|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- jesli ktos dostał cos i ma zrobic reklamę tylko zachwalać to inna sprawa i bez sensu
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest po prostu zwykła reklama i chociaż na youtube to zjawisko powszechne robienia recenzji sponsorowanych dla firm, cały czas mnie dziwi oglądalność tych filmików przez widzki, przecież to jest zwykła ściema..
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
i tu możesz się mylić. Ja robiłam dwie takie recenzje nie sponsorowane kosmetyków które dostałam i wyjaśnię w moim przypadku jak to wyglądało. Kosmetyki eveline dostałam od urodaizdrowie.pl i po jakimś miesiącu miałam dodać recenzję, najlepiej wyczerpującą. Miałam w 100% wyrazić swoje zdanie, nikt mi nie mówił co mam mówić i czy polecać czy cokolwiek. Druga to BioDermic. Zapytała się mnie pewna Pani czy nie chciałabym przetestować i zaznaczyła że nie wymaga nic w zamian. Mogłam sobie wybrać kilka kosmetyków, wysłali dużo więcej. Napisała że jeśli chcę mogę coś wspomnieć a ja napisałam że się zgadzam, tylko że muszą się z tym liczyć że jak mi się coś nie spodoba to o tym powiem. Odpisano mi że nie ma sprawy, że interesują ich opinie, dzięki którym mogą polepszyć swoje kosmetyki więc dla mnie na plus. Więc mam sumienie czyste i nie czułam się zobowiązana do niczego.
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
jak firma daje te produkty to ma nadzieję że zostanie ten produkt pokazany, nawet jak nie będzie mówione o nim tylko w pozytywnej formie to wie że to jest reklama - i to znaaaacznie tańsza niż na innych nośnikach, więc to jest dla nich bardzo dobre rozwiązanie. Więc to im zależy a nie blogerkom czy vlogerkom. A czy w samych pozytywach mówione czy nie, zawsze firma obija się o uszy i wytwarza sobie renomę, pozostaje w świadomości konsumenckiej. Dla nich to jest praktycznie nic, nic nie tracą bo obracają znacznie większymi sumami niż kilka kosmetyków. Dlatego nie trzeba się czuć zobowiązanym do niczego.
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uważasz, że kierują się zasadą " nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili"? w sprzedaży taka zasada się nie sprawdza. Uważam , że firmą kosmetycznym z pewnością nie zależy na tym żeby ich kosmetyki nazywać "bublem wszech czasów ". Nie musisz się czuć zobowiązana do niczego, ale jak dany produkt który dostałaś za darmo nazwiesz bublem, wiedz , że więcej od tej firmy nic nie dostaniesz
|
|
#2587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, w marketingu tak to nie działa. Tutaj rządzi się zasada : 1 negatyw jest powtarzany 10x częściej niż opinia pozytywna! I bardzo dobrze bo: firmy nie proponują - ten kosmetyk nam się nie udał to wepchniemy go blogerkom/vlogerkom, byłoby to działanie zabójcze ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
, mój mózg to wwszystko przetwarza i wyrabiam sobie zdanie. Też nie nakłaniam do bezgranicznego zaufania! Ale wszyscy mamy swój rozum Analizujmy, przetwarzajmy i oceniajmy
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zgodzę się z tym. Jako blogerka kosmetyczna posiadam jakieś doświadczenie w tej materii. Powiem więcej, po zjechaniu kosmetyku podziękowano mi za opinię i zaproponowano współpracę, gdzie nadal liczy się moje opinia. I mogę skrytykować produkt, a marka dalej coś podsyła, bo nie boją się krytyki, a zależy im na szczerości.
|
|
#2591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko obronić się jeszcze muszę może jakaś chętna do napisania pracy mgr? :P---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Make up à la lata 60 w blogmakijaz pl http://www.youtube.com/watch?v=FyFm9...&feature=g-u-u
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=E65ux...&feature=g-u-u zdenkowane maskary u Olimpii
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny szukam jakiejś Polki kręcącej filmiki najlepiej ciuchowe i makijażowe o chłodnym typie urody (blondynki). Takiej która może zainspirować. Polecacie kogoś?
|
#2596 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Co do recenzji, to różnie to bywa. Nawet jesli zainteresuje mnie jakiś kosmetyk z recenzji, to sprawdzam go jeszcze na KWC (tutaj też sprawdzam najpierw ilość opinii, bo firma z pewnością tutaj pisze sobie dobre recenzje). Niestety np. Zmalowana czy inne niektóre youtobowiczki nie są w ogóle obiektywne, wszystko jest cacy mniamuśne.
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Ja na przykład wolę ogladac dziewczyny ze stanow i z wielkiej brytanii, robia ciekawsze filmiki, maja jakis pomysl na swoj kanal, jesli ktos zna angielski to bardzo polecam
jedyny minus to ze czasami one mowia o kosmetykach nie dostepnych w pl
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację. Ale nadal są firmy, które tego nie rozumieją. Sama mam na swoim koncie jedną taką współpracę... Teraz się tego wstydzę, ale wtedy zaczynałam blogowanie i ucieszyłam się jak dzieciak, że ktoś chce mi dać kosmetyk za darmo do recenzji. I to drogi kosmetyk. I właśnie był taki warunek, że jeśli kosmetyk mi się nie spodoba recenzja ma się nie pojawić. Zgodziłam się na to. Do dzisiaj gnębią mnie wyrzuty sumienia, mimo tego, że akurat ten kosmetyk bardzo mi się spodobał i napisałam pozytywną recenzję. Ale dla mnie pozostało takie wrażenie sprzedajnej dziwki...Teraz już jestem daleka od takich ofert, ale wcale mnie to nie dziwi, że kogoś mogą kusić takie propozycje. Szczególnie jakieś młode osoby dopiero co zakładające blogi są szczególnie na to narażone. No i część blogów jest na zasadzie - biorę wszystko co dają niezależnie od zasad. A na YT to mam wrażenie, że często to już jest bardziej czysty interes, bo w grę wchodzi spora kasa i już się nie ma takich skrupułów. Dzięki Nie spodziewała się, bo kojarzę Cię z Wizażu jako bardzo krytyczną osobą. Ale w tym pozytywnym sensie, że piszesz tak prosto z mostu i bardzo szczerze.Cytat:
Cytat:
Bo nie ma w sumie żadnych zasad - nie trzeba recenzować otrzymanych kosmetyków, jak chcę to mogę napisać co tylko zechcę, jak nie mam ochoty to luz. Podoba mi się taka ''czystość'', że do niczego nikt nie jest zobowiązany.Ja też zanim coś kupię to sprawdzam KWC i recenzje na blogach Najlepiej mieć info z kilku źródeł. A i tak można się rozczarować...
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
nowy filmik u szusz, test "na żywo" kremu bb nivea
http://www.youtube.com/watch?v=XbmCt8t35vs :/ |
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tak naprawdę doceniam dobre rzeczy, ale rzadko mówię o tym głośno.
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Łotewa
|
Cytat:
A RGP już mnie niczym nie zdziwi... kurcze ona jest taka hm... za bardzo bezpośrednia ![]() ![]() "taka nasza polska mentalność"... no już nie posuwaj sprawy do absurdu. Nie trzeba być pisarzem, żeby umieć odróżnić grafomanię od wartościowej książki, to nie kwestia mentalności tylko zupełnie czego innego... zwiedzaniekrakowa 4 godz. temu 9 Ten komentarz otrzymał zbyt wiele negatywnych głosów nie nie nie, ja nie to miałam na myśli, chodzi o to że Ty jak i milion innych osób nie napisało by takiej książki i nie zarobiłoby na niej kupy kasy, ale wszyscy krytykują. W dzisiejszych czasach chodzi o to by trafić do jak największej liczby osób i ta książka to robi - a jak ktoś narzeka że jest beznadziejna a sam nigdy w życiu nic takiego nie osiągnął to wybacz ale co to oznacza? RockGlamPrincess w odpowiedzi do: zwiedzaniekrakowa 4 godz. temu Edytowane przez beznadziejniak Czas edycji: 2012-11-09 o 19:37 |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś krytykuje coś, co jest na topie to od razu niczego w życiu nie osiągnął ![]() Czytam coś/używam czegoś i nie jestem zadowolona to co? Mam to przemilczeć czy wprost przeciwnie zachwalać, bo inni za tym szaleją..? Nie wszystkim wszystko musi się podobać i na tym polega "mieć własne zdanie"
|
|
#2604 |
|
Łotewa
|
czyli jak ktoś ma kupę kasy to nie można go krytykować....
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to dużo dziewczyn na yotube tak gada- odważ się skomentować coś niepochlebnie, to Ci powie "zazdrościsz, bo tobie nigdy czegoś takiego nie udało się zrobić"
Wkurzające takie gadanie.
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Taaaa ja sie z nia na jej Fb klocilam jak wkleila link do swojej recenzji...gdzie twierdzila ze tę powiesc mozna tylko podziwiac i wielbic...i to idiotyczne porownanie do polskiej mentalnosci...nosz cholera to Polacy od dzis musza wielbic amerykanskie grafomanstwo dla nastolatek ktore sie nigdy nie bzykały????
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- I tylko dopowiem ze recenzja tej ksiazki wg Szusz byla bardzo trafiona wg mnie
...I don't try to be awesome, awesomes tries to be me... Edytowane przez othecat Czas edycji: 2012-11-09 o 20:05 |
|
|
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hhahahaha dajcie spokój, ja nigdy nie zrozumiem toku myślenia ''księżniczki''.
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
Nie zrozumcie mnie zle nie chce nikogo obrazic komu sie ta ksiazka podoba. Chodzilo mi o zasade w ktorej RGP odmawia innym krytyki...zmieniajac temat...Ksiezniczka byla w Bath and Body Works i jej sie nie podobalo??? Przeciez to kraina świeczek i miliona zapachow....hmmm moze jej nie dali nic za darmo
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Ech.
Widzę, że znowu wyszedł problem współpracy. Dziewczyny, nam naprawdę się nie opłaca okłamywać swoich widzów. Prędzej czy później wyjdzie, że ścieniamy. Poza tym ja naprawdę nie wiem jakie firmy życzą sobie samych pozytywnych opinii. Jak żyję, nie spotkałam się z firmą, która by mi napisała "recenzja ma być pozytywna", firmy zawsze zaznaczają, że oczekują obiektywnych opinii o ich produktach. Przecież nie każdemu musi wszystko pasować. Druga sprawa - narzekacie, że współpracujemy z firmami, ale też narzekacie jak pokazujemy ciągle te same kosmetyki. Ja się pytam: a za co my mamy ciągle kupować i testować dla Was różne kosmetyki? Myślę, że żadna z nas nie śpi na kasie ![]() Ja aż czasami zastanawiam się czy w ogóle podejmować współpracę. Pół biedy jak mi się jakiś kosmetyk nie spodoba i objadę go od góry do dołu, bo wtedy dostanę komentarze, że super, że ktoś wreszcie powiedział prawdę. Natomiast boję się sytuacji, gdzie kosmetyk który dostałam mnie zachwyca do tego stopnia, że mam ochotę piać ze szczęścia, że na niego trafiłam, bo zaraz ktoś napiszę, że się sprzedałam za krem... a uwierzcie mi nie jest miło czytać takie rzeczy. Trzeba mieć do wszystkiego dystans. Na pewno sa osoby, które kręcą nakręcane recenzję, ale przecież żadna z nas nie jest na tyle niemądra, żeby nie rozpoznać recenzji, która jest nieszczera
|
|
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

, mój mózg to wwszystko przetwarza i wyrabiam sobie zdanie. Też nie nakłaniam do bezgranicznego zaufania! Ale wszyscy mamy swój rozum
Analizujmy, przetwarzajmy i oceniajmy
tylko obronić się jeszcze muszę
może jakaś chętna do napisania pracy mgr? :P