Zapuszczanie włosów część II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 20:22   #3571
burzowata
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, zbieram się, żeby znów smarować, ale jakoś mi się nie chce.
Ja dzisiaj mam znowu zamiar zacząć, bo zauważyłam,że mi kilka rzęs wypadło także możemy zacząć razem
Stary 2013-04-04, 20:26   #3572
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
a to w Rossmannie jest Jantar? Ja nigdy nie spotkałam
nie ma.
Stary 2013-04-04, 20:27   #3573
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez burzowata Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam znowu zamiar zacząć, bo zauważyłam,że mi kilka rzęs wypadło także możemy zacząć razem
dołączam się brwi, rzęsy + paznokcie

dziś mleczny rytuał, liczę na niego bardzo mocno. jak nie, to chyba ścinam włosy znów.

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:29   #3574
burzowata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość

dziś mleczny rytuał, liczę na niego bardzo mocno. jak nie, to chyba ścinam włosy znów.

No to smarujemy

Mi wszystko co ma proteiny mleczne w składzie czy np maseczki z jogurtem robią na głowie matową, suchą masakrę
Stary 2013-04-04, 21:26   #3575
martaakow
Zakorzenienie

W takim razie nie mam innego wyjścia jak też znów dzisiaj zacząć.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:43   #3576
201612080925
Konto usunięte

Boże, dziewczyny, jaką miałam dzisiaj przygodę. Postanowiłam zrobić sobie płukankę cynamonową na włosy, wg przepisu Anwen - 1 łyżeczka cynamonu na kubek wody. Jako że nie mam specjalnie wrażliwej skóry i paktycznie nic mnie nie uczula, bez obaw polałam płukanką całe włosy, wraz ze skalpem. Spłynęło mi trochę na twarz i szyję, patrzę - a tu czerwone plamy! Odwracam się - całe czerwone plecy! Każdy skrawek skóry, który miał kontakt z płukanką, był jak poparzony. Zaczęłam panikować, że mi włosy wypadną albo coś () i desperacko płukać i myć szamponem na zmianę. Skalp zdawał się nie ucierpieć, nie piekł ani nie był czerwony. Gorzej z twarzą i plecami - były całe w czerwonych plamach. Już miałam ogłaszać alarm i jechać na szpital, ale ogarnęłam się i postanowiłam poczekać godzinę, może samo zejdzie. Po 40 minutach nie ma już śladu, ale dawno się tyle strachu nie najadłam i mam nauczkę - ostrzegam także was. SPRAWDZAJCIE zawsze wcześniej, CZY NIE JESTEŚCIE UCZULONE!!!
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 03:43   #3577
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Boże, dziewczyny, jaką miałam dzisiaj przygodę. Postanowiłam zrobić sobie płukankę cynamonową na włosy, wg przepisu Anwen - 1 łyżeczka cynamonu na kubek wody. Jako że nie mam specjalnie wrażliwej skóry i paktycznie nic mnie nie uczula, bez obaw polałam płukanką całe włosy, wraz ze skalpem. Spłynęło mi trochę na twarz i szyję, patrzę - a tu czerwone plamy! Odwracam się - całe czerwone plecy! Każdy skrawek skóry, który miał kontakt z płukanką, był jak poparzony. Zaczęłam panikować, że mi włosy wypadną albo coś () i desperacko płukać i myć szamponem na zmianę. Skalp zdawał się nie ucierpieć, nie piekł ani nie był czerwony. Gorzej z twarzą i plecami - były całe w czerwonych plamach. Już miałam ogłaszać alarm i jechać na szpital, ale ogarnęłam się i postanowiłam poczekać godzinę, może samo zejdzie. Po 40 minutach nie ma już śladu, ale dawno się tyle strachu nie najadłam i mam nauczkę - ostrzegam także was. SPRAWDZAJCIE zawsze wcześniej, CZY NIE JESTEŚCIE UCZULONE!!!
To nie uczulenie, cynamon po prostu działa rozgrzewająco na skórę, stąd te plamy.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 10:14   #3578
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
To nie uczulenie, cynamon po prostu działa rozgrzewająco na skórę, stąd te plamy.
Dokładnie, jeśli masz delikatną skórę to możliwe że poprostu Cię podrażnił .

Wydaje mi się, że ten kryzys u nas to z powodu pogody, już dawno powinno nam słoneczko przygrzewać w czupryny, ślicznie odbijać blask we włosach a tu ciągle ponuro i ten brudny topniejący powoli śnieg .

I jak tu włosy mają być "szczęśliwe" i oddawać do nas to co najpiękniejszego mają?

Redhaired Witch
tak przyglądam się Twoim włosom i chyba faktycznie mamy podobny skręt, tylko Twój jest może leciutko luźniejszy bo pewnie włosy masz cięższe. :X Ja już sama nie wiem czy zapuszczać takie na długość czy podciąć u góry na krótsze bo widzę, że nie które dziewczyny tak mają heh...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2013-04-05 o 10:35
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 12:19   #3579
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dokładnie, jeśli masz delikatną skórę to możliwe że poprostu Cię podrażnił .

Wydaje mi się, że ten kryzys u nas to z powodu pogody, już dawno powinno nam słoneczko przygrzewać w czupryny, ślicznie odbijać blask we włosach a tu ciągle ponuro i ten brudny topniejący powoli śnieg .

I jak tu włosy mają być "szczęśliwe" i oddawać do nas to co najpiękniejszego mają?
Zgadzam się, ta pogoda jest co najmniej dołująca Ale podobno w przyszłym tygodniu ma się poprawić

Wybrałam się dziś do Rossa - jestem bogatsza o nową niebieską Isanę, od razu wieczorem przetestuję Potem zrobiłam obchód Biedronek i mam masażer do głowy (razem z suplementem za 9,90zł ) Już dawno chciałam sobie taki sprawić. Jeśli ktoś potrzebuje masażera to warto się wybrać.
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 12:24   #3580
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ta pogoda jest co najmniej dołująca Ale podobno w przyszłym tygodniu ma się poprawić

Wybrałam się dziś do Rossa - jestem bogatsza o nową niebieską Isanę, od razu wieczorem przetestuję Potem zrobiłam obchód Biedronek i mam masażer do głowy (razem z suplementem za 9,90zł ) Już dawno chciałam sobie taki sprawić. Jeśli ktoś potrzebuje masażera to warto się wybrać.
Ile Isana kosztuje? Szkoda, że wczoraj o niej nie przeczytałam bo byłam w centrum i miałam okazje...eh :< a teraz mam lenia żeby jechać :P

Widziałam też ten masażer w biedronce, kurcze zastanawiałam się czy go kupić bo jakoś mam małe zaufanie do takich spraw .

Może na weekend się skuszę i wtedy możemy Mrs Mysza prowadzić dzienniczek czy to działa

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-05, 12:31   #3581
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Ile Isana kosztuje? Szkoda, że wczoraj o niej nie przeczytałam bo byłam w centrum i miałam okazje...eh :< a teraz mam lenia żeby jechać :P

Widziałam też ten masażer w biedronce, kurcze zastanawiałam się czy go kupić bo jakoś mam małe zaufanie do takich spraw .

Może na weekend się skuszę i wtedy możemy Mrs Mysza prowadzić dzienniczek czy to działa
Isane kupilam za 5,69zł
A masażerem przed chwilą tak próbnie pomajtałam po głowie i muszę powiedzieć, że jak dla mnie fajne uczucie
Stary 2013-04-05, 12:59   #3582
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość

Jak pachnie? Słyszałam, że strasznie śmierdzi, choć sama jeszcze jej nie widziałam.

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 13:02   #3583
Paciqns
Raczkowanie

Hej dziewczyny Dawno nie pisałam, ale ostatnio mam tyle na głowie, że przelece tylko wzrokiem po postach i nawet nie wszystkich.

burzowata dziękuję za info Isany Dzisiaj byłam z rossmannie i kupiłam, zobaczymy jak się sprawdzi

A jeśli chodzi o CP, to jakoś tak mi włosy i rzęsy zaczęły szybko rosnąc. Może mam przewidzenia Tylko tak jakoś po ostatnim cięciu są już dużo dłuższe. Żałuje, że nie zmierzyłam przed braniem CP

Włosy rośnijcie szybko

Odchudzam się:
20.03 - 98,6
27.03 - 95,1
04.04 - 93,6
12.04 - 91,6
06.05 - 86,5
13.05 - 85,4
20.05 - 84,4
27.05 - 82,9
......... - 80 ----> I cel
Paciqns jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 13:12   #3584
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redhaired Witch tak przyglądam się Twoim włosom i chyba faktycznie mamy podobny skręt, tylko Twój jest może leciutko luźniejszy bo pewnie włosy masz cięższe. :X Ja już sama nie wiem czy zapuszczać takie na długość czy podciąć u góry na krótsze bo widzę, że nie które dziewczyny tak mają heh...
Ale chcesz podciąć całość czy tylko górną warstwę? Ja wczoraj sobie podcięłam kilka kosmyków żeby lepiej falowały. Pewnie fryzjer padłby na zawał widząc moje fachowe warstwy
Też mam często rozkminki czy nie skrócić żeby wyglądały na gęstsze ale od dawna marzyłam o włosach do bioder więc cóż... Zapuszczam.
Jeśli chodzi o skręt to Twoje chyba mają grubsze pukle ale może mi się wydaje

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 13:24   #3585
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ale chcesz podciąć całość czy tylko górną warstwę? Ja wczoraj sobie podcięłam kilka kosmyków żeby lepiej falowały. Pewnie fryzjer padłby na zawał widząc moje fachowe warstwy
Haha, na widok moich też by padł.
Pokręcone wyglądają w porządku w sumie, ale na prosto...
Stary 2013-04-05, 13:36   #3586
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Jak pachnie? Słyszałam, że strasznie śmierdzi, choć sama jeszcze jej nie widziałam.
Wąchałam tylko z opakowania, pachnie tak trochę chemicznie, niczym szczególnym. Nie śmierdzi, przynajmniej dla mnie zapach jest ok.
Stary 2013-04-05, 14:13   #3587
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez burzowata Pokaż wiadomość
No to smarujemy

Mi wszystko co ma proteiny mleczne w składzie czy np maseczki z jogurtem robią na głowie matową, suchą masakrę
ja nakładam tylko na długośći to w dodatku normalne mleko i/lub jogurt naturalny zawsze mi je to zmiękcza, wczoraj też mnie to uratowało

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL
Stary 2013-04-05, 14:48   #3588
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam często rozkminki czy nie skrócić żeby wyglądały na gęstsze ale od dawna marzyłam o włosach do bioder więc cóż... Zapuszczam.
Jeśli chodzi o skręt to Twoje chyba mają grubsze pukle ale może mi się wydaje
Tak mi się wydaje właśnie bo mnie pod spodem robią się zbite rulony.
Właśnie chciałabym podciąć górną warstwę bo teraz mam tak, że jedna jest do ramion a ta druga sięga prawie do stanika. I myślę czy nie skrócić . Też mi się ciągle wydaje, że mam mało włosów, kiedy wszyscy mi mówią, że mam ich tak dużo, że ledwo mi buzie widać.
Twoje włosy są na moje oko idealne z długością i objętością, nie ruszałabym ich .

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Haha, na widok moich też by padł.
Pokręcone wyglądają w porządku w sumie, ale na prosto...
Hehe, Marta, nie dość że na początku CG miałam podobny skręt do Twojego , teraz już mi się umocnił, to jeszcze imienniczka .

Wszyscy mają Jantar, właśnie zakupiłam i JA.

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-05, 14:57   #3589
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Tak mi się wydaje właśnie bo mnie pod spodem robią się zbite rulony.
Właśnie chciałabym podciąć górną warstwę bo teraz mam tak, że jedna jest do ramion a ta druga sięga prawie do stanika. I myślę czy nie skrócić . Też mi się ciągle wydaje, że mam mało włosów, kiedy wszyscy mi mówią, że mam ich tak dużo, że ledwo mi buzie widać.
Twoje włosy są na moje oko idealne z długością i objętością, nie ruszałabym ich .
Ja mam pod spodem wyprost dla odmiany
Najkrótszą warstwę też mam do ramion, krótsze już nie chcą odpowiednio falować. Kolejne warstwy są różne bo tnę sama na oko i właściwie to nie warstwy a pojedyńcze kosmyki.
Na zdjęciach masz dwa razy więcej włosów niż ja, nie gadaj
W obwodzie kucyka mam 7 cm więc z czym do ludzi.

Kusi mnie zrobić sobie wcierkę z niacynamidem i zostanawiam się czy można wziąć kozieradkę jako bazę.

Stary 2013-04-05, 15:09   #3590
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam pod spodem wyprost dla odmiany
Najkrótszą warstwę też mam do ramion, krótsze już nie chcą odpowiednio falować. Kolejne warstwy są różne bo tnę sama na oko i właściwie to nie warstwy a pojedyńcze kosmyki.
Na zdjęciach masz dwa razy więcej włosów niż ja, nie gadaj
W obwodzie kucyka mam 7 cm więc z czym do ludzi.

Kusi mnie zrobić sobie wcierkę z niacynamidem i zostanawiam się czy można wziąć kozieradkę jako bazę.
Zrobiłam na szybko kucyka i faktycznie mam 10cm ALE...mam świeżo umyte włosy

Czyli mam prawie podobnie obcięte włosy jak Ty, to zostawiam .

Doradziłabym Ci co do wcierki ale nie jestem jeszcze na etapie takich eksperymentów :<<

A jeszcze taka mała uwaga dla dziewczyn, które będą kupowały jantar U mnie w zielarskim pani miała jantar w pudełeczku a drugi bez za to z pompką. Niczym się nie różniły w składzie ale...lepiej wziąć tego w pudełeczku. Jest zapakowany, w środku ciemna buteleczka, nie ma atomizera ale jest pewność, że nie był długo w nasłonecznionym miejscu.

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2013-04-05 o 15:17
Stary 2013-04-05, 15:30   #3591
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
ja nakładam tylko na długośći to w dodatku normalne mleko i/lub jogurt naturalny zawsze mi je to zmiękcza, wczoraj też mnie to uratowało
U mnie też świetnie działa jogurt naturalny
A jogurt zalicza się do protein czy humektantów? Bo jeżeli do protein, to chyba za często go stosuję, ale w sumie nie miałam nigdy po nim objawów przeproteinowania
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 15:45   #3592
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
U mnie też świetnie działa jogurt naturalny
A jogurt zalicza się do protein czy humektantów? Bo jeżeli do protein, to chyba za często go stosuję, ale w sumie nie miałam nigdy po nim objawów przeproteinowania
gdzieś czytałam, że mleko i jogurt trudno przeproteinować. szczerze powiem Ci, że nie wiem, bo zielona jestem. gimbaza wita, brak chemii tez

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL
Stary 2013-04-05, 17:00   #3593
Melanchton
Zakorzenienie

Kupiłam kozieradkę. Co teraz? Zalać to wrzątkiem i wcierać tak po prostu?
Stary 2013-04-05, 17:14   #3594
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Kupiłam kozieradkę. Co teraz? Zalać to wrzątkiem i wcierać tak po prostu?
ja tak właśnie robię.
Stary 2013-04-05, 17:38   #3595
nutusia16
Rozeznanie

Mała aktualizacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (54,7 KB, 31 załadowań)

Moja miłość:
- kosmetyki kolorowe i o cudownych zapachach,
- modne ubrania pasujące do mojego stylu,
- muzyka w klubowych brzmieniach.

Zapuszczam włosy od 25.10.2012r.
nutusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 17:59   #3596
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zapuszczam

dokładnie - ta pogoda jest dobijająca. włosy są suche i beznadziejne. aż mam ochotę ściąć do ramion, żeby je odżywić. ale nie mogę!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nutusia16 Pokaż wiadomość
Mała aktualizacja
bardzo ładnie rosną
Stary 2013-04-05, 18:59   #3597
foreverme
Raczkowanie

kurcze, nie ma człowiek na nic czasu
wydaję mi się, że włosy urosły 2 cm jak będę miałą chwilę, dodam zdjęcie
nadal myślę, czy podciąć końcówki
Stary 2013-04-05, 19:13   #3598
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Zrobiłam na szybko kucyka i faktycznie mam 10cm ALE...mam świeżo umyte włosy
Iii, moje mają 7 z myciem i bez
Odkryłam swoj nowy hit kosmetyczny - Garnier Fruity Passion używany jako b/s. Idealnie dociąża (mam lekkie, piórkowate włosy, które ciężko obciążyć a po nim stają się cięższe i gładsze), nadaje objętości bez puchu i w ogóle jest super. Teraz co prawda rozczesałam i się spuszyły ale wyglądają jak zdrowe włosy dziewczęcia z podstawówki

Stary 2013-04-05, 20:17   #3599
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mała aktualizacja
Fajnie Ci rosną, szybko.
Stary 2013-04-05, 21:16   #3600
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała aktualizacja
Rosną, rosną Muszę Ci przyznać, że jesteś odważna, miałam już mega krótkie włosy ale zawsze w jakimś nie ładzie, na takie cięcie jak Twoje bym się nie odważyła.

Cytat:
Iii, moje mają 7 z myciem i bez
Odkryłam swoj nowy hit kosmetyczny - Garnier Fruity Passion używany jako b/s. Idealnie dociąża (mam lekkie, piórkowate włosy, które ciężko obciążyć a po nim stają się cięższe i gładsze), nadaje objętości bez puchu i w ogóle jest super. Teraz co prawda rozczesałam i się spuszyły ale wyglądają jak zdrowe włosy dziewczęcia z podstawówki
Coś czuje, że będę miała ciężko z tymi moimi, o dziwo schną max. 1.5h.
Sprawdziłam tą odżywkę i ląduje na mojej liście, dzięki

A jeszcze, muszę wrócić do Jantaru bo otworzyłam moje opakowanie i jednak mam w białej buteleczce, kiedyś miałam w brązowej

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości