|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zaczytana online
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]() Może na początek pochwalisz się ulubionymi zapachami?
|
|
#3152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie nie polubiłam True Rose - liczyłam na coś bardziej różańcowego, a zapach jak dla mnie jest tylko duszący. W kolejce czeka jeszcze Midnight Jasmine - sampler pachniał ładnie na sucho, po zapaleniu nie czuć go zupełnie, ale spodobał mi się na tyle, że kliknęłam wosk ![]() A Twoje ulubione zapachy? (cały czas szukam kolejnych pozycji do kupienia)
|
|
#3153 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Bahama Breeze uwielbiam. Mogę polecić również Soft Blanket, Lemon Lavender, Pink Dragon Fruit, Vanilla Lime, Sugared Apple, Beach Walk, Mango Peach Salsa, Black Coconut, Blissful Autumn, Fluffy Towels, French Vanilla. To chyba tyle z ulubionych Na dłuższą przygodę polecam słoje,najlepiej duże
|
|
#3154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogrubione mam na liście do kupienia przy następnym zamówieniu ![]() Co do kokosa, to mocno się nad nim zastanawiam, bo nie wiem czy pójdzie w intensywny, chemiczny zapach (którego nie przetrwam psychicznie) czy bardziej w takie kokosowe ciasteczko...
|
|
#3155 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3157 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#3158 |
|
Bang Bang Bang
|
Dla mnie Black Coconut jest kokosowo-rumowy, a przy tym hmm... gęsty? Na pewno nie jest to lekki, zwiewny zapach, ale mi bardzo przypadł do gustu
![]() Dziś sprawdziłam Mandarin Cranberry - szalenie mi się spodobał, jest taki pozytywny, a do tego pięknie rozniósł się po mieszkaniu... Już wiem, że przy okazji zapachu miesiąca zrobię jego zapas ![]() Ps. Niucham sobie Vanilla Clouds na sucho i mam takie dziwne skojarzenie... jakby z kościołem, przez który właśnie przeszedł ksiądz z kadzidłem Podoba mi się, ale mimo to chyba poczekam aż będę miała "wolną chatę" na dobrych kilka godzin, aby go przetestować
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Mandarin Cranberry to też jesienno-zimowy zapach, kojarzący się z chłodem za oknem i rozgrzewającymi zapachami owocowymi,coś jak konfitury.Domowo i ciepło. Miałam go i był idealny na te dni. Ciekawi mnie jeszcze sama żurawina,lubię ten cierpko-słodki smak i zapach...
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-04-05 o 22:19 |
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę, czemu ja tak piękni8e nie potrafie opisywać zapachów jak niektóre z Was...
|
#3161 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Opisując Mandarin Cranberry nabrałam chęci na smażony ser pleśniowy z łyżeczką dżemu żurawinowego lub borówkowego! Czy to tak ma działać?
|
|
#3162 |
|
Miss Pudernica
|
Odp: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Zakochalam sie w Soft Blanket
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać. Przyszły nowe woski z Hebe. |
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Apple & Pine Needles -> zawiódł mnie niestety ten wosk i większość rozdałam.Zapaliłam raz,ale za dużo było zapachu sosny. Chciałam poczuć chrupkie jabłka,ich słodycz połączoną z aromatem choinki,ale niestety nie trafiłam. Sam zapach jest niesamowicie trwały i intensywny,czułam go kilka dni,chociaż nie wiem czy w moim przypadku to wada czy zaleta ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Widać, co nos to gust. A French Lavender na taki przykład w ogóle nie czuję. Wcale nic ew ogóle zero nul.
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Ja nie cierpie lawendy i wszystkie lawendy czuje na kilometr
Moze wlasnie najbardziej intensywne wydaje nam sie to czego nie lubimy? Wg mnie wszystkei lawendy sa kilerowate. Lece spac w obloku Bright Copper Kettles
|
#3167 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Apple & Pine Needles to dla mnie zapach męski i powiedziałabym nawet,że wytrawny. Ani jadalny ani słodki... Do niczego nie da się go porównać Buszuję po ebay amerykańskim... Co ja znalazłam! Boję się samej siebie,lista się powiększa Znalezione ciekawostki: Green Tea, First Kiss, Canary Island Banana, Aloe Vera, Brazilian Passion Fruit, Coconut Lime, Juicy Orange, Pineapple Citrus,Coconut Cookie Bar, Bermuda Beach, Peach & Berries, Carrot Cake i wiele wiele innych... Jak Oni tak mogą?!
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-04-05 o 23:10 |
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, tak! To niesamowicie uzależnia
Ja apple & pine needles paliłam wczoraj. Uwielbiam ten zapach. Dzisiaj było paradise spice, a teraz świeczka C. Kleina. Ogólnie stwierdziłam, że chyba zrobię porjekt folijka- czyli dopalę pootwierane woski, bo nie mieszczą mi się już 2 pudełkach... (te otwarte)[COLOR="Silver"] Edytowane przez lele Czas edycji: 2013-04-05 o 23:23 |
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis lotus flower and sea salt
![]() a jutro pstrykne przechwalne zdjecie moim slojom...
|
#3170 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Też chyba czas pomyśleć nad czymś takim,bo za dużo tych "niedokończonych" wosków. Od razu lżej jak wypali się takie "niedobitki" ![]() Paradise Spice też postrzegam jako zapach typowo jesienno-zimowy,który ma za zadanie nas rozgrzać,otulić ciepłem i wonią przypraw.Lubię ten zapach,ale tylko od czasu do czasu,bo jest troszkę chemiczny,zbyt budyniowy jak dla mnie. Po kolekcji Q1 spodziewałam się wiosennej świeżości,kwiatów i owoców...
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Zapaliłam Sun&Sand, który mi sie ardzo podoba. Projekcja przyzwoita, nie muszę podchodzić do kominka, żeby go czyuć. Mogłabym mieć takie perfumy na lato.
Mam dylemat typu "mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko" - szkoda mi zaczynać pojedyncze woski. Czy jeszcze jestem trochę normalna?
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Canary island banana- miaalam sampler, praktycznie nie pachnial, moze wosk bylby lepszy Carrot Cake- pachnie jak prawdziwe ciasto marchewkowe, przypomina trochę domowy piernnik, taki mięciutki prosto wyjęty z pieca ![]() Brazilian Passion Fruit - mam samplera. ale jeszcze nie paliłam, ciężko stwierdzić do czego jest podobny, może trochę do wild passion fruit, ale jest mniej soczysty i kwaśny. Jak zapalę to zdam relację
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Zapalam tylko latem,bo w inne dni nie podchodzi mi zbytnio.W tym roku chcę się z nim "uporać",bo za długo już go mam,a pora na nowości
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3175 | ||
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Teraz czatuję na Ananasa z Kolendrą oraz na Domowe Lody.Już nie mogę się ich doczekać,najpierw w formie wosków,a później pewnie kupię 1 świecę.Oszczędność w zużywaniu wosków tłumaczy jedynie chęć posiadania/kolekcjonowania,która powoli staje się chorobą Też tak mam,więc nie jesteście odosobnione,ale zużycie wosku do cna też cieszy.---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
Uwielbiam zapach Passion Fruit dlatego tak mnie zainteresował. Ciasto Marchewkowe też brzmi smakowicie.Najpierw może jednak zużyję to,co mam,a dopiero później zaplanuję kolejne zakupy
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie- kolekcjonowanie. Gdyby to się tylko do YC ograniczało...
Mnie ananas też kusi, ale obawiam się trochę kolendry. |
|
|
|
#3177 |
|
Zaczytana online
|
Czytałam,że kolendry nawet nie czuć tylko świeżego,soczystego ananasa.Będę miała niebawem wosk od p.Przemka,więc napiszę o swoich odczuciach na pewno.
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-04-06 o 01:00 |
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj od rana Snow In Love ( tym razy duży tumbler). Snow to jeden z najdelikatniejszych zapachów Yankee
Zarówno słój i tumbler jest bardzo delikatny - jednak tumbler szybciej rozprzestrzenia zapach i nuta drewna jest bardziej słodka, słój jest wytrawny, w tumblerze więcej wyczuwam nut słodkich i pudrowych......subtelność idealnie pasuje do tego zapachu, chyba żaden zapach z Yankee nie robi na mnie takiego wrażenia - aksamitny, delikatny, jak puchaty obłoczek, elegancka nuta drewna, pudru ( ale nie jest on przesadnie słodki...przytłaczający - jak Baby Powder).Kojarzy się z lasem, ze spacerem porannym, kiedy zaspy śniegu leżą, robimy duże kroki, śnieg chrzęści nam pod stopami, przez drzewa przebijają się pierwsze promyki słońca - mroźna zima. Mrużymy oczy od bieli śniegu i słońca, czujemy ciepło słońca na policzkach, wszędzie kremowa pierzynka śniegu, takiego sypkiego, lekkiego. Potem wracamy do domu, gorący kubek z kawą w naszych dłoniach, stoimy przy oknie, rozgrzewamy dłonie na kubku, patrzymy na śnieg za oknem...nadal czujemy zapach porannego spaceru... |
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
U mnie od dwóch dni kawałeczek Sparkling Lemon
Mocny i wyrazisty zapach pudrowych cukierków i cytryny - zapach mojego dzieciństwa i lata. Aż się cieplej robi w tą ponurą wiosno-zimę
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Jak znudziły mi się lakiery to zaczynam z woskami YC

Podoba mi się, ale mimo to chyba poczekam aż będę miała "wolną chatę" na dobrych kilka godzin, aby go przetestować