|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Bajka śliczności
Mokka super, że jesteś w domku. Co ja to miałam, aaa TŻ mnie dzisiaj denerwuje masakrycznie, zwróciłam mu uwagę, że zapomniałam telefonu do pracy, to " O Boże zapomniałem', pytam czy przyniósł mi sok, to samo, i sie nie odzywa bo ja się czepiam. Tylko, że gdyby mi się coś stało, to nawet nie miałabym jak zadzwonić, szkoda gadać. Juz nie wspomnę, że traktuje mnie jak przynieś, podaj, pozamiataj, bo przecież ja siedze w domu. A ja myślałam, że on taki zaradny, bo ma 33 lata, i od 18 rż mieszkał sam, Jak to człowiek potrafi sie zmienić jak ma kto za niego zrobić. W niedzielę do Kościoła idziemy do księdza, trzeba chyba pożądną rozmowę przeprowadzić.
|
#2642 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Santom... mam jednak nadzieję, że nie będzie powodów do ucieczki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Tobie tak pieknie wywróżyla, że oby się spelniło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, że teraz jest taka pora, że się chodzi w kurtce, więc pas nie uwiera... Gdyby to bylo lato to pewnie byłoby niewygodnieA z imionek to wg mnie tez Cypek ewentualnie Cytat:
Cytat:
I ciągle obiecuje, że ma dla mnie dobra wróżbę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A maleństwo śliczniaste
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mokka
Dziewczyny, czytałam że sobie wróżyłyście ![]() ![]() Misia nie przejmuj się przyszłą szwagierką
|
#2644 | ||
|
Zadomowienie
|
Spać nie mogę
---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- Cytat:
Młode śliczne A przodujące łożysko to chyba niezbyt dobrze, co? Z czym to się wiążę? Cytat:
Spróbuje zasnąć, bo nocą to i tak nie ma co robić. Ale ten brzuch taki duży i ciężki, że jak się przewracam na drugi bok to się od razu budzę , bo ciężko i przewracam się na 5 razy. Tak po ćwierć obrotu. Jaka ze mnie foka!Podejrzewam, że mała jeszcze posiedzi w środku, bo brzuch mam nadal wysoko i jej dupkę czuję pod żebrami. A przed porodem brzuch się obniża. Jak chce być z mamusią dłużej to niech jeszcze tam posiedzi.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lecę do pracy
|
#2646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara Wstrzymaj się na razie ze wspomogaczami.Jesteś dopiero po 1 nie udanym cyklu.Nie myśl o o tym,daj na luz a jak przez kilka miesięcy nie będzie wychodzić pomyśl o wspomagaczach. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam ![]() Wczoraj u znajomych było fajnie,dziś idziemy do kolejnych
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Hurra, hurra mam słoneczko od rana.
Zabieram sie za ciasto drożdzowe i sprzątanie. Nie mam mdłosci.
|
#2648 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam też jeszcze jedną nową staraczkę, WITAJ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się i ja. Wczoraj Wam tyle naskrobałam i wszystko mi się usunęło!!! Tak się wkurzyłam, że wyłączyłam kompa i poszłam leżakować W związku z tym: Kto tam nam ucieka Linka, Ruda i Santom, tak? Dziewczyny, jeżeli czujecie, że to jest dla Was najlepsze, to ja to popieram i szanuję. Życzę Wam żeby to był bardzo dobry okres w Waszym życiu. Co do wróżki, to ja jakoś mam opory żeby korzystać z takich usług.... No i oczywiście nie pamiętam co komu jeszcze miałam.....
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Misia i Dzastin, bardzo Wam gratuluje! Jak tam samopoczucie? Widze Misia ze masz mdłości? Dawno Was nie odwiedzałam,a tu takie fajne wieści ![]() U mnie tez wszystko dobrze, byłam na USG, małe machało lapką ![]() Ide ponadrabiac, milego, słonecznego dnia !
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawką
![]() Tradycyjnie przeczytałam Was na szybko, gratuluję pomyślnych badań cieszę się, że Isiowa młoda grzecznie w brzuszku siedzi i w ogóle że wszystko u Was ok.Ja od Was nie uciekam, ale tak jak pisałam - trochę się dystansuję, więc wybaczcie mi takie krótkie wiadomości... Melduję tylko, że ten cykl pojadę na Bromku i może Castagnusie, zobaczymy co to da. Prolaktyny nawet nie będę teraz badać, badałam już wystarczająco razy i wiem jak ona mniej więcej wygląda. Zbadam po jakimś czasie brania Bromka. (ten cykl tylko potwierdził mi, że jednak coś u mnie nie działa jak należy, tempka urosła dopiero 5 dni po domniemanej owu, więc sądzę, że raczej nie pękają mi te cholerne pęcherze) Miłego weekendu!
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja ze słabą kafką... Potrzebuję raz za czas, zjadłam dwa racuchy. Nie licząc porannego sniadania...
Ja tez mam opory co do wróżek teraz po kocurka sprawdzniu mam jeszcze większe
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Mokka- super,że już jesteście w domku ![]() Margot- dziękuję ![]() Ja już po wizycie; z racji tego,że owulka była późno to p. doktor ocenia ciąże na 4 tydzień,zrobiła mi USG- na razie było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Kolejną wizytę mam na 19.03 i wtedy dopiero coś więcej zobaczę, zleci mi badania,założy kartę ciąży itp. Przede mną długie 2,5 tygodnia... W ogóle to miałam ją zapytać o parę rzeczy a z tych nerwów wszystko mi z głowy wyleciało, jak mnie zapytała kiedy miałam ostatnią miesiączke to odpowiedziałam że 22 listopada, zaraz szybko się poprawiłam ![]() A to foto z dzisiejszego USG
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-02 o 11:38 |
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym pęcherzyku rozwija się twój mały cud...
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, też sprawdziłam tę waszą wróżkę
Napisała mi, że w kwietniu zajdę w ciążę Iza - przybij piątkę cieszę się, że wszystkie wizyty udane i trzymam kciuki za resztę
|
|
#2655 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam jakieś takie przeczucie, że to będzie chłopak ![]() Cytat:
a co do imion, to rzeczywiście śliczneCytat:
A ja się witam po śniadanku i herbatce z cytryną za oknem piękny słoneczny dzień się zapowiada
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Wynika,ze owu była dopiero ok 25 dc, więc na prawdę późno.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Dżasta - dobrze, że wizyta udana
A jak się czujesz i co zamierzasz z pracą? zasypiam na siedząco... ![]() Dobrze, że mąż dziś gotuje obiadek, gulasz z warzywami. Ciągle mam awersje do czerwonego mięsa, no śmierdzi mi, mimo, że wiem, że jest świeże to potem podczas pieczenia to mi śmierdzi, blllee. Kurczaka zjem czy ostatnio królika ale czerwone mięso, no nie mogę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Dzastin pierwsze zdjęcie USG- gratuluje faktycznie późno miałaś owuIsia dobrze że brzuszek się jeeszcze nie opuszcza,widać dzidziuś chcę mamusię przy sobie mieć później na dłużej ![]() za wszystkie "kwietniowe" dziewczyny trzymam kciuki żeby wróżka się nie myliła! - sama chętnie bym dołączyła! witam też nowe staraczki ![]() iza to fajny weekend rozrywkowy, to udanego wieczorka i dzisiaj ![]() aaa i bajka faktycznie myślałam że to stópki!! a teraz kombinuje co by tu na obi8ad zrobić ... i weny brak... chyba na łatwiznę pójdę i spagetti zrobie :P macie jakieś pomysły na dobry szybki obiadek?
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-03-02 o 14:31 |
|
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to w późniejszych tyg ciąży przechodzi?Co do pracy, to zobaczymy na następnej wizycie, maximum chcę pracować do końca marca ale jak się uda to chętnie bym poszła wcześniej na L4 bo tak jak już pisałam umowy mi i tak nie przedłużą. Piękna pogoda dziś, właśnie wróciliśmy z spaceru
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że bez cytowania i tylko na chwilkę.
Witam się w 43 dniu cyklu z trzęsącymi się rękami, nogami, cyckami, ... wszystkim. Właśnie odebrałam dzisiejszą betę hcg - wynik 101,90 Nie mogę uwierzyć. Wczoraj rano pierwszy raz pojawiła się na teście słabiutka druga kreska. Wieczorem byłam u ginki, która powiedziała (po usg dopochwowyn), że ona nic tam nie widzi. Według niej nie jestem w ciąży, i będzie ciężko zajść, bo mam wysoki cukier, dużą nadwagę i jeszcze to Anty-TPO (prawie 80). Nic nie przepisała, powiedziała, żeby ewentualnie zrobić betę i nie nastawiać się pozytywnie Ostatnia @ 19 stycznia, owulacja 9-10 luty (mam długie cykle, a i tak przesunęła się prawie tydzień), a ostatni sex przed owulacją 5 lutego, później ponad 2 tygodnie przerwy, bo starania mieliśmy znów zacząć dopiero od następnego cyklu. Jak te żołnierzyki przetrwały ??? Czy ten wynik jest ok, biorąć pod uwagę termin owu? Cholerne testy jeszcze przedwczoraj pokazywały jedną krechę. Spadam, bo znajomi wpadają za 20 minut, a ja w proszku. Będę wieczorem. |
|
|
|
#2662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wynik jest jak najbardziej ok, mi wynik bety 297 wyszedł ok 6 dni po owulacji czyli wszystko możliwe.
|
|
|
|
#2663 |
|
Przyczajenie
|
No to jak to jest z tym liczeniem osób w rodzinie? Liczy się z 2012 czy już +1, bo ważny jest stan na dzień złożenia wniosku?
Witam po pracowitej sobocie, a więc z tym becikowym to jest tak do składu rodziny liczy się nowo narodzone dziecko i tak np. gdy to jest pierwsze dziecko to dochód dzieli się na 3 osoby, na odebranie beciku jest 12 miesięcy od urodzenia dziecka i nieważne czy złożysz tydzień po urodzeniu czy tuż przed tymi 12 miesiącami, dochód zawsze dzieli się również na dziecko. Jedynie trochę zamieszania jest z wyliczeniem dochodu, bo obecnie i do końca października 2013 liczy się dochód za 2011rok a, ci co złożą dokumenty od 1 listopada 2013 będzie im liczony dochód za 2012, chyba że w między czasie były jakieś zmiany to więcej dokumentów trzeba. |
|
|
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie moze tlumic ruchy dziecka, no i ewentualnie z deka zaburzac obraz usg. przodujace to to co sie usadowilo na ujsciu szyjki macicy, wtedy to cesarka konieczna bo to zagrozenie zycia matki i dziecka przy porodzie.a twoja malutka mam nadzieje ze poslucha sie mamusi i bedzie siedziala w brzuszku jak dlugo trzeba nocek wspolczuje probowalas tej dlugiej poduchy do spania? mi pomagala na koncowce bo tez mialam problemy ze snem.dziekuje ![]() Cytat:
jeszcze raz gratuluje! ![]() Cytat:
a jeszcze kooocur dojrzala cos miedzy nogami, przez co ja tez sie przygladac zaczelam i faktycznie mam wrazenie ze cos tam dynda ![]() mam nadzieje ze dowiem sie 25 marca ![]() Cytat:
ginke zmien, podejscie okropne :/ powtorz bete po 48 h |
||||
|
|
|
#2665 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!!! To nic innego jak fasolka 5 dni to jeszcze nie taki hardcore
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie, 10 dni przed wszystko odwoływali. Co nie zmienia faktu, że do tej pory sobie marnują życie spotykając się czasem niby po kryjomu a oficjalnie nie mając kontaktu. Dziecinada, żal i długa historia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciąża młodziutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Worek nadal rozwiązany?
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załapiesz się ?
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
ZARAZ_A gratuluje
powtorz bete za 48h i wszystko bedzie jasne jak slonce. A ginke zmien.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Santom... mam jednak nadzieję, że nie będzie powodów do ucieczki 
Ciekawe, bo to by sie zgrywało z cyklem w którym prawdopodobnie bede na Clo
dla dziewczynki wymyslil sobie Olimpia, a dla chlopca Cyprian, Kajetan albo Nestor lol !
cyprian by jeszcze jakos przeszedl, ale reszta no blagam 
Z tym, że teraz jest taka pora, że się chodzi w kurtce, więc pas nie uwiera... Gdyby to bylo lato to pewnie byłoby niewygodnie
mlode ma prawie 7 cm, dokladnie 69,8 mm. wielkoscia odpowiada 13t1d wiec wg oOM jest wieksze tylko o jeden dzien
no ale pare fotek mam, niestety drukowane na zwyklym papierze razem z wynikami wiec tez kijowej jakosci 

faktycznie późno miałaś owu
probowalas tej dlugiej poduchy do spania? mi pomagala na koncowce bo tez mialam problemy ze snem.