Telewizja N i canal + czyli - co teraz? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 12:42   #61
ellish
Zakorzenienie

Dot.: Telewizja N i canal + czyli - co teraz?

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
no tak zdaza, ze ja nie zdaze odpisac
Nie musisz odpisywac. Nie dasz wypowiedzenia, to bedziesz placila wiecej. Taaka promocja
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:46   #62
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

no to mi o to chodzi, ze jak sie gdzies list zawieruszy, to tak termin mi minie

na razie w sumie czekam, patrze na inne opcje , innych TV, to słabo jakos, obadamy co bedzie, wazne, nie panikowac, spokoj mnie uratuje

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:48   #63
visionAM
Zakorzenienie

Rozmowy są nagrywane, ale nie mam pojęcia jak przebiega reklamacja jeśli ktoś kogoś wprowadzi w błąd, nie miałam do czynienia z taką sytuacją.

Co do tych listów - nie wiem jak oni to robią, ale jak rok temu wysyłali te listy z informacją o podwyżce to przykładowo list był z datą i pieczątką z 1 marca, a klienci je dostawali w połowie kwietnia, jak juz nie mogli nic zrobić
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:50   #64
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Tak przypuszczałam, więc formalnie w razie czego zmieni się tylko pilot i rozkład kanałów, może Polsat ma też jakąś przyzwoitą ofertę. Zabieram się do poszukiwań i pracy.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Pewnie, że są nagrywane. I teoretycznie ktoś, kto Ci udziela takiej informacji bierze za to odpowiedzialność (bo może wprowadzić Cię w błąd). Praktycznie jednak to zmienia tyle, że w razie czego rozpatrzą Ci reklamację, ale po co komu ta zabawa.
Jak sie pewnie przejdzie do polsatu cyfrowego to pewnie trzeba bedzie tez placic za aktywacje i dekoder co nie?
Ja bym wolala wlasnie przejsc do polsatu bo za 89zl mam te kanaly co bym chciala i jeszcze hbo a tu za 119zl mam tez spoko ale hbo mi zabieraja a wole ten kanal bardziej niz canal+.
Tylko maz cos mi tam truje o dekoderach ze te w polsacie sa gorsze czy cos i wogole wiec nie wiem co on tam bedzie wybierac
No dlatego mysle,ze skoro sa nagrywane to ten Pan by tak nie plotl co mu slina na jezyk przyniesie tylko wiedzial co mowi mam taka nadzieje
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:53   #65
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Rozmowy są nagrywane, ale nie mam pojęcia jak przebiega reklamacja jeśli ktoś kogoś wprowadzi w błąd, nie miałam do czynienia z taką sytuacją.

Co do tych listów - nie wiem jak oni to robią, ale jak rok temu wysyłali te listy z informacją o podwyżce to przykładowo list był z datą i pieczątką z 1 marca, a klienci je dostawali w połowie kwietnia, jak juz nie mogli nic zrobić
ale widze, ze juz byly jakies takie praktyki, ze podnosili ceny w trakcie umowy?

ja juz jestem w tym 11 rok i nigdy takiego czegos nie mialam, umowa taka i taka byla prze caly okres

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2013-04-03, 12:57   #66
201705250955
Konto usunięte

Dodzwoniłam się. Ja mam pakiet Kompakt za 39 zł i wg słów konsultantki u mnie cena się nie zmieni. Nawiązując do tego, co pisałam wcześniej, sytuacja "dotknie" droższe abonamenty, opcje z multiroomem itp. Wg słów konsultantki wczoraj Cyfra rozesłała umowy, jako że to jest zwykły, to może jutro Warszawa dostanie, reszta świata najwcześniej pewnie w piątek bądź po weekendzie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 12:59   #67
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
ale widze, ze juz byly jakies takie praktyki, ze podnosili ceny w trakcie umowy?

ja juz jestem w tym 11 rok i nigdy takiego czegos nie mialam, umowa taka i taka byla prze caly okres
Nam tez nigdy sie cos takiego nie przytrafilo a tez dlugo w tym siedzimy Jak sie umowa zblizala ku koncowi to szlismy sie dowiadywac co nam moga zaoferowac i zawsze dawali korzystne warunki nigdy nie bylo problemu zeby podniesli ceny bez informacji o tym
Stary 2013-04-03, 13:08   #68
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

A ot mnie zaskoczyłaś. W okresie, gdy ja pracowalam dwa razy były podwyżki abonamentu i to każdemu, nawet stałym klientom. Podwyżki były na prawdę niewielkie, więc może nie zauważyłaś? Albo ze względu na długi okres posiadania umowy byłaś z tego "wyłączona"
Stary 2013-04-03, 13:14   #69
Alex_07
Zadomowienie

Vison widzę, że jesteś trochę w temacie więc mam pytanie.
Wzięłam Cyfrę + i dwa dekodery mieszkam w domu więc potrzebna była antena. W przypadku rozwiązania umowy zwracam tylko dekodery, antena jest kupiona na własność od cyfry. Dekodery zwracam to oczywiste, ale czy nie będą cwaniakować z anteną, domagać się dopłaty czy zwrotu, bo jest na niej logo cyfry?
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 13:15   #70
visionAM
Zakorzenienie

Nie będzie takiej sytuacji, antena jest Twoją własnością i tyle
Stary 2013-04-03, 13:18   #71
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
A ot mnie zaskoczyłaś. W okresie, gdy ja pracowalam dwa razy były podwyżki abonamentu i to każdemu, nawet stałym klientom. Podwyżki były na prawdę niewielkie, więc może nie zauważyłaś? Albo ze względu na długi okres posiadania umowy byłaś z tego "wyłączona"
nie na pewno nie mialam, zapisuje co miesiac w klandarzu po otrzymaniu rachunku na meila kwote inzawsze byla taka sama jak podpisywalam umowe , tylko ja prze tel., raz tylko w realu, jak zrezygnowalam ze starego numeru, juz bylam na nieokreslony, to bylam na najnizszym na wypowiedzeniu, a jako nowy kleint mialam fajniejsze warunki, wiec tak zrobilam i od tamrej pory mam zawsze tak, ze jak mi sie konczyla umowa to dzwonili proponowali fajna opcje i tak mam teraz ta opcja otimum za 107 , a ja mam na 18 miesiecy za 71 zł, przez pol roku HBO gratis, a od lipca 19,90, wtedy razem pakiet mnie wyniesie 90,90

i wlasnie sie szybciorem dodzwonilam do biura i pan mi to potwierdzil, ze dopiero po czerwcu 2014 przechodze na czas nieokreslony i wtedy jakies zmiany

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-04-03, 13:25   #72
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:
Nie będzie takiej sytuacji, antena jest Twoją własnością i tyle
No to super
Na razie jeszcze nie składam wypowiedzenia, poczekam jak się rozwinie sytuacja.
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 15:01   #73
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
A czy rozmowy na infoliniach sa nagrywane czy mi sie pomylilo? Bo jesli tak to raczej ten Pan ma swiadomosc tego co nam powiedzial mowic,ze na 100% nic nam sie nie zmieni do konca umowy co nie?
Są, ale czy pamiętasz imię i nazwisko tego konsultanta, datę i godzinę rozmowy? Bo niestety większość firm wycwania się w ten sposób, że żeby złożyć jakąkolwiek skargę na konsultanta musisz mieć te dane.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 15:02   #74
regularkate
Zadomowienie

Kurcze, to by było dziwne z tymi zwykłymi listami - rozumiem zamysł tego zabiegu, ale gdzie tu ochrona praw konsumenta w sytuacji, gdy początek terminu wypowiedzenia liczy się od dnia nadania listu przez operatora, a nie od otrzymania go przez klienta? Już nie wspominając o tym, że operator chyba nie może udowodnić, że wysłał te listy (wszak są nierejestrowane), więc termin tak jakby nie zaczął biec. A pismo ujawnia się dopiero w momencie, gdy dostaje je klient.

Wkurza mnie to, bo czuję się robiona w konia - oficjalnie w zasadzie nie wiem o żadnych zmianach, a termin mi leci

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 15:05   #75
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Są, ale czy pamiętasz imię i nazwisko tego konsultanta, datę i godzinę rozmowy? Bo niestety większość firm wycwania się w ten sposób, że żeby złożyć jakąkolwiek skargę na konsultanta musisz mieć te dane.
No jak maz bedzie teraz dzwonic drugi raz dla pewnosci czy nam znowu powiedza to samo to sobie wtedy zapiszemy dla pewnosci
Stary 2013-04-03, 15:09   #76
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No jak maz bedzie teraz dzwonic drugi raz dla pewnosci czy nam znowu powiedza to samo to sobie wtedy zapiszemy dla pewnosci
Tak zróbcie Żeby potem nie było: "Przykro nam, nie jesteśmy w stanie odszukać tej rozmowy bez tych danych".

Jak dobrze, że nie mam telewizji
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 15:50   #77
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Do Cyfry zawsze trudno było się dodzwonić i czas czekania mnie przyprawiał o nerwy, ale przez akcję z połączeniem się z n i z umowami jeszcze dlużej czekałam, ale udało mi się tylko dowiedzieć, że do mnie (pod Warszawą) uda się wysłać umowy pewnie na początku przyszłego tygodnia więc może wreszcie łaskawie dowiem się co i jak. Szkoda, że jednak się nie zdecydowałam na Cyfrowy Polsat.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 16:15   #78
I am Rock
lokalna gwiazda

Mnie na wstępie dobił ten bajzel w kanałach. Mam z C+ umowę bezterminową, jestem z nimi 15 rok - termin wypowiedzenia mam 3-miesięczny. Już widzę, że będę musiała wymienić dekoder /pewnie większa opłata za dzierżawę/, inaczej pewne kanały będą niedostępne. Pisma na razie żadnego...
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 16:53   #79
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, no właśnie a jak to od prawnej strony leci?
Jeśli ktoś nie dostanie pisma (wielce prawdopodobne, jak widać), a więc tym samym nie otrzymał informacji i co - nagle ma płacić więcej? zgodnie z prawem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 19:21   #80
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

dziwne jak sie dzis dodzwonilam raz dwa, minutka i polaczenie z konsultantem

chyba troche paniki jest za duzo

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-04-03, 19:35   #81
Misha_
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak to jest z dekoderem? Mam dekoder z Nki i chę złożyć wymówienie w przyszłym tygodniu, od razu w wymówieniem mam odesłać im dekoder? Zostanę na 2tygodnie bez telewizji za którą zapłaciłam
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 19:36   #82
201705250955
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40110490]Dziewczyny, no właśnie a jak to od prawnej strony leci?
Jeśli ktoś nie dostanie pisma (wielce prawdopodobne, jak widać), a więc tym samym nie otrzymał informacji i co - nagle ma płacić więcej? zgodnie z prawem [/QUOTE]
O ile dobrze myślę, to świadczeniodawca ma obowiązek poinformować Cię pisemnie o takiej sytuacji, tj. o zmianie regulaminu. Nie ma obowiązku informowania drogą listowną poleconą, tj. za Twoim potwierdzeniem odbioru. Z kolei nie wiem, czy nie powinniśmy spojrzeć w regulamin. Fakt jest jeden - jeśli Ty chcesz sobie wypowiedzieć umowę masz obowiązek wysłania do nich listu poleconego - chyba to zapis ich regulaminu?
A tutaj nowe fakty o naszej super nc+:
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...tpliwosci.html
Ważne informacje:
Cytat:
Takich skarg wpłynęło do urzędu kilkadziesiąt, średnio napływa ich ok. 30 dziennie. Abonenci skarżą się zarówno na ITI, jak i Canal+ - właściciela Cyfry+. Na razie postępowanie ma tylko ITI, ponieważ po powstaniu NC+ migracją w pierwszej kolejności są objęci tylko abonenci platformy N. Z wyjaśnień prezesa NC+ Juliena Verleya wynika, że w kolejnym etapie migracja obejmie abonentów Cyfry+ - oni dopiero dostaną listy z propozycją nowej umowy i będą mieli czas na zastanowienie się do końca czerwca. Wszyscy abonenci obu platform mają się znaleźć w NC+ dopiero pod koniec I kwartału 2014 roku.
Cytat:
UOKiK stoi na stanowisku, że konsument, który zawarł umowę z którąś z obu platform, ma prawo do jej realizacji na niezmienionych warunkach do końca trwania kontraktu. "Jednostronna zmiana warunków umowy może naruszać dobre obyczaje, ponieważ uzależniona jest wyłącznie od woli przedsiębiorcy. Konsument w takiej sytuacji może przyjąć propozycję lub ją odrzucić - nie ma możliwości realizacji usług na dotychczasowych zasadach" - czytamy w komunikacie. Urząd uważa też, że abonenci obu platform powinni mieć więcej czasu na podjęcie decyzji. Ale to nie koniec, bo UOKiK kwestionuje też to, że informacja była wysłana listem zwykłym, a nie poleconym. W tym ostatnim przypadku wiemy, że NC+ nie zgadza się z tym zarzutem. - Nie mamy sobie nic do zarzucenia. Informację o zmianach w ofercie przedstawiliśmy abonentom w formie pisemnej, nie mamy obowiązku doręczenia jej listem poleconym. Taki obowiązek mają np. firmy telekomunikacyjne, ale nie my - mówił w czwartek Verley w rozmowie z "Gazetą".
Powiem szczerze, że temat mnie zaczął trochę irytować. I sama nie wiem, czy mimo niezmienionego cennika nie zrezygnuję.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 19:39   #83
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z dekoderem? Mam dekoder z Nki i chę złożyć wymówienie w przyszłym tygodniu, od razu w wymówieniem mam odesłać im dekoder? Zostanę na 2tygodnie bez telewizji za którą zapłaciłam
ale dekoder chyba mozesz oddac osobiscie i wtedy go zaniesiesz jak minie ten okres wypowiedzenia

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-04-03, 19:47   #84
Vivienne
... choć nie Westwood

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40110490]Dziewczyny, no właśnie a jak to od prawnej strony leci?
Jeśli ktoś nie dostanie pisma (wielce prawdopodobne, jak widać), a więc tym samym nie otrzymał informacji i co - nagle ma płacić więcej? zgodnie z prawem [/QUOTE]

Niestety tak...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 20:56   #85
Pilar1899
keep calm and contour on

ja chyba zostanę w n, nie wiem jeszcze dokładnie o ile podniosą cenę-ale jeśli ok. 20 zł to będę musiała przeboleć. Bo jaką mam alternatywę? Polsat? Miałam kiedyś i nie byłam zadowolona poza tym nie było funkcji nagrywania,na której szczególnie mi zależy

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 22:19   #86
zuczek89
Raczkowanie

Ja polecam obserwować profil anty NC+ na fb, jeśli ktoś posiada tam konto. Pozwoli to rozeznać się w sytuacji, bo z tego co czytałam, to rozbieżność uzyskiwanych informacji jest ogromna, niezależnie czy ktoś jest z n czy cyfry...
Stary 2013-04-04, 08:44   #87
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
ja chyba zostanę w n, nie wiem jeszcze dokładnie o ile podniosą cenę-ale jeśli ok. 20 zł to będę musiała przeboleć. Bo jaką mam alternatywę? Polsat? Miałam kiedyś i nie byłam zadowolona poza tym nie było funkcji nagrywania,na której szczególnie mi zależy
tak samo myslalam o cyfrze, ze wole juz to , trudno, a znow jakies ceregiele itd. jak mi tu pasuje, choc mam nadzieje, ze dotrzymaja słowa i potem bede myslec jak skonczy sie umowa, bo juz mętlik ludziom narobili

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-04-04, 11:00   #88
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez zuczek89 Pokaż wiadomość
Ja polecam obserwować profil anty NC+ na fb, jeśli ktoś posiada tam konto. Pozwoli to rozeznać się w sytuacji, bo z tego co czytałam, to rozbieżność uzyskiwanych informacji jest ogromna, niezależnie czy ktoś jest z n czy cyfry...
Już obserwuję, ale na domiar złego moja Cyfra od wczoraj nie działa. Jak dzwoniłam konsultantka powiedziała, że to przez śnieg, ale mnie się wydaje, że to pewnie ich zemsta za negatywne wpisy na ich temat na wizazu i fcb
Stary 2013-04-04, 11:10   #89
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Już obserwuję, ale na domiar złego moja Cyfra od wczoraj nie działa. Jak dzwoniłam konsultantka powiedziała, że to przez śnieg, ale mnie się wydaje, że to pewnie ich zemsta za negatywne wpisy na ich temat na wizazu i fcb
moze byc przez snieg, ale tyo wtedy nie jest tak, ze nie dziala non stop, a dlugo masz juz cyfre, bo ja raz musialam wezwac kogos i nam wymienilam w tym urzadzonku przy talerzu

tylko jak byla sama cyfra to menu nacisnelam na pilocie i tam bylo pokazane czy sygnal jest okej, a teraz juz tego nie ma, same pierdoły o filmach i tyle

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-04-04, 12:23   #90
Marszałkini II RP

Może być przez śnieg, bo jak tylko zadzwoniłam do Cyfry to na wstępie był komunikat, że zakłócenia mogą być spowodowane przez zalegający i padający śnieg.
Na połączenie z konsultantem czekałam dziś 13 minut, wrrr...
4 lata mam Cyfrę.
Nie wiem czy ma to coś do rzeczy, ale reklama u samej góry tego wątku, przynajmniej w tej chwili i u mnie, to ... Cyfrowy Polsat

Edytowane przez Niebieskooka arystokratka
Czas edycji: 2013-04-04 o 12:24
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości