|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38835330]Mój TŻ lubi budyń, zawsze zje całą porcję (z pół litra mleka znaczy:P), nawet mu nie przelewam z garnka :P
Kiedyś nawet ułożył piosenkę (na nutę Bursztynka )Budyniek, budyniek, znalazłem go w lodówce... ![]() To teraz jak mu zrobię budyniek, to mu podam z pieśnią Puddi puddi na ustach :P[/QUOTE] Ja tez zawsze zjadam całą Mniej to się nie opłaca zaczynać
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38835330]Mój TŻ lubi budyń, zawsze zje całą porcję (z pół litra mleka znaczy:P), nawet mu nie przelewam z garnka :P
Kiedyś nawet ułożył piosenkę (na nutę Bursztynka )Budyniek, budyniek, znalazłem go w lodówce... ![]() To teraz jak mu zrobię budyniek, to mu podam z pieśnią Puddi puddi na ustach :P[/QUOTE]
|
#1533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje udanej wizytyCytat:
choc na gole oko to tak tego nie widac Cytat:
jak siostra była mała to specjalnie nad nia przechodziłam a teraz jest wieksza ode mnie ![]() Dzisiaj była kolęda. Ksiadz siedział z 30 min
|
|||
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Perse przez Ciebie zachciało mi się budyyyniuu. Uwielbiam
A u mnie kolęda jutro. Ciekawe, czy będzie ten sam ksiądz co rok temu, czyli ten co nas spowiadał przed ślubem
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-01-24 o 18:17 |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze odniśnie znieczulenia przy porodzie naturalnym, trzeba zasięgnąć opini czy trzeba zgodę na nie wyrazić wcześniej, tzn. jeszcze przed akcją porodową. Bo w jednym ze szpitali, jak się dowiadywałam o znieczulenie, to najpierw trzeba wyrazić zgodę na piśmie na znieczulenie, bo jeżeli w trakcie porodu będę prosić o znieczulenie to mi go nie podadzą, ponieważ w trakcie bóli porodowych kobieta podpisze wszytsko
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już o znieczuleniu, a ja musze sie najpierw zdecydować w jakim szpitalu chce rodzic
wiem tylko, że ten co jest najbliżej to zdecydowanie nie. Kolejny to w zasięgu 50km, a reszta to Warszawa.
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja pojechałam na porodówkę to zanim wszystko się zaczęło (odeszły mi wody, a skurczy jeszcze nie miałam), to położne załatwiły papierologię, i wszystkie zgody na zabiegi. Zzo nie było co prawda bo nie podają do sn, no ale...
Co do USG na NFZ to owszem zwykle mają stare aparaty, ale ta przychodnia do której chodzę jest nówka sztuka i wszystko mają takie fajne nowe. I USG też wypasik. Nie wyobrażam sobie, żeby mi nie dali zdjęcia. Jak leżałam na początku tej ciąży w szpitalu to też dostałam zdjęcie kropki wtedy jeszcze ![]() Odnośnie witamin. Dziewczyny ja pracowałam kiedyś jako przedstawiciel medyczny i naprawdę firmy wcisną wszystko byleby się sprzedało. Przez tą pracę trochę inaczej patrzę na to wszystko. Muszę koleżankę wypytać bo ona pracowała z ginami z łódzkiego czy z nim współpracowała i czy wdawał się we współpracę.
|
#1538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38834940]Ale mój TŻ jest słodki Kupił mi kolczyki na pocieszenie po takim złym dniu, takie wkrętki-serduszka [/QUOTE]ehhh.. czemu mój Tż nie ma takich słodkich odruchów po złym dniu moim.. chociaż wtedy to chyba by musiał pare razy na tydzien kupować bo ostatnio z tym u mnie kiepsko ehhh dziewczyny nie słuchacie się mnie..ja ciągle w pracy i nie mam Was jak czytać, a potem nadrabiam godzinami ![]() Tęskniłyście chociaż mam nadzieje? ![]() Mi jeszcze w sobotę zlecili pracę więc zamiast dnia wolnego muszę iść do pracy koszmarA tak w ogóle jak pisałam Wam wczoraj o tych przygodach chorobowych i farbie z nosa w pracy to wieczorem robiąc Tżtowi obiad nagle pobieglam do wc, zwymiotowałam i jednocześnie wymiotowałam i znowu krew z nosa mi leciała..masakra, strasznie osłabiona jestem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-24 o 18:45 |
||||
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Enelvee
![]() Polecam do pooglądania Cud Narodzin http://vod.pl/cud-narodzin,788,s.html |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja dziś przez 3 godziny byłam na słuchawce i szukałam usg w całej warszawie na dziś. Większość wolnych terminów była na połowę lutego. Jestem w szoku, że prywatne gabinety są tak oblegane. Ale udało mi się zapisać na jutro na 11:15, więc błagam, trzymajcie kciuki, bo tak strasznie się boję
|
|
|
|
#1541 |
|
Konto usunięte
|
Trzymamy kciuki!!!
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu z mojej miejscowości nie chcę rodzić. Szpital ten kojarzy mi się bardzo źle. A znowu jeśli wybiorę szpital z innej miejscowośc, co zrobię, jeżeli na miejscu okaże się, że mnie nie przyjmą bo nie mają w tym momencie miejsca---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Trzymamy kciuki
|
||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej. Wpadam znowu ponarzekać
![]() Byłam dzisiaj w ZUSie i okazało się, że te ***** nie zgłosiły mnie w ogóle do ubezpieczenia! Na chwilę obecną nie mam opłacanych żadnych składek, dla ZUSu nie pracuję! Jutro z sama rana idę do niej, niech to wyjaśnia i odkręca! Co więcej dzisiaj dyrektorka odciągała ode mnie dzieci! Dziewczynkę bolał brzuch i się przytulała do mnie, a ta ją za rękę ode mnie! Oj będzie źle! Nawet moja mama, która z natury jest bardzo ugodowa, powiedziała, że jest gotowa im narobić bagna, żeby im ten przybytek zamknęli... Mi to szkoda dzieciaków, bo one są wspaniałe Wczoraj nie mogłam zasnąć do 2 w nocy. Miałam milion myśli na minutę ![]() A najgorsze, że wyżyłam się na TŻ Powiedziałam mu, że to on naciskał na dziecko, a tylko ja odczuwam tego konsekwencje I w ogóle tak źle mówiłam o dziecku i wynikającej z tego rewolucji w moim życiu Przeryczałam całe popołudnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla ciebie. Na pewno będzie dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38831005]Hej. Byłam u endo, dostałam euthyrox 50.. Za 6 tygodni do kontroli. Ale miałam przeboje, miałam źle wypisane skierowanie i musiałam się wracać rano do swojej przychodni, myślałam, że się wścieknę. Beczałam ze złości pół drogi... Wczoraj się specjalnie wracałam do przychodni po kod rozpoznania, okazało się, że lekarka mi go źle wpisała i skierowanie było nieważne, no masakra z tym NFZem!!! Gratuluję Wam udanych wizyt!! Malaczarna - trzymam kciuki, żeby z nogą było wszystko OK. A teraz idę spać, bo jestem wymęczona tymi nerwami :/[/QUOTE] Dobrze, że byłaś dzielna. I wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38834940]Ale mój TŻ jest słodki Kupił mi kolczyki na pocieszenie po takim złym dniu, takie wkrętki-serduszka [/QUOTE]No słodki ten twój TŻ
|
|
#1545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze przed odesłaniem do innego szpitala maja obowiazek Cie zbadać. No nic spytam swojego lekarza, który pracuje w szpitalu jak to jest. Cytat:
Czekam na meza az wróci z pracy, odgrzałam mu pierogi, które ostatecznie wszystkie trafiły do mojego brzucha a teraz musze cos wymyslic.---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Współczuje sytuacji w pracy. Nie dość, że sama sie denerwujesz, to i maleństwo i pociaga sie potem cała reszta. Swoja droga, dziwna ta dyrektora. Moze ona juz cos sie domysla o ciazy i
|
|||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenne jak to Cię nie zgłosiły
Wytłumaczyły się chociaż jakoś??
|
|
|
|
#1547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro rano idę do niej, żeby to wyjaśnić.
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam super stronę!!!
http://promobaby.pl/ Dzięki niej będziemy wiedzieć, w którym markecie jakie są promocje na art. dziecięce |
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Mam dziś kapcia w buzi, jakbym była w początkach ciąży, co zjem to zaraz czuje taki ochydny smak w buzi... czy tzn. że ja już tak będę miała całą ciążę?
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję sytuacji, daj znać co jutro Ci powiedzą
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam was na tel, jak mąż coś na kompie robił
![]() Sammi, Perse, Mela: gratulacje wizyt )Gusia: dzisiaj fajna )Margosia: jak można farbować rude włosy???? toż to profanacja!!!a ja to musze pomagać naturze, bo rudych nie dała.. więc teraz na czerwono farbuję ![]() magdalenne: słaba sytuacja... mega.. współczuję. Ale jak mogły nie zgłosić Cie do ZUS-u?????? malaczarnakejt: nie stresuj się, będzie dobrze!
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co ja sie zdecydowalam na ta flexi bath co wczoraj dawalam linka.
i chyba niedlugo kupimy, zamowimy przez neta |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalennne, ja nie chcę bronić pracodawcy twojego, ale może okazać się, że jednak jest to błąd ZUS-u. Ja pracuję w budżetówce i mimo, że mam potwierdzenie zgłoszenia mnie do zusu, nie istnieję w internetowym systemie
i najlepsze jest to, że koleżanka z finansów też dzisiaj musiała sobe drukować RMUA, bo jej też nie ma i ma to teraz wyjaśniać w ZUSie. Z tego co słyszałam to ok 10% ubezpieczonych osób nie jest ujętych w tym idealnym systemie :p
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt trzymam kciuki za wizyte, napewno bedzie super!! czekamy na relacje i fotki!
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja gotuje teraz więcej i to najlepiej na 2 dni bo nie zawsze mam siłę gotować. Dziś zrobiłam duży gar zupy bo jutro nie będzie miał świeżego obiadku bo idę do pracy na godzinę, a potem z teściową na poszukiwania nowej kurtki.
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalennne przeżyłam szok, jak tak można. Szkoda, że wcześniej nie sprawdziłaś w ZUS-ie czy wpływają składki. Czyli co teraz wyjdzie, że nic Ci się nie należy? Absolutnie nie możesz tego tak zostawić.
Gratuluję udanych wizyt. Pochwalę się, że u nas też ok. Przezierność 1,4 kość nosowa też jest. Serduszko i mózg jak trzeba, nawet żołądeczek widziałam A u mnie bóli głowy ciąg dalszy. Gin kazał iść do okulisty, laryngologa i stomatologa na wszelki wypadek. Reasumując, dzidzia ma się lepiej jak ja. Fika na brzuch, plecki, nóżkami i rączkami macha beztrosko. |
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Guusia: miało być Dzidzia fajna
![]() Eweewe: Jodi Picoult czytałam tylko "bez mojej zgody" - bardzo mnie ta książka poruszyła. Moja mama ma spory zestaw tej autorki, tyle że jakoś po drodze masa innych książek na mnie czeka Lackberg dorwałam w swieta pierwszy tom i jest teraz w kolejce.Domciątko: jednak zdecydowana na zakup? Mi wczoraj mąż przekazał od teściowej, że mam za dużo ubranek nie kupować:PP bo ona juz nazbierała dwie wielkie siaty (uwielbia chodzić po lumpkach), sąsiadka ma cały pokój ubranek dla chłopca do oddania, a kuzynka z USA już całą wielką walizkę przygotowała ciuszków po chrześniaku męża (do roku życia, bo młody teraz ma prawie 1,5). hahhaha.. no a ja jak mam się powstrzymać, jak coś fajnego widzę??:P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

)

gratuluje udanej wizyty

nie słuchacie się mnie..ja ciągle w pracy i nie mam Was jak czytać, a potem nadrabiam godzinami 
W szpitalu z mojej miejscowości nie chcę rodzić. Szpital ten kojarzy mi się bardzo źle. A znowu jeśli wybiorę szpital z innej miejscowośc, co zrobię, jeżeli na miejscu okaże się, że mnie nie przyjmą bo nie mają w tym momencie miejsca
i
Wytłumaczyły się chociaż jakoś??

i najlepsze jest to, że koleżanka z finansów też dzisiaj musiała sobe drukować RMUA, bo jej też nie ma i ma to teraz wyjaśniać w ZUSie. Z tego co słyszałam to ok 10% ubezpieczonych osób nie jest ujętych w tym idealnym systemie :p