|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
A co do moich 5 worków, to nie same ciuchy, tylko oprócz tego książki, moje stare maskotki, płyty, kserówki ze studiów. Masakra jakie rzeczy tu jeszcze są, np stare walentynki ja też
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to dobrze ![]() bo pamiętam w 1 ciąży wczesnie miałam a teraz cisza i wogóle nie proszę żeby się pojawiła
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz tez Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam w sklepie takie chipsy jabłkowe ![]() Cytat:
Pisałam rano o kuzynce, której pierwszy poród trwał 40 h, a teraz poszło szybko i sprawnie w 4 godziny.
|
||||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam dziś koszmarny początek dnia- pierwszy raz w ciązy i w ogóle od niepamiętnych czasów miałam bliskie spotkanie z kibelkiem bleeee ![]() Wstałam rano o 6, żeby wziąć tabletki i już było mi niedobrze, zbierało mnie na wymioty, ale jakoś się położyłam, starałam się zasnąć, ale coś nie mogłam, bo źle się czułam, dodatkowo co jakiś czas miałam skurcze ![]() W końcu udało mi się choć troszkę przysnąć. Ale o 7 musiałam znowu wstać wziąć kolejne tabletki i wyprawić męża do pracy. Poszłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i zdążyłam tylko wyciągnąć masło i biegiem do łazienki ![]() Przez pół dnia czułam się jak wypluta ![]() Nie dośc, że wczoraj nie mogłam usnąć (aż z bezsilności się poryczałam, bo nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić ), w nocy też się co jakiś czas budziłam, bo to za gorąco, to za zimno, to niewygodnie, to siku trzeba, a to skurcz mnie złapie |
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- no mam nadzieję
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to czy Wasi tż-ci wiedzą o depresji poporodowej tzw. baby blues?
Podobno bardzo dużo kobiet to przechodzi i jest to związane z kolejną burzą hormonów. |
|
|
|
#1064 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też liczę na to, że zdążymy przed porodem... zostało 5 pełnych tygodni ![]() Cytat:
dla teścia i dla tżta, mój tż wczoraj samą Perfekcyjną by zadziwił : okna umył, firanki wrzucił do pralki, wszędzie poodkurzał, wywalił nieużywane rzeczy z naszej meblościanki, posprzątał w szafkach w kuchni.... no szok ( ja tylko dyrygowałam a ja dzisiaj segregowałam książki i mam prawie 30 do sprzedania zaraz Wam wrzucę listę, może któraś coś będzie chciała ![]() Cytat:
ja mam podobny, tylko z wierzchu ma taki "meszek" ![]() Cytat:
u mnie sucho....
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
zamawiałyście takie staniki? : http://allegro.pl/2szt-mega-zestaw-b...715256508.html
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna Madziusiu.... mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
|
|
#1068 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale ta poprzednia katastrofa obudziłam sie o 2 i przelezałam do 6 , z czego o 5 wstałam posiedziaalm na kompie i zjadłam kanapki:PCytat:
w podstawówce pisałysmy listy zkolezankami i dawałysmy sobie ej w szkole a potemw domu je czytalysmy i odpisywałysmy na nie ale ubaw;p tez to wszystko gdzies lezy u moich rodziców w domu na strychu, niech lezy kiedys pszperam i sobie poczytam. nawet listy milosne tam sa w 6 klasie jak byłma poznałam chlopaka na weselu i potem pisywalismy listy neta to wtedy mało kto miał, to tez takie cuda tam pisane były, nawet pomalował sobie usta szminka swojej mamy i mi je odbił na liscie , jest co wspominac.Jesli chodzi o siare to mi nie cieknie, tylko jak nacisne suta to pojawi sie pare kropelek a tak to samo nie cieknie.
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
dobra, wrzucam te tytuły, które muszę wyprowadzić z domu ( gdyby któraś z Was była jakąś książką zainteresowana, to proszę na priv
):1. Anna Powierza, Jak zostać sławną ( miękka okładka) 2. Stieg Larsson, Dziewczyna, która igrała z ogniem ( okładka miękka, lekko odchodzi folia) 3. Stieg Larsson, Zamek z piasku, który runął (okładka miękka) 4. Harlan Coben, Błękitna krew ( okładka miękka) 5. Marsha Mehran, Woda różana i chleb na sodzie ( okładka miękka z obwolutą) 6. Maite Carranza, Klan wilczycy ( okładka miękka) 7. Carlos Ruiz Zafon, Gra Anioła ( okładka miękka) 8. Ted Plafker, Jak robić interesy w Chinach ( okładka twarda, książka nie używana) 9. Karen Essex, Łabędzie Leonarda ( okładka twarda) 10. Trudi Canavan, Gildia magów, Nowicjuszka, Wielki mag, Kapłanka w bieli, Ostatnia z dzikich ( okładka miękka z obwolutą) 11. Jane Costello, Wyścig po miłość ( okładka miękka) 12. Ella Griffin, Pocztówki prosto z serca ( okładka miękka) 13. Ciąża dla bystrzaków ( okładka miękka) 14. Iza Kuna, Klara ( okładka miękka z obwolutą) 15. Gail Z. Martin, Przywoływacz dusz ( okładka miękka) 16. Anna Sam, Udręki pewnej kasjerki ( okładka miękka z obwolutą) 17. Randi Foxx, Sex dla zaawansowanych ( okładka twarda) 18. Emily Giffin, Siedem lat później ( okładka miękka) 19. Anonim, Księga bez tytułu ( okładka miękka, książka nieużywana) 20. Twoja ciąża tydzień po tygodniu ( okładka miękka, książka nieużywana) 21. Elizabeth Kostova, Historyk ( okładka twarda) 22. Jennifer Lee Carrell, Szyfr Szekspira ( okładka miękka)
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
Evening dziewczynki
przed chwilą weszłam do domu, zaraz lecę nadrabiać bo widzę że sporo naskrobałyście ![]() od wczoraj byłam u mamy, przenocowałam, a dziś byłam u psiapsiółki która 2 tyg temu urodziła córcię mała jest przecudna... kiedy nie płacze
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o te staniki http://allegro.pl/2szt-mega-zestaw-b...715256508.html to ja nie chcę takich .. chcę z usztywnieniem bo boję się zwisów ![]() A po drugie nie ma rozmiaru, który mnie interesuje ;/
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-15 o 19:17 |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
moj nie wie co to baby blues, on mysli ze po porodzie mi humory przejda
![]() madzius kurcze beidna może to jakas grypa?? a siare mam ale mało, nie leje mi sie żadnymi strumieniami..kropelki po prostu.ale to podobno niema zadnego wplywu, czy sie ma czy nie, czy sie leje czy nie...wiec mam to w nosie pozniej bede sie martwic jak nie bede meic pokarmu immortal ja tez sie boje porodu wcale az tak mi sie nei spieszy jak tutaj niektorym ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
bo moje cycki wyglądaja jak placki, i mam drugi nie jest typowo do karmiena ale bardzo wygodny, ładny i latwo sie te ramiaczka odgina..jak nie bede dawac rady to zamowie jedynie na all jak juz przyjde do domu
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakaś muzyka relaksacyjna lub poważna czy te zabawki typu morski konik czy owieczka Stella z bijącym sercem? Może łóżeczko jest za daleko i dziecko jej nie widzi? To tylko takie moje pomysły, ale ja się nie znam na noworodkach
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam pewne obawy, bo wiem, że nasze życie zmieni się na zawsze... nie to, że tego nie chcę, ale nie wiem jak to będzie. Ja lubię moje życie obecne....
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale na sr zostaliśmy uświadomieni, że to jeszcze nie musi być koniec atrakcji. ![]() Mój tż powiedział, że się cieszy, że się o tym dowiedział, bo teraz jak po porodzie zacznę ryczeć bez powodu to będzie wiedział o co chodzi .
|
|
|
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe.. mój tż jutro się spotyka ze swoimi koleżankami z poprzedniej pracy - panny są parą (lesbijki czyli) - i mnie moja koleżanka w ogóle nie rozumie, że ja mu pozwalam się z nimi spotykać - ja tam się cieszę, że one go lubią, bo lesbijki rzadko kiedy się z facetami kumplują. A że razem pracowali to mają pewnie co powspominać - mi tam to nie przeszkadza.. chyba lepiej, że homo niż hetero
![]() Cytat:
Mnie teraz każda mała pierdoła stresuje Cytat:
![]() Cytat:
a co do książek to ja mam mamę bibliotekarkę - więc jak coś chcę przeczytać to ona zakupuje poszerzając zbiory
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo to to to .... to swoją drogą
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agrafka z tego co napisalas, sadze ze mala sie nie najada (moze Twoja kolezanka ma za malo tresciwe mleko) i jest wciaz glodna. Sprawdzilabym tez brzuszek i luknela na kupki i na to czy pryka. Ale osobiscie obstawiam to ze mala nienajedzona jest Madzius90 biednas Ty o bezsennych nocach to cos wiem. A co do Twoich wymiotow to podobno krotka przed porodem czesto sie wymiotuje i ma biegunke wiec kukaj na siebie Znow przylazlam, bo jutro jedziemy do centrum wyrobic M. nowy paszport wiec pewnie nie bede miala casu na wizaz ![]()
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-15 o 19:33 |
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do staników to tylko te bawełniane mnie uratowały w szpitalu jak dostałam "nawału" pokarmu...
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam się spytać.. jak to jest z tą papierkologią? bo ja myślałam, żeby zamiast jeździć do konsulatu to żeby wyrobić dziecku paszport brytyjski - wzięłam z poczty druczek.. trzeba w konsulacie zgłaszać? ja nie wiem - dopiero ogarniam temat..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

i nie przeszkadza mi to 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

eee jeszcze spokojnie spakuję w połowie listopada 
Pisałam rano o kuzynce, której pierwszy poród trwał 40 h, a teraz poszło szybko i sprawnie w 4 godziny. 

zaraz Wam wrzucę listę, może któraś coś będzie chciała
ja dzisiaj spałam 6 i to z przerwami ;( na dodatek na półsiedząco... nie potrafię sie ułożyć ;( a tu jeszcze 2 miesiące do porodu