|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VIII
Chciałabym mieć takie włosy jak Nieesia po dwóch dniach po umyciu
Pięknie wygląda w błogosławionym stanie.
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Jakaś Niesia miła w tym filmiku
dobrze mi się oglądało, mimo coraz mniejszej sympatii do niej. A.. nie zaczęła jeszcze odpowiadać na komentarze
|
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Haha, zapytałam się szusz pod jej filmikiem z 'testem' kremu z nivea jaki kolor ma tło na którym nagrywa. Ona, że białe.
Ja na to, że wygląda na szaro-niebieskie, więc wszystkie kolory wtedy widzimy przekłamane (jaki jest sens pokazywania nam czegokolwiek w takim świetle?) i może powinna pomyśleć o lepszym oświetleniu. Co ona na to? "jasne, może zasponsorujesz " To co, zrzuta na lampę dla szusz?
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam bez problemu nią rozczesywać włosy a zachowuje się tak samo jak zwykłe szczotki... Nie radzi sobie w ogóle
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech same sobie kupi .Coś mi "śmierdzi" ten filmik Megi , jedna z niewielu której wierzyłam . Edytowane przez Qloui Czas edycji: 2012-11-10 o 18:52 |
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Mi wypowiedź szusz wygląda raczej na żart/ironię...
|
|
#2647 |
|
Rozeznanie
|
Ja megi nie oglądam ale właśnie zaciekawiła mnie ta szczotka, bo zastanawiałam się nad zakupem drugiej tangle teezer (który świetnie się u mnie spisuje) ale nie uśmiecha mi się wydać znów ponad 50 zł.
|
|
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TT był dla mnie za drogi i dlatego skusiłam się na DT i jeśli rzeczywiście ten drugi jest odpowiednikiem tego pierwszego, to cieszę się, że chociaż zaoszczędziłam połowę pieniążków...
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
Moja przyjaciółka niedawno została konsultantka FMu i to właśnie mówią im na pierwszym szkoleniu/wprowadzeniu/pogadance przy zapisywaniu się. Że to są na pewno oryginalne perfumy, ale nie mogą sprzedawać pod oryginalną nazwą, więc są po prostu wlane w inną buteleczkę. Też mi się nie chce w to wwierzyć...
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2652 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Poza tym nie pachną tak samo jak oryginały...Parę zapachów porównywałam. Czasami to naprawdę niektórzy taki kit próbują wcisnąć, że śmiech ogarnia.
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą, to świństwo, że sama firma tak oficjalnie oszukuje. |
|
|
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Moim zdaniem nie jest odpowiednikiem, TT ma jeszcze ciensze "włosie", w tym Dtangler to jak w zwykłej szczotce. |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale ten mexx woman to chyba jedyny zamiennik o identycznym zapachu co oryginał, bo na każdym stoisku wciskają papierki spryskane właśnie tym zapachem..
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
http://siempre-la-belleza.blogspot.c...nt-tangle.html
Tu jest fajne porównanie tych 2 szczotek. Ja chyba kiedyś skuszę się na tę tańszą na testy (jeśli faktycznie zapuszczę dłuższe włosy) |
|
|
|
#2658 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
A raczej tych konsultantów to pierdzielą takie głupoty.Oryginalne a oryginalne to dwie różne sprawy a inspirowane zapachy wysokopółkowymi zapachami to BARDZO DUŻA RÓŻNICA.
|
|
#2659 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Wybacz ale jak zwykle konsultantki FM wygadują brednie. Jak to sobie wyobrażasz, że rozlewnia Diora rozlewa także do buteleczek FM swój produkt który jest 10 razy tańszy? No proszę Cię To są perfumy alternatywne czyli mają podobny skład zapachowy jak oryginał ale różnią się np jednym komponentem co nie jest wyczuwalne. Pachną w 99% tak samo ale się różnią. To jest dobre rozwiązanie aczkolwiek jak wole takie perfumy z nowej niemieckiej firmy Lauretta Larix, tu je mozesz zamowić (moge podac na priv) "W MAYBE Lauretta Larix nie wciskają przynajmniej takich bredni rodem dla dzieci z przedszkola... dlatego nie lubię FM'u. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Co do odpowiedników to moje zdanie jest takie, że lepiej kupić taki odpowiednik za 30zl i pryskać sie nim częsciej niż kupić oryginał za 300zł gdzie 90% ten ceny to reklama, opakowanie, posrednicy i inni... To jest dla mnie lekkie oszustwo ale to moje zdanie
|
|
#2660 |
|
Klientka w krawacie
|
A nie uważasz, że kupując odpowiednik, wspierasz "złodzieja"? Bo przecież te firmy korzystają z kompozycji zapachowych wymyślonych dla marki i wielu wypadkach jadą na jej opinii - marka zapłaciła, oni już nie.
|
#2661 | ||
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Cytat:
Inspirowany zapach to inspirowany zapach a nie złodziejstwo. Temat jest bardzo szeroki i można go na wiele aspektów rozpatrywać .. ale jak widze, że ktoś kupuje coś i mówi wprost TO PODRÓBKA TEGO I TEGO to mam ochotę powiedzieć (wybaczcie, że chamsko) ale 'zamknij dupę, bo śmierdzi'
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
NIe mialam nigdy do czynienia z perfumami FM, ale zauwazylam, ze np. te drogeryjne wody toaletowe/perfumowane sa plaskie, nie rozwijaja sie, strasznie czuc w nich alkohol. Dlatego zrezygnowalam z kupowania perfum podrabianych, inspirowanych. Zreszta nie pryskam sie Bog wie ile, wiec mi flakonik perfum wystarcza na baaardzo dlugo.
|
|
|
|
#2663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówię, że idea FM jest super sprawiedliwa ale na pewno pomysłowa i w świetle prawa jak najbardziej legalna. Wszedzie mamy takie alternatywne zamienniki, same to widzicie kiedy oglądacie filmy na yt. Ile to razy laski polecają coś co jest identyczne jak kosmetyk, ktory jest bardzo drogi? Wtedy nie mamy wyrzutów sumienia? A jak idziemy do apteki i prosimy o tańszy zamiennik antybiotyku? Dosłownie na każdym kroku spotykamy coś takiego dlatego dla mnie jest to normalna rzecz. Jeżeli kogoś stać na oryginał Diora to niech go kupi, jezeli nie to niech sięgnie po FM, bo dla takich ludzi jest ta firma ![]() Nie jestem konsultantką FM, żeby nie było. ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Dokładnie podróbka to podróbka. Identyczna butelka oraz nazwa. To już jest oszustwo.
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Można powiedzieć, że kupując w sieciówkach też wspieramy złodzieja, bo większość kolekcji jest inspirowanych projektami wielkich, znanych projektantów. Nie znam polityki firmy FM Group, ale jeśli jest tak, jak piszecie tzn. twierdzą, że sprzedają te same perfumy, co markowe tylko taniej to nie jest w porządku.
|
|
|
|
#2665 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Szwagierka mi raz chciała wcisnąć, że to TE SAME PERFUMY tylko, że tańsze. Starsza kobieta ode mnie a nie umiała zrozumieć, że nie może tak mówić bo za plagiat idzie się siedzieć.
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pamiętam, że bardzo chcialam zacząć współpracę taką poważniejszą z tą firmą, na szczeblu Managera... niestety kiedy nasłuchałam się tego, ze to te samiutenkie perfumy tylko, ze przelane do ich buteleczek to mi sie odechciało... Do dziś pamiętam tą ich upartość i mine jakby mieli mnie za debila SZOK!
Stoke-on-trent, Newcastle-under-Lyme (Anglia) Wszystkie JOANNY łączmy się! - wątek Edytowane przez Senaliah Czas edycji: 2012-11-11 o 14:48 |
|
|
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że w oryginalnych perfumach płacę też dużo za markę, ale te zapachy są wg mnie takie piękne, unikatowe, rozwijają się na skórze, nie są płaskie. Mam słabość do niektórych zapachów i nawet nie chciałabym kupić zapachu inspirowanego...Cytat:
![]() Ja nie mam nic do podróbek, poza tym, że sama ich nie kupuję. Ale kupuję także zapachy sygnowane przez H&M, Zara, Coty, Avon, Oriflame i FM, gdzie w większości te zapachy są na czymś wzorowane. Nie lubię tylko tych tanich zapachów z drogerii za 2 dychy.
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Już pomijając fakt, że niektórych, a myślę, że wielu ludzi w Polsce, nie stać na perfumy za 300 zł, dlatego kupują tanie.
|
|
|
|
#2669 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Oglądam ją z sentymentu, poza tym często naprawdę gada fajne rzeczy, no ale kurde - Bobo, małpiątko? Widziałyście? http://www.youtube.com/user/FactOfTheDay/videos?view=0
|
|
|
#2670 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też nie stać. Ale kupując tanie perfumy nie jesteśmy skazani na odpowiedniki. Są tańsze zapachy, które są oryginalne np. te z Coty typu Playboy. A przynajmniej tak mi się wydaje.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Pięknie wygląda w błogosławionym stanie.

dobrze mi się oglądało, mimo coraz mniejszej sympatii do niej. A.. nie zaczęła jeszcze odpowiadać na komentarze

, chyba tę konsultantkę pogieło i odleciała za bardzo ,większe głupoty w swoim życiu nie słyszałam