Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 18:07   #2641
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII

Chciałabym mieć takie włosy jak Nieesia po dwóch dniach po umyciu Pięknie wygląda w błogosławionym stanie.
Stary 2012-11-10, 18:21   #2642
malachite
Rozeznanie

Jakaś Niesia miła w tym filmiku dobrze mi się oglądało, mimo coraz mniejszej sympatii do niej. A.. nie zaczęła jeszcze odpowiadać na komentarze
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:28   #2643
onemorepanda
Raczkowanie

Haha, zapytałam się szusz pod jej filmikiem z 'testem' kremu z nivea jaki kolor ma tło na którym nagrywa. Ona, że białe.
Ja na to, że wygląda na szaro-niebieskie, więc wszystkie kolory wtedy widzimy przekłamane (jaki jest sens pokazywania nam czegokolwiek w takim świetle?) i może powinna pomyśleć o lepszym oświetleniu.
Co ona na to?
"jasne, może zasponsorujesz "

To co, zrzuta na lampę dla szusz?
onemorepanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:35   #2644
mamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malachite Pokaż wiadomość
co jest z tą szczotką? nie ma jej ani na allegro ani na tej stronce, którą podała megi... wykupiona
Mam od niedawna DTangler i jak dla mnie to wielki pic na wodę
Miałam bez problemu nią rozczesywać włosy a zachowuje się tak samo jak zwykłe szczotki... Nie radzi sobie w ogóle
mamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:51   #2645
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onemorepanda Pokaż wiadomość
Haha, zapytałam się szusz pod jej filmikiem z 'testem' kremu z nivea jaki kolor ma tło na którym nagrywa. Ona, że białe.
Ja na to, że wygląda na szaro-niebieskie, więc wszystkie kolory wtedy widzimy przekłamane (jaki jest sens pokazywania nam czegokolwiek w takim świetle?) i może powinna pomyśleć o lepszym oświetleniu.
Co ona na to?
"jasne, może zasponsorujesz "

To co, zrzuta na lampę dla szusz?
No tak to taka pazerna natura się ujawniła teraz bo Tyle wszystkiego za darmo dostaje jeszcze jej mało niech same sobie kupi .

Cytat:
Napisane przez mamm Pokaż wiadomość
Mam od niedawna DTangler i jak dla mnie to wielki pic na wodę
Miałam bez problemu nią rozczesywać włosy a zachowuje się tak samo jak zwykłe szczotki... Nie radzi sobie w ogóle
Coś mi "śmierdzi" ten filmik Megi , jedna z niewielu której wierzyłam .

Edytowane przez Qloui
Czas edycji: 2012-11-10 o 18:52
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:01   #2646
happyswallow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość
No tak to taka pazerna natura się ujawniła teraz bo Tyle wszystkiego za darmo dostaje jeszcze jej mało niech same sobie kupi .
Mi wypowiedź szusz wygląda raczej na żart/ironię...
Stary 2012-11-10, 19:03   #2647
malachite
Rozeznanie

Ja megi nie oglądam ale właśnie zaciekawiła mnie ta szczotka, bo zastanawiałam się nad zakupem drugiej tangle teezer (który świetnie się u mnie spisuje) ale nie uśmiecha mi się wydać znów ponad 50 zł.
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:06   #2648
mamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malachite Pokaż wiadomość
Ja megi nie oglądam ale właśnie zaciekawiła mnie ta szczotka, bo zastanawiałam się nad zakupem drugiej tangle teezer (który świetnie się u mnie spisuje) ale nie uśmiecha mi się wydać znów ponad 50 zł.
Nie mam Tangle Teezer'a, więc nie mogę porównać.
TT był dla mnie za drogi i dlatego skusiłam się na DT i jeśli rzeczywiście ten drugi jest odpowiednikiem tego pierwszego, to cieszę się, że chociaż zaoszczędziłam połowę pieniążków...
mamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:21   #2649
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happyswallow Pokaż wiadomość
Tak wiem że to ironia ale ona to już powinna uważać na słowa bo tylko szuka sponsorów
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:22   #2650
agatekm
Raczkowanie

Cytat:
Słyszałyście to ? Perfumy FM to są te same perfumy co te wysoko półkowe rozlewane w tańsze butelki , chyba tę konsultantkę pogieło i odleciała za bardzo ,większe głupoty w swoim życiu nie słyszałam
Przecież ta firma FM to dawny Amway robią każdemu wodę z mózgu .
Moja przyjaciółka niedawno została konsultantka FMu i to właśnie mówią im na pierwszym szkoleniu/wprowadzeniu/pogadance przy zapisywaniu się. Że to są na pewno oryginalne perfumy, ale nie mogą sprzedawać pod oryginalną nazwą, więc są po prostu wlane w inną buteleczkę. Też mi się nie chce w to wwierzyć...
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:24   #2651
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happyswallow Pokaż wiadomość
Mi również.
Stary 2012-11-10, 19:26   #2652
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka niedawno została konsultantka FMu i to właśnie mówią im na pierwszym szkoleniu/wprowadzeniu/pogadance przy zapisywaniu się. Że to są na pewno oryginalne perfumy, ale nie mogą sprzedawać pod oryginalną nazwą, więc są po prostu wlane w inną buteleczkę. Też mi się nie chce w to wwierzyć...
Ee to na pewno jakieś bzdury. Poza tym nie pachną tak samo jak oryginały...Parę zapachów porównywałam. Czasami to naprawdę niektórzy taki kit próbują wcisnąć, że śmiech ogarnia.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:34   #2653
agatekm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Ee to na pewno jakieś bzdury. Poza tym nie pachną tak samo jak oryginały...Parę zapachów porównywałam. Czasami to naprawdę niektórzy taki kit próbują wcisnąć, że śmiech ogarnia.
Ja porównywałam mexxa woman i dior j'adore, bo tych oryginały miałam i pachną tak samo, ale utrzymują się zdecydowanie krócej.
Swoją drogą, to świństwo, że sama firma tak oficjalnie oszukuje.
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:39   #2654
nicctakiego
Raczkowanie

Cytat:
Coś mi "śmierdzi" ten filmik Megi , jedna z niewielu której wierzyłam .
Czemu Ci śmierdzi? Szczotka nie u każdego się sprawdzi, zresztą jak wszystko.
nicctakiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:25   #2655
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi się w to wierzyć. Ceny perfum FM są porównywalne z Avonem, ale Avon nie kłamie, że sprzedają po tańszej cenie oryginalne zapachy.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mamm Pokaż wiadomość
Nie mam Tangle Teezer'a, więc nie mogę porównać.
TT był dla mnie za drogi i dlatego skusiłam się na DT i jeśli rzeczywiście ten drugi jest odpowiednikiem tego pierwszego, to cieszę się, że chociaż zaoszczędziłam połowę pieniążków...
Moim zdaniem nie jest odpowiednikiem, TT ma jeszcze ciensze "włosie", w tym Dtangler to jak w zwykłej szczotce.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:50   #2656
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Ja porównywałam mexxa woman i dior j'adore, bo tych oryginały miałam i pachną tak samo, ale utrzymują się zdecydowanie krócej.
Swoją drogą, to świństwo, że sama firma tak oficjalnie oszukuje.
a ja miałam mexxa woman z fm i na mojej skórze utrzymywał się zdecydowanie dłużej niż oryginał . Ale ten mexx woman to chyba jedyny zamiennik o identycznym zapachu co oryginał, bo na każdym stoisku wciskają papierki spryskane właśnie tym zapachem..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:52   #2657
CruelOrchid
Wtajemniczenie

http://siempre-la-belleza.blogspot.c...nt-tangle.html

Tu jest fajne porównanie tych 2 szczotek. Ja chyba kiedyś skuszę się na tę tańszą na testy (jeśli faktycznie zapuszczę dłuższe włosy)
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:43   #2658
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Dziwie się, że jeszcze żadna firma z tych 'wysokopółkowych' nie posłała tych z FM do sądu. A raczej tych konsultantów to pierdzielą takie głupoty.

Oryginalne a oryginalne to dwie różne sprawy a inspirowane zapachy wysokopółkowymi zapachami to BARDZO DUŻA RÓŻNICA.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 13:55   #2659
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Mój komentarz do filmu Kokosowej:
"Wybacz ale jak zwykle konsultantki FM wygadują brednie. Jak to sobie wyobrażasz, że rozlewnia Diora rozlewa także do buteleczek FM swój produkt który jest 10 razy tańszy? No proszę Cię To są perfumy alternatywne czyli mają podobny skład zapachowy jak oryginał ale różnią się np jednym komponentem co nie jest wyczuwalne. Pachną w 99% tak samo ale się różnią. To jest dobre rozwiązanie aczkolwiek jak wole takie perfumy z nowej niemieckiej firmy Lauretta Larix, tu je mozesz zamowić (moge podac na priv) "

W MAYBE Lauretta Larix nie wciskają przynajmniej takich bredni rodem dla dzieci z przedszkola... dlatego nie lubię FM'u.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dziwie się, że jeszcze żadna firma z tych 'wysokopółkowych' nie posłała tych z FM do sądu. A raczej tych konsultantów to pierdzielą takie głupoty.

Oryginalne a oryginalne to dwie różne sprawy a inspirowane zapachy wysokopółkowymi zapachami to BARDZO DUŻA RÓŻNICA.
Wiem że CKlein posłał ich do sądu i klika jeszcze innych za to że na jednej liście mają wypisane nr FM i koło tego nazwy oryginałów. To jest oszustwo własnie. Nie wiem czy sądza sie do tej pory ale sprawa na pewno była.

Co do odpowiedników to moje zdanie jest takie, że lepiej kupić taki odpowiednik za 30zl i pryskać sie nim częsciej niż kupić oryginał za 300zł gdzie 90% ten ceny to reklama, opakowanie, posrednicy i inni... To jest dla mnie lekkie oszustwo ale to moje zdanie
Senaliah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 13:59   #2660
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Senaliah Pokaż wiadomość
Co do odpowiedników to moje zdanie jest takie, że lepiej kupić taki odpowiednik za 30zl i pryskać sie nim częsciej niż kupić oryginał za 300zł gdzie 90% ten ceny to reklama, opakowanie, posrednicy i inni... To jest dla mnie lekkie oszustwo ale to moje zdanie
A nie uważasz, że kupując odpowiednik, wspierasz "złodzieja"? Bo przecież te firmy korzystają z kompozycji zapachowych wymyślonych dla marki i wielu wypadkach jadą na jej opinii - marka zapłaciła, oni już nie.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:08   #2661
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Pomijając fakt, że każdy ma inne pH skóry i każde perfumy pachną inaczej u każdej osoby to jeżeli coś pachnie podobnie i podoba się ten zapach to również nie widze w tym 'problemu' w kupowaniu insirowanego zapachu który wychodzi o wiele wiele taniej.

Cytat:
Napisane przez zoila
A nie uważasz, że kupując odpowiednik, wspierasz "złodzieja"?
Złodzieja wspierasz w momencie kupowania podróbki.
Inspirowany zapach to inspirowany zapach a nie złodziejstwo.

Temat jest bardzo szeroki i można go na wiele aspektów rozpatrywać .. ale jak widze, że ktoś kupuje coś i mówi wprost TO PODRÓBKA TEGO I TEGO to mam ochotę powiedzieć (wybaczcie, że chamsko) ale 'zamknij dupę, bo śmierdzi'
Stary 2012-11-11, 14:21   #2662
agniesikk
Zakorzenienie

NIe mialam nigdy do czynienia z perfumami FM, ale zauwazylam, ze np. te drogeryjne wody toaletowe/perfumowane sa plaskie, nie rozwijaja sie, strasznie czuc w nich alkohol. Dlatego zrezygnowalam z kupowania perfum podrabianych, inspirowanych. Zreszta nie pryskam sie Bog wie ile, wiec mi flakonik perfum wystarcza na baaardzo dlugo.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:31   #2663
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
A nie uważasz, że kupując odpowiednik, wspierasz "złodzieja"? Bo przecież te firmy korzystają z kompozycji zapachowych wymyślonych dla marki i wielu wypadkach jadą na jej opinii - marka zapłaciła, oni już nie.
To nie jest do konca tak... Komponenty zapachowe sa brane z całkiem innej firmy. Takich firm na świecie są tylko 4. Z tych 4 bierze komponenty np Dior, CK czy FM. Jeżeli FM czy Lauretta Larix tworzy zapach np nr 45 i ma on takie same skladniki jak np hugo boss ALE RÓZNI się jednym czy dwoma komponentami to w świetle prawa jest to inny produkt. Jest wiele takich produktow np pamiętam, że w Oriflame byly takie perfumy Diamond Musk które do złudzenia przypominały mi zapach Christiny Aguilery (przynamniej mnie). Widocznie były te same komponenty tak?
Nie mówię, że idea FM jest super sprawiedliwa ale na pewno pomysłowa i w świetle prawa jak najbardziej legalna.

Wszedzie mamy takie alternatywne zamienniki, same to widzicie kiedy oglądacie filmy na yt. Ile to razy laski polecają coś co jest identyczne jak kosmetyk, ktory jest bardzo drogi? Wtedy nie mamy wyrzutów sumienia?
A jak idziemy do apteki i prosimy o tańszy zamiennik antybiotyku?
Dosłownie na każdym kroku spotykamy coś takiego dlatego dla mnie jest to normalna rzecz. Jeżeli kogoś stać na oryginał Diora to niech go kupi, jezeli nie to niech sięgnie po FM, bo dla takich ludzi jest ta firma

Nie jestem konsultantką FM, żeby nie było.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Dokładnie podróbka to podróbka. Identyczna butelka oraz nazwa. To już jest oszustwo.
Stary 2012-11-11, 14:36   #2664
ladymln
Zadomowienie

Można powiedzieć, że kupując w sieciówkach też wspieramy złodzieja, bo większość kolekcji jest inspirowanych projektami wielkich, znanych projektantów. Nie znam polityki firmy FM Group, ale jeśli jest tak, jak piszecie tzn. twierdzą, że sprzedają te same perfumy, co markowe tylko taniej to nie jest w porządku.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:38   #2665
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Można powiedzieć, że kupując w sieciówkach też wspieramy złodzieja, bo większość kolekcji jest inspirowanych projektami wielkich, znanych projektantów. Nie znam polityki firmy FM Group, ale jeśli jest tak, jak piszecie tzn. twierdzą, że sprzedają te same perfumy, co markowe tylko taniej to nie jest w porządku.
Takie pierdoły w świat puszczają konsultanci.
Szwagierka mi raz chciała wcisnąć, że to TE SAME PERFUMY tylko, że tańsze. Starsza kobieta ode mnie a nie umiała zrozumieć, że nie może tak mówić bo za plagiat idzie się siedzieć.
Stary 2012-11-11, 14:46   #2666
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Takie pierdoły w świat puszczają konsultanci.
Szwagierka mi raz chciała wcisnąć, że to TE SAME PERFUMY tylko, że tańsze. Starsza kobieta ode mnie a nie umiała zrozumieć, że nie może tak mówić bo za plagiat idzie się siedzieć.
Najgorsze jest to, że to nie wina Twojej szwagierki tylko pustych Managerów nad nią którzy mają ludzi za tępe bydło. Nie mogą zrozumieć, że sami sobie dołki pod sobą kopią, bo takich kto w takie brednie uwierzy będzie naprawdę mało.
pamiętam, że bardzo chcialam zacząć współpracę taką poważniejszą z tą firmą, na szczeblu Managera... niestety kiedy nasłuchałam się tego, ze to te samiutenkie perfumy tylko, ze przelane do ich buteleczek to mi sie odechciało... Do dziś pamiętam tą ich upartość i mine jakby mieli mnie za debila SZOK!

Edytowane przez Senaliah
Czas edycji: 2012-11-11 o 14:48
Stary 2012-11-11, 14:47   #2667
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę zapłacić więcej, spryskać się raz i pachnieć cały dzień Wiem, że w oryginalnych perfumach płacę też dużo za markę, ale te zapachy są wg mnie takie piękne, unikatowe, rozwijają się na skórze, nie są płaskie. Mam słabość do niektórych zapachów i nawet nie chciałabym kupić zapachu inspirowanego...

Cytat:
Można powiedzieć, że kupując w sieciówkach też wspieramy złodzieja, bo większość kolekcji jest inspirowanych projektami wielkich, znanych projektantów.
No dokładnie

Ja nie mam nic do podróbek, poza tym, że sama ich nie kupuję.

Ale kupuję także zapachy sygnowane przez H&M, Zara, Coty, Avon, Oriflame i FM, gdzie w większości te zapachy są na czymś wzorowane. Nie lubię tylko tych tanich zapachów z drogerii za 2 dychy.
Stary 2012-11-11, 15:09   #2668
ladymln
Zadomowienie

Już pomijając fakt, że niektórych, a myślę, że wielu ludzi w Polsce, nie stać na perfumy za 300 zł, dlatego kupują tanie.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:32   #2669
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
"Twierdzicie, że głównym powodem, dla którego moje włosy tak wyglądają jest moje BOBO, które rośnie pod sercem".

BOBO
Te jest słodkie teksty o ciąży i przyszłym macierzyństwie zaczynają mnie już drażnić...
Oglądam ją z sentymentu, poza tym często naprawdę gada fajne rzeczy, no ale kurde - Bobo, małpiątko? (tak nazwała swoje dziecko na blogu)... Nasze społeczeństwo strasznie dziecinnieje...

Widziałyście?
http://www.youtube.com/user/FactOfTheDay/videos?view=0
Stary 2012-11-11, 15:35   #2670
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Temat jest bardzo szeroki i można go na wiele aspektów rozpatrywać .. ale jak widze, że ktoś kupuje coś i mówi wprost TO PODRÓBKA TEGO I TEGO to mam ochotę powiedzieć (wybaczcie, że chamsko) ale 'zamknij dupę, bo śmierdzi'
Dlatego też użyłam cudzysłowu. Może wybrałam nieprecyzyjne sformułowanie.

Cytat:
To nie jest do konca tak... Komponenty zapachowe sa brane z całkiem innej firmy. Takich firm na świecie są tylko 4. Z tych 4 bierze komponenty np Dior, CK czy FM. Jeżeli FM czy Lauretta Larix tworzy zapach np nr 45 i ma on takie same skladniki jak np hugo boss ALE RÓZNI się jednym czy dwoma komponentami to w świetle prawa jest to inny produkt. Jest wiele takich produktow np pamiętam, że w Oriflame byly takie perfumy Diamond Musk które do złudzenia przypominały mi zapach Christiny Aguilery (przynamniej mnie). Widocznie były te same komponenty tak?
Nie mówię, że idea FM jest super sprawiedliwa ale na pewno pomysłowa i w świetle prawa jak najbardziej legalna.

Wszedzie mamy takie alternatywne zamienniki, same to widzicie kiedy oglądacie filmy na yt. Ile to razy laski polecają coś co jest identyczne jak kosmetyk, ktory jest bardzo drogi? Wtedy nie mamy wyrzutów sumienia?
A jak idziemy do apteki i prosimy o tańszy zamiennik antybiotyku?
Dosłownie na każdym kroku spotykamy coś takiego dlatego dla mnie jest to normalna rzecz. Jeżeli kogoś stać na oryginał Diora to niech go kupi, jezeli nie to niech sięgnie po FM, bo dla takich ludzi jest ta firma

Nie jestem konsultantką FM, żeby nie było.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Dokładnie podróbka to podróbka. Identyczna butelka oraz nazwa. To już jest oszustwo.
Nie wiedziałam o tych firmach produkujących komponenety, dobrze wiedzieć, że w sumie wszyscy korzystają z tego samego

Cytat:
Już pomijając fakt, że niektórych, a myślę, że wielu ludzi w Polsce, nie stać na perfumy za 300 zł, dlatego kupują tanie.
Mnie też nie stać. Ale kupując tanie perfumy nie jesteśmy skazani na odpowiedniki. Są tańsze zapachy, które są oryginalne np. te z Coty typu Playboy. A przynajmniej tak mi się wydaje.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości