Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 19:45   #4351
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Bierzcie i kradnijcie go wszyscy

Ja dzisiaj miałam wyjście między ludzi i oczywiście przyklap i obciążenie... Przegłam z maścią sutkową pewnie. Na szczęście nikogo znajomego nie spotkałam Dodatkowo wkurzyła mnie pogoda, wiatry niespokojne, po cholere mi te włosy skoro wszędzie fruwają i zbijają się w strąki.
Red a Ty myłaś odżywką kiedyś? bo ja wczoraj spróbowałam któryś raz w życiu i powiem Ci, ze dawno nie miałam tak NIEPRZYKLAPNIĘTYCH I PUSZYSTYCH włosów, mimo, że mija już jakaś 30 godzina a ja w międzyczasie szalałam ostro na imprezie na parkiecie może spróbuj dla swoich kłaczków tego?

btw, czy uważasz że dla moich włosów lepsza Khadi naturalna, z amlą czy z amlą i jatrophą? chciałabym uzyskać trochę jaśniejszy rudy, ale raczej w miedź niż czerwień.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:01   #4352
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
Dziewczyny olejujecie oliwka BD czy BDFM? Bo kupilam BD i nie wiem czy dobrze, w sensie czy sie nadaje ;> sorki za glupie pytania ale w tym rossie nigdy nie umiem niczego znalesc i chodze i szukam nawet nie pamietam czego ....
Jedna i druga jest świetna
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:04   #4353
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a rozmawiałaś z nim tak na bardzo poważnie? wiesz, nie mówię o kłótni i wyrzutach, ale o szczerej rozmowie o uczuciach... niestety facetom często trzeba dobitnie powiedzieć o co chodzi, bo nie są zbyt domyślni ;P mam nadzieję, że jakoś ci się ułoży, bez względu na to, co zdecydujesz
ech, ja z moim też rozmawiałam milion razy, ale do niego nie dochodziło, 3 razy się rozstawaliśmy, aż w końcu skończyłam raz na zawsze, później długo żałowałam, do teraz mam czasem żal o to do siebie, ale widzę, że bardziej męczyłam się z nim niż bez niego, więc wyszło mi to na dobre
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mooniek - jasne że możesz mieć pytanie dot filtrów
a więc tak pytanie nr 1: jak wychodzę w nocy, to nie muszę stosować filtrów, prawda?
nr 2: smaruję się retinoidem, więc muszę używać filtrów, mam ten Daylong spf 30, którego skład kiedyś wklejałam, myślisz, że na wiosnę taka ochrona starczy? dodam, że nie przebywam za bardzo na słońcu, w pełnym słońcu tylko wracam ze szkoły
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
btw, czy uważasz że dla moich włosów lepsza Khadi naturalna, z amlą czy z amlą i jatrophą? chciałabym uzyskać trochę jaśniejszy rudy, ale raczej w miedź niż czerwień.
nie używałam naturalnej, ale z amlą już tak, efekt:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=122786

Edytowane przez moooniek
Czas edycji: 2013-03-03 o 20:07
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:09   #4354
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Farbie nie zrobi krzywdy ale zmyje silikony? Mam jakiegoś pokrzywowego pollena, podobny do barwy.
Dokładnie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:11   #4355
say-hello
Zakorzenienie

skalpel zrobiony, pizza na kolację zjedzona

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Ide pogadac z tz
powodzenia. daj znać, czy coś się ruszyło
Cytat:
mooniek - jasne że możesz mieć pytanie dot filtrów
ja też mam pytanie jesteś w stanie polecić mi coś dobrego i niedrogiego? bardzo lubiłam sorayę 45, ale niestety mi się kończy. kiedyś czytałam, że któryś z kremów lirene jest całkiem dobry, ale już nie pamiętam który...
Cytat:
dziewczyny robię ombre ;D ! właśnie siedzę z farbą na głowie. stwierdzilam że raz się zyje jak skończę to wpadnę wszystko nadrobić
to super! czekam na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ech, ja z moim też rozmawiałam milion razy, ale do niego nie dochodziło, 3 razy się rozstawaliśmy, aż w końcu skończyłam raz na zawsze, później długo żałowałam, do teraz mam czasem żal o to do siebie, ale widzę, że bardziej męczyłam się z nim niż bez niego, więc wyszło mi to na dobre
to jest czasem trudna decyzja, ale z czasem, jak to mówią, 'każda zmiana wychodzi na lepsze'

a co do efektu khadi - świetny! aż mnie skusiłaś myślałam, że bardziej w czerwień wpadać będzie..
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:11   #4356
sanlan
Rozeznanie

nadrobiłam !

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Właśnie wiosna.. Niech przyjdzie, bo dziś sobie uświadomiłam, że tylko w jednych butach prowadziłam auto - starych trampkach. Jakoś wolę póki co nie ryzykować w kozakach Co innego jakbym miała swoje auto, ale cudzym to strach..
hihi, ja dopiero jakis miesiac temu miałam pierszą próbę w kozakach na koturnie, hmm jednym słowem - biedne auto ale da się przyzwyczaic, teraz nie zwracam na to uwagi )

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Jedna i druga jest świetna
ulżyło mi, bo juz myslalam ze to nie to
swoją drogą nie za nic nie mogłam znaleść w swoim rossie tych slynnych olejków alterry ale moze to nawet dobrze

Cytat:
a jakie to ombre?

nioe mogę się doczekac fot!

włoski rozjaśniałam tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ld-ombres.html (to pierwsze opakowanie)
fotki dodam jutro z rana przed pracą bo teraz nie będzie za wiele widać )

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
To czekamy na efekty.
Ja chyba nigdy ombre nie zrobię.
Wgl nie rozjaśnię włosów ani końcówek
też długo tak myślałam, ale w końcu nie kładę rozjaśniacza na całe włosy i nie siedzę z nim 2h do białości tylko lekko rozjaśniam końcówki ... to nic strasznego, najwyżej zetnę te 10 cm, raczej nie umrę z tego powodu ;P

a trochę zmiany nie zaszkodzi ... biorąc pod uwagę, że farba czekała i kurzyła się od początku grudnia - to hmm robie postępy

+ kolejne pytanie z tych mondrych:
co mogę napaćkać na noc np na farbowane włosy, zeby nie wypłukało koloru, czy cos? z olejami się chyba bawić nie będę, do wyboru pozostanie:
*garnier aik
*wax henna treatment
*bingospa shea
*isana kakaowa

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
sanlan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:18   #4357
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
To źle!
Ja mam wysokoporowate, tak sądzę.
Dlatego nie przepadam za nim.
Cytat:
dziewczyny robię ombre ;D ! właśnie siedzę z farbą na głowie. stwierdzilam że raz się zyje jak skończę to wpadnę wszystko nadrobić
Czekam na zdjęcia!

Jak już wspominacie o filtrach... Kiedy musiałabym zacząć używać? Proszę powstrzymać śmiechy na sali, ale NIGDY czegoś takiego nie używałam mimo, że od paru lat w lato dostaję czerwonych plam i puchnę, gdy za długo na nim przebywam. Teraz, na wiosnę - do czerwca - wystarczyłby mi krem Apis, który Kasia prezentowała na blogu? No i czy jest coś potencjalnego, co mogłoby mnie w nim uczulić?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:20   #4358
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
nadrobiłam !

hihi, ja dopiero jakis miesiac temu miałam pierszą próbę w kozakach na koturnie, hmm jednym słowem - biedne auto ale da się przyzwyczaic, teraz nie zwracam na to uwagi )

ulżyło mi, bo juz myslalam ze to nie to
swoją drogą nie za nic nie mogłam znaleść w swoim rossie tych slynnych olejków alterry ale moze to nawet dobrze

włoski rozjaśniałam tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ld-ombres.html (to pierwsze opakowanie)

też długo tak myślałam, ale w końcu nie kładę rozjaśniacza na całe włosy i nie siedzę z nim 2h do białości tylko lekko rozjaśniam końcówki ... to nic strasznego, najwyżej zetnę te 10 cm, raczej nie umrę z tego powodu ;P

a trochę zmiany nie zaszkodzi ... biorąc pod uwagę, że farba czekała i kurzyła się od początku grudnia - to hmm robie postępy

co mogę napaćkać na noc np na farbowane włosy, zeby nie wypłukało koloru, czy cos? z olejami się chyba bawić nie będę, do wyboru pozostanie:
*garnier aik
*wax henna treatment
*bingospa shea
*isana kakaowa
U mnie świetnie działają oba olejki i sąwielofinkcyjne. A co do ostatniego pytania - rozjaśniacza nic nie ruszy Uszkadza białko, więc nie da się go wypłukać.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:21   #4359
sanlan
Rozeznanie

a i dostałam takie coś :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...z-awokado.html
trochę ta perfuma wysoko, ale srednio się znam ;x

czy to jest coś warte?

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
Stary 2013-03-03, 20:22   #4360
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam pytanie jesteś w stanie polecić mi coś dobrego i niedrogiego? bardzo lubiłam sorayę 45, ale niestety mi się kończy. kiedyś czytałam, że któryś z kremów lirene jest całkiem dobry, ale już nie pamiętam który...

a co do efektu khadi - świetny! aż mnie skusiłaś myślałam, że bardziej w czerwień wpadać będzie..
Ale jest przecież Soraya 50!

A mnie kusi coraz bardziej Khadi Cassia
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:25   #4361
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Jak już wspominacie o filtrach... Kiedy musiałabym zacząć używać? Proszę powstrzymać śmiechy na sali, ale NIGDY czegoś takiego nie używałam mimo, że od paru lat w lato dostaję czerwonych plam i puchnę, gdy za długo na nim przebywam. Teraz, na wiosnę - do czerwca - wystarczyłby mi krem Apis, który Kasia prezentowała na blogu? No i czy jest coś potencjalnego, co mogłoby mnie w nim uczulić?
też nigdy nie używałam, chociaż opalam się na czerwono, ale opalam się wolno więc nie ma źle, rok temu byłam całe lato blada(zdjęcia na fb) i moi rodzice cały czas mi marudzili, że mam iść na działkę się opalać... a co ja na to poradzę, że lubię być blada?!
Stary 2013-03-03, 20:32   #4362
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
też nigdy nie używałam, chociaż opalam się na czerwono, ale opalam się wolno więc nie ma źle, rok temu byłam całe lato blada(zdjęcia na fb) i moi rodzice cały czas mi marudzili, że mam iść na działkę się opalać... a co ja na to poradzę, że lubię być blada?!
Ja postanowiłam zmienić nawyki i mam widzimisię, że chcę być blada. Po zeszłorocznych ekscesach, gdzie codziennie latałam na solarium po 10-15 min. dorobiłam się zabiegu i prawie czerniaka. Cierpiałam, nawet podczas spaceru w słońcu, ale jakoś nie przywiązywałam do filtrów wagi. Nadal mam lekki ślad bielizny na ciele, ale jestem już bardzo blada i w sumie to mi pasuje
Stary 2013-03-03, 20:35   #4363
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
nie używałam naturalnej, ale z amlą już tak, efekt:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=122786
efekt mi się podoba, a jaki był kolor wyjściowy?

Stary 2013-03-03, 20:35   #4364
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja postanowiłam zmienić nawyki i mam widzimisię, że chcę być blada. Po zeszłorocznych ekscesach, gdzie codziennie latałam na solarium po 10-15 min. dorobiłam się zabiegu i prawie czerniaka. Cierpiałam, nawet podczas spaceru w słońcu, ale jakoś nie przywiązywałam do filtrów wagi. Nadal mam lekki ślad bielizny na ciele, ale jestem już bardzo blada i w sumie to mi pasuje
ja na solarium byłam raz w życiu, chyba na 5 min. i jakoś nie zamierzam tam wracać
ja też zmieniam nawyki, ale blada lubiłam być zawsze
Stary 2013-03-03, 20:37   #4365
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei mam taki problem, ze lubię słońce (oczywiście w umiarze, chociaż w ostatnie wakacje w Grecji mnie strzaskało :x) no i niestety do mojej urody chyba nie pasuje bladość. Wyglądam wtedy trupio jakoś, jak chora. Mam ciemne blond włosy, ciemną oprawę oczu, a oczy raczej niebieskie. Znowu z drugiej strony naczynka i moja facjata są zdolne do zaczerwienień więc filtry muszą być. I bądź tu mądrym. Dlatego filtruję się od niedawna 30-tką Drugi argument żeby się filtrować, to żeby mi się skóra za szybko nie starzała.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2013-03-03, 20:38   #4366
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ja nie błam nigdy na solarium, filtr raz kupiłam Baby Dream ale tłuścioch taki, że nie dałam rady go używać, nie znoszę być tłusta, wszystko się do mnie klei, fu
Stary 2013-03-03, 20:38   #4367
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red a Ty myłaś odżywką kiedyś? bo ja wczoraj spróbowałam któryś raz w życiu i powiem Ci, ze dawno nie miałam tak NIEPRZYKLAPNIĘTYCH I PUSZYSTYCH włosów, mimo, że mija już jakaś 30 godzina a ja w międzyczasie szalałam ostro na imprezie na parkiecie może spróbuj dla swoich kłaczków tego?

Kieeedyś myłam i efekty były zwyczajne ale teraz zamierzam do tego powrócić - Potters już czeka a ja nie mam czasu przetestować
Co do henny to w takim razie z amlą i jatrophą, klasyczna wychodzi ponoć bardziej czerwona a z amlą o ile dobrze kojarzę też chłodniejszy odcień. Ja używam amli z jatrophą

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:44   #4368
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
efekt mi się podoba, a jaki był kolor wyjściowy?
to było rok temu, więc szczerze mówiąc nie pamiętam, ale pewnie coś takiego: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=117949

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ja z kolei mam taki problem, ze lubię słońce (oczywiście w umiarze, chociaż w ostatnie wakacje w Grecji mnie strzaskało :x) no i niestety do mojej urody chyba nie pasuje bladość. Wyglądam wtedy trupio jakoś, jak chora. Mam ciemne blond włosy, ciemną oprawę oczu, a oczy raczej niebieskie. Znowu z drugiej strony naczynka i moja facjata są zdolne do zaczerwienień więc filtry muszą być. I bądź tu mądrym. Dlatego filtruję się od niedawna 30-tką Drugi argument żeby się filtrować, to żeby mi się skóra za szybko nie starzała.
wg mnie pasuje Ci bladość, nie wyobrażam sobie opalonej Pluskotki
ja się filtruję od wtorku, także 30 czego używasz?
Stary 2013-03-03, 20:54   #4369
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kieeedyś myłam i efekty były zwyczajne ale teraz zamierzam do tego powrócić - Potters już czeka a ja nie mam czasu przetestować
Co do henny to w takim razie z amlą i jatrophą, klasyczna wychodzi ponoć bardziej czerwona a z amlą o ile dobrze kojarzę też chłodniejszy odcień. Ja używam amli z jatrophą
Cytat:
to było rok temu, więc szczerze mówiąc nie pamiętam, ale pewnie coś takiego: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=117949
o, to może wezmę z jatrophą, zwłaszcza że chyba jest jej najwięcej w opakowaniu dzięki moniek, kolor wyjściowy podobny jak mój, powinno dać radę

Stary 2013-03-03, 20:55   #4370
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie pasuje Ci bladość, nie wyobrażam sobie opalonej Pluskotki
ja się filtruję od wtorku, także 30 czego używasz?
O, miło. Choć łaknę słońca

Soraya, ale wiem, że się chyba bałaś, że zapcha, to zakupiłaś inny, droższy i pewnie lepszy
Stary 2013-03-03, 20:56   #4371
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
a więc tak pytanie nr 1: jak wychodzę w nocy, to nie muszę stosować filtrów, prawda?
nr 2: smaruję się retinoidem, więc muszę używać filtrów, mam ten Daylong spf 30, którego skład kiedyś wklejałam, myślisz, że na wiosnę taka ochrona starczy? dodam, że nie przebywam za bardzo na słońcu, w pełnym słońcu tylko wracam ze szkoły
Masz za słaby filtr na retinoid. Wiosna nie wiosna, ale z przebarwieniami to dopiero jest ciężka walka... SPF 50+
Stary 2013-03-03, 20:59   #4372
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

nie nie musisz, chociaż sa osoby ktore śpią z filtrami(tak czytałam) ale dla mnie to już abstrakcja :P

sięgnła bym po 50 bo mzoesz sie nabawić przebarwien
Cytat:
ja aktualnie uzywam i bardzo lubię mleczko z ducraya https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...n-spf-50-.html koszruje 60 zł ale za 100 ml a nie za 50 czy 40 jak jest standardowo, więc się opłaca, pod tym względme tez go lubię bo wczesniej zanim go mialam szło 50 zł na filtry co miesiąc / połtora
ten mnie przy okazji zaskoczył był bardzo wydajny, tylko własnie doszły mnie słuchy ze go wycofują, ale moze uda ci się go jescze gdzies upolowac, tylko uwazaj i patrz na datę wazności bo niektóre są do marca 2013...

a ten z lirene coś mi się kojaży ze go kiedyś ogladąłam to spróbuję cos poszperać w kwc ale nie byłam nim zainteresowana ze względu na parabeny w składzie których unikam

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html o jescze tkai znalazłam co prawda nie stosowłam ale jest z tych tanszych i czytałam o nim dobre opinie

Cytat:
oo dzieki

to czekam na foto
Cytat:
ja uzywam cały rok, a który to ten apis? z miodem i cytryną? mam taki niby pisze że jest ochrona 15 spf, ale jak dla mnie to zaden filtr chociaz moze coś tam chroni :P
tzn wiadoo ze jeśli nie bezie jakiegoś wielkiego słońca to pewnie się nie opalisz, ale ja takie kremy tarktuje bardziej jako ochronne a nie jako filtry
no na wiosnę mogłabyś zacząc coś uzywac chociaż wiadomo ze najbardziej to w lato

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:01
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:02   #4373
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
O, miło. Choć łaknę słońca

Soraya, ale wiem, że się chyba bałaś, że zapcha, to zakupiłaś inny, droższy i pewnie lepszy
czy lepszy nie powiem, bo to moj pierwszy filtr ale jak tylko bedzie dostepny na dozie, to zamowie : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-matujaca.html , wychodzi drozej niz daylong,bo jest go tylko 40ml, ale ma wyzsza ochrone (idealnie na lato), no i skusily mnie opinie,ze faktycznie matuje sklad tez gdzies widzialam i podobal mi sie w miare
Stary 2013-03-03, 21:03   #4374
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
czy lepszy nie powiem, bo to moj pierwszy filtr ale jak tylko bedzie dostepny na dozie, to zamowie : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-matujaca.html , wychodzi drozej niz daylong,bo jest go tylko 40ml, ale ma wyzsza ochrone (idealnie na lato), no i skusily mnie opinie,ze faktycznie matuje sklad tez gdzies widzialam i podobal mi sie w miare
o również mam go zamiar kupić jak zużyję moje aktualne filtrowe zapasy

say - moze to ten lirene? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rsja-2011.html

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-03-03, 21:04   #4375
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
*garnier aik
*wax henna treatment
*bingospa shea
*isana kakaowa
Przy rozjaśnianiu niczym sobie krzywdy wypłukującej nie zrobisz, ale popytaj "rozjaśnianych dziewczyn" o oleje - niektóre powodują zżółcenie koloru
Cytat:
Teraz, na wiosnę - do czerwca - wystarczyłby mi krem Apis, który Kasia prezentowała na blogu? No i czy jest coś potencjalnego, co mogłoby mnie w nim uczulić?
Smarujesz się jakimś kwasem/retinoidem/antybiotykiem/sterydem po twarzy? Jeśli nie, to na miękko wystarczy - sama osobiście nie użyję mocniejszego filtra przy niestosowaniu kwasów
Stary 2013-03-03, 21:08   #4376
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Smarujesz się jakimś kwasem/retinoidem/antybiotykiem/sterydem po twarzy? Jeśli nie, to na miękko wystarczy - sama osobiście nie użyję mocniejszego filtra przy niestosowaniu kwasów
hehe to ja chyba należe do bardzo nielicznych całorocznych filtromaniaczek

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:12
Stary 2013-03-03, 21:09   #4377
XminorXlosX
Zakorzenienie

Maski mi było trzeba puszyste, mięciusie, tylko strasznie splątane , nie wiem czemu
Ale zauważyłam, że na prosto sięgają dokładnie do końca zapięcia stanika

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:10   #4378
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
ja uzywam cały rok, a który to ten apis? z miodem i cytryną? mam taki niby pisze że jest ochrona 15 spf, ale jak dla mnie to zaden filtr chociaz moze coś tam chroni :P
tzn wiadoo ze jeśli nie bezie jakiegoś wielkiego słońca to pewnie się nie opalisz, ale ja takie kremy tarktuje bardziej jako ochronne a nie jako filtry
no na wiosnę mogłabyś zacząc coś uzywac chociaż wiadomo ze najbardziej to w lato
Żurawinowy.
Nie wiem teraz czy coś kupować na wiosnę, czy lepiej poczekać, skoro do szkoły idę dopiero w maju, a z domu wychodzę od wielkiego dzwonu, i kupić już 50 przy okazji na lato. Tylko musiałabym mieć coś na ryjek (z lepszym składem) i na ciało, gdzie skład jest mi w miarę obojętny. Czuję, że filtry, to kolejna droga do bankructwa
Cytat:
Nie... Zależy co znajdę w domu albo wezmę od dziadka
Ale dobrze wiedzieć, że na czysto byłby wystarczający.
Stary 2013-03-03, 21:12   #4379
sanlan
Rozeznanie

Cytat:
Przy rozjaśnianiu niczym sobie krzywdy wypłukującej nie zrobisz, ale popytaj "rozjaśnianych dziewczyn" o oleje - niektóre powodują zżółcenie koloru
ale na farbowane, bo farbowałam mamie, a sobie rozjasniałam tylko i mamusce chcialam cos nałozyc troszkę nie jasno się wyrazilam

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
Stary 2013-03-03, 21:12   #4380
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest przecież Soraya 50!

A mnie kusi coraz bardziej Khadi Cassia
a ta soraya 50 również dobra?

Cytat:
ja aktualnie uzywam i bardzo lubię mleczko z ducraya https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...n-spf-50-.html koszruje 60 zł ale za 100 ml a nie za 50 czy 40 jak jest standardowo, więc się opłaca, pod tym względme tez go lubię bo wczesniej zanim go mialam szło 50 zł na filtry co miesiąc / połtora
ten mnie przy okazji zaskoczył był bardzo wydajny, tylko własnie doszły mnie słuchy ze go wycofują, ale moze uda ci się go jescze gdzies upolowac, tylko uwazaj i patrz na datę wazności bo niektóre są do marca 2013...

a ten z lirene coś mi się kojaży ze go kiedyś ogladąłam to spróbuję cos poszperać w kwc ale nie byłam nim zainteresowana ze względu na parabeny w składzie których unikam

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html o jescze tkai znalazłam co prawda nie stosowłam ale jest z tych tanszych i czytałam o nim dobre opinie
100 ml to dosyć spora objętość, mi moja soraya starczyła na pół roku, a co dopiero taki duży :P wiem, że powinno nakładać się dużą ilość kremu na twarz, no ale ja po prostu nie lubię się męczyć z tą tłustością i świeceniem i tak lepiej nakładać 'trochę' niż nic
przyjrzę się temu L'orealowi. On jest stabilny składowo?

edit: dopiero teraz sprawdziłam, że soraya też ma 100 ml ;P

Cytat:
hmm, możliwe. dziękuję kochana

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:13
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości