|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach
Cytat:
![]() Zleci czas i mi i Tobie. Z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach
no i znalazłam piękny bukiet
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bede miec fioletowe dodatki
na pewno chce fioletowe buciki na lekkim obcasie a pózniej przebiore na fioletowe balerinki ![]()
|
|
#304 |
|
na przekór do celu
|
a nie mówiłam, że na fiolet decyduje się większość?
![]() osobiście bardzo podoba mi się ten kolor ale postawię na jakiś inny, niecodzienny
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Śliczny, taki wyrazisty. A co to za kwiatki bo kompletnie się na tym nie znam ?
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez kami_165 Czas edycji: 2012-11-04 o 23:18 |
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce taki bukiet
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alemam nadzieje, ze florystka mi powie co to za kwiaty |
|
|
|
|
|
#308 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
a ten ane3ki z eustom też piękny
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście fiolet dominuje w wątku
Ale powiem Wam, że ja osobiście jeszcze ani razu nie byłam na fioletowym weselu
|
|
|
|
|
#310 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
co więcej - nie byłam na żadnym weselu z kolorem przewodnim, moje będzie pierwsze
|
|
|
|
|
|
#311 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatni raz na weselu (na szczeście) byłam chyba z 10 lat temu
ale i tak wątpie, że na którymś był kolor przewodni
|
|
|
|
|
#313 |
|
BAN stały
|
Ja w tym roku byłam na trzech weselach i pod koniec listopada idę na czwarte
![]() Na pierwszym kolor przewodni to pomarańcz, na drugim pudrowy róż i fuksja, na trzecim jabłuszkowa zieleń z dodatkiem brązu i motywem przewodnim zielone jabłko. Teraz podejrzewam wiśnię bądź czerwień, bo to ulubiony kolor młodej, ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#314 |
|
na przekór do celu
|
ja mam "czas wesel". mam dużo kuzynostwa starszego od siebie o 2-3 lata i teraz wszyscy na prawo i lewo się hajtają
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc pewnie za jakies 5 lat ich dzieci zaczną sie hajtać u mnie w rodzinie zapewne nastepna bede dopiero ja
|
|
|
|
|
|
#316 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
i po mnie też tak około 7 jeszcze czeka ale to za jakieś 5 lat ta siódemka się zacznie, ale będzie wesoło bo wszyscy są po roku
|
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
U mnie w przyszłym roku już są dwa zapowiedziane, ale na jeden nie idę
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to sie tak zacznie gdzieś za 5 lat i pewnie potrwa do 2025 a, zapomniałam o rodzine TeŻeta ale tam to chyba też nie prędko ![]() jeszcze moja siostra coś mówi, ale oni nie będa robić hucznego wesela, więc tego nie licze jak coś to pewnie będzie tylko cywilny i obiad dla najbliższych ![]() a i mam sprawe, doradźcie: Nie chce zapraszać mojego Chrzestnego na mój ślub choć wiem, że wywoła to dużo kontrowersji. Teoretycznie jest On moim kuzynem, ale nie pamięta nawet o moich urodzinach i Jego Mame chce zaprosić bo jestem bardzo zżyta z Ciocią (tylko, że oni mieszkają razem w domu). Na dodatek z innymi kuzynami (synami siostry mojego Taty) jestem bardzo zżyta ale oni z kolei mają super kontakt z tym moim chrzestnym bo mieszkają od siebie rzut kamieniem i nie wiem co teraz zrobić. Ostatni raz był na mojej 18nastce i dał mi 50 zł a sra kasą i dla innych chrześniaków zawsze miał czas i dużo szczodrości, dla mnie nie wiem, że to troche skomplikowane. Może Wam to rozpisze ![]() Mój Tata miał brata i siostre. Brat [*] ze swoją żoną I (którą chce zaprosić) miał dwóch synów: A-mój chrzestny (ma żone i dwoje dzieci nie wiele młodszych ode mnie)-nie chce ich zapraszać z w/w powodów B-mój kuzyn (ma żonę i dwójkę dzieci)-lubie ich, ale nie chce ich zapraszać bo widze sie z nimi tylko na pogrzebach (ostatnio u mojego Taty 2,5 roku temu), mieszkają w opolskim. Siostra ze swoim mężem [*] ma dwóch synów: C-kuzyn z żoną i dwójką dzieci (lat 22 i 17)-chce ich zaprosić jestem z nimi bardzo zżyta D-kuzyn z żoną i dwójką dzieci (lat 20 i 14)-chce ich zaprosić jestem z nimi bardzo zżyta Problem polega na tym, że synowie Cioci (C,D oraz ona sama) i Wujka (w szczególności A) są ze sobą bardzo żżyci, blisko siebie mieszkają, często się odwiedzają itd. Myślicie, że to będzie duży nietakt? Ewentualnie mogę ich zaprosić tylko do Kościoła szkoda, że chrzestnych się nie wybiera samemu ![]() sorry za taki elaborat, ale nie dało się krócej ![]() teraz ide malować pazurki i spadam do pracy, bede wieczorkiem |
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
więc w przeciągu tych 4-6 lat czeka mnie około 10 wesel plus moje![]() moja mama i mama TŻ-ta mają bardzo liczne rodzeństwo, stąd tyle kuzynostwa mi się narobiło ![]() Cytat:
![]() bo u siebie mam dużo gorszą sytuację z chrzestną, a i tak zastanawiam się czy ją zapraszać... moja chrzestna była na jednej mojej "imprezie". na chrzcie. dwa dni przed moją komunią wyjechała do Niemiec na kilka lat. przysłała mi stamtąd 50 zł. na osiemnastkę nie przyjechała, nawet życzeń nie złożyła. a ja ciągle boję się, że jak jej nie zaproszę to będę mieć wurzuty sumienia
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-11-05 o 11:33 |
||
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem Mamą Chrzestną do Siostrzeńca i traktuje Go jak mojego syna. Nie wyobrażam sobie nie być na Jego urodzinach, czy w ważnych chwilach Jego życia (gdybym wyjechała to napewno bym nie zapomniała o Nim ). Ja mam taką Chrzestną. Mimo, że Ona nie jest moją rodziną z krwi (znajoma moich rodziców) to zawsze mogę na Nią liczyć, jest przekochana. Traktuję Ją jak drugą Mamę i nawet w Dzień Mamy do niej jeżdżę albo dzwonie, aby złożyć Jej życzenia. Chrzestni czasami powinni sobie przypominać co przyrzekali przed Bogiem na Chrzcie Świętym wiadomo, że już nie jesteśmy dziećmi, nie potrzebujemy bezpośredniej opieki, ale to tak jakby zwykli rodzice po ukończeniu przez dziecko 18nastu lat kopnęli jest w tyłek i powiedzieli: od dziś radź sobie sam :/
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-11-05 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#321 |
|
na przekór do celu
|
Jeszcze mi się coś przypomniało... Chrzestną mam ze strony mojej mamy i z całą rodziną z tej strony chrzestna jest w oziębłych stosunkach
Ale u mnie też chrzestny nadrabia za chrzestną
|
|
|
#322 |
|
potworkowa
|
ja też się nie lituję, że wypada zaprosić - brat mojej mamy nie jest nawet brany pod jakąkolwiek uwagę, jest chrzestnym mojej siostry, potwierdził obecność na jej ślubie, po czym nie przyjechał, nie zadzwonił z przeprosinami/życzeniami, nic. mnie nie łączą ani z nim, ani z jego żoną żadne chrzcielne stosunki, więc zapraszanie ich mam w
|
|
|
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
Też nie mam litości, nie zapraszamy ani mojego ani TŻta chrzestnego
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Raczej bym zaprosiła, ale to będzie WASZA i nikogo więcej decyzja, więc pokierujcie się osobistymi odczuciami na ten temat. Nie ma sensu psuć sobie tego dnia jedną czy dwiema osobami. Najlepiej nie kierować się wcale opinią innych członków rodziny czy znajomych.
Edytowane przez kami_165 Czas edycji: 2012-11-05 o 16:09 |
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Piekne bukiety wstawiacie dziewczyny
moj bedzie zrobiony z bizuterii i jedwabnych kwiatowu nas wesel brak jak narazie bo TZ rodzenstwo juz dawno po, moja siostra sie nie szykuje a kuzynostwa mnie ominely. Na duzej ilosci wesel bylam jako kelnerka, ale jako gosc to tylko na dwoch z czego na tym pierwszym mialam moze z 10 lat u nas kolor przewodni to brzoskwinia - krem - fuksja
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie co do wesel to ostatnio byliśmy na dwóch w 2010r. Teraz kolej na nasze a potem może rok, dwa później będzie miał brat mojego K. i to na tyle
![]() Nie licząc tego, że jestem też kelnerką na weselach ![]() Na ostatnim weselu młodzi mieli identyczny podkład jak w tej piosence. Tylko nie widziałam jak tańczyli, a szkoda ![]() http://www.youtube.com/watch?v=rzeMf...eature=related
Edytowane przez kami_165 Czas edycji: 2012-11-05 o 16:56 |
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć?
![]() Ślub planujemy na 13 lipca 2013 roku, więc zostało 9 miesięcy(jak w ciąży)! My poznaliśmy sie w pracy, jest moim szefem, a jesteśmy z jednego rocznika więc łączymy pracę z miłością. Nawet ślub i wesele planujemy w miejscu które sami projektowaliśmy(jesteśmy architektami krajobrazu !A co do zaproszeń super pomysł z tymi buteleczkami!
|
|
|
|
|
#328 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
dziękuję ![]() i mamy w ten sam dzień ślub
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
a co makijażu ślubnego, to mocny jak najbardziej!
http://www.ulawilgierz.pl/images/wedding2.jpg Może w tym przypadku jest zbyt duży kontrast pomiędzy jasnym odcieniem oczu a makijażem, ale przy ciemniejszych oczach uważam że będzie piękny! |
|
|
|
|
#330 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

albo french z fioletowymi koncówkami 
a nawet przez myśl przeszły mi białe lity 

ale tam to chyba też nie prędko