|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rano porządki, w dzień gotowanie, wieczorem seksik, w nocy pisanie :D
Behind, jeju, jakie zakupy
Szafę wymieniasz ![]() Dobrze, że dopięliście sprawę z dj'em ![]() Czyli wieczór udany ![]() Cytat:
A co się dzieje, ma coś wspólnego z brzuszkiem gardło i nos? ![]() Ja wczoraj jeszcze trochę posiedziałam, ale potem już głowa tak bardzo mnie bolała, pomimo tego, że łyknęłam 2 panadole, że aż mnie od tego bólu mdliło i położyłam się do łóżka. Byłam taka zmęczona, a zasnąć nie mogłam ![]() Dziś przez to zbudziłam się dopiero o 10 ;/ Jedziemy na zakupy, a potem znów siadam do pracy ;/ Miłej niedzieli, dziewuszki |
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Ale sie pogoda spitolila, spalam przy otwartym oknie i gardlo mnie boli Nawet nie mam ochoty isc biegac bo za zimno co jest dziwne bo biegalam nawet jak bylo -5 stopni, lenia dzis mam Mialam baaaardzo ciezki psychicznie i fizycznie tydzien w pracy (nawet mi kolezanka powiedziala ze wygladam na zmeczona co jest ewenementem bo mam taka skore ze nawet po nieprzespanej nocy wygladam promiennie plus serum z wit C i zawsze mi to rano mowi), wiec wczoraj totalny dzien relaksu, pyszne ale zdrowe jedzonko (pieczony losos i brokuly z czosnkiem) i film. Dzis musze ogarnac dokumenty, kosmetyki i ubrania bo juz niezly bajzel mi sie zrobil. TZ ogarnal juz swoje ale ja mam lenia ![]() Chcialabym tez wyskoczyc do zary po skorzanego shoppera i balerinki (jedno i drugie w odcieniach brazu) ale nie wiem czy mi sie bedzie chcialo. I nadal nie mam sukienki na wesele przyjaciolki - ogladalam ta z simple na zywo i jest okropna, zupelnie inny odcien niz na zdjeciu Za to wyhaczylam buty: http://answear.com/138507-pepe-jeans...ant-james.html Co myslicie? Mam 2 pary obcasow z pepe i sa super wygodne i dobrze wywazone, w ogole sie nie czuje wysokosci Tusiamar - gratulacje z okazji rocznicy i gratulacje z okazji pracy ![]() A co do motoru to sprzedajcie. Sama sie nawet zastanawialam czy nie zrobic prawka i nie kupic na 30 urodziny ale nie dalej jak tydzien temu bylam na pobraniu u 18 - latki z motoru (pasazerka bez kasku) - zderzenie czolowe z osobowka, durne szybkie wyprzedzanie. Niestety w wiekszosci przypadkow wypadek jest z winy motoru, nie samochodu - a gina i sa pokrzywdzeni niewinni ludzie. Sezon sie zaczal. Nouvelle90 - super, korzystaj z zycia ile mozesz ![]() Klauduska - daj mi core, ustawie ja Ja to w ogole bede potrzebowac ostrej niani w przyszlosci tak zebym ja mogla po pracy rozpuszczac ale zeby nadal bylo grzeczneW ogole nie wyobrazam sobie siedziec z dzieckiem kilka lat w domu, w glowe bym dostala, tak wiec podziwiam. Whenee - a jednak mam doplate ponad 200 zl, ksiegowa napisala mi maila I dziekuje za wytlumaczenie Sliczne tulipanki Tez mam zamiar pomalowac na czerwono, ale taka bardziej malinowa czerwien ![]() Teacherka - zazdroszcze wolnego, ja 2 i 5 (tak, w niedziele ) ide do pracy, ale nie narzekam, cos za cos - oszczedzam dni urlopowe bo chce we wrzesniu wziac wiecej wolnego na raz i pooooleciec gdzies w fajne miejsce Tylko musze jeszcze schudnac |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Niee, nic wspólnego. Bóle brzuszka jak źle leżę, a gardło i nos... No cóż. Znowu jestem przeziębiona. ;/Już mialam pośniadaniową drzemkę. ;/ Ma-sa-kra!
|
|
#1024 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Muszę zrobić sos do spaghetii, bo moja kolej robienia obiadu dzisiaj. Ustaliliśmy, że najpierw będziemy robić takie potrawy, żeby się nie powtarzały to się więcej nauczymy. A mi się tak nie chce iść do sklepu po składniki
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym spaghetti....
Ale jako że wczoraj kupiłam pieczarki, to dzis będzie sosik z makaronem i kurczakiem. Słoneczko u mnie nieśmiało świeci... Podobno jutro ma być znowu ładnie. OBY! Talu, jak jesteś aż tak zmęczona to może jednak choć troszkę spasować, nie masz jak ograniczyć dyżurów czy tam innych aktywności pracowych? U nas tez burdelik w papierach i ogólnie wszystkim. Nie mam sił tego sprzątać;/ Bleeeeeeee. W dodatku ciągle piorę, nie wiem o co chodzi czy aż tyle ciuchów nagle mamy?!
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teacher jaki wosk? ja się wkręciłam w yankee candle oj my już w domu po ognisku leśnym.... pukaesy to zdzierstwo!!! normalnie bardziej by się opłacało zapłacić komuś żeby nas zawiózł niż jechać pksem mksem...... generalnie było świetnie, trochę głowa bolała ale o dziwo czuje się dobrze. a i tż strzelił focha, standardzik na imprezach....
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobry Tż!!!
A wosk własnie z yankee candle. Kupiliśmy pierwsze zapachy: clean cotton bo byl w promocji i mango peach salsa No i na to konto sobie sprawiliśmy kominek
|
|
#1028 |
|
Konto usunięte
|
Sun, pewnie cię nie ma, ale jak przyjdziesz to mi wytłumacz, bo powinnaś wiedzieć:
Czym się różni karta kredytowa od debetowej? Jak chcę mieć taką "awaryjną" że jak np pojawi się niespodziewany wydatek i zabraknie mi kasy pod koniec miesiąca i będę chciała zaciągnąć jakiś mały debet, który potem spłacę to powinnam wziąć kredytową czy debetową? Wiem, że na debetowej można zaciągnąć zobowiązanie tylko do wysokości posiadanych na koncie środków, czyli co, to znaczy że nie mogę sobie zrobić debetu? Bo ja nie ogarniam |
|
|
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
Akurat wpadłam na chwilę w ramach przerwy
![]() Wiesz co, specjalistą ds. produktów bankowych to ja nie jestem, ale z zasady omijam karty kredytowe. Założenie jest takie, że robisz sobie zakupy z karty kredytowej, generując sobie zobowiązanie na taką a taką kwotę, nie ruszając salda konta własnego przy tym, a potem raz w miesiącu (datę określa zapewne umowa) bank sam sobie to zobowiązane odciąga z Twojego konta. Przynajmniej tak to kiedyś działało, z tego co się orientuję, już dawno nie wnikałam (inne może pomogą, ja osobiście nigdy nie miałam karty kredytowej). Ja wolałabym debet, gdyż zwykle zależnie od średnich środków, jakie masz na koncie, bank oferuje Ci taki a taki maksymalny debet i w razie chwilowego braku środków po prostu zjeżdżasz na minus, co jest od razu widoczne na Twoim koncie online i na wyciągach z bankomatu; od wysokości albo czasu trwania debetu (tzn. jak długo jesteś na minusie) bank nalicza jakieś określone odsetki, jak od przelewu. Jest jasno i przejrzyście, bo każda wpłata na Twój rachunek od razu wypełnia debet... Poza tym za kartę kredytową płacisz jak za dodatkową usługę zawsze, a za debet wtedy, kiedy jesteś na minusie i wydaje mi się, że Ci się bardziej opłaci debet. Po prostu spytaj się w banku na jaką kwotę max. możesz mieć u siebie debet i jak płaci się za tę usługę. Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-04-28 o 18:27 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Konto usunięte
|
Czyli jeżeli mam miesięczny wpływ średnio około 1500 zł to na tej podstawie bank mi wyliczy jakąś tam kwotę na minusie, do której co miesiąc mogę zejść, a potem, jak pojawią mi się środki na koncie to od razu mi pobierze spłatę, tak? Bo ja właśnie byłam pewna, że tak działa karta kredytowa, a właśnie coś takiego bym chciała mieć, dlatego pytam.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2013-04-28 o 18:39 |
|
|
|
|
#1031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz czytałam u siebie w banku, że bezpłatnie 300 zł dają możliwości zaciągnięcia pożyczki (debetu) na akademickim, a jak się chce więcej, to trzeba się spotkać z kimś z banku i na podstawie dokumentów potwierdzających zarobki wynegocjować kwotę debetową i podpisać dokumenty o możliwości zaciągnięcia pożyczki (to chyba ta umowa debetowa, już oprocentowana kwota debetu). Czyli jak widzisz oficjalnie nie piszą w ofercie, co, ile i jak... Jakby nie było, poszłabym na Twoim miejscu do oddziału popytała, wzięła oferty, ale takie jak pod umowę już, a nie ulotkę. Moim zdaniem mówisz o debecie... ![]() Ale bankowość to zupełnie inna specjalność, niż ja wybrałam, więc mówię co wiem od strony konsumenta (i to niedoświadczonego, bo nie korzystałam osobiście ani z jednego, ani z drugiego) Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-04-28 o 18:47 |
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo, że i tak pójdę, tylko najpierw próbuję się sama czegoś dowiedzieć, bo nie lubię tak na jelenia chodzić do takich miejsc, żeby mi głupot nie nagadali i nie wcisnęli czegoś czego nie chcę
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
my już w Pzn Zjedliśmy grillowaną kiełbaskę, którą mamcia nam zapakowała Oboje mamy tydzień wolnego Mam nadzieję,że TŻta ze sobą wyciągnę ![]() 1. maja mamy rocznię także chyba wybierzemy się na jakąś kolacyjkę
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść
![]() miałam odezwać się w weekend ale cały czas grillowaliśmy: najpierw u nas, pózniej sobota i niedziela u rodziców. 1 maja znowu grill u nas bo mąż robi urodzinowego, a 3 maja pewnie grill u znajomych do tego boli mnie od kilku dni brzuch...boli jak przed okresem, ale znowu o tydzień za wcześnie... a teraz idę po jakieś śniadanie i muszę poczekać na szefa, bo trzeba pójśc do UP zapytać w końcu kiedy mogę zacząć staż |
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Behind, a czemu zmieniasz promotora? ![]() Klaudia, ale grillowo Aż tak ładną pogodę mieliście? U nas padało i było pochmurno Dziś niewiele lepiej...A ja dopijam kawę i zaraz lecę do PUP-u. Za gapotę się płaci Minął mi w piątek termin wizyty u nich, to wyliczyłam sobie w weekend, że jak dziś zadzwonię to będzie 90-ty dzień od poprzedniego razu - czyli akurat na styk z tym, by móc potwierdzić chęć bycia zarejestrowanym na kolejne 3 miesiące. A tu babka mi z☠☠☠kę zrobiła, że jak nie stawiłam się na terminie, to teraz muszę osobiście i to dziś koniecznie ![]() W sumie to nie wiem, po co mi obecnie ten PUP Ale wyrejestrowanie daje bana na ponowną rej. na 120 dni, więc w razie "W" wolę mieć możliwość skorzystania ze stażu, itd.
|
|
|
|
|
#1036 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- daj! ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- u nas tak lało, że poprosiłam koleżankę od podwózkę na kręgle, bo bez kaloszy to nie ma co. mega kałuże i ulewa była wieczorem w sobotę:| ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
postaram się dożyć złotych godów![]() zapadła decyzja, że sprzedajemy motor, bo kupiliśmy auto ponad budżet i się oszczędności nagle skurczyły choć nie wiem dla kogo ten prezent bardziej ![]() my jeździmy na jednośladach od 10 lat i nie stało nam się nigdy nic, ale tż jeździ dość zachowawczo i nie szaleje, aczkolwiek zdarzyło się, że kierowcy aut są niepoważni i zajeżdżają drogę specjalnie... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Debetowa wydawana do rachunku bankowego. Kwota transakcji nie może przekroczyć stanu środków dostępnych na koncie, chyba, że masz KONTO DEBETOWE, czyli takie, gdzie możesz np mieć dwa tysiaki na minusie. Można sobie takie coś uruchomić i wtedy nie masz nic na koncie, ale możesz mieć na "minusie" i potem to spłacić. Karta kredytowa to zaś karta gdzie masz limit np. 5.000 zł. Jeśli dług spłacisz (chyba w ciągu 60 dni lub 90 dni - nie pamiętam) to nie płacisz nic, ale jak przekroczysz ten czas, to masz spore odsetki. Karta kredytowa to zło, debet jest lepszy, bo nie jest taki drogi w utrzymaniu, nie ma ukrytych kosztów. Popytaj u siebie w banku. Weekend był aktywny. Szukaliśmy w sb auta, potem kręgle (zajęłam 3 miejsce na 12 osób , a potem była kolacja w knajpie. Wczoraj zaś znów maraton za autem no i kupione. Mąż zachwycony, ja mniej
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:43 |
|||||||||
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jest z Wwy i od tego roku przeszedł na emeryturę...czyli praktycznie w Pzn go nie zastanę
Oprócz tego w ogóle nie podziela mojej koncepcji pracy A teraz przechodzę do młodej babki, która od kilku tygodniu ma habilitację i będę jej pierwszą doktorantką Bardzo sympatyczna i już mi zdążyła pomóc mimo, iż jeszcze moim promotorem nie była ![]() sun - a ta Twoja praca to już całkiem niedługo ![]() nouvelle - a pan z imprezy wziął na Ciebie jakieś namiary?
|
|
#1038 |
|
Konto usunięte
|
E, nie, bo my tylko tak sobie rozmawialiśmy, żadne tam flirciki
|
|
|
|
|
#1039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja koleżanka właśnie wypadła z kajaku, uderzyła się w policzek, potem chodziła ze spuchniętym..Cytat:
Ja w piątek dostałam bukiet różyczek żółtych, ale niestety nie zrobiłam zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co się stało? ![]() U mnie weekend baaardzo przyjemny, koncert też się świetnie udał, jestem zadowolona Poza tym TŻ zaskoczył mnie bukietem kwiatów na rynku, i nadal próbuje mnie namówić na wyjazd majowy, zaliczyliśmy też ból brzucha z przejedzenia niedzielnego, wspólne pichcenie było i krótki sen - wczoraj poszliśmy spać 2.30 To tak w skrócie.
|
||||
|
|
|
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
Tusia, to szybko się zdecydowaliście na nowe autko
Pochwal się zakupem, co? (może być w klubie).Behind, a to rewelacyjna sprawa z tą nową promotorką ![]() Fakt, to kontakt i chęć do pomocy jest najważniejsza z promotorem. Ew. jego wpływy, ale jak się starasz i masz dobrą pracę dyplomową, to i tak nic nie powinno się dziać i bez tego ![]() A co do mojej pracy: to było już tak dawno, że wydaje mi się nieprawdą... Miałam nadzieję, że to oni po drodze się ze mną skontaktują po cokolwiek (co mnie utwierdzi w tym, że ustalenia wstępne nadal aktualne), ale cisza. No nic, muszę jeszcze 2 tygodnie poczekać i się tam wybrać ![]() Moon, ale pozytywny weekend miałaś Tż się postarał - te kwiaty i namawianie na majówkę... Zgódź się Nie wolno gasić inicjatywy faceta, bo grozi zastojem na przyszłość Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:44 |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
A to całkiem obcy koleś czy może jakiś znajomy znajomego?
|
|
#1042 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zobaczyłam zdjęcia z przeszkodami do pokonania, to się załamalam![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1044 |
|
Konto usunięte
|
Kolega ze studiów tej mojej koleżanki, u której byłam. A był też jeszcze drugi z prawa UW, ale to nie wiem skąd on się tam wziął, ale też coś tam ode mnie chciał
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:50 |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ty się nie obijaj o mur, tylko dowartościuj trochę, jaką laską jesteś |
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie lubię takich sytuacji, bo nie umiem się zdystansować i bardzo się wtedy spinam i mam wrażenie, że nie jestem do końca sobą. Krępuje mnie to po prostu.
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, zapraszam jeszcze mamy 3/4 blachy ciasta.
Sun też miała ochotę? Behind, no to super, że zmiana promotora będzie na lepsze Moon, Klaudia, fajne weekendy za Wami Nouvelle, dosyć dołowania się i niedoceniania!!! My siedzieliśmy i leniuchowliśmy (ja) i sprzątaliśmy (TŻ). Wczoraj do 1 siedzieliśmy i myśleliśmy nad przemeblowaniem jakie nas czeka latem. Aaaaaaa przytyłam tylko 1 kg ![]() ![]() Czyli generalnie wyszczuplałam, tylko brzuszek mi się zaokrąglił mocno Behind, czekamy na majtki! Tusia, kombi są fajne, można robić duuuże zakupy
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Szafę wymieniasz 

Nawet nie mam ochoty isc biegac bo za zimno co jest dziwne bo biegalam nawet jak bylo -5 stopni, lenia dzis mam 
i gratulacje z okazji pracy
) ide do pracy, ale nie narzekam, cos za cos - oszczedzam dni urlopowe bo chce we wrzesniu wziac wiecej wolnego na raz i pooooleciec gdzies w fajne miejsce

Ale wyrejestrowanie daje bana na ponowną rej. na 120 dni, więc w razie "W" wolę mieć możliwość skorzystania ze stażu, itd.

bo moja koleżanka właśnie wypadła z kajaku, uderzyła się w policzek, potem chodziła ze spuchniętym..