|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
palę już trzeci raz moją mała świecę Pure Radiance i póki co pali się bez zarzutu, nawet nie muszę używać folii. Biorąc pod uwagę ilość Waszych negatywnych opinii na temat palenia tych świec, chyba trafił mi się jakiś wyjątkowo dobry egzemplarz
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
mi w ogóle w zimie świece nie tunelowały, pewnie przez wyższą temperaturę w domu bo teraz już nie mam włączonych grzejników a ciepło nie jest za bardzo.
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
A ja obiecałam sobie, że w maju kupię średni tumbler Beach Wood i zapachy z Q2, co niniejszym dziś uczyniłam
![]() Zakochana w Bahama Breeze dokupiłam jeszcze Pink Dragon Fruit, Wild Passion Fruit i Mango Peach Salsa. Nie wiem, czy też tak macie, ale mnie jak jest cieplej odrzuca od wszelkich zapachów jedzeniowych, każdego z linii Food & Spice, którą uwielbiałam w zimie. Mam nadzieję, że jak nastanie jesień znowu wrócę do nich, teraz nastał czas linii Fruit i Fresh ![]() Na ile przycinanie knot przed kolejnym odpaleniem? |
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Oo, nie wiedziałam, że jest na Wizażu wątek YC
co do dostępności świec YC w TkMaxx, potwierdzam, osobiście zakupiłam w grudniu 2010r. dużą świecę Apple Cider za 49,90zł. i średnią Cinnamon&Sugar. Od tego czasu niestety już YC w TkMaxx nie uświadczyłam U mnie dzisiaj od południa pali się For Every Body Candle Strawberry Pie |
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i *upa, wydłubałam mnóstwo wosku, wyrównałam, odpaliłam i dalej to samo
ledwo sie tli i wypala się tylko środek, nie wiem już co z tym diabelstwem zrobić
|
|
#4356 | |
|
Raczkowanie
|
Odrywam od knota tylko tę górną część, która pozostaje po długim paleniu - taki grzybek się robi
ewentualnie przytnę o kilka mm, ale tak, żeby knot wciąż miał te 0,8-1 cm. Inaczej świeca bawi się ze mną w "kto kogo doprowadzi do szału" i wygrywa ![]() edit: Cytat:
Edytowane przez shenzee Czas edycji: 2013-05-01 o 22:06 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
czy Be Thankful (Wdzięczność) to zapach wycofany?
|
|
|
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam na Zapach Domu tę świecę ale to w sumie nie ich wina ale powiem Wam że już jestem zła
|
|
#4359 | |
|
Raczkowanie
|
wycofany, nie ma go już od ponad roku w regularnej sprzedaży.
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
W innych sklepach wymieniali świece w podobnych sytuacjach
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
dobra to sobie go na dniach klikne bo sie zaplacze bez niego ;p
w ogole w opolu jest sklep z yankee i tam sa niektore swiece tak stare ze masakra, pewnie jakies hard to find :P z innymi w ogole naklejkami, jakas inna seria jest (takei zwykle tez). |
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
fatalnie, bardzo drogo.
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym odpowiedź, super tanio
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Mam w domu 14 wosków i 1 napoczęty, który aktualnie palę, a zamówiłam kolejne 10 sztuk
na promocji z mydlarni hebe. Wiem, że to dla niektórych z Was i tak mało, ale mnie powoli zaczyna przerażac.Mam pytanie: czy najtańsza przesyłka z mydlarni Hebe (ta za 6 zł) przychodzi szczelnie zapakowana, czy jest to kartonik jak z pracowni snów czy zwykła koperta bąbelkowa? Acha, i czy to jest przesyłka polecona, którą się podpisuje czy zwykła? Boję się, że jak listonosz nie zastanie nikogo z domowników to będzie próbował upchac to do skrzynki
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam rozwazac loves me loves me not, wlasnie pale i kusi mnie w bogo ;p
|
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w ramach wykonczenia napoczetych woskow dzisiaj słodki groszek mam
|
#4367 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
A ja sie nie moge doczekac moich pieciu nowych swiec
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę o jeszcze jakimś innym średnim tumblerze (Gruszka? Ocean Blossom, którego nie znam?, Nature's Paintbrush? Soft Blanket? sama nie wiem) lub kolumnie Sun & Sand oraz o kilku woskach i samplerach dla TŻa
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę na pewno wybieram się do złotych po child's wish (średni tumbler). Postanowione. A co jeszcze mnie skusi to się okaże
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Ok! Chcę tez powąchać z serii Spa Lotos i Sól morską, wg opisu na stronie powinny pachnieć podobnie.
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Odwiedziła mnie siostra i
. "Jak możesz mieć tyle tego? Po co ci tyle tych wosków, one tak samo pachną wszystkie, nie szkoda ci pieniędzy, a te świece takie drogie. I jeszcze śmierdzą. W życiu tego nie zużyjesz. Ludzie są dziwni, po co im tyle tego. A w tym Zapachu Domów to nie mów, że same świece sprzedają? Ale bez sensu"No to nasza wizyta w ZD sobotnia chyba się nie odbędzie. Dodam tylko, że zrobiło mi się przykro. Od rana pale Brown Paper Packages. Trzymajcie kciuki, żeby nie tunelował. |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Zapal jakiś ładny zapach, a siostra się zdziwi. Moje koleżanki też nie były tak optymistycznie nastawione, ale te które u mnie poczuły moc zmieniły zdanie
![]() A mój Brown Paper Packages pali się doskonale (ale ja i tak zawsze palę z illuma lid) i jeszcze mało go przy paleniu ubywa
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... no trudno dobbinko, trzeba sie pogodzić z tym, że nie każdy będzie rozumiał naszą fascynację pięknymi zapachami
![]() a skoro siostrze wszystkie zapachy tak samo pachną to należy jej w zasadzie współczuć że nie odbiera tak różnorodności zapachów jak my - pomyśl ile pięknych wrażeń traci ![]() a ja wczoraj pstryknęłam fotkę mojej małej kolekcji kominkowej ![]() ten pęknięty udało się skleić i działa bez zarzutu najbardziej lubię chyba właśnie ten nowy (drugi od prawej) i ten brązowy niski ![]() a do produkcji świec najlepiej nadaje się ten drewniany na drugim planie, obok kota na tealighty
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Papier to był świetny wybór, po 2,5 godzinach zostało 1,5-1cm od ścianek i pachnie bardzo kojąco, a jeśli będzie niegrzeczny, to wyciągnę folię .Maju, wielka różnorodność kominków. Możesz opisać, czy są różnice w topieniu w zależności od kształtu? Kota przepiękna i trochę zazdroszczę.;P |
||
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wieczorem odpalę i też pstryknę fotkę ![]() różnica głównie wynika z wysokości kominka, no i z tego czy jest otwarty, ja akurat niecierpliwa jestem i lubie jak mi sie szybko topi wosk więc wolę kominki takie bardziej zabudowane ten największy, z dziurkami w kształcie chmurek dobry jest do olejków bo nie odparowują zbyt szybko ale do wosków słabo, za dużo ciepla ucieka bokami... ten najmniejszy biały to taki zwyklak z rossmana ale do wosków kiepski bo ma za mała miseczkę żeby tam foremkę muffinową postawić więc też będzie raczej do olejków...drewniany teoretycznie otwarty i wysoki ale można sobie fajnie modyfikować szybkość palenia wosku bo tealighta można postawić na pudełku i wtedy szybciej się nagrzewa... jak topie woski na świecę to w ten otwór u góry mogę wstawić całą szklankę świecową i wtedy szybko topię większą ilość wosku do zalania świecy ![]() marzy mi się jeszcze taki drewniany z metalową misą ,widziałam na all ale kosztuje ok 70 zł więc trochę drogo... wcześniej chorowałam na yankee z takimi listkami ale jakoś mi przeszło jeszcze planuję kupić kiedyś kwiatek yankee ale jak dopadnę w kolorze kremowym... żółte i niebieskie jakoś mi się nie komponują wizualnie oglądałam na żywo te szklane yankee ze zdejmowaną miseczka, bardzo fajne są ale jak znam siebie to po tygodniu miseczka mi spadnie i tyle... więc nie będę na nie kasy wydawać ![]() naprawdę jestem bardzo zadowolona z tego nowego, pękniętego - jakby co to kupowałam go w punkcie z yankee w podziemiach pod mariottem były jeszcze jakieś inne kolory ale nie pamiętam jakie... czarny chyba też był...no ale to dla zwolenników zamkniętych kominków - tzn dla niecierpliwych ![]() acha, ma też bardzo wygodną i pojemną miseczkę, spokojnie wejdzie tam cały wosk i jeszcze trochę i muffinkowa foremka też stabilnie stoi
Psy mają właścicieli - koty mają personel wymienię Yankee i Kringle przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogataEdytowane przez maja_02 Czas edycji: 2013-05-03 o 10:27 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
p. Przemek wyslal zdjecie majowej dostawy
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
Pokazałam mamie zdjęcie, a ona pyta czy to do tego Pana Przemka jeżdżę na Miodową po woski
|
|
#4379 |
|
Bang Bang Bang
|
dobbinka - głowa do góry
Moja siostra jest podobna - gdy tylko wejdzie do mieszkania, zaczyna marudzić że znów czymś "smrodzę", że nie idzie tutaj oddychać, że ją dusi, że śmierdzi, że za słodko, że za ciężko, że za kwiatowo... Mogłabym wymieniać tak bez końca ![]() Też czytałam maila od pana Przemka... Jejku, mam ochotę wejść na ten stół i wytarzać się w tych cudeńkach |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostałam. Siostra zobaczyła zdjęcie przez ramię i stwierdziła: Świr. Myślała, że to czyjaś kolekcja
Wczoraj powstrzymałam se przd kupnem świecy w TkMaxx, ale w IKEA już dorwałam dwie Tindry ![]() Teraz poluję na fioletowe coś, jakieś Vineyard, bo poleciały tu peany. I ma ochotę na coś EXXXXXTRA.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Zapraszam 
ledwo sie tli i wypala się tylko środek, nie wiem już co z tym diabelstwem zrobić

ewentualnie przytnę o kilka mm, ale tak, żeby knot wciąż miał te 0,8-1 cm. Inaczej świeca bawi się ze mną w "kto kogo doprowadzi do szału" i wygrywa

kupiłam na Zapach Domu tę świecę ale to w sumie nie ich wina

na promocji z mydlarni hebe. Wiem, że to dla niektórych z Was i tak mało, ale mnie powoli zaczyna przerażac.
odwdzięczę się czym chata bogata
. "Jak możesz mieć tyle tego? Po co ci tyle tych wosków, one tak samo pachną wszystkie, nie szkoda ci pieniędzy, a te świece takie drogie. I jeszcze śmierdzą. W życiu tego nie zużyjesz. Ludzie są dziwni, po co im tyle tego. A w tym Zapachu Domów to nie mów, że same świece sprzedają? Ale bez sensu"