|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej?
Oh jasne, że tak! Najlepiej szybko i bez ćwiczeń. Ile to ja razy probowałam byc już szczupła... Nie liczę
Raz udało mi się schudnąć 10 kg (z powodu stresu na studiach - bałam się ćwiczeń z matematyki). Szczerze mówiąc - wyglądałam i czułam się wtedy dziwnie. Chociaż ważyłam ok. 65 kg obojczyki wyłaziły mi niemiłosiernie. Niby mialam bardziej płaski brzuch, ale wszystko na mnie wisiało. To nie byłam ja i nie czułam się sobą.
|
|
|
|
#122 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
W zeszle lato NAD piersiami rysowaly mi sie ŻEBRA pod skora. A piersi mam duze i zwykle pod same obojczyki mam sporo tkanki. I nawet nie zauwazylam kiedy sie do takiego stanu doprowadzilam |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Najważniejsze, aby czuć się fajnie ze sobą
Nieważne ile ważymy i ile mamy cm w obwodach. Nie zapominajmy, że szczegóły, np. zadbane paznokcie, podcięte rozdwojone końcówki albo proste zęby też dodają nam atrakcyjności. Do tego ciuchy W SWOIM ROZMIARZE działają cuda. Ukryją to co mają i podkreślą to co ma być podkreślone. Ubolewam nad tym, że w sieciówkach jest mało większych rozmiarów. Rozmiar 44 (czyli ten, który obecnie noszę) można dostać jedynie w H&M i w C&A. Trochę to mało, ale od czego jest allegro
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że jesteś też wysoka, to wtedy gorzej z dostępnością niektórych ubrań
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem mega wysoka - 167 cm, czyli tak w sam raz
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
To 44 w większości sklepów chyba znajdziesz, jesteś niewysoka i nie masz problemu z za krótkimi ubraniami. Ja mam 180 cm wzrostu, noszę 40 i to jest czasem dość ciężko dostać dobre ciuchy
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Kretka, haha, już kiedyś się nad tym zastanawiałam, że współczuję wysokim, szczupłym dziewczynom
![]() Bo jak coś ma rozmiar M czy nie daj boże S, to jest takie kuse, że jak to ubrać w ogóle? Ja wiem, że to byłoby problemowe szyć ubrania: w małym rozmiarze, a długie. W małym rozmairze krótkie, w dużym rozmiarze długie i w dużym w miarę krótkie, ale to lekko śmieszne, że producent zakłada, że jak kobita ma ten rozmiar S, to ma 150cm wzrostu, a wszystkie 44 to już 180cm wzrostu Nie ma wypośrodkowania.
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam też, że im większy rozmiar ciucha, tym bardziej "babciowaty" ciuch. Bardzo, ale to bardzo rzadko widzę ładne rzeczy w sporych rozmiarach.
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mówisz, dużo zależy od otoczenia i od ludzi z jakimi ma się styczność. Ja wiem po sobie, że np obecny facet, z którym jestem nie daje mi komfortu czucia się ze sobą dobrze, bo nie jest z natury typem komplementu albo powiedzenia że lepiej wyglądam jak schudłam 10 kilo... O! Właśnie! Cytat:
|
||
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie noszę S czy M, a L, zawsze trochę ciuch dłuższy Ale czasem mam tak, że XL jest dobre na długość, ale wyglądam jak w worze. Bez sensu. Powinno właśnie robić ubrania na niskie, średnie i wysokie kobiety w każdym rozmiarze ![]() Cytat:
Jakoś nie zauważyłam, żeby w Reserved czy KappAhlu były brzydkie ubrania, a masz przekrój rozmiarowy jednego ciucha od 34 do 44. Także ubrania na bardzo szczupłe dziewczyny są takie same jak te na większe, po prostu rozmiar się zmienia.W C&A nie podobają mi się w ogóle ubrania, szyte są tak workowato, na szerokość. W KappAhlu czasem też takie worki są, niestety. A im mniejszy ciuch i bardziej dopasowany to coraz krótszy. Jednak na Reserved nigdy się nie zawiodłam, czy nawet H&M od biedy.
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
O, z tym biustem to też jest problem
![]() Mam duży biust, ale producenci nie przewidują, że kobieta w rozmiarze 40 może mieć większy biust, więc w żadnej bluzce koszulowej się nie zapinam, a materiałowe są tak opięte na biuście, że wygląda to wulgarnie ![]() Teraz niestety i stety mam większy rozmiar, to i cycek wchodzi
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wrażenie, że Ci, którzy te ubrania szyją często zapominają uwzględnić to, że kobiety mają biust ![]() Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Z drugiej strony sama mam 160 cm i 55 kg, a niektóre spodnie ledwie zapinam Moja mama nigdy nie może sobie kupić jeansów w sieciówce, bo rurek nie chce nosić, nie pasują jej, a innych fajnych fasonów jest jak na lekarstwo.
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A swoją drogą to bardzo sympatyczna dziewczyna, więc można na to przymknąć trochę oko A znacie takie dziewczyny, które mają kompleksy na temat swojej wagi, a tak naprawdę nie mają z czego chudnąć? Ja znam, ładna dziewczyna, pełne kształty (ale nie przesadnie - jak dla mnie figura idealna) i ciągle marudzi, że musi schudnąć. Mówię jej, że ma wspaniałą figurę, ale nie chce słuchać i stara się zejść z wagi mimo wszystko
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie rozchodzi się bardzo, to albo zaszywam ją w tym miejscu i ubieram przez głowę albo od wewnątrz podpinam agrafką ![]() Trzeba sobie radzić
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Patusia, a jakże, mam mnóstwo takich dziewczyn!
Co mnie tak irytuje, że szok. Ja NAPRAWDĘ mam z czego chudnąć, staram się, ale nie jest łatwo. A taka waży 50parę kg, ma 170cm wzrostu i ona się MUSI odchudzić. Inna na fejsie CIĄGLE wstawiała staty, że musi schudnąć, że jest gruba, że idzie biegać, że fitness. jednocześnie często wstawiała zdjęcie jakichś ciastek, tartoletek z cukierni z podpisem, że 'a dzisiaj w pracy mamy to..'. A dziewczyna naprawdę BARDZO szczupła wkurzyłam się w końcu i jej napisałam, żeby nie przesadzała, bo to się robi wkurzające i że jak chce się dowartościować, to kiepski sposób sobie wybrała.Bo oczywiście jej status - muszę schudnąć, to od razu = lawina komciUFF, jaka jest śliczniutka, chudziutka, piękniutka. No chyba ją to łechtało po ego po prostu. Po moim komentarzu przestała
|
|
|
|
#140 |
|
Biała Dama
|
Nigdy wczesniej tak nie mialam od kiedy mi urosly piersi i fajnie to na mnie nie wygladalo, delikatnie mowiac. O ile lubie duze dekolty to wtedy sie wstydzilam. U innych nie wiem czy to normalne, nigdy sie specjalnie nie przygladalam
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Jestem bardzo szczupła, ale nie wyobrażam sobie paradować w leginsach z odkrytym tyłkiem. Wygląda to po prostu niesmacznie. Jestem jeszcze w stanie znieść lekko wystające, spod nie dość długiej koszulki, pośladki ubrane we wzorzyste leginsy... ale czarne (prześwitujące) plus bokserka? FUJ
Jako mieszkanka Łodzi mam takie widoki bezustannie i już mam dość
|
#144 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dlatego też to zrobiłam, nie z powodu dręczących mnie kompleksów bycia grubą i brzydką. A nawet po zrzuceniu 45 kg nie zaliczam się do szczupłych i nie dążę do takiej sylwetki - więc nie każdy chce być szczupły
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-04-20 o 15:40 |
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cały czas walczę o ten mój wyśniony obraz mnie
chciałabym się podobać w końcu sobie, ale do tego chyba jeszcze długa droga... Pozbycie się trądziku, zdobycie idealnego nciała i posiadanie długich włosów to moje 3 marzenia
|
|
|
|
#148 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś, że jej napisałaś coś, co sprowadziło ją na Ziemię ![]() Ghana, podpinam się pod Twoje marzenie o pozbyciu się trądziku. Teraz mam drobny, ale kiedyś to obniżało moją samoocenę niemal do 0! Gdy zelżał jest o wiele lepiej, zauważyłam swoje zalety, a nie tylko krosty
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Raz udało mi się schudnąć 10 kg (z powodu stresu na studiach - bałam się ćwiczeń z matematyki). Szczerze mówiąc - wyglądałam i czułam się wtedy dziwnie. Chociaż ważyłam ok. 65 kg obojczyki wyłaziły mi niemiłosiernie. Niby mialam bardziej płaski brzuch, ale wszystko na mnie wisiało. To nie byłam ja i nie czułam się sobą.

Nieważne ile ważymy i ile mamy cm w obwodach. Nie zapominajmy, że szczegóły, np. zadbane paznokcie, podcięte rozdwojone końcówki albo proste zęby też dodają nam atrakcyjności. Do tego ciuchy W SWOIM ROZMIARZE działają cuda. Ukryją to co mają i podkreślą to co ma być podkreślone. Ubolewam nad tym, że w sieciówkach jest mało większych rozmiarów. Rozmiar 44 (czyli ten, który obecnie noszę) można dostać jedynie w H&M i w C&A. Trochę to mało, ale od czego jest allegro 

Jakoś nie zauważyłam, żeby w Reserved czy KappAhlu były brzydkie ubrania, a masz przekrój rozmiarowy jednego ciucha od 34 do 44. Także ubrania na bardzo szczupłe dziewczyny są takie same jak te na większe, po prostu rozmiar się zmienia.
albo od wewnątrz podpinam agrafką