Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 20:46   #1621
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

tak mi się kołatało po głowie ze z organique, tylko pewna nie byłam, bo Morska napisała ze są wydajne, a mi zawsze te glicerynowe się szybko kończyły.

chyba że o Aleppo chodziło, no ono to faktycznie wydajne, tyle że zapach dla mnie średni.

Morska któreś konkretnie polecisz?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-09-15 o 20:47
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:16   #1622
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
tak mi się kołatało po głowie ze z organique, tylko pewna nie byłam, bo Morska napisała ze są wydajne, a mi zawsze te glicerynowe się szybko kończyły.

chyba że o Aleppo chodziło, no ono to faktycznie wydajne, tyle że zapach dla mnie średni.

te z Organique są bardzo wydajne
ja teraz mam mydełko różowej glinki i jest super nawilżające - dla mnie lepsze niż Aleppo i te glicerynowe

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:32   #1623
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
no widzisz, zaczęłam 7 m-c już

a mi szampon nie spasił, odżywka już bardziej ale bez rewelacji
A mnie się wydawało, że to jakby przedwczoraj było, jak nam obwieszczałaś nowinę

A który zestaw miałaś?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
I kiedyś jeszcze przekazywało się książki koleżankom i kolegom z młodszych klas.
Nie bądź taką pesymistką

A które to do włosów z tej Alterry takie fajne?

Pokaż jeszcze raz te mydełka

Hehe , ja często mówię, że nie wiem, a Kuba wtedy mówi "No powiedz, proszę", chyba mi nie wierzy, że nie wiem

Powiem szczerze, że nawet dla mnie byłoby to za mało, żeby poranek był w miarę spokojny i dobrze rozpoczynał dzień, ale wiadomo, ludzie są różni I uważam, że nawet dla karmionego dziecka 7 minut na śniadanie to za mało

Jeszcze się nie zastanawiałam, a wiesz jaki jest schemat i jaki koszt?

, Kuba opowiada nam, jak to gdzieś sam pojechał, kupił i szybciutko wrócił, że nie zauważyliśmy

Ano właśnie, jeszcze ubranie , ja przygotowuję, ale czasem moja koncepcja nie zyskuje aprobaty
Ano A teraz trzeba najpierw ustalić czy aby wydawnictwo się zgadza
Racja, w sumie dlaczego mam sobie odmawiać

Ja mam granat z aloesem - tzn. to i to.

Właśnie nie umiem ich znaleźć Wydaje mi się, że z Organique.

Myśli, że tak na "odczepnego" rzucasz tym nie wiem

No właśnie, bo ja np. też potrzebuję sporo czasu na rozruch i dlatego mnie dziwi, że tu dziewczyny tak szybko się zbierają, ale znam np. osobę, która od razu po pierwszym sygnale budzika wstaje na baczność, myje zęby, ubiera się w przygotowane zawczasu odzienie i jest gotowa Dla mnie to kosmos Chociaż jak kiedyś zaspałam, to też dałam radę, ale później przez cały dzień mnie głowa bolała

Właśnie nie wiem, bo wczoraj mi się przypomniało, że jest coś takiego

Ej, no czym byliście tacy zajęci?

Ja też ubranie przygotowuję, tylko majtki daję do wyboru, to tak, żeby wilk był syty i owca cała

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mi też jakoś nie podpasowały kosmetyki Alterry, ale dziś kupiłam maskę nawadniającą Dermedic - mam nadzieję, że nawodni mnie trochę, bo moja niespotykana dotąd suchość skóry ostatnio mnie przeraża

jak potrzebujesz uzupełnić zapasy mydełek to pisz śmiało
Kiedyś miałam krem pod oczy i do twarzy z serii Hydrain2, ale tak sobie. Daj znać jak ta maska. Ja też mam jakąś wrodzoną suchość

No co Ty, głupio byłoby mi angażować Cię kolejny raz Ale jeszcze je mam, co prawda "ogryzki" ale wystarczą na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ja mam Altterę od jakiegos czasu i najbardziej lubię szampon i odzywke z granatem oraz olejek.
Miałam też szampon pszenica z morelą i teraz z kofeina, ale nie bardzo - szybko się włosy przetłuszczają. Po granacie dłuzej niż zwykle świeże były.
Teraz muszę wcierki kupić bo niedługo łysa zostane i myslę o Jantarze
To mi też ten z granatem podpasował.
Wypadają Ci tak?

Cytat:

Już znalazłam, że z organique - glicerynowe. Ale na stronie ich nie mogę znaleźć - mam algi, oliwkę zieloną i shea - takie zwykłe, bez żadnych zdobień, zapach taki sobie i mało intensywny, ale mi to nie przeszkadza, bo w kosmetykach na efekty tylko patrzę To ja już nie wiem, bo te moje są bardzo wydajne, chyba, że to p4w jakiś czar rzuciła

.
Stary 2012-09-15, 22:06   #1624
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Kiepsko sie dzis czuję, zblizajaca @ daje sie we znaki , do tego malz przeziebiony wiec rozumiecie

Cytat:

mi też jakoś nie podpasowały kosmetyki Alterry, ale dziś kupiłam maskę nawadniającą Dermedic - mam nadzieję, że nawodni mnie trochę, bo moja niespotykana dotąd suchość skóry ostatnio mnie przeraża

jak potrzebujesz uzupełnić zapasy mydełek to pisz śmiało

--------------
chciałam Wam powiedzieć, że można wymienić pusty tusz do rzęs na miniaturkę Clinique w Douglasie
ja tez mam mega suchą skorę ostatnio chociaz musze przyznac ze jest lepiej po kremie Dermiki http://www.dermika.pl/engine/index.p...37&produkt=215

a dowolny stary tusz?
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Teraz muszę wcierki kupić bo niedługo łysa zostane i myslę o Jantarze
polecam, jak zapuszczalam to rzeczywiscie przyrost wiekszy byl i nie wypadaly no i suplement Vitapil i Biotebal skutecznie hamuja wypadanie

musze zainwestowac w kolorowkę- potrzebuje róż bo mi sie konczy
-polecacie cos?
i cienie ( wreszcie kosteczki TBS sie konczą ufff)- mam chrapke na te
https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kosmetyczne/Estee-Lauder-jesien-2012

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:16   #1625
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
chyba każda osoba pracujaca tak ma. Ja też tak miałam
nie zawsze tak miałam

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
fajnie jeszcze nie wszystko wykończone, ale da się mieszkać lamp nam brakuje, odkurzacza i "kilku" innych rzeczy, ale powoli i to kupimy ... jak posprzątam to stawie kilka fotek
koniecznie pokaż zdjęcia

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ale ta kanadyjska to niby nowość jakaś
chyba od kilku miesięcy

Cytat:
A, przy okazji - szczepiłyście/macie zamiar szczepić na meningokoki?

U nas to jakieś 1,5 - 2 h szykowania się jest Ale też jestem zdania, że Tymek musi mieć czas na rozkręcenie się, wybranie majtek, zdecydowanie którą zabawkę weźmie na drogę itp.
raczej nie

O której wychodzicie?

Cytat:
Powiem szczerze, że nawet dla mnie byłoby to za mało, żeby poranek był w miarę spokojny i dobrze rozpoczynał dzień, ale wiadomo, ludzie są różni I uważam, że nawet dla karmionego dziecka 7 minut na śniadanie to za mało [COLOR="Silver"]
Ja mam wszystko wyliczone co do minuty...wolę dłuzej pospać, niż siedzieć przy śniadania...zresztą nigdy w domu śniadania nie jadłam, Zu też nie jada....pierwsze śniadanie w przedszkolu Ja potrzebuję 30 min, wtedy budzę Zu...zazwyczaj reakcja jest :Mamuś jeszcze chwilkę: więc pozwalam jej jeszcze 5 min poleżać...później mycie, ubieranie...ubieramy się "od dołu" jak mam ubrać górę to najpierw obowiązkowo przytulanie...siedzi mi na kolanach i się przytulamy...ale to trwa kilka minut...jeszcze uczesanie (codziennie robię jej dwa francuzy, ale doszłam do takiej wprawy ze zajmuje mi to może z 4 min)...i gotowe 30 min na Zu wystarczy

Myślę że nawet gdybyśmy miały wychodzić o 8 to też spałybyśmy do ostatniej chwili

Mam w pracy kolegę który wstaje godzinę wcześniej bo musi zjeść śniadanie przy wiadomościach

Mayaszko gratulacje z odebranych kluczy

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2012-09-15 o 22:17
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:23   #1626
Karolinak82
Zakorzenienie

Jola byłam na chwilę w Tesco...przechodząc obok kosmetyków spojrzałam na żele
2012-09-15-20-20-59 (1).jpg2012-09-15-20-19-22.jpg2012-09-15-20-18-40.jpg

P.S. tel miałam prawie rozładowany więc normalny aparat nie chciał się już włączyć...robiłam programem który robi przerobione zdjęcia...dlatego takie dziwne

Dobry wieczór
Stary 2012-09-15, 22:56   #1627
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam granat z aloesem - tzn. to i to.

Myśli, że tak na "odczepnego" rzucasz tym nie wiem

No właśnie, bo ja np. też potrzebuję sporo czasu na rozruch i dlatego mnie dziwi, że tu dziewczyny tak szybko się zbierają, ale znam np. osobę, która od razu po pierwszym sygnale budzika wstaje na baczność, myje zęby, ubiera się w przygotowane zawczasu odzienie i jest gotowa Dla mnie to kosmos Chociaż jak kiedyś zaspałam, to też dałam radę, ale później przez cały dzień mnie głowa bolała

Właśnie nie wiem, bo wczoraj mi się przypomniało, że jest coś takiego

Ej, no czym byliście tacy zajęci?
(...)
Już znalazłam, że z organique - glicerynowe. Ale na stronie ich nie mogę znaleźć - mam algi, oliwkę zieloną i shea - takie zwykłe, bez żadnych zdobień, zapach taki sobie i mało intensywny, ale mi to nie przeszkadza, bo w kosmetykach na efekty tylko patrzę To ja już nie wiem, bo te moje są bardzo wydajne, chyba, że to p4w jakiś czar rzuciła

No bo czasem rzucam na odczepnego , ileż można

Wiadomo, że jak sytuacja zmusi, to i mnie 5 minut wystarczy, ale pisałam o normalnych porankach.

Dzięki , tym razem zapisałam o mydełkach

Nie mogę sobie przypomnieć

Może ja poczytam o tych meningokokach, jak nie zapomnę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Kiepsko sie dzis czuję, zblizajaca @ daje sie we znaki , do tego malz przeziebiony wiec rozumiecie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja mam wszystko wyliczone co do minuty...wolę dłuzej pospać, niż siedzieć przy śniadania...zresztą nigdy w domu śniadania nie jadłam, Zu też nie jada....pierwsze śniadanie w przedszkolu Ja potrzebuję 30 min, wtedy budzę Zu...zazwyczaj reakcja jest :Mamuś jeszcze chwilkę: więc pozwalam jej jeszcze 5 min poleżać...później mycie, ubieranie...ubieramy się "od dołu" jak mam ubrać górę to najpierw obowiązkowo przytulanie...siedzi mi na kolanach i się przytulamy...ale to trwa kilka minut...jeszcze uczesanie (codziennie robię jej dwa francuzy, ale doszłam do takiej wprawy ze zajmuje mi to może z 4 min)...i gotowe 30 min na Zu wystarczy

Myślę że nawet gdybyśmy miały wychodzić o 8 to też spałybyśmy do ostatniej chwili
Kuba też śniadania w domu nie je, tylko pije mleko, ja za to jem, z mężem I to też jest dla mnie ważna część, wolę wstać wcześniej i zjeść z nim śniadanie
No i my wszyscy wstajemy o tej samej porze, więc moja godzina i 10-20 minut jest na mnie i Kubę

Cytat:
Jola byłam na chwilę w Tesco...przechodząc obok kosmetyków spojrzałam na żele
Załącznik 4885154Załącznik 4885155Załącznik 4885156
Dzięki , w Tesco nie bywam, ale powącham Luksję i Nivea. Kupiłam dziś Fenjal , ta róża z figą to jakaś pomyłka I wąchałam te Twoje ulubione żele, ale dla mnie one śmierdzą , jedynie jakiś żółty znośny był

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 09:08   #1628
katarzynka00
Zakorzenienie

poczytałam i mi umknęło
Karo ja też czeszę w 2 francuzy, bo inaczej wciąż włos w nieładzie i wygląda jak czarownica
I L jak Zu też nie je.Teraz pije rano miód.

Ola chciałam ci zaproponować wysyłkę mojej odżywki Jantar.Stała jeszcze w kartoniku,ale sprawdziłam datę i już po terminie,tak więc idzie w kibel.

Acha, czeko u mnie też mąż umierający ma katar i jest w paskudnym nastroju,konający etc
My już po ndz śniadanku a on jeszcze śpi.Zaraz idę go budzićbo do kościółka chce iść.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 16:47   #1629
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś miałam krem pod oczy i do twarzy z serii Hydrain2, ale tak sobie. Daj znać jak ta maska. Ja też mam jakąś wrodzoną suchość

No co Ty, głupio byłoby mi angażować Cię kolejny raz Ale jeszcze je mam, co prawda "ogryzki" ale wystarczą na jakiś czas

.
też miałam ten krem i chyba oddałam komuś ta maska ma dobre opinie więc spróbuję i oczywiście dam znać

no coś Ty - żaden problem
daj znać tylko czy takie same chcesz czy jakieś inne

Cytat:
Hej

ja tez mam mega suchą skorę ostatnio chociaz musze przyznac ze jest lepiej po kremie Dermiki http://www.dermika.pl/engine/index.p...37&produkt=215

a dowolny stary tusz?

polecam, jak zapuszczalam to rzeczywiscie przyrost wiekszy byl i nie wypadaly no i suplement Vitapil i Biotebal skutecznie hamuja wypadanie

musze zainwestowac w kolorowkę- potrzebuje róż bo mi sie konczy
-polecacie cos?
i cienie ( wreszcie kosteczki TBS sie konczą ufff)- mam chrapke na te
https://wizaz.pl/Makijaz/Nowosci-kosmetyczne/Estee-Lauder-jesien-2012
tak, dowolny stary pełnowymiarowy tusz (oprócz Clinique)
hehe, ja nie znam uczucie gdy kończy mi się róż

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-09-16, 19:41   #1630
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

angy ja myślę,że Zosia tak jednak odregowuje stres zwiazany z przedszkolem to jednak duża zmiana dla dziecka,w przedszkolu jest inaczej niż w domu,poczawszy od pomieszczeń,poprzez smaki i zapachy,a na opiekunach skończywszy i mimo iż Zosia nie płacze w przedszkolu,ujawnia ten stres poprzez takie właśnie zachowanie w domu.Dużo czytałam na temat separcyjnych lęków przedszkolnych i było tam,że u wielu dzieci pojawia się gorsze zachowanie w domu,zaburzony sen i moczenie nocne (odreagowywanie na stres związany ze zmianami) a to jak dziecko przechodzi okres adaptacji,to bardzo indywidualna sprawa.Pisało też,że to wszystko mija i zachowanie dziecka wraca do normy,a nawet często się poprawia i aby wtedy,okazać dziecku więcej wyrozumiałości niż zazwyczaj.A jeszcze to nie spanie pewno dolewa oliwy do ognia
Dużo siły Ci życzę i trzymam żeby zły czas szybko się skończył.

Moczenia na razie nie było, ale kto wie.
Dwie ostatnie nocki: Zosia budzi się i mówi, że boi się ciemności (pierwszy raz w życiu) i że koniecznie mamy zostać w pokoju i spać przy łóżku Założenie było takie, że po zaśnięciu Zosi wychodzimy, ale oczywiście kimaliśmy na zmianę te dwie nocki po parę godzin na podłodze, bo sami zasnęliśmy(Zosi łóżko za małe, żeby się do niej kłaść).
Dzisiaj zapowiedziałam, że nie ma takiej opcji Na razie śpi (już).

Cytat:

O kurde, nie pogadasz Tacy samozgłaszający się rodzice to marzenie

.

Rzeczywiście dobra

Cytat:

Cierpliwości

.

Cytat:

.

Cytat:

a dziś mąż przywiózł już klucze do domu : jupi:
teraz zbieramy dokumenty do banku
potem notariusz i będzie nasz
Wow Super

Cytat:

on jest chrzestnym Zosi z tego co pamiętam czy miał być?

Dobrze pamiętasz-jest Zosi chrzestnym

Dobry wieczór
Idę się kąpać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 20:24   #1631
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Acha, czeko u mnie też mąż umierający ma katar i jest w paskudnym nastroju,konający etc
My już po ndz śniadanku a on jeszcze śpi.Zaraz idę go budzićbo do kościółka chce iść.
przybij piatkę a tak serio zdrowka dla malza
Cytat:
t

tak, dowolny stary pełnowymiarowy tusz (oprócz Clinique)

to ile ich masz? mozez jakis polecic?

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-16, 21:04   #1632
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Dwie ostatnie nocki: Zosia budzi się i mówi, że boi się ciemności (pierwszy raz w życiu) i że koniecznie mamy zostać w pokoju i spać przy łóżku Założenie było takie, że po zaśnięciu Zosi wychodzimy, ale oczywiście kimaliśmy na zmianę te dwie nocki po parę godzin na podłodze, bo sami zasnęliśmy(Zosi łóżko za małe, żeby się do niej kłaść).
angy, może mała lampka do kontaktu by Zosię zadowoliła? Ja mam podobną do takiej (tylko żółtą, bo ciepłe światło daje) lampka_led.jpg, kiedy Kuba jest chory, całą noc ją mam włączoną, kiedyś miałam też taką lampka_brokat.jpg, ale mi się zepsuła, żałuję, bo lubiłam ją bardzo. One dają minimalne światło, ale rozpraszają ciemność.

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-16, 21:14   #1633
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Jola ja tez mam lampke do kontaktu- mam wlaczona cala noc w sypialni bo Werka do nas przychodzi a mamy prog takze wole zeby widziala gdzie idzie, zresztą u niej w pokoju tez jest wlaczona tylko ze solna ......

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-17, 07:18   #1634
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy, może mała lampka do kontaktu by Zosię zadowoliła? Ja mam podobną do takiej (tylko żółtą, bo ciepłe światło daje) Załącznik 4886570, kiedy Kuba jest chory, całą noc ją mam włączoną, kiedyś miałam też taką Załącznik 4886571, ale mi się zepsuła, żałuję, bo lubiłam ją bardzo. One dają minimalne światło, ale rozpraszają ciemność.
Tak tak, właśnie planuję taką lampkę w kontakt Do tej pory nie było, bo nie się nie bała i nie wędrowała...
Są kinkiety, ale one dają za mocne światło-dzisiaj rzuciłam na niego pieluchę

Hej,

Zosia poszła wcześnie spać, ale za to o 4.45 zrobiła sobie pobudkę

A jeszcze nie mówiłam Wam, że w piątek się na Nią Pani skarżyła...-piszczała, krzyczała, przeszkadzała innym dzieciom, robiła im na złość... Nie dostała za to nagrody

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-17, 07:49   #1635
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
przybij piatkę a tak serio zdrowka dla malza

to ile ich masz? mozez jakis polecic?
hehe, chyba kilkanaście, ale wolę nie liczć
najczęściej sięgam po róże Mac'a i chanel (te okrągłe) - dają najbardziej naturalny efekt
mocniejszy dają róże Bobbi Brown, ale wystarczy bardziej puchaty pędzle i jest ok
wszystkie lubię... choć tych rozświetlających ostatnio mniej używam - wolę matowe albo satynowe.... chyba starość

ostatnio przypomniałam sobie też o różach Clinique i też są fajne tylko lekko błyszczące

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2012-09-17 o 07:54
Stary 2012-09-17, 08:51   #1636
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hehe, chyba kilkanaście, ale wolę nie liczć
najczęściej sięgam po róże Mac'a i chanel (te okrągłe) - dają najbardziej naturalny efekt
mocniejszy dają róże Bobbi Brown, ale wystarczy bardziej puchaty pędzle i jest ok
wszystkie lubię... choć tych rozświetlających ostatnio mniej używam - wolę matowe albo satynowe.... chyba starość

ostatnio przypomniałam sobie też o różach Clinique i też są fajne tylko lekko błyszczące

ja kiedys wogole rozu nie uzywalam tylko bronzer ale wole roz bo ma delikatniejszy kolor jak narazie mialam stycznosc z rozem bourjous i rozem revlona- obydwa fajne ale wlasnie kusi mnie ten clinique

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-17, 09:24   #1637
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki , w Tesco nie bywam, ale powącham Luksję i Nivea. Kupiłam dziś Fenjal , ta róża z figą to jakaś pomyłka I wąchałam te Twoje ulubione żele, ale dla mnie one śmierdzą , jedynie jakiś żółty znośny był
no coś Ty heheheh ja uwielbiam te moje trzy...wczoraj Zu myła mi nogi tym macademia i ciągle mówiła jak pięknie mi nogi pachną

Cytat:
A jeszcze nie mówiłam Wam, że w piątek się na Nią Pani skarżyła...-piszczała, krzyczała, przeszkadzała innym dzieciom, robiła im na złość... Nie dostała za to nagrody
o kurka...pokazuje różki

Dzień dobry

Dziś ciężki poranek, Zu za nic nie chciała iść...ale cóż zrobić Zresztą wczoraj zawiozłam ją do Rodziców, pojechali na działkę...a ja dom chciałam ogarnąć na błysk...i wyobraźcie sobie ze nie chciała wracać Już jej Babcia obiecała że przyszły weekend spędza u Nich
Stary 2012-09-17, 10:34   #1638
Wojtusia
Zakorzenienie

hej
i moja Oli zakatarzona nie poszła do przedszkola, cieknie z nosa, kicha i jakiś stan podgorączkowy się przypałętał.
Narazie nie ide do lekarza, zobaczę jak to się rozwinie, moze minie po kilku dniach.
To od męża złapała bo on też przeziębiony był i w sumie jest.
mam nadzieje ze mnie ominie, choć katar pewnie złapie od nich.

A powiedzcie mi czy teraz mogę jej robić badania krwi i moczu? jutro miałam iść, ale nie wiem czy jak jest zakatarzona to nie przeszkadza.
Stary 2012-09-17, 10:56   #1639
angy
Zakorzenienie

Cytat:
hej
i moja Oli zakatarzona nie poszła do przedszkola, cieknie z nosa, kicha i jakiś stan podgorączkowy się przypałętał.
Narazie nie ide do lekarza, zobaczę jak to się rozwinie, moze minie po kilku dniach.

A powiedzcie mi czy teraz mogę jej robić badania krwi i moczu? jutro miałam iść, ale nie wiem czy jak jest zakatarzona to nie przeszkadza.
Nie wiem jak z moczem, ale na badania krwi na pewno jakoś wpłynie.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-17, 11:43   #1640
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Zosia poszła wcześnie spać, ale za to o 4.45 zrobiła sobie pobudkę

, to o której zasnęła?

Mają taki system, dobre zachowanie = nagroda, złe = brak nagrody? Tak każdego dnia? I jaka jest nagroda?

Cytat:
no coś Ty heheheh ja uwielbiam te moje trzy...wczoraj Zu myła mi nogi tym macademia i ciągle mówiła jak pięknie mi nogi pachną
(...)
Dziś ciężki poranek, Zu za nic nie chciała iść...ale cóż zrobić Zresztą wczoraj zawiozłam ją do Rodziców, pojechali na działkę...a ja dom chciałam ogarnąć na błysk...i wyobraźcie sobie ze nie chciała wracać Już jej Babcia obiecała że przyszły weekend spędza u Nich
No właśnie ten z makademią jeszcze mógłby być

Cytat:
hej

Zdrówka dla Oli

Kuba jeszcze został w domu, ma resztki kataru, chcę, żeby do końca się wykurował.
Jestem wykończona jego zachowaniem, z niecierpliwością czekam na lepsze czasy

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-17, 11:56   #1641
angy
Zakorzenienie

Cytat:
, to o której zasnęła?

Mają taki system, dobre zachowanie = nagroda, złe = brak nagrody? Tak każdego dnia? I jaka jest nagroda?

Kuba jeszcze został w domu, ma resztki kataru, chcę, żeby do końca się wykurował.
Zasnęła o 19.30.

Każdego dnia to chyba nie, mają jakieś tam drobiazgi-naklejki, kredki... Akurat w piątek pani dawała, Zosia nie dostała

To czekamy razem

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-17 o 11:59
Stary 2012-09-17, 12:52   #1642
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wojtusia zdrowka dla Oliwki

moja Werka tez cos kicha

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-17, 13:12   #1643
Wojtusia
Zakorzenienie

no i u nas od kichania wczoraj się zaczeło, teraz doszła gorączka, narazie 38,3, ale widac ze męczy się, i co gorsza nie chce pić syropku tylko czopki muszę jej dawać.
no i ten katar :/
Stary 2012-09-17, 21:48   #1644
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

ale mi się za Wami tęskni ... próbuję nadrobić choć troszkę ale mi nie bardzo idzie :\

Bartosz od poniedziałku zostaje sam w przedszkolu ... pani zabiera Go siłą z korytarza ... chwilę pokrzyczy, że chce do mamy i zaraz spokój i juz się bawi ... panie z kuchni pokazują mi go przez okienko
Teraz gorsze są poranki bo wymyśla co tylko może, żeby nie iść do przedszkola a ja sie produkuję i opowiadam o urodzinkach, mikołaju, choince i innych imprezach przedszkolnych - trochę działa
Hej Aniu fajnie,że Bartosz powolutku przystaje do przedszkola mam nadzieję,że u Was już będzie tylko lepiej

Cytat:
A może jakiś kreatywny zestaw? Dużo tego w necie

Dzięki Kochana muszę pogrzebać,bo czas szybko ucieka,a ja nie mam nic

Cytat:
A nie mówiłam Wam, że w środę, po prawie 2 latach przyjeżdża z UK mój brat... Dziwne uczucie

Parę razy rozmawialiśmy przez tel. - ostatnio w grudniu.
Długi okres czasu,ale cieszysz się?

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
ee tam takie sraty taty, pierdu pierdu, ale jak sie wszystko zbiera do kupy i sie nie rozmawia to teraz jest jak jest.

.

Cytat:
Wysprzatalam, obiad zjadlysmy , a zaraz ide gofry robic tzn. Werka - uwielbia miksować
Bartosz też ostatnio całe ciasto ze mną robił tak na serio,bardzo mi pomagał

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2012-09-17 o 21:49
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:13   #1645
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn. te książki? No nauczyciele wybierają, taki mus Ja tęsknię za czasami, gdy do każdego przedmiotu istniał jeden podręcznik taki sam w całej Polsce i już A teraz wyrosło tego jak grzybów po deszczu.
Ja jeszcze zrezygnowałabym z podręczników do takich przedmiotów jak muzyka, plastyka, informatyka... Przynajmniej w podstawówce. Jakieś podstawowe informacje przecież można skserować i wkleić do zeszytu, a moim zdaniem lepiej wykorzystać czas na lekcji na jakieś praktyczne czynności. No ale chyba w najbliższym czasie nie zostanę ministrem
W każdym razie plecak dziecka z podstawówki waży masakrycznie dużo i sprawdzałam, że w środku naprawdę nie noszą kamieni Już teraz mi Tymka szkoda

Najważniejsze, że zadowolony

Wiecie co, Tymek też zadaje 100 pytań do..., a raz odpowiedziałam, że nie wiem Był wyraźnie zdegustowany Patrzył z niedowierzaniem i próbował mi wmawiać, że mamy powinny wszystko wiedzieć

.
Przepraszam,że to napiszę,ale czasem naprawdę,bardzo wymyślają
Plecaki rzeczywiście bardzo ciężkie a ławki w szkole też rzadko są dostosowywane do wzrostu dzieci
Edyta,może książki nie będą już wtedy potrzebne

Jutro mam pierwsze zebranie

Dla naszych dzieci,to dziwne,jeżeli mama czegoś nie wie no bo jak mama może nie wiedzieć

Cytat:

Tymek też zmyśla aż miło, ostatnio zaczepia wszystkich na ulicy czy gdzie tam kogoś dorwie i opowiada, że właśnie dzisiaj do przedszkola leciał samolotem

.

Bartosz zawsze na schodach chce,żeby Go brać na ręce,ale tak pod brzuch,jak się małe dziecko bierze wystawia ręce do przodu,kręci nimi i mówi,że helikopter leci nawet jest mowa,o podchodzeniu do lądowania

Cytat:
a dziś mąż przywiózł już klucze do domu
teraz zbieramy dokumenty do banku
potem notariusz i będzie nasz
Gratulacje

Cytat:
I kiedyś jeszcze przekazywało się książki koleżankom i kolegom z młodszych klas.

, Kuba opowiada nam, jak to gdzieś sam pojechał, kupił i szybciutko wrócił, że nie zauważyliśmy
O to,to

musiał być naprawdę szybki

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Przyznaje sie bez bicia, ze nie podczytywałam.
Naprawde nie mam czasu nawet włączyc na chwile komputera.
Cały czas pakuje worki, od razu robie segregacje. TŻ zabiera wszystko do auta i wywozi.
Na koniec zostana tylko meble.
Jutro mamy slub siostry TŻ-ta. Nie mam w ogóle ochoty tam isc (nie lubie tej dziewczyny) ale musze.
Dzieci zakatarzone, Kuba dzisiaj kichał ze sto razy. Oczy załzawione i mówił, ze go boli głowa. Także pewnie jutro zostana z moją mama w domu i nie bedziemy ich ze soba zabierac.
Cass i jak po weselu?
Zdrówka dla maluchów

Cytat:
hej
wpadłam na chwile bo muszę chate ogarnąć, wczoraj wieczorem miałam sporą alergię i ruszać się nie mogłam, a dzisiaj tez mam, ale muszę się jakoś rozchodzić i wziąć za sprzątanie. nie znoszę siedzieć w bałaganie. chyba bede musiała wziąć tabl. od alergii, na szczescie połówka mi wystarcza, gin pozwolił mi wziąć w razie gdy już wapno mi nie pomaga.
przynajmniej teraz,mogłaby Ci ta alergia odpuścić

Stary 2012-09-17, 22:42   #1646
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano A teraz trzeba najpierw ustalić czy aby wydawnictwo się zgadza
.
Gorzej jest,jak wydawnictwo się zgadza,autor się zgadza,oprawka taka sama,a numer dopuszczenia jest inny - raz tak miałyśmy

Cytat:
Hej

Dla Was

Cytat:
Mam w pracy kolegę który wstaje godzinę wcześniej bo musi zjeść śniadanie przy wiadomościach

Szkoda,że jeszcze gazety przy tym nie czyta

Cytat:
Moczenia na razie nie było, ale kto wie.

Chyba trafiłaś w sedno z tymi emocjami i odreagowywaniem,bo chyba za dużo u Zosi tego wszystkiego na raz,że boi się deszczu,ciemności - ja myślę,że boi się rozłaki z Wami i w taki sposób to okazuje Bądź wyrozumiała,ale nie daj się zwariować wierzę,że to niedługo minie

Cytat:
angy, może mała lampka do kontaktu by Zosię zadowoliła? Ja mam podobną do takiej (tylko żółtą, bo ciepłe światło daje) Załącznik 4886570, .
Też mamy taką,na gorsze noce

Cytat:
Oj tam

Cytat:
hej

Wojtusiu zdrówka dla Oli doczytałam,że temperatura rośnie
za spokojną noc.
Wogóle to głupia taka ta pogoda w słońcu gorąco,w cieniu zimno

Cytat:
Cieszę się,że Kubuś ma się lepiej
A co to,za zachowanie?

Cytat:
moja Werka tez cos kicha
I dla Werki

W sobotę był u nas brat z dziewczyną,prosić na wesele także 20 października,będziemy się bawić koło Zamościa Jutro zaklepuję fryzjera

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2012-09-17 o 22:43
Stary 2012-09-17, 23:24   #1647
morska
Zadomowienie

Cytat:
chyba od kilku miesięcy

O której wychodzicie?
ups

No teraz to tak o 8.50 Dlatego tak długo nam schodzi, nie spieszymy się
A cały poprzedni rok o 7.20 - 7.30, ale wtedy Tymek też wstawał z godzinę przed wyjściem.
Ja mam od zawsze taki ciężki rozruch rano, ale za to szybko zasypiam

Cytat:
No bo czasem rzucam na odczepnego , ileż można

Może ja poczytam o tych meningokokach, jak nie zapomnę
Ej, no podziel się wiedzą z dzieckiem, nie bądź taka

To poczytaj i mi powiedz, bo mi się nie chce

Cytat:
no coś Ty - żaden problem
daj znać tylko czy takie same chcesz czy jakieś inne

W takim razie, jakby co, to się zgłoszę

No ja też nie Jeszcze nigdy nie miałam

~~~~~~~~~~
Muszę pomyśleć o jakichś butach na jesień dla Tymka. Do Bartka już nie pójdę i teraz nie wiem... Która kupowała Emele? angy? maya? Fajne?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

[/COLOR]
Cytat:
A to jakaś młoda pani?
I przez cały piątek nie znalazło się nic za co mogłaby dostać nagrodę?

Cytat:
no i u nas od kichania wczoraj się zaczeło, teraz doszła gorączka, narazie 38,3, ale widac ze męczy się, i co gorsza nie chce pić syropku tylko czopki muszę jej dawać.
Zdrówka

Cytat:
Przepraszam,że to napiszę,ale czasem naprawdę,bardzo wymyślają
Plecaki rzeczywiście bardzo ciężkie a ławki w szkole też rzadko są dostosowywane do wzrostu dzieci
Edyta,może książki nie będą już wtedy potrzebne
Pisz spokojnie, jestem na urlopie, nie rusza mnie nic

Myślisz, że już laptopy?

Cytat:
Gorzej jest,jak wydawnictwo się zgadza,autor się zgadza,oprawka taka sama,a numer dopuszczenia jest inny - raz tak miałyśmy
No I w środku też prawie wszystko takie samo Można się pogubić

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2012-09-17 o 23:25
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:39   #1648
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Długi okres czasu,ale cieszysz się?
No cieszę się.

Cytat:

Chyba trafiłaś w sedno z tymi emocjami i odreagowywaniem,bo chyba za dużo u Zosi tego wszystkiego na raz,że boi się deszczu,ciemności - ja myślę,że boi się rozłaki z Wami i w taki sposób to okazuje Bądź wyrozumiała,ale nie daj się zwariować wierzę,że to niedługo minie

Oj tam

W sobotę był u nas brat z dziewczyną,prosić na wesele także 20 października,będziemy się bawić koło Zamościa Jutro zaklepuję fryzjera
No też mi się tak wydaje
Tak właśnie staram się robić, bo obawiam się, że moja mądralińska miałaby zakusy, żeby potem wykorzystać moje pobłażanie w tej chwili

Cytat:

No ja też nie Jeszcze nigdy nie miałam

~~~~~~~~~~
Muszę pomyśleć o jakichś butach na jesień dla Tymka. Do Bartka już nie pójdę i teraz nie wiem... Która kupowała Emele? angy? maya? Fajne?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

[/COLOR]
A to jakaś młoda pani?
I przez cały piątek nie znalazło się nic za co mogłaby dostać nagrodę?

.

Miałyśmy Ja bardzo je lubię

Nieeee, taka już z doświadczeniem...

Wczorajsze popołudnie zaliczam do udanych
Zosia cały czas chodziła i śpiewała sobie piosenki z przedszkola, czytała, rysowała, malowała farbkami... Padła przed 20. W nocy się obudziła, ale po tłumaczeniach, że nikt nie hałasuje i wszyscy śpią ona tez szybko zasnęła

Wojtusia jak Oli?

Agga a Alan jak się ma?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2012-09-18 o 07:40
Stary 2012-09-18, 08:56   #1649
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
oby szybko jej przeszlo

Cytat:

Bartosz też ostatnio całe ciasto ze mną robił tak na serio,bardzo mi pomagał
kochane te nasze maluchy

Cytat:

I dla Werki

przyda sie bo jednak dopadł ja katar calą noc sie meczyla bo oddychac nie mogla

no to kiecke kupuj my idziemy 27 pazdziernika

Dominika 04.11.2014
Stary 2012-09-18, 10:42   #1650
angy
Zakorzenienie

Dostałam odlewkę CH 212 VIP-chyba oddam mamie Cięęęężki i taki.... jak dla nieco starszej pani

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości