|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Na początku do sypialni na pewno.
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
super brzusio
moj nadal spozywczy a wczoraj byly 3 male kawalki pizzy i pije kole ale juz koncze butelke i wiecej nie kupie ale jakos tak mialam ochote .. a musztarda dalej rzadzi .. a i jeszcze uwielbiam soki wisniowe
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam wczoraj widaomość prywatną do katarzynkajg, ale zero odzewu
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I na pewno będzie tak jak mówisz- udało się teraz, uda się później.. ![]() Co do podusi, to te dla dzieciaczków są zupełnie płaskie, niewiele wkładu mają..przynajmniej taką podusię miała moja siostra od urodzenia. Niewiele pod główką i połową tułowia dodawała..dziecko i tak leżało praktycznie na płasko..to tak jakby poszewkę od poduszki podłożyć, takie to było płaskie. |
|||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
ładny brzusio i bardzo szczupła jesteś
u nas dzidzia będzie z nami w sypialni, jak się dorobimy m3 to będzie miała swój pokoik idę na szkolenie w firmie 12-16 nie wiem jak wytrzymam eh |
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez już mam mętlik od oglądania tych ofert wózków, mi się strasznie podoba x-lander(ale cena
), na początku też chcemy żeby łóżeczko było u nas, ale jeszcze zobaczymy jak to będzie. Dobry pomysł z tym osobnym fotelikiem, bo też dużo jeździmy i lepiej lepszy żeby maluszkowi było wygodniej
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, wy już o fotelikach i wózkach
Szybko leci ![]() Ale skoro jest ten temat, to my akurat bardzo dużo jeździmy i na pewno będziemy kupować od początku porządniejszy fotelik. To akurat jest jedna z tych rzeczy, na której nie mam zamiaru oszczędzać, bo chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby mojemu dziecku coś się stało, bo kupiłam gorszy fotelik ![]() Łóżeczko też będziemy mieć w sypialni, bo tak jest po prostu wygodniej. Mam ambitny plan ustawienia go zaraz koło naszego łóżka, tak żebym się wybitnie nie nadwyrężała przy wyciąganiu małego Dobrze, że mamy w miarę duży pokój, to jakoś postaram się to porozmieszczać.
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam plan łóżeczko postawić w pokoju dziecka, ale nie wiem czy mi się to uda.
ale będę się starać jak najszybciej uczyć dziecko spać samodzielnie. to jest plan, ale znając życie nie będę umiała się odczepić od dziecka |
|
|
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
My nie mamy sypialni. Mam 2 pokoje, jeden duży i jeden mały, który od początku był z założenia dziecięcy.
Śpimy w tym dużym, ale jak dziecko się urodzi, to się przeniesiemy bądź tylko ja się przeniosę na jakiś czas do małego. Na początku będę chciała spać obok dziecka (albo z nim). A co do TŻa, to będzie zależało od niego, czy będzie się wolał wyspać czy spać z nami Wiem, że moje rozwiązanie jest mało popularne (takie rozdzielenie się), no ale nie widzę innego za bardzo. |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38224144]My nie mamy sypialni. Mam 2 pokoje, jeden duży i jeden mały, który od początku był z założenia dziecięcy.
Śpimy w tym dużym, ale jak dziecko się urodzi, to się przeniesiemy bądź tylko ja się przeniosę na jakiś czas do małego. Na początku będę chciała spać obok dziecka (albo z nim). A co do TŻa, to będzie zależało od niego, czy będzie się wolał wyspać czy spać z nami Wiem, że moje rozwiązanie jest mało popularne (takie rozdzielenie się), no ale nie widzę innego za bardzo.[/QUOTE] a tam mało popularne. my też chyba będzie oddzielnie, bo mój tż chrapie i nie wiem czy dziecko będzie spać w takim hałasie. dlatego napisałam wcześniej, że szybko będę się starała przenieść dziecko do jego własnego pokoju i łóżeczka |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dwa pokoje: w jednym jest sypialnia, a drugi stoi nieumeblowany prawie.
Większość czasu spędzamy w kuchni, bo lubimy i jest duża. Planowaliśmy remont na wiosnę - kuchnię chcieliśmy połączyć z sypialnią tworząc salon z aneksem ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mamy na tyle małe mieszkanie (niecałe 50 metrów, a pokoje naprzeciwko), że mam nadzieję, że nie będzie problemu większego z zostawianiem dziecka w swoim łóżeczku. |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4575 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie mi przykro. Trzymaj się dzielnie i myśl pozytywnie Cytat:
Chyba sporo urósł bo z tego co pamiętam na pierwszym Twoim zdjęciu był o wiele mniejszy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez myslimy o większym domku ale na razie jakos damy rade.mamy 50 m i jak na razie miejsca starcza kazdemu.Wiadomo ze jak dziecko bedzie starsze czy dojdzie rodzenstwo to zacznie sie robic ciasno ![]() Moj maz juz mowi o drugim dziecku a ja mu powtarzam zeby najpierw dał sie urodzic pierwszemu Facetowi to łatwo powiedziec: robimy jedno za drugim.Ale to nie on chodzi w dwupaku....to nie on ma wszystkie dolegliwosci itp,. to nie on rodzi i karmi....
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- My też mamy 50 m, ale o większym nie myślimy, bo jeszcze zostało nam 18 lat spłacania kredytu za to |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
My też łóżeczko wrzucimy do sypialni..tyle ze jeszcze jej nie posiadamy
Teraz jak sie pospieszyliśmy z bobasem musimy zdążyć urządzić sypialnię, żeby z maluchem się tam przenieść, a jak troszkę podrośnie, to przeniesiemy go do małego pokoiku. Już ma pomalowane ściany na jaśniutki zielony, szafę sosnową i komódkę. Mam materiał na zasłonki, który ze 2 lata temu kupiłam w ikei i w przyszłości zrobię z niego zasłonki na okno dziecięcego pokoju![]() Nie chciałabym początkowo takiego maluszka zostawiać samego. Nie miałabym odwagi i stresowałoby mnie to, że w nocy nie mogę na nie zerknąć w każdym momencie. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-20 o 13:18 |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Można powiedzieć, ze wydzielony na siłę, ale ciepły i jasny za to
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-20 o 13:24 |
||
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja wam powiem, ze jestem przerażona z jaką szybkością mi brzuch rośnie.
waga w miejscu stoi a ja już wyglądam na 5 miesiąc ciaży. zrobiłam fotkę właśnie porównałam sprzed miesiąca i wyglądam jak balon. masakra... |
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie przynajmniej waga nie rośnie ... a mi rośnie za bardzo. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Perse o której masz wizytę? Nie zaraz jakoś?? Mnie już stres łapie, a mam o 17.40
|
||
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
ja normalnie dziś szoku doznałam...
patrzcie na słonia z tego wszystkeigo zadzownilam do mamy, a ona mowi mi ze ona tez ogromna byla, ze wszyscy mowili ze to blizniaki nosi, |
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajny
Na tym pierwszym to czym Ty się tam chwaliłaś |
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Nani no zrobiłam pierwsze dla porównania, ale powiem Wam, że ja nie wiem co to będzie ze mna jeśli w takim tempie będę rosła.
aż się boję. wychodzi na to, że już muszę się zacząć smarować kremami i oliwkami, bo jednak z dnia na dzień tego nie widać, ale rosę jak cholera |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O 14.40. Już nie wiem, co ze sobą zrobić ze stresu, dlatego zmykam. Domcia super brzuszek Jak będziesz ta regularnie robić sobie fotki, będziesz miała fajną pamiątkę - jeszcze właśnie najlepiej w tej samej pozie i ciuchach, będzie super widać zmiany.
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38225128]O 14.40.
Już nie wiem, co ze sobą zrobić ze stresu, dlatego zmykam. Domcia super brzuszek Jak będziesz ta regularnie robić sobie fotki, będziesz miała fajną pamiątkę - jeszcze właśnie najlepiej w tej samej pozie i ciuchach, będzie super widać zmiany.[/QUOTE]Trzymam kciuki!! ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej rodzinie moja babcia i prababcia jest z bliźniaków. także mozliwe, aczkolwiek chciałabym jedno, chyba nie jestem gotowa na 2 tak od razu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Szybko leci 

Równo z początkiem 10 tygodnia wg USG. Myślałam wczoraj, że to zwidy, ale dziś to samo i brzuch jest twardy i sprężysty, a jak się złapie za tłuszcz to jest tyle co zawsze.
Chyba sporo urósł bo z tego co pamiętam na pierwszym Twoim zdjęciu był o wiele mniejszy