|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
chociaż dobrze czułam się w śliwkowym błyszczyku z inglota i chyba jednym odcieniu nude, ale od dłuższego czasu nie mogę się przekonać do kolorów
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku lat farbuje włosy u fryzjera. Niestety widzę różnicę w położeniu farby przez profesjonalistę. Kolory wychodzą ładniejsze i dłużej sie trzymają. |
|
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Ja cienie rownież nudne.. Brązowe/piaskowe/lekko rozowe/lososiowe. Te dwa ostatnie odcienie delikatne, właściwie zalewają sie z kolorem powieki.
Do tego kreska, tusz do rzes i róż. Jak chce coś mocniejszego np na imprezę to sięgam po ukochany cień fioletowy - ładnie to wyglada z zielonymi oczami, a na specjalne okazje umawiam sie do kosmetyczki bo zwyczajnie sobie nie radzę ![]() A podkład mam Loreal Lumi Magique. Bardzo delikatnie kryje, dla mnie idealnie. |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki... mam taki mały problem.
Otóż mam 2 takie sukienkienki z Asos'a - załączniki. I za bardzo nie wiem z czym je łączyć... w sensie kolorów ;/ Ta musztardowa straszliwie kojarzy mi się z efektem pszczoły - czarno-żółtym ;/ A np żadnych brązowych rajstop nie chce zakładać do niej... może granatowe? A ta fioletowa... ma dziwny nie określony kolor, ciut inny niż na zdjęciu - mniej różówy a bardzij fiołkowy - przybrudzony/pudrowy ;/ Tu zastanawiam się nad czernią ale to nuda i szarością, może melanżową szarością?? Ma któraś jakiś pomysł na te kiecki?? |
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Nic mi tutaj bardziej nie pasuje jak lekko opalona kończyna dolna i ładne sandałki lub baleriny, czyli tylko opcja "lato"
|
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na codzien mocniej podkreślam oczy, bo lubię mieć wyraziste. Na ogół robię kreskę (ostatnio zakochałam się w fluidline MAC Catch My Eye |
|
|
|
|
#1988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, też ostanio używam różu z tej firmy ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
BTW: dziewczyny, jakie są Wasze doświadczenie z używania do podkładu pędzla ? faktycznie jest trwalszy ?
Edytowane przez emely Czas edycji: 2012-11-12 o 20:39 |
||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaliczam się do klubu "tapeciar"
Chociaż kiedy zdarzy się taki dzień, że nie muszę nigdzie wychodzić, albo idę tylko wyrzucić śmieci czy do spożywczaka za rogiem to nie czuję potrzeby nakładania podkładu itd. Ogólnie mój makijaż ogranicza się tylko do podkładu, korektora, tuszu i bronzera + czasem eyeliner. Jeżeli już jesteśmy w temacie kosmetyków to mam do Was pytanie - czy używałyście może pudru Rimmel stay matte ? Jestem ciekawa czy faktycznie tak świetnie matuje skórę
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam sprawdzony sposób na idealny satynowy mat... niezmydlalna frakacja sojowa zmaiast kremu pod jakiś podkład + puder bambusowy lub jedwabny... ostatecznie skinfood peach&sake ![]() Zreszta jak się 3 lata temu przerzuciłąm na minerąły, kosmetyki naturalne i azjatyckie nie mam problemu z przetłuszczaniem skóry i kosmetyki "drogeryjno-perfumeryjne" średnio mnie interesują ![]() TO nitk już nie ma pomysłu na moje kiecki... i mają się kisić nie używane ;/ A niby musztardowy by pasował na jesien... i co i co ;/ ;/ Edytowane przez _Kari_ Czas edycji: 2012-11-12 o 21:13 |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem blada jak ściana, skóra w niektórych miejscach się łuszczy, jest strasznie ściągnięta, pod nią są widoczne żyłki i naczynka....ale zawsze jak idę do apteki/sklepu i mówię o tym, że szukam np. kremu dla takiej cery to słyszę: "Pani tego nie potrzebuje, Pani ma piękną cerę! Jakie zmarszczki??! Jest Pani młoda!"....jak ja tego nienawidzę. Też tak macie?
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
prezentuje się ładnie
|
|
#1995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gubi włos i nawet smugę zdarzy mu się zrobić
|
||
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie wygląda.
Kiedy tam w końcu wpadnę, wyniosę chyba pół sklepu.![]() Cytat:
Moimi faworytami są te z Mac. Jest to spora inwestycja, ale są na lata i... same malują. Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2012-11-12 o 21:41 |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.eyeslipsface.com/studio/t...s/powder_brush http://everydaycosmetics.pl/pedzle/p...top-brush.html http://1.bp.blogspot.com/-ZO69YqclbA...0/SN855234.JPG |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedostepych nawet na ebayu np. MIZON
|
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykminiłam że mamy podobną skórę, polecasz coś szczególnie z azjatyckich kosmetyków? Już jakiś czas się kręcę koło skinfooda, bardzo chciałabym zakupić najpierw odsypkę, nigdzie jeszcze nie widziałam, tylko pełnowymiarowe. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Dziekuję Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2012-11-13 o 09:24 |
||
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do musztardowej pasuje czerń, granat, ciemna zieleń, ciemny fiolet a'la śliwka, burgund, brąz, pomarańcz, czerwień a'la rdza. Typowo jesienna paleta barw. Do fioletowej czerń i szarość jak najbardziej, można jeszcze pokusić się o grafit, granat, oberżynę, przydymiony róż. |
|
|
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Kilka dni mnie tu nie było, a tu tyle postów do nadrobienia ![]() Pochwalę się, bo wczoraj udało mi się dorwać czarne asymetryczne szpilki w Mohito Okej Chyba, ze będę wyglądać tak koszmarnie, że wstyd będzie się w niej ludziom pokazywać Cytat:
Choć nie ukrywam, że początek jazdy na obcasach był ciężki, ale teraz już jestem przyzwyczajona I dodam, że nie uważam się przez obcasy za złego kierowcę Ba, jeżdżę lepiej niż niejeden facet ![]() Cytat:
Chyba, że cosik pójdzie nie tak
|
|
#2002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podobają, choć wydaje mi się, że dzwnie w nich wyglądam ![]() Brać, świetny jest Cytat:
Że w ogóle oczyszczanie jest niezalecane Ale ile w tym prawdy, to nie wiem, bo kupela jest strasznie zapatrzona w swoją kosmetyczkę i chodzi na wszystkie zabiegi, które ta jej zaproponuje Co z tego, żelata do kosmetyczki co tydzień na maseczkę Ważne jest to, że kosmetyczka powiedziałą, że to pomoże Cytat:
Nie nakładam go również, kiedy wiem, ze nigdzie nie będę wychodzić z domu ![]() A tak maluję się codziennie. Podkład, tusz, róż, kredka do brwi i błyszczyk (ewentualnie pomadka) to podstawa Tym bardziej, że na co dzień ma kontakt z petentami i muszę jakoś wyglądać ![]() Cytat:
|
|
#2003 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam w LO koleżankę, która co tydzień latała do fryzjerki na prostowanie włosów bo ta jej powiedziała, że ma takie trudne do prosotowania że lepiej, żeby tego nigdy nie robiła sama dacie wiarę?Jestem prawie zdecydowana na zakup podkładu z annabelle. Dziś jadę do Poznania i zrobię sobie mineralny makijaż Mam jeszcze resztki podkładów EDM
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełna podziwu jestem do kosmetyczek, czy, jak w przypadku Twojej koleżanki, fryzjerki, które potrafią tak nawbijać człowiekowi do głowy, że totalnie głupieje i zaczyna wierzyć, że tylko ona może pomóc na cerę czy też włosy
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37590761]ale w sumie na mnie większość kosmetyków działa źle
[/QUOTE]Witaj w klubie Mam ten sam problem
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do tej fiołkowej to może faktycznie granaty i oberżyna.... no oczywiste czernie i szarości muszę pokombinować ... Tu krótkanotak...pewnie w google znajdziesz więcej - to taki jakby olejek - nie olejek bo nie tłuści a matuje :P Fajna rzecz... http://naturaliskosmetyki.pl/niezmyd...7c8d9dd8bbba9c |
|
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam ochotę kupić sobie jakiś ciemny lakier do paznokci, znudziła mi się czerwień non stop
Widzę na zdjęciach,które tutaj wstawiacie,że używacie lakierów w ciemnych kolorach, możecie coś fajnego polecić?
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabyś pokazać na stopie? ile cm obcas?
|
|
#2010 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

chociaż dobrze czułam się w śliwkowym błyszczyku z inglota i chyba jednym odcieniu nude, ale od dłuższego czasu nie mogę się przekonać do kolorów

gubi włos i nawet smugę zdarzy mu się zrobić

mogłabyś pokazać na stopie? ile cm obcas?