|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acych-sie.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zika-roza.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pokrzywa.html Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
niv, a kosmetyki dla dzieci? One zwykle mają łagodniejsze składy. Są przecież takie żele pod prysznic, szampony, kremy, jakieś oliwki... No chyba, że potrzebujesz jakichś bardzo silnych specyfików to wtedy wiadomo;/ Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-11-11 o 10:42 |
||
|
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
hehe nawet masz autobus prawie pad sklep ;-) Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Empik jest mega drogi, ja rozglądam się po stoiskach w marketach, gdzie czasem można kupić książki już od 9.99 zł, ale generalnie korzystam z biblioteki Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-11 o 11:48 |
|||
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Np. puder minerany, sypki, używam codziennie od 3 miesięcy, a zużycia w ogóle nie widać. Dobry szampon jest z Rossmanna, dla niemowląt kosztuje ok. 4 zł. Tak samo krem, też z Rossmanna dla niemowląt, z tej samej serii, też ok. 4 zł. Używam do wszystkiego, do rąk, to twarzy na noc i czasem na dzień też, itd. Choćbym miała miliony na koncie, to i tak nie kupiłabym jakiegoś kremu za 3 stówy, gdzie skład to: chemia, chemia, chemia, chemia |
|
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Szystko zalezy od klopotu z cera - Przede wszystkim powinno sie unikac parafiny i silikonow (poglebiaja szczegolnie AZS... A wiekszosc aptecznych specyfikow ma je w skladzie o_O). W rosmanie seria alterra jest dosc naturalna i niedroga
nie polecam natomiast tanich oliwek dla dzieci, bo skladaja sie prawie z samej parafiny, co bardzo obciaza watrobe (oslabiona watroba powoduje problemy skorne)
|
|
|
|
#1836 |
|
BAN stały
|
Przerażają mnie wasze wypowiedzi. Piszecie, że wyjście do kina to nie luksus, szampon 1 litr za 10 zł to tani, pizzę kupujecie. Ja w kinie ostatni raz byłam na studiach w Reszowie, u mnie w mieście jest straszne kino, średniowieczne . Szampon kupuję często avea 1 litr za 4 zł. Więc 10 zł za 1litr wg mojego poziomu życia to strasznie drogo. czasami familijny kupuje, bo jest wydajny i go lubię. Kosmetyków nie kupuję. Z kosmetyków używam tusz do rzęs, puder, krem . Do demakijażu używam płyn miceralny , który kupuję za 8, 50zł i starcza mi na 3 miesiące. Ostatnio do moich kosmetyków dołączył peeling, bo mama dostała na imieniny i nie używa .
Na studiach wiecej kosmetyków kupowałam bo miałam stypendium, to sobie pozwalałam. Wtedy nawet tusz do rzęs kupowałam w cenie od 20 zł-30 zł. Teraz mi starcza tusz w cenie 9 -10,50 . Ostatnio za 10, 50zł kupiłam i jestem zadowolona. Więcej kasy wydaję tylko na lakiery do paznokci. Kupuję je w cenie 3- 3, 50 zł. Nie droższe. Zmywacze do paznokci kupuje za 2, 40 zł. Pizzy nie kupuje ani raz na rok. Po pierwsze nie za bardzo ja lubię. W tym roku byłam raz na pizzy jak koleżanka przyjechała. Kosztowała nie dużo. Na piwo nie chodzę . Byłam w maju raz i wydałam na nie całe 6 zł. Ja to żyje wręcz jak bezdomny . Ciuchy kupuję tylko w cenie 1 zł. Na droższe mnie nie stać. Nie które tu piszą, że to nie grzech kupić raz na jakiś czas ciucha . Mnie nie stać dac w sklepie za spodnie 100 zł. Do sklepów chodzę tylko po buty i tylko wtedy jak już stare zedrę na amen. No i oczywiście bieliznę w sklepie kupuję. Jedzenie jest u nas skromne bardzo. Nie jemy wyszukanych mięs. Tylko najprostsze dania z mięs to tylko udko z kurczaka, mielone i od "święta" filet. rodzice jeszcze jedzą wątróbkę ale ja jej nie lubię. Często jem naleśniki, gofry, zupy np pomidorową, pieczarkowa, Naleśniki jak zrobię to mam na 2 dni, zupa to samo. Jak się przywiezie ogórki czy kapustę ze wsi od rodziny to się je robi do słoików i na cały rok do ziemniaków jest. W lecie jeszcze jest cukinia, bo darmowa ze wsi. Jak ojcu powiemy w domu jak idzie na zakupy, po wzięciu 1-ego swojej kasy by kupił np filety to się zrobi na obiad, to zawsze twierdzi, że filety za drogie i przychodzi ze sklepu z mielonym. Mój ojciec umie gotować. To jest jego jedna dobra cecha. Od zawsze u nas się skromnie żyło. Nigdy jakiś wymyślanych świąt nie było. Typu karp, mięsa w galarecie u nas na święta się nie robi. Zwykła ryba typu panga czy mintaj, pierogi, i jakaś zupa i to wszystko. ciast też drogich się nie pieczę, tylko najtańsze
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 12:55 |
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kilka ładnych raz się zawiodłam przez to jestem bardzo ostrożna i nie wierzę we wszystko co mi powie lekarza. Aktualnie mam cerę (odpukać) całkiem ładną. Ja lubię tonik pichtowy domowej roboty, maseczki z płatków owsianych, ale muszę też stosować maści i antybiotyki od czasu do czasu. Zwracam też uwagę na to co jem. Cytat:
chochol - o oliwce nie wiedziałam Zawsze myślałam, że oliwka to lepszy wybór niż balsam. Które /oliwki/ możesz polecić? Używam bambino, hipp itd.---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 12:50 |
||||
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z Was pracowała w księgarni matras? albo znajomi pracowali? Macie jakieś opinie?
![]() tak btw ten wątek się strasznie zmienił. Z wątku o pracę, w którym naprawdę można było znaleźć ciekawe informacje i się poradzić stał się wątkiem plotkarskim o tym, jak żyjecie, co za ile kupujecie, o trądzikach i tym podobnych eheheheh Żeby nie było nie mam nic przeciwko, z nudów nawet można poczytać takie rzeczy, ale generalnie omijam takie wypowiedzi ale dzisiaj mnie to uderzyło - licytowanie się kto ma gorzej jest śmieszne. Nie czytałam wszystkiego, więc też nie odnoszę się do wszystkiego ale np. tekst "Ja to żyje wręcz jak bezdomny ." (tajkuna) to przegięcie, moim zdaniem. Sam fakt, że będąc bezrobotna i to taki długi czas (z tego co pamiętam) możesz wyliczyć co, za ile i co jaki czas kupujesz świadczy o tym, że daleko Ci do bezdomnej. I nawet jeśli to była jakaś przenośnia, czy cokolwiek to nie powinnaś używać takich określeń. Bo sam fakt, że tu, na forum się wypowiadasz świadczy o tym, że masz komputer i Internet więc.. naprawdę co to za porównanie? A co do tego, że tak skromnie żyjesz, to ja żyję bardzo bardzo podobnie. Też uważam, że wyjście do kina to jest jakiś tam luksus. Ja sobie na to nie mogę pozwolić zbyt często. Wolę sobie film ściągnąć i zobaczyć na kompie, bo za to nie muszę płacić. Ale mimo tego skromnego życia, nigdy bym siebie nie porównała do bezdomnego. Mam dach nad głową, mam codziennie co jeść, mam gdzie się umyć i nawet mam możliwość zorganizowania sobie rozrywki (np zobaczenie filmu w domu na komputerze albo w tv). I to są powody do docenienia i bycia zadowolonym ze swojego życia. I mnie przeraża to, co Ty piszesz. Ja wracam na ten wątek po pół roku i trochę się w moim życiu zmieniło a Ty dalej siedzisz tu na forum i dalej użalasz się nad swoją sytuacją. Mogłabyś tą całą energię, którą wkładasz w udzielanie się tutaj włożyć w poprawę tej swojej sytuacji bo takie gderanie i użalanie się nad sobą nic a nic nie zmieni.
Edytowane przez ajeva Czas edycji: 2012-11-11 o 13:31 |
|
|
|
#1839 |
|
BAN stały
|
Wczoraj nie pochwaliłam wam się kupiłam torebkę za 1 zł w kolorze jasny brąz. Wygląda jak nowa. Dorównuje tym ze sklepu za 90 zł. Zakochałam się w niej.
Wczoraj jedną za 1 zł wyrzuciłam do kosza, bo mim już popękała . Jakiś rok temu ją kupiłam. Czasami nic nie kupie jak pójdę. Wczoraj nic z ciuchów sobie nie kupiłam, jakiś czas temu też nic sobie nie kupiłam. Ale za to mamie kupiłam parę bluzek i buty za 1 zł. Jest z nich zadowolona. Nawet jak nic nie kupię, to dzień mi zleci i sobie rozerwie. Jutro idę osobiście złożyć CV w jedno miejsce. Wczoraj nawet na miasto poszłam by je wydrukować i przy okazji weszłam na 1 zł i kupiłam kolejna torebkę Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 13:12 |
|
|
|
#1840 |
|
Konto usunięte
|
Tajkuna, no właśnie o to chodzi. Ja sobie nie wyobrażam jak ktoś na bezrobociu może myśleć o jakichś wyjściach ze znajomymi i Bóg wie czym jeszcze. Jasne, każdy by chciał, ale chyba jak się nie ma pracy to priorytety powinny być trochę inne.
Bambino chyba jest na parafinie, Hipp nie wiem. Spróbuj Babydream (jeżeli masz u siebie Rossmanna)- 4 zł za 250 ml, a jest bez parafiny. |
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:17 |
|
|
|
#1842 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nigdy nie mogę takich znaleźć, co najwyżej jakieś bluzki za tyle spotykam, ale kurtek czy butów jeszcze nigdy nie widziałam.---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jak tylko będę w Rossmanie to sobie kupię, Bambino mi się prawie kończy.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
To nie rozumiem nad czym ta rozkmina. Jak ktoś nie ma- siedzi na pupie, proste.
|
|
|
|
#1845 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem rozmowa była ogólnie o pieniądzach i życiu za 1100 zł, a nie o osobach bezrobotnych. Raczej o tych, które potrafią żyć całkiem dobrze za tę kwotę oraz o fakcie, że społeczeńswto staje się coraz uboższe przez takie, a nie inne zarobki. I, że dla niektórych kino, knajpa to już synonim luksusu, a normalnym kraju to zwyczajna sparawa, że ludzie chodzą czasem do kina, czy jedzą na mieście. No, ale dobra.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 13:29 |
|
|
|
#1847 |
|
Konto usunięte
|
To się chyba niewiele różni, niestety. Jak z tej minimalnej opłacisz wszystkie rachunki i tak dalej to ci zostaje niewiele więcej niż temu bezrobotnemu, co nie ma nic. Ja np zarabiam, a serio czuję się jak bezrobotna, jak patrzę ile mi zostaje na życie. I to jest chyba sedno problemu- pensja minimalna to jakieś nędzne ochłapy.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-11-11 o 13:31 |
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarabiając 1100 zł żyje się w nędzy, a nie skromnie. Chyba, że mieszka się z rodzicami albo tż. Mając w miarę dobre zarobki można sobie wybierać jak chcemy żyć, w innej sytuacji czeka nas wegetacja.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 13:38 |
|
|
|
|
#1849 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Szmateksy, do których chodzę maja główna siedzibę ponoć w Skarzysko-Kamiennej. Ponoć ciuchy od nich to są polskie ciuchy, a nie zagraniczne z Anglii czy Niemiec.---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Dla mnie bezrobotny, który co tydz czy 2 wychodzi do klubu, na dyskotekę, pizzę i co chwila kupuje ciuchy w galerii to żaden bezrobotny. Jeśli stać go na takie rzeczy, tzn, że kasę ma i tak źle mu się nie wiedzie. Była tu swego czasu na wątku bezrobotna , która każdy pamięta i która wydawała 6 tyś na torebkę. Więc jaka z niej bezrobotna była. Ja wiem co to skromne życie, umie po prostu zrezygnować z wielu przyjemności, bo wiem co to bieda. Życie nauczyło mnie oszczędzać. Ze stażu na którym zarabiałam 400 zł potrafiłam kasę na początek na studia licencjackie odłożyć. Z przygotowania zawodowe, na którym miałam przez pierwsze 4 miesiące chyba 450 zł a potem przez 2 miesiące następne 600 zł potrafiłam odłożyć kasę na początek studiów magisterskich. Łącznie 6 miesięcy miałam przygotowania. Miałam wybór albo będę wydawać kasę na drogie ciuchy, galerię itd i nie pójdę na studia. Albo będę odkładać kasę i pójdę na magistra. Wybór był prosty. Praktycznie przez całe studia nie kupowałam wiele ciuchów, chodziłam w jednym i tym samym. Koleżanki ze studiów kupowały, ja tylko patrzyłam jak robią zakupy. Jak odłożyłam kasę ze stypendium, to wtedy jakiś golf czy buty raz na rok kupiłam. Czasami źle się czułam jak szłam z nimi na sklepy, one kupowały ciuchy jak nie. Głupio mi było i smutno. Wtedy szmateksów jeszcze nie było. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 14:11 |
||
|
|
|
#1850 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Lakier też im tańszy, tym lepszy, przynajmniej dla mnie. Kupuje te z Rossmana - Colormania czy cuś i starczają i staraczają. No i są bardzo trwałe, tydzień mam na pazurze choć piorę, sprzątam, gotuje a nie leżę z rękoma w górze ![]() Cytat:
Spodnie za 100 zł to też dla mnie za dużo, a dziny w firmych sklepach to od 150 zł w górę (Big Star, Wrangler) generalnie, nie wchodzę ![]() Cytat:
Rozumiem, że mówiąc filety masz na myśli kurczaka? Kurczak nie jest taki drogi, niewiele droższy do mielonego a tańszy od schabowego. A co do ryb - nie kupuj pangi.---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Nie jest to "wielkie życie", ale dla kogoś, kto nie może sobie na nie pozwolić - jest. Ja np chciałąbym nowy samochód, taki co kosztuje spokojnie koło 30 tys zł - dla tego, kto go posiada, to nic, a dla nie, to już spora kasa i dla mnie to jest już "wyższy standard życia". Tak też jest z galeriami/kiniami/drogimi ubraniami dla osób, które nie mają pracy i liczą się z każdą złotówką. Jeśli ktoś nie pracuję i dla niego takie życie jest "wyższym i lepszym" to niech tak uważa a my to uszanujmy. I tyle. A niech uszanują to te, co pracują... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-11 o 14:47 |
||||||
|
|
|
#1851 |
|
BAN stały
|
Właśnie mi przypomniałaś ,że krople nawilżające do oczów muszę kupić. Lekarz kazał mi je w sezonie zimowym puszczać, jak się grzeje w domu albo klimatyzowanym pomieszczeniu przebywa. Mam suche oczy. Gdzieś ok 20 zł stoją . Kupowałam je dawniej. kosztowały z rok temu z 18 zł. Na opakowaniu ich piszę,że można je miesiąc od otwarcia używać. Po miesiącu trzeba nowe kupować.
|
|
|
|
#1852 |
|
Konto usunięte
|
Tajkuna
a kto niby mówi o wyjściach co 2 tyg..o dyskotekach, pubach, klubach ![]() A tak w ogóle niektórzy pisali na tym wątku jak to chodzą na aerobik itp a po co skoro w domu można poćwiczyć czy też chodzą do klubów. A wy akurat do głupiego kina się przyczepiłyście.Więc po co się licytować kto ma lepiej kto gorzej? Jak masz takie tanie ciucholandy to tylko tyle "wow" bo u mnie w sh zwykły t shirt kosztuje 7- 15 zł...to za 15 zł mogę sobie kupić nowy. Jeansy kosztują 30-50 zł więc to samo mogę kupić chociażby na rynku nowe i tak można wyliczać. Co do jedzenia czy makaron , mielone to rarytas? ktoś pisał o kotletach sojowych...tak się składa że ja tylko takie rzeczy jem...kotl.sojowe, ryż, kasza, warzywa i sporo oszczędze bo mięsa nie jadam za to mogę sobie raz na pół roku zaszaleć i pójść do kina. To samo z kawą , kawy nie pije, a kawa jest droga więc znów oszczędze trochę kasy za to kupie sobie coś innego.I tak można wymieniać. nouvelle90 wiem że chodziło samotne osoby. Ta emerytka była sama a poważnie to już zjechałam trochę na inny temat.Tyle, że raz pisze ktoś o zaciskaniu pasa, raz o czym innym więc już nie wiadomo o co kaman. Wracając do tematu owszem za to cholerne 1100 zł można w pokoju z kilkoma osobami wyżyć...mege mocno zaciskając pasa, odmawiając sobie wszystkiego. Więc przynajmniej w tym temacie sprawa jasna. |
|
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
Ja też muszę kupić jakieś krople, bo nie dość, że sezon grzewczy, to jeszcze praca przy komputerze w soczewkach okropnie wysusza oko;/ Tajkuna, a ty jakieś specjalne masz przepisane czy sama sobie dobierasz? Bo ja np ostatnio miałam takie za 20 zł, które były ważne przez 3 miesiące od otwarcia i nawet dobre były.
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- sonne, ja też już się w pewnym momencie pogubiłam kto o czym mówi, więc może lepiej dajmy sobie spokój z tym tematem. I tak każda ma swoje zdanie i raczej nikogo nie przegada, więc bez sensu
|
|
|
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co niektórzy mają na okulary...więc to nie ma sensu...te wyliczanki kto, co gdzie za ile![]() aha jeszcze jedno mi sie nasuwa...z tż nigdy nigdzie nie byłyście? a jak zaczynałyście się z nimi dopiero spotykać to też nigdzie nie chodziliście, od razu w domu siedziałyście...a może tylko spacery. No coś niektórzy nie są szczerzy...bo podobno i wakacje były itp więc o co chodzi? jasne w domu jest pełno rozrywki...na mieście to samo można za free nieźle się zabawić. Co do książek mi osobiscie nie przyszło by do głowy by wydawać 30-40 zł przeczytać i odłożyć. Wole przejść do biblioteki...albo pożyczyć od znajomych jeśli oni akurat jakaś fajną sobie zakupili. |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wakacjach byliśmy dwa razy- raz za granicą przez 3 dni i raz w Tatrach, ale to też żadne bujanie się po hotelach tylko spanie w schronisku i łażenie po górach.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-11-11 o 15:02 |
|
|
|
|
#1856 |
|
BAN stały
|
Nie mam na receptę. Kupuje teras natural czy jakoś tak się nazywają. Na samym początku mi raz na nie lekarz wypisał receptę, bym nazwę ich pełną miała. A potem już mi na nie nie wypisywał recepty, tylko kazał je kupować . Są bez recepty w aptece. Na samym początku miałam na receptę krople do oczu ze sterydami. Musiałam biegać co chwila do okulisty po receptę na nie. Jak je kupię, to ci pełną nazwę nich napiszę. Ogólnie nie narzekam na te krople. Dla mnie są dobre.
Kawy też nie piję. Nie lubię jej. Chociaż mam niskie ciśnienie, to mogłabym ją pić.Miałabym więcej energii i nie zasypiałabym wieczorem punkt 21. Ale mi sam zapach kawy nie pasuję. Kiedyś mówiłam do mamy, że jak by ciuchów za 1 zł nie było, to bym goła musiała chodzić, bo by mnie nie stać było dać 50 zł za ciuch w sklepie. Wtedy tylko bym musiała sobie w łeb strzelić. Goła na ulicę bym nie wyszła. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Tears Naturale się nazywają dokładnie. Znalazłam stare krople , już nie do użytku. |
|
|
|
#1857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle internet to też zaden wyznacznik...ja w tel. mam pakiet za 2 zł a jakbym nie miała swiatła poszłabym sobie np. do szpitala naładować, albo na uczelnie , w bibliotece gdziekolwiek![]() Nikt nie mowił o regularnym, częstym chodzeniu do kina...tylko o wyjściu dla rozrywki raz na kilka miesięcy. Więc tego jednego nie czaje po co tak się wpieniać o głupie kino. To jasne że nikt nie chodzi do kina na każdą premierę....gdybym tak miała robić to większość filmów by mnie ominela. No chyba że ktoś sobie zarabia 10 tys na miesiąc to może sobie pozwolić. |
|
|
|
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1859 |
|
BAN stały
|
500 zł okulary szalejesz
Moje okulary kosztowały ze szkłami 210 zł. Sama na nie dałam kasę z kuroniówki odłożonej. I co ty za porównanie robisz okulary musisz mieć, jak źle widzisz, bez knajp, kina, galerii, wakacji możesz się obejść. Zdrowie pierwsza rzecz. Na wakacjach nigdy nie byłam. Nigdzie nie jeżdżę. Nie raz koleżanka mnie ciągła na solinę, ale musiałam jej odmówić, bo skąd niby kasę miałam na to mieć. Rodzice żyli skromnie, więc dla nich 50 zł to jest spora kasa, nigdy mi na przyjemności i ciuchy nie dawali. Na ciuchy ze stypendium musiałam mieć.
|
|
|
|
#1860 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

a tak jak my jeszcze wynając to już może być gorzej.
Wybieram się tam od dłuższego czasu i ciągle mi nie po drodze..
kosztuje ok. 4 zł. Tak samo krem, też z Rossmanna dla niemowląt, z tej samej serii, też ok. 4 zł. Używam do wszystkiego, do rąk, to twarzy na noc i czasem na dzień też, itd.
Na studiach wiecej kosmetyków kupowałam bo miałam stypendium, to sobie pozwalałam. Wtedy nawet tusz do rzęs kupowałam w cenie od 20 zł-30 zł. Teraz mi starcza tusz w cenie 9 -10,50 . Ostatnio za 10, 50zł kupiłam i jestem zadowolona. Więcej kasy wydaję tylko na lakiery do paznokci. Kupuję je w cenie 3- 3, 50 zł. Nie droższe. Zmywacze do paznokci kupuje za 2, 40 zł. 
Kilka ładnych raz się zawiodłam przez to jestem bardzo ostrożna i nie wierzę we wszystko co mi powie lekarza. Aktualnie mam cerę (odpukać) całkiem ładną. Ja lubię tonik pichtowy domowej roboty, maseczki z płatków owsianych, ale muszę też stosować maści i antybiotyki od czasu do czasu. Zwracam też uwagę na to co jem.
Zawsze myślałam, że oliwka to lepszy wybór niż balsam. Które /oliwki/ możesz polecić? Używam bambino, hipp itd.

Rozumiem, że mówiąc filety masz na myśli kurczaka? Kurczak nie jest taki drogi, niewiele droższy do mielonego a tańszy od schabowego. A co do ryb - nie kupuj pangi.