Dieta 3d chili - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 21:19   #271
Palolinka
Rozeznanie

Dot.: Dieta 3d chili

Cytat:
Napisane przez łubu_dubu Pokaż wiadomość
A na obiadek ryż brązowy z mieszanką chińską, mmm

Powiem wam, że na obiad to ja zawsze czekam z ustęsknieniem od samego rana. Bo to jedyny posiłek który jem gorący i najadam się nim na długo
mi się dziś zdarzyło nie zjeść drugiej przekąski. Zasnęłam po prostu i obudziłam się dość późno, więc nie było sensu jeść. Zresztą jakoś wcale nie byłam głodna. Potem tylko zjadłam kolację i tyle. Może nie za dobrze, ale to chyba lepsze niż przestawianie kolacji na 21:/

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 21:37   #272
łubu_dubu
Raczkowanie

Ja to i tak 4 posiłki jem tylko, omijam kolacje, kończę na przekąsce. Wstaję dość późno, więc jedzenie kolacji, zwłaszcza węglowodany o 22-23 to nie było by dobre:/

Ale już niedługo czeka mnie wstawanie o 6 wiec te 5 posiłków będę jeść

Jutro będę musiała zmienić sobie trochę posiłki, bo wieczorem idę ze znajomymi do klubu i żeby nie kusiła na głodnego pizza, zjem coś przed wyjściem treściwszego

A wy dziewczyny jak kombinujecie jak macie wyjścia wieczorne ze znajomymi?
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 21:56   #273
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myssie Pokaż wiadomość
Ja sobie wytyczyłam godziny stałe mniej więcej: 8,11,14,17 i 20. Chodzę dość późno spać zawsze, więc ta 20:00 to dla mnei optymalna godzina i nie idę spać nasycona a te godziny dość idealnie wpasowują mi się w czas dnia, ponieważ do pracy wychodzę zazwyczaj 8:20 więc do tego czasu spokojnie zdążę już zjeść. Wczoraj np. miałam minimalny poślizg o 17, bo wpadłam do domu 17:15, ale od razu zjadłam jabłko z cynamonem [bo zamieniłam sobie posiłki] i było w porządku. Wtedy chwilę po 20:00 kolacja. Nie wiem jeszcze jak rozwiążę kwestię, jeśli o czasie nie zjem posiłku, będę improwizować, póki co praca jest najmniejszą przeszkodą [oprócz tego, że obiady jem zimne niestety]. Zabieraj ze sobą posiłki gdzie możesz Ja pakuję w plastikowe pojemniki i noszę w torebce w worku. Będę starała się je spożywać najbliżej tych godzin jak się da!

Generalnie pisałam do Was koło 14:00 ale mój post się chyba nie wysłał bo go nie widzę..
Kus kus z chili zdecydowanie nie przypadł mi do gustu :/ uwielbiam kus kus, ale to danie było dla mnie zdecdowanie za ostre! Dałam radę zjeść do połowy, a potem już wybierałam chili ... Będę sobie wymieniać wszystkie dania z tymi papryczkami, bo to jednak zbyt duża ostrość jak dla mnie...
Ja mam te problem, że obiad mogę zjeść dopiero ok 17 a wstaję o 5ej i nie wiem jak to sensownie zaplanować, żeby w pracy nie chodzić głodna . Bo chyba zimny obiad to słaby pomysł? A odgrzać w pracy niestety nie mam gdzie
Stary 2013-01-26, 08:48   #274
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

dobra ja jakby co zacznynam jednak od poniedzialku,także chetne wspoltowarzyszki zapraszam do działania
Stary 2013-01-26, 10:08   #275
Doreksik
Raczkowanie

panciaania, bardzo podoba mi się Twój podpis "To ja tu sobie na niego poczekam"

Mam kolejny kilogram za sobą Statystycznie chudnę 1kg w ciągu 5 dni. Może być, byle podążać do celu.

Cieszę się, że Was znalazłam na tym forum, bo mi raźniej. Nie mogę powiedzieć, że jesteście moimi towarzyszkami w niedoli, bo nie czuję, że się czegokolwiek na tej diecie wyrzekam Mam parę typów tego, co chętnie bym zjadła, ale bez jakiegoś strasznego "ciśnienia".

Dzięki, że jesteście
Doreksik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 11:35   #276
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panciaania Pokaż wiadomość
dobra ja jakby co zacznynam jednak od poniedzialku,także chetne wspoltowarzyszki zapraszam do działania
To dołączam się . Od poniedziałku zaczynamy!
Stary 2013-01-26, 11:41   #277
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efti Pokaż wiadomość
Ja mam te problem, że obiad mogę zjeść dopiero ok 17 a wstaję o 5ej i nie wiem jak to sensownie zaplanować, żeby w pracy nie chodzić głodna . Bo chyba zimny obiad to słaby pomysł? A odgrzać w pracy niestety nie mam gdzie
Ja też nie mam gdzie odgrzać w pracy, jedyne co to napoje mogę pić ciepłe. Zamieniam sobie posiłki tak, żeby nie brać do pracy żadnych zup czy ryb i zanosze do pracy w plastikowych pojemnikach np ryż z kurczakiem, z tą mieszanką chińską. Kus kus też jadłam wczoraj na zimno. Nie jest źle, kus kus mi nie smakował, ale kurczak z mieszanką chińską na ostro był całkiem smaczny! Wiem, że na cieplo byłby lepszy, ale dla mnie wazniejsza regularność posiłków niż temperatura Spróbuj, myślę, że to też rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez Doreksik Pokaż wiadomość
Mam kolejny kilogram za sobą Statystycznie chudnę 1kg w ciągu 5 dni. Może być, byle podążać do celu.
Super, gratulacje!
Ja jeszcze się nie wazyłam, to dopiero 3 dzień. Dziś w ogóle wstałam później, około 11:00 bo mam wolne i miałam chęć porządnie się wyspać. Jako że śniadanie godzinowo pominęlam, to jem je teraz (właśnie skończyłam). Czyli dziś będę jeść średnio co 2 h, ale mniejsze jeszcze porcje. Śniadanie o 11, potem o 13 przekąsska, o 15 obiad, o 17 przekąska i o 20 już po staremu - kolacja.
Na śniadanie omlet z otrąb pszennych z cynamonem. Danie niewykonalne! Otręby w ogóle nie łączą się z mlekiem czy jogurtem, zwłaszcza jak już są na patelni. Omlet fajnie się podpieka od spodu, ale odwrócenie go na drugą stronę to niemożliwość jak dla mnie. Ale podzieliłam omlet łopatką na "placki" i odwracałam partiami, zjadłam w formie placków. Brakowało mi w nim czegoś słodkiego - chyba ten cynamon to potęgował :/ i był trochę suchy, ale zieloną herbatą dzielnie popijałam i zjadłam!

a jak tam dzisiaj u Was?
myssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 11:58   #278
mysunia85
Przyczajenie

Hej dziewczyny
u mnie dziś 16 dzień i właśnie wcinam przekąskę (kanapka z serkiem i pomidorem ). Po 14 dniach jak pisałam zrzuciłam tylko 0,5 kg, więc to mnie trochę podłamało, ale jak się okazało zdecydowanie za mało piłam wody. Od wczoraj zaczęłam o wiele więcej pić właśnie dzięki Waszej radzie i dziś nie wytrzymałam i weszłam na wagę - 0,3 kg moja motywacja wróciła w pełni
Stary 2013-01-26, 12:52   #279
łubu_dubu
Raczkowanie

Dzień dobry

Dzisiaj 9 dzień mojej przygody z dietką. Postanowiłam się zważyć i... 3 kg mniej!!! ))) Jestem z siebie taka dumna.. Jeszcze tylko jakieś 10 do wymarzonej wagi :P

Postawiłam sobie I cel, w ciągu 28 dni chcę pozbyć się 8 kg. Zostało mi właściwie 19 dni i -5 kg. Dam radę!

Ja też się cieszę, że tutaj jesteście, czuję z was wsparcie i to łączy, bo komu innemu mogę pochwalić się, że obiadek był pyszny, albo coś niedobrego?
Stary 2013-01-26, 13:20   #280
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myssie Pokaż wiadomość
Na śniadanie omlet z otrąb pszennych z cynamonem. Danie niewykonalne! Otręby w ogóle nie łączą się z mlekiem czy jogurtem, zwłaszcza jak już są na patelni.
Ja dodaję mniej mleka i smażę na małej patelni dwa omlety zamiast jednego dużego. Nie odwracam na drugą stronę, tylko smażę pod przykrywką. Omlet w ten sposób przynajmniej trochę się zetnie
Stary 2013-01-26, 13:34   #281
marzenamia
Raczkowanie

Hej! Ja planowałam dietę od pierwszego lutego jak pisałam wcześniej ale to chyba niedobry pomysł, bo pierwszy wypada w piątek:-( wiec boję się , że może diabełek bedzie mnie kusił do złego!!!Coś nie mam motywacji żeby zacząć;-( Przy innych dietach zawsze chętnie czekałam aż zacznie się ten dzień a teraz klapa. Może dlatego, że to poraz kolejna dieta może 10-ta. Jestem już tym zmęczona ale nie mogę się poddać, bo jak będę wyglądać latem!!!!Jak się zdecyduję na poniedziałak to dam znać. Dzisiaj jeszcze wieczór z drinkiem
marzenamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 18:48   #282
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Ja dodaję mniej mleka i smażę na małej patelni dwa omlety zamiast jednego dużego. Nie odwracam na drugą stronę, tylko smażę pod przykrywką. Omlet w ten sposób przynajmniej trochę się zetnie
Ja już gdzieś w internecie wyczytałam, żeby dawać mniej mleka i dalam go naprawdę bardzo mało, ale przy próbie odwrócenia zupełnie się rozpadał... Ale placki też dały radę
Następnym razem spróbuję z przykrywką

Dzisiaj kończę 3 dzień. Została mi jeszcze kolacja. posiłki porozsuwały się z uwagi na to, iż wstałam późno, więc ostatecznie wyszło tak, ze : 11 śniadanie, 13:30 przekąska, 16:30 obiad, 18:30 przekąska i o 20:15 kolacja. Porozsuwałam sobie jak tylko mogłam, uznałam, że 2godzinne przerwy też nie są złe.
Posiłki niestety zamieniam dość intensywnie, ale w ramach wskazówek dietowych, czyli w obrębie sniadanie na śniadanie, obiad na obiad itp. Zamieniam tak, żeby gotować z tego co mam akurat w lodówce, bo popsuły by mi się produkty, leżąc i czekając na swoją kolej

Dzisiaj na śniadanie omlet, o którym już pisałam, potem pomarańcza z cynamonem - pyyyychota!, na obiad zupa krem z marchewki - CUDO! Najadłam się nią wręcz do syta, a zjadłam raptem połowę porcji która mi wyszła z proporcji podanych w przepisie. Drugie pół zabieram jutro do pracy. Jest tak dobra, że na zimno na pewno też się sprawdzi
Potem na przekąskę pomidory z bazylią, oregano i czosnkiem granulowanym [z dnia ostatniego podebrane] i też całkiem nieźle
Na kolację twarożek z zieloną papryką, trochę mi zbrzydła papryka po tym kus kusie, ale dam radę

Najchętniej już bym stanęła na wagę w poszukiwaniu efektów ale wiem, że 3 (nawet niepełne) dni, to stanowczo za wcześnie. Zważę się w czwartek, bo akurat minie tydzień Ochhh oby było dobrze!
Stary 2013-01-26, 22:26   #283
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

Cytat:
panciaania, bardzo podoba mi się Twój podpis "To ja tu sobie na niego poczekam"

\
hehe dzięki, tak mi się napisało

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Efti Pokaż wiadomość
To dołączam się . Od poniedziałku zaczynamy!
ok to do dzieła w poniedzialek
Stary 2013-01-27, 10:26   #284
Dominika2302
Zadomowienie

U mnie dzisiaj dieta idzie w odstawkę, mam kulig z ogniskiem więc zapewne nawpierdzielam się kiełbachy..... Już mi ślinka cieknie!!!!
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 11:11   #285
Doreksik
Raczkowanie

Wczoraj nie uległam pizzy, którą mąż jadł na moich oczach (sadysta !), ale nie oparłam się dwóm jajkom na miękko, których bardzo mi brakowało. Do tego kromka chleba chrupkiego z serkiem light. Chyba bardzo nie nagrzeszyłam?

Tak sobie myślę, że przez drugi miesiąc do diety będę podchodzić bardziej twórczo. Wiem już co można jeść, więc z grubsza będę się trzymać jadłospisu, ale włączę też inne rzeczy. Dietetyczne oczywiście
Stary 2013-01-27, 18:01   #286
myssie
Raczkowanie

Hej Kochane!
Witam Was z dnia 4 mojej dietki )
Przede mną już tylko kolacja. Nie mogłam się już dzisiaj oprzeć i zważyłam się... z duszą na ramieniu bo nie cierpię wchodzić na wagę, wiedząc, że zobacze tam 7 z przodu... Ale chyba już niedługo!! Waga początkowa: 72,3 kg. Dzisiaj waga ukazała mym oczom 70,4 kg!! Wiem, że to tylko woda póki co, ale ubytki w tych cyferkach naprawde motywują do dalszej pracy )

Dzisiaj na śniadanko kefir zimowy z musli - całkiem smaczny. Potem mój już ulubiony jogurt z cynamonem sobie zapodałam i na obiadek po raz kolejny zupa krem z marchwii która została mi z wczoraj! Znowu najadłam się nią niemiłosiernie. Na zimno też była bardzo smaczna

Na przekąskę zjadłam dzisiaj czekoladę z chili, rozpuściłam nad parującą wodą, dodałam chili i poczekałam aż ostygnie. Porcja wielka nie była, więc trochę moje wątpliwości wzbudził fakt, że mam na tym wytrzymać 3 godziny.. Ale póki co nie jestem głodna. A w razie czego zapiję wodą. Na kolację pieczone jabłko z rodzynkami i otrębami. Ciekawa jestem jak będzie smakować.

A jak u Was dieta?
Doreksik, myślę, że nie nagrzeszyłaś za dużo podziwiam wstrzymanie w stosunku do pizzy, ja mam generalnie dość słabą wolę.. aczkolwiek moja rodzinka zajada przeróżnego rodzaju smakołyki i na razie się nie złamałam
Stary 2013-01-28, 07:16   #287
Palolinka
Rozeznanie

Hej! No a ja nagrzeszyłam w weekend, ale już wracam na grzeczną stronę życia Postanowiłam zacząć po prostu tam, gdzie skończyłam dietetyczne jedzenie - czyli dziś mam 9 dzień. Właśnie dostałam @ więc nie będę się na razie ważyła, poczekam do końca tego tygodnia.
Ja też zamieniam produkty dość intensywnie, ale w obrębie grup. Najłatwiej jest mi rano zjeść musli z jogurtem albo jakąś kanapkę z serkiem light, więc takie rzeczy wybieram. Za to na obiad coś dziś pokombinuję dobrego Pozdrawiam was ciepło!

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 07:26   #288
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

no to ja zaczynam dzis dietkowanie, zaraz pierwsze sniadanko z 3D
miłego dnia!
Stary 2013-01-28, 08:29   #289
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panciaania Pokaż wiadomość
no to ja zaczynam dzis dietkowanie, zaraz pierwsze sniadanko z 3D
miłego dnia!
Ja również , zaraz śniadanko ale już nie mogę doczekać się obiadku bo zapowiada się smakowicie .

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Tak trochę odbiegając od 3d chili to mam pytanko , czy któraś z Was korzystała z body space? Bo myślę żeby w ramach diety zapisać się i pochodzić na BS. Myślicie, że warto?
Stary 2013-01-28, 09:23   #290
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Hello
chwilkę mnie nie było a tu taki ruch ze hoho ja musiałam przerwać dietkę w 13 dniu (sesja + praca na zmiany na pełny etat co poskutkowało totalnym brakiem czasu) ale juz jestem PO sesji praktycznie, i mam cały tydzień wolnego więc juz dzisiaj ruszyłam ostro z dietą, wczoraj byłam na zakupach i jestem z tego mega zadowolona hyhyhy
a spadek wago u mnie było widać, jak dobrze pamietam to zjechałam coś ok 4kg więć efekt był
Stary 2013-01-28, 11:05   #291
Moniaczek_W
Przyczajenie

Cześć dziewczyny .. Za mną 7 dni diety i dziś rani się ważyłam i -3kg to chyba ok? prawda.. Oby tak dalej.
Za mną również pierwszy weekend i nie dałam się skusić żadnemu grzeszkowi choć łatwo nie było. Obym wytrwała do końca
Zabieram się też ostrzej za ćwiczenia, tzn mam zamiar... Zaczynałam od jakieś półgodzinnej jeździe na rowerku stacjonarnym 3 razy w tyg a to nie wiele :P.. Więc trzeba sprężyć zamiary na siły hehe
A wy jak wspomagacie dietę ?
Moniaczek_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:07   #292
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moniaczek_W Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny .. Za mną 7 dni diety i dziś rani się ważyłam i -3kg to chyba ok? prawda.. Oby tak dalej.
Za mną również pierwszy weekend i nie dałam się skusić żadnemu grzeszkowi choć łatwo nie było. Obym wytrwała do końca
Zabieram się też ostrzej za ćwiczenia, tzn mam zamiar... Zaczynałam od jakieś półgodzinnej jeździe na rowerku stacjonarnym 3 razy w tyg a to nie wiele :P.. Więc trzeba sprężyć zamiary na siły hehe
A wy jak wspomagacie dietę ?
Świetny wynik , gratuluję! Ja dopiero zaczęłam od rana :P więc zazdroszczę. Również mam w planach rowerek stacjonarny i zastanawiam się nad tym Body Space.
Stary 2013-01-28, 11:23   #293
Patrysia007
Raczkowanie

Dostałam dietę i ja, ale już trochę za późno więc od jutra

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:35   #294
Doreksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Coś ty! Wcale nie jest za późno Ja też nie zaczynałam od rana. Zrobiłam sobie dzień "wstępny". Zjadłam normalne śniadanie, a później na obiad już zupę marchewkową
Stary 2013-01-28, 12:29   #295
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Coś ty! Wcale nie jest za późno Ja też nie zaczynałam od rana. Zrobiłam sobie dzień "wstępny". Zjadłam normalne śniadanie, a później na obiad już zupę marchewkową
Kurcze nawet nie pomyślałam...
Chyba wolę od początku, bo tak to ten dzień będzie taki "luźny"
Zrobię dzisiaj zakupy i od jutra pełną parą (mam nadzieję)

Straszna szkoda, że nie mam wagi, ale z drugiej strony pewnie bym się za często ważyła, więc może jednak sobie daruję. Czy któraś z was kobiety miłe się mierzy?

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:05   #296
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość

No w koncu! Super życze powodzenia

Ja strasznie zaniedbałam weekend, np. wczoraj zjadłam tylko dwa posiłki, ale nie miałam kiedy, eh

A tak poza tym to u mnie dobrze, dobrze Przyznam się szczerze, że rzadko patrze do jadłospisu, chyba ze chce zjeść coś innego. Mam juz swoje ulubione potrawy i po prostu sobie je wcinam
Stary 2013-01-28, 13:35   #297
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Własnie odechciało mi się jedzenia... Marchewka z imbirem czy z cynamomen jak miałam dzisiaj nie trafia w moje kubki smakowe... :/
Stary 2013-01-28, 13:57   #298
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

dziewczyny jak robicie z kawą? traktujecie ja zawsze jako przekaske? czy pijecie wiecej niz jedna? ja zazwyczaj pilam dwie kawy i nie wiem jak tu wybrnac..
Stary 2013-01-28, 14:01   #299
mysunia85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
Własnie odechciało mi się jedzenia... Marchewka z imbirem czy z cynamomen jak miałam dzisiaj nie trafia w moje kubki smakowe... :/

Ja mam podobnie mimo,że lubię cynamon to jakoś w połączeniu z marchewką nie bardzo pasuje i ledwo zjadłam.

Dziś 18 dzień (jak to szybko leci ) i właśnie wcinam obiadek czyli kasza z warzywami na patelnię i całkiem dobre to jest Jem to dopiero dziś bo muszę przyznać, że trochę się bałam, że nie będzie mi smakować... Na szczęście myliłam się

Fajnie, że dołącza do nas coraz więcej dziewczyn w końcu razem raźniej
Stary 2013-01-28, 14:22   #300
marteczka723
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja zaczynam od 1) nie mam ściśle określonego celu po prostu chce zrzucić kilka zbędnych kilogramów
Mam pytanie odnoście wody. Mogę pić Żywca Zdrój czy nie za bardzo??
Pisze, że ma być to woda mineralna a Żywiec to źródlana wiec jestem w kropce
marteczka723 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości