|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kasę tracimy bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX
ja też!
to mnie nauczyło żeby nie oceniać jakiegoś lumpa na wejściu xD bo były tam same szmaty (dosłownie...poplamione, podarte) a tu nagle takie coś znajduje
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam to buta do pary znaleźć nie można, niby fajnych dużo, ale co z tego, skoro nie idzie znaleźć drugiego. A na wycenie za to, że znaczek Nike mają, to już cena jak w sklepie prawie A na tej górze ciuchów czułam się jak we śnie, wchodzisz, a tam wieeeelka góra ciuchów- niby marzenie każdej buszującej po sh, ale ciężko coś znaleźć. Chociaż jedna wizażanka to wstawiała wcześniej stamtąd super rzeczy, udawało jej się fajne wygrzebać . Ja wolę swoje mniejsze lumpki, choć są oblegane przez handlary
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie. Góra jak ze snu, ale jej zawartość i "towarzystwo" jak z koszmaru. Ja trafiłam chyba na dzień dostawy jakiś, bo handlar było od groma. Czołgały się po tych stertach, wyrywały sobie jednego buta z ręki... no masakra. Do tego artusa na pewno już nie wrócę. Chciałam za to pójść do tej hali z wieszakami, ale skoro ceny takie tragiczne, to odpada
poczekam na jakieś wolne i wrócę do swojego lumpka, chociaż znowu podnieśli tam ceny i w dniu dostawy jest wszystko po 10 zł.
|
|
|
|
#424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rewelacja! Praktycznie wszystko mi się podoba Cytat:
|
||||||
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
ceny podnieśli w moim ulubionym lumpku ale w Krośnie
![]() Jak teraz w artusie to nie wiem, bo też dawno nie byłam, ale jak byłam to już wtedy było drogo
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja tak niesmialo pokaze niektore z moich zdobyczy z kilku ostatnich zakupów
)) przeglądam Wasz wątek, już jakiś czas, ale nigdy nie miałam odwagi by pokazać coś swojego, jak oglądałam Wasze perełki!1.beżowy, warkoczowy, długi sweter, na guziki, Atmosphere - 12 zł 2.czarny, dwurzędowy grzybek (zdjęcie rozjaśnione) Atmosphere - 2 zł 3.Jeansowa koszula, taki zwyklaczek - nieznana firma - 2 zł 4.flanelowa koszula w kratę, z żywych kolorach, nieznana firma - 2 zł 5.musztardowy basic z rękawkiem 3/4 Dorothy Perkins - 2 zł 6.krótka bluzeczke, fluo pomarańcz (kupiłam z zamiarem noszenia na siłownię) Atmosphere - 2 zł 7.karmelowo-granatowy pasiak, ze szlufkami, F&F - 2 zł 8.granatowa tunika w kwiaty, w wycięciem i kokardą na plecach, Dunnes 9.kwiatowa bluzeczka z koronkową wstawką River Island 10.brudno różowa bluzka bez rękawów, z kołnierzykiem, zapinana na guziki, z tyłu dłuższa Atmosphere za 8,9 i 10 zapłaciłam razem 21 zł
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822038<- ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822261 <-kosmetyki http://pannakolczykowa.blogspot.com <-- blog Edytowane przez Nana93klb Czas edycji: 2013-01-05 o 14:37 |
|
|
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#429 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka sztuk ode mnie, ktore mialam pod reka
1/2. Złom z Reserved, Mohito itp ok. 20 zl 3. Pasek do kurtki Miss Selfridge, 5 zl 4. Buty, czarne skorzane - 5 zl, bezowe lakierowane balerinki Mohito - 9 zl, rozowe House - 9 zl 5. Ramoneska w kolorze kawy z mlekiem Miss Selfridge - 3 zl, byla popisana dlugopisem i chyba dlatego nikt jej nie chcial, zmywacz do paznokci zalatwil sprawe 6. Plaszczyk HM - 5 zl 7. Parka - 5 zl 8. Szara kurtka z listkami na ramionach - 10 zl W przyszlosci postaram sie o fotki bardziej "tresciwych" ciuszkow
|
#431 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jestem tu nowa
) tez uwielbiam sh ale mam pytanie czy znacie jakies godne polecenia internetowe sh bo w moim miescie sie strasznie popsuly lumpeksy i dlatego pytam
|
|
|
|
#432 |
|
❤ bee happy ❤
|
A oto moje zdobycze :
1. Już jakiś czas temu kupiony satynowy szlafrok firmy George - 14 zł 2. Sweter ombre New Look , zdjęcia nie oddają jego uroku 3/4. Biały sweterek z perełkami , na żywo wygląda znacznie lepiej, co najlepsze żadna perełka nie jest oberwana, a są również przy rękawach - 10zł 5. Koszulka do spania Secret Possessions - 4,50zł
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jak tyle chodzę po lumpkach, to nigdy nie udało mi się spotkać fajnych pasków w stylu tego Twojego, a przydałby się
|
|
#435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Gumisiek007 Czas edycji: 2013-01-06 o 21:49 |
||
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam takie pytanko. czy kupujecie w galeriach? czy jedynie w sh? szalejecie na wyprzedażach? niby są promocje ale za bluzke dać 30zł? za tyle to ja mogę mieć kilka
ostatnio wszystko przeliczam ile bym kupiła za daną kwotę. chyba jestem nienormalna chyba straszna sknera się ze mnie zrobila odkąd chodze do sh xd
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba już całkiem odpuszczę sobie zakupy w "normalnych" sklepach, bo szkoda mi kasy
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba dużo dziewczyn tak ma, że przelicza na ilość kupionych w sh, na kilogramy ciuchów, które mogłyby mieć. Nie czuję się sknerą prze to. Ogólnie wydaje mi się, że gubię się w galeriach, męczę się chodzeniem po tych kolosach, tłumem ludzi. A o dziwo, handlary w lumpie mnie nie męczą
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam za to ostatnio w H&M w Zakopanem, przeraziła mnie sterta ciuchów na podłodze i ceny. Co z tego, że wyprzedaże, jak w lumpie i tak taniej. Kupiłam jedynie trampki, bo niestety w moim SH nie ma fajnych butów.. |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do normalnych sklepów chodzę tylko po buty, ale to też nie do galerii tylko do małych sklepików "na mieście". W galeriach zaglądam tylko do spożywczych i drogerii
![]() I mam tak samo - np. potrzebuję czarny klasyczny sweter - jak już się zmuszę i pójdę do galerii, znajdę coś mniej więcej w podobnym klimacie, to zaraz myślę "za 79 zł to ja bym miała conajmniej 8 szmatek". I na tym się moje kupowanie kończy
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po prostu nie mam w okolicy takiego lumpa, w którym ubrałabym się od góry do dołu.
|
|
|
|
|
#442 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
zreszta ja umiem wyszukac w sh tylko koszule, ewentualnie sukienki, a np spodni nie ma szans
|
|
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odkąd wkręciłam się w SH to też do galerii nie chodzę na zakupy ubraniowe, wcześniej w sumie też mało kiedy się tam "ubierałam" bo co z tego, że ciuch metkę ma jak jakość kiepska i wolę pójść do sklepu NN na mieście gdzie nie płacę za metkę. A co do wyszukiwania to ja nie mam za grosz szczęścia żeby wyłowić jakąś fajną koszulę, raptem 1 w kratkę złowiłam, narzekałam, że nie znajduję żadnych kiecek i akurat w ciągu miesiąca złowiłam 3 zwyklaczki, a co do spodni to też nie mam zbyt wielkiego szczęścia. |
|
|
|
|
#444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja po niekąd jestem zmuszona ubierać się w sieciówkach lub małych sklepikach "no name" bo u mnie w mieście nie ma lumpeksów w których co tydzień mogłabym znaleść coś ciekawego. Często kupuję też w sklepach internetowych. Prawdę mówiąc nie przepadam za galeriami handlowymi bo później pół miasta chodzi w tym samym. Ale ja mam taki styl ubierania, że przyznam szczerze mało ludzi u mnie o okolicy podobnie się ubiera. |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś kupiłam jak nowe everlasty, ktoś założył pewnie 1-2 razy. dużo zapłaciłam bo 43 zł - waga;/
warto było? mi się wydaje ze tak
Edytowane przez abralm Czas edycji: 2013-01-07 o 15:42 |
|
|
|
#446 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ale jak widze bluzki za np 80zł to zaraz nerwowa jestem, jestem w stanie wydać maksymalnie 40, więcej mi szkoda... Swetry np prawie wszystkie mam z lumpa, a jak widze ceny podobnych w sklepach to ![]() Cytat:
też bym chciała taki u siebie..
|
||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka moich starszych łupów, teraz nie mam czym cyknąć. 1. spodenki jeansowe z wysokim stanem - 4zł 2. spodenki z wysokim stanem GAP - 3 zł 3. sweterek 3/4 z motywem norweskim River Island 8 zł 4. koszula w kwiatki - 5 zł 5. spódnica w kwiaty - obcięta przeze mnie na asymetryczną - 4zł |
|
|
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W galeriach czasem bywam, ale nie umiem się tam odnaleźć, wszystko wydaję się być drogie i słabej jakości.. ostatnio "zaszalałam" i kupiłam w sieciówce bluzkę w domu po czasie okazało się, że ma przy szwie małą dziurkę ;/ Czasem kupuję coś w Tesco na dziale f&f albo na necie ![]() I też mam manię przeliczania jak widzę niektóre ceny ;/ Przed świętami byłam w galerii i była koszula prawie taka sama jak ta, którą ja kupiłam kilka dni wcześniej w lumpie, z tym, że ja zapłaciłam ok 7-8 zł a tam kosztowała prawie 90zł, widziałam też podobne - najtańsza ok 60zł ;/ ![]() I skandal nad skandale, poleciałam dziś na pierwsza dostawę w nowym roku, dostaw nie było ok 3 tyg, bo zawsze robią wyprzedaż w czasie świąt, sylwestra. Miałam tylko chwilkę, bo na uczelnię musiałam jechać, ale co się okazało, cena za kg się zmieniła z 49 zł zrobiło się 53
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż Everlasty coś koło tego kosztują nowe. Tyle że nie w PL.
|
|
#450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
np takie spodnie za 25zł albo sukienka za 35zł po przeliczeniu wychodzi---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ja dziś na dostawie kupiłam 2koszule w kratę, z długim jedną a drugą z krótkim rękawem, może jutro foty uda mi się wstawić
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

poczekam na jakieś wolne i wrócę do swojego lumpka, chociaż znowu podnieśli tam ceny i w dniu dostawy jest wszystko po 10 zł.
Rewelacja! Praktycznie wszystko mi się podoba

- 82
15.04.2013