środę, po prawie 2 latach przyjeżdża z UK mój brat... Dziwne uczucie
Czyli coś w tym jest

na stałe przyjeżdza?

Cytat:

dla Was

miałam żele z Alterry ale: za mało sie pieniły a ja lubię piankę i szybko się kończyły, a z plusów to zapach, który jednak w pewnym momencie już zaczał mnie męczyc
balsam fajniejszy, używam i pewnie jeszcze kupię

naprawdę? Rany, dla mnie są to jedyne żele które starczają mi na dosyć długo. Ja naprawdę sporo leję bo też lubię piankę, i mam wrażenie że one nigdy sie nie kończą. Śmiałam sie do męża że Jemu to by butelka wystarczyła na ponad rok bo On po kropeleczce uzywa

Cytat:
Trzymajcie się ciepło i niech choróbsko szybko ucieka

Wiecie co, zajadam to http://www.bakalland.pl/strefa-konsu...owym,,100.html. no poprostu już mi siężygaćchce od cukru i jjem dalej. Połowa puszki mi jeszcze została. Jak ja nie lubię zajadać smutków.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:05   #1593
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

na stałe przyjeżdza?

Wiecie co, zajadam to http://www.bakalland.pl/strefa-konsu...owym,,100.html. no poprostu już mi siężygaćchce od cukru i jjem dalej. Połowa puszki mi jeszcze została. Jak ja nie lubię zajadać smutków.
Ta, no, pewnie

Matko Ty to wyjadasz z puszki??
Nie dałabym rady

A co się dzieje?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-14, 14:12   #1594
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta, no, pewnie

Matko Ty to wyjadasz z puszki??
Nie dałabym rady

A co się dzieje?
he he

No, a co sie będę rozdrabniać Zresztą już odstawiłam tą puszke bo mnie zemdliło. Zagryzłabym teraz jakimś korniszonem

ee tam takie sraty taty, pierdu pierdu, ale jak sie wszystko zbiera do kupy i sie nie rozmawia to teraz jest jak jest.

Normalnie nie mam co robićw domu. Alan śpi, obiad gotowy- z wczoraj , mieszkanie jako tako ogarnięte- reszta jutro. Z nudów nawet sobie paznokcie zrobiłam.

Stary 2012-09-14, 14:12   #1595
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wysprzatalam, obiad zjadlysmy , a zaraz ide gofry robic tzn. Werka - uwielbia miksować

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:23   #1596
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Parę razy rozmawialiśmy przez tel. - ostatnio w grudniu.
o rany...to troszkę minęło...

Cytat:
ja czasami zjem łyżeczkę przy okazji pieczenia czegoś...ale to jest tak słodkie że więcej bym nie dała rady orzechowego nie próbowałam, klasyk wygrywa u mnie

Cytat:
ee tam takie sraty taty, pierdu pierdu, ale jak sie wszystko zbiera do kupy i sie nie rozmawia to teraz jest jak jest.
Stary 2012-09-14, 14:29   #1597
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy to nie taka faza, mój Kuba też czasem się budzi w nocy z płaczem, nie wie, co się dzieje, dziś np. płakał, że nie chce pokrojonego mięsa , nie wiem skąd to, bo jak nie chce w ciągu dnia takiej pierdoły, to nikt mu na siłę nie robi, musiałam go obudzić do końca, żeby dotarło do niego, że to sen

syn mojej przyjaciółki w ogóle nie chce słyszeć o przedszkolu, budzi się z płaczem w nocy, trzyma ją za szyje i krzyczy "chcę do mamy! chcę do domu"
Cytat:
Cześć Aniu
...czyli reasumując - nie tak źle

jest lepiej niż w poniedziałek ale juz mi sie pomysły kończą, zeby chciał wyjśc z domu do przedszkola
Cytat:
A kiedy będziesz miała internet w domu?

To idzie ku dobremu

nie wiem teraz piszę od mamy

mam nadzieję
Cytat:

od razu skojarzyło mi się to z koleżanką z pracy...kiedyś o przedszkolu rozmawiałyśmy i własnie mówiła że jej przedszkole głównie kojarzy się ze smutnym patrzeniem przez okno jak Mama odchodzi...
Karo dla taty

u nas okna są wysoko to dzieci nie maja tej możliwości
Cytat:

zostań z nami

chciała bym ale cieżko mi pogodzić pracę u mamy i wizaż

Mariolu dopiero przeczytałam

Wojtusiu gatulacje

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

tyle udało mi sie nadrobić

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:33   #1598
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wysprzatalam, obiad zjadlysmy , a zaraz ide gofry robic tzn. Werka - uwielbia miksować
o gofra też bym zjadła

Cytat:
ja czasami zjem łyżeczkę przy okazji pieczenia czegoś...ale to jest tak słodkie że więcej bym nie dała rady orzechowego nie próbowałam, klasyk wygrywa u mnie

orzechowy jest najlepszy

dzięki, taki "głaś" od męża dobrze by mi zrobił

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
syn mojej przyjaciółki w ogóle nie chce słyszeć o przedszkolu, budzi się z płaczem w nocy, trzyma ją za szyje i krzyczy "chcę do mamy! chcę do domu"

jest lepiej niż w poniedziałek ale juz mi sie pomysły kończą, zeby chciał wyjśc z domu do przedszkola
o kurczę , to juz wogóle hardcore, chociaż Alan w przedszkolu też sie mnie tak czepia i nie chcce puścić.

Czyli będzie dobrze, powoli sie przyzwyczaja .

Stary 2012-09-14, 14:45   #1599
angy
Zakorzenienie

Cytat:

No tak

Cytat:

Normalnie nie mam co robićw domu. Alan śpi, obiad gotowy- z wczoraj , mieszkanie jako tako ogarnięte- reszta jutro. Z nudów nawet sobie paznokcie zrobiłam.
Cytat:
Normalnie Wam zazdroszczę-ja siedzę dzisiaj kompletnie bezproduktywnie w pracy, a mogłabym tez ogarnąć parę rzeczy w tym czasie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-14, 14:46   #1600
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja do pierwszego żłobka jeździłam autobusem 5 przystanków
My 2 jedziemy

Cytat:
Cześć .

Przeleciałam tylko po łepkach niestety. Angy Nie mam czasu kompletnie. Alan jest tak rozstrojony emocjonalnie, że nie wyrabiam z Nim. Dosłownie jakby cofnął sie do etapu niemowlaka, zgy tylko tracił mamę z oczu to płacz. Chodzi za mną wszędzie krok w krok, marudzi, chce na ręce (też mówi że go nóżki bolą), codziennie płacze za tatą (nigdy wczesniej tego nie robił), co gorsze płacze również za nami- musielismy jechać do mojej babci i Alan został z dziadkami- przepłakał całe 1,5 godziny. Wydaje mi sie że to przez przedszkole- boi sie że Go zostawimy.
Ale nie ma wyjścia, musi sie przyzwyczaić. Założyłam, że jesli przez październik sie nie dostosuje, to damy spokój z przedszkolem na rok. Może to jeszcze nie Jego czas

Bąble Mu sie porobiły z tych krostek. Na szczęście tylko na stopach i dłoniach. Dziś już wyszliśmy trochę na dwór bo obsycha to paskudztwo już.

Paza tym mam masę innych problemów i niestety łapię sie na tym że czasem "wyżywam" sie przez to na Alanie.
Nie mam ochoty na nic.
(...)
Miramej jesli tak lubisz różane żele to spróbuj tego. Jest mega pieknie pachnący, skóra po kąpieli właściwie nie wymaga już balsamu (ja mam suchą i zawsze odrazu miałam tak ściągniętą że oddychac nie mogłam, a teraz jest git.) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html

I jeszcze polecam wszystkie żele i balsamy z Alterry rosmanowskiej, też sa super i już innych nie kupuję. No i jeszcze mydła Aleppo, ale o tych już wiecie że są super.
, a kiedy Alan znów idzie do przedszkola?

Dzięki , będę patrzyła, jak dojdę w końcu do Rossmanna

Ja ostatnio kupiłam Kubie żel z Aleppo, o matulu, jak śmierdzi

Cytat:
a wiesz, że ja tez tak czasem odpowiadam
ale nie zawsze działa
czasem słyszę no jak? bo nie wiem

u nas różnie Zuza wyjeżdza do przedszkola, teraz przeważnie na 8 ja mąż zawozi więc czasu mamy sporo, bo ok 7:40 wyjeżdzają
To odpowiadam, żeby się zastanowił

My o 7.40 wychodzimy z domu i potrzebujemy czasu od 6.30

Cytat:

U nas to jest raz na jakiś czas w nocy, wcześniej się zaczęło. A do przedszkola Kubuś chodził chętnie przez ten pierwszy tydzień, zobaczymy, jak będzie po przerwie.

Cytat:
dzięki, taki "głaś" od męża dobrze by mi zrobił
To może pierwsza go pogłaszcz

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:58   #1601
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo dla taty

Cytat:
o gofra też bym zjadła

orzechowy jest najlepszy
ja po morzu kupiłam gofrownicę i jest w ciągłym użytku

muszę spróbować

Cytat:
Normalnie Wam zazdroszczę-ja siedzę dzisiaj kompletnie bezproduktywnie w pracy, a mogłabym tez ogarnąć parę rzeczy w tym czasie
ja też zazdroszczę...tyle że u mnie nie wiem w co ręce włożyć...ale dzisiaj mam ciężki dzień, nie mogę się skupić i myśleć przez to przeziębienie, więc w pon będę nadrabiać ale ja od dawna mam tak, że jak wychodzę z pracy to z myślą ilu rzeczy nie zdążyłam zrobić
Stary 2012-09-14, 15:06   #1602
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Lepiej na empik.com zamówić i odebrać osobiście, zawsze ciut taniej

No właśnie w pierwszym momencie mnie troszkę zatkało
tak zrobię

He,he zdarza się

Cytat:
Słuchajcie, kiepsko u nas Popołudnia są FA-TAL-NE Prawie cały czas płacz, jęczenie, marudzenie.... Złapałam się na tym, że czekam tylko na moment, kiedy Zosia pójdzie wieczorem spać (tak jak po porodzie)
Ja juz nawet nie jestem pewna, czy to ze zmęczenia, czy czasem Zosia tak nie odreagowuje emocjonalnie tej całej zmiany... Budzi się w nocy/nad ranem z byle powodu, chce do nas.... Eh.
angy ja myślę,że Zosia tak jednak odregowuje stres zwiazany z przedszkolem to jednak duża zmiana dla dziecka,w przedszkolu jest inaczej niż w domu,poczawszy od pomieszczeń,poprzez smaki i zapachy,a na opiekunach skończywszy i mimo iż Zosia nie płacze w przedszkolu,ujawnia ten stres poprzez takie właśnie zachowanie w domu.Dużo czytałam na temat separcyjnych lęków przedszkolnych i było tam,że u wielu dzieci pojawia się gorsze zachowanie w domu,zaburzony sen i moczenie nocne (odreagowywanie na stres związany ze zmianami) a to jak dziecko przechodzi okres adaptacji,to bardzo indywidualna sprawa.Pisało też,że to wszystko mija i zachowanie dziecka wraca do normy,a nawet często się poprawia i aby wtedy,okazać dziecku więcej wyrozumiałości niż zazwyczaj.A jeszcze to nie spanie pewno dolewa oliwy do ognia
Dużo siły Ci życzę i trzymam żeby zły czas szybko się skończył.

Cytat:
Ja nie wiem, czy to nie taka faza, mój Kuba też czasem się budzi w nocy z płaczem, nie wie, co się dzieje, dziś np. płakał, że nie chce pokrojonego mięsa , nie wiem skąd to, bo jak nie chce w ciągu dnia takiej pierdoły, to nikt mu na siłę nie robi, musiałam go obudzić do końca, żeby dotarło do niego, że to sen
Bartosz często woła przez sen do Damiana,żeby Mu coś oddał

Cytat:
Może ma bóle wzrostowe?
Tak apropo tych bóli wzrostowych mój brat na nie cierpiał jak był mały,co On się opłakał i pamiętam jak mama godzinami Mu nogi masowała a zdarzało się nawet kilka razy w tygodniu Podrósł i jak ręką odjął skończyły się nocne bóle

Cytat:
Hej

Tak po cichu napisze ze od kilku dni Werka sama zasypia
nareszcie moge sobie obejrzec jakis serial

Wasze dzieci tez maja taką wybujała wyobraznie? dzisiaj lezymy sobie w lozku a Werka mowi ze ma w pokoju taką mała dziurkę i przechodzi przez nią do magicznego świata, wziela malza za reke i mowi ze mu pokaze , wchodza do jej pokoju i malz pyta gdzie ta dziurka a Werka mowi " no tu taki prostokącik" a malz mowi "to sa drzwi coreczko" a Werka "wlasnie wszedles do magicznego swiata"
Super
Bartosz też ma wybujałą wyobraźnieę,tylko On w innym kierunku np.na dworze podłącza niby węża ogrodowegi i mówi:mamo,patrz jak mi się woda leje Chyba dużo dzieci w tym wieku,ma take swoje różne fantazje

Cytat:

Dzwoniłam do przedszkola naszego, pani mówi, że większość dzieci chora.

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2012-09-14 o 15:07
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:09   #1603
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

heh uroki pracy

Cytat:

, a kiedy Alan znów idzie do przedszkola?

Dzięki , będę patrzyła, jak dojdę w końcu do Rossmanna

Ja ostatnio kupiłam Kubie żel z Aleppo, o matulu, jak śmierdzi

To może pierwsza go pogłaszcz
Chciałabym od poniedziałku, bo te krostki już raczej zniknął, ale widzę że katar co Mu sie robi coraz większy, więc nie wiem jak będzie do tego czasu.

AA nie jest w Rossmanie, w normalnym sklepie z kosmetykami kupisz

Mydełka pachnął ładnie. A raz brałam mydełka stąd http://www.lawendowafarma.pl/index.php też fajne ale już nie tak jak Aleppo.

Sporo Wam sie schodzi. Ja sama wstaję o 6.30, Alana budzę o 7.00 a o 7.25 - 7.30 wyjeżdżamy z domu. Tylko że ja jadę autem i mam 20 km. No i wtedy już pomagam Mu się ubrać i nie pozwalam grymasić przy sniadaniu.

A wiesz, że już nad tym myślałam, że powinnam tak zrobić. Ale mój charakter mi na to nie pozwala. Jestem strasznym uparciuchem.

Cytat:
muszę spróbować

ja też zazdroszczę...tyle że u mnie nie wiem w co ręce włożyć...ale dzisiaj mam ciężki dzień, nie mogę się skupić i myśleć przez to przeziębienie, więc w pon będę nadrabiać ale ja od dawna mam tak, że jak wychodzę z pracy to z myślą ilu rzeczy nie zdążyłam zrobić
Spróbuj, spróbuj, niech Ci idzie w boczki, jak mi teraz

chyba każda osoba pracujaca tak ma. Ja też tak miałam

Alan się budzi. zmykam.

Stary 2012-09-14, 15:11   #1604
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
już na swoim. Jak jest??
Z przedszkolem, wiem co przeżywasz Trzymaj się.

Mówiłam Wam że stałam sie posiadaczką własnęgo autka? Co prawda skorupa, ale jeździ
faaaajnie z małym minusem :\ ... brakło nam wody w studni
mama nadzieję, ze Alan też się przyzwyczai

eee jak jeździ to super

Cass - ja myślałam, ze juz mieszkacie

Maya gratuluję decyzji o kupnie domku ... super lokalizacja kiedy planowana przeprowadzka?

Cytat:
i jak w nowym domku? opowiadaj! i jak wykańczanie, meblowanie itp...

dla Bartusia
fajnie jeszcze nie wszystko wykończone, ale da się mieszkać lamp nam brakuje, odkurzacza i "kilku" innych rzeczy, ale powoli i to kupimy ... jak posprzątam to stawie kilka fotek

Cytat:
Kat..doradź bo już kręćka dostaję jaki drapak dla małego kotka byś poleciła? tylko niewielki musi być
macie kotka?

Cytat:
U nas to jest raz na jakiś czas w nocy, wcześniej się zaczęło. A do przedszkola Kubuś chodził chętnie przez ten pierwszy tydzień, zobaczymy, jak będzie po przerwie.
Aha ... u nas też się zdarzyło kilka razy w sierpniu a teraz spokój
mam nadzieje , ze nic się nie zmieni
U nas moze być różnie ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:16   #1605
morska
Zadomowienie

Cytat:
No i zgłosiłam się do Rady Rodziców Będę Działaczką

Morska kupiłam wczoraj sałatkę kanadyjską i będę szamać na drugie śniadanie
O kurde, nie pogadasz Tacy samozgłaszający się rodzice to marzenie

Cytat:
Jeden z nielicznych których nie znoszę no nie daje rady go wąchać, od razu mi niedobrze

hahaha My w pracy od dawna jesteśmy od nich uzależnieni Kolega pracował w Lisnerze i tak Nas zaraził
O, widzisz

Ale ta kanadyjska to niby nowość jakaś

Cytat:
w tym roku pierwszy raz są tańce. Mam nadzieję że się uda, bo coś wspominała że na razie niewiele dzieci się zgłosiło
U Tymka były w zeszłym roku tańce, fajna sprawa Jak były występy to uśmiali się wszyscy do łez

Cytat:
chociaż z drugiej strony widze po sobie że teraz w 7m0cu niem ogę jej zapewnic tylu atrakcji ile by chciała
Że w którym miesiącu jesteś? Kiedy to zleciało

.
Stary 2012-09-14, 15:40   #1606
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Tak apropo tych bóli wzrostowych mój brat na nie cierpiał jak był mały,co On się opłakał i pamiętam jak mama godzinami Mu nogi masowała a zdarzało się nawet kilka razy w tygodniu Podrósł i jak ręką odjął skończyły się nocne bóle

Super
Bartosz też ma wybujałą wyobraźnieę,tylko On w innym kierunku np.na dworze podłącza niby węża ogrodowegi i mówi:mamo,patrz jak mi się woda leje Chyba dużo dzieci w tym wieku,ma take swoje różne fantazje
, a to wszystkie dzieci tak odczuwają?

, Kuba taką też ma i dziś np. opowiadał mi, że głaskał małego krokodylka, który był mały i go nie ugryzł i to było u babci przy dworcu, a na moje niedowierzanie odpowiedział, żebym się nie martwiła, bo to sztuczny krokodyl był

Cytat:
AA nie jest w Rossmanie, w normalnym sklepie z kosmetykami kupisz
(...)
Sporo Wam sie schodzi. Ja sama wstaję o 6.30, Alana budzę o 7.00 a o 7.25 - 7.30 wyjeżdżamy z domu. Tylko że ja jadę autem i mam 20 km. No i wtedy już pomagam Mu się ubrać i nie pozwalam grymasić przy sniadaniu.

A wiesz, że już nad tym myślałam, że powinnam tak zrobić. Ale mój charakter mi na to nie pozwala. Jestem strasznym uparciuchem.
Jak to? W "moim" jest AA

Kuba ubiera się sam, nie je śniadania, ale pije mleko, które sam sobie robi, więc to trwa. Poza tym, jak się obudzi, to się jeszcze przytulamy z 15-20 minut w łóżku, opowiadamy różne rzeczy itp. Nie lubię pośpiechu i wiem, że Kubie on nie służy. Wolę wstać wcześniej i mieć czas na takie rzeczy. A, i Kuba zawsze ma na posiłek 30 minut, więc gdyby jadł śniadanie, to musiałabym mieć jeszcze 30 minut

Może w tym tkwi Alana problem, budzisz go, ubierasz (czyli już jest jakaś zmiana, bo rozumiem, że przedtem ubierał się sam?), szybko je, nie starcza mu czasu na zwykłe rozkręcenie się i nacieszenie Tobą na czas rozłąki, a potrzebuje tego? Jestem pewna, że gdybym dała Kubie rano tylko 30 minut na wszystko, to też by od początku dnia nastawiony był na nie.

To jak Wy macie dojść do jakiegoś porozumienia, rozmawiać, jak taka rzecz jest dla Ciebie aż taka trudna? To nie Twój wróg, tylko mąż

Cytat:
Aha ... u nas też się zdarzyło kilka razy w sierpniu a teraz spokój
mam nadzieje , ze nic się nie zmieni
U nas moze być różnie ...
U nas od czasu do czasu się zdarza.
Oby, oby

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
U Tymka były w zeszłym roku tańce, fajna sprawa Jak były występy to uśmiali się wszyscy do łez

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-09-14 o 15:45
Stary 2012-09-14, 15:48   #1607
morska
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam,nauczyciele przecież też mają dzieci
Zawsze się zastanawiam,czyj to jest wymysł

Dziękuję,że pytasz Ten pierwszy tydzień,był trochę zagubiony - szkoła dużo większa niż ta u nas,klasy zmieniają na każde zajęcia,więc można się pogubić ogólnie jest zadowolony kilka dzieci jest z Jego byłej klasy,więc jest do kogo buzię otworzyć,a i z resztą pomału się zapoznaje przedmiotów doszło sporo,więc raczej przelewek nie będzie
Tzn. te książki? No nauczyciele wybierają, taki mus Ja tęsknię za czasami, gdy do każdego przedmiotu istniał jeden podręcznik taki sam w całej Polsce i już A teraz wyrosło tego jak grzybów po deszczu.
Ja jeszcze zrezygnowałabym z podręczników do takich przedmiotów jak muzyka, plastyka, informatyka... Przynajmniej w podstawówce. Jakieś podstawowe informacje przecież można skserować i wkleić do zeszytu, a moim zdaniem lepiej wykorzystać czas na lekcji na jakieś praktyczne czynności. No ale chyba w najbliższym czasie nie zostanę ministrem
W każdym razie plecak dziecka z podstawówki waży masakrycznie dużo i sprawdzałam, że w środku naprawdę nie noszą kamieni Już teraz mi Tymka szkoda

Najważniejsze, że zadowolony

Cytat:
Słuchajcie, kiepsko u nas Popołudnia są FA-TAL-NE Prawie cały czas płacz, jęczenie, marudzenie.... Złapałam się na tym, że czekam tylko na moment, kiedy Zosia pójdzie wieczorem spać (tak jak po porodzie)
Ja juz nawet nie jestem pewna, czy to ze zmęczenia, czy czasem Zosia tak nie odreagowuje emocjonalnie tej całej zmiany... Budzi się w nocy/nad ranem z byle powodu, chce do nas.... Eh.
Cierpliwości

Cytat:
Paza tym mam masę innych problemów i niestety łapię sie na tym że czasem "wyżywam" sie przez to na Alanie.

I jeszcze polecam wszystkie żele i balsamy z Alterry rosmanowskiej, też sa super i już innych nie kupuję. No i jeszcze mydła Aleppo, ale o tych już wiecie że są super.
To też i spokoju życzę

A ja kupiłam balsam z Alterry, bo ślicznie pachniał, ale denerwuje mnie, że ciężko się rozsmarowuje, tzn. tak się jakby maże
Za to jestem zachwycona szamponem i odżywką tej firmy, i jakoś włosy mi się dłużej świeże po nich trzymają.

Aha, miałam kiedyś pisać też, że te mydełka, które kiedyś p4w mi kupiła (no wiecie, które ) - nie pamiętam co prawda gdzie - ale są genialne! Megawydajne i przy regularnym używaniu nawet wrodzoną suchość skóry mi zmniejszyły. Tymka też nimi myję

~~~~~~~~~~
Wiecie co, Tymek też zadaje 100 pytań do..., a raz odpowiedziałam, że nie wiem Był wyraźnie zdegustowany Patrzył z niedowierzaniem i próbował mi wmawiać, że mamy powinny wszystko wiedzieć

.
Stary 2012-09-14, 15:49   #1608
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
o gofra też bym zjadła

to zapraszam do mnie
Cytat:

Super

o takie fantazje w stylu udawania tez ma

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:57   #1609
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to? W "moim" jest AA

Kuba ubiera się sam, nie je śniadania, ale pije mleko, które sam sobie robi, więc to trwa. Poza tym, jak się obudzi, to się jeszcze przytulamy z 15-20 minut w łóżku, opowiadamy różne rzeczy itp. Nie lubię pośpiechu i wiem, że Kubie on nie służy. Wolę wstać wcześniej i mieć czas na takie rzeczy. A, i Kuba zawsze ma na posiłek 30 minut, więc gdyby jadł śniadanie, to musiałabym mieć jeszcze 30 minut

Może w tym tkwi Alana problem, budzisz go, ubierasz (czyli już jest jakaś zmiana, bo rozumiem, że przedtem ubierał się sam?), szybko je, nie starcza mu czasu na zwykłe rozkręcenie się i nacieszenie Tobą na czas rozłąki, a potrzebuje tego? Jestem pewna, że gdybym dała Kubie rano tylko 30 minut na wszystko, to też by od początku dnia nastawiony był na nie.

To jak Wy macie dojść do jakiegoś porozumienia, rozmawiać, jak taka rzecz jest dla Ciebie aż taka trudna? To nie Twój wróg, tylko mąż
A to w takim razie zwracam honor, ja u siebie widocznie nie zwróciłam uwagi i dlatego myslałam że nie ma

też sie przytulamy, jak się obudzi, bez tego nie wstanie z łóżka. Czasu nam wystarcza spokojnie, bo przytulaski 10 minut, potem lecimy na jedzonko, tu nie ma problemu bo alan od jakiegoś czasu wrócił do tego że chce być karmiony, więc płatki na mleku czy kasza zajmują nam 5-7 minut, potem szybciutko ząbki , ubieranko i lecimy. Alan nie marudzi przy tym, pięknie współpracuje. wszystko zaczyna sie w aucie. Ni8e wiem, może zacznę Go budzić trochę wcześniej i zobaczymy czy będzie miał wiecej zapału do przedszkola.

ja to wiem. Ale to nie takie proste usiąść i rozmawiać mając w głowie różne słowa które "ten mąż " rzuca na prawo i lewo. Eee nie ważne, nie roztrząsajmy tego

Idę Alan wstał.

Stary 2012-09-14, 15:59   #1610
morska
Zadomowienie

Cytat:
, a to wszystkie dzieci tak odczuwają?

, Kuba taką też ma i dziś np. opowiadał mi, że głaskał małego krokodylka, który był mały i go nie ugryzł i to było u babci przy dworcu, a na moje niedowierzanie odpowiedział, żebym się nie martwiła, bo to sztuczny krokodyl był

Właśnie, miałam o to samo zapytać i zapomniałam.
A, przy okazji - szczepiłyście/macie zamiar szczepić na meningokoki?

Tymek też zmyśla aż miło, ostatnio zaczepia wszystkich na ulicy czy gdzie tam kogoś dorwie i opowiada, że właśnie dzisiaj do przedszkola leciał samolotem

U nas to jakieś 1,5 - 2 h szykowania się jest Ale też jestem zdania, że Tymek musi mieć czas na rozkręcenie się, wybranie majtek, zdecydowanie którą zabawkę weźmie na drogę itp.

No co Bo padały takie poważne nazwy tańców, jakieś rumby czy inne makareny, a można sobie wyobrazić co to było Folklor

.
Stary 2012-09-14, 16:51   #1611
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
naprawdę? Rany, dla mnie są to jedyne żele które starczają mi na dosyć długo. Ja naprawdę sporo leję bo też lubię piankę, i mam wrażenie że one nigdy sie nie kończą. Śmiałam sie do męża że Jemu to by butelka wystarczyła na ponad rok bo On po kropeleczce uzywa

no widzisz, a mi nie spasiły
a meżowi to już wcale
mam jeszcze peeling tej firmy, fajny zapach ale kiepski jako peeling właśnie, tzn słaby

lubię sobie dziabnąc jak coś kuchcę ale żeby tak to nie
ale abstrahując nie smutaj się

Cytat:
jak jechalam do pracy to było tak: ja wstawałam o 6tej i robiłam się na bóstwo, Zuza 6:30 i 6:45 wyjeżdzałyśmy
a teraz jeździ przewaznie na 8 więc sama się budzi 6:30, lezymy przeważnie do 7mej a potem się zbiera, jeszcze się pobawi nawet
ale jakby trzeba było to 15 min wystarcza mi spokojnie na nią, na mnie 15-20 min, więc ogolnie zwijam się
Cytat:
Maya gratuluję decyzji o kupnie domku ... super lokalizacja kiedy planowana przeprowadzka?

fajnie jeszcze nie wszystko wykończone, ale da się mieszkać lamp nam brakuje, odkurzacza i "kilku" innych rzeczy, ale powoli i to kupimy ... jak posprzątam to stawie kilka fotek

niewiem, może na wiosnę, zalezy jak z kasą będzie, kupe roboty tam jest, cała wykończeniówka, podłogówka zrobiona chociaż

a dziś mąż przywiózł już klucze do domu : jupi:
teraz zbieramy dokumenty do banku
potem notariusz i będzie nasz

Ania, a zakładaliście kolektory słoneczne?
koniecznie wklej foty
ja niedługo będę potrzebowac inspiracji

Cytat:
Że w którym miesiącu jesteś? Kiedy to zleciało
no widzisz, zaczęłam 7 m-c już
Cytat:

A ja kupiłam balsam z Alterry, bo ślicznie pachniał, ale denerwuje mnie, że ciężko się rozsmarowuje, tzn. tak się jakby maże
Za to jestem zachwycona szamponem i odżywką tej firmy, i jakoś włosy mi się dłużej świeże po nich trzymają.
a mi szampon nie spasił, odżywka już bardziej ale bez rewelacji
Cytat:
raczej nie

a ja dziś placuszka upiekłam, serniczek na cieście czekoladowym z borówkami
Stary 2012-09-14, 17:11   #1612
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. te książki? No nauczyciele wybierają, taki mus Ja tęsknię za czasami, gdy do każdego przedmiotu istniał jeden podręcznik taki sam w całej Polsce i już A teraz wyrosło tego jak grzybów po deszczu.
Ja jeszcze zrezygnowałabym z podręczników do takich przedmiotów jak muzyka, plastyka, informatyka... Przynajmniej w podstawówce. Jakieś podstawowe informacje przecież można skserować i wkleić do zeszytu, a moim zdaniem lepiej wykorzystać czas na lekcji na jakieś praktyczne czynności. No ale chyba w najbliższym czasie nie zostanę ministrem
W każdym razie plecak dziecka z podstawówki waży masakrycznie dużo i sprawdzałam, że w środku naprawdę nie noszą kamieni Już teraz mi Tymka szkoda
(...)

Aha, miałam kiedyś pisać też, że te mydełka, które kiedyś p4w mi kupiła (no wiecie, które ) - nie pamiętam co prawda gdzie - ale są genialne! Megawydajne i przy regularnym używaniu nawet wrodzoną suchość skóry mi zmniejszyły. Tymka też nimi myję

~~~~~~~~~~
Wiecie co, Tymek też zadaje 100 pytań do..., a raz odpowiedziałam, że nie wiem Był wyraźnie zdegustowany Patrzył z niedowierzaniem i próbował mi wmawiać, że mamy powinny wszystko wiedzieć
I kiedyś jeszcze przekazywało się książki koleżankom i kolegom z młodszych klas.
Nie bądź taką pesymistką

A które to do włosów z tej Alterry takie fajne?

Pokaż jeszcze raz te mydełka

Hehe , ja często mówię, że nie wiem, a Kuba wtedy mówi "No powiedz, proszę", chyba mi nie wierzy, że nie wiem

Cytat:
też sie przytulamy, jak się obudzi, bez tego nie wstanie z łóżka. Czasu nam wystarcza spokojnie, bo przytulaski 10 minut, potem lecimy na jedzonko, tu nie ma problemu bo alan od jakiegoś czasu wrócił do tego że chce być karmiony, więc płatki na mleku czy kasza zajmują nam 5-7 minut, potem szybciutko ząbki , ubieranko i lecimy. Alan nie marudzi przy tym, pięknie współpracuje. wszystko zaczyna sie w aucie. Ni8e wiem, może zacznę Go budzić trochę wcześniej i zobaczymy czy będzie miał wiecej zapału do przedszkola.
Powiem szczerze, że nawet dla mnie byłoby to za mało, żeby poranek był w miarę spokojny i dobrze rozpoczynał dzień, ale wiadomo, ludzie są różni I uważam, że nawet dla karmionego dziecka 7 minut na śniadanie to za mało

Cytat:

Tymek też zmyśla aż miło, ostatnio zaczepia wszystkich na ulicy czy gdzie tam kogoś dorwie i opowiada, że właśnie dzisiaj do przedszkola leciał samolotem

U nas to jakieś 1,5 - 2 h szykowania się jest Ale też jestem zdania, że Tymek musi mieć czas na rozkręcenie się, wybranie majtek, zdecydowanie którą zabawkę weźmie na drogę itp.

No co Bo padały takie poważne nazwy tańców, jakieś rumby czy inne makareny, a można sobie wyobrazić co to było Folklor
Jeszcze się nie zastanawiałam, a wiesz jaki jest schemat i jaki koszt?

, Kuba opowiada nam, jak to gdzieś sam pojechał, kupił i szybciutko wrócił, że nie zauważyliśmy

Ano właśnie, jeszcze ubranie , ja przygotowuję, ale czasem moja koncepcja nie zyskuje aprobaty

Ale za to jak brzmi

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
jak jechalam do pracy to było tak: ja wstawałam o 6tej i robiłam się na bóstwo, Zuza 6:30 i 6:45 wyjeżdzałyśmy
a teraz jeździ przewaznie na 8 więc sama się budzi 6:30, lezymy przeważnie do 7mej a potem się zbiera, jeszcze się pobawi nawet
ale jakby trzeba było to 15 min wystarcza mi spokojnie na nią, na mnie 15-20 min, więc ogolnie zwijam się
(...)
a dziś mąż przywiózł już klucze do domu : jupi:
teraz zbieramy dokumenty do banku
potem notariusz i będzie nasz
W życiu by Kubie nie wystarczyło 15 minut rano , Zuza się sama ubiera, sama załatwia i jej starcza? Czy Ty pomagasz?

Ale co? Nie złożyliście nawet o kredyt, a już macie klucze?

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-14, 17:52   #1613
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

W życiu by Kubie nie wystarczyło 15 minut rano , Zuza się sama ubiera, sama załatwia i jej starcza? Czy Ty pomagasz?

Ale co? Nie złożyliście nawet o kredyt, a już macie klucze?
czeszę ją, pomagam jej w ubieraniu
załatwia się sama, zeby myje sama

facet nam ufa
bank już wybraliśmy, w pon składamy papiery, wszystkich jeszcze nie mamy ale to co mamy
Stary 2012-09-14, 20:11   #1614
katarzynka00
Zakorzenienie

to ja już nie napiszę ile L ma czasu rano
idzie to jak błyskawica.W te dni kiedy umówimy się że chce wstać na ostatnią chwilę i max.dł spać.
A jak wcześniej ją B obudzi to jeszcze wózkiem jeździ po domu,lalki karmi etc
W domu śniadania nie je
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 21:55   #1615
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuski

Przyznaje sie bez bicia, ze nie podczytywałam.
Naprawde nie mam czasu nawet włączyc na chwile komputera.
Cały czas pakuje worki, od razu robie segregacje. TŻ zabiera wszystko do auta i wywozi.
Na koniec zostana tylko meble.
Jutro mamy slub siostry TŻ-ta. Nie mam w ogóle ochoty tam isc (nie lubie tej dziewczyny) ale musze.
Dzieci zakatarzone, Kuba dzisiaj kichał ze sto razy. Oczy załzawione i mówił, ze go boli głowa. Także pewnie jutro zostana z moją mama w domu i nie bedziemy ich ze soba zabierac.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 10:08   #1616
Wojtusia
Zakorzenienie

hej
wpadłam na chwile bo muszę chate ogarnąć, wczoraj wieczorem miałam sporą alergię i ruszać się nie mogłam, a dzisiaj tez mam, ale muszę się jakoś rozchodzić i wziąć za sprzątanie. nie znoszę siedzieć w bałaganie. chyba bede musiała wziąć tabl. od alergii, na szczescie połówka mi wystarcza, gin pozwolił mi wziąć w razie gdy już wapno mi nie pomaga.

cass, dasz rade z przeprowadzką a dzieci może faktycznie nie bierz na wesele, szkoda zeby się gorzej przeziębiły.

reszte doczytam później. Idę sprzątać.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:23   #1617
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Bąble Mu sie porobiły z tych krostek. Na szczęście tylko na stopach i dłoniach. Dziś już wyszliśmy trochę na dwór bo obsycha to paskudztwo już.

Nie mam ochoty na nic.

Angy fajoskie te tatuaże Koniecznie pokaż już na sobie.

Ola co to za problemy u Ciebie?

P4W cieszę sieże wybraliscie przedszkole. Bardzo fajnie brzmi opis. Te zwierzeta itp. To prywatne , tak? Pewnie sporo kosztuje

Mariola
dzieki za info. W necie czytałam, a Ciebie podpytałam bo myślałam , że może o jakichs faktach jeszcze wiesz.

Czeko dla Werki. A Ty wreszcie masz wieczory dla siebie. A z tą dietą nie przesadzaj- piekna jestes i tak

Karo kuruj sie Biedulo. Zdrówka

Nie wiem co jeszcze.

Idę do Alana bo kwęka znowu, nawet bajki nie dają mi 10 minut odpoczynku.

a Wojtusiu jedziemy na tym samym wózku. Mam nadzieję że dzieci szybko sie przyzwyczają do nowej sytuacji.

Angy przykro mi że Zosia tak sie męczy popołudniami. Ale przynajmniej masz ten komfort, że wiesz że w przedszkolu jest ok.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Miramej jesli tak lubisz różane żele to spróbuj tego. Jest mega pieknie pachnący, skóra po kąpieli właściwie nie wymaga już balsamu (ja mam suchą i zawsze odrazu miałam tak ściągniętą że oddychac nie mogłam, a teraz jest git.) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html

tak, to prywatne przedszkole

Cytat:

A nie mówiłam Wam, że w środę, po prawie 2 latach przyjeżdża z UK mój brat... Dziwne uczucie
on jest chrzestnym Zosi z tego co pamiętam czy miał być?

Cytat:

o matko, na samą myśl mam mdłości
zrób coś dobrego do jedzenia jak masz chwilkę - jakieś racuchy z owocami - też słodkie a zdrowsze

Cytat:

nie pamiętam już kiedy się nudziłam ostatnio
jaki kolor

Cytat:

~~~~~~~~~~

.
mi też jakoś nie podpasowały kosmetyki Alterry, ale dziś kupiłam maskę nawadniającą Dermedic - mam nadzieję, że nawodni mnie trochę, bo moja niespotykana dotąd suchość skóry ostatnio mnie przeraża

jak potrzebujesz uzupełnić zapasy mydełek to pisz śmiało

--------------
chciałam Wam powiedzieć, że można wymienić pusty tusz do rzęs na miniaturkę Clinique w Douglasie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:31   #1618
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja mam Altterę od jakiegos czasu i najbardziej lubię szampon i odzywke z granatem oraz olejek.
Miałam też szampon pszenica z morelą i teraz z kofeina, ale nie bardzo - szybko się włosy przetłuszczają. Po granacie dłuzej niż zwykle świeże były.
Teraz muszę wcierki kupić bo niedługo łysa zostane i myslę o Jantarze
Stary 2012-09-15, 20:30   #1619
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

jak potrzebujesz uzupełnić zapasy mydełek to pisz śmiało

--------------
chciałam Wam powiedzieć, że można wymienić pusty tusz do rzęs na miniaturkę Clinique w Douglasie
a przypomnisz co to za mydełka były?

ogladałam dzisiaj film "chłopiec w pasiastej piżamie", polecam, choć do łatwych nie należy
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:40   #1620
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a przypomnisz co to za mydełka były?

ogladałam dzisiaj film "chłopiec w pasiastej piżamie", polecam, choć do łatwych nie należy
już nie pamiętam konkretnie, ale wybrałam jakieś glicerynowe z Organique dla skóry suchej i chyba Aleppo też brałam, ale tu już głowy nie dam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości