Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 11:34   #4561
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Na początku do sypialni na pewno.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:36   #4562
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożeganać. Wczoraj przed wizytą zaczeło sie plamienie, beta nieznacznie spadła, lekarz nie znalazł pecherzyka na usg. Dziś juz jest krew .... Spokojnych 9 miesiecy, będę waś śledzić a ja nie trace nadziei, udalo sie teraz uda się póżniej
strasznie mi przykro... trzymaj się
Stary 2012-12-20, 11:39   #4563
La_Mezcla
Wtajemniczenie

super brzusio moj nadal spozywczy a wczoraj byly 3 male kawalki pizzy i pije kole ale juz koncze butelke i wiecej nie kupie ale jakos tak mialam ochote .. a musztarda dalej rzadzi .. a i jeszcze uwielbiam soki wisniowe
Stary 2012-12-20, 11:40   #4564
Neni1984
Zakorzenienie

Napisałam wczoraj widaomość prywatną do katarzynkajg, ale zero odzewu
Stary 2012-12-20, 11:44   #4565
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Biedna ( ja pije rano słabą kawę - niestety nie mogę bez niej żyć a nie odrzuca mnie jeszcze Herbatke jakąć owocowa soki wyciskane-pomarańcz, marchew i ew. wode z syropem. Pije bardzo mało jak na potrzeby wiec ratuje sie wszelkimi zupami ale jak ty biedactwo w kuchni nie wytrzymujesz .......
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzoan ja pije tak jak przed ciążą, czasami mam napady, że mocno mi się chce i wtedy wypijam więcej płynów, nie koniecznie wodę. Uwielbiam INKĘ karmelową z mlekiem i mogłabym tylko to pić.
Chciałabym zupami sobie uzupełnić płyny, ale mnie odrzuca, nie gotuje nawet dla męża.
No właśnie ja tak testuję różne napoje licząc na to, że na któregoś smaka dostanę i będę mogła doić z chęcią przez jakiś czas. Ale nic mi nie podchodzi, a jak stoję w sklepie przy pólkach z sokami, to co smak, to mnie wykrzywia i kompletnie nie mam ochoty nawet spróbować.. nie wiem, może przetestuję herbaty smakowe albo kawę inkę..już myslałam nawet o koktajlach z bananem czy kiwi..takich orzeźwiających..ehh

Cytat:
Przyszłam się pożeganać. Wczoraj przed wizytą zaczeło sie plamienie, beta nieznacznie spadła, lekarz nie znalazł pecherzyka na usg. Dziś juz jest krew .... Spokojnych 9 miesiecy, będę waś śledzić a ja nie trace nadziei, udalo sie teraz uda się póżniej
Przykro mi..bardzo.. I na pewno będzie tak jak mówisz- udało się teraz, uda się później..

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a tak przy okazji pytania myslicie ze dziecko w lozeczku odrazu po urodzeniu nie moze miec zadnej podusi ani kocyka.tylko sam "plaski"materac?ostat nio slyszalam.ze.to moze sie cos stac...(kocyk na materac zeby bylo miekko bo przykrywac chybaozna?)
Co do podusi, to te dla dzieciaczków są zupełnie płaskie, niewiele wkładu mają..przynajmniej taką podusię miała moja siostra od urodzenia. Niewiele pod główką i połową tułowia dodawała..dziecko i tak leżało praktycznie na płasko..to tak jakby poszewkę od poduszki podłożyć, takie to było płaskie.
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 11:48   #4566
fiazo
Zakorzenienie

ładny brzusio i bardzo szczupła jesteś

u nas dzidzia będzie z nami w sypialni, jak się dorobimy m3 to będzie miała swój pokoik

idę na szkolenie w firmie 12-16 nie wiem jak wytrzymam eh
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:11   #4567
roxy20
Raczkowanie

Ja tez już mam mętlik od oglądania tych ofert wózków, mi się strasznie podoba x-lander(ale cena), na początku też chcemy żeby łóżeczko było u nas, ale jeszcze zobaczymy jak to będzie.
Dobry pomysł z tym osobnym fotelikiem, bo też dużo jeździmy i lepiej lepszy żeby maluszkowi było wygodniej
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:28   #4568
tweedledee
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny, wy już o fotelikach i wózkach Szybko leci
Ale skoro jest ten temat, to my akurat bardzo dużo jeździmy i na pewno będziemy kupować od początku porządniejszy fotelik. To akurat jest jedna z tych rzeczy, na której nie mam zamiaru oszczędzać, bo chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby mojemu dziecku coś się stało, bo kupiłam gorszy fotelik

Łóżeczko też będziemy mieć w sypialni, bo tak jest po prostu wygodniej. Mam ambitny plan ustawienia go zaraz koło naszego łóżka, tak żebym się wybitnie nie nadwyrężała przy wyciąganiu małego Dobrze, że mamy w miarę duży pokój, to jakoś postaram się to porozmieszczać.
Stary 2012-12-20, 12:33   #4569
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja mam plan łóżeczko postawić w pokoju dziecka, ale nie wiem czy mi się to uda.
ale będę się starać jak najszybciej uczyć dziecko spać samodzielnie.
to jest plan, ale znając życie nie będę umiała się odczepić od dziecka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:35   #4570
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My nie mamy sypialni. Mam 2 pokoje, jeden duży i jeden mały, który od początku był z założenia dziecięcy.
Śpimy w tym dużym, ale jak dziecko się urodzi, to się przeniesiemy bądź tylko ja się przeniosę na jakiś czas do małego. Na początku będę chciała spać obok dziecka (albo z nim). A co do TŻa, to będzie zależało od niego, czy będzie się wolał wyspać czy spać z nami
Wiem, że moje rozwiązanie jest mało popularne (takie rozdzielenie się), no ale nie widzę innego za bardzo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:39   #4571
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38224144]My nie mamy sypialni. Mam 2 pokoje, jeden duży i jeden mały, który od początku był z założenia dziecięcy.
Śpimy w tym dużym, ale jak dziecko się urodzi, to się przeniesiemy bądź tylko ja się przeniosę na jakiś czas do małego. Na początku będę chciała spać obok dziecka (albo z nim). A co do TŻa, to będzie zależało od niego, czy będzie się wolał wyspać czy spać z nami
Wiem, że moje rozwiązanie jest mało popularne (takie rozdzielenie się), no ale nie widzę innego za bardzo.[/QUOTE]
a tam mało popularne.
my też chyba będzie oddzielnie, bo mój tż chrapie i nie wiem czy dziecko będzie spać w takim hałasie.
dlatego napisałam wcześniej, że szybko będę się starała przenieść dziecko do jego własnego pokoju i łóżeczka

Stary 2012-12-20, 12:53   #4572
Neni1984
Zakorzenienie

A my mamy dwa pokoje: w jednym jest sypialnia, a drugi stoi nieumeblowany prawie.
Większość czasu spędzamy w kuchni, bo lubimy i jest duża. Planowaliśmy remont na wiosnę - kuchnię chcieliśmy połączyć z sypialnią tworząc salon z aneksem Już miałam całą wizję, ale potem zaszłam w ciążę i ... chyba na wizji się skończy.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a tam mało popularne.
my też chyba będzie oddzielnie, bo mój tż chrapie i nie wiem czy dziecko będzie spać w takim hałasie.
dlatego napisałam wcześniej, że szybko będę się starała przenieść dziecko do jego własnego pokoju i łóżeczka
U nas to ja chrapię, więc ... biedne dziecko Przyjdzie mężowi spać z bobasem
Stary 2012-12-20, 12:54   #4573
Konto usunięte

Cytat:
a tam mało popularne.
No u nas to będzie raczej spowodowane tym, że TŻ pozostanie na jakiś czas jedynym żywicielem rodziny i będzie się musiał wysypiać.
Ale mamy na tyle małe mieszkanie (niecałe 50 metrów, a pokoje naprzeciwko), że mam nadzieję, że nie będzie problemu większego z zostawianiem dziecka w swoim łóżeczku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 12:58   #4574
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

a wy łóżeczko dla dziecka wstawiacie do waszej sypialni?
czy w pokoiku dziecka??

Do naszej sypialni bo mamy tylko dwa pokoje-sypialnie i salon.
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:01   #4575
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Matko, tyle stresu natrafia na jakiś lekarzy konowałów - wolałabym już wiedzieć na czym faktycznie stoję, niż jakieś takie głupie gadania, domysły...trzymam za nią kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Ech szkoda gadać. A od początku ją ostrzegałam przed tą jej ginką bo słyszałam niezbyt pochlebne opinie na jej temat. No ale cóż, ja też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i się wyjaśni. Trzymam za nią kciuki mocno bo biedna nastraszona okropnie, że spać nie może z tego stresu.

Cytat:
Strasznie mi przykro. Trzymaj się dzielnie i myśl pozytywnie Następnym razem na pewno się uda.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Mi wczoraj wywaliło brzuch Równo z początkiem 10 tygodnia wg USG. Myślałam wczoraj, że to zwidy, ale dziś to samo i brzuch jest twardy i sprężysty, a jak się złapie za tłuszcz to jest tyle co zawsze.
Jest brzuszek!!! Chyba sporo urósł bo z tego co pamiętam na pierwszym Twoim zdjęciu był o wiele mniejszy

Cytat:
a wy łóżeczko dla dziecka wstawiacie do waszej sypialni?
czy w pokoiku dziecka??
My na pewno będziemy z dzidziusiem w jednym pokoju. Jakoś nie wyobrażam sobie inaczej. Tak będzie o wiele wygodniej, a ja nie będę się musiała stresować, że np. nie usłyszę płaczu dziecka z innego pokoju (mam twardy sen). A na razie mam dylemat gdzie będzie stało to łóżeczko

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:03   #4576
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ładny brzusio i bardzo szczupła jesteś

u nas dzidzia będzie z nami w sypialni, jak się dorobimy m3 to będzie miała swój pokoik

idę na szkolenie w firmie 12-16 nie wiem jak wytrzymam eh
Dasz rade,moze nie bedzie tak źle i czas szybciej zleci

My tez myslimy o większym domku ale na razie jakos damy rade.mamy 50 m i jak na razie miejsca starcza kazdemu.Wiadomo ze jak dziecko bedzie starsze czy dojdzie rodzenstwo to zacznie sie robic ciasno
Moj maz juz mowi o drugim dziecku a ja mu powtarzam zeby najpierw dał sie urodzic pierwszemu Facetowi to łatwo powiedziec: robimy jedno za drugim.Ale to nie on chodzi w dwupaku....to nie on ma wszystkie dolegliwosci itp,. to nie on rodzi i karmi....
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 13:09   #4577
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jest brzuszek!!! Chyba sporo urósł bo z tego co pamiętam na pierwszym Twoim zdjęciu był o wiele mniejszy
No jest, z dnia na dzień prawie mi wywaliło. Aż głupio tak, jeszcze chodzę i próbuję wciągać

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

My też mamy 50 m, ale o większym nie myślimy, bo jeszcze zostało nam 18 lat spłacania kredytu za to
Stary 2012-12-20, 13:16   #4578
dzoan
Zakorzenienie

My też łóżeczko wrzucimy do sypialni..tyle ze jeszcze jej nie posiadamy mamy salon z kuchnią i jadalnią, gdzie póki co śpimy. 1 osobny mały pokoik z przeznaczeniem dla dziecka i 2 pokój, który ma być sypialnią Teraz jak sie pospieszyliśmy z bobasem musimy zdążyć urządzić sypialnię, żeby z maluchem się tam przenieść, a jak troszkę podrośnie, to przeniesiemy go do małego pokoiku. Już ma pomalowane ściany na jaśniutki zielony, szafę sosnową i komódkę. Mam materiał na zasłonki, który ze 2 lata temu kupiłam w ikei i w przyszłości zrobię z niego zasłonki na okno dziecięcego pokoju
Nie chciałabym początkowo takiego maluszka zostawiać samego. Nie miałabym odwagi i stresowałoby mnie to, że w nocy nie mogę na nie zerknąć w każdym momencie.

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2012-12-20 o 13:18
Stary 2012-12-20, 13:18   #4579
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
My też łóżeczko wrzucimy do sypialni..tyle ze jeszcze jej nie posiadamy mamy salon z kuchnią i jadalnią, gdzie póki co śpimy. 1 osobny mały pokoik z przeznaczeniem dla dziecka i 2 pokój, który ma być sypialnią Teraz jak sie pospieszyliśmy z bobasem musimy zdążyć urządzić sypialnię, żeby z maluchem się tam przenieść, a jak troszkę podrośnie, to przeniesiemy go do małego pokoiku. Już ma pomalowane ściany na jaśniutki zielony, szafę sosnową i komódkę. Mam materiał na zasłonki, który ze 2 lata temu kupiłam w ikei i w przyszłości zrobię z niego zasłonki na okno dziecięcego pokoju
No to macie rewelacyjny układ pokoi - mój wymarzony. Niestety nie było nas stać na 3-pokojowe mieszkanie
Stary 2012-12-20, 13:22   #4580
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

My też mamy 50 m, ale o większym nie myślimy, bo jeszcze zostało nam 18 lat spłacania kredytu za to
My mamy 53m2..a kredytu jedynie 24,5 lat

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
No to macie rewelacyjny układ pokoi - mój wymarzony. Niestety nie było nas stać na 3-pokojowe mieszkanie
Ale ten jeden pokoik..przyszły dziecięcy jest naprawdę malutki.. ledwo 6 m2..na pojedyncze łóżeczko, szafę, komodę czy jakieś małe biureczko i to by było na tyle.. Można powiedzieć, ze wydzielony na siłę, ale ciepły i jasny za to

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2012-12-20 o 13:24
Stary 2012-12-20, 13:22   #4581
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny a ja wam powiem, ze jestem przerażona z jaką szybkością mi brzuch rośnie.
waga w miejscu stoi a ja już wyglądam na 5 miesiąc ciaży.
zrobiłam fotkę właśnie porównałam sprzed miesiąca i wyglądam jak balon.
masakra...

Stary 2012-12-20, 13:28   #4582
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja wam powiem, ze jestem przerażona z jaką szybkością mi brzuch rośnie.
masakra...
No to dawaj fotkę, na co czekasz
Tobie przynajmniej waga nie rośnie ... a mi rośnie za bardzo.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
My mamy 53m2..a kredytu jedynie 24,5 lat

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Ale ten jeden pokoik..przyszły dziecięcy jest naprawdę malutki.. ledwo 6 m2..na pojedyncze łóżeczko, szafę, komodę czy jakieś małe biureczko i to by było na tyle.. Można powiedzieć, ze wydzielony na siłę, ale ciepły i jasny za to
A nie da się w tym małym sypialni zrobić? Tylko łóżko i jakąś szafkę nocną.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Perse o której masz wizytę? Nie zaraz jakoś?? Mnie już stres łapie, a mam o 17.40
Stary 2012-12-20, 13:32   #4583
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja normalnie dziś szoku doznałam...
patrzcie na słonia

z tego wszystkeigo zadzownilam do mamy, a ona mowi mi ze ona tez ogromna byla, ze wszyscy mowili ze to blizniaki nosi,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg week 6 10male.jpg (23,5 KB, 81 załadowań)

Stary 2012-12-20, 13:35   #4584
Neni1984
Zakorzenienie

Ale fajny Na tym pierwszym to czym Ty się tam chwaliłaś
Stary 2012-12-20, 13:38   #4585
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
masakra...
Mój brzuchol za to wygląda jak zimowa oponka. zastanawiam sie kiedy będe pewna, ze to już ciżżowy brzuszek.. ciągle jest wzdęty..zaparcia psują efekt

Cytat:

A nie da się w tym małym sypialni zrobić? Tylko łóżko i jakąś szafkę nocną.
No właśnie nie bardzo..bo on nie jest w równy kwadrat czy prostokąt, tylko ma taką wnękę w połowie ściany, ze akurat szafa nam tam weszła i jest jakby w ścianę schowana ale na łóżko 2 osobowe nie dałoby rady wcisnąć, chyba że taki szer. 120 max. i ciasno by bardzo było:/ dlatego pokoik idealny dla jednej osoby..zwłaszcza małej
Stary 2012-12-20, 13:38   #4586
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Nani no zrobiłam pierwsze dla porównania, ale powiem Wam, że ja nie wiem co to będzie ze mna jeśli w takim tempie będę rosła.
aż się boję.
wychodzi na to, że już muszę się zacząć smarować kremami i oliwkami, bo jednak z dnia na dzień tego nie widać, ale rosę jak cholera

Stary 2012-12-20, 13:39   #4587
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
ja normalnie dziś szoku doznałam...
patrzcie na słonia

z tego wszystkeigo zadzownilam do mamy, a ona mowi mi ze ona tez ogromna byla, ze wszyscy mowili ze to blizniaki nosi,
Rzeczywscie różnicę widać Ładnie wygląda
Stary 2012-12-20, 13:39   #4588
Konto usunięte

Cytat:

Perse o której masz wizytę? Nie zaraz jakoś?? Mnie już stres łapie, a mam o 17.40

O 14.40.
Już nie wiem, co ze sobą zrobić ze stresu, dlatego zmykam.

Domcia super brzuszek Jak będziesz ta regularnie robić sobie fotki, będziesz miała fajną pamiątkę - jeszcze właśnie najlepiej w tej samej pozie i ciuchach, będzie super widać zmiany.
Stary 2012-12-20, 13:41   #4589
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38225128]O 14.40.
Już nie wiem, co ze sobą zrobić ze stresu, dlatego zmykam.

Domcia super brzuszek Jak będziesz ta regularnie robić sobie fotki, będziesz miała fajną pamiątkę - jeszcze właśnie najlepiej w tej samej pozie i ciuchach, będzie super widać zmiany.[/QUOTE]

Trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Nani no zrobiłam pierwsze dla porównania, ale powiem Wam, że ja nie wiem co to będzie ze mna jeśli w takim tempie będę rosła.
aż się boję.
wychodzi na to, że już muszę się zacząć smarować kremami i oliwkami, bo jednak z dnia na dzień tego nie widać, ale rosę jak cholera
A może masz bliźniaki?
Stary 2012-12-20, 13:44   #4590
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

A może masz bliźniaki?
nic nie wiadomo, na pierwszym skanie się dowiem.
w mojej rodzinie moja babcia i prababcia jest z bliźniaków.
także mozliwe, aczkolwiek chciałabym jedno, chyba nie jestem gotowa na 2 tak od razu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości