|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Megi a o jakiej k... sprawiedliwości mówisz
Cytat:
Jak dobrze pamiętam to jeszcze niedawno ludzie nie mieli żadnych zimowych opon, abs, sresów i innych dupsów i jeździli jakoś w ciężkiej zimie, zalodzonych, kiepsko odśnieżanych drogach. To przez tez wszystkie udogodnienia ludzie przestali liczyć na rozsądek tylko wierzą w abs bo zahamuje. A chu..a zahamuje na lodzie i śniegu. Tyle do powiedzenia w tym temacie. Cytat:
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Iza jeszcze niedawno u nas na wsi to samochód miał tylko sołtys i kościelny
które pewnie nawet nie odpalały w zimie
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z czym go jadłaS? Nie wiem kiedy na zakupy pojadę , zobaczymy jak z noga bedzie . Bo chce ten sennik zrobić a maszynki nie mam . Widzieliście ten filmik ,jak koleś potrącił małżeństwo , nie zatrzymał sie, a jeszcze po nich przejechał, kobita wyleciała z pod kół a mężczyzna nie i tak kawałek próbował dalej przejechać, az mu ciałem koła zablokował. Na szczęście żyją , bez większych obrażeń . No kawnie widzial ich, szli przed nim . Oczywiscie Chiny a nie tak dawno bylo o tej dziewczynnce po ktorej przejechało pare aut . Boże , ze az taka znieczulica jest . Strach z domu wychodzić , dziecko z domu wypuścić. Do sklepu iść. |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Libra masz rację ale mimo wszystko za bardzo ludzie liczą na to że technika im pomoże w razie czego. Pewnie, że lepiej jest jeździć na zimówkach, po to one są. Jednak jak jest naprawdę ślisko to auto i tak się ślizga.
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka - odpoczywaj teraz.
Lind- Ja Ciebie podziwiam że tak sobie świetnie dajesz radę ze wszystkim. Ten nasz kraj dużo traci że takie osoby jak Ty nie mają pracy. Porąbany ten świat jest teraz. Libra też ma rację pisząc o tych oponach i na pewno gdybyś mogła to też kupiłabyś zimówki. Cytat:
Mrówka - nic dziwnego że Gabrysia taka elokwentna i mądra jak Ty jej wszystko tak ładnie tłumaczysz.
|
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,robiłam też z nim kiedyś babeczki kruche nadziewałam ,albo tartę albo sernik to taki w sumie uniwersalny krem nadający się do różnych ciasta jak się sennik robi ![]() Cytat:
![]() Ja mam po prostu inny tok myślenia chyba PoP ,dobrze wiedzieć nie wiedziałam że parmezan można mrozić ,bo inny ser żółty się raczej nie nadaje do mrożenia.Czasem jestem przejazdem koło kauflanda to sobie zapas zrobię |
||
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki,
tez o tym parmezanie nie wiedzialam , ze mozna mrozic ![]() Cytat:
, to tyz go zrobie i tak zjem . Musze przepis wyszukac , bo nawet nie wiem jak to ubijac ![]() o rzesz ja, jaki sennik , a co mi sie tak pokickalo , sernik wiadomo Musze powiedziec , tz-towi zeby mi jutro kupil galaretki bez cukru tez dobre , a dobre jak przycisnie na cos slodkiego. Nataszka ja mojemu tez wypelnialam formularz do przedszkola, panie sie jednak pomylily i czekamy na kwieciem , ale miejsce mamy .
|
|
|
|
|
#1989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musiałabys pociemnic obraz , zrezygnowac z tapety itp itp , to tak samo jak sie kupuje samochód pisze ze spala 4 l na 100 ale prawda jest taka ze zre 7 ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
, z perspektywy gdyby czas miał sie cofnąc postąpilabys tak samo?---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
isia sie rozkreca zaniedługo powie mamo ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
) debilko ty jedna
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor.
Lind ja tez jezdzilam na letnich w zime 2czy 3 lata odkad mam prawko a prawko mam 6 lat. Nie uwazam sieie za debila,nie wymienilam wtedy opon bo zwyczajnie nie mialam na nie pieniedzy. Libra ja mysle ze nie masz innego toku myslenia,tylko po prostu mialas kaske na zimowe opony,nawet uzywki w dobrym stanie to jest koszt 100-150zl,bo po co kupowac szajs poscierany za 50 czy 80, a gdybys miala ostatnie 100 zl czy te 150 w portfelu i mialabys wybor-edzenie,potrzeby dla dziecka,domu a opony,nie sadze ze zdecydowalabys sie glodowac za cene opon. Taka jest niestety rzeczywistosc-jest chujowa. Nie ma pracy-tak jak Lind pisze,nawet w Tesco,u nas jest to samo,mnie MOZE sie uda po ZNAJOMOSCI pracowac w sklepie spozywczym.PO ZNAJOMOSCI W SKLEPIE,to jest jakas paranoja i to z wielkim ogromnym MOZE ,miala mnieznajoma umowic ale miala dzis dzwonic a nie dzwoniala;/ Nie jest sie debilem jesli sie na cos nie ma,jest sie nim wtedy kiedy sie na cos ma a sie to olewa. Nawet od lata odkladajac tak jak ja mialam zamair robic-nie kupilam opon bo w miedzy czasie wyskoczylo to sramto tamto;/ KOCHAM POLSKE....
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty ty ty nas tu nie strasz złamaniami dobrze ze nic powaznego to nie jest moja babcia tak zgineła szla z koscioła poboczem bo odsniezarki cały snieg wrzucali na chodnik a nim nie dało sie przejsc babcia usiała podpierac dziadka a on o kuli dziadek chciał sie poprawic i chcieli wejsc na chodnik nagle poczuł szrpniecie i babci nie było odwrócił sie i obudził dopiero pod płotem babcie samochód ciagnął babcie5 metrów bo zachaczyła sie o płaszcz , gosc uciekl ale jeden pan pojechał za nim i zadz po policje powiedział w która strone ow sie przemieszczał zlapali go nawet nie wiedział ze kobiete przejechał i najechał był tak pijany babcia zmarła jak chcieli ja do karetki wkładac , najlepsze było ze jej siostrzeniec pobiegł jej z pomoca a nie wiedział ze to ciocia zaczał szukać na drodze czegos bo cos mu kazało jakas podswiadomosc i znalezli tablice rejestracyjne .. z koscioła do domu mieli parenascie kroków ( to moja druga babcia , dziadek miał 2 zony)---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- a palic paliłam przez przeszło 15 lat i to prawie dwie paczki ... mama zmarła 8 marca 2009 a ja 25 kwietnia zapaliłam ostatniego papierosa .... przeczytałam 16 stron ksiazki "jak skutecznie rzucic palenie" mało tego sasiadka obok mnie paliła z 20 lat po dwie paczki cristali , smiała sie ze nie jak jej powiedziałam ze po ksiazce przestałam , nie wiem ile ona przeczytała ale do dzis nie pali a wypierała sie nogami rekami
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-01-15 o 00:23 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Monka odnosnie fajek.jak nie mozna sie wszedzie zaciagnac?nie zakumalam,ze mam przy sobie ale nie moge gowszedzie uzywac??
Ja kupilam,zeby nie truc innych na okolo ,nie z zamiarem rzucenia,najwyzej ograniczenia,nikotyny mam w olejku tyle samo co w papierosie ale bez waptpienia moje palenie nie wplywa na otoczenie
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzia ej no masakra , masakra. Slyszalam podobny wypadek , ale nie wiem czy to byly plotki czy prawda, dawno temu to bylo . W tamtym roku mi pewien pan znajomy opowiadal o wypadku jego corki , straszne. Przybiegl na miejsce wypadku i doznal szoku . Poczekam jeszcze jutro na tele z dokladnym opisem zdjecia , mam nadzieje ze jednak nic tam nie ma. Mam tak lodowata stope , ze mnie nosi . Trzymam w papuciu, ale nic nie pomaga.---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
, pierwszy raz szlysze . wspolczuje smierci mamy Tak na marginesie, duzo ludzi pali i nic im nie jest, moze to zalezy jakie ma sie predyspozycje , napewno czlowiek ryzykuje palac .Wlasnie Darusia a stosujesz jakas antykoncepcje ? bo ja plastry a przy nich nie wolno palic , chyba tyczy sie to tez tapsow i wkladki hormonalnej ? Moj lekarz zawsze sie pytal czy pale jak mi wypisywal recepte. Jak to sie ma do papierosa elektro ? czytalas cos, bo ja sie nie orientuje |
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
stosowalam tabletki yasminelle i krazki,palilam przy tym i bylo ok.
Odstawilam jak chcialam 2 dzidzie teraz stosuje krazki. Nie orientowalam sie o e-papierosa ale tz taki styrany ze chyba zsasiadem musialabym sie zakumplowac;p a to nie mozliwe bo nie mam sasiadow;(;p
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie to nie jest tak że się bierze tabletki ,pali i nic mi nie jest ,no teraz nic ale na skutki uboczne w takim wypadku pracuje się latami
"Kobiety palące papierosy nie powinny stosować doustnej antykoncepcji hormonalnej bowiem zwiększa to ryzyko pojawienia się wielu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ryzyko to wzrasta wraz z wiekiem jak również proporcjonalnie do ilości wypalanych papierosów. Największe istnieje u kobiet po 35 roku życia wypalających powyżej 10 papierosów dziennie. Palenie tytoniu powoduje wytwarzanie w organizmie substancji, które zwiększają krzepliwość krwi co zwiększa ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej jak również zmian naczyniowych mogących stać się przyczyną choroby wieńcowej, zawału serca czy też udaru mózgu." jednego może trafić szybciej ,drugiego później a innego wcale ale ryzyko jest Wracając do tematu braku pieniędzy to niektórzy np. na fajki z pod ziemi wyciągną i potrafią wtedy zrezygnować z wielu rzeczy bo fajki trzeba kupić. Może i nie trzeba nikogo od debili wyzywać ,oczywiście nikt nie jest debilem tylko się debilancko zachowuje Ciekawe czy dla policji takie tłumaczenie by wystarczyło. Nie jeździłabym samochodem wtedy proste. Jeżeli ktoś się poczuł urażony to wszystkich bardzo przepraszam ale tak myślę ,zdania nie zmieniam.Nie oceniam człowieka tylko jego zachowanie nikomu łatki nie przyklejam ![]() Cytat:
Też gdzieś mam takie dietetyczne galaretki , no marcepany to to nie jest
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ostatnio bao się obija i nie jest pierwsza ![]() Widze że już coraz mniej dzieci sypia w dzień. Nawet śpioszek Zosia Sary Werka na szczęście jeszcze śpi ok 2-3 godzin i szczerze nie wyobrażam sobie jak to się skończy fakt ze nie śpi potem w nocy tak długo jak forumowe dzieci ale mi wystarcza ciekawe czy rezygnacja z drzemki przełożyła by się na długość spania nocnego? Teraz śpi od 20.30- 21 do 7-8. Ósma u nas to niezły wyczyn. Jak my śpimy to śpi do tej 8 ale jak tylko któreś z nas wstanie przed 7 do pracy to mały szogun już się drze z pokoiku "wyspałam się!robimy kanapki?"
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-01-15 o 08:02 |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz malej nie usypiam w dzien dzieki czemu wczesniej idzie spac wieczorem i spi kamiennym snem,nawet jak mela sie obudzi i placze to nierusza zupelnie Oli.
Libra zdanie to mozesz sobie miec,po to jest nas tyle zebysmy nie byky takie same ale twoje zdanie a zycie ma zupelnie inne odbicie. Lind nie raz pisala ze nie mieszka w centrum tylko gdzies na obrzezach wiec doskonale zdajesz sobie sprawe z tego ze nie obedzie sie bez auta. To nie jest debilne zachowanie,wkurza mnie szczerze mowiac jak w ten spsoob to opisujesz bo nie jestes w takiej syt,oczywiscie nie zycze ci zebys byla bo to nic milego,ani przyjemnego ale nikt tu ani debilem nie jest ani sie debilnie nie zachowuje. A co do nazywania to ocenilas wczesniej lind jak zgasilam kompa to mi sie wlaczac nie chcialo juz a wlasnie mialam o tym pisac![]() zmykam sprzatac i do pracy,jutro wolne
|
|
#1998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się dobrały z Megi takie mądralińskie tylko mnie denerwują![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
19-19.30 zawsze śpi i bardzo często już po 18-stej woła,że chcę już spać,ale zawsze ją przetrzymuję do jej godziny.
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia mieszkam na wsi ,miałam małe dziecko i nie miałam auta ani nikt z moje rodziny nie miał i też musiałam wszędzie dojechać i wiem że można się obejść i nie mogłam sobie pozwolić na auto.Wiem doskonale jak to jest.
I doskonale też wiem jak to jest jak nikt nie pracuje.Niestety ale przez to przeszłam,Koniec tematu bo rzuciłyście się na mnie jak wygłodniałe psy na żebraka. Poza tym Lind sama sie podpieła pod moją wypowiedź która nie była adresowana do nikogo konkretnego.te opony były tylko takim przykładem do całokształtu na drogach. |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zamiaru cie do niczego przekonywac ani nic w tym stylu,ale nie lubie jak sie rzuca takimi tekstami nie znajac czyjejs sytuacji.
Nie jezdzilas bo nie mialas samochodu,Lind ma. Kurde wiecie co,zanioslam buty do reklamacji 3 raz a baba ze 30 dni i mi nowu towar zwroca;p przeciez sie zima skonczy to na chuj mi te kozaki?wsciaklam sie;/no butow nie mam!;/
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zimówki mam, choć sa chwile że ciężko jechać do wulkanizacji i zapłacić za wymianę te 70 zł Bo przy zmianie opon to ten koszt co 6 mc trzeba doliczyć. Jak wcześniej mieliśmy auto używane tylko na własne cele, czyli znajomi, zakupy i dwa razy w roku wyjazd nad morze, bardzo dobrze się sprawdzały opony wielosezonowe. Psiocze czasami że takich nie kupiliśmy, bo w zimie ładnie dawały rade na nieodśniezonym parkingu. Na zimowe tz musiał zaliczkę brać w pracy, bo kupowaliśmy w styczniu jak już w sklepie wchodziły letnie, i przymusowo takie droższe. Ale mieliśmy na letnich problem nie tyle na drogach, bo w większości posypane i odśnieżone, i człowiek odpowiednio wolno jeździł, lecz z wyjechaniem i wjechaniem na miejsce parkingowe, przez te niewielkie takie usypy ze śniegu Tz dużo naszym autem służbowo jeździ, to też inaczej się na to patrzy. Oczywiście jak wymienialiśmy opony to zamiast wielosezonówek polecili zimowe , bo letnie jeszcze na pare lat starczą, co przy wiośnie jak zmienialiśmy na letnie, powiedzieli że trzeba by letnie kupić I tak w kółkomacieju. Dla mnie szkoda że nie można w zimie rowerem jeździć, bo bym wolała, tak to autobusami jeżdzę, bo tz ma auto, a mały uwielbia komunikacje miejską.Wczoraj sobie zrobiłam całkowity luz od diety Dzisiaj na nowo, ale potrzebowałam takiego luźniejszego dnia.Mały ma katar, ale już może oddychać, glos teraz ma taki dziwny
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za sklep??
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie tak mi powiedziala,ze teraz moje zgloszenie podlega juz wymianie na nowy towar ale ona musi je gdzies tam odeslac bo juz nie ma tego rozmiaru itd i na zwrot maja 30dni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
To może te nowe będziesz mogła wziąść w większym rozmiarze?
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Co robicie dzis na obiad? Szukam weny
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Moze maja takie zasady ale pierwszy raz sie z tym spotykam.
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj był temat reklamacji butów i mówili,że są straszne z tym problemy.Sprzedawcy migają się jak mogą aby przyjmować i wymieniać. Nawet kazar zachowuję się strasznie nieprofesjonalnie jeśli chodzi o reklamację,na fb sobie można poczytać.A po kim jak po kim,po nich się nie spodziewałam.
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ja wczoraj miałam fasolową, a dzisiaj mam gołąbki z ziemniakami, dla dzieci, a dla mnie ryba z piekarnika ze szpinakiem duszonym
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pikantną zupę dyniową.
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
O, w czwartek zrobie golabki bo mam kapuste i mielone, a dzis zrobie pizze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

które pewnie nawet nie odpalały w zimie
, z czym go jadłaS? 

i tak zjem . Musze przepis wyszukac , bo nawet nie wiem jak to ubijac 
, a dobre jak przycisnie na cos slodkiego.
tak utrzymywalismy kontakt. Potem nasze drogi sie rozeszly, ja bylam w zwiazku 9 lat. W 06 nasze drogi znow sie zeszly, ja rzucilam wszystko lacznie z facetem i oto jestem tu
żadne tłumaczenia, obiecywanki, nic NIC nie działa

, pierwszy raz szlysze .
wspolczuje smierci mamy