Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 07:14   #151
Jaga1214
Rozeznanie

Dot.: Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP

tak sobie pomyślałam, że do charmsów nadaje się idealnie taka bransoletka i jak coś to chętnie ją wyplotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bransa perłowa kremowa.jpg (60,2 KB, 30 załadowań)
Jaga1214 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 10:09   #152
Senanque
Raczkowanie

Uff, zdążyłam... dołączam się do charmsów - srebro, kolor dowolny
Buziaki

Projekt z charmsami:
1. Marisella - kolor dowolny (srebro)
2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi
3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading)
4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading)
4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - srebro
5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - miedź
6. Skidi - kolory dowolne (srebro)
7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane]
8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane]
9. Sunflower55 - kolor dowolny (srebro)
10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny (srebro)
11. Killa Ree - kolor dowolny (srebro)
12. orangecountry - kolor dowolny (srebro)
13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro
14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony
15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony
16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony
17. Człowiek widmo, pędzi martini z gruszek
17. urshulla (srebro)
18. urshulla (tytan-srebro)
19. Ollccia vel Moccate - miedź albo srebro
20. frufelek - żółty lub zielony
21. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk
22. lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony
23. onaania - haft koralikowy kolory dowolne
24. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
27. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba
28. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb
29. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję
30. dagus_gd - srebro, kolor dowolny
31. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny
32. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary
33. Kathinna - srebro - kolory wyżej
34. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne
35. Loquacee - srebro, kolory dowolne
36. Senanque - srebro, dowolna kolorystyka

1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko )
2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu
3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi
4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka)
5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów

Projekt: naszyjnik-wędrowniś:
1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków)
2. Tolinka - termin obojętny
3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny
4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić)
5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków)
6. orangecountry - jak najszybciej (listopad)
7. frufelek - termin obojetny
8. loquacee - termin obojętny (?)

Do spraw innych:
1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji
2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap
3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę
4. Ollcia vel Moccate - kolaże
5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię]
6. April_May - mogę pomóc przy blogu

Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi)
1. ...
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:24   #153
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

No to najpierw odpowiadając, a potem konkrety, bo i tak w jednym poście nie wejdzie

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Tylko jak by te notki miały wyglądać? Osoby robiące swoje prace by chyba musiały swoje wynurzenia i foty z w-trakcie-pracy przesyłać, żeby było wiadomo o czym pisać?
Tak jest, pisać się będzie o tym, o czym akurat jest do napisania - na początek wstępnie, o co biega, jak było rok temu i co będzie teraz, a potem na bieząco - co się dzieje z wędrowniczkiem, na podstawie tego, co Wam dziewczyny robiące przyślą (foty + parę słów) no i o charmsowych projekcie, jeśli się coś urodzi (można co jakiś czas wrzucać notkę o charmsach, które są skończone, jeśli ktoś wcześniej podeśle fotę).
Ja w razie czego będę podrzucać tematy i pisać w szkicach o co chodzi, w razie czego też coś skrobnę, żeby nie zwalać całości na Was.

Blog już jest, ale o tym na końcu

Cytat:
Napisane przez pastelowo Pokaż wiadomość
dajcie mi tylko znać jakiej długości bazę mam zrobić i ile charmsów ma tam być, to się biorę już zaraz
Ustalimy co i jak po 16-tym listopada, jak lista charmsowa będzie z grubsza zamknięta i będzie widać, ile jest w miedzi, ok? Wystarczy ci czasu?

Cytat:
Napisane przez Killa Ree Pokaż wiadomość
Mari - ja mogę raportować - nawet codziennie jeśli tylko ktoś założy wydarzenie - i da mi do niego namiar
OK, w takim razie ja dziś popołudniem/wieczorem utworzę wydarzenie z opisem i takimi tam, a Ty będziesz naczelnym gońcem i donosicielem Zaszczytna funkcja
Napisz mi tylko wiadomość przez FB, ok? Jakąkolwiek
Jam tu:
http://www.facebook.com/edyta.wozniak.marisella

Cytat:
Napisane przez skidblandir Pokaż wiadomość
Tak i niestety, ale uważam, że do takiej akcji lepszy będzie blogspot.
OK, blog jest na blogspocie zatem, szczegóły dalej.
Aczkolwiek patrzę na tego blogspota i nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko powiedzieć, że ja ostatnio bardzo nieczasowa jestem i kompletnie nie jestem w stanie zaplanować nic, łącznie z posprzątaniem mieszkania i wyjściem do fryzjera, więc ja tylko skromnie ten jeden charms, chyba, że nagle doba się wydłuży...
Oj tam, oj tam, charms do charmsa...

Cytat:
Napisane przez dagus_gd Pokaż wiadomość
a czy byłaby np chęć przyjęcia mnie do grona charmsów i ewentualne wyjaśnienia w kwestiach wątpliwych potem??
Phi, co to w ogóle za pytanie...

Cytat:
Napisane przez Killa Ree Pokaż wiadomość
a może nawet wybiorę się osobiście Wam pomóc między świętami a nowym rokiem? Powiedzmy z ciastem albo dwoma
Goście z ciastem są u mnie zawsze szczególnie mile widziani

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
Co do naszyjnika wędrasia chętnie, ale jeśli działalność w ramach produkcji ma wykraczać poza odebrać-dorobić-wysłać to ja się nie piszę na to.
No ma, ma Tak jak pisałam tutaj, trzeba będzie jeszcze skrobnąć notkę na bloga (lub parę słów, które nasze szanowne redaktorki ubiorą w okrągłe zdania) i cyknąć jakieś, niekoniecznie artystyczne foty w trakcie pracy. Najlepiej takie, na których płomień bucha, krew tryska i w ogóle

Da radę? Czy chcesz się jednak wykreślić?

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
No i moja sugestia jest taka, że jeżeli są osoby które wolałyby lutować, a są i takie co wolałyby owijać, to sugeruję tak ułożyć tą wycieczkę, żeby zaczęło się od lutujących. Bo do wrapa ciężko coś dolutować. Tak se myślę.
Sądzę, że sugestia Twa słuszną jest. To znaczy ja tak jak Nagaly myślę, że my se damy radę w każdy konfiguracji, byle dziurek było odpowiednio dużo ale jak już szukać jakiegoś sensu w terminarzu, to Ty go przedstawiłaś trafnie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Loq - ja wędrasia widzę jako dołączane do siebie elementy; tj nie chciałabym w żaden sposób ruszać / modyfikować cudzej pracy bo to a) niebezpieczne jak się coś popsuje a b) jak wyjdzie tak, że autor tego co poprawiałaś stwierdzi, że było lepiej, to chyba niepotrzebny nam kwas...
Dlatego na początku pisałam, w puncie d), że uczestnicy muszą być przygotowani, że ich praca zostanie przez kogoś w ich mniemaniu spierdaszona Ale oczywiście ja nikomu nie każę ruszać czyjegoś kawałka, broń boże - każdy robi co chce i ew. na co się zgadzają osoby przed nim Przecież mamy z sobą kontakt, będziemy widzieć na fotach co do nas zmierza i w razie potrzeby da się porozumieć co do dalszej pracy. Jak ktoś wywrapuje cudo, to może następnej napisać, żeby mu prawej strony nie ruszała, bo to świętość i już.

Ja na przykład będę pierwszej/drugiej osobie przesyłać coś tak prościuteńkiego, że mam nadzieję, że wejdzie na ten mój kawałek roboty, coś mu domontuje, dolutuje, dowrapuje, bo inaczej będzie łyso I ostatnie o czym myślę to robić kwas, jeśli się okaże, że mój element się przypadkiem choćby i zjara - trudno, będzie musiała ta osoba zrobić coś nowego za mnie i za siebie

Ogólnie, dziewuchy, myślę, że nie ma co sobie robić ciśnienia, bo będzie dobrze Przecież wszystkie jesteśmy ogarnięte i robimy żeby upiększać, a nie psuć

Ja jestem przekonana, że nawet jeśli w połowie drogi naszyjnik nie będzie do niczego podobny i do piątej osoby dotrze w siedmu kawałkach, to na końcu będzie pięknie i w całości A jak nie będzie, to zwołamy szybki krakowski zlot i sprawę się załatwi )))

Cytat:
elementy lutowane też da się połączyć czy to drucikiem spleść, czy chainmallem, byleby baza lutowana miała dziurki albo oczka
O to to

Cytat:
Napisane przez frufelek Pokaż wiadomość
Wędrowniczka też rozumiem jako dołączanie kolejnego elementu, tak żeby nie wchodzić w czyjś kawałek roboty...
Tak jak mówię - w mój można śmiało wchodzić, nawet to wskazane I w sumie nie ma chyba przeszkód, żeby każda przsyłając dołączyła do kolejnej liścik lub napisała tutaj ze wskazówkami, czy i co tykać wolno, a od czego (choćby i wszystkiego ) trzymać się z daleka

Cytat:
Napisane przez frufelek Pokaż wiadomość
No i czy właśnie blog z kolejnymi etapami powstawania pracy nie wystarczyłby za udokumentowanie powstawania naszyjnika?
O tym właśnie myślałam, kiedy wpadało mi do głowy, żeby zrobić bloga - żeby to była taka dokumentacja powstawania i historia opowiedziana wokół...

Cytat:
Napisane przez orangecountry Pokaż wiadomość
jeżeli uważacie że nie warto się starać i żadna z Was nie jest w stanie to nie ma sensu chyba skoro tak..
Orange, ja sądzę, że nikomu piszącemu w tym wątku nie można zarzucić, że uważa, że nie warto się starać - przecież to nas tu zbiera w kupę, że właśnie uważamy że warto i że nam się chce
Ja myślę, że to po prostu kwestia braku umiejętności. Ja, przyznam szczerze, nie kumam nawet za bardzo o co chodzi z tą książką, bo w życiu czegoś takiego nie widziałam, stąd nie wiem też za bardzo co miałabym robić, ale jakby ktoś kazał, to bym robiła
Skoro jednak dziewczyny mają obawy (ja też ), to może zostańmy przy blogu jako dokumentacji? Co Ty na to?
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 12:24   #154
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Frydzia Pokaż wiadomość
Jak 2-3 bazy bransoletek to albo 4 albo 6szt

Chciałabym je zrobić tak jak w sznurach patchorkowych z Toho 15/0 .
Kolor jaki potrzebujecie srebrne ,stare złoto, czerwone , multikolor tu czekam na sugestie z Waszej strony.Charmsy można zrobić dopinene tak jak kulki
Frydziu, jeśli charmsy mają być dopinane tak jak te kulki, to chyba trzeba ich mniej, prawda? po 2? 3? do każdej? (Bo 8-9 to chyba nie wlezie )
Pytam, bo będzie trzeba ogarnąć całość ilościowo i powoli tak próbuję sobie to układać

A czy Ty dałabyś radę jakoś w trakcie pracy ukazać, jak ona wygląda i podesłać dziewczynom do opisania na blogu? Bo to jest szalenie pracochłonne i wymaga cierpliwości anielskiej, a kupujący mogą sobie sprawy nie zdawać... niech widzą ile to roboty i że to nie jakaś maszynowa chińszczyzna, taka bransa

Cytat:
Napisane przez April_May Pokaż wiadomość
I gdyby była jeszcze potrzebna pomoc do prowadzenia bloga (np. obrobienie zdjęć, czy przygotowanie zdjęć-banerów) to się zgłaszam, swój mam na blogspocie, to jakieś tam pojecie o nim mam.
Super, do bannerow się ktoś na pewno przyda

Cytat:
Dziewczęta, ale wiecie co, mamy już prawie połowę listopada, a w sumie żadnych wiążących zobowiązań poczynionych...
Bo przecieżdopiero wczoraj zamykała się lista zgłoszeń do wędrasia Więc i poczynań nie było jak planować
Ale wszsytko jest pod kontrolą, nawet jeśli nie wygląda Tabelka już jest, na dole będą konkrety

Cytat:
Ja jestem ograniczona światłem dziennym->weekendami, jeśli chodzi o pracę, bo nie posiadam namiotu, więc jak mamy fotografować poczynania naszyjnikowe w trakcie pracy, to chciałabym trochę pospieszyć, żeby się nie okazało, że mi robota zostanie na same Święta
Dlatego sobie wybierzesz w tabelce termin, który dla Ciebie będzie wygodny Wiadomo, że zawsze są osoby, które się mogą z róznych przyczyn dostosować bardziej albo mniej

Cytat:
Do połowy listopada miała być zrobiona lista chętnych, i tyle. (...)
Dopiero po tym czasie będą podejmowane dalsze decyzje.(...)
No stress!
Polać jej coca-coli, dobrze prawi

Cytat:
Jeśli chodzi o wędrownisia i czas to da się tak zrobić, by każda miała go tyle samo. Wydaje mi się też że logiczne jest iż praca nie będzie u kogoś leżakować 1,5 tygodnia przez czekanie na jakieś materiały - nie ma na to czasu - to spontan jest, więc sądzę, że 2-3 dni to przeciętna długość do 4 dni samego posiadania i działania u 1 osoby, to absolutny max. Ja jestem przygotowana na to, że dostaję i robię, nie ma zmiłuj. Dostaję w piątek, to odsyłam ze swoją częścią już w poniedziałek [dostaję poniedziałek - odsyłam wtorek / środa]. Chyba, że zdarzy się jakieś nieprzewidziane coś, to wtedy biorę rezerwę na ten 4-ty dzień.
Jeśli ktoś nie jest w stanie zrobić swojej części do 2-3 dni, to myślę, że powinien to wyraźnie wtedy zaznaczyć podając konkrety termin, w którym będzie miał czas na zrobienie tego w nie dłużej jak 2-3 dni.
Czyli: ktoś studiuje zaocznie: powinien wykreślić z dostępnych te weekendy, kiedy go po prostu nie będzie, bo to bezsensowne przetrzymywanie. W tym czasie ktoś inny może zrobić i odesłać tej osobie np w poniedziałek rano, by doszło wtorek / środa do osoby mającej cotygodniowe czy co-dwutygodniowe zjazdy.
Dolać jej jeszcze

Praca będzie szybka i, jak uprzedzałam, pod presją czasu Nie da się wprawdzie zrobić tak, żeby każdy miał idealnie identyczny czas na pracę, bo trzymają nas weekendy, w które PP (bezczelna!) nie pracuje, ale przedziały starałam się zrobić w miarę równe i będzie sobie można wybrać. Każdy wie, jak szybko pracuje i czy się w 3 dni wyrobi, czy musowo musi mieć 4, w tym weekend
Jak się dogadywałyśmy z koralikami silveksowymi, z pudłami z westpacka, to z jakimiś tam terminkami się nie dogadamy? Phi!

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jeszcze co do materiałów (chodzi mi o metal). Nie wszystkie się zadeklarowały co do tego w jakim metalu będą robić bądź jakiego metalu użyją do wykańczania.
Zaraz będę edytować (...)
Wielkie Ci dzięki za to uszczegóławianie i kolorowanie, ujmujesz mi milion roboty

Cytat:
Napisane przez Jaga1214 Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam, że do charmsów nadaje się idealnie taka bransoletka i jak coś to chętnie ją wyplotę
Oj tak, ona pięęęękna jest w ogóle
Ja chętnie taką do charmsów bym widziała, ale musimy zobaczyć, czy będziemy mieć na tyle charsów w miedzi (bo jedną bransę chainmaille już obiecała nam zrobić Pastelowo) Oby, pójdzie za grube tysiące

Cytat:
Napisane przez Senanque Pokaż wiadomość
Uff, zdążyłam... dołączam się do charmsów - srebro, kolor dowolny
Super
Na zgłaszanie się do charmsów jest jeszcze czas do 16 listopada, więc nadal można się dopisywać
Tylko do wędrasia lista jest już wstępnie zamknięta
Stary 2012-11-12, 12:45   #155
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dobra, to teraz konkrety co dalej

Na początek, krótki reminder dla tych, co wpadają tu znienacka i nie widzą o co biega. Tu raz i tu dwa

WĘDRAŚ:

Ponieważ do wędrasia mozna się było zgłaszać do wczoraj, dziś pora na ustalenie jakichś terminów W tym celu 8 osób biorących udział w projekcie uprasza się o zarzucenie żurawia w tabelkę o tu tu:

https://docs.google.com/spreadsheet/...hNzN3REE#gid=0

i wpisanie się, kiedy wędrowniczek ma być pod ich opieką.

Ja na początek zaproponowałam Loquacee, bo jest lutująca, a jeśli jest w Krakowie (jest?), mogę jej przekazać początek osobiście. Na koniec wpisałam wstępnie Sunflower, bo chciała jak najpóźniej, a ja mogłabym od niej osobiście pracę na koniec odebrać i też by się dzień na przesyłce zaoszczędziło

Ale to takie tylko luźne i się nie upieram, możecie się spokojnie przepisać
Ja swój element będę mogła wysłać jutro, ale nie wiem, czy uda mi się dokulać do miasta przed 15-tą, dlatego bezpieczniej wpisuję się na 14-go. Zresztą czy zaczynać 13-go to taki dobry pomysł? (może i dobry, 13-go początek i 13go finał WOŚP, może to znak? )

Przez weekendy niestety nie da się tak, żeby każdy miał tyle czasu, ale każdy wie, ile go potrzebuje, więc odpowiednio się wpisze, prawda?
Weekendy w tabeli pogrubiłam (datę), żeby było widać. Niestety dwa razy wypadnie tak, że paczka weekend będzie kiblować na poczcie (lepiej by miała u kogoś...) ale inaczej się nie dało, bo gdyby przesunąć w tę lub w tę, ktoś miałby zawsze bardzo mało czasu na pracę potem.

Być może w trakcie wyjdzie tak, że ktoś ze swoim kawałkiem upora się wcześniej, wtedy tabelka nam się rozjedzie na plus i uda się te weekendy przesunąć (czy też nasze wysyłki względem weekendów )

W kwestii formalnej byłabym za tym, żeby paczki bezwzględnie nadawać z rana/koło południa, żeby na następny dzień dochodziły, oczywiście priorytetem i z zadeklarowaną wartością, bo będzie się dało śledzić, a do tego będzie większa szansa, że nikt nie zapierdasi (byłoby baaardzo szkoda). Ubezpieczenie na 50 zł to raptem dodatkowa złotówka, a taka paczka jeszcze nigdy mi nie zginęła OK?

Jeśli idzie o BLOG - blog już jest, pod adresem BizuteryjkiDlaWOSP.blogsp ot.com
Wiem, wiem, nie jest to szczytowe osiągnięcie polskiej myśli marketingowej, ale tylem wydumała Jeśli wymyślimy coś lepszego rychlutko, to można załozyć pod lepszą nazwą

Na razie są tam tylko dwa wpisy testowe, ale wnet całość się rozkręci, mam nadzieję
Olga, Ania - dajcie mi swoje maile, żebym Was mogła dopisać jako autorki, ok?
I kto tam jeszcze chce redagować, niechaj też prześle adres e-mail

W razie czego - do mnie w sprawach wszelakich pisać można na maila marisella [maupa] marisella.pl bez żadnych spacji i innych takich Ewentualnie na gg: 4040490, ale z gg wiadomo jak jest, raz hula, raz wcale.
Z PW wizażowymi miewam problem, więc najlepiej mailem

Wydarzenie na FB utworzę z wieczora, będzie pod opieką Killi

I co ja to jeszcze miałam? Jak sobie przypomnę, to napiszę ))

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

A, już wiem

Dziewuszki, Eilo tak pięknie pokolorowała listę i to bardzo pomocne, stąd prośba - jeśli będziemy się dopisywać, kopiujmy listę w jej formie kolorowej, a nie sam tekst, ok?
Stary 2012-11-12, 13:23   #156
ollccia
Zadomowienie

Wpisałam się na weekend 1-2 grudnia. 8-9 mam targi, ale gdyby komuś bardziej pasowało, mogę się przesunąć na ten następny termin z weekendem.

Mari - odnośnie bloga - będziemy pracować każda ze swojego maila, czy założymy nowego maila blogowego? Wydaje mi się, że byłoby łatwiej, bo każda z piszących by miała dostęp do konta, a i dziewczynom będzie wygodniej słać wszystko na jeden adres.
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 15:08   #157
Eilo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Projekt z charmsami:
4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - srebro
5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - miedź
17. urshulla (srebro)
19. Ollccia vel Moccate - miedź, mosiądz albo srebro, kolory dowolne
22. lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony
24. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
27. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba

4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka)
5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów

Projekt: naszyjnik-wędrowniś:
4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić)
7. frufelek - termin obojetny

Do spraw innych:
2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap
3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę

Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi)
1. ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 15:10   #158
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
OK, w takim razie ja dziś popołudniem/wieczorem utworzę wydarzenie z opisem i takimi tam, a Ty będziesz naczelnym gońcem i donosicielem Zaszczytna funkcja
Napisz mi tylko wiadomość przez FB, ok? Jakąkolwiek
Jam tu:
http://www.facebook.com/edyta.wozniak.marisella

[...]

Goście z ciastem są u mnie zawsze szczególnie mile widziani
Wydarzenie na FB utworzę z wieczora, będzie pod opieką Killi
I co ja to jeszcze miałam? Jak sobie przypomnę, to napiszę ))
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------
A, już wiem
Dziewuszki, Eilo tak pięknie pokolorowała listę i to bardzo pomocne, stąd prośba - jeśli będziemy się dopisywać, kopiujmy listę w jej formie kolorowej, a nie sam tekst, ok?

po pierwsze primo: już się zamledowałam na FB - wiadomość i zaproszenie - jak nie grasz w gry, to zablokuj te, które u mnie publikują
po drugie primo: postaram się przyjechać
po trzecie primo: będę kombinować jakieś ciekawe ciasto
po czwarte primo: jak tylko wieczorkiem dorwę wydarzenie, to porozsyłam zaproszenia
po piąte primo - zgodnie z prośbą - skorygowałam listę o "36. Senanque - srebro, dowolna kolorystyka" do kolorowości - jest kilka dziewcząt, które nie określiły metalu...

no i lista:
Projekt z charmsami:
17. urshulla (srebro)
19. Ollccia vel Moccate - miedź, mosiądz albo srebro, kolory dowolne

Projekt: naszyjnik - wędrowniś:
7. frufelek - termin obojętny

Do spraw innych:
2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap, "donośnik-przekźnik FB"

1. ...

Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam

Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 15:10   #159
Sunflower55
Zadomowienie

Mari - musiałam się przepisać na wcześniejszy termin bo nie wiem dokładnie do kiedy będę w Krakowie, żeby się później nie okazało, że w pociągu będę tego wendownisia robić

NagaLy- nie ma chyba sensu żebym wysyłała Ci te rurki, polutuję to sama i wyślę bezpośrednio Frydzi, jak bardzo chcesz to kosztami jakoś się podzielimy
Frydzia - ile, jakie i na kiedy potrzebne będą te rurki?
Sunflower55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 15:12   #160
nagaLy
Zakorzenienie

Frydzia pisała że potrzebuje zapięcia fi od 0,8 do 1,0 cm. 4 do 6 sztuk [2-3 bransy]. Ale zasugerowałam wrednie 8 sztuk [na 4 bransy] bo się strasznie sporo do srebra nas zgłosiło ;P
I zapięcia muszą mieć dupki, znaczy nie mogą być to rurki przelotowe z samym ogniwem, końcówki sznurków nie mogą być widoczne, więc trzeba dolutować blaszki na zewn. końcach zapięć.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:14
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 15:32   #161
Eilo
Rozeznanie

Killa, ja już zaczęłam męczyć pewoszkami te duszyczki, które się jeszcze nie określiły
Za chwil parę będzie tu porządek jak w niemieckiej armii ;]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 15:36   #162
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Frydzia pisała że potrzebuje zapięcia fi od 0,8 do 1,0 cm. 4 do 6 sztuk [2-3 bransy]. Ale zasugerowałam wrednie 8 sztuk [na 4 bransy] bo się strasznie sporo do srebra nas zgłosiło ;P
I zapięcia muszą mieć dupki, znaczy nie mogą być to rurki przelotowe z samym ogniwem, końcówki sznurków nie mogą być widoczne, więc trzeba dolutować blaszki na zewn. końcach zapięć.
To, że mają być zamknięte z jednej strony to wiem, chciałam się upewnić co do ilości no i jeszcze wiedzieć na kiedy mają być gotowe
Sunflower55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 16:27   #163
Eilo
Rozeznanie

Update:

Projekt z charmsami:
3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading), wykończenie srebrne
4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading), wykończenie srebrne
6. Skidi - kolory dowolne, wykończenie miedziane
7. Skidi - kolory dowolne, wykończenie srebrne
9. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane]
10. Sunflower55 - kolor dowolny (srebro)
11. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny (srebro)
12. Killa Ree - kolor dowolny (srebro)
13. orangecountry - kolor dowolny (srebro)
14. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro
15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony - wykończenie srebrne
16. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony - wykończenie srebrne
17. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony - wykończenie srebrne
18. urshulla (srebro)
19. urshulla (tytan-srebro)
20. Ollccia vel Moccate - miedź, mosiądz albo srebro, kolory dowolne
21. frufelek - żółty lub zielony, srebro
22. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk
23. lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony
24. onaania - haft koralikowy kolory dowolne
27. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy
28. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba
29. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb
30. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję
31. dagus_gd - srebro, kolor dowolny
32. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny
33. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary
34. Kathinna - srebro - kolory wyżej
35. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne
36. Loquacee - srebro, kolory dowolne
37. Senanque - srebro, dowolna kolorystyka
38. Mamatosiagosia - charms w miedzi

Bazy:
6a Frydzia - bransoletka koralikowo-szydełkowa wykończenie miedziane
7a Frydzia - bransoletka koralikowo-szydełkowa, wykończenie srebrne

Projekt: naszyjnik - wędrowniś:
7. frufelek - termin obojętny

Do spraw innych:
2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap, "donośnik-przekaźnik FB"

1. ...

Edytowane przez Eilo
Czas edycji: 2012-11-12 o 22:07
Eilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 20:44   #164
Frydzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
Frydziu, jeśli charmsy mają być dopinane tak jak te kulki, to chyba trzeba ich mniej, prawda? po 2? 3? do każdej? (Bo 8-9 to chyba nie wlezie )
Pytam, bo będzie trzeba ogarnąć całość ilościowo i powoli tak próbuję sobie to układać

A czy Ty dałabyś radę jakoś w trakcie pracy ukazać, jak ona wygląda i podesłać dziewczynom do opisania na blogu? Bo to jest szalenie pracochłonne i wymaga cierpliwości anielskiej, a kupujący mogą sobie sprawy nie zdawać... niech widzą ile to roboty i że to nie jakaś maszynowa chińszczyzna, taka bransa
Jasne Marii Obfoce w trakcie pracy co trzeba , w kadoro pojawiły si,e końcówki z miedzi więc pomyslałam ,że moge machnać też branse np w starym złocie http://www.kadoro.pl/p10797-TOHO-Rou...rystal-5-g.php i wykończyc je w miedzi takie końcówki http://www.kadoro.pl/a42/p12001-Konc...e-2-sztuki.php a reszte bransoletek w srebrze wykończyć jak tylko Kasia da znać.Do tego typu bransoletek można dopiąc wtedy po dwa -3 masywniejsze charmsy

Ps jak możesz to dopisz mnie dol listy.
Frydzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 20:52   #165
Eilo
Rozeznanie

Dopisana
Stary 2012-11-12, 20:54   #166
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Ja jak coś to mogę i miedziane kółeczko doczepić do swojego czarmsa. A jeśli mi tylko powiecie gdzie miedziane karabinki zanabyć, to zanabędę

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:12   #167
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Kobity, ja wyjeżdżam w sobotę bladym świtem do Łodzi, wracam w niedzielę w nocy, więc weekend odpada. Jeśli Edzia dostarczyłaby mi jutro jakoś ten swój element, to mogłabym się do piątku wyrobić, ale właśnie poważnie mi ciśnienie skoczyło
Stary 2012-11-12, 21:13   #168
lwica83
Wtajemniczenie

Dziewczyny na blogu przydała by się możliwość obserwowania bloga, ułatwi to zadanie w obserwowaniu oraz możliwość udostępniania na fb, na blogspodzie robi się to w projekt w prawym górnym rogu=> układ => dodaj gadżet=> obserwatorzy; ale tej wizytówki na fb nie pamiętam jak się robi...
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:13   #169
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Na kawie oszczędzisz
Lwica - zrobione

Edytowane przez skidblandir
Czas edycji: 2012-11-12 o 21:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 21:14   #170
lwica83
Wtajemniczenie

Aga to pijemy w sobotę jakąś kawę??
choć bardziej mi niedziela by pasowała... bo umówiłam się z Mż na randkę w sob

Edytowane przez lwica83
Czas edycji: 2012-11-12 o 21:15 Powód: skleroza
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:21   #171
nagaLy
Zakorzenienie

Ja się mogę zająć dodawaniem wtyczek i układem ogólnym, czyli wszystkim od str. technicznej bloga, tylko uprawnień nie mam i nie wiem czy współtwórcy można nadać prawa właściciela? Bo chyba tylko to rozwiązałoby problem braku dostępu.

Stary 2012-11-12, 21:21   #172
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Niedziela brzmi dobrze, dam Ci cynk co do moich planów na ten dzień Uzależnionych rzecz jasna od rozkładu zajęć A o której masz tą randkę?
Stary 2012-11-12, 21:21   #173
Eilo
Rozeznanie

Zapraszam na kawę do Ikeowego bistro, tylko 2,50
Stary 2012-11-12, 21:27   #174
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Naga - chyba już masz, bo widniejesz jako współtwórca

Stary 2012-11-12, 21:28   #175
nagaLy
Zakorzenienie

No właśnie to nie jest chyba jednoznaczne Jedyne, co mogę, to dodawać nowe posty, w ogóle nie mam dostępu do panelu.
Jeśli nie ma opcji "nadaj prawa właściciela" to gdzieś w ustawieniach muszą być z automatu ustawine ograniczenia dot. praw współtwórców.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-11-12 o 21:34
Stary 2012-11-12, 21:30   #176
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Niech ktoś szturchnie Marisellę zanim umrę na zawał serca. Albo sama ją zaraz szturchnę. Telefonem.
Stary 2012-11-12, 21:35   #177
verha
Rozeznanie

Skidi, jakby co to ja mogę miedziany karabińczyk podesłać razem z moim charmsem, to może Edyta doczepi

I książkowa wymianka
verha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 21:37   #178
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

O widzisz To ja zrobię takie i takie.
Ania - zaraz zlukam co i jak.

I już

Edytowane przez skidblandir
Czas edycji: 2012-11-12 o 21:38
Stary 2012-11-12, 21:42   #179
Eilo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skidblandir Pokaż wiadomość
O widzisz To ja zrobię takie i takie.
Ania - zaraz zlukam co i jak.

I już
Skidi, to wpisuję Cię razy dwa (raz w miedzi, raz w srebrze). Dobrze zrozumiałam?
Stary 2012-11-12, 21:44   #180
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Tak jest!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości