Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 370 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 16:13   #11071
ania2003
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

niezapominajka1987 ja na brzuchu nie miałam tylko na piersiach tam gdzie krew się zbierała. Ale to było i jest schowane pod stanikiem.
Stary 2013-01-26, 16:31   #11072
klaudeczka2010
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Oj Klauduś, nawet nie wiesz, jak przyjemnie się to czyta
Oby Cię ten humorek już nie opuszczał

Hihihi, Ty od lutego, a ja tak codziennie od jutra zaczynam

Nie nooooo. Jak już człowiek się zmobilizuje to oczywiście kłody pod nogi!!! A to jakieś opaski, a to za krótkie i za mało energiczne

Ale zaraz, zaraz.....
Myaaaaa, Żaba nas od staruszków i gnatów wyzywa!!!

Przedpo, ze wstawaniem jeszcze długo będziesz miała problem . Ja robiłam tak, że jedną nogę zginałam w kolanie, pod kolanem łapałam się rękami i taką kołyskę trzeba było wykonać wybijając się jednocześnie i pomagając sobie drugą, wyprostowaną nogą
Stary 2013-01-26, 16:45   #11073
Saba08
Zadomowienie

nkolodii ja bym do takiego lekarza już nie poszła. Co to to nie. A jeśli chodzi o to, co podpisywałam, to był na pewno tam zapis, jakie są możliwe komplikacje. Był też zapis, że wszelkie późniejsze operacje, czy konieczne zabiegi pacjent sam finansuje. Generalnie ja uważam, że pownnaś zaufać lekarzowi, a czy po takim tekście mu ufasz?!

przedpo trzymaj się tam mocno, z każdym dniem będzie coraz lepiej!!!

Niezapominajka ja miałam siniaki tylko na mostku, ale jak założysz sportowiec, to nie będzie tego widać

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A inna sprawa, ile po operacji planujesz iść na badania? Bo jak krótko, to lekarz zauważy, że coś jest nie tak, bo nie będziesz wykonywała pełnego zakresu ruchów...
Stary 2013-01-26, 16:54   #11074
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Żabulku ja mieszkam 70km od Antwerpii, ale koło Antwerpii mam rodzinkę i koleżankę, która ma dużo Polaków znajomych No cóż w razie czego mogę uruchomić kontakty
On nie jest Polakiem, jest Belgiem, ale mowi po polsku i zadaje sie tylko z Polakami Nazywa sie Kenneth Keunen i jak ktos z Twoich znajomych go zna, to bylabym wdzieczna za info Jak nie uda mi sie go znalezc tak przez ludzi, to chyba bede musiala sama sie tam przeleciec i go poszukac Albo Tz wysle, niech go tropi
Stary 2013-01-26, 18:05   #11075
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem super świeżaczkiem jeśli chodzi o jakiekolwiek fora, ale szczerze mówiąc po przeczytaniu setek Waszych postów stwierdzam, że jest to świetne miejsce aby się podzielić z Wami moimi troskami. Swoją operację mam w czwartek 31.01 czyli już za 5 dni! U mojego dr byłam wczoraj drugi raz i trochę mnie zaniepokoił, dlatego piszę do Was tutaj. Powiedział, że moje piersi są klasycznym przypadkiem niedorozwoju gruczołów piersiowych i przez to, że jest mało skóry na dole piersi, będzie to trudna operacja, a piersi na początku będą wyglądały dziwnie i będą mnie denerwować ;] ja bardzo dobrze zdaje sobie sprawę, że zanim one będą wspaniałe muszą przejść swoje, a teraz pytanie do WAS:
Czy któraś z Was miała też tę przypadłość i jest już po operacji?
Musze przyznać, że troszke się boję i mam nadzieję u Was znaleźć troszkę pocieszenia i entuzjazmu jaki na co dzień w Was widać
Buziaki
Hejeczka.
Tu większość dziewczyn ma właśnie niedorozwój gruczołu więc spokojnie to najczęstszy powód do operacji - a drugi to piersi po ciąży. Zresztą sam dr powiedział :" klasyczny przykład" Lepiej być klasycznym przypadkiem niż wyjątkowym i rzadkim Będzie dobrze - spokojnie
Cytat:
Nie nooooo. Jak już człowiek się zmobilizuje to oczywiście kłody pod nogi!!! A to jakieś opaski, a to za krótkie i za mało energiczne

Ale zaraz, zaraz.....
nic to- nie poddamy się ja dziś mam zakwasy- ale jutro dam czadu

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
[B]Przedpo Ty jesteś świeżynką więc pytam Ciebie w pierwszej kolejności. Czy masz jakieś siniaki na brzuchu? Krwiaki? I jak zniosłaś narkoze? Ja nigdy nie byłam pod narkozą i troche się boje tego co będzie po... A pytam o te siniaki bo prawdopodobnie po operacji będę szła do nowej pracy i tam będą konieczne badania lekarskie. No i nie chce przed jakimś obcym doktorem wyskoczyć z ewentualnymi siniakami na brzuchu i się tłumaczyć skąd się wzięły Dziewczyny miałyście siniaki?
Nie ma reguły i nie da się przewidzieć czy siniaki będą

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Dziendoberek

Mam taka piekna pogode za oknem, ze juz koncze gotowac obiad i robimy wypad jakis Az sie chce zyc

Kiciu z jakiego miasta jestes w Belgii??? Ja pilnie poszukuje jednego palanta z Antwerpii................ .. moze przez przypadek go znasz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

No sie posikam zaraz To Ty Mya jeszcze bez opaski siedzisz??? Niemozliwe, zaloze sie, ze bez opaski nawet nie dalas rady obejrzec, a co dopiero ruszyc tylek

A to z tym lysym , to juz przeszlosc za nudne, za krotkie i za malo energiczne Polecam to dla staruszkow na rozruszanie starych gnatow:ha haha:[COLOR="Silver"]
jak sobie kupie taką opaskę i włosy rozpuszczę jak ta pani trenerka to tylko furkot pójdzie i błyszczyk mi spłynie z ust tak będę ćwiczyć Ale zacznę bez opaski od łysego A z tą panią chyba bardziej nudno? no jakoś mi jej ćwiczenia nie podchodzą . Chyba wolę cztery razy z łysym niż raz z nią hihihi tzn wiesz - to na razie takie moje plany najważniejsze dobrze wszystko zaplanować

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY RATUNKU,PROSZĘ O POMOC.wczoraj miałam powazna dyskusje z swoim Tż.może juz wiecie nie mam ubiezpieczenia w POLSCE..i mój wczoraj zapytal co bym sie stalo gdzybym byłi jakis komplikacji naprzyklad dwa,trzy dni po operacji,jakies zakażenie,jeszcze jakies swiństwo,wtedy do szpitala państwowego,a z tego co wiem to bym mnie wynioslo taki koszt jak operacja,a ja niemam takich pieniędzy,i moj mówi zadzwoń do lekarza i zapytaj jego czy ma podpisana umowe z jakas firmą ubezpieczeniowa i czy wie ze ja niemam ubiezpieczenia,i jeżeli bym było pogorszenie stanu zdrowia czy jego klinika mnie porzyjmie czy nie,ja zadzwonilam dalam sluchawke mojemu i on rozmawial z lekarzem i pyta jego co bym sie stalo jak bym wnocy po2,3dobach zle cos sie dzialo i że ja nie mam ubiezpieczenia,co wtedy czy sa jakis dyżur w klinice i czy moze mnie on zbadac,zobaczyc przeczyne,wtedy lekarz powiedzial że po mojej operacji klinika jest zamknieta,jest przerwa,i jeżeli bym byłi komplikacji po operacji2,3doby po to wtedy oni nic nie pomoga;[mój sie zdenerwowal i mi przymawial do rozsadku,że znim hamowato lekarz rozmawial że nigdy w życiu tak znim żadny lekarz nie rozmawial i że jak zrobi mi operacji pózniej umywa rece i ja mam radzic sobie sama.operacja pod wielkim delematem. .powiedzial mi żebym zapytalam Was co WY podpisywaliscie przed operacja..wczoraj dzwonilam do firmy ubiezpieczeniowej żewbym wykupic ubiezpieczenie gdybym po operacji byłi komplikacji żebym trafic do szpitala,tylko żedna firma nie da mi takiego ubiezpieczenia jeżeli ja świadomie ide pod nóż jeszcze do kliniki prywatnej,wczoraj obdzwonilismy zo3firmy takie.z jednej strony ja jego rozumi9em bo sie maretwie ja w życiu nie mam szczescia zawsze cos sie pieprzy,i jezeli ten 1procent to je bede miec komplikacji co wtedy...nie wiem czy coś mi doradzicie..czy kazda z WAS MA UBIEZPIECZEWNIE?przeprasz am za błedy.czekam na odpowiedz WASZA.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

BARDZO TERAZ WAS POTRZEBUJĘ.
Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
jestem legalnie w POLSCE.TYLKO UMOWY O PRACY NIE MAM.NIE MAMAY JESZCZE ŚLUBU RAZEM..MAM TU TEŻ DZIECKO,NA RAZIE MALA TEZ UBIEZPIECZENIA NIEMA WSZYSTKO W TRAKCIE ZALATWIENIA JEST..A TO POTRZEBUJE CZASU.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

dziewczyny CO wy PODPISYWALISCIE PRZED OPERACJĄ?CZY PISALO TAM COŚ TAKIEGO ŻE W RAZIE KOMPLIKACJI ONI NIE PONOSZĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚCI?PROSZĘ O ODPOWIEDZ WAS.
Po pierwsze powiem że lekarz odpowiedział Ci w sposób zaskakujący Trzy dni po operacji - w razie np krwiaka który się powiększa Ty masz jechać na ostry dyżur???!!!!! albo jak szew pęknie? To jest jakaś głupota i to musi być nieporozumienie. Komplikacje tego typu- więc występujące zaraz po operacji i związane z zabiegiem (powiedzmy do 3 doby) muszą wrócić do chirurga. Na jaki na ostry dyżur????

Druga sprawa- niepokoju Twojego Tż który oczywiście rozumiem. Ale dziwi mnie troszkę bo co gdybyś jutro dostała wylewu albo by Cię samochód potrącił? co by zrobił? czemu akurat martwi go sytuacja operacji.

Trzecia sprawa- od razu mówię że na temat cudzoziemców i ubezpieczenia nie wiem nic. Nie wiem z jakiego jesteś kraju- ale czy Ty w ogóle nie masz ubezpieczenia? skoro jesteś tu legalnie muszą być przepisy które rozwiązują ten problem. Nie wiem czemu masz to nie wyjaśnione i nie załatwione- bo jakieś rozwiązanie musi być. No zobacz sama tam:

http://www.prawoimedycyna.pl/index.p...rtykul&id=1335

Jeśli masz ubezpieczenie w innym kraju UE czy EFTA (tu chyba nie wszystkich) to masz je i w PL- tylko trzeba to załatwić i papierki wypełnić.
A jak nie masz ubezpieczenia w swoim kraju, a tu przebywasz legalnie - to też coś Ci przysługuje tylko oczywiście trzeba się gdzieś zgłosić i formalności załatwić.
I jest tam też napisane, że w razie zagrożenia życia czy zdrowia przysługuje Ci pomoc nawet jeśli jesteś tu nielegalnie i nie masz żadnego ubezpieczenia - więc i Tobie w razie czego pomogą.
Musisz skorzystać z porady osoby która ma pojęcie o problemie, prawnik może albo ktoś w urzędzie. Poszukaj w necie porad prawnych on-laine dla cudzoziemców- za poradę się płaci średnio 50 zł więc nie tak dużo a wszystkiego się dowiesz. Tak będzie najszybciej.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 18:45   #11076
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=Amorcio;38866349]Super bardzo sie ciesze, ze czujesz sie w miare dobrze. Gratuluje Ci jedrnych cycuszkow. Kolejna plastikowa, pusta lala dolaczyla do grona cycolinek ( idac w mysl Rozmow w Toku) Jeju jak taka operacja negatywnie wplywa na kobiety...normalnie kasuje rozum Nie moge sie doczekac az ja bede taka plastikowa

Amorcio,
podsumowałas to super-skoro inni tak twierdzą a nie da się ich przekonac to są jak...przysłowiowa krowa która nie zmienia poglądów...

Ja też jak czytam opowieści dziewczyn po,to zaraz bym robiła i czasem jeszcze żałuję tego stycznia,no ale cóz...na pewno tuż przed wakacjami to nie najlepszy pomysł,bo faktycznie na wakacje potrzeba jest byc sprawnym i swobodnym a tez nie wyobrazam sobie nie szaleć latem

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

[QUOTE=MyaDiva;38868858]

Druga sprawa- niepokoju Twojego Tż który oczywiście rozumiem. Ale dziwi mnie troszkę bo co gdybyś jutro dostała wylewu albo by Cię samochód potrącił? co by zrobił? czemu akurat martwi go sytuacja operacji.

Zgadzam się w pelni z Myą-dziwne ze akurat teraz pomyślał o tym,a wczesniej co?! W końcu chodząc po ulicy może się coś Tobie przytrafić i co wówczas???

A jeśli chodzi o dzieci to do 18go roku życia bez względu na status rodzica, sa one objęte ubezpieczeniem,aczkolwiek jak ktos tu juz napisal-jesli Twój TŻ pracuje legalnie to moze nie tylko dzieci ale i Ciebie wziąc na ubezpieczenie!!!
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:05   #11077
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Oj Klauduś, nawet nie wiesz, jak przyjemnie się to czyta
Oby Cię ten humorek już nie opuszczał

Hihihi, Ty od lutego, a ja tak codziennie od jutra zaczynam

Ale zaraz, zaraz.....

Przedpo, ze wstawaniem jeszcze długo będziesz miała problem . Ja robiłam tak, że jedną nogę zginałam w kolanie, pod kolanem łapałam się rękami i taką kołyskę trzeba było wykonać wybijając się jednocześnie i pomagając sobie drugą, wyprostowaną nogą
Wiecie, to nie o to chodzi, że ja mam problem, bo ja mam mocne mięśnie brzucha i od razu jestem w stanie się podnieść tylko nie wiem czy sobie tym nie zaszkodzę

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
[B]Przedpo Ty jesteś świeżynką więc pytam Ciebie w pierwszej kolejności. Czy masz jakieś siniaki na brzuchu? Krwiaki? I jak zniosłaś narkoze? Ja nigdy nie byłam pod narkozą i troche się boje tego co będzie po... A pytam o te siniaki bo prawdopodobnie po operacji będę szła do nowej pracy i tam będą konieczne badania lekarskie. No i nie chce przed jakimś obcym doktorem wyskoczyć z ewentualnymi siniakami na brzuchu i się tłumaczyć skąd się wzięły Dziewczyny miałyście siniaki?
Ja nie mam ani jednego siniaka na razie. Chyba, że jest pod tym stanikiem, ale dr jak zmieniał opatrunek na szwie, to go zdjął i też nic nie widziałam. Jestem lekko nabrzmiała - mostek, plecy i brzuch (ale brzuch to też z przejedzenia, bo wpieprzam, jak głupia). Narkoza - u mnie idealnie -nawet przez chwilę nie zrobiło mi się niedobrze po. Naparawdę. Pamiętam, jak przez mgłę, że jak mnie wybidzuli prędko podawali mi leki na ciśnienie, bo zaczęło skakać, ale to chyba ze zdenerwowania, bo ja trochę wpadłam w panikę tuż przed operazją, zaczęłam płakać, no sama nie wiem jakiś taki stres mnie dopadł, Później całą noc pielęgniarka mi mierzyła ciśnienie i ok. W nocy w klinice nie mogłam spać, więc poł nocy przegadałam z koleżanką z łóżka obok i ...przechodziłam po korytarzu trochę. Najwygodniej jest mi o dziwo w pozycji stojącej.

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:08   #11078
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o dzieci to do 18go roku życia bez względu na status rodzica, sa one objęte ubezpieczeniem,aczkolwiek jak ktos tu juz napisal-jesli Twój TŻ pracuje legalnie to moze nie tylko dzieci ale i Ciebie wziąc na ubezpieczenie!!!
Nie, ponieważ nkolodi napisała, że nie są malżeństwem. A z tego co wiem, tylko małżonek może być zgłoszony. Konkubinatu to chyba nie obejmuje.

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2013-01-26 o 19:18
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:57   #11079
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Witaj Amorcio. Czuję się dobrze, ale parę rzeczy mi dokucza:
- apetyt - już się prawie toczę, naprawdę, brzuch mi o mało nie pęknie, bo ciągle od wczoraj coś jem, mama przygotowała tyle rzeczy, a ja nie mogę się powstrzymać, przed chwilą pół słoika żurawiny zjadłam
- wstawanie - nie potrafię sobie sensownie poradzić ze wstawaniem z pozycji leżącej ,a jestem sama i nie ma mi kto pomóc.

Bólu nie odczuwam w ogóle. Co prawda wzięłam proszek, ale i bez niego raczej na pewno ból byłby do zniesienia.
Ciągle mi się chce spać. Usypiam w pozycji siedzącej, budzę się w leżące i 5 min zastanawiam się, jak się podnieść.
Dużo chodzę, ale przy każdym ruchu się zastanawiam, czy nie robię sobie krzywdy, ale tak leżeć nie potrafię. Raz straciłam lekko równowagę schodząc z łóżka i mnie coś zabolało w lewej piersi, ale mam nadzieję, że ok.
Dziewczynki po napiszcie, jak znacie jakiś patent na podnoszenie się i czy lepiej leżeć cały czas, bo ja sobie tego nie wyobrażam. Naszykowane 3 książki do czytania a ja weny kompmletnie na to nie mam.
przedpo ta spiaczka oj znam tomo dr kazal wstawac podnoszac sie za kolano ale nie predko mi wychodzilo a tak to tz pomagaldbaj o siebie

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
hej kochane, witam sie "z rana", ide robic kawe i Was czytac
przyszly stroje i czesc stanikow, porobie zdjecia
oj jestem tego czerwonego kostiumu ciekawaaa czekammm

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

niezapominajka ja mam ogolna tendencje do siniakow a po op nie mialam zadnych choc nie wiem czy ta sklonnosc ma w tym przypadku znaczenie

dziewczyny jakie moglybyscie polecic kremy na blizny?nie chodzi mi o te na piersi bo na razie jestem przed kontrola chodzi mi o stare blizny...nie wiem hm czy w ogole taki kremik by cos zdzialal czy pozostaje tylko medycyna estetyczna??
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:08   #11080
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
przedpo ta spiaczka oj znam tomo dr kazal wstawac podnoszac sie za kolano ale nie predko mi wychodzilo a tak to tz pomagaldbaj o siebie

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

oj jestem tego czerwonego kostiumu ciekawaaa czekammm

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

niezapominajka ja mam ogolna tendencje do siniakow a po op nie mialam zadnych choc nie wiem czy ta sklonnosc ma w tym przypadku znaczenie

dziewczyny jakie moglybyscie polecic kremy na blizny?nie chodzi mi o te na piersi bo na razie jestem przed kontrola chodzi mi o stare blizny...nie wiem hm czy w ogole taki kremik by cos zdzialal czy pozostaje tylko medycyna estetyczna??
kasikk, jesli chodzi o blizny to PO PIERWSZE SYSTEMATYCZNOSC, to jest klucz. najwazniejsze sa masaze - rozciskanie tej blizny, rozciaganie poprzecznie i pionowo, szczypanie.
potem mozna ktorys zel silikonowy zastosowac po masazu - rozne sa na rynku

a tak btw. spotkalysmy sie z Margo wczoraj i nikt mnie tak za cycki nei wysciskal jeszcze do tej pory
Stary 2013-01-26, 20:12   #11081
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Ja byłam bardzo posiniaczona, nie tyle brzuch, co boczki - dziewczyny widziały . Wyglądałam tak, jakbym wpadła we wściekłe stado kiboli

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość

nic to- nie poddamy się ja dziś mam zakwasy- ale jutro dam czadu

jak sobie kupie taką opaskę i włosy rozpuszczę jak ta pani trenerka to tylko furkot pójdzie i błyszczyk mi spłynie z ust tak będę ćwiczyć Ale zacznę bez opaski od łysego A z tą panią chyba bardziej nudno? no jakoś mi jej ćwiczenia nie podchodzą . Chyba wolę cztery razy z łysym niż raz z nią hihihi tzn wiesz - to na razie takie moje plany najważniejsze dobrze wszystko zaplanować
Cztery razy????
No kochana, zazdroszczę wigoru . A tak serio to od jutra zaczynamy. Jutro to idealna pora na zaczynanie czegokolwiek . Ja tam opaski nie mam, ale najważniejsze, że plan już jest .
Ale jest problem, poważny problem - masz takie błękitne majtki??? Bo bez błękitnych majtek to nawet nie ma co zaczynać

Cytat:
Wiecie, to nie o to chodzi, że ja mam problem, bo ja mam mocne mięśnie brzucha i od razu jestem w stanie się podnieść tylko nie wiem czy sobie tym nie zaszkodzę
Nie zaszkodzisz . Tylko przy podnoszeniu się angażuj mięśnie brzucha, nie piersiowe
A co do pozycji stojącej - ja też wolałam chodzić niż leżeć
Stary 2013-01-26, 20:12   #11082
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
a tak btw. spotkalysmy sie z Margo wczoraj i nikt mnie tak za cycki nei wysciskal jeszcze do tej pory
Widzisz, jakie nowe doświadczenia masz dzięki cycuchom?

przedpo a większy brzuch to z tego co kojarzę efekt narkozy Dziewczyny kiedyś o tym pisały, więc jak ja to miałam, to się nie przejęłam po chyba kilku dniach ustępuje.

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2013-01-26 o 20:19
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:13   #11083
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Hejeczka.
Tu większość dziewczyn ma właśnie niedorozwój gruczołu więc spokojnie to najczęstszy powód do operacji - a drugi to piersi po ciąży. Zresztą sam dr powiedział :" klasyczny przykład" Lepiej być klasycznym przypadkiem niż wyjątkowym i rzadkim Będzie dobrze - spokojnie
Dzięki MyaDiva, rzeczywiście może klasyczny przypadek jest dobry Widze, że odnośnie blizn już odpowiedź jest, więc jeszcze coś
Generalnie martwię się np o rozstępy, żeby się nie zrobiły, bo skóra będzie mocno napięta i będzie musiała szybko się rozciągnąć. Macie jakieś sprawdzone maści bądź kremy, dzięki którym tych rozstępów nie będzie?

Widzę, że tu pełno szalonych lasek szkoda, że tak późno znalazłam to forum, bo na pewno lepiej bym się czuła od razu
Stary 2013-01-26, 21:20   #11084
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki MyaDiva, rzeczywiście może klasyczny przypadek jest dobry Widze, że odnośnie blizn już odpowiedź jest, więc jeszcze coś
Generalnie martwię się np o rozstępy, żeby się nie zrobiły, bo skóra będzie mocno napięta i będzie musiała szybko się rozciągnąć. Macie jakieś sprawdzone maści bądź kremy, dzięki którym tych rozstępów nie będzie?

Widzę, że tu pełno szalonych lasek szkoda, że tak późno znalazłam to forum, bo na pewno lepiej bym się czuła od razu
miki, a jak duzy implant bedziesz miala wsadzany? i jaki masz obwod w biuscie?
Stary 2013-01-26, 21:24   #11085
przedpo
Raczkowanie

Dziewczynki, ja wie, że temat staników przewijał się tu miliona razy, ale, jako,że byłam przed nie wgłębiałam się, co by sobie nerwów nie psuć. Czy mogę prosić - może być na priv - o linki na jakieś sportowce inne, niż Triumph a też godne polecenia?

Z góry dziękuję

Dla wszystkich dziewczynek przed - polecam kupienie w sklepie ortopedycznym tej poduszki turystycznej - super sprawa - ratuje mi życie, jak przysypiam na siedząco, czy siędzę przy komputerze.

P.S. Z tym siedzeniem u mnie najgorzej wychodzi - bez oparcia nie daję rady nawet 5 minut.

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 21:31   #11086
iloona79
Zadomowienie

Cytat:

French_Miki,
Z tego co kojarzę to dziewczyny stosowały kremy juz przed operacją.
Pytaj,pytaj bo na penwo temat byl...
Poproś Jusi albo Krystel to dopiszą Cię do naszej wyliczanki
Utwórz też album ze swoją JESZCZE wyjściówką,no i potem zdawaj relację jak będzie PO,bo termin masz faktycznie niedługo....powodzenia życzę!!
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:34   #11087
kasikkk87
Zadomowienie

amanina jak staniki???
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:38   #11088
Amorcio
Wtajemniczenie

Przedpo a zapodasz jakiegos linka do tej podusi turystycznej?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:38   #11089
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
French_Miki,
Z tego co kojarzę to dziewczyny stosowały kremy juz przed operacją.
Pytaj,pytaj bo na penwo temat byl...
Poproś Jusi albo Krystel to dopiszą Cię do naszej wyliczanki
Utwórz też album ze swoją JESZCZE wyjściówką,no i potem zdawaj relację jak będzie PO,bo termin masz faktycznie niedługo....powodzenia życzę!!
Wow, jak się tutaj tworzy album i co to za wyliczanka? mówisz juz przed operacją? to rzeczywiście muszę wysearchować

Amanina Ja będę miała anatomiczne Mentory 350cc, a w biuście aktualnie mam 84 cm, więc naprawdę są maluśkie.
Stary 2013-01-26, 21:39   #11090
maja2013
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa.
Od jakiegoś czasu myślę o powiększeniu piersi. Nigdy nie były duże ale wcześniej mi to nie przeszkadzało bo wyglądaly fajnie, teraz po dwóch dzieciaczkach i zrzuceniu kilku kilogramów praktycznie ich nie mam. Czuję się taka "goła" i wstydzę pokazać mężowi
Mam pytanie czy któraś robiła operację w Szczecinie lub okolicy i może polecić lekarza.

Edytowane przez maja2013
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:41
maja2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:50   #11091
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Przedpo a zapodasz jakiegos linka do tej podusi turystycznej?
Amorcio, mi mama kupiła w sklepie ortopedycznym.

To jest coś takiego:
http://mouton-medical.pl/null/produc...ZNA_ROGAL.html

Takie są też np w klepach z bielizną, ale ja wcześniej w takim sklepie nie kupowałam, bo wydawały mi się...badziewne. Ta którą mam jest dość twarda, można prać pokrowiec, a kosztowała tylko ok. 40pln. Coś takiego nawet do auta w dłuższą podróż fajnie mieć

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 21:53   #11092
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Amorcio, mi mama kupiła w sklepie ortopedycznym.

To jest coś takiego:
http://mouton-medical.pl/null/produc...ZNA_ROGAL.html

Takie są też np w klepach z bielizną, ale ja wcześniej w takim sklepie nie kupowałam, bo wydawały mi się...badziewne. Ta którą mam jest dość twarda, można prać pokrowiec, a kosztowała tylko ok. 40pln. Coś takiego nawet do auta w dłuższą podróż fajnie mieć
A to takie cos sprzedaja tez na lotniskach tylko wypelnione granulkami silikonowymi

Dzieki, kupie bo faktycznie nie raz by sie juz przydalo

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:55
Stary 2013-01-26, 22:01   #11093
Saba08
Zadomowienie

Cytat:

Niektóre dziewczyny stosowały, inne nie Powstanie rozstepów zależy od typu skóry i indywidualnych predyspozycji. Wydaje mi się, ze ciężko przewidzieć jak się skóra zachowa. Ja używałam kremu dla kobiet w ciąży od chyba 2-3 tygodni przed operacją

przedpo zapytaj Amaninę ona podrzuca nam co chwilę nowe staniki

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
A to takie cos sprzedaja tez na lotniskach tylko wypelnione granulkami silikonowymi

Dzieki, kupie bo faktycznie nie raz by sie juz przydalo
Kup kup, to ratuje życie po operacji
Stary 2013-01-26, 22:04   #11094
Amorcio
Wtajemniczenie

Taka podusia to na karczek a co jeszcze warto przygotowac w domku?
Stary 2013-01-26, 22:04   #11095
katarzynka00
Zakorzenienie

niebardzo mam z czym zabrać głos w dyskusji ,ale jestem tu w każdej wolnej chwili.
Emocjonuje się opisami dziewczyn zaraz po i obserwuję że coraz to więcej nowych dziewczyn z nami.
Witajcie kobietki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 22:04   #11096
Amanina
Raczkowanie

przedpo: w KappAhl teraz sa staniki wszystkie za 39 zl i jest dwupak - czarny i bialy - z serii dla mam karmiacych (wejdz do mnie do albumu "staniki") z super bawelny nierozciagliwej, i mega mily w dotyku

kasikk:
staniki do oddania wszystkie a ze strojow, to ten M byl za maly w biuscie (wiec do oddania) ale drugi zostawiam (rozmiar L) bo TŻ stwierdzil ze slicznie wyglada! jutro wrzuce foteczke
Stary 2013-01-26, 22:05   #11097
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Niektóre dziewczyny stosowały, inne nie Powstanie rozstepów zależy od typu skóry i indywidualnych predyspozycji. Wydaje mi się, ze ciężko przewidzieć jak się skóra zachowa. Ja używałam kremu dla kobiet w ciąży od chyba 2-3 tygodni przed operacją

przedpo zapytaj Amaninę ona podrzuca nam co chwilę nowe staniki

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Kup kup, to ratuje życie po operacji

Amanina, daj linka na jakieś ładne i dobre, znaczy zdrowe dla cycków staniki - z ceną mogę poszaleć - w końcu to pierwsze)))

P.S. chce ktoś gąbki odkupić? Nie zostawiam, je bo skoro istnieje opcja, że będę czuła niedosyt rozmiarowy, to sobie push upa walnę za jakiś czas

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 22:07   #11098
Amanina
Raczkowanie

http://www.kappahl.pl/article/stanik_do_karmienia_
te mialam na mysli

poza tym, z drozszych mam Panache Sophie Nursing Bra (tez w ktoryms albumie jest) i jest mega wygodny

a spie w takim: http://nokautimg4.pl/p-77-6d-776d9aa...towy-bialy.jpg
to jest Triumph Energy N

Edytowane przez Amanina
Czas edycji: 2013-01-26 o 22:11
Amanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 22:11   #11099
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
przedpo: w KappAhl teraz sa staniki wszystkie za 39 zl i jest dwupak - czarny i bialy - z serii dla mam karmiacych (wejdz do mnie do albumu "staniki") z super bawelny nierozciagliwej, i mega mily w dotyku

kasikk:
staniki do oddania wszystkie a ze strojow, to ten M byl za maly w biuscie (wiec do oddania) ale drugi zostawiam (rozmiar L) bo TŻ stwierdzil ze slicznie wyglada! jutro wrzuce foteczke
Amanina napisz mi, te dla mam karmiących - obydwa były za 39 zł, czy każdy za tyle? Bo może w tygodniu uda mi się wyskoczyć gdzieś, gdzie jest ten sklep a swoją drogą, fajnie wreszcie mieć coś za małego w biuście, co?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
P.S. chce ktoś gąbki odkupić? Nie zostawiam, je bo skoro istnieje opcja, że będę czuła niedosyt rozmiarowy, to sobie push upa walnę za jakiś czas
Jak mi bylo fajnie wyrzucac po kolei każdy stanik
Stary 2013-01-26, 22:12   #11100
Amanina
Raczkowanie

Sabcia: do drugiego (chyba) lutego jest promocja w KappAhl, ze wszystkie ich staniki sa po 39 zl
a te dla mam karmiacych sa w dwupaku - wrzucilam chwile temu wyzej linka do nich, wiec razem kosztuja 39

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości