|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, nawet nie śmiałam sobie wyobrażać jak wygląda człowiek obdarty, ze skóry, a w filmie, nam to zobrazowali całkiem nieźle.
I ta kobieta którą widziała ta główna bohaterka, taki upiór, że szok
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio The Pact-> http://www.filmweb.pl/film/Pact%2C+The-2012-652832
Polecam, jest naprawdę niesamowity i hmm zaskakujący, co jest ostatnio rzadkością w kinie grozy;] Poza tym czekam na Silent Hill Revelation 3D, premiera już 9 listopada;]
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj ogladalam 'The Tall Man'. Dobry, dośc pogmatwany scenariusz, generalnie byłam zaskoczon a, wieec moge ocenic film dosc wysoko. Co rpawda nie wiem czemu, ale odebrałam go jako taka dosc tania produkcję, ale Jessica Biel bardzo dawała radę
jej usta <3
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
A ja ze swojej strony polecam Stygmaty, nie wiem czy było już wspominane o tym filmie. Może nie jest to typowy horror, ale według mnie dość ciekawa fabuła.
Opis na filmwebie: http://www.filmweb.pl/Stygmaty |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
"Czerwony smok" - kocham takie filmy.. ode mnie zasłużone 9/10
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ze swojej strony polecam-ma lekko paranoidalny nastrój
|
|
#2079 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam Stygmaty, ogólnie uwielbiam tematykę religijną i wątek miłosny z księżmi, takie zboczenie (każdy ma jakieś
) przyznaję się oficjalnie.dzisiaj na tvp2 był mój ukochany Labirynt Fauna, ogólnie te Hiszpańskie horrory mega mi podpasowały. Może mało straszne ale bardzo, bardzo interesujące.
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurde, zupelnie zapomniałam o tym, ze dzisiaj Labirynt Fauna na dwójce
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później trochę się rozkręciło, zaintrygowało mnie jakie będzie zakończenie, a na koniec sie okazało, że wymyślili totalną bzdurę. Strata czasu jak dla mnie
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Co do Labiryntu Fauna-- jeden z piękniejszych filmów, bardzo ciekawy film, klimat otaczający sprawia, że film jest niesamowicie smutny. Ja mam przynajmniej takie odczucia.
|
|
|
#2085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o hiszpańskie horrory to obejrzałam wczoraj Paranormal Xperience 2011 i ogólnie to był taki sobie, tak samo jak Dom w głębi lasu początek zapowiadał się nawet nawet, a później to już porażka. |
|
|
|
|
#2086 |
|
Buc
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;36546404]Dom w głębi lasu początek zapowiadał się nawet nawet, a później to już porażka.[/QUOTE]
bo to nie jest horror i nie można go w takiej kategorii rozpatrywać.
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co mnie podkusiło, ale obejrzałam ''Ostatni postój''. Toalny badziew, także nie polecam. Już po jakichś 20 minutach chodziło mi po głowie, żeby to wyłączyć, ale zazwyczaj staram się oglądać filmy do końca. W każdym razie, nie ma po co tego oglądać
|
#2088 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Labirynt Fauna porusza trudny temat wojny jest to fajnie przedstawione , że dziewczynka znajduje swoje przeznaczenie w innym świecie i dzięki temu nie dotyka jej (przynajmniej w pewnym sensie) okrucieństwo świata rzeczywistego.
Ja wczoraj oglądałam Plagę na TVNie jakoś tak trafiłam pykając pilotem, wątek religijny, film nie straszny ale mnie wciągnął (jak mówiłam lubię tematykę religijną), nie jest jakiś mega ale w jakiś wieczór można rzucić okiem jak nie ma nic innego do wyboru
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj obejrzałam "The tall man" i w sumie to.. taki dziwny trochę ten film. Spodziewałam się w ogóle czegoś innego. W sumie można obejrzeć jak nie ma się co robić.
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2092 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Sztorm stulecia (1999) miniserial Storm of the Century
dla mnie 7/10, dobry. Kiedyś widziałam fragment w tv i tak mi utkwił w pamięci, że znalazłam i obejrzałam cały film. Ma dłużyzny, ale te serial tv, nie film kinowy. Nie jest to nowy film i niestety po efektach to widać, choć jest zdecydowanie lepszy od "It". Niektóre momenty bez sensu i do tego źle zrobione, co całkowicie psuje klimat filmu (np jak dzieci podchodziły do laski i mdlały, ale to było sztuczne
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o Kinga odradzam ekranizację Czerwonej Róży, nie dość, że film się dłuży to jest jakiś taki mierny. Za to kiedyś w horrorowy wieczór spodobał mi się film "krzesło" - ma jakiś taki swój klimat i fabuła jest całkiem niezła. Nie jest to jakiś majstersztyk ale można obejrzeć i nie będzie to w sumie czas stracony.
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam oglądać "La cara oculta", ale jednak jeszcze inny seans, a potem to. Obejrzałam z mamą "Body of water" link--> http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/14210...ttu_2011_.html
Daję Wam, bo nie wiem czy łatwo znaleźć. Nie jest może straszny, od razu zaznaczam, ale mnie się spodobał. Nawet nam się podobało, choć początek mnie przynudzał i kiedyś wyłączyłam, to potem coraz ciekawiej i zakończenie dobre według mnie. Ooo, ja też oglądałam "Krzesło", zgadzam się, można obejrzeć ![]() "Ostatni postój"? Ja dobrze tego filmu nie pamiętam, nie był super, ale chyba dało się obejrzeć. Dla mnie ot, średni czy tam poniżej średniej, ale dałam radę bez problemu Jednak dwójki nie oglądałam, podobno przekombinowali i odpuściłam sobie.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-09-16 o 22:30 |
|
|
|
#2095 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
KM 31 (2006) Kilómetro 31
no niestety, ale należę do zaszczytnego licznego grona osób, które nie mają pojęcia, o co chodziło w zakończeniu. Dałam 5/10 bo klimat niezły, ale raczej nie polecam, wybrałabym coś innego Niby hiszpański a trochę zaciąga Klątwą i tym podobnymi produkcjami (ale w tym negatywnym sensie). Za skomplikowane niektóre wątki.
|
#2096 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
W sieci zła (1998) Fallen
to 10/10 i serdecznie polecam! Oczywiście super rola Denzela Washingtona. Zaskoczona jestem dyskusją na filmwebie, pomimo wysokiej średniej wiele osób mówi, że im się nie podobało. Dla mnie rewelacja, film utrzymany w klimacie "Siedem", ale dodany ciekawy, demoniczny wątek. Ciekawy (i lekko przerażający) muzyczny "motyw przewodni" filmu. Faktem jest, że film ma niewykorzystany potencjał, ale to, co zostało wykorzystane dla mnie już jest arcydziełem. POLECAM!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Głosy (2005) White Noise oglądałam go kieeedyś kiedyś, chyba z 5 lat temu i wtedy byłam nim zachwycona. Przypadkowo znalazłam na kompie ostatnio i obejrzałam jeszcze raz. Daję 6/10 i to głównie z sentymentu Fajny motyw z nagrywaniem głosów i obrazów duchów przez radio i tv, ale jak dla mnie niewykorzystane to było w pełni w filmie. Podobno miał niski budżet i dosyć to widać (zwłaszcza porównując np z "Fallen" o którym przed chwilą pisałam). Interesującą urodę miała aktorka grająca Sarah.---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Pułapka (2005) Hard Candy ten film też widziałam z 5 lat temu, a teraz mi o nim przypomniałyście! Absolutnie uwielbiam Ellen Page (była genialna w "Juna" i "Incepcji") i Sandre Oh (tak, jestem uzalezniona od Grey's Anatomy) , więc jak zobaczyłam, że obie są w obsadzie to natychmiast obejrzałam.Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Tajemniczy rozmówca (2008) Caller, The wiele z Was polecało film o tym tytule, ale jak już obejrzałam to się zorientowałam, że chyba nie ten, co ja Ja oglądałam dramat / thriller z 2008, natomiast jest jeszcze kryminał / thriller z 2011 :PDałam 6/10, choć film całkowicie nie w moim klimacie. Skojarzył mi się z "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", ale ten drugi to tragedia wg mnie, więc "Caller" wypadł na + w tym porównaniu. Film spokojny, ale niezły. Trudno mi go polecać na wątku o horrorach, ale jak ktoś lubi takie dramaty z lekką nutką szpiegowską to można rzucić okiem. Nie nudziłam się, ale jeszcze raz na pewno bym nie obejrzała
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2012-09-17 o 17:59 |
||
|
|
|
#2097 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że nie jest to ani horror ani thriller ale zrobił na mnie spore wrażenie jeśli lubicie filmy wojenne gorąco polecam MY WAY
oparty na prawdziwych wydarzeniach.http://azjafilm.blogspot.com/2012/07...-wei-2011.html na youtube można obejrzeć cały film. |
|
|
|
#2099 |
|
Holy Crap!
|
W Ringu scena z koniem była bardzo dobra.
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem obie wersje się dopełniały. I nie wskazuję która lepsza która gorsza, obie fajne
. Kobieta w czerni mnie za to rozczarowała jak już kiedyś była dyskusja na temat tego filmu.
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

Bać się też nie bałam raczej się zastanawiałam co brał autor scenariusza.

jej usta <3