Dieta 3d chili - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 10:40   #151
Doreksik
Raczkowanie

Dot.: Dieta 3d chili

Zupy mam na dwa dni. Dania, nazwijmy to "z patelni", dzielę różnie. Czasami 1/3 porcji ugotowanej w wielkości według przepisu oddaję mężowi. Ostatnio po prostu gotuję tyle, ile uważam, że jestem w stanie zjeść. Oczywiście ilość mniejszą lub równą porcji z przepisu
Doreksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 11:48   #152
Dominika2302
Zadomowienie

Dzisiaj 4 dzień dietowania. Znowu się zważyłam i 1,1 kg mniej niż wczoraj, czyli ten wczorajszy skok wagi to był zastój wody. Jestem pewna bo przez pierwsze 2 dni bardzo dużo piłam żeby oszukać żołądek i 3 dnia 0,3 kg więcej. Wczoraj piłam już normalnie i waga spadła. Wiem, że to tylko woda ale i tak motywuje.
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 12:25   #153
magdda299
Przyczajenie

a ja jestem 5 dzień na diecie i spadło 3,5kg kurcze fajnie, bo nie trzymam się jadłospisu jednak tzn w większości się trzymam ale te przekąski to masakra, za dużo dla mnie
magdda299 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 12:26   #154
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
Hej! WItajcie dziewczyny, dziś dzień 2, na razie jest ok. Dalej bije się z myślami co do tych śniadań i kolacji. Dla mnie te śniadania są za małe... zawsze jadłam w miarę sycące śniadania. No ale może się przyzwyczaję

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Brawo! Super ci poszło. Ja też mam właśnie 10 k g do zrzucenia, mam nadzieję, że uda mi się tego dokonać przez dwa miesiące.
A powiedz mi... o ile zmniejszałaś obiady? One też sa dla mnie za duże.
To może zwiększ śniadania tak, żeby się najadać, a obiady rób takie, żeby się nie przejadać
Utarło mi się w głowie "Śniadanie jedz jak król,obiad jak książę a kolecję jak żebrak” i coś w tym jest. To co zjesz rano szybciej spalisz w ciągu dnia więc chyba można sobie pozwolić na większe śniadania? Ew. stopniowo zmniejszaj.

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 13:50   #155
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:
hej hej! Ja dziś jestem na pierwszym dniu. No i zastanawia mnie jedna rzecz.... śniadania w tej diecie nie są za bardzo sycące... jakoś na długo nie najadłam się kefirem z bananem:/ potem pomarańcza, a dopiero potem zupa z marchewki (tak na marginesie zupka bardzo smaczna). Za to potem na kolację jest więcej jedzenia. Trochę mi się to nie podoba, bo w pracy będę bardzo głodna na tych jogurtach. A jak wam idzie? Nie macie takich problemów?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Ślicznie ci spadło. Co prawda na początku to sama woda, więc spada szybko, ale każdy spadek cieszy

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Ja też chciałabym 10 kg. A z jakiej wagi startujesz i przy jakim wzroście? Aha... spadek super! Też tak chcę!!!
Wagą wolę się nie chwalić, choć mieszczę się w tej normalnej przy wzroście 170 cm

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Mija drugi dzień, właśnie wsunęłam zupę z marchewki i chyba zaraz pęknę pomimo tego, że zjadłam niewiele ponad połowę. Mam pytanko czy można zastąpić świeży imbir tym z torebki?
ja mam tylko z torebki

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

grrrr... jestem na siebie wściekła bo nagrzeszyłam dzisiaj i sobie pofolgowałam z jedzonkiem rano... Ale dobrze, że rano to moj organizm zdazy spalic to całe zło (ponoc najbardziej kaloryczne rzeczy powinno sie jesc do poludnia wtedy organizm ma czas efektywne wykorzystanie), no i oczywiscie musiałam, musiałam to odpokutować - 60 minut ćwiczyłam na orbitreku i 30 minut na roewrku stacjonarnym
Stary 2013-01-19, 16:17   #156
Dominika2302
Zadomowienie

Gratuluję wytrwałości ja po 25 min na orbitreku mam dość a rowerka stacjonarnego nienawidzę. Normalnie w terenie mogę jeździć cały dzień a w domu ani minuty
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 19:49   #157
Palolinka
Rozeznanie

Dziś jestem z siebie zadowolona - bez żadnych grzechów (a u mnie to różnie bywa)
Powiedzcie mi dziewczyny, czy wy wymieniacie te posiłki z listy? Bo ja wymieniam sobie dowolnie... i właśnie się zastanawiam czy nie za bardzo dowolnie...

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 19:55   #158
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyny, czy wy wymieniacie te posiłki z listy? Bo ja wymieniam sobie dowolnie... i właśnie się zastanawiam czy nie za bardzo dowolnie...
Z tego co jest napisane, to można wymieniać posiłki. Ja również co nieco zamieniam, bo np. dzisiaj większą ochotę miałam na sok pom. niż na jogurt

Ja zamieniam przekąski na przekąski, obiad na obiad itp. A nie na śniadanie danie obiadowe, bo pewnie też ma wpływ na kalorie i na czary z przyprawami

Z kolei moje dzisiejsze ćwiczenia to odśnieżanie podjazdu uhh
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 20:35   #159
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez łubu_dubu Pokaż wiadomość
Z tego co jest napisane, to można wymieniać posiłki. Ja również co nieco zamieniam, bo np. dzisiaj większą ochotę miałam na sok pom. niż na jogurt

Ja zamieniam przekąski na przekąski, obiad na obiad itp. A nie na śniadanie danie obiadowe, bo pewnie też ma wpływ na kalorie i na czary z przyprawami

Dziewczyny czy dieta 3D to nie jest to samo co 36s? znalazłam przez przypadek jeszcze coś takiego i wydaje mi się, że sa identyczne. Znalazłam np. kus kus, makaron ze szpinakiem i fetą, sałątkę z tuńczyka... też trzeba ją kupić...
Jakoś tracę zaufanie

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 21:08   #160
Palolinka
Rozeznanie

Cytat:

No to ja robię tak samo. Jak mi nie pasuje jakieś danie to wymieniam na inne z tej samej grupy. Spoko.
A moje ćwiczenia to też dziś odśnieżanie auta

60...58...50
Stary 2013-01-19, 21:35   #161
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dieta 3D to nie jest to samo co 36s? znalazłam przez przypadek jeszcze coś takiego i wydaje mi się, że sa identyczne. Znalazłam np. kus kus, makaron ze szpinakiem i fetą, sałątkę z tuńczyka... też trzeba ją kupić...
Jakoś tracę zaufanie

Kochana, jak zaczniesz szukać informacji negując dietę, to będzie też spadać Twoja motywacja

Moim zdaniem najważniejsze jest to, że uczy to nas fajnych nawyków żywieniowych, czujemy się lepiej, waga spada

Poza tym dieta o której napisałaś jest też płatna ;P
Stary 2013-01-20, 02:47   #162
aniteek23
Przyczajenie

Cześć Kobietki ostatnio też zainteresowałam sie tą dieta, jak się okazało nie tak całkiem nową jak przypuszczałam ale lepiej późno niż wcale Gdzieś na forum wyczytałam,że któraś z Was chce odsprzedać dietę. Jeżeli ktoś ma ją do odsprzedania w formie elektronicznej chętnie odkupię
aniteek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 14:49   #163
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Jakoś tracę zaufanie
Szczerze? Mam gdzieś do czego jest podobna ta dieta, jeśli chudnę smacznie jedząc. Nawet, jeśli są "nieścisłości" w składnikach potraw, które mogą budzić wątpliwości. Jak dla mnie mógł ją nawet wymyślić "pan żul" pod sklepem spisując przepisy z gazet wyjętych ze śmietnika, bo jest SKUTECZNA !
Stary 2013-01-20, 16:31   #164
Palolinka
Rozeznanie

Hej! dla mnie to dziś 3 dzień i jest naprawdę dobrze. Nie jestem głodna, dobrze się czuję. Byłam nawet dziś na saunie, bo poprawia metabolizm. Ważyć zamierzam się dopiero po tygodniu. Tylko posiłki mi się przez to troszkę poprzesuwały. ehh... no ale nic, pewnie posiedzę dziś dłużej po prostu, albo nie zjem jednej przekąski.
Aha... i zaczyna mi smakować to, że jedzenie jest często takie ostre

A jak u was?

60...58...50
Stary 2013-01-20, 21:50   #165
Aganitusia
Raczkowanie

Kilka dni temu bałam się wczorajszej imprezy, bo co z dietą, co z nowymi nawykami...itd.
A oto moje obserwacje:
po 9 dniach diety - żołądek przyjmuje zdecydowanie mniejsze porcje, nawet ulubionych niegdyś smakołyków; alkohol może i smakuje podobnie ale grzeczne jedzenie nawet przez zaledwie 9 dni sprawia, że z pełną odpowiedzialnością mogę Wam zasugerować - ...nie ryzykujcie lepiej. Dzięki mądrym mechanizmom dietetycznie żywionego organizmu, moje głupie imprezowe decyzje wyszły mi bokiem...no cóż pocierpiałam, ale ani grama nie przytyłam
Karnawał trwa, imprezowanie więc jest wręcz wskazane...ale bądźcie ostrożne sięgając po coś cięższego, nawet w miniaturowych dawkach. Żołądeczek nie tylko się kurczy ale także kapryśnieje...co ma swoje plusyPozdrawiam Was cieplutko
Aganitusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 08:41   #166
łubu_dubu
Raczkowanie

cześć dziewczyny

U mnie dzisiaj dzień 4, nie wytrzymałam i musiałam wejść na wage, ciekawość mnie zżerała.. no i... 1,8 kg mniej )))

Bardzo dobrze się czuję, jedzenie jest smaczne, żołądek się zmniejsza i nie burczy godzine po zjedzeniu pomarańczy ;P jedzenie na prawde jest smaczne... to działa! )

Muszę się przyznać tylko do tego, że nie mam kiedy jeść 5 posiłku. Chyba że musiałabym go jeść o 22-23, a tego właśnie chce się oduczyć, jedzenia po nocach.

Aganitusia, to bardzo dobra informacja! Bo gdybyś się rzuciła na jedzonko i jadła, jadła, jadła.. a potem nie cierpiała, to nie miałoby sensu
Stary 2013-01-21, 11:03   #167
anepok
Przyczajenie

Dziewczyny ! Widziałam pytania więc przypominam :

Jeśli zdarzy Ci się, że posiłki przesuną się i np. obiad wyskoczy Ci o 18 to kolacja musi być najpóźniej o 20-stej. Taką inf. dostałam od zespołu 3d chili.
anepok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 11:28   #168
łubu_dubu
Raczkowanie

No właśnie tego mi brakuje w tej całej diecie, aby wszystko było ładnie, pięknie opisane.

Chociaż ja wole ostatni posiłek mieć 18-19 i jakoś nie jestem przekonana do jedzenie węglowodanów na kolację. Chleba jeszcze nie ruszę, wole jogurt naturalny z cynamonem <3

Nie ma porównania do ksiązki Dukana, tam to się taką motywację zyskuje, że łhohoho
Stary 2013-01-21, 12:08   #169
Palolinka
Rozeznanie

U mnie też dziś 4 dzień Jak na razie wszystko dobrze! Tylko na wagę nie staję, bo sobie obiecałam, że poczekam tydzień. chociaż jestem straaaasznie ciekawa!

60...58...50
Stary 2013-01-21, 14:40   #170
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

czesc dziewczyny
i ja zamowilam diete, czekam na pliki, lece po zakupy i mam nadzieje okolo sr-czwartku ja zaczac.
na pocztek chciaialbym zrzucic ok. 10 kg. po dwoch ciazach waze prawie 74 kg ojjjeeeju jaki to wygląda... a docelowow chcialabym 60

prosze o wsparcie bo czasem potrzebuje porzadnego kopa szczegolnie to podjadanie przy dzieciach

pozdrawiam i życze Wam dalszych sukcesów
panciaania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 14:51   #171
łubu_dubu
Raczkowanie

Palolinka, gotujesz na parze dzisiaj? Ja strasznie nie lubie takiego jedzonka, wiec zaraz zabieram się za obiad z 3 dnia

Panciaania - witamy i zapraszamy A dlaczego diete zaczać od sr-czw?! Od dzisiaj zaczynaj, to do tego dnia będziesz już miała min 0.5 kg za sobą!!!))

Swoją drogą, wiecie może dlaczego makaron,ryż itp. musi być al dente? to ma jakiś wpływ?
Stary 2013-01-21, 15:01   #172
Palolinka
Rozeznanie

Nie, dziś jem obiad taki jak wczoraj, bo generalnie raczej gotuję na dwa dni. Nie chce mi się codziennie
A na parze całkiem lubię, nie przeszkadza mi w sumie, tylko ciężko jest to posolić.
Od jutra idę do pracy, ciekawe jak sobie poradzę z tymi porami jedzenia...

60...58...50
Stary 2013-01-21, 15:17   #173
marzenamia
Raczkowanie

Do Panciaani-Ja też mam dwoje dzieci i wiem co to znaczy te podjadanie po nich;-) Szkoda żeby się zmarnowało a co;-) I to jet ten błąd. Ja zaczynam od lutego jak chcesz do możemy razem zacząć. Zaczynam od lutego, bo to akurat dwa miesiące wyjdą do świąt. Potem miesiąc przerwy i zobaczymy co dalej. Ja już tryle razy się odchudzałam i zawsze robiłam to na początku roku oczywiście się udało schudnąć nawet 11 kilo ale cóż latem już nie byłam taka szczupła. Wolę później zacząć ale żeby efekt był własnie na lato
marzenamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 15:24   #174
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzenamia Pokaż wiadomość
Do Panciaani-Ja też mam dwoje dzieci i wiem co to znaczy te podjadanie po nich;-) Szkoda żeby się zmarnowało a co;-) I to jet ten błąd. Ja zaczynam od lutego jak chcesz do możemy razem zacząć. Zaczynam od lutego, bo to akurat dwa miesiące wyjdą do świąt. Potem miesiąc przerwy i zobaczymy co dalej. Ja już tryle razy się odchudzałam i zawsze robiłam to na początku roku oczywiście się udało schudnąć nawet 11 kilo ale cóż latem już nie byłam taka szczupła. Wolę później zacząć ale żeby efekt był własnie na lato
Sprytna strategia
Stary 2013-01-21, 15:46   #175
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doreksik Pokaż wiadomość
Sprytna strategia

heheheh dokładnie ;P

Palolinka, a nie masz możliwości jedzenia podczas pracy ?

Ja też na razie wolne, wiec moge sie skupic na konkretnych godzinach, potem pewnie będzie godz w tą godz w tą, żeby zjesc posiłek, ale myśle ze to i tak lepiej niż jeść co 6 godz
Stary 2013-01-21, 16:40   #176
littledirty
Raczkowanie

Czy tylko mi listonosz nie przysłał jeszcze diety?
littledirty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 17:07   #177
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littledirty Pokaż wiadomość
Czy tylko mi listonosz nie przysłał jeszcze diety?

Dlatego kupiłam wersję elektroniczną ;P
Długo juz czekasz? jaki mają termin przesyłki ? a może listonosz avizo nie zostawił?
Stary 2013-01-21, 17:53   #178
littledirty
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego kupiłam wersję elektroniczną ;P
Długo juz czekasz? jaki mają termin przesyłki ? a może listonosz avizo nie zostawił?
zapłaciłam 9, nie odpowiadają na @, nie oddzwaniają. Chyba obowiązkiem jest zostawić avizo. Trace już wiare w ludzi grrrrr.
littledirty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:30   #179
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Palolinka, gotujesz na parze dzisiaj? Ja strasznie nie lubie takiego jedzonka, wiec zaraz zabieram się za obiad z 3 dnia

Panciaania - witamy i zapraszamy A dlaczego diete zaczać od sr-czw?! Od dzisiaj zaczynaj, to do tego dnia będziesz już miała min 0.5 kg za sobą!!!))

Swoją drogą, wiecie może dlaczego makaron,ryż itp. musi być al dente? to ma jakiś wpływ?
Aby spalić taki ryż al dente organizm zużywa wiecej energii=spala kalorie.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 21:16   #180
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Aby spalić taki ryż al dente organizm zużywa wiecej energii=spala kalorie.

ah to tylko kilka kalorii wolę miękki makaron ;P

Jak tam dziewczyny? Bez żadnych grzeszków dzisiaj?

Ja się trzymam, choc w domu takie smakołyki...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości