|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Telewizja N i canal + czyli - co teraz?
Cytat:
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I maz zadzwonil na informacje powiedzial jakie informacje mu zostaly przekazane i ten Pan powiedzial,ze do konca umowy nic nam sie nie zmieni maz mowi no ale ten Pan mowil co innego on mowi,ze nie wie czemu tamten tak powiedzial ale nic sie nie zmienia. Maz jutro bedzie dzwonic jeszcze raz tak dla pewnosci sprawdzic czy powiedza mu to samo i wtedy zobaczymy
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, tylko skąd masz to info? Mi się wydaje, że to abonenci n są informowani o tym, że mają podwyższone ceny - może to wynika z treści umowy (może ktoś wkleić treść nowej umowy, oczywiście po usunięciu danych osobowych, w sensie tą, którą dostał pocztą?)? Abonenci Cyfry jeszcze nie dostali, a informacja, jaka krąży to taka, że zostanie utrzymana kwota abonamentu z poprzednich umów. A może ktoś już dostał nowy aneks?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nkę i też dostałam to pismo, w tym tygodni składam wypowiedzenie
no ja nie ogarniam - płaciłam 59zł a oni mi radośnie przysyłają ofertę na 89zł z informacja jakie to to nie jest super i cudowne... pogięło ich plus mam umowę od stycznia na 6 miesięcy a w piśmie napisali, że od maja automatycznie przedłużają na 18 miesięcy, faktycznie atrakacja jak nic, tylko brać cóż - idę do konkurencji i chętnie nawet u konkurencji dopłace niż skorzystam z ich ofery w sumie szukam ostatnio internetu sobie - więc akurat poszukam czegoś łączonego
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
my rowniez skladamy wypowiedzenie. To co oni zrobili, to kpina. Ciekawe jaka byla ich polityka? Chyba, ze bardzo chcieli stracic klientow, a to udalo im sie genialnie.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jak na razie nowe aneksy dostali dotychczasowi abonenci N-ki i to im zmieniają warunki na gorsze a cyfry jeszcze nikt nie wie nic konkretnego tak?
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdzilam wlasnie, bo juz mam w necie rachunek na kwiecien i taka sama kwota , oby tak zostalo
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...tpliwosci.html http://supermarket.blox.pl/2013/04/P...zarzad-NC.html i wujcio google więcej tego wywala
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje, ze jednak nie, bo zadnego pisma o zmianach cen nie dostalam, a przynajmniej by musialo dojsc do 31 marca i z tego co widze, to z była telewizja N jest wiecej problemow
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
w nowym numerze Tele Tygodnia jest artykuł na temat nowej platformy -str.88
o rezygnacji jest taka informacja podana: "Do każdego abonenta n i CYFRY + zostanie wysłany list z nową ofertą. Nowy pakiet ma być najbardziej zbliżony do dotychczas zakupionego. Jeśli oferta będzie dla Ciebie zadowalająca, automatyczna migracja nastąpi 1 maja. Możesz też wybrać inny pakiet lub negocjować indywidualną ofertę. Każdy abonent może zrezygnować z migracji (na piśmie do 19 kwietnia! ), ale jest to równoznaczne z odłączeniem n lub CYFRY+ po 30 kwietnia." |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
No to elegancko wysyłają informację abonentom Cyfry+. Kwiecień pełną gębą, a widzę, że tu chyba nikt z nas nowej propozycji na piśmie nie dostał.
Ja dziękuję za taki czas na wypowiedzenie, o którym dowiaduję się (z całym szacunkiem ) z wizażu.
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Jestem od Cyfry+ i nie dostałam nowej oferty. Jeśli nie uda mi się zatrzymać tego co mam po takiej cenie jak mam (czyli WSZYSTKO za 50pln mniej niż w tym super za☠☠☠istym nowym najdroższym pakiecie) to wypowiadam umowę i niech się bujają. Mecze mogę sobie obejrzeć w internecie, rodzice z filmami też sobie poradzą a swoje seriale na tvn mają w tej 'normalnej' telewizji.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie rozwala w ogóle, że to jest normalnym listem wysyłane, żadnej pewności, że dotrze.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40103423]Ale mnie rozwala w ogóle, że to jest normalnym listem wysyłane, żadnej pewności, że dotrze.[/QUOTE]Gdzieś w necie czytałam, że to o to właśnie chodzi
Żeby ludzie tego nie dostali na czas i siłą rzeczy z automatu przejdą na nowe warunki. A jako, że to nie jest nowa umowa, tylko aneks, to nie muszą wysyłać tego poleconym. I podobno to jeden z aspektów, do którego się uokik przyczepił, że można tu zakładać złą wolę (czy jakoś tak) dostawcy telewizji
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
no tak zdaza, ze ja nie zdaze odpisac
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już wypowiedzenie wysmarowałam, a oprócz wypowiedzenia żądanie o wykasowanie moich danych osobowych z ich baz danych. Niech spadają na drzewko
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sytuacja jest w każdym razie chora, mnie już nie zadowalają ani teksty pracowników Cyfry, tj. abonament się nie zmieni do końca umowy, ani te lakoniczne informacje w internecie. Jeśli do 10 mi nie wyślą nowej umowy to wysyłam im polecony z prośbą o przedstawienie mojej oferty na 1 maja w formie pisemnej. Nie dostaję odpowiedzi bądź nie jest zadowalająca (tj. wyższy abonament), to macham im na pożegnanie i 19 wysyłam polecony z wypowiedzeniem umowy. |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tego meila z cyfry z 29.03
Cytat:
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Już nie pracuję od ponad pół roku
![]() Ale pracowałam i wiem sporo o ich "taktykach" wobec klienta. Wysyłanie zawiadomień zwykłym listem to standard. Rok temu podwyższali abonament i w ten sposób informowali klientów, masa ludzi nie otrzymała listu i nie zdążyła wycofać się z umowy, składanie reklamacji nic nie dało... W dodatku mi kazali sprzedawać pakiety i nic nie mówić klientom o tym, że za miesiąc zmienią się ceny Szczerze powiem, że raz ludziom mówiłam o tym, raz nie... ale ogólnie pracowałam tam prawie 3 lata i pod koniec było już po prostu źle, żeby nie powiedzieć beznadziejnie. Wcześniej firma była bardziej nastawiona na dobro klienta.Teraz z ciekawości śledzę fuzję Cyfry+ i N-ki i w sumie cieszę się, że ludzie tak reagują. Cytat:
Polecam czytać dokładnie wszelkie regulaminy, które pojawiają się na ich stronach http://ncplus.pl/dokumenty pytać w autoryzowanych punktach sprzedaży... kiedyś były tzw. Centra Cyfry Plus, czyli główne punktu obsługi klienta i tam zazwyczaj pracownicy byli o wiele bardziej poinformowani niż w mniejszych placówkach. Nie wiem jak to teraz jest z tym wszystkim. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja czytałam, że abonenci Cyfry+ o zmianach w ofercie będą informowani później niż abonenci N-ki i póki co nic się u nich nie zmieni, ale w drugim półroczu już wszyscy mają mieć taką samą ofertę, więc może i do lipca się załapiesz żeby mieć cały czas ten sam pakiet w tej samej cenie, ale szczerze mówiąc tego Ci nikt nie może zagwarantować, bo podejrzewam że oni sami nie wiedzą jak przebiegną te zmiany... zwłaszcza teraz, gdy tylu ludzi się buntuje. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
O to dobrze Ci
Ja to się nie dziwię ani zirytowanym klientom, którzy ochrzaniają niewinnych konsultantów (czy to na infolinii czy w pkt stacjonarnych), skoro brak informacji ze strony oficjalnej. Ale też nie dziwię się konsultantom, którzy sami nie mają informacji. Chyba dziś spróbuję dodzwonić się na infolinię (mam pakiet za free na domowe, więc mogę i 90 minut czekać ) i spytam konsultanta - tam przecież odpowiada mi ponosząc odpowiedzialność za swoje słowa, przedstawia się w końcu z imienia i nazwiska.Na razie nie panikuję, ale chyba czas zapoznać się z ofertą Polsatu. Czy czasza z Cyfry będzie pasować do Polsatu (w sensie czy nie trzeba będzie ustawiać anteny)? |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musisz przestawiać anteny, Cyfra+ i Polsat działają na tej samej satelicie
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy rozmowy na infoliniach sa nagrywane czy mi sie pomylilo? Bo jesli tak to raczej ten Pan ma swiadomosc tego co nam powiedzial mowic,ze na 100% nic nam sie nie zmieni do konca umowy co nie?
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Pewnie, że są nagrywane. I teoretycznie ktoś, kto Ci udziela takiej informacji bierze za to odpowiedzialność (bo może wprowadzić Cię w błąd). Praktycznie jednak to zmienia tyle, że w razie czego rozpatrzą Ci reklamację, ale po co komu ta zabawa. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Żeby ludzie tego nie dostali na czas i siłą rzeczy z automatu przejdą na nowe warunki. A jako, że to nie jest nowa umowa, tylko aneks, to nie muszą wysyłać tego poleconym. I podobno to jeden z aspektów, do którego się uokik przyczepił, że można tu zakładać złą wolę (czy jakoś tak) dostawcy telewizji