30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 14:35   #631
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Tez nie i nie chodzę bo tylko mnie ręce pozniej bolą a nic nie wynajdujęKam miałam te cienie i doupa tam..Dalej uwazam ,ze Givenchy bez bazy trzyma sie rewelacyjnie ..no i mam smaka na Naked Gos...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:37   #632
Kamlisa
Zakorzenienie

Krop, przez Ciebie, prosiaczku, kupiłam probki tego kremu A co do cieni - to skojarzyły mi sie z czekoladkami, nie rozwazałam ich walorów innych, bo jestem cienioobojetna...
zaraz wyjezdzamy do mojej mamy, do zobaczenia jutro wieczorkiem

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:59
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:57   #633
kropeczka74
Zadomowienie

A ja dostałam w prezencie to
http://www.lancome.pl/_pl/_pl/makija...se-14102q.aspx

odcień 01. Kumpela kupiła sobie, ale ma bardzo ciemną karnację i nic to jej nie dawało. Spróbowała na mnie, na kontury i jest ledwie zauważalny na mojej twarzy Bardzo delikatny, taki świetlisty, ładny. Bardzo ładnie stapia się ze skórą, przez co naprawdę jest niezauważalny, nie roluje się i trzyma dość długo. Chyba się z nim zakumpluję

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Czy wszystkie oprócz mnie uległy szałowi świętowania i gotują bigosy?
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:03   #634
LAPIEL
Zakorzenienie

e gdzie tam.... bigosy ..... ludzie jeden dzień wolny a dziki szał na mieście, ludzie się obkupują i szykują jak na wojnę
.......nie rozumiem ....

ja rozdaję lizaki i cukierki
duchy i stwory dzwonią co chwilę do drzwi

a sama ciastka cynamonowe z czekoladą zajadam i do tego kawa inka

a za godz mam abt i wyskacze te ciacha

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-10-31 o 18:06
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:51   #635
BBRAT
Zadomowienie

Witam
Niech już wreszcie będzie ten weekend, wszystkie pewnie zapoznamy się osobiście z kulkami i z prasowanką. Faktycznie, zdjęcia zamieszczone przez tę wizażankę są BARDZO miarodajne, jak na zdjęcia oczywiście.
Kropka, oczywiście nadal jestem pełna euforii na samą myśl, że Twoją twarz można by pomalować tą serią.
Kama, ja wprawdzie nie znam problemu meszku na twarzy, bo na tłustej cerze i u NIE-brunetki nie występuje takie zjawisko. Ale zdarza mi się widzieć u niektórych kobiet podkreślenie tych włosków chyba właśnie po użyciu pudru w kamieniu lub pudru sypkiego. Stąd moja duża nieufność do takich pudrów. Ale jeśli mówisz że Guerlain jest ok, to mogłabym kupić w ciemno, skoro mówi mi to brunetka z czarnymi oczami
Miszka, to ja się wydurniłam, bo myślałam, że Tobie o INNE 15 cm chodziło
Tiguś, co Twoja córka będzie robić na tym wyjeździe, że wymagania ubiorowe takie specyficzne, o co kaman?

Ja po pracy, po sporym treningu, po ponownym pójściu do pracy, bo klucze od mieszkania zostawiłam w biurku, po zakupach typu winogrona i żółty ser masdamer ukochany mój.
No. I siedzę przed kompem

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 18:54
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:54   #636
Michell72
Zakorzenienie

Kama miłego pobytu! Krop faaaaaajne takie kuleżankitysz chcę..jak sie któres kulki nie spodobają np
Stary 2012-10-31, 18:56   #637
kropeczka74
Zadomowienie

Miszka, przygotowałam Ci tą próbkę Parure, ale wyślę dopiero w piątek, nie dałam rady dziś
Wytrzymasz??
Dziś dzwoniła pani z Sephory, że przyszły kulki i prasowaniec
Tyle, że ja nie mam czasu kiedy po nie jechać
Stary 2012-10-31, 18:58   #638
BBRAT
Zadomowienie

Rany boskie, Kropka, JEDŹ !!!
Stary 2012-10-31, 19:14   #639
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Rany boskie, Kropka, JEDŹ !!!
Rany boskie, nie mam kiedy.
U mnie na wsi nie ma Sephory, muszę jechać prawie 40km
Więc te kulki to będą naprawdę drogie
Stary 2012-10-31, 19:19   #640
BBRAT
Zadomowienie

Jest na to tylko jedna rada - jak już tam pojedziesz, to musisz kupić KILKA rzeczy, żeby kilometry i benzyna miały uzasadnienie
Stary 2012-10-31, 19:34   #641
Michell72
Zakorzenienie

Kropis się nie spieszyale jestem ciekawa czy kupisz i co kupisza ja nabyłam dzis http://allegro.pl/bielenda-krem-burs...743733635.html i zainteresowałam sie tysz
Ginvera Green Tea Nude BB Cream
Stary 2012-10-31, 19:34   #642
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Jest na to tylko jedna rada - jak już tam pojedziesz, to musisz kupić KILKA rzeczy, żeby kilometry i benzyna miały uzasadnienie
Oj No raczej
Jutro zamknięte, zresztą jakby było otwarte to nie jest to dzień na robienie zakupów. W piatek mam imprezę na 14 osób plus drugie tyle dzieci=podróż odpada. W sobotę, po tej imprezie mogę być mało mobilna, zostaje niedziela. Ale ja nie lubię jeździć w niedzieleZawsze takie dzikie tłumy..
Stary 2012-10-31, 19:36   #643
BBRAT
Zadomowienie

jedź w piątek z samego rana, zrobisz tam przy okazji zakupy potrzebne na imprezę, a na wieczór pacniesz się magicznymi kulkami !!!
Ja wybieram się chyba w sobotę, a jak się nie uda, to stuprocentowo w niedzielę. Jest to niemal deadline, bo potem w tygodniu nie będę miała kiedy, w żaden sposób. W sobotę mam fryzjera i fitnessy, nie wiem jeszcze czy wkomponuję Sephorę w rozkład dnia, ale chciałabym

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 19:41
Stary 2012-10-31, 19:42   #644
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
jedź w piątek z samego rana, zrobisz tam przy okazji zakupy potrzebne na imprezę, a na wieczór pacniesz się magicznymi kulkami !!!
Ja wybieram się chyba w sobotę, a jak się nie uda, to stuprocentowo w niedzielę. Jest to niemal deadline, bo potem w tygodniu nie będę miała kiedy, w żaden sposób.
Nie dam rady. Ktoś to musi wszystko przygotować
Zakupy mam juz zrobione
Stary 2012-10-31, 19:45   #645
BBRAT
Zadomowienie

No to zostaje Ci jednak sobota, może popołudniu będziesz już rześka i ogarnięta ze wszystkim i chętnie ruszysz po kulki. Bo my tu wszystkie czekamy na TWOJE wrażenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 19:55   #646
Elsa...
Raczkowanie

Bbrat "Jestem rasistką i nie wstyd mi. Murzynów nie lubię, ale nie z powodu koloru skóry, tylko dlatego, że gdzie nie pojadą, to nie biorą się za żadną robotę (jak Azjaci) tylko się opier...ją, handlują narkotykami, werbując durne panny lub ewentualnie tańczą. Cała Afryka tak wygląda, zacofanie nie bierze się z braku studni i wody, tylko z braku pofałdowania kory mózgowej. Upraszczam oczywiście, ale sedno moich poglądów jest właśnie takie.
Jest to podobno jedyny kontynent, na którym nie wymyślono łodzi. Nikomu to poprostu nie przyszło do głowy, nikt nie był zainteresowany co jest gdzieś dalej, za wodą. Chęć poznawania nowego na poziomie żyrafy."
Bbrat smutno się robi jak się takie rzeczy czyta, ale nie będę się rozpisywać...Czy Ty byłaś gdzieś w Czarnej Afryce??...żyłaś wśród ludzi tam, rozmawiałaś z nimi???...Ja z zawodu jestem kulturoznawcą, religioznawcą, w Afryce byłam i jeszcze nie raz będę (w zasadzie już za kilkanaście dni znów tam lecimy). Czy cokolwiek wiesz na temat historii Afryki??....Czy wyrobiłaś sobie swoje zdanie na temat Afrykańczyków na podstawie kilkunastu "przyjezdnych" i telewizji...no ewentualnie wycieczki last minute do kurortu dla turystów?...Polecam choćby podstawy czyli Mungo Parka...i współcześnie Chinua Achebe....nie wspominając już o Kapuścińskim,Fiedlerze czy Kazimierzu Nowaku...i oczywiście historii Europy, Azji.
A w sprawie Azjatów i ich mentalności......z lajtowych na początek, acz bardzo dobrych Juang Chang (Chiny) i oczywiście Nicolas Bouvier (uwielbiam),(Azja też perska i Japonia z Cejlonem)....
Elsa... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:18   #647
BBRAT
Zadomowienie

Elsa, jestem rasistką i nie wstyd mi
Trochę byłam, trochę widziałam, ale oceniam głównie na podstawie kontaktów z cudzoziemcami stamtąd, przebywającymi w Polsce na stałe (szumnie powiedziane, bo 99% przypadków to pobyty nielegalne i środki do życia z popełniania przestępstw). A spektrum mam szerokie i dogłębne, i niestety z życia wzięte. Programów na takie tematy raczej nie oglądam, za to Kapuścińskiego przeczytałam chyba wszystko lub prawie wszystko. Uszanuj proszę, że nie lubię określonych grup ludzi nie za to jacy są, tylko za to co ROBIĄ. Lub nie robią.
Oczywiście jak pojadę gdzieś na wakacje to jest miło i egzotycznie. Ale wakacje to nie jest miarodajne źródło informacji. Pewnie podobnie jak i Twoje wakacje.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

K, wiesz co Ci powiem? Łączysz w sobie dwie rzeczy: jesteś kobietą z klasą i jednocześnie babą z jajami. Angielska dama w sukni i Lara Croft z karabinem. Dwa w jednym. Bezcenne połączenie, i rzadkie, wbrew pozorom. Wybacz, że tak na forum Ci to walę prosto w oczy, ale po raz kolejny poraziło mnie to.
Jak kupię kulki w sobotę to dam Ci znać ile dokładnie co kosztuje i czy warto
Jak nie będziesz na forum, to Ci wyślę smsem

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:24
Stary 2012-10-31, 20:26   #648
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
K, wiesz co Ci powiem? Łączysz w sobie dwie rzeczy: jesteś kobietą z klasą i jednocześnie babą z jajami. Angielska dama i Lara Croft. Dwa w jednym. Bezcenne połączenie, i rzadkie, wbrew pozorom. Wybacz, że tak na forum Ci to walę prosto w oczy, ale po raz kolejny poraziło mnie to.
Jak kupię kulki w sobotę to dam Ci znać ile dokładnie co kosztuje i czy warto

Jesteś druga osobą, która mi to mówi
Tylko ta druga zna mnie od piaskownicy niemalże, moja przyjaciółka od szczenięcych lat.
Męża jakby nie liczę, on może nie być obiektywny i mieć nieczyste intencje
Stary 2012-10-31, 20:31   #649
BBRAT
Zadomowienie

Męża nie licz, jego intencje z pewnością NIE są bezinteresowne
Zedytowałam post i do angielskiej damy dodałam jeszcze suknię, bo uciekło mi to słowo.
Może to dlatego, że mi akurat - do sukni daleeeeeko. I nie chodzi tu o suknię w sensie dosłownym (chociaż też).

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:37
Stary 2012-10-31, 20:46   #650
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Męża nie licz, jego intencje z pewnością NIE są bezinteresowne
Zedytowałam post i do angielskiej damy dodałam jeszcze suknię, bo uciekło mi to słowo.
Może to dlatego, że mi akurat - do sukni daleeeeeko. I nie chodzi tu o suknię w sensie dosłownym (chociaż też).
A ja widzisz sukienki
Stary 2012-10-31, 20:49   #651
BBRAT
Zadomowienie

No ale czasem nie wiadomo gdzie kończy się sukienka a już zaczyna się suknia.
Ja to cham w dżinsach ale za to w stylu vintage?
Stary 2012-10-31, 20:51   #652
Tigerr
Zadomowienie

Byłam 20 sekund w Sephorze i widziałam meteorki ...
Maznęłam się kulkami ....I .... dla mnie nie robią nic oprócz rozświetlenia i to na dodatek widocznego - drobinkami ...Wyleczyłam się ...
Prasowaniec - lepszy , ale też żadne WOW ...
Fakt , ze ja miałam na sobie poranny makijaż , dośc już sfatygowany , ale mimo wszystko ....
Ale wypróbujcie koniecznie , bo na każdej skórze będą wyglądać inaczej i inny efekt dawać ... tak jak każdy kosmetyk zresztą...

Krop , ten "brązer" , Lancome, który dostałaś jest przepiękny i jest for you

Kama, Krop , przyszły nasz rozświetlacze
Wyślę w poniedziałek, bo bezsensu ,żeby na poczcie leżały przez weekend...

Do tych , które nic nie potrafią znaleźć w ciuchlandzie : - byłam dziś z Kaś i kupiłam sobie śliczną kurteczkę dżinsową Sisley'a za 18 zł i Kaśce sukienkę jedwabną, na jej galowy bal , też za 18 zł ...

Bbrat, moja Kaś była 1,5 miesiaca temu na Ogólnopolskim Zjeździe Parlamentu Europejskiego i została wytypowana na zjazd europejski w Amsterdamie. Z całej Polski zostało wybrane 8 osób . Dumna byłam jak paw , bo naprawdę konkurencja była ogromna i trzeba było się wykazać ...Sądziłam , ze zjazd ogólnopolski to już ogromne wyróznienie , a tu proszę ....
Prawdę mówiąc nie sądziłam , że to taka poważna sprawa ...
Ale jak przeczytałyśmy wczoraj program , to aż mi dech zaparło .
3 oficjalne bankiety , w tym jeden z udziałem księcia , inny z udziałem parlamentarzystów z UE i końcowa oficjalna Gala w jakimś pałacu ...Dlatego też dokładne wytyczne odnośnie ubioru , wyraźnie zaznaczone , że najkrótsza długość sukienek i spódnic , to kolana
10 dni mają wypełnione programem od godz. 8 rano do 12 w nocy ...
W dzień cięzko pracują, piszą programy, debatują nad problemami światowymi , piszą sprawozdania i inne ... Super sprawa ...
Aż się boję myśleć, jak moja Kaś wypadnie z tym swoim ascetyzmem i olewactwem ubraniowo- makijażowo- fryzurowym ....
Zupełnie się do mamy nie wdała ...
Na co dzień bluza i czarne dżinsy...Bluza oczywiście 7 rozmiarów za duża ...

oj.nudzę ... już kończę ...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:56   #653
BBRAT
Zadomowienie

Bluza 7 rozmiarów za duża, toż ona moja bratnia dusza
To niesamowite co piszesz. Jaka mądra dziewczyna
Ależ teraz ta młodzież ma możliwości, no szok w porównaniu z naszymi czasami, nie?
Stary 2012-10-31, 20:59   #654
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Krop , ten "brązer" , Lancome, który dostałaś jest przepiękny i jest for you
nooo, powiem Ci, że jak go zobaczyłam w pudełku to pomyślałam, że kumpela na głowę upadła, że za ciemny. Ale nie Jest idealny!
A ona go kupiła właśnie na tej wyprzedaży w S

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Bluza 7 rozmiarów za duża, toż ona moja bratnia dusza
To niesamowite co piszesz. Jaka mądra dziewczyna
Ależ teraz ta młodzież ma możliwości, no szok w porównaniu z naszymi czasami, nie?
Noooo, aż zazdrość. Myśmy w doopie były i goowno widziały w ich wieku
Stary 2012-10-31, 21:04   #655
Michell72
Zakorzenienie

co z murzynami?bo nie jestem w temacie...Zasnełam na ileś stron?niewazne...Bratuś Ty kochana bedziesz pierwszą która zakupi ...coś czuję...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

oj tam byłysmy ..czerwonym autokarem na operetkę się jechało do Wrocka. .
Stary 2012-10-31, 21:05   #656
BBRAT
Zadomowienie

Z murzynami nic istotnego. Miszka, pewnie będę pierwsza, która zakupi kulki, ale nadal kusi mnie podkład i muszę się dobrze zastanowić czy YSL czy ten Twój Shiseido, ten najnowszy. Chyba muszę zrobić akcję "próbki" no bo nie kupię przecież całej butelki w ciemno (mówię o Shiseido, bo YSL znam).

Ja to już w pierwszej klasie liceum miałam wymianę czyli pobyt w Monachium czyli Zachód przez duże Z. Potem była też Austria. Więc w sumie nie jestem bardzo stratna jeśli chodzi o tamte czasy, w porównaniu z naszymi rodzicami chociażby. Ale te możliwości które nastały w ostatnich kilku latach to dopiero COŚ

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 21:11
Stary 2012-10-31, 21:08   #657
kropeczka74
Zadomowienie

Ja pamiętam jak pierwszy raz pojechałam do RFN jeszcze wtedy w 1987

SZOK, to za mało, żeby opisać to co przeżyłam po wyjściu z pociągu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 21:15   #658
BBRAT
Zadomowienie

ja byłam w RFN chyba w 1985 i potem w 1986 albo jakoś tak, w połączeniu ze Szwajcarią. Przypuszczam, że lądowanie na księżycu to mały pikuś przy tym... Wtedy. Ale teraz kontrast nadal jest duży w zestawieniu z tamtą częścią Europy. Bo Włochy to już niespecjalnie kontrastowe jeśli chodzi o poziom dobrobytu.

Kropka, ale nie za ciemny dla Ciebie ten Lancome, naprawdę pasuje? Wygląda na ciemny

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-31 o 21:19
Stary 2012-10-31, 21:20   #659
Tigerr
Zadomowienie

taaaaaaaaakkkk , ja w jej wieku byłam z rodzicami w Bułgarii , Rumunii i NRD ....
A teraz dzieciaki mają niesamowite możliwości ...

Stawiam na to , że Bbrat nie kupi kulek
Kropkę chyba też przestanę namawiać , bo świetlisty brązer Lancome + rozświetlacz z Korei ZDECYDOWANIE wystarczą ... Ten rozświetlacz w pędzlu można bowiem też mieszać z podkładem , tzn. naciapać na policzki i inne odpowiednie miejsca przed nałożeniem podkładu i włala ...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:23   #660
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
taaaaaaaaakkkk , ja w jej wieku byłam z rodzicami w Bułgarii , Rumunii i NRD ....
A teraz dzieciaki mają niesamowite możliwości ...

Stawiam na to , że Bbrat nie kupi kulek
Kropkę chyba też przestanę namawiać , bo świetlisty brązer Lancome + rozświetlacz z Korei ZDECYDOWANIE wystarczą ... Ten rozświetlacz w pędzlu można bowiem też mieszać z podkładem , tzn. naciapać na policzki i inne odpowiednie miejsca przed nałożeniem podkładu i włala ...
eeeee, ja je kupię, bez dwóch zdań. no cóż to za dama, która chociaż raz nie miała meteorytów?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości