![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: shachowe twory (i potwory)
dwustronna prosto spod igły, ze specjalnego wydania b&b poświęconego peyote.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Przepiękna ta bransoletka
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
znowu się leniłam okropnie, to chyba zły wpływ potworów
![]() 1. obiecany jo asi wykończony naszyjnik. 2,3. przeprosiłam się z brickiem i nawet dobrze nam razem ![]() 4. bransa z beadworka. 5,6. peyotowy mankiecik, wzór z bloga giogio. 7. potwora dająca zły przykład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
kolczyki brickowe i wisior naprawdę bardzo fajne, mankiecik również bardzo ciekawy. przylega do ręki, czy raczej jest lużny? i jak długo go szyłaś?
jak taka spokojna, śpiąca potwora może przeszkadzać - to chyba wymówka jakaś ![]() Edytowane przez iwona sikorska Czas edycji: 2012-08-25 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Znowu piękności uplotłaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Ta bransa z makami jest czaderska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
No, makowa bransa jest zabójcza
![]() ![]() ![]() A wykończony naszyjnik z pierwszego zdjęcia, bardzo mi się podoba, lubię takie klimaty ![]() ![]()
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() rusa, bo drugie tyle czasu co na koralikowaniu spędzam na bobrowaniu w internecie ![]() wrzucam zupełnie nowe dla mnie rzeczy pierścionki, kokardka z biseroka na zamówienie koleżanki, a pierścionek z oczkiem z newslettera z beadingdaily + wyzwania jakie stoją przed fotografem obarczonym potfforami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Kokardka przeslodka, pierscioneczek tez, ale najlepsza jest KOCILLA szykujaca sie do przymiarki bizutka
![]()
WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569478 BIŻUTERIA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585087 FANPAGE: http://www.facebook.com/Rododendron7 GALERIA: https://picasaweb.google.com/114956622234292997547 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Superowa kokardka a i kota mierząca pierścionek teżżż
![]() ![]() ![]() Ja też bobruję w necie godzinami (nawet w pracy mi się zdarza w luźniejszym okresie), zapisuję sobie schematy (już dziesiątki ich mam), niektóre drukuję (coraz grubsze teczki i coraz więcej- chyba zamienię na segregatory ![]() Zauważyłam, że Ty masz jakiś dryg do wynajdywania ciekawych wzorów, dlatego pytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyznam, że wybierają jakiś nowy wzór kieruję się stopniem trudności, jeśli coś jest proste albo robiłam już coś podobnego to ląduje na końcu listy, dla mnie beading na tym etapie to wyzwanie ![]() wrzucam dwie nowe prace, - bransa z b&b "honeycomb bangle" długo polowałam na oponki w odpowiednim rozmiarze i w końcu mi się udało. - świrnięty treugolnik, jak zobaczyłam ile sol naprodukowała, to nie mogłam się oprzeć, żeby samej nie spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
z poprzedniego wrzutu bardzo mi się podobają obie rzeczy, na pierścionek mam tutka i się na niego czaję, z tym że z czasem bieda straszna, bransoletka również śliczna - też mam ten b&b, a trójkącik naprawdę wypaśny - ciekawy dobór kolorów i wygląda naprawdę efektownie - czy te schody są w tym miejscu, gdzie na siebie zachodzą po 2? zawsze to może być inna wersja, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Bransoletka
![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Maja jakie Ty cuda robisz!
![]()
![]() |
#75 |
rude jest piękne:)
|
Maaaja jakie cuda
![]() ![]() a bransoletka w moich kolorach ![]() ![]() ![]() no i kociasta ,wez ja wymiziaj i wycaluj ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Przepiękne rzeczy wychodzą spod Twoich rąk
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
dawno już nic nie wrzucałam dlatego, że mało co skończyłam, mam pełne pudełko rozgrzebanych projektów, tylko chęci brak
![]() ale dziś sfotografowałam to co udało mi się doprowadzić do końca + śpiącą potfforę. 1,2. sztyfty zgapione z fejsa, za zgodą autorki of kors ![]() 2,3. kolejne podejście do trójkątów 5. bransa z wzoru giselea |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
.baaaardzo fajna bransa, podobaja mi się takie stopniowane, nawet zakupiłam 6/0, żeby taką popełnić, natomiast jeśli chodzi o sztyfty, to ja takie u Frydzi już widziałam, ale generalnie wydaje mi sie, że to z książki Diane Fitzgerald pochodzi, więc jest to tylko wykorzystanie wzoru w różnych opcjach, ale nie jakiś autorski pomysł wykonawczyni, której pytałaś o zgodę... jakkolwiek fajne są i mam zamiar popełnić kilka par, bo mnie kuzynka męczy o takie maluszki, no i specjalnie zakupiłam na nie treasure, a stwora znowu śpi, więc chyba nie przeszkadzała?
trójkąty też fajne, w ogóle wszystko fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Iwona, akurat do tej bransy wystarczą 8/0
![]() ![]() a dziś zmiana klimatu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
fajne te blaszki, masz kowadełko i te specjalne punce to repusowania? ja wyżebrałam u mojego TŻ, żeby mi sam zrobił kowadełko i zrobił - z szyny kolejowej - ostatnio robiłam na nim bigle miedziane do kulek. kwiatki też fajne - na brochy, nie? ale i do szerokiej bransy jakiejś peyotowej albo herringbonowej też by pasowały.
ja generalnie z porządkiem w ogóle się nie znamy, mój TŻ twierdzi, że mam na drugie bałagan i on już nie ma mocy po mnie ogarniać, za to kot ma raj - wpada w ten bałagan, wyciąga pycholem kulkę - a ostatnio namietnie lubi akrylowe, bo je oplatam i gania sobie je po całej chatce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
cudne te Twoje koralikowe twory, oczu nie mogę oderwać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam żadnych narzędzi, ![]() ![]() z kwiatków już są broszki , na bransę to raczej za duże, najmniejszy ma 15cm śr. u mnie to ja ganiam kota po chacie, a ona zwiewa z robótką w zębach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
mi punce mój TŻ zrobił z pręta z nierdzewki, nawet kiedyś wrzucałam foty w wątku kagekiego, no i mój TŻ tymi puncami nawet coś tam działał, ale wszystko teraz dla mnie zostało, bo on weny nie ma - prototyp kawasaki sobie teraz robi - taki długości 25 cm, ale wszystkie części ruchome. eh tam, marnuje się ten mój chłop, ale nie ma natchnienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Shachownico- Świetne!!! Mnie ciągnie repus, kowadełko mam, ale miejsca niet, do czasu, kiedy remont w kuchni się nie zrobi....
Filcowałam tylko na sucho i tez mnie na mokro kusi ![]() ![]() A tak na marginesie- Wy chyba nie wiecie co to jest bałagan ![]() Iwonko, wrzuć może u siebie w wątku te punce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Świetne prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
wieki już całe nic nie wrzucałam, wyciągam więc wątek z czeluści wizażu
![]() 1. bransa z tutka peyotebeadart 2. w końcu wykorzystałam do czegoś farfale, bransa z okładki beadworka 3. twisted peyote proj. alety baker ford z b&b 4. molekuła kofeiny podpatrzona na blogu beadedorigami 5. magdala bracalet proj. z beadworka 6. kolejna bransa z beadworka 7.8.9. naszyjnik z proj. smadar grossman 10.11. snake belly bangle proj. anna e. dreager 12. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Ostatnia bransoletka mi się podoba. Jestem ciekawa wzoru na te trójkąty ze spiralą. Czy to jakaś tajemnica czy mogłabyś mi przesłać schemat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.