|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)
Cytat:
No sorry, gdyby mojemu kazali się pocałować z inną w usta to raczej miałabym spieprzoną całą imprezę to końca(jeśli oczywiście jakimś cudem by to uczynił) bo nie życzę sobie aby ktokolwiek zmuszał mojego faceta do całowania się z inną. No chyba, że Ciebie rajcowałoby patrzenie na Twojego faceta całującego inną..
|
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja powiem tak, jestem świeżo po moim weselu i goście nie znając świadków zaczęli im śpiewać gorzko. Dj i my- młodzi próbowaliśmy ratować sytuację bo mimo, że drużbowie się znali i lubili to ustaliliśmy że co jak co ale całować się nie będą. Drużba sprytnie bardzo dał znak i nam i Dj, podszedł do druhny i dał jej buziaka w policzek. Goście odliczali od 10 do 0 a on stał z ustami przy jej policzku, oboje się śmiali aż płakali
. Nikomu nie przyszło do głowy kazać całować im się w usta, nikt też później nie śpiewał im ponownie. Wyszli z sytuacji z klasą i świetnym humorem. Świadkowie muszą być kreatywni- umieć zareagować w każdej sytuacji tak, aby wyjśc z niej z uśmiechem na twarzy a i gości "zaspokoić". I ja tym kierowałam się wybierając świadków. Jakbym wybrała dwoje gburów co im się nie podoba nic na weselu i że nie będą nam "usługiwać"- to zwrot z wizażu, bo kiedyś ktoś komuś tak powiedział, to też byli by wściekli że goście kazali się całować. Prawda taka, że wszystko zależy od osób których to dotyczy. Na dobrą sprawe to i młodzi mogliby nie chcieć się całować przy gościach bo to krępujące .
|
#1895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że świadkowie muszą wyczuć sytuację dlatego ja też wybrałam ludzi imprezowych, którzy z luzem podchodzą do życia
|
|
#1897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może tak z poczuciem humoru? Udać, że sobie buzi dają? Wesoło ma być.Przecież świadkowa mogła wziąć mikrofon i powiedzieć:" Przepraszam, ale ja sobie nie życzę takich niesmacznych zabaw, jestem tu z mężem/ narzeczonym i nie będę robić mu przykrości całując innego Miano gbura wesela murowane
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niektórzy wodzirejowie/ dj/ zespoły jak im się czegoś nie powie wprost, to robią, jak uważają i potem kwiatki wychodzą |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O takiej żenadzie jeszcze nie słyszałam. Najgłupsza i najbardziej wulgarna rzecz jaka może być. Chyba sam wodzirej był pijany i miał ochotę skoro to wymyśli. OKROPIEŃSTWO! |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed chwilą dosłownie pisałaś, że świadkowa, która odmówi całowania kogoś w usta, niechybnie wyjdzie na gburkę Że powinni chociaż udać, że się pocałowali.Śmieszniejsze było tylko to, jak najpierw napisałaś, że nie wypada wkładać sukni ślubnej na cywilny, a potem, że gdyby to był Twój jedyny ślub, to też byś tak zrobiła...
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rok temu byłam na weselu gdzie po oczepinach nowa para młoda miała wybrać czy chce jechać w podróż do Egiptu czy Australii. Wybrali Egipt i laska musiała siedzieć na facecie a ten 3 razy dookoła sali. Ona biedne miała taka krótką sukienkę że nie wiedziała czy się trzymać faceta czy zasłaniać żeby jej majek nie było widać. Następnie facetowi było mało i jeszcze australię sobie zażyczył. I co kangury.. Laska musiała wskoczyć od przodu a ten jeszcze podskakiwał. Nie chciała ale goście krzyczeli a co najgorsze orkiestra namawiała. Dziękowałam Bogu że nie złapałam tej podwiązki. A co najgorsze byłam świadkową na tym weselu i nie przyszło mi do głowy że moja przyjaciółka zgodzi się na takie coś/ albo nie ustali tego z orkiestrą i da im zielone światło. Od tej pory nie biorę udziału w oczepinach, chyba że wiem jaka będzie po niej zabawa. |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1905 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
aż się boje tego wątku o obciachowych zabawach... |
|
|
|
|
#1906 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O całowaniu w usta napisałam jedynie, że dla mnie to przegięcie, że młodzi na to nie reagują i taki sobie zespół wybierają z którym wcześniej nie uzgadniają szczegółów, a potem takie cuda... Za gburkę to by wyszła ta która symbolicznie nie da się pocałować- całus w polik to taka zbrodnia straszna? Tym bardziej, że w żartach? W usta to przegięcie, ale w polik? No dziewczyny... A co do sukni, to przemyślałam sprawę, przecież można zdanie zmienić ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Problem głównie jest w tym, że pm nie ustala zabaw z zespołem. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1907 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
A i nie jest gburem ktoś, kto nie chce się całować z inna osobą. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Całowanie obcego fagasa w policzek też jest dla mnie dnem. A jeszcze większym dnem przez to, że jakaś napalona tłuszcza każe nam się lizać - no bo sorry, ale to oznacza "gorzko, gorzko".
Może się zdarzyć tak, że para młoda i ich świadkowie to jakaś zgrana paczka przyjaciół, ale może być i tak, że ja jestem świadkową i świadka widzę pierwszy raz w życiu na oczy, no i mam jakiegoś obcego, spoconego faceta - a nie kolegę - w policzek całować? Gdy wszyscy dokoła krzyczą "więcej, więcej!!!"? Gdy oboje jesteśmy z naszymi partnerami? Dla mnie takie cyrki na weselu to faux pas i zdania nie zmienię (w odróżnieniu od niektórych).
|
#1909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o całowaniu też napisałam. Moi się nie całowali. Był całus w policzek. Wyszło super. Nikt im prześcieradła nie rozkładał, do niczego nie zmuszał. Zrobili to co uznali za dobre rozwiązanie i tyle- i bardzo mądrze i z poczuciem humoru podeszli do tematu. Ale co tam. ludzie to wgl nie powinni się całować bo bakterie przenoszą.
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie w ogóle najgorszy jest sam fakt że goście krzyczą gorzko dla świadków. Bo to jak świadkowie z tego wybrną zależy od ich charakteru, kreatywności, poczucia humoru lub jego braku, stopnia zażyłości ze świadkiem/świadkową, obecność męża/żony, narzeczonego czy partnera. Jak już to się stanie to tylko świadków wola co zrobią. Ale nie mogę zrozumieć jak można dopuścić do takiej sytuacji. Dziwię się że państwo młodzi nie ustalają wcześniej zabaw, nie ingerują w dobry smak swojego wesela tylko pozwalają orkiestrze na wszystko. Ja spaliłabym się ze wstydu gdyby na moim weselu Dj odstawił taką szopkę. Wiadomo mogą sami goście na to wpaść ale wtedy biorę mikrofon i interweniuje. Albo ja albo Dj.
|
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim wypadku to jest absolutnie ok. Żeby sami zainteresowani dobrze się bawili Natomiast jeżeli widać, że świadkowie są skrępowani sytuacją a goście, młodzi i orkiestra/DJ nie reagują, tylko wszyscy razem śpiewają "gorzko, gorzko" ku zażenowaniu świadków, to coś jest nie tak
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Niezłe te niektóre historie. Uśmiałam się
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1915 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie że rozumiecie
ale chodziło mi o to że drużbów powinno się wybierać właśnie takich żeby umieli wyjść z każdej kłopotliwej sytuacji z twarzą. I to nie tylko kłopotliwej dla siebie ale też dla młodych czy któregoś z gości.
|
#1918 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Oni temu winni" ( to jest : 1. On jest temu winien; 2. Ona temu winna; Oni temu winni; 3. U nas moda taka, że całują na stojaka/ leżaka; 4. A świadkowie winni, pocalować się powinni - z reguły tu dają sobie symbolicznego cmoka w polik, w rękę świadek świadkową). Tak jak napisała koleżanka wyżej świadków wola co zrobią i jak podejdą do tematu. Mnie dziwi fakt, że państwo młodzi nie ustalają przebiegu zabawy, dając wolną rękę orkiestrze...
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do bakterii - to akurat prawda, ja się nie cierpię po polikach całować przy okazji takich uroczystości i powitań .Pogrubione - jakby powiedzieli, że nie i koniec to gbury wg Ciebie? Dla mnie kategoryczne "nie" byłoby właśnie zachowaniem właściwym, asertywnym, godnym podziwu.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-04-30 o 21:52 |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

. Nikomu nie przyszło do głowy kazać całować im się w usta, nikt też później nie śpiewał im ponownie. Wyszli z sytuacji z klasą i świetnym humorem. Świadkowie muszą być kreatywni- umieć zareagować w każdej sytuacji tak, aby wyjśc z niej z uśmiechem na twarzy a i gości "zaspokoić".
.
Nasz najpiękniejszy dzień
dlatego ja też wybrałam ludzi imprezowych, którzy z luzem podchodzą do życia