|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
zgadzam sie z Toba, wmawiam sobie to, ale z drugiej str cos mowi, ze to ja jestem matka i chcialabym spedzac jak najwiecej czasu z dzieckiem, probuje myslec inaczej, ale nie moge
ja tylko tak czuje do tesciow, siostry tz, a do mojej rodzny w ogole dla mnie to normalne ze bede im dawac dzidzi, przywozic do nich i zostawiac na kilka godzin
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i będziesz super mamcią, jak my wszystkie zresztą )może początek będzie ciężki dla każdej nas, ale jestem pewna, że mama Twojego tż będzie dumną babcią i będzie obchodzić się z wnukiem idealnie jeśli jej dasz szanse hahahmyślę, że wszystko wyjdzie w praniu. ja na razie nie mam planów zostawiać dziecka na dłużej z kimś innym, bo sama planuje karmić piersią. ale różnie bywa, jak coś wypadnie i będę musiała zostawić dziecko i nie będzie wyboru, no to zostawię. |
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
obys miala racje
dzis tz mama powiedziala, ze no to niedlugo bedziemy wychowywac dzidzi, troche zaniemowilam, mam nadzieje, ze chodzilo jej ze to ja i tz bedziemy wychowywac a nie, ze jeszcze oni, kurcze ja juz jakies domysly i za slowka lapie, ale na pewno nie pozwole, zeby ktos sie wtracal w wychowanie naszego dziecka.
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja jak zwykle Was nadrabiam w nocy..
znowu z bólem gardła, ale po ciepłym prysznicu, balsamach, kremach, więc pachnąco i ciepło w łóżku
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Mówi się że rodzice są od wychowywania a dziadkowie od rozpieszczania.
|
|
|
|
#1626 | ||||
|
Raczkowanie
|
Mi kilka tygodni temu też się węże śniły. Różne przeróżne, przed domem miałam taki busz i tam sobie pełzały, wisiały na gałęziach.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie ![]() Wybrałaś już szpital w którym będziesz rodzić. Ja jestem przerażona Skierniewicką porodówką, zwłaszcza po ostatniej akcji lekarzy, którzy zrobili za późno cesarkę i dziewczynka urodziła się nieżywa ![]() Był również jakiś okres czasu, kiedy dzieci zarażały się gronkowcem złocistym. Okazało się chyba, że jedna z pielęgniarek była nosicielką. Nie wiem czy nie wybiorę się do Łodzi, bądź Warszawy. A jakie warunki są w Żyrardowie? ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Ale zgłodniałam! O tej godzinie... Zjem coś i idę spać, ale najpierw muszę się Wam troszkę wyżalić. Tż był dzisiaj ze mną u moich rodziców, chcieliśmy im powiedzieć o ślubie. Mój tata to raz, że miał problem z przywitaniem tż, dwa zrobił sobie kanapki, poszedł na górę i kompletnie nas olał. Mama po niego poszła, to on tam coś głosował, no ale nic... Powiedzieliśmy tylko mojej mamie, pogadała z nami, powiedziała, że się bardzo cieszy. Później pojechaliśmy do tż, tak się zdenerwowałam, że rozbolała mnie głowa i brzuch. Mam już ojca serdecznie dosyć! Tż pojechał na noc do pracy, a ja wróciłam do domu. I ojciec kompletnie się do mnie nie odzywa! Olewa mnie, traktuje jak powietrze... Dorosły kurna facet, a zachowuje się jak dziecko. Dosłownie... ma ciche dni, w rozmowie nie używa argumentów tylko próbuje człowieka zakrzyczeć, zawsze ma rację, a jak nie ma racji to i tak ją ma. Robi o północy awantury, przykładowo mojemu bratu o to, że wziął ostatnią butelkę wody i zostawił folię... wykrzykuje na cały dom kiedy już wszyscy śpią. Takie awantury i krzyki to są bardzo często i akurat nocami. Już tego nie wytrzymuje. I co najśmieszniejsze, jak zwracam mu uwagę o nocne krzyki to mówi "To wina Twojego brata", zwłaszcza, że mojego brata nie słychać, tylko ojca, który wiecznie ma jakiś problem. Ehh ale jestem zła ![]() Chrześcijanin od siedmiu boleści... |
||||
|
|
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie, to może Grodzisk, czy Pruszków? Nie czytałam jeszcze o tamtych szpitalach,ale wszędzie lepiej niż tu moim zdaniem.
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżbym pierwsza dziś była Śpiochy
?dzień dobry, Domcia, bardzo mi sięspodobało Twoje podejście, że nie tylko mama w życiu dziecka i że nie można go izolować od reszty rodziny. Dziecko powinno dobrze się czuć przy każdym najbliższym członku rodziny i to daje nam gwarancję, że nawet jak zostawimy je w dobrych rękach to będzie mu dobrze spałam dziś nawet nieźle, może to wynik dotlenienia i lekkiego zmęczenia odśnieżaniem, sprzątaniem domu w dniu wczorajszym? zaraz śniadanko, ogarnę sprawy firmowe i znowu muszę wyjechać w miasto, co mnie przeraża bo się zakopać można, najwyżej zostawię samochód na ulicy, zadzwonię do urzędu i powiem żeby ruszyli d.oopy zza biurek i przyjechali mnie wypchnąć a przy okazji niech wezmą łopaty do odśnieżania
|
|
|
|
#1629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
żeby ładnie pokazało co ma między nogami![]() Maż już wie czy woli chłopca czy dziewczę? ![]() Ja słyszałam, że był taki projekt, ale generalnie nie przeszedł dalej? Cytat:
![]() A w skończonym 11 tygodniu może mieć już koło 4,5 do 6 cm
|
|
#1630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego blogu! Dziewczyny zanim zaczniecie się sugerować opiniami tej Pani to sprawdźcie sobie datę wpisu i skład danej rzeczy... Bo tak jak tu już było kiedyś z mustelą... Mam w domu nawilżane chusteczki z reala i skład mają już zupełnie inny niż podany na stronie!!! Cytat:
![]() Wiem, że to najtrudniejsze "dać" komuś, komu się nie wiem, napiszę, że nie do końca ufa- swój najcenniejszy Skarb, ale możesz doświadczyć od niej wiele dobrego i wiele pomocy w zajmowaniu się Maleństwem Cytat:
Moja mam mimo, że nie zabraniała nikomu nosić mojej siostry trafiła do szpitala z kamieniami Ja się zastanawiam co zrobić, żeby moje dziecko nie bało się swoich dziadków... Mamę męża będziemy często odwiedzać, bo mieszka w tym samym mieście więc lajt, ale moich rodziców będzie widywało zdecydowanie rzadziej i nie chciałabym żeby byli dla niego obcymi ludźmi i chowało się przed nimi czy płakało na ich widok Tego akurat nie da się ukryć
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
hej
idę troszkę nadrobić...wczoraj się już lepiej czułam nie zamulałam więc wziełam się za robotę w domu dlatego wieczorem już do Was nie zaglądałam...Układaliśmy w meblach, robiliśmy porządki z mężem co potrzebne a co nie, trzeba robić miejsce dla dzidzi ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
moja siostra ma synka rudego...tylko jakoś tak...jakie by nie było przecież i tak będę kochała ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- LILITH795 ja też biorę witaminy od początku ciąży FEMIBION natal1 do końca 12 tygodnia później mam przejść na natal2
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-25 o 08:17 |
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
więc dla tekiego 2-3 miesięcznego akurat ![]() już mam w pracy odłożony ![]() Właśnie zajadam sałatkę jarzynową, którą zrobiła teściowa ![]() Mąż obiecał że dziś w końcu jedziemy zapełnić lodówkę, bo prawie samo światło, a ja mam zakaz szlajania się po sklepach sama
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-01-25 o 08:36 |
||
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam zamulający dzień... nie chciało mi się rano jechać z mężem i pies nie ma porannego spaceru Ale brak spaceru chyba znosi lepiej ode mnie, bo ja się całkiem rozmuliłam a on śpi Chyba jednak następnym razem poskromie lenia i nawet jak mi się nie będzie chciało to pójdę ![]() Kiedy mróz odejdzie i zrobi się spacerowa pogoda?
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś dzień marudy. Oda rana jestem nie do życia. Wszystko mnie drażni. Nie mam poza tym pomysłu na obiad. Nie wiem jak i czy to w ogóle możliwe, ale chyba w rękę użarł mnie komar...Na dworze szaro, wieje...Oj, ciężko dziś będzie moim domownikom ze mną. |
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
hahahahaha...pudi pudi
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38835180]A teraz dla wszystkich na poprawę humoru! http://www.youtube.com/watch?v=7LKHpM1UeDA nie mogę z tej piosenki
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-25 o 09:00 |
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień Dobry Śniła mi się dziś wiosna |
|
|
|
|
#1638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jakiś nastrój trochę lepszy od rana Zobaczymy czy dalej tak będzie po rozmowie z dyrektorką.Cytat:
Cytat:
Taka jest prawda i obyśmy zawsze tak do tego podchodziły![]() Cytat:
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
oj chyba dziś znowu mi nie dobrze...ale była u mnie znajoma i mówiła że jej gin.przepisala tabletki przeciw wymiotne ze miała brać po 1 raz dziennie...chyba i ja muszę się przejść do gin bo nie wyrobie raz tak raz tak się czuję
|
#1641 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
uśmiechy dla wszystkich marudek Dzisiaj jakoś szybko mi poszło z wyczytaniem wczorajszych pogaduch. Moje dziecko sie tak ukołysało podczas wczorajszego spaceru, że do tej pory się dezaktywowało na kopniaki Znów przytyłam i jak patrzę na wagę i jak tak dalej pójdzie to do końca miesiąca będę mieć plus 3kg, a to chyba już troche za dużo jak na jeden miesiąc, trochę mnie to zaczęło trapić. Ale cóż zrobić, jeść muszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety muszę Cię zmartwić bo na weekend zapowiadają siarczyste mrozy po 20 stopni. Podobno po weekendzie ma przyjść ocieplenie i ma być w granicy zera. Cytat:
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! ja się tylko przywitam!
Dziś kończę 13 tydzień, więc witam w II trymestrze! ![]() Noga mniej boli, więc jestem pełna nadziei. Za 2h wszystko się okaże. Dam Wam znać po usg
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za II trymestr. Czekamy na wieści z niecierpliwością
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam do pracy. Życzę wszystkim miłego dnia i trzymam
dla wizytujących dzisiaj Oczywiście za wizytę w sprawie nogi też
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozmowę i żeby okazało się to łatwym do rozwiązania nieporozumieniem!Cytat:
Tak jak napisała Ewusia... czekamy na wieści!
|
|
#1646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzis wyjatkowo dobre samopoczucie (odpukac), obiad zrobiony jak nigdy, w domku czysto, wiec moge juz leniuchować A za oknem piekne słoneczko to i zamierzam wybrac sie w koncu na miasto, cały tydzien przesiedziałam lub przeleżałam w domu, czas najwyzszy sie ruszyć ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za rozmowę z dyrektorką
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Za chwilkę w DDTVN będzie temat "Dlaczego mężczyzna nie powinien asystować przy porodzie"
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
czesc wpadlam sie przywitam i lece sie zbierac bo do gin dzis ale tylko po l4
Pozniej je zawiesc do pracy a pozniej przyjade i bede nadrabiac :P Wstalam dzis z bolem posladka promieniujacym na udo.. ale mysle ze zaraz przejdzie,musze zapytac gin na nastepnej wizycie o wszystko i zrobic jakas liste zebym sobie nie zapomniala ![]() I co jeszcze..wczoraj bylismy na kebabie ( Margosia jak lubisz najlepszy jest w wieliczce u Daniela mmmmm) i wracajac do domu zorietowalam sie ze .. rosnie mi 8ka!!!! juz do polowy jest nawet niewiem kiedy sie przebil nic nie boli ani nic.. czy jak nie bedzie bolall i wogole to trzeba usuwac? boje sie panicznie usuwania.. miala ktoras 8ki?:P albo ma i zyje z nimi w "zgodzie":P ? |
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś do połowy wyszła i dalej jej się nie chce![]() Dentystka ją oglądała stwierdziła, że zdrowa i dalej sobie tam siedzi w tej mojej szczęce, więc nie będziesz musiała usuwać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

ja tylko tak czuje do tesciow, siostry tz, a do mojej rodzny w ogole dla mnie to normalne ze bede im dawac dzidzi, przywozic do nich i zostawiac na kilka godzin

) i będziesz super mamcią, jak my wszystkie zresztą

Jeśli nie, to może Grodzisk, czy Pruszków? Nie czytałam jeszcze o tamtych szpitalach,ale wszędzie lepiej niż tu moim zdaniem.

za wizytę 
i muszę iść do zakaźnej... Mimo, że gin mówiła, że troszkę tylko podwyższone i nie ma o co się martwic to oczywiście się martwię

więc dla tekiego 2-3 miesięcznego akurat