40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 19:59   #1591
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

Moja koleżanka zarazila się tym od swojego chlopaka a ja z racji tego że szybko to łapie zarazilam się od niej i sam lekarz powiedział że będzie mi to ppwracalo bo niestety ale wirus nosisz cale życie i tylko można zaleczyc. A że ja mialam osłabiony organizm więc się przypaletalo do mnie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

I tak wiem że to się przenosi przez dotyk ale najlepsze jest to że my nawet się nie dotykalysmy i widzialam się z nia zaledwie 15minut

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:46   #1592
gorzala
Zakorzenienie

50 minut cwiczen za mna.. dolozylam te obciazenia, zobaczymy jak bd jutro :P
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:52   #1593
emilia0508
królikoholiczka

Ostatnio mam jakiegoś pecha... Najpierw chorobskosię przypaletalo potem rozwalilam palce, teraz jęczmień... Co mnie jeszcze spotka... Masakra...

Stary 2013-01-19, 21:02   #1594
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam jakiegoś pecha... Najpierw chorobskosię przypaletalo potem rozwalilam palce, teraz jęczmień... Co mnie jeszcze spotka... Masakra...
to ja Tobie zycze żeby sie jeszcze przypałetało ..... z 10 kg mniej i z 10 cm mniej z brzuszka

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

ja po objedzeniowej kolacji bo dziadki jednak dzis wpadli do wnusia i oczywiści e konkretny obiadek wpadł bo na szybko robiłam kuraka w piekarniku , ryz i suróweczkę z kapuchy, kawałek drożdzowca i sernik tez wpadł i teraz pękam w szwach
spokojnej nocki laseczki
Stary 2013-01-19, 21:06   #1595
emilia0508
królikoholiczka

Karola oj przyda się przyda ale tak 10cm mniej

Stary 2013-01-19, 21:20   #1596
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Dobry!!

Cytat:
Helol a mnie się kończy @ i w sumie mogę powiedzieć tylko tyle że w dzien nie jem bo spie a potem mogę pół nocy zrec. Na szczęście pracuje więc dużo .nie jem

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

Ale pewnie bilans po tym tygodniu będzie na plusie...czyli utyje mi się...
Emilka, niestety miesiączka też może przyczynić się do uaktywnienia i powstania jęczmienia.
Zrób sobie napar z herbaty, a najlepiej świetlika i ciepły, ale nie gorący kompres przykładaj do oka.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Cześć

BajaderkowaBaba
ja pękłam dziś w nocy i coś czerwonego się ze mnie leje znowu
Umieram...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Marina
ja Ci dam cukierasy koło kasy
Ja czekam jeszcze ;D

U mnie dzisiaj urodzinowo. Obskoczyliśmy imprezkę, starałam się nie jeść za dużo, przede wszystkim wcinałam sałatkę grecką Uwielbiam zieleninę.
Zaliczyłam także rano aerobik
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:24   #1597
emilia0508
królikoholiczka

BB właśnie przykladalam herbatę ze swietlika a na noc tą masc naloze...

Stary 2013-01-19, 21:36   #1598
asia_73
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka zarazila się tym od swojego chlopaka a ja z racji tego że szybko to łapie zarazilam się od niej i sam lekarz powiedział że będzie mi to ppwracalo bo niestety ale wirus nosisz cale życie i tylko można zaleczyc. A że ja mialam osłabiony organizm więc się przypaletalo do mnie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

I tak wiem że to się przenosi przez dotyk ale najlepsze jest to że my nawet się nie dotykalysmy i widzialam się z nia zaledwie 15minut

Eimilia, czy to pisałaś o jęczmieniu?
Jeśli tak to nie sądzę byś się zaraziła od koleżanki bo to nie fruwający wirus. Jęczmień to zakażenie gronkowcem. Jeśli nie wyleczyłas wcześniej do końca to mógł się zatkać gruczoł łojowy. Jednak radzę okulistę.
asia_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:48   #1599
ogolnie
Zakorzenienie

Hejka
Ja wróciłam z kina właśnie i nażarłam się nachosów Do coli się przekonać nie mogę i wodę kupiłam niegazowaną
A tak w ogóle dziś na obiad spaghetii bolognese, kalorii obłęd, ale co tam Na Weekendzie jestem No i czekolada, krówki etc.

Jestem obżarta i tyle
I boli mnie brzuch, bo @
Zeżarłam dziś już 4 tabsy
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:57   #1600
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Ja wróciłam z kina właśnie i nażarłam się nachosów Do coli się przekonać nie mogę i wodę kupiłam niegazowaną
A tak w ogóle dziś na obiad spaghetii bolognese, kalorii obłęd, ale co tam Na Weekendzie jestem No i czekolada, krówki etc.

Jestem obżarta i tyle
I boli mnie brzuch, bo @
ja jadlam domowa pizze na drozdzowym ciesnie z sosem czosnkowym, wiec nie jestem lepsza
Stary 2013-01-19, 21:57   #1601
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez asia_73 Pokaż wiadomość
Eimilia, czy to pisałaś o jęczmieniu?
Jeśli tak to nie sądzę byś się zaraziła od koleżanki bo to nie fruwający wirus. Jęczmień to zakażenie gronkowcem. Jeśli nie wyleczyłas wcześniej do końca to mógł się zatkać gruczoł łojowy. Jednak radzę okulistę.
Mówisz? Chodzę do okulisty i mowilam mu kiedyś o jeczmieniu ale raczej to zlekceważył... Chyba pora zmienić okuliste

Stary 2013-01-19, 21:58   #1602
gorzala
Zakorzenienie

Heeeej dziewczyny mój G ze znajomymi wypuścił nowy dżingiel jakby któraś chciała posłuchać http://youtu.be/KHlt2bbxbOY to tutaj jest link, nawet ja się załapałam na slajdy :P
Stary 2013-01-19, 22:07   #1603
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
ja jadlam domowa pizze na drozdzowym ciesnie z sosem czosnkowym, wiec nie jestem lepsza
To ja już nie bede mowix o sobie i czekoladzie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Heeeej dziewczyny mój G ze znajomymi wypuścił nowy dżingiel jakby któraś chciała posłuchać http://youtu.be/KHlt2bbxbOY to tutaj jest link, nawet ja się załapałam na slajdy :P
Gorzala to jest zaje... I jeszcze Ty chyba bede sluchala tego teraz non stop

Stary 2013-01-19, 22:18   #1604
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
prawie cala wchlonelam wczoraj!!! kalorycznie na prowadzeniu,ale dzisiaj chyba troche spalilam cwiczac

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Gorzala to jest zaje... I jeszcze Ty chyba bede sluchala tego teraz non stop
ciesze sie, ze sie podoba.. a ja na laurach spoczywam haha chociaz G chce zebym tez spiewala :P
Stary 2013-01-19, 22:41   #1605
antonina78
Raczkowanie

Oj dziewczyny będzie lanie za wszystkie cukierasy, czekolady, ciacha i ciasteczka
Ja mogę się pochwalić że odpieram ataki zła A uwierzcie mi że w moim przypadku to nie lada sztuka bo pracuję w miejscu gdzie słodycze są b. łatwo dostępne

Ogolnie ja to z Twoich opowieści boki zrywam. Trzymam kciuki za to spotkanie coby było owocne i udane.

28.01.2013 114.6 kg -7,2 11.02.2013 112,9 -8,9 25.02.2013 111,7 10,1 11.03.2013 109,3 12,5

Cel: 80 kg

Każdy dzień ma swój aromat...
antonina78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:31   #1606
ogolnie
Zakorzenienie

Wiecie co... Ja to chyba jestem naprawdę pod jakąś śmieszną gwiazdą urodzona...
Byłam w kinie - pisałam parę postów wcześniej na szybko nakreślając sytuację
Kupiliśmy te cholerne nachosy z salsą. Oczywiście upaciałam frędzle od szala (swoją drogą, ja coś mam z tymi szalami ) To nie koniec cyrków z żarciem. Siedziała przed nami zgraja ludzi, wiekowo koło czterdziestki, może więcej. Nie wiem czy pierwszy raz byli na filmie 3D, ale jak w reklamach puszczali zwiastun filmu "Oz", to baba przede mną wydarła się wniebogłosy, bo na ekranie pojawił się jakiś stwór Oczywiście nie pozostało to bez wpływu na mnie i z przestraszenia moje nachosy je*butły na ziemię Oczywiście dupą do góry, a jakżeby inaczej. No myślałam, że tej babie włosy wyrwę, ale sobie pomyślałam, że nawet dobrze, że się wypier... te nachosy, przynajmniej nie zeżrę. A gdzie tam, kumpel poszedł po następne dla mnie, bo każdy miał swoją porcję. Powiem Wam, że tak skrupulatnie ich pilnowałam, że jakby mnie ktoś z boku podglądał to by pomyślał, że jakieś drogocenne żarcie, trufle, nie wiem

A teraz tak mi się jeszcze przypomniała pewna historia z ojcem
Ojciec raczej nigdy nie idzie płacić rachunków, tylko mama albo ja. No ale kiedyś był zmuszony i poszedł na pocztę zapłacić. Wychodząc, totalnie coś mu się pokićkało i zamiast wyjść tymi drzwiami, którymi wszedł, wlazł do budki telefonicznej Wylazł i celuje w drugie drzwi, a tam druga budka I wielkie halo, że nie może trafić z powrotem Odwiedził wszystkie budki telefoniczne na poczcie
Stary 2013-01-20, 01:58   #1607
karolinadobra
Wtajemniczenie

zaliczyłam 70 minut rowerka i masaz z godzinkę więc ten serniczek choc troszkę spaliłam .
chyba sie lulu wybiore bo cos mi się mizernie dzis pali w kominku i zimno troszke zeby siedziec tyłkiem przy kompie

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

wybieram sie do spania i wybieram ale jakoś nie moge dojśc
Gorzała fajny utworek a głosik jaki sexi
zjadłam właśnie sniadanie za rano wiec pedałowanei poszło na marne
Stary 2013-01-20, 08:21   #1608
Marina__
Zakorzenienie

Hejka

Obudziłam się dopiero ale nie wiem kiedy zjem śniadanie bo mam tak nadęty i wielki brzuch, że boję się, że eksploduję Jestem po prosto przejedzona W takim wypadku menu na dziś nie ustalam bo i tak nie wiem co zjem
Wieczorem byłam na kuligu aby wykorzystać śnieg i po powrocie w nocy zapachniała mi papryka... więc wciągnęłam 2 bułki ziarniste ze świeżym masełkiem i papryką Ajj... jakie to pyszne było... niebo w gębie

Cytat:

Jestem obżarta i tyle
Cytat:
Cytat:
Widzę, że nie byłam wczoraj sama osamotniona... Od godz. 13 do do nocy wypiłam cały gar kilkulitrowy zupy pomidorowej a była dość kaloryczna. Nie piłam nic innego oprócz niej. No i te buły jeszcze w nocy.
Dziś mam pewnie plus parę kilo bo woda się zatrzymała po tej zupie i prawie nie latam do toalety I masz babo placek Dorobiłam sobie kilogramów po tym ładnym tygodniu.. no ale to norma przecież co dzień nie mogę mieć sukcesów

Cytat:
Hmm.. podoba mi się bardzo, zresztą tak samo jak tamta pierwsza No i taka przeszczęśliwa buzia tam znajoma się pojawia w drugiej części... Pasujecie do Siebie

ogolnie Ty to masz wesołe to życie... co chwila coś śmiesznego wyskakuje... nie masz czasu na nudę

Antonina silną masz tę Swoją wolę... obracasz się wśród słodyczy a tak potrafisz oprzeć się pokusom. Ja miałam w tym tygodniu taką sytuację, że dosłowne co dzień do pracy przywozili nam różne ciasta, bułki z serem, rożki i byłam w stanie się oprzeć do piątku... do czasu orzechowca Pewnie jakby był sernik lub jabłecznik to od razu bym wciągnęła bez dwóch zdań

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 08:38   #1609
ogolnie
Zakorzenienie

Marina
Mama ze złości urodziła mnie za wcześnie, bo śmiałam się już w brzuchu
I tak już 23 lata

Ja dziś postaram się nie jeść za dużo i słodkiego, bo od pół godziny latam do kibelka
Jednak dieta mi bardziej służy

Nawet nie umiem nic składnie napisać, bo w jelitach mam rajd Dakar
Małysz na prowadzeniu, zmierza ku mecie i za chwilę kibel...
Stary 2013-01-20, 09:19   #1610
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Hejka

Jestem obżarta i tyle
I boli mnie brzuch, bo @
Te tabsy zabrzmiały, jak rarytas

Cytat:
Uuu... też mnie trochę korci, ale nie mam jakoś koncepcji na wystawanie przy piecu.

Cytat:
Wiecie co... Ja to chyba jestem naprawdę pod jakąś śmieszną gwiazdą urodzona...
Byłam w kinie - pisałam parę postów wcześniej na szybko nakreślając sytuację
Kupiliśmy te cholerne nachosy z salsą. Oczywiście upaciałam frędzle od szala (swoją drogą, ja coś mam z tymi szalami ) To nie koniec cyrków z żarciem. Siedziała przed nami zgraja ludzi, wiekowo koło czterdziestki, może więcej. Nie wiem czy pierwszy raz byli na filmie 3D, ale jak w reklamach puszczali zwiastun filmu "Oz", to baba przede mną wydarła się wniebogłosy, bo na ekranie pojawił się jakiś stwór Oczywiście nie pozostało to bez wpływu na mnie i z przestraszenia moje nachosy je*butły na ziemię Oczywiście dupą do góry, a jakżeby inaczej. No myślałam, że tej babie włosy wyrwę, ale sobie pomyślałam, że nawet dobrze, że się wypier... te nachosy, przynajmniej nie zeżrę. A gdzie tam, kumpel poszedł po następne dla mnie, bo każdy miał swoją porcję. Powiem Wam, że tak skrupulatnie ich pilnowałam, że jakby mnie ktoś z boku podglądał to by pomyślał, że jakieś drogocenne żarcie, trufle, nie wiem

A teraz tak mi się jeszcze przypomniała pewna historia z ojcem
Ojciec raczej nigdy nie idzie płacić rachunków, tylko mama albo ja. No ale kiedyś był zmuszony i poszedł na pocztę zapłacić. Wychodząc, totalnie coś mu się pokićkało i zamiast wyjść tymi drzwiami, którymi wszedł, wlazł do budki telefonicznej Wylazł i celuje w drugie drzwi, a tam druga budka I wielkie halo, że nie może trafić z powrotem Odwiedził wszystkie budki telefoniczne na poczcie
Naprawdę, masz bardzo ciekawe życie Przynajmniej jest co opowiadać, a historia z ojcem najlepsza XD
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:13   #1611
gorzala
Zakorzenienie

dzieki kochane pewnie jakby tagowali te nagrania na yt to by mieli wiecej wyswietlen, a tak to sami znajomi na razie,ale jak jużG sam wyjdzie z dżinglem to już ja się zajmę odpowiednią promocją
Stary 2013-01-20, 10:22   #1612
pancia_h
Rozeznanie

Wy piszecie o @ że jedna zaczyna a druga kończy a u mnie cisza, powinnam dostać @ najpóźniej w ciągu tygodnia - w sensie potem już czas myśleć o teście
pancia_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 10:23   #1613
gorzala
Zakorzenienie

sniadanko kromeczki z dzemem,pokusilam sie na slodko,co by mnie pozniej nie kusilo. widze ciasto marchewkowe wiec pewnie kawalek wtrace miedzy posilkami.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

a ja sie boje zeby nie dostac okresu na wyjazd Ale by była lipa, masakra!!! sie dowiedzialam ze specjalnie dla mnie impreze przelozyli z 14 na 8 xD
Stary 2013-01-20, 10:53   #1614
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pancia_h Pokaż wiadomość
Wy piszecie o @ że jedna zaczyna a druga kończy a u mnie cisza, powinnam dostać @ najpóźniej w ciągu tygodnia - w sensie potem już czas myśleć o teście
a chciałabyś ? czy raczej na jednym brzdacu poprzestaniecie?
Stary 2013-01-20, 12:04   #1615
pancia_h
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
a chciałabyś ? czy raczej na jednym brzdacu poprzestaniecie?
Ja zawsze chciałam dwójkę a nawet i trójkę jakby było mnie stać. Ale ten problem że pracy nie mam więc nie mam i świadczeń. Co najlepsze mąż jeszcze pół roku temu mówił że nigdy więcej dzieci a wczoraj "chciałbym żebyś była w ciąży, wiem że byłoby nam ciężko, że kolejne 3 lata możemy nie spać w nocy, ale bardzo bym się cieszył" aż mnie wmurowało ze zdziwienia.

Mama widziała ostatnio moją teściową i mówi do niej, że moja siostra była ostatnio na usg i wyszło, że ma bardzo mało wód płodowych (teściowa zna moja siostrę) a teściowa zaczęła gadkę "ty masz lepiej, masz męża a mój umarł zanim druga synowa urodziła drugie dziecko" - szkoda że zapomniała wspomnieć że codziennie jest u nich babcia i robi za kucharza, sprzątaczkę i nianię. Ale mniejsza o to. Jak można się tak licytować na zasadzie "ja muszę mieć najgorzej, patrzcie, płaczcie i podziwiajcie". Przecież tutaj chodzi o małe dziecko które jeszcze nie przyszło na świat.
pancia_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:26   #1616
gorzala
Zakorzenienie

hmmm zawsze chciala dwojke dzieciaczkow ale sie boje hahaha jak ogladam te wszystkie programy 'na porodowce' i wgl jak wrzeszcza te kobiety i wgl ile to sprawia bolu to bez znieczulenia ogolnego chyba sie nie dam xD albo zdelfinami bede rodzic hahaha
Stary 2013-01-20, 12:32   #1617
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U mnie wczoraj bezsłodyczowo.

Za to wymyliłam genialną serniko-owsiankę owocową

jakoś nie mam weny na pisanie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:34   #1618
ogolnie
Zakorzenienie

BajaderkowaBaba
W zasadzie życie nudne, ale wypełnione po brzegi zabawnymi historiami codzienności
Stary 2013-01-20, 13:35   #1619
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pancia_h Pokaż wiadomość
Ja zawsze chciałam dwójkę a nawet i trójkę jakby było mnie stać. Ale ten problem że pracy nie mam więc nie mam i świadczeń. Co najlepsze mąż jeszcze pół roku temu mówił że nigdy więcej dzieci a wczoraj "chciałbym żebyś była w ciąży, wiem że byłoby nam ciężko, że kolejne 3 lata możemy nie spać w nocy, ale bardzo bym się cieszył" aż mnie wmurowało ze zdziwienia.

Mama widziała ostatnio moją teściową i mówi do niej, że moja siostra była ostatnio na usg i wyszło, że ma bardzo mało wód płodowych (teściowa zna moja siostrę) a teściowa zaczęła gadkę "ty masz lepiej, masz męża a mój umarł zanim druga synowa urodziła drugie dziecko" - szkoda że zapomniała wspomnieć że codziennie jest u nich babcia i robi za kucharza, sprzątaczkę i nianię. Ale mniejsza o to. Jak można się tak licytować na zasadzie "ja muszę mieć najgorzej, patrzcie, płaczcie i podziwiajcie". Przecież tutaj chodzi o małe dziecko które jeszcze nie przyszło na świat.
bo ludzie uwielbiaja sie nad soba użalać niestety. no ale postawa meża rokująca , świadczeń nie masz no ale nie mozesz sie zajrejestrować na bezrobociu czy jakoś tak? dokłądnei nei wiem , ja od poniedziałku oficjalnei bezrobotna bede bo właśnie działalnosc zawiesiłam i tez nei wiem czy mi czasem nei przysługuje ta cała kuroniówka czy jakos tak
Stary 2013-01-20, 13:48   #1620
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
bo ludzie uwielbiaja sie nad soba użalać niestety. no ale postawa meża rokująca , świadczeń nie masz no ale nie mozesz sie zajrejestrować na bezrobociu czy jakoś tak? dokłądnei nei wiem , ja od poniedziałku oficjalnei bezrobotna bede bo właśnie działalnosc zawiesiłam i tez nei wiem czy mi czasem nei przysługuje ta cała kuroniówka czy jakos tak
To chyba zależy ile przepracowałaś. Ja jak zamykałam swoja firmę to nie dostałam złamanego grosza z Urzędu Pracy, bo mi dosłownie kilkanaście dni brakowało do zasiłku
Przepisów nie przeskoczysz Głupia byłam, mogłam jeszcze z miesiąc pociągnąć działalność, no ale...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości