|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta 3d chili
Zupy mam na dwa dni. Dania, nazwijmy to "z patelni", dzielę różnie. Czasami 1/3 porcji ugotowanej w wielkości według przepisu oddaję mężowi. Ostatnio po prostu gotuję tyle, ile uważam, że jestem w stanie zjeść. Oczywiście ilość mniejszą lub równą porcji z przepisu
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj 4 dzień dietowania. Znowu się zważyłam i 1,1 kg mniej niż wczoraj, czyli ten wczorajszy skok wagi to był zastój wody. Jestem pewna bo przez pierwsze 2 dni bardzo dużo piłam żeby oszukać żołądek i 3 dnia 0,3 kg więcej. Wczoraj piłam już normalnie i waga spadła. Wiem, że to tylko woda ale i tak motywuje.
|
|
|
|
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
a ja jestem 5 dzień na diecie i spadło 3,5kg
kurcze fajnie, bo nie trzymam się jadłospisu jednak tzn w większości się trzymam ale te przekąski to masakra, za dużo dla mnie
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Utarło mi się w głowie "Śniadanie jedz jak król,obiad jak książę a kolecję jak żebrak” i coś w tym jest. To co zjesz rano szybciej spalisz w ciągu dnia więc chyba można sobie pozwolić na większe śniadania?
|
|
|
|
#155 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- grrrr... jestem na siebie wściekła bo nagrzeszyłam dzisiaj i sobie pofolgowałam z jedzonkiem rano... Ale dobrze, że rano to moj organizm zdazy spalic to całe zło (ponoc najbardziej kaloryczne rzeczy powinno sie jesc do poludnia wtedy organizm ma czas efektywne wykorzystanie), no i oczywiscie musiałam, musiałam to odpokutować - 60 minut ćwiczyłam na orbitreku i 30 minut na roewrku stacjonarnym
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wytrwałości ja po 25 min na orbitreku mam dość a rowerka stacjonarnego nienawidzę. Normalnie w terenie mogę jeździć cały dzień a w domu ani minuty
|
|
|
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
Dziś jestem z siebie zadowolona - bez żadnych grzechów (a u mnie to różnie bywa)
Powiedzcie mi dziewczyny, czy wy wymieniacie te posiłki z listy? Bo ja wymieniam sobie dowolnie... i właśnie się zastanawiam czy nie za bardzo dowolnie... |
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zamieniam przekąski na przekąski, obiad na obiad itp. A nie na śniadanie danie obiadowe, bo pewnie też ma wpływ na kalorie i na czary z przyprawami ![]() Z kolei moje dzisiejsze ćwiczenia to odśnieżanie podjazdu uhh
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś tracę zaufanie
|
|
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moje ćwiczenia to też dziś odśnieżanie auta
|
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, jak zaczniesz szukać informacji negując dietę, to będzie też spadać Twoja motywacja ![]() Moim zdaniem najważniejsze jest to, że uczy to nas fajnych nawyków żywieniowych, czujemy się lepiej, waga spada ![]() Poza tym dieta o której napisałaś jest też płatna ;P |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki
ostatnio też zainteresowałam sie tą dieta, jak się okazało nie tak całkiem nową jak przypuszczałam ale lepiej późno niż wcale Gdzieś na forum wyczytałam,że któraś z Was chce odsprzedać dietę. Jeżeli ktoś ma ją do odsprzedania w formie elektronicznej chętnie odkupię
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Hej! dla mnie to dziś 3 dzień i jest naprawdę dobrze. Nie jestem głodna, dobrze się czuję. Byłam nawet dziś na saunie, bo poprawia metabolizm. Ważyć zamierzam się dopiero po tygodniu. Tylko posiłki mi się przez to troszkę poprzesuwały. ehh... no ale nic, pewnie posiedzę dziś dłużej po prostu, albo nie zjem jednej przekąski.
Aha... i zaczyna mi smakować to, że jedzenie jest często takie ostre ![]() A jak u was? |
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni temu bałam się wczorajszej imprezy, bo co z dietą, co z nowymi nawykami...itd.
A oto moje obserwacje: po 9 dniach diety - żołądek przyjmuje zdecydowanie mniejsze porcje, nawet ulubionych niegdyś smakołyków; alkohol może i smakuje podobnie ale grzeczne jedzenie nawet przez zaledwie 9 dni sprawia, że z pełną odpowiedzialnością mogę Wam zasugerować - ...nie ryzykujcie lepiej. Dzięki mądrym mechanizmom dietetycznie żywionego organizmu, moje głupie imprezowe decyzje wyszły mi bokiem...no cóż pocierpiałam, ale ani grama nie przytyłam ![]() Karnawał trwa, imprezowanie więc jest wręcz wskazane...ale bądźcie ostrożne sięgając po coś cięższego, nawet w miniaturowych dawkach. Żołądeczek nie tylko się kurczy ale także kapryśnieje...co ma swoje plusy Pozdrawiam Was cieplutko
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj dzień 4, nie wytrzymałam i musiałam wejść na wage, ciekawość mnie zżerała.. no i... 1,8 kg mniej )))Bardzo dobrze się czuję, jedzenie jest smaczne, żołądek się zmniejsza i nie burczy godzine po zjedzeniu pomarańczy ;P jedzenie na prawde jest smaczne... to działa! )Muszę się przyznać tylko do tego, że nie mam kiedy jeść 5 posiłku. Chyba że musiałabym go jeść o 22-23, a tego właśnie chce się oduczyć, jedzenia po nocach. Aganitusia, to bardzo dobra informacja! Bo gdybyś się rzuciła na jedzonko i jadła, jadła, jadła.. a potem nie cierpiała, to nie miałoby sensu
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! Widziałam pytania więc przypominam :
Jeśli zdarzy Ci się, że posiłki przesuną się i np. obiad wyskoczy Ci o 18 to kolacja musi być najpóźniej o 20-stej. Taką inf. dostałam od zespołu 3d chili. |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie tego mi brakuje w tej całej diecie, aby wszystko było ładnie, pięknie opisane.
Chociaż ja wole ostatni posiłek mieć 18-19 i jakoś nie jestem przekonana do jedzenie węglowodanów na kolację. Chleba jeszcze nie ruszę, wole jogurt naturalny z cynamonem <3 Nie ma porównania do ksiązki Dukana, tam to się taką motywację zyskuje, że łhohoho
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też dziś 4 dzień
Jak na razie wszystko dobrze! Tylko na wagę nie staję, bo sobie obiecałam, że poczekam tydzień. chociaż jestem straaaasznie ciekawa!
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
i ja zamowilam diete, czekam na pliki, lece po zakupy i mam nadzieje okolo sr-czwartku ja zaczac. na pocztek chciaialbym zrzucic ok. 10 kg. po dwoch ciazach waze prawie 74 kg ojjjeeeju jaki to wygląda... a docelowow chcialabym 60prosze o wsparcie bo czasem potrzebuje porzadnego kopa szczegolnie to podjadanie przy dzieciach![]() pozdrawiam i życze Wam dalszych sukcesów |
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Palolinka, gotujesz na parze dzisiaj? Ja strasznie nie lubie takiego jedzonka, wiec zaraz zabieram się za obiad z 3 dnia
![]() Panciaania - witamy i zapraszamy A dlaczego diete zaczać od sr-czw?! Od dzisiaj zaczynaj, to do tego dnia będziesz już miała min 0.5 kg za sobą!!! ))Swoją drogą, wiecie może dlaczego makaron,ryż itp. musi być al dente? to ma jakiś wpływ? |
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Nie, dziś jem obiad taki jak wczoraj, bo generalnie raczej gotuję na dwa dni. Nie chce mi się codziennie
![]() A na parze całkiem lubię, nie przeszkadza mi w sumie, tylko ciężko jest to posolić. ![]() Od jutra idę do pracy, ciekawe jak sobie poradzę z tymi porami jedzenia... |
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Do Panciaani-Ja też mam dwoje dzieci i wiem co to znaczy te podjadanie po nich;-) Szkoda żeby się zmarnowało a co;-) I to jet ten błąd. Ja zaczynam od lutego jak chcesz do możemy razem zacząć. Zaczynam od lutego, bo to akurat dwa miesiące wyjdą do świąt. Potem miesiąc przerwy i zobaczymy co dalej. Ja już tryle razy się odchudzałam i zawsze robiłam to na początku roku oczywiście się udało schudnąć nawet 11 kilo ale cóż latem już nie byłam taka szczupła. Wolę później zacząć ale żeby efekt był własnie na lato
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
heheheh dokładnie ;P Palolinka, a nie masz możliwości jedzenia podczas pracy ? Ja też na razie wolne, wiec moge sie skupic na konkretnych godzinach, potem pewnie będzie godz w tą godz w tą, żeby zjesc posiłek, ale myśle ze to i tak lepiej niż jeść co 6 godz
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Czy tylko mi listonosz nie przysłał jeszcze diety?
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.