Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XIX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 12:25   #601
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI

ale mnie spanie bierze! tragedia!!!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:28   #602
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Aaa, to mój termin wg usg;-) Ale wiadomo chciałabym wcześniej

Słodziak

Wiem, też to słyszę ale mam nadzieję ze się nie dam. jedna koleżanka też mi się zwierzała że jak słyszała takie "pocieszające" teksty w ciąży to powiedziała sobie że zrobi wszystko żeby tak to nie wyglądało. I co? Jak mały skończył miesiąc to zaczęła wychodzić sama, a to na zakupy, a to na ploty, wiadomo nie na długo ale zawsze coś. Z mężem się dogadali także nie było problemu. Liczę się z tym że na początku będzie pewnie różnie, że mały po prostu nie da mi wyjść (bo np. cay dzien będzie chciał przy cycu) ale myślę że z czasem po prostu sama stwierdzę że mam dosyć i będę musiałą wyjść. Ale z kolei inna znajoma mówiła że jej najlepiej było w domu z maluszkiem i zupełnie przestały ją interesować wyjścia i jakieś tam spotkania ze znajomymi. Także trzeba słuchać siebie i jakoś będzie
Zgadzam się, trzeba mieć zdrowe podejście i słuchać siebie, wiadomo na początku nędzie cieżko, ale potem stopniowo można zacząć wychodzić i tak mi sie wydaje ze trzeba przyzwyczajac malca do tego ze nie bedzie cały czas z mamą bo potem moze byc problem i jak bedzie starszy to nie bedzie chciał zostac z tata babcia czy dziadkiem i bedzie ryk jak mama wróci np do pracy

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:28   #603
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Proszę Państwa oto Tymon
Ma to spojrzenie coooo ? i te usta.. cała Anielka!

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

A ja mam takiego doła, że cały czas ryczę. Mój mąż traci pracę, ale sprawa skończy w sądzie, bo szef chce go zwolnić za to że wziął na mnie opiekę... I drugi rok z rzędu przed świętami zostajemy na lodzie. Nic tylko się zabić! ;(
po 2. nawet własnego dziecka nie umiem nakarmić. Nie potrafi się dossać do cycka, kupiłam te całe nakładki i młody potraktował to jak smoczek.. próbowałam bez nakładki go przystawić to jest jeszcze gorzej!!! jeden wielki płacz i jego i mój, nie potrafi złapać brodawki a ja nie wiem nawet jak mu pomóc, wyciągam sutki i dalej nic!
współczuję z tą pracą
ale pamiętaj że jak ty jesteś zestresowana to dzidziuś też to czuje

Cytat:
A ja jestem rozżalona ...... i zła... i sama nie wiem co jeszcze,,,
Termin OM mam na 6 grudnia .... jak we Wro chodziłam do lekarza to wyliczono mi na 15.12... to wg usg ...
no i co ? i doktorka mnie dziś nie pocieszyła wogóle. ... Szyjka niegotowa do porodu .... Prawie wogóle nieskrócona... brzuch nieopadnięty..... Wątpi, że urodzę do 6 ...
No i jak nic sie nie bedzie działo to 9.12 i 12.12 na ktg a jak dalej nic to 17.12 na wywołanie....

Extra ...... Niby do 6 jeszcze 7 dni to w sumie dużo no ale.... wolałabym usłyszeć, że już coś sie tam dzieje

na dodatek koło Laurki głowy pelno pępowiny jest no i oglądała to dość długo... na szczęście na szyji nie ma... no ale jak teraz juz tyle tej pępowiny jej sie koło głowy plącze a do porodu jeszcze hoho ..... mam nadzieję, że jednak się nie zaplącze....

Coś czuję, że też będę w tej ciąży chodzić jak słoń

Aha mała waży już 3190 gram oczywiście plus minus...U mnie +15 kg ...

wiesz że to się może zmienić z dnia na dzień także nie martw się

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Happy napisała że przerywają dzisiaj akcję bo nie ma efektów, jutro od nowa podają oksy. Najgorsze jest to że nie pozwalają Jej nic jeść od dzisiejszego poranka, bo "może się w nocy rozkręci".
Happy nie jest happy
Nie będę cytować Jej słów bo by mnie zablokowali, ale jest... zdenerwowana
nie dziwię się

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Hit sezonu - szyjka mi się skraca. Co prawda wypowiedz Pani Doktor dupy nie urywa ale zawsze jest się czego trzymać A więc się skracam ale jestem pozamykana. Wziąwszy pod uwagę odległy termin nic nadzwyczajnego.
Przytyłam znowu kg. A myślałam, że już się zastopuję. No ale wafelki z biedry robią jednak swoje
Ciśnienie w domu mam ok a w gabinecie jak zwykle 140/80 więc nadal mam się mierzyć.
Grzebnęła mi w zadku i boberku i pobrała ewentualnego paciora, tfu.
10.12 mam usg bo wg Pani Doktor będę miała dużego dzidziusia. A to, że brzuch mam mały nic nie znaczy
13.12 mam kolejną wizytę ale powiedziałam, że szykuję się na poród 12.12 więc wątpię. Jakby co mam se jeszcze siknąć i utoczyć trochę krwi przed.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Przychodzę napisać co u nas- bo dawno się nie odzywałam.
We wtorek byliśmy u pediatry na patronażu- Bartuś książkowo przybiera na wadze, jest zdrowiusieńki
Tylko niestety ma przestawiony dzień z nocą- w dzień śpi a w nocy nie
Tzn. są noce, kiedy budzi się tylko 3 razy- po 1, po 3 i o 5 na karmienie i dalej śpi. Ale są noce, kiedy prawie w ogóle nie śpi, a my razem z nim.
Na samym początku chodziłam jak zombie, ale po tych trzech tygodniach mój organizm chyba się przyzwyczaił do mniejszej ilości snu i normalnie funkcjonuję

Ale mimo tych nieprzespanych nocy- cudownie jest być mamą

no i oczywiście moje wielkie postanowienie, że Bartuś będzie spał w swoim łóżeczku od początku nie sprawdziło się- od początku śpi w naszym łożu

Moje drugie postanowienie- że nie dam mu smoczka też poszło w niepamięć, bo próbowałam mu podać smoczka parokrotnie, kiedy chciał cały dzień i noc być uwieszony na mojej piersi i po prostu trzymać ją sobie w buzi, ale jednak moje dziecko nie toleruje sztucznego smoczka (), woli moją pierś

25 grudnia będziemy chrzcić Bartusia, także teraz jeszcze pochłaniają nas przygotowania do tej pierwszej imprezy w jego życiu

Dzisiaj mieliśmy małą wojnę w dzień- Bartusia chyba brzuszek bolał. Prężył mi się ciągle i do tego mocno płakał. To chyba nie była kolka, bo nie miał twardego brzuszka. W pewnym momencie zaczęłam płakać razem z nim, bo nie wiedziałam już jak mam mu pomóc, ale zadzwoniłam do położnej, powiedziała mi co mam zrobić i w końcu poszedł jeden bączek, drugi, potem kupka i w końcu ulga
Okropne uczucie widzieć jak własne dziecko się męczy, a ty starasz się mu pomóc i nie zawsze wychodzi

Mój mąż sprawdza się super w roli ojca
W ubiegły weekend byłam parę godzin na zajęciach na uczelni, zostawiłam swoje mleczko i moich dwóch mężczyzn samych w domu. I jak wróciłam to doznałam szoku- w kuchni, łazience i pokojach porządek aż się błyszczało, pranie zrobione, dziecko nakarmione śpi, no szok
Na razie co drugi dzień razem kąpiemy Bartusia, TŻ od początku bez obaw przebiera go, zmienia pieluchę, "bawi" się z synkiem
Tylko w ostatnich dniach zamiast o 15 to do domu wraca o 20- bierze dodatkowe zlecenia No, ale cóż
fajnie że sobie tak radzicie i że synek zdrowy
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:28   #604
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Kaja urodziła sie o 5.00, 4010 kg, 58 cm, 10 punktów padam na twarz i czekam na śniadanie
Poród nie najgorszy- tylko parcie bolesna bo malutka rodziła sie na spidermana przez całe 2 godziny po porodzie doila mi cyce
Załącznik 5000910

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Smutno tu jakos . fajnie ze sobie pisujemy na facebooku ale jakos mam sentyment do tego forum . tu sie wszystko zaczelo a jakos teraz malo kto tu zaglada .. przestalo tetnic zyciem jak kiedys ..
to powiedz mi czemu ja codziennie jak się ogarnę to godzinę nadrabiam co napisałyście dzień przed po południu, po nocy i na drugi dzień rano
a fb to w ogóle nie mam już czasu czytać

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Byłam u gina - mały ma 3kg , a ja "jakby sie uparł" rozwarcie na palec. Pobrał wymaz na paciora - w pon wyniki. Juz mam na wizyte nie przychodzic, tylko "jesli dotrwam" na KTG 20 grudnia do szpitala do niego. Małey jest już gotowy, wody ok, łozysko tez, no generalnie nic szczegolnego.
BOJĘ SIĘ......
Stary 2012-11-30, 12:33   #605
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Dzwoniłam do gin i umówiona jestem do niego na oddział na ktg 5.12;-) Juz się nie mogę doczekać czy coś tam wyjdzie
Stary 2012-11-30, 12:34   #606
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

hej GRATULUJĘ nowym mamusiom

Właśnie zrobiłam naleśniki z jabłkami i wyszły mi Pychotka Zostawiłam nawet dla męża trochę ;-)
Dziękuję za przepis

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
z usg 25.12
z om 24.12
z wizji położnej 19.12
z wizji mojej 12.12

ale masz wybór

A ja mam w karcie ciąży 23.12, z usg z 13tyg mam 25.12, a z moich wyliczeń wychodzi między 24 a 26.12. Ale nie rezerwuje żadnej daty bo się jeszcze rozczaruję. Moja kuzynka mi jeszcze powiedziała żebym w ogóle to nastawiała się na styczeń (to może wtedy urodzę szybciej)

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dla szpitala i do wywołania od kiedy liczyć to chyba najważniejszy jest termin z karty. Ja na każdym usg miałam inny od 8 do 16 grudnia. Teoretycznie najwieksza sprawdzalnosc ma któreś tam usg chyba te ok 13 tyg i miałam wtedy 8, na karcie mam 12 i dopiero wtedy idę na ktg.

Miałam jechac do tego CH ale jednak chyba strach jest większy, w ogóle na poniedziałek maz mnie na zmianę opon zapisał...jak ja sie wtocze do tego wulkanizatora jak sama wyglądam jak michelinek, moze zaproponuje mi wymianę oponki
Wzięłam sie za porządki i przekładam rzeczy w szafkach...i znalalam schowana stertę spodni..chyba czas je gdzies na wierzchu położyć

Ja nie wyciągam jeszcze starych spodni, bo ostatnio to nawet jedne ciążowe stały się ciasne
Stary 2012-11-30, 12:34   #607
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
dzika_kaka, na kiedy masz termin?
Powiem wam z tymi terminami to dziwne jest. Połozne w szpitalu mówiły mi że to się liczy data miesiączki, plus 7 dni, minus 3 miesiące. Czyli u mnie: 12.03(om) +7 dni, -3 m-ce , czyli wychodzi 19.12. Ale gin patrzyła na takim śmiesznym kółeczku i tam wyszło 17.12. Z usg wychodzi 23-24.12.
A fakt jest faktem, że jak dzidziol zadecyduje to wyjdzie i tyle będziemy mieć do gadania

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Udalo mi sie wejsc:d
A wiec siedze sobie w kolorowym pokoiku na czerwonej sofie. Mam jeszcze ponad pol kroplowki oxy. A jestem taaaaaaka glodna. Popodpisywalam juz papiery na badania malej i na wybor przychodni. Skurcze na ktg wyskakiwaly a ja ich nie czulam wogole!
Byla cc i dzidzi 4600 wazyl i go przy mnie myli mierzyli i sie poplakalam ... Ooo wlasnie kolejne sie urodziło. Dzis niby ja tez moze bd rodzic. OBY
cały czas trzymam!!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:37   #608
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Udalo mi sie wejsc:d
A wiec siedze sobie w kolorowym pokoiku na czerwonej sofie. Mam jeszcze ponad pol kroplowki oxy. A jestem taaaaaaka glodna. Popodpisywalam juz papiery na badania malej i na wybor przychodni. Skurcze na ktg wyskakiwaly a ja ich nie czulam wogole!
Byla cc i dzidzi 4600 wazyl i go przy mnie myli mierzyli i sie poplakalam ... Ooo wlasnie kolejne sie urodziło. Dzis niby ja tez moze bd rodzic. OBY
nie rycz bedziesz ryczeć przy swojej hehehe
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Noooooooo........
Za godzinę idę do tego gina, mam nadzieję, że mnie przyjmie, bo nie byłam zapisana..

Jak się okaże, że to poród, to i tak zaczekam na tż aż z pracy wróci
Sama do szpitala nie jadę

Cytat:
Dzwoniłam do gin i umówiona jestem do niego na oddział na ktg 5.12;-) Juz się nie mogę doczekać czy coś tam wyjdzie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Powiem wam z tymi terminami to dziwne jest. Połozne w szpitalu mówiły mi że to się liczy data miesiączki, plus 7 dni, minus 3 miesiące. Czyli u mnie: 12.03(om) +7 dni, -3 m-ce , czyli wychodzi 19.12. Ale gin patrzyła na takim śmiesznym kółeczku i tam wyszło 17.12. Z usg wychodzi 23-24.12.
A fakt jest faktem, że jak dzidziol zadecyduje to wyjdzie i tyle będziemy mieć do gadania

cały czas trzymam!!
mi też na kółeczku lukała...
nie wiem ..... u mnie OM 1.03

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:38   #609
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

jeszcze tylko kurze w jednym pokoju i bedzie wszystko. ale trzeba najpierw trochę posiedzieć odpocząc bo coś mała mi się w dole brzucha kokosi

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

u was też tak ciemno ?
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:39   #610
emylka86
Zakorzenienie

dobra ja muszę się zdrzemnąć, wyjścia nie ma...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:40   #611
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość

a o to mój bebzol. w ostatnich dniach mi go bardzo wywaliło.
I pajacyk na wychodne ze szpitala

Cytat:

Witam się zaczynając 40 tydzień...

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Widzę, że sporo z nas może już się szykować do porodu Ja wczoraj byłam na ostatniej wizycie, przez cały czas miałam brzuch twardy jak kamień, zresztą od kilku dni tak mam...a główka Małej tak nisko, że już nawet ginka nie mogła podać mi jej wagi...wiem tylko tyle, że na pewno ma więcej niż 3200 (przynajmniej tak było 3 tygodnie temu ). Ginekolog uznała, że mogę nawet nie dotrwać do grudnia!!!
A ja mam tylko nadzieję, że Malutka poczeka jeszcze chociaż tydzień, bo oczywiście znowu mam grzybka i zależałoby mi aby zdążyć się wyleczyć...ginka stwierdziła, że niestety może się to nie udać

oby się wyleczył

Cytat:
Apropo o 9.38 Ausente napisała, że podpinają ją pod oxy także.... macie trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Wstawiam zdjęcie mojego smerfa
jaki kochany

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

A my dzisiaj 38
tak
razem z Panią Jasiową i nini_b
Stary 2012-11-30, 12:41   #612
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

cały czas trzymam!!
ja myślę ze teraz juz nie ma co gdybac o dniu bo i tak dziecię zrobi jak zechce... mi sie wahają terminy między 7 a 15 grudnia... i biorę ten z OM bo i tak na to patrzą w szpitalu... u mnie OM 10.03

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:42
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:42   #613
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

u was też tak ciemno ?
u mnie po prostu szaro - bywało ciemniej

Stary 2012-11-30, 12:44   #614
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Apropo o 9.38 Ausente napisała, że podpinają ją pod oxy także.... macie trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Mnie dziś mój Mikołajek dał popalic. Co godzinę się budził. Jak go do pirsi dostawiałam to trochę possał i w kimono Całą noc tak. Teraz mi w końcu zasnął

Wstawiam zdjęcie mojego smerfa
słodziak ale Mikołaje mają chyba to do siebie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ale mnie spanie bierze! tragedia!!!
mnie też

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

to powiedz mi czemu ja codziennie jak się ogarnę to godzinę nadrabiam co napisałyście dzień przed po południu, po nocy i na drugi dzień rano
a fb to w ogóle nie mam już czasu czytać
:
ja też ostatnio nie mogę ogarnąć

Cytat:

[/COLOR]u was też tak ciemno ?
paskudnie

biorę się za obiadek dla tż. Mnie mamusia zrobiła krupniczek, ale mój tż przez ten czas co byłam w szpitalu schudł i jak patyk wygląda. Prosto z pracy jechał do mnie i nie jadł

a mój Miki dzisiaj kończy tydzień ale zleciało
Stary 2012-11-30, 12:44   #615
T'ai
Zakorzenienie

dziecko mi się uspokoiło
bo od tego ktg w środę jak wpadło w szał to aż mnie brzuch bolał tak się wiercił , w nocy ze środy na czwartek nic nie spałam

a dzisiaj? nie mogłam uwierzyć
byłam raz siusiu i to dopiero o 6!!!! spałam do 10!!!

i nadal mam jakiś przypływ energii
Stary 2012-11-30, 12:46   #616
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze tylko kurze w jednym pokoju i bedzie wszystko. ale trzeba najpierw trochę posiedzieć odpocząc bo coś mała mi się w dole brzucha kokosi

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

u was też tak ciemno ?
u mnie normalnie jak na razie... ani szaro ani jasno... nijak ale pogoda

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
dziecko mi się uspokoiło
bo od tego ktg w środę jak wpadło w szał to aż mnie brzuch bolał tak się wiercił , w nocy ze środy na czwartek nic nie spałam

a dzisiaj? nie mogłam uwierzyć
byłam raz siusiu i to dopiero o 6!!!! spałam do 10!!!

i nadal mam jakiś przypływ energii
ja tak miałam wczoraj... no perfekcyjna po dupie by mnie całowała jakby widziała jak sprzatam i co?? przeforsowałam się... i kolejna nocka taka jak zwykle plus do tego przeziębienie
Stary 2012-11-30, 12:46   #617
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ausente odeszły wody !!!!!!!!!!!!!!! I bolą ją skurcze

Stary 2012-11-30, 12:48   #618
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

oby się wyleczył

jaki kochany

tak
razem z Panią Jasiową i nini_b

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
wreszcie!!!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-11-30, 12:49   #619
MiciaKicia
Zakorzenienie

Coś ten wątek roi się od przenoszonych ... za duży falstart był bo już od sierpnia ehjeje

Stary 2012-11-30, 12:49   #620
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-11-30, 12:50   #621
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Mąż pojechał po pieluchy ciekawe czy dobre kupi

P

Szymonek
Stary 2012-11-30, 12:51   #622
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Coś ten wątek roi się od przenoszonych ... za duży falstart był bo już od sierpnia ehjeje
u wrzesniówek chyba tyle nie było, bo tu w sumie co druga przeterminowana
Stary 2012-11-30, 12:51   #623
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
oj to dobrze.... bo mój niestety jakby miał czekać to teraz do 2 w nocy... więc wątpię czy byłby taki cierpliwy...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Jagna jak tam papciochy??
Papciochy się kończą. Tłumaczyłam się wczoraj już że trzy podejścia miałam, bo modyfikowałam cały czas i dlatego tak długo. Zaraz wam wrzuce fotkę jednego, drugi jest w fazie końcowej.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dobra... ide się szykować, bo nie dojdę do gina..
Paaa

Cytat:
Wiem, też to słyszę ale mam nadzieję ze się nie dam. jedna koleżanka też mi się zwierzała że jak słyszała takie "pocieszające" teksty w ciąży to powiedziała sobie że zrobi wszystko żeby tak to nie wyglądało. I co? Jak mały skończył miesiąc to zaczęła wychodzić sama, a to na zakupy, a to na ploty, wiadomo nie na długo ale zawsze coś. Z mężem się dogadali także nie było problemu. Liczę się z tym że na początku będzie pewnie różnie, że mały po prostu nie da mi wyjść (bo np. cay dzien będzie chciał przy cycu) ale myślę że z czasem po prostu sama stwierdzę że mam dosyć i będę musiałą wyjść. Ale z kolei inna znajoma mówiła że jej najlepiej było w domu z maluszkiem i zupełnie przestały ją interesować wyjścia i jakieś tam spotkania ze znajomymi. Także trzeba słuchać siebie i jakoś będzie
Właśnie. Ja bym chciała nie zwariować i sie nie zamknąć w domu na cztery spusty, nie zapuścić nóg i pach, i jakoś wrócić do społeczności, ale z drugiej strony, jak mnie to uszczęśliwi, to co robić

Cytat:

u was też tak ciemno ?
ooooo też poodkurzam, bo moje czarne meble się popielate zrobiły
Rano miała cudne słoneczko, nawet okna pootwierałam, a teraz dupa - ciemno i szaro :|

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dobra ja muszę się zdrzemnąć, wyjścia nie ma...
Słodkich snów.
Ide obiad mamie zrobić, coby przed pracą zjadła. Narka!!!!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:52   #624
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Co za diabbeł mnie podkusił i kazał sie napić soku pomarańczowego
Przeklęta zgago ODEJDŹ!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Stary 2012-11-30, 12:52   #625
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zeżarłam dzieciowi połowę czekoladek z kalendarzyka adwentowego, myślicie że się kapnie?? hyhy dobrze, że ma drugi
Stary 2012-11-30, 12:53   #626
MiciaKicia
Zakorzenienie

happy_eve (Ewa 24 lata) Synuś tp 20.11.2012 (Tymon)
Mystiquee (Marta 24 lata) Synuś tp. 21.11.2012
Oliweczka1985 (Ola 27 lat) Synuś tp. 21.11.2012 (Mateusz)
ausente
(Aneta, 22 lata) Córeczka tp 22.11.2012 (Amelia) -----> DZIŚ
Doro (Dorota 32 lata) Synuś tp. 25.11.2012 (Adam) ------> poszukiwana?
fasolka124578 (Klaudia 25 lat) Synuś tp 25.11.2012 (Oliwier) ---------> poszukiwana?

a reszta? jak to tam wygląda?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
zeżarłam dzieciowi połowę czekoladek z kalendarzyka adwentowego, myślicie że się kapnie?? hyhy dobrze, że ma drugi

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:54
Stary 2012-11-30, 12:53   #627
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
co za matka

P

Szymonek
Stary 2012-11-30, 12:53   #628
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Co za diabbeł mnie podkusił i kazał sie napić soku pomarańczowego
Przeklęta zgago ODEJDŹ!!!!!!!!!!!!
mniaaaaaam ja sobie juz z miesiąc obiecuję że kupię siateczkę pomarańczy i zrobię soczek i co... i nic... na gadaniu pozostało
Stary 2012-11-30, 12:54   #629
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
mniaaaaaam ja sobie juz z miesiąc obiecuję że kupię siateczkę pomarańczy i zrobię soczek i co... i nic... na gadaniu pozostało
ja też taki wyciskany samemu

P

Szymonek
Stary 2012-11-30, 12:55   #630
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
co za matka
trzeba się dzielić niech sie uczy

z resztą to taki mały cfaniak że szok.... jak juz nie chce czegoś zjeść albo mu nie smakuje to wiecie co mówi??? Że Nikusiowi trochę zostawił, więc czekoladki też poszły na jego konto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości