'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 16:58   #3631
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: 'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13

dziewczyny mam problem
wczoraj mi i mojemu pękłą gumka ,jak na złość skończył we mnie i obawiam się najgorszego, niby miałam dni niepłodne ale wiadomo jak to jest ... zastanawiam sie nad tablętką "po" ale nawet jakby to w tym momencie nie mam jak podjechać do gina po recepte
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:03   #3632
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem
wczoraj mi i mojemu pękłą gumka ,jak na złość skończył we mnie i obawiam się najgorszego, niby miałam dni niepłodne ale wiadomo jak to jest ... zastanawiam sie nad tablętką "po" ale nawet jakby to w tym momencie nie mam jak podjechać do gina po recepte
Jako moderator działu ginekologia przemawiam:
Który to był dzień cyklu? Określasz dni płodne/niepłodne za pomocą NPR czy zwykłego kalendarzyka, który jest o du.pę rozbić? Bo jesli nie, to ja bym poszła po tabletkę po, nie ryzykowałabym. Jak masz fajnego lekarza rodzinnego, to jest duuże prawdopodobieństwo, że Ci takową tabletkę przepisze, jak wyjaśnisz, że np. Twojego lekarza nie ma czy coś. Czas leci, a z godziny na godzinę skuteczność tabletek po stopniowo maleje.
Stary 2012-11-09, 17:20   #3633
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Jako moderator działu ginekologia przemawiam:
Który to był dzień cyklu? Określasz dni płodne/niepłodne za pomocą NPR czy zwykłego kalendarzyka, który jest o du.pę rozbić? Bo jesli nie, to ja bym poszła po tabletkę po, nie ryzykowałabym. Jak masz fajnego lekarza rodzinnego, to jest duuże prawdopodobieństwo, że Ci takową tabletkę przepisze, jak wyjaśnisz, że np. Twojego lekarza nie ma czy coś. Czas leci, a z godziny na godzinę skuteczność tabletek po stopniowo maleje.
a więc to był 8 dzień cyklu określiłam go za pomocą kalendarzyku, aczkolwiek co do tego pewna nie jestem bo mój okres jest nieregularny Mój lekarz rodzinny niestety ale jest beznadziejny,mam problem zeby się go doprosić o przepisanie toniku na wypryski a co dopiero o takie tabletki...na jednym z forum wyczytałam ze recepte na ten lek może wypisać dowolny lekarz, tak się zastanawiam czy moze gdybym pojechała na ostry dyzur...moze tam lekarz wypisałby receptę?
Stary 2012-11-09, 21:32   #3634
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
a więc to był 8 dzień cyklu określiłam go za pomocą kalendarzyku, aczkolwiek co do tego pewna nie jestem bo mój okres jest nieregularny Mój lekarz rodzinny niestety ale jest beznadziejny,mam problem zeby się go doprosić o przepisanie toniku na wypryski a co dopiero o takie tabletki...na jednym z forum wyczytałam ze recepte na ten lek może wypisać dowolny lekarz, tak się zastanawiam czy moze gdybym pojechała na ostry dyzur...moze tam lekarz wypisałby receptę?
Zależy od lekarza na którego trafisz, ale powinni przepisać ja bym się nie wahała, a te kalendarzyki są na prawdę o du.pę rozbić i wieeeeele, uwierz mi, wiele jest takich par, które się na tym przejechało i wpadło. W przypadku nieregularnych cyklów to, kiedy wypadnie owulacja jest ruletką. Może być w 10 dniu cyklu, a może być w 20. Plemniki w drogach rodnych kobiety mogą żyć do kilku dni i czekać w nich, aż jajeczko się uwolni.
Nie myślałaś o tabletkach anty?
Stary 2012-11-10, 00:22   #3635
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

A ludzie pytaja mnie co za glupoty odwalam , ze biore tabletki i uzywam prezerwatyw

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Infernallullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 00:25   #3636
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

No bo tabletka + gumka.. to głupota
Jak ci gumka pęknie, to polecisz po tabletkę po? Czy jak pęknie, to nic się nie stanie, bo masz anty? Więc po co uzywac gumek :P
Skuteczność anty to prawie 100%, a podczas tego "prawie" wpada się, jak np. tabletkę zwymiotuje się czy dostanie biegunki, przy braniu antybiotyków itd :P
Stary 2012-11-10, 10:00   #3637
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
No bo tabletka + gumka.. to głupota
Jak ci gumka pęknie, to polecisz po tabletkę po? Czy jak pęknie, to nic się nie stanie, bo masz anty? Więc po co uzywac gumek :P
Skuteczność anty to prawie 100%, a podczas tego "prawie" wpada się, jak np. tabletkę zwymiotuje się czy dostanie biegunki, przy braniu antybiotyków itd :P
Przy zazyciu tabletki PO dostaje reakcji alergicznej i najprawdopobniej umieram Jej sklad jej dla mnie zabojczy gdyz jestem uczulona na 2 skladniki . Wole uzywac gumek i brac tabletki niz plakac na forum ze pekla mi gumka Moja mama mojego przyrodniego brata urodzila przez 100 % skutecznosc tabletek przy czym nie wytmoiotowala i nic z tych rzeczy a bierze je juz kilka pieknych lat Zreszta gumki nie są szkodliwe dla organizmu , a tabletki i tak musze brać ze względu na roztrój organizmu spowodowany chorobami serca , ale w sumie lepiej biegac po stomatologach po tabletke albo zalic sie na forum niz byc zapobiegliwym

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta

Edytowane przez Infernallullaby
Czas edycji: 2012-11-10 o 10:01
Stary 2012-11-10, 10:30   #3638
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Infernallullaby Pokaż wiadomość
Przy zazyciu tabletki PO dostaje reakcji alergicznej i najprawdopobniej umieram Jej sklad jej dla mnie zabojczy gdyz jestem uczulona na 2 skladniki . Wole uzywac gumek i brac tabletki niz plakac na forum ze pekla mi gumka Moja mama mojego przyrodniego brata urodzila przez 100 % skutecznosc tabletek przy czym nie wytmoiotowala i nic z tych rzeczy a bierze je juz kilka pieknych lat Zreszta gumki nie są szkodliwe dla organizmu , a tabletki i tak musze brać ze względu na roztrój organizmu spowodowany chorobami serca , ale w sumie lepiej biegac po stomatologach po tabletke albo zalic sie na forum niz byc zapobiegliwym
hej nie napisałam po to żeby się wyżalić tylko żeby się poradzić , to chyba róznica co?Gratuluję że jesteś taka zapobiegliwa naprawdę .
Stary 2012-11-10, 10:34   #3639
Frutti
Zakorzenienie

Serio głupota i duuży wydatek i mniejsza przyjemność. Ja już sobie nie wyobrażam seksu w gumie, poważnie. Dziewczyny które pisały na forum, że wpadły na tabletkach po jakimś czasie dopisywały, że faktycznie popełniły jakiś błąd, zapomniały i o tym nie wiedziały, brały jakieś leki wchodzące w interakcję nie wiedząc o tym i takie podobne sytuacje
Stary 2012-11-10, 10:36   #3640
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Zależy od lekarza na którego trafisz, ale powinni przepisać ja bym się nie wahała, a te kalendarzyki są na prawdę o du.pę rozbić i wieeeeele, uwierz mi, wiele jest takich par, które się na tym przejechało i wpadło. W przypadku nieregularnych cyklów to, kiedy wypadnie owulacja jest ruletką. Może być w 10 dniu cyklu, a może być w 20. Plemniki w drogach rodnych kobiety mogą żyć do kilku dni i czekać w nich, aż jajeczko się uwolni.
Nie myślałaś o tabletkach anty?
myslałam o nich,ale jestem przeciwniczką jakiejkolwiek chemi, nawet gdy coś mnie boli staram sie nie brać tabletek. Wiem że tabletki anty nie są znów nie wiadomo jak niezdrowe ale ja mam przed nimi jakieś opory, w każdym razie po ostatniej sytuacji chyba naprawdę poważnie sie nad nimi zastanowie.
Nie byłam u lekarza, mieszkam w małej miejscowości nie mam samochodu więc nawet nie miałąm jak tego załatwić. Wspólnie z Tż stwierdziliśmy ze trzeba brać pod uwagę wszystkie konsekwencje i jeżeli powiedziało się "A" trzeba powiedzieć "B". Poczekam tydzień zrobię test ciążowy i zobaczymy. Jedynym plusem tej sytuacji jest to że teraz widze jak wspaniałego Tżta mam, wiem ze bez względu na wzystko się mna zaopiekuje i będzie przy mnie. To najważniejsze.
Dzieki za wszystkie rady i proszę 3majcie kciuki żeby jednak moje obawy nie były słuszne.
Stary 2012-11-10, 10:42   #3641
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
myslałam o nich,ale jestem przeciwniczką jakiejkolwiek chemi, nawet gdy coś mnie boli staram sie nie brać tabletek. Wiem że tabletki anty nie są znów nie wiadomo jak niezdrowe ale ja mam przed nimi jakieś opory, w każdym razie po ostatniej sytuacji chyba naprawdę poważnie sie nad nimi zastanowie.
Nie byłam u lekarza, mieszkam w małej miejscowości nie mam samochodu więc nawet nie miałąm jak tego załatwić. Wspólnie z Tż stwierdziliśmy ze trzeba brać pod uwagę wszystkie konsekwencje i jeżeli powiedziało się "A" trzeba powiedzieć "B". Poczekam tydzień zrobię test ciążowy i zobaczymy. Jedynym plusem tej sytuacji jest to że teraz widze jak wspaniałego Tżta mam, wiem ze bez względu na wzystko się mna zaopiekuje i będzie przy mnie. To najważniejsze.
Dzieki za wszystkie rady i proszę 3majcie kciuki żeby jednak moje obawy nie były słuszne.
Nie tydzień. Test ciążowy z moczu robi się najwcześniej 14-16 dni od stosunku, a test z krwi najwcześniej 10-12 dni od stosunku. Wcześniej nic nie wykryje.
Stary 2012-11-10, 12:15   #3642
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

kiss12550

nie uderzalam wprost w Ciebie mowilam o ogole sytuacji mialam raczej na mysli watki pt. Jestem w ciazy , zale sie czy chwale ? . Wybacz kochana jezeli odebralas to inaczej

Głupota czy nie , moj sposob . Pieniadze na to są , paczka prezerwatyw nie kosztuje majątek , a wpadka w moim przypadku kosztowałaby wszystkie plany zawodowe i najprawdopodobniej szczęscie dziecka . U mojej mamy poprostu wystąpił 0.01 % w ktorym kobiety zachodza w ciaze i juz :P Jedni liczą na cud , ja licze na dostępne środki - zresztą twierdze że dla mnie musi jeszcze minąc trochę czasu zanim zrozumiem co to być matką bo niestety w dzieciństwie takiej osoby nie było mi dane mieć - albo raczej nie wiem jak taka osoba powinna się normalnie zachowywac Zreszta w moim przypadku musialam natychmiastowo rzucic szkolę na czas tego az dziecko byloby w odpowiednim wieku do pojscia do przedszkola poniewaz niestety ojciec pracuje na 2 zmiany a babcia juz nie jest zdolna zajmowac się małym dzieckiem

W każdym bądź razie życzę wam dużo miłości , cierpliwości i szczęscia tym razem . Do czas testu nie ma co się nakręcać

Swoją drogą złośliwość losu ... Nastolatki zachodzą w przypadkowe ciąże ( bardzo nie lubie słowa niechciane ... ) a kilka tysięcy par z zabezpieczeniem finansowym staje na głowie i wydaje majątek na różne metody byle tylko mieć maleńkiego człowieczka i jest to dla nich niejednokrotnie priorytet zyciowy a nie mogą ...

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta

Czas edycji: 2012-11-10 o 12:20
Stary 2012-11-10, 12:26   #3643
olasia99
Zakorzenienie

Ale nie rozumiem ciągle jednego: jak ci pęknie gumka, to co pomyślisz?Mam tabletki anty, więc w sumie spoko?
Więc to za różnica, czy masz tę gumkę czy nie, skoro jak ci pęknie, to i tka nie weźmiesz po i jesteś zabezpieczona tabletkami

kiss12550, ile czasu jesteście razem?
Mnie jakieś 3 miesiace temu tez gumka pękła, ale tz nie doszedł we mnie, nawet nie wiem, dlaczego pękła, po prostu, minęło 10 sekund i pękła
Stary 2012-11-10, 13:18   #3644
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
kiss12550

nie uderzalam wprost w Ciebie mowilam o ogole sytuacji mialam raczej na mysli watki pt. Jestem w ciazy , zale sie czy chwale ? . Wybacz kochana jezeli odebralas to inaczej

Głupota czy nie , moj sposob . Pieniadze na to są , paczka prezerwatyw nie kosztuje majątek , a wpadka w moim przypadku kosztowałaby wszystkie plany zawodowe i najprawdopodobniej szczęscie dziecka . U mojej mamy poprostu wystąpił 0.01 % w ktorym kobiety zachodza w ciaze i juz :P Jedni liczą na cud , ja licze na dostępne środki - zresztą twierdze że dla mnie musi jeszcze minąc trochę czasu zanim zrozumiem co to być matką bo niestety w dzieciństwie takiej osoby nie było mi dane mieć - albo raczej nie wiem jak taka osoba powinna się normalnie zachowywac Zreszta w moim przypadku musialam natychmiastowo rzucic szkolę na czas tego az dziecko byloby w odpowiednim wieku do pojscia do przedszkola poniewaz niestety ojciec pracuje na 2 zmiany a babcia juz nie jest zdolna zajmowac się małym dzieckiem

W każdym bądź razie życzę wam dużo miłości , cierpliwości i szczęscia tym razem . Do czas testu nie ma co się nakręcać

Swoją drogą złośliwość losu ... Nastolatki zachodzą w przypadkowe ciąże ( bardzo nie lubie słowa niechciane ... ) a kilka tysięcy par z zabezpieczeniem finansowym staje na głowie i wydaje majątek na różne metody byle tylko mieć maleńkiego człowieczka i jest to dla nich niejednokrotnie priorytet zyciowy a nie mogą ...
od 3 dni chodze jak struta i mocno się denerwuje wiec dlatego tak to odebrałam moze trochę nad wyrost ale emocje biorą juz górę. W każdym razie dzięki za słowa otuchy
no tak gumki też nie powinny pękać a jednak...
mnie też to zastanawia, sama mam w rodzinie 2 pary które bardzo chciałabym mieć dzidziusia a jednak nie wychodzi...a u innych wyskoczy czasem "szybki numerek" na dyskotece i wystarczy.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Nie tydzień. Test ciążowy z moczu robi się najwcześniej 14-16 dni od stosunku, a test z krwi najwcześniej 10-12 dni od stosunku. Wcześniej nic nie wykryje.
masz rację...najlepiej będzie jeżeli poczekam do dnia w którym powinnam dostac @ , wtedy chyba wynik będzie najpewniejszy prawda?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Ale nie rozumiem ciągle jednego: jak ci pęknie gumka, to co pomyślisz?Mam tabletki anty, więc w sumie spoko?
Więc to za różnica, czy masz tę gumkę czy nie, skoro jak ci pęknie, to i tka nie weźmiesz po i jesteś zabezpieczona tabletkami

kiss12550, ile czasu jesteście razem?
Mnie jakieś 3 miesiace temu tez gumka pękła, ale tz nie doszedł we mnie, nawet nie wiem, dlaczego pękła, po prostu, minęło 10 sekund i pękła
2 lata będzie w lutym
własnie u nas zawsze było tak że mój Tż kończył "na zewnątrz", tylko ostatnie kilka razy zdecydowaliśy się zeby to zmienić, jak na złosć.
A jakich używacie gumek? My mieliśmy durexy truskawkowe,byc moze są jakieś pechowe bo na kilku forach ludzie mieli z nimi podobny problem
moja mama też w podobnym wieku zaszła w ciąże, nawet nie chce mysłeć co by było gdybym miała jej powiedziec ze ja też. Powiem Wam ze żałuje czasem ze nie mogę z nia tak o wszystkim porozmawiać.

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2012-11-10 o 13:19
Stary 2012-11-10, 13:18   #3645
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację...najlepiej będzie jeżeli poczekam do dnia w którym powinnam dostac @ , wtedy chyba wynik będzie najpewniejszy prawda?
Niekoniecznie. Bo jeśli miesiączka miałaby wypaść za 2 dni to co?
Stary 2012-11-10, 13:24   #3646
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Niekoniecznie. Bo jeśli miesiączka miałaby wypaść za 2 dni to co?
no tak masz racje bo nie napisałam że do mojej planowo są jeszcze troszke ponad 2 tyg
Stary 2012-11-10, 13:27   #3647
Frutti
Zakorzenienie

Jeśli tak to możesz śmiało zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki
Stary 2012-11-10, 13:32   #3648
olasia99
Zakorzenienie

Durex extra safe nigdy nie pękły, za to kupiłam raz durex classic i pękły właśnie Nie wiem, dlaczego, bo umiemy je zakładać, żeby nie było powietrza itd.
Ponoć ... condamore są spoko z biedry Jak będę brała anty, to kupię paczkę tych condamore, żeby zobaczyć, czy pękają Ale ogólnie, to bez gumek będę lecieć, bo po co.
Stary 2012-11-10, 14:08   #3649
Frutti
Zakorzenienie

uuuu, nam za czasów gumkowych każde durexy pękały za to Unimil Skyn ani razu i tżt je bardzo lubił, bo dużo więcej czuł
Stary 2012-11-10, 14:11   #3650
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu, nam za czasów gumkowych każde durexy pękały za to Unimil Skyn ani razu i tżt je bardzo lubił, bo dużo więcej czuł
Ja przypadkiem zaczełam tych extra safe używać i boję sie probować innych Te nigdy nie pękły i nie chce eksperymentować
Stary 2012-11-10, 14:16   #3651
Frutti
Zakorzenienie

Ale powody pękania mogą być różne czasami zbyt gwałtowniejszy ruch, zbyt sucho itp. i po gumie. Skyn nie są z lateksu, tylko z innego materiału i na prawdę się świetnie sprawdzają
Uwielbiam swoje tabletki i ten spontan, gdzie można wszędzie i o każdej chwili, bez bawienia się z papierkami i "ubieraniem"
Stary 2012-11-10, 14:33   #3652
olasia99
Zakorzenienie

No ale jakoś ufam tym extra safe, po prostu

Wszędzie mówisz? :brzyda l:
Stary 2012-11-10, 14:39   #3653
Frutti
Zakorzenienie

Mówię!
Stary 2012-11-10, 21:57   #3654
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Jak mi peknie to powiem sobie ze mam nadzieje ze tabletki działają jak trzeba na mój zepsuty organizm , a jak bym nie miala gumki to plułabym sobie w twarz dlaczego jej nie bylo skoro wiem ze tabletki w moim organizmie sa w celach leczniczych i dzialaja jak dzialaja :P

Kiss12550 ja zawsze mowie ze najwazniejsze ze zasadniczo ukonczysz srednia szkole A jezeli chlopak jest dorosly i podchodzi do tego odpowiedzialnie to swiat się nie zawali

Swoja droga ja tez wszędzie i nie widze przeciwskazań

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Stary 2012-11-10, 22:05   #3655
olasia99
Zakorzenienie

To jak ty te tabletki bierzesz?
Słyszałam o braniu anty na uregulowanie okresu np od któregoś tam dnia cyklu przez ileś tam dni. Tak te tabletki bierzesz? Bo jak normalnie 21 tabletek, przerwa i znowu 21 itd., to nienormalnym by było, jakby nie zadziałały
Stary 2012-11-10, 22:44   #3656
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Cytat:
To jak ty te tabletki bierzesz?
Słyszałam o braniu anty na uregulowanie okresu np od któregoś tam dnia cyklu przez ileś tam dni. Tak te tabletki bierzesz? Bo jak normalnie 21 tabletek, przerwa i znowu 21 itd., to nienormalnym by było, jakby nie zadziałały
Urodzilam sie jako dzieciak bez kawałka żyły wrotnej do serca i z innymi anomaliami zwiazanymi z jego praca przez mase lat przyjmowalam silne antybiotyki na to i doszlo do calkowitego roztroju cyklu i ukladu hormonalnego wiec przyjmuje robione na recepte tabletki antykoncepcyjne dzialajace niby jak zwykle ale maja głównie za zadanie przywrocic cykl do normalnego stanu podobnie jak gospodarke hormonalna

Poprawilam sobie dzisiaj humor robiac sobie zdjecia kamerka co ja wyprawiam z nudów ...

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta

Czas edycji: 2012-11-10 o 22:48
Stary 2012-11-10, 22:47   #3657
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzilam sie jako dzieciak bez kawałka żyły wrotnej do serca i z innymi anomaliami zwiazanymi z jego praca przez mase lat przyjmowalam silne antybiotyki na to i doszlo do calkowitego roztroju cyklu i ukladu hormonalnego wiec przyjmuje robione na recepte tabletki antykoncepcyjne dzialajace niby jak zwykle ale maja za zadanie przywrocic cykl do normalnego stanu podobnie jak gospodarke hormonalna
Wszystkimi tabletkami regulujesz cykl, tzn. po tych 3 tygodniach dostajesz krwiawienie, po tygodniu znowu tabletki. Jak nazywasz je tabletkami anty, no to powinny zabezpieczać. Ja bym skonsultowała to z lekarzem i darowała sobie prezerwatywy.
Stary 2012-11-10, 23:37   #3658
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Cytat:
Wszystkimi tabletkami regulujesz cykl, tzn. po tych 3 tygodniach dostajesz krwiawienie, po tygodniu znowu tabletki. Jak nazywasz je tabletkami anty, no to powinny zabezpieczać. Ja bym skonsultowała to z lekarzem i darowała sobie prezerwatywy.
Takie jest zalecenie ginekologa

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Stary 2012-11-11, 00:13   #3659
olasia99
Zakorzenienie

No tak, ale ja bym się spytała, czy mi to daje zabezpieczenie jak normalne tabletki anty.
Chociaż skoro je nazywasz anty, to daje
Stary 2012-11-11, 09:56   #3660
kiss12550
Zadomowienie

cudowna Polska słuzba zdrowia

wczoraj zdecydowalismy że jednak postaramy sie o tą tabletke "po", jedna znajoma lekarka niestety nie mogła pomóc bo wyjechałą gdzies na weekend,ale nie przejeliśmy sie bo jak czytałam każdy lekarz moze tą recepte wypisać, tak więc idąc tym tropem pojechaliśmy do pierwszego miasta, niestety mężczyzna tam obecny chociaż bardzo miły nie mógł wypisać recepty ponieważ nie był lekarzem tylko ratownikiem medycznym,dodał otuchy i wysłał do kolejnego miasta pojechaliśmy. W szpitalu lekarka po usłyszeniu o co prosimy od razu wyjechała z tekstem że "trzeba było myśleć przed " na nic zdały się nasze tłumaczenia ze sie zabezpieczyliśmy ale to zawiodło pani nie chciała nas słuchać i odprawiła z kwitkiem. Od koleżanki dostałam numer do pani ginekolog z tego samego miasta któa podobno bardzo miła itp itd dzwonimy, pani ginekolog po krótkim objasnieniu sprawy stwierdza ze nie moze wypisać recepty bez badnia (ja się pytam jakiego badania?o to czy odbył się stosunek? Pani zakończyła miłym stwierdzeniem że musimy przyjść w poniedziałek PRYWATNIE i wtedy dopiero dostaniemy recepte) Powoli bezsilni pojechaliśmy od apteki z nadzieją że moze jakos uda się dostać ten lek bez recepty niestety pani bardzo miła ale jak stwierdziłą musi mieć jakąś podkładke jak powiedziąła "mozę byc nawet od weterynarza , ale recepta musi być". Pocieszyła zebysmy sie nie poddawali i pojechali dalej, pojechaliśmy więc do kolejnego miasta ,szpital specjalistyczny wiec znadzieją że tym razem się uda podchodzimy do okienka pytamy o jakiegoś lekarza , kobieta wyskakuje ze trzeba być zarejestrowanym powiedzieliśmy że chcemy tylko porozmawiać z lekarzem na co ona od razu "Jezeli chodzi o tabletkę 72 po to musicie poczekać do poniedziałku zarejestrować się PRYWATNIE do ginekologa i on wam recepte wypisze"

Jaki wniosek ? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o KASE.
Aborcja jest w polsce zabroniona ok , ale w takim razie dlaczego lek który zapobiega przed takim ewentualnym skutkiem nieplanowanej ciąży jest tak trudno dostępny??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości