![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdy facet nie chce,nie potrzebuje seksu...
Cytat:
Parę lat temu też trafiłam na takiego, co miał potrzeby seksualne porównywalne do Twojego mena. I czułam się tak samo jak ty. Dla mnie seks - dobry seks! - jest bardzo ważny, ponieważ zbliża, rozładowuje napięcie, godzi po sprzeczkach itp. No i sprawia, że czujesz się piękna i pożądana. Utrzymuje w związku płomyk. Rok wytrzymałam wtedy z tym aseksualnym panem, choć nawet w nim coś się ruszyło po roku i zrobił się bardziej śmiały. Mój obecny partner też na początku był ciągle na "nie", kiedy próbowałam cokolwiek ożywić i urozmaicić nasze życie seksualne. Ale w końcu i on przełamał się. Zrobił się z niego świntuszek, zaczął opowiadać mi o swoich fantazjach, realizować je ze mną i teraz to on mnie ciągle nagabuje o seks. ![]()
"Najpamiętliwszą chwilą w życiu kobiety jest chwila zapomnienia." Edytowane przez lupin Czas edycji: 2014-09-11 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Przy seksie raz na miesiąc na prawdę trzeba mieć dużo szczęścia żeby zajść w ciąże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
I teoretycznie ten raz starcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
![]()
Hmm... Zajrzałam w ten wątek nie z ciekawości, ale dlatego, że mam podobny problem. Jestem w związku 1,5 roku. Na początku było namiętnie, romantycznie, nie wychodziliśmy z łóżka całymi dniami. Nasza znajomość zaczęła się latem. Przyszła jesień, zima... i się skończyło. Poprostu, emocje (może
![]() O zdradzie oczywiście nie ma mowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
na www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania
![]() ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-01-06 o 19:10 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś miałam podobnie i to ja nie chciałam seksu z Tż i naprawdę nie potrafiłam nic na to zaradzić, to działała moja psychika na którą nie miałam wpływu, gdy poradziliśmy sobie z naszymi problemami przeszło mi to, może podobnie jest u was? Teraz nie mam takich problemów i współczuję wam, bo nie wiem jak zachowałabym się gdyby taka sytuacja wystąpiła u mojego chłopaka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
możliwe by człowiek żył bez seksu?
Witam,
U mnie kiedyś było nawet ok, po 6 latach chodzenia za rączki zamieszkaliśmy razem i nadal było ok, potem ślub i zaszłam w ciążę. Mąż nie chciał się ze mną kochać w ogóle, bo "tam jest jego dziecko"; moje tłumaczenia na nic się zdały. Przeczekałam, urodziłam i nadal nic. Po wielkich moich staraniach w ciągu kolejnych 5 miesięcy po porodzie kochaliśmy się tylko 2 razy. Zawsze jest jedna gadka z jego strony: nie teraz, jestem zmęczony, później, odejdź, źle się czuję. Czemu tak stracił zainteresowanie seksem? pytam - jestem kiepska w łóżku?- oczywiście że nie kochanie. Czy jestem za gruba po ciąży? - nie, przybyło zaledwie 5 kg, jest ok. Czy masz kogoś innego? - Oczywiście że nie! Bardzo Cię kocham. Czemu mój mąż tak się zachowuje? Czy to możliwe że nie lubi seksu? W ogóle nie chce ze mną o tym rozmawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Statystycznie po 25 roku życia u facetów obniża się poziom libido. Ma to oczywiście podłoże hormonalne a szczególnie jednego ważnego hormonu którym jest testosteron. U niektórych osobników może się obniżać o jakieś 40% przy czym nakłada się na to nie tylko wiek ale i tryb życia. Może wasze samce są aseksualni bo mają "osiadły " tryb życia ?
![]() Staram się nigdy nikogo nie oceniać a szczególnie sprawy seksu mogą kogoś zaboleć. Każdy jest inny i powinniśmy się nauczyć akceptować swoje wady. Jeśli potrzebujesz naprawdę seksu to fakt może to być problem ale z drugiej strony może jest tak że partner nie traktuje Ciebie jako tylko obiekt seksualny ale liczą się dla niego uczucia? Może chce pieszczot, przytulania, chce kobiety która da mu dużo miłości nie tylko ładnych kobiecych pośladek ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Wy kobiety ogólnie łatwiej w seksie macie. To my musimy wykazać się większą kondycją , siłą a wam nikt nie ocenia długości pochwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Dot.: możliwe by człowiek żył bez seksu?
Cytat:
Może jest ultra-rzadkim okazem wśród facetów - jest aseksualny (6 lat chodzenia za rączki). Druga oczywista opcja to jego homoseksualizm. Nie dowiesz się póki nie wyłożysz "kawy na ławę". Unika seksu, unika rozmowy - problem jednak jest i to poważny, bo faceci przed sekszeniem się nie miewają oporów. Próbuj zainicjować rozmowę i chyba będziesz musiała to robić do skutku, aż mąż podejmie temat.
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Moonster, długości pochwy to może nie, ale już nieraz słyszałam o ocenianiu jej ciasności. Oceniać można też wielkość cycków, ilość celulitu, czy dziewczyna w łóżku jest "dobra" (chodzi zapewne o to, czy jest kłodą, czy się angażuje) i inne takie...
Sasenka dobrze prawi. Seks nie najważniejszy wprawdzie, ale też ważny (przynajmniej dla autorki jak wnioskuję). Jeśli facet nie chce się dogadać, to nie ma sensu tracić z nim dlużej czasu, bo lepiej nie będzie, a tylko gorzej. Autorka mogłaby poświęcic ten czas na szukanie partnera, który zaspokoi zarówno jej potrzeby duchowe, jak i cielesne (a to drugie jest przecież uzupełnieniem tych pierwszych).
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Lubin w pełni się zgadzam ale a jakich czasach żyjemy z drugiej strony gdy ocenia się takie rzeczy? Kobieta to kobieta a nie tylko piersi, pochwa i seks. Każdy facet powinien dążyć do zadowalania swojej partnerki, od tego jesteśmy do cholery aby nie iść na łatwizne a kobiecy orgazm powinien być celem absolutnym, największą nagrodą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nie oszukujmy się że w miłości chodzi tylko o obecność drugiej osoby, tak może być ale po wielu latach związku a nie na początku. W miłości również potrzeba całkowitego oddania, które również przejawia się przez seks.
Co innego jeśli brak seksu odpowiadałby obojgu partnerom to ok. Ale jeśli jedna osoba na tym cierpi to coś tu jest nie tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że powinniście pójść do seksuologa. Może ma jakieś złe doświadczenia, problemy z dzieciństwa? To się zdarza.
Trudna sytuacja, współczuję Ci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Podejrzane to jest dla mnie. Nie jestem jakaś rozwiązła, ale uważam, że seks w związku to bardzo ważny aspekt. Na pytanie w temacie odpowiedziałabym więc, że nie potrafiłabym żyć bez seksu, a raczej nie chciałabym bez niego żyć.
Z twojej opowieści wynika, że przed zajściem w ciążę tego seksu też wiele nie było. Widocznie mąż ma inny temperament, ma niskie libido. W grę może wchodzić też jego aseksualność, odmienna orientacja i cholera wie co jeszcze. Pasowałoby go przycisnąć, by się dowiedzieć, bo nie wygląda to wesoło.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Bez seksu nie ma związku, takiego prawdziwego i doglebnego zwiazku. Cos musi byc nie tak z nim, ale moze byc rowniez cos nie tak po prostu ze zwiazkiem. Normalne to na pewno nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Mozliwe, ale nie normalne. Udany zwiazek, to wiele spraw, a seks jest tu bardzo wazny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja sobie tego nie wyobrażam żeby dorosły facet w sile wieku nie potrzebował seksu? może to jakiś gej? a może ma kochanke?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
najpierw uprawialiśmy seks raz w tygodniu jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem, głównie z mojej inicjatywy, ale nie opierał się. Jak wynajęliśmy mieszkanie to już było raz w miesiącu i o dziwo szybko zaszłam w ciążę, a potem to już nic, po porodzie zaledwie dwa razy. To strasznie frustrujące. Właśnie boję się o ą "kochankę", chociaż psychicznie dobrze sie dogadujemy, a on nigdy z niczym nie wpadł by móc budzić moje podejrzenia. Wiem, że po 8 latach związku to cały ten "szał dupy " minął i boję się że on może próbować czegoś nowego z kimś innym, tym bardziej, że jak twierdzi, ja byłam jedyną kobietą w jego życiu i ja także byłam dziewicą jak się poznaliśmy. Wczoraj zaczęłam mówić, że chciałabym drugie dziecko - odpowiedział że ok, zrobię Ci dzidziusia, ale dopiero w przyszlym miesiącu, bo teraz mam dużo pracy i jestem chronicznie zmęczony. ???? Seks kojarzy mu się tylko z prokreacją? Nigdy nie był nadzwyczaj religijny ani nic takiego. A może ja coś robie źle? Możecie śmiało krytykować, nie obrażam się, zrobię wszystko żeby było lepiej. A może to syndrom pierwszego faceta/kobiety? I błąd że nie pobawiliśmy sie wcześniej z kimś innym... Jezu musimy to ratować, w końcu jesteśmy po ślubie. Jestem załamana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
A powiedziałaś mu o swoich potrzebach że potrzebujesz częściej? co on na to?
a może po tylu latach wdarła się rutyna i mu się nie chce? może jakieś romatyczne kolacje zaskocz go czymś kup seksi bielizne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie robisz zapewne nic źle, problem leży w twoim facecie, bo ewidentnie ma jakiś problem. Musicie porozmawiać otwarcie, by dowiedzieć się co jest grane. Domyślam się, że sztuczki typu seksowna bielizna itp. już wypróbowałaś. Jakoś nie widzę tutaj powiązania z tym, że jesteście swoimi pierwszymi partnerami. Mimo wszystko seks nie powinien nudzić i zniechęcać. Ja rozumiem, gdyby między wami była rutyna, ciągle to samo, ale u was stosunki są od wielkiego dzwonu.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
http://kobieta.wp.pl/gid,15240979,im...iazdjecie.html
Ja uważam, że przyczyn jest wiele. I najczęściej nie jest to ani kochanka, ani homoseksualizm. Może Twój mąż zawsze taki był? Nie uganiał się za dziewczynami, nie ciągnął Cię do łóżka. Taki już jest. Chce mieć żonę, dzieci i normalne życie. Nie jest chory, dziwny, po prostu jego myśli zajmują inne rzeczy niż seks? Myśli o pracy, pieniądzach, rodzinie, może coś jeszcze chodzi mu po głowie?
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
a co mu seks przeszkadza w tym żeby mieć rodzine zajmować się nimi czy też robić kariere? bez przesady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam kiedys, że kobieta po urodzeniu dziecka staje się poniekąd aseksualna dla męża, bo on już nie widzi w niej żony/kochanki tylko matkę dziecka-zmienia się jej rola. Poza tym wielu facetom nie podoba się wygląd kobiety po ciąży-rozstępy, obwisłe piersi. Albo przestają czuć do niej pożądanie.
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dla mnie z męskiego punktu widzenia albo facet się po prostu nudzi kobietą i nie chce mu się już seksu z nią uprawiać to raz. Dwa podłoże zdrowotne, że może ma złą diete, hormony szwankują albo trzy podłoże psychiczne.
Edytowane przez Moonster Czas edycji: 2013-01-18 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
I'm your Wonderwall.
|
![]()
Czy można żyć bez seksu? To jest chyba tak, jak ze sztuką. Można bez niej żyć, ale co to jest za życie?
![]()
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A facet autorki: 1. Ma małe potrzeby seksualne (bardzo małe, wtedy nie pomoże nic) 2. Jest w ogóle aseksualny 3. Jest gejem 4. Ma problemy, stresuje się, może jakieś trudności emocjonalne. Oby to była ostatnia wersja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.