Orbitrek - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-24, 01:10   #4801
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Szybko zrzucisz

Ja mam 4 tyg mniej niż Ty ale na szczęście jeszcze nic nie przytyłam No ale mam trochę ciałka, pewnie dlatego Zobaczymy jak będzie dalej

Również Wesołych Świąt życzę wszystkim
Ty także? Ojej co za wieści w takim razie Tym bardziej spaniałych świąt życzę Oliwko_ Tobie także
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 08:42   #4802
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ty także? Ojej co za wieści w takim razie Tym bardziej spaniałych świąt życzę Oliwko_ Tobie także

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 14:04   #4803
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
laisla dziękuję u mnie 5 kg na plusie i równe 4mc do porodu termin jest na 24 kwietnia

XxXJuSstiii klask i: gratuluję serdecznie !!! Wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka?/
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 14:06   #4804
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
laisla dziękuję u mnie 5 kg na plusie i równe 4mc do porodu termin jest na 24 kwietnia

XxXJuSstiii klask i: gratuluję serdecznie !!! Wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka?/

5 kilo to prawie nic dziewczyno! co się przejmujesz niektór w pierwszym trymestrze tyle przybierają raz dwa się tego pozbędziesz

ma być chłopiec a u Ciebie?

Stary 2012-12-24, 15:05   #4805
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

5 kilo to prawie nic dziewczyno! co się przejmujesz niektór w pierwszym trymestrze tyle przybierają raz dwa się tego pozbędziesz

ma być chłopiec a u Ciebie?
u mnie dziewczynka najważniejsze żeby dzieciaczki zdrowe były
XxXJuSstiii mnie może nie przerażają te kg bo większość idzie w brzuch i biodra nigdzie więcej nie widać ale rozstępy niby zawsze miałam prawidłowo nawilżoną skórę ale jednak nie było jej tyle i teraz musi się rozciągać no nic mała mi to z każdym dniem coraz bardziej wynagradza dziś mi zasadziła takiego kopniaka jeszcze tak mocno nie fikała nigdy a jak ma być jeszcze bardziej to dopiero będzie się działo
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 15:05   #4806
laisla
Zakorzenienie

Ale macie super dziewczynki..ja już niemal zapomniałam jak to jest (14 lat temu miałam takie święta z małą w pakiecie )
Wczoraj mój orbi jak na złość na święta odmówił posłuszeństwa Pedał się jakoś rozkręcil i śruba odpadła..mogę jeździć jedynie do tyłu bo wtedy się wkręca
Stary 2012-12-25, 16:41   #4807
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:
Ale macie super dziewczynki..ja już niemal zapomniałam jak to jest (14 lat temu miałam takie święta z małą w pakiecie )
Wczoraj mój orbi jak na złość na święta odmówił posłuszeństwa Pedał się jakoś rozkręcil i śruba odpadła..mogę jeździć jedynie do tyłu bo wtedy się wkręca
Dziewczynki gratuluję czyli niedługo mamusie powitaja dzieciaczki, ale fajnie
ja jeszcze dzieci nie mam i na razie nie planujemy, może w przyszłości

ja zaraz wskakuję na orbiego, trzeba się trochę rozruszać, dość siedzenia za stołem!
i jeszcze raz Wesołych!
Stary 2012-12-26, 12:25   #4808
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dziewczynka najważniejsze żeby dzieciaczki zdrowe były
XxXJuSstiii mnie może nie przerażają te kg bo większość idzie w brzuch i biodra nigdzie więcej nie widać ale rozstępy niby zawsze miałam prawidłowo nawilżoną skórę ale jednak nie było jej tyle i teraz musi się rozciągać no nic mała mi to z każdym dniem coraz bardziej wynagradza dziś mi zasadziła takiego kopniaka jeszcze tak mocno nie fikała nigdy a jak ma być jeszcze bardziej to dopiero będzie się działo
Gratuluję dziewczynki Ale to prawda, najważniejsze aby były zdrowe

Ja rozstępów nie mam jeszcze, nawet bym nie pomyślała, że do połowy jakieś się mogą zacząć pojawiać No ale zobaczymy jak dalej pójdzie Smaruję się dzielnie i liczę, że nie popękam za bardzo

Czekam z niecierpliwością na takie mocniejsze kopniaki
Cytat:
O kurcze :/ Mam nadzieję, że jakoś to naprawisz

Chyba też jutro na chwilę wskoczę na obrika

Stary 2012-12-29, 12:50   #4809
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Ja póki co tyję jeszcze 4 mc ale z dnia na dzień zaczynam coraz więcej przybierać na wadze więc te wszystkie średnie ile powinno sie przytyć są o rozbić.

Dziewczyny zdrowych i spokojnych świąt w gronie najbliższych.
Gratulacje!!! a 5kg na plusie to naprawdę nie jest dużo..a już połowę masz za sobą!

Cytat:
Szybko zrzucisz

Ja mam 4 tyg mniej niż Ty ale na szczęście jeszcze nic nie przytyłam No ale mam trochę ciałka, pewnie dlatego Zobaczymy jak będzie dalej

Również Wesołych Świąt życzę wszystkim
również gratulacje!

Cytat:
hyhyhy.. czyli tylko jazda do tyłu...

Ja was podpatruje, udzielałam się więcej kilka miesięcy temu, ale potem jakoś orbitrek został odstawiony na bok.. a teraz 14 tc i dalej was podpatruje, ale z zamierzeniem, ze po urodzeniu wracam do aktywnych cwiczen

Wszystkiego dobrego po świętach!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:02   #4810
zapalona
Przyczajenie

Dziewczyny a na jakich orbiterkach trenujecie?

W gazetce z biedronki zobaczyłam orbiterek za 400 zł z 5 kg kołem i zastanawiam się nad jego kupnem.

Myślicie że na orbiterku z tak małym kołem można schudnąć czy lepiej dołozyć i kupić np z 12, czy 15 kg kołem?

Nie chciałabym na niego przeznaczać zbyt dożo pieniędzy.

II cel (- 5 kg) : 52-51-50-49--48-47
zapalona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 13:03   #4811
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

również gratulacje!

Ja was podpatruje, udzielałam się więcej kilka miesięcy temu, ale potem jakoś orbitrek został odstawiony na bok.. a teraz 14 tc i dalej was podpatruje, ale z zamierzeniem, ze po urodzeniu wracam do aktywnych cwiczen

Wszystkiego dobrego po świętach!

Tobie również gratuluję

Ja miałam po świętach trochę pojeździć i co? Jak stał w kącie tak stoi

Stary 2012-12-29, 13:27   #4812
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

XXXjustii: dziękowac a w ciązy tez jezdzisz?

Galeria pazurkowa:
Stary 2012-12-29, 14:18   #4813
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
XXXjustii: dziękowac a w ciązy tez jezdzisz?
no jeszcze nie jeździłam bo się rozleniwiłam
lekarz powiedział, że mogę ale wiadomo, na mniejszym obciążeniu, krócej i wolniej

Stary 2012-12-29, 14:52   #4814
madziakicia
Raczkowanie

hej dziewczyny;]
powiedzcie mi czy na orbitreku mam szanse spalić tłuszczyk na udach i brzuchu,bo o te partie ciała najbardziej mi chodzi?? I jak powinien wyglądać taki trening? Podpowiedzcie,bo ja zielona w tym temacie a mam orbitrek w domu i chciałabym zacząć ćwiczyć
madziakicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 18:11   #4815
madziakicia
Raczkowanie

i powiedzcie mi jeszcze jedno: mam taki sprzęt jak tu na aukcji:
http://allegro.pl/orbitrek-mechanicz...904987127.html
i moje pytanie czy ćwicząc na tym będą jakieś rezultaty?.... :P
Stary 2012-12-29, 22:45   #4816
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze :/ Mam nadzieję, że jakoś to naprawisz

Chyba też jutro na chwilę wskoczę na obrika
Cytat:

hyhyhy.. czyli tylko jazda do tyłu...
Rozwiązałam to tak, że ustawiłam sprzęt tyłem tym samym jadę do przodu tylko z rękami nie bardzo mam co zrobić więc robię jakieś wymachy i rozciągania ramion w tył jak w callaneticsie chyba nawet poruszyłam jakies uśpione mięśnie tym sposobem bo czuję ramiona

Tobie także gratuluję..wspaniałe wieści

Cytat:
Napisane przez madziakicia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny;]
powiedzcie mi czy na orbitreku mam szanse spalić tłuszczyk na udach i brzuchu,bo o te partie ciała najbardziej mi chodzi?? I jak powinien wyglądać taki trening? Podpowiedzcie,bo ja zielona w tym temacie a mam orbitrek w domu i chciałabym zacząć ćwiczyć
Spalisz wszędzie tłuszczyk tylko musisz także zadbać o dietę bo sama jazda niewiele wskóra Mówią, że jeśli chodzi o spalanie tłuszczu to lepiej jeździć dłużej (niż pół godz.) na mniejszych obciążeniach ale dokładnie dziewczyny opisywały na wcześniejszych stronach wątku bo chodzi o to aby utrzymywać określony poziom pulsu w trakcie Warto zaopatrzyć się w pulsometr.
Rezultaty będą na Twoim sprzęcie również o ile nie będzie to słomiany zapał i polubisz te ćwiczenia oraz zdrową dietę

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-12-29 o 22:47
Stary 2012-12-30, 09:19   #4817
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
Rozwiązałam to tak, że ustawiłam sprzęt tyłem tym samym jadę do przodu tylko z rękami nie bardzo mam co zrobić więc robię jakieś wymachy i rozciągania ramion w tył jak w callaneticsie chyba nawet poruszyłam jakies uśpione mięśnie tym sposobem bo czuję ramiona

Spalisz wszędzie tłuszczyk tylko musisz także zadbać o dietę bo sama jazda niewiele wskóra Mówią, że jeśli chodzi o spalanie tłuszczu to lepiej jeździć dłużej (niż pół godz.) na mniejszych obciążeniach ale dokładnie dziewczyny opisywały na wcześniejszych stronach wątku bo chodzi o to aby utrzymywać określony poziom pulsu w trakcie Warto zaopatrzyć się w pulsometr.
Rezultaty będą na Twoim sprzęcie również o ile nie będzie to słomiany zapał i polubisz te ćwiczenia oraz zdrową dietę
Zapał mam i to duży,jestem stanowcza osobą i jak coś postanowię to tak jest,rok temu wzięłam się za siebie po porodzie i schudłam 14 kg,byłam na Ducanie(nie krzyczcie,świetnie się czułam na tej diecie,bardzo mi pasowała,schudłam 3 rozmiary),niedługo,tylko pół roku,robiłam badania kontrolne,wszystko było ok,więc zdrowotnie sobie krzywdy nie wyrządziłam...ale minęło już sporo czasu i 4 kg mi przybyło,chciałabym zrzucić 9kg(ważę teraz 69,a chciałbym 60)i przede wszystkim wymodelować troszkę ciało,szczególnie pupę,uda i ramiona.Czytam wasz wątek ale jestem dopiero na 89 stronie,ufff...
Tylko nie bardzo wiem,jaką dietę sobie ułożyć... :/
Czy możecie mi swoje przykładowe dzienne jadłospisy podać,będę miała się na czym wzorować??...Ja nie smażę,nie jem białego pieczywa,nie słodzę(słodzik),nie jem tłusto,nie lubię i nie jem ziemniaków,makaronu i ryżu.Zostały mi pewne nawyki żywieniowe po Ducanie,zresztą nie mogę jeść tych rzeczy bo cierpię na zespół jelita drażliwego a przy tym schorzeniu te produkty są niewskazane.
Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona,bardzo chciałabym być tu z Wami,wspierać i być wspieraną,bo czytam Was i widzę,że świetnie się wspieracie wspólnie i chudniecie,a to najważniejsze!!
Napiszcie mi dziewczyny te wasze dziennie jadłospisy,co jecie przez cały dzień,będę bardzo wdzięczna
A,zapomniałam napisać,wczoraj jeździłam pół godzinki
Pozdrawiam,miłego dzionka!!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

mam jeszcze twistera,któraś z Was również i na tym pocina,jeśli dobrze pamiętam?Tylko nie wiem jak sobie rozplanować te ćwiczenia,i na orbim i na twisterku?..... ;/
Stary 2012-12-30, 10:00   #4818
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zapalona Pokaż wiadomość
Dziewczyny a na jakich orbiterkach trenujecie?

W gazetce z biedronki zobaczyłam orbiterek za 400 zł z 5 kg kołem i zastanawiam się nad jego kupnem.

Myślicie że na orbiterku z tak małym kołem można schudnąć czy lepiej dołozyć i kupić np z 12, czy 15 kg kołem?

Nie chciałabym na niego przeznaczać zbyt dożo pieniędzy.
Witaj,
ja osobiście nie polecam tanich orbich. Ja za swojego pierwszego "no name" zapłąciłam coś ok 450 PLN, i jaki efekt? Rozleciał się i musiałam go wywalić. Spawy poszły a że był z tworzywa, którego nie dało sie ani potraktować spawarką, ani żadnym mega innym "scalającym" czymś... Polecam odłożyć sobie troche pieniążków, poczekać troszkę i kupić sprzęt na lata

Ja zainwestowałam (tzn. mój TŻ kupił mi "pod choinkę") orbi firmy Kettler model verso 109. Udało nam się kupić go troszkę taniej, normalnie kosztuje 1300 PLN, my daliśmy 850 PLN (przez allegro dotarliśmy do osoby, która przywozi sprzęt firmy kettler - jest to sprzęt powystawowy ale w 100% sprawny). Jedyny "mankament" to odbarwiony plastik - zamiast koloru czarnego w niektórych miejscach jest szary, ale to już wina formy wtryskowej u producenta obudowy.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
hej dziewczyny;]
Witaj
miałam właśnie z tym pytankiem zwrócić się do Dziewczyn, ponieważ poszperałam w necie, i na podstawie opisu na jednej ze stron "ułozyłam" swój trening i wygląda on tak:

5 minut - rozgrzewka na najniższym obciążaniu,
10 minut - nadal najniższe obciążenie,
następnie przeskakuję na poziom 2, 3, 4, 5, i 6 i na każdym z nich pedałuję po 5 minut (mam jeszcze poziomy 7 i 8 ale to już hardcore, wolę z tym poczekać aż wyrobię sobie kondycję)
później wskakuję na poziom środkowy, czyli poziom nr 3 i pedałuję 5 minut,
a na sam koniec przeskakuję na poziom nr 1 i pedałuję 10 minut.

Łączna długośc treningu to 55 minut, czyli całkiem ładny wynik jak dla mnie. Zapomniałam dodać, stosuję również spalacz tłuszczu.

Moje źródło: http://www.kamai.pl/blog/jak-cwiczyc...-zrzucic-wage/

Co o tym sądzicie Dziewczyny? Czekam na Wasze opinie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Zapał mam i to duży,jestem stanowcza osobą i jak coś postanowię to tak jest,rok temu wzięłam się za siebie po porodzie i schudłam 14 kg,byłam na Ducanie(nie krzyczcie,świetnie się czułam na tej diecie,bardzo mi pasowała,schudłam 3 rozmiary),niedługo,tylko pół roku,robiłam badania kontrolne,wszystko było ok,więc zdrowotnie sobie krzywdy nie wyrządziłam...ale minęło już sporo czasu i 4 kg mi przybyło,chciałabym zrzucić 9kg(ważę teraz 69,a chciałbym 60)i przede wszystkim wymodelować troszkę ciało,szczególnie pupę,uda i ramiona.Czytam wasz wątek ale jestem dopiero na 89 stronie,ufff...
Tylko nie bardzo wiem,jaką dietę sobie ułożyć... :/
Czy możecie mi swoje przykładowe dzienne jadłospisy podać,będę miała się na czym wzorować??...Ja nie smażę,nie jem białego pieczywa,nie słodzę(słodzik),nie jem tłusto,nie lubię i nie jem ziemniaków,makaronu i ryżu.Zostały mi pewne nawyki żywieniowe po Ducanie,zresztą nie mogę jeść tych rzeczy bo cierpię na zespół jelita drażliwego a przy tym schorzeniu te produkty są niewskazane.
Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona,bardzo chciałabym być tu z Wami,wspierać i być wspieraną,bo czytam Was i widzę,że świetnie się wspieracie wspólnie i chudniecie,a to najważniejsze!!
Napiszcie mi dziewczyny te wasze dziennie jadłospisy,co jecie przez cały dzień,będę bardzo wdzięczna
A,zapomniałam napisać,wczoraj jeździłam pół godzinki
Pozdrawiam,miłego dzionka!!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

mam jeszcze twistera,któraś z Was również i na tym pocina,jeśli dobrze pamiętam?Tylko nie wiem jak sobie rozplanować te ćwiczenia,i na orbim i na twisterku?..... ;/
Nie martw się, dukan to jedyna dieta, która na mnie działa hihihi
Stary 2012-12-30, 11:07   #4819
madziakicia
Raczkowanie

Stalovka- no właśnie,macie w swoich sprzętach jakieś tam poziomy a w moim jest tylko pokrętło + i - .... i wyświetlacz na którym moge ustawić,albo(nie jednocześnie):dystans,kal orie,szybkość... :/ i jak tu zaplanować trening,żeby był efektywny??? beznadzieja.. :/ kompletnie nie wiem...;[ wczoraj ustawiłam na czas,ćwiczyłam pół godziny,ale czy to było coś warte,nie wiem...;///

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

mam jeszcze jedno pytanie:czy od czasu do czasu jadacie zupki w kubek,takie gotowe?strasznie chce mi się czegoś gorącego napić,mam smaka właśnie na taką zupkę w kubek,ma tylko 63 kalorie...
Stary 2012-12-30, 13:17   #4820
madziakicia
Raczkowanie

doczytałam,że ta funkcja scan,którą mam służy do pokazywania tych wszystkich wartości(kalorii,dystansu i szybkości)co 5 sek.więc chyba takiego szajsu nie mam,koło zamachowe ma 5 kg,więc też spoko

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

fajny artykuł znalazłam:
http://www.cwiczeniafitness.pl/p/3/3...-eksperta.html
Stary 2012-12-30, 14:10   #4821
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

ahahah... dobre! jesteś pomysłowa!

Cytat:
no jeszcze nie jeździłam bo się rozleniwiłam
lekarz powiedział, że mogę ale wiadomo, na mniejszym obciążeniu, krócej i wolniej
też musze z lekarzem pogadac..na ile mogę sobie pozwolic

Galeria pazurkowa:
Stary 2012-12-30, 14:15   #4822
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
Stalovka- no właśnie,macie w swoich sprzętach jakieś tam poziomy a w moim jest tylko pokrętło + i - .... i wyświetlacz na którym moge ustawić,albo(nie jednocześnie):dystans,kal orie,szybkość... :/ i jak tu zaplanować trening,żeby był efektywny??? beznadzieja.. :/ kompletnie nie wiem...;[ wczoraj ustawiłam na czas,ćwiczyłam pół godziny,ale czy to było coś warte,nie wiem...;///

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

mam jeszcze jedno pytanie:czy od czasu do czasu jadacie zupki w kubek,takie gotowe?strasznie chce mi się czegoś gorącego napić,mam smaka właśnie na taką zupkę w kubek,ma tylko 63 kalorie...
Mój staroć miał też funkcję SCAN, i przeskakiwał co jakiś czas. W nowym mam wyświetlane czasowo wszystkie elementy, a poz spodem w "tabelce" wymienione aktualne wartości.

Ja własnie po 55 minutach, 18,5km, 422 kcal spalone. Spróbuj moją metodą? Choć bez programów może być ciężko...

A co do zupki - pozwalam sobie na rosołek, ale nie zjadam makaronu jak się odchudzam, wypijam samą wodę :p
Stary 2012-12-30, 14:22   #4823
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Mój staroć miał też funkcję SCAN, i przeskakiwał co jakiś czas. W nowym mam wyświetlane czasowo wszystkie elementy, a poz spodem w "tabelce" wymienione aktualne wartości.

Ja własnie po 55 minutach, 18,5km, 422 kcal spalone. Spróbuj moją metodą? Choć bez programów może być ciężko...

A co do zupki - pozwalam sobie na rosołek, ale nie zjadam makaronu jak się odchudzam, wypijam samą wodę :p
Tzn.chodzi Ci o te parametry które robisz,tak?czas,km i kalorie?hehe,jak dam radę... choć wczoraj 30 min na pełnym luziku wytrzymałam,to i dłużej pociągnę.... a ćwiczysz raz dziennie czy więcej??
Stary 2012-12-30, 20:54   #4824
madziakicia
Raczkowanie

ale tu pusto dziś... ;/
ja dziś zaliczyłam ostry trening: równo 60 min na orbim,10 na twisterku i 20 brzuszków,ale jestem happy
Stary 2012-12-30, 20:55   #4825
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu pusto dziś... ;/
ja dziś zaliczyłam ostry trening: równo 60 min na orbim,10 na twisterku i 20 brzuszków,ale jestem happy
pusto to było przez ostatnie tygodnie, teraz to ruch jak w Rzymie

za trening oby tak dalej!

Stary 2012-12-30, 21:01   #4826
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
pusto to było przez ostatnie tygodnie, teraz to ruch jak w Rzymie

za trening oby tak dalej!
dzięki jestem dumna z siebie,hehe

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

zastanawiam się ile kalorii spaliłam przez te godzinę bo mój licznik pokazał bzdurę:ponad 800 kalorii,ale wiadomo,pisałyście o tym....
Stary 2012-12-30, 21:05   #4827
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
ahahah... dobre! jesteś pomysłowa!

też musze z lekarzem pogadac..na ile mogę sobie pozwolic
No muszę jakoś ćwiczyć bo dieta ostatnimi dniami poszła także w odstawkę Byłam już na utrzymaniu wagi ale teraz z dwa kg trzeba będzie wyrzucić

Ja będąc w ciąży do 8 miesiąca jeździłam na rowerze, takim niestacjonarnym, co uważam nie było zbyt rozsądne

madziakicia to fajnie, że masz zapał Nie próbowałam nigdy dukana, wszyscy mi go odradzali, że podobno organizm wyniszcza. Doszłam do wagi, która mi odpowiadała metodą WR Mż, więcej ruchu, mniej żarcia Nigdy jakoś specjalnie nie planowałam posiłków, jedynie to aby było ich 5, każdy po ok 300kcal i aby w każdym były warzywa. To jakoś poskutkowało i staram się tak jeść nadal. Tylko niestety uwielbiam słodycze i gdy przychodzą jakieś uroczystości lub święta to po miesiącach odmawiania sobie nieco przesadzam z ciastem i innymi zakazanymi rzeczami ale cóż, w sumie od tego też są święta, umiem już panować nad wagą i mam ją uregulowaną od wielu miesięcy więc dwa kg w te czy wewte już nie wprowadza mnie w histerię

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
dzięki jestem dumna z siebie,hehe

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

zastanawiam się ile kalorii spaliłam przez te godzinę bo mój licznik pokazał bzdurę:ponad 800 kalorii,ale wiadomo,pisałyście o tym....
Na godzinę spala się ok 500, zależy oczywiście od tempa i obciążenia
Stary 2012-12-30, 21:06   #4828
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będąc w ciąży do 8 miesiąca jeździłam na rowerze, takim niestacjonarnym, co uważam nie było zbyt rozsądne
a no bo to nie było akurat co do roweru mam zakaz, jednak wstrząsy, można się przewrócić... nie nie ale wg mojego lekarza (i nie tylko mojego) orbitrek jak najbardziej jeśli wszystko jest ok

Stary 2012-12-30, 21:09   #4829
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
a no bo to nie było akurat co do roweru mam zakaz, jednak wstrząsy, można się przewrócić... nie nie ale wg mojego lekarza (i nie tylko mojego) orbitrek jak najbardziej jeśli wszystko jest ok
Jakoś dobrze się czułam więc nierozważnie pedałowałam bo brakowało mi ruchu, zresztą uwielbiam rower na świeżym powietrzu..no i 14 lat temu nie miałam orbitreka Choć teraz z pewnością nikomu w ciąży nie radziłabym jeździć na rowerze, również ze względu na wypadki, których nie zawsze można przewidzieć.
Stary 2012-12-30, 21:13   #4830
madziakicia
Raczkowanie

laisla,chudnie się na Ducanie super,waga mi szybko leciała i najadałam się do syta,dieta nie jest monotonna,korzystałam z oficjalnego forum ducana i pichciłam na całego,także pod tym względem super czułam się na niej bardzo dobrze,moje problemy zdrowotne minęły,nie brałam leków od gastrologa,z 79 kg schudłam na 65,ludzie mnie poznawali na ulicy,mąż zakochał się od nowa....takzę polecam,ale nie na długo,bo jak każda dieta jest szkodliwa na dłuższą metę,nie dostarcza wszystkich składników,trzeba robić wyniki kontrolne(krew,mocz i wątroba)i pić bardzo dużo wody,żeby odciążać nerki od białka...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości