Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 08:28   #631
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Dzień dobry.
Choć ja jakoś dzisiaj bez humoru jestem.

Izka dobrze że z astmą ok, musisz ją kontrolować na bieżąco? Co do schiz dotyczących jedzenia to ja Cię rozumiem. Sama jak byłam w ciąży to się nad wszystkim zastanawiałam. Wiadomo, że przecież żadna z nas nie chce zaszkodzić maleństwu. Zjadłaś wcozraj te ogórki na które miałaś zachciankę?

Edytta czyli nowy cyk=nowa szansa. Ja tylko dodam że akurat u mnie po# wystąpiły niesamowicie obfite miesiączki,więc u każdej inaczej.

Barbi jak czytam o Twojej reanimacji to aż mnie coś ściska w środku

W ogóle jakoś tu wczoraj było % Mam nadzieję że nikogo dzisiaj głowa nie boli

Miłego piątku..
jak ja bym chciała dzisiaj zostać w domu..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:06   #632
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Witam się piątkowo....

Anitka co się dzieje??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:11   #633
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Anitka co się dzieje??
Jest mi po prostu smutno.. Wczoraj całe popołudnie opiekowałam się córeczką siostry - bawiłam ją, kąpałam, karmiłam, usypiałam.. i tż się z nią bawił.. i tak mnie to rozwaliło.. i jakoś nie umiem się wziąć w garść dzisiaj..
Stary 2013-05-17, 09:15   #634
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Jest mi po prostu smutno.. Wczoraj całe popołudnie opiekowałam się córeczką siostry - bawiłam ją, kąpałam, karmiłam, usypiałam.. i tż się z nią bawił.. i tak mnie to rozwaliło.. i jakoś nie umiem się wziąć w garść dzisiaj..
ehh....myśmy też zajmowali się wczoraj bratankiem moim a chrześnikiem Tż....byliśmy na placu zabawa...mam wrażenie że wszyscy się na Nas gapią z pytaniem czemu nie macie dzieci??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 09:56   #635
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
ehh....myśmy też zajmowali się wczoraj bratankiem moim a chrześnikiem Tż....byliśmy na placu zabawa...mam wrażenie że wszyscy się na Nas gapią z pytaniem czemu nie macie dzieci??

życie jest okrutne.. wczoraj zmarł w mojej miejscowości 35letni mężczyzna.. 3 dzieci, kochająca się rodzina, normalni, szczęśliwi choć też doświadczeni przez los, z planami, marzeniami i co.. położył się spać i się już nie obudził.. normalnie nie umiem przestać myśleć o tych dzieciach,o żonie która została sama..
do cholery z tym wszystkim
Stary 2013-05-17, 10:03   #636
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

życie jest okrutne.. wczoraj zmarł w mojej miejscowości 35letni mężczyzna.. 3 dzieci, kochająca się rodzina, normalni, szczęśliwi choć też doświadczeni przez los, z planami, marzeniami i co.. położył się spać i się już nie obudził.. normalnie nie umiem przestać myśleć o tych dzieciach,o żonie która została sama..
o masakra biedna żona, biedne dzieci

dziś piątek!!! al fajnie!!! i jutro zjazd;/ to już niefajnie...

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:09   #637
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Ale Wy gnacie, ciężko Was nadrobić.

rena, zaglądam na Twoj blog

Pisałyście o @ po #. U mnie przyszedł bardzo o czasie, ale co dziwne, skróciły mi się cykle, a @ jest bardziej intensywny. Chyba muszę odwiedzić gina w tej sprawie...

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dziś piątek!!! al fajnie!!! i jutro zjazd;/ to już niefajnie...
Podzielam entuzjazm związany z piątkiem

Co studiujesz?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:13   #638
kooocur
Zakorzenienie

Kochane moje tak mi przykro jak Was czytam..

tyle tutaj smutku ostatnio....

Niestety to wszystko jest tak choler.nie smutne

U nas ostatnio był taki przypadek, że chłop zginął w wypadku samochodowym. Dopiero urodziła im się córeczka... wcześniej kobitka poroniła 5 razy...

Zostały same...

Staram się wyrzucać złe myśli z głowy, bo inaczej zamiast żyć będę wegetować..

Mój Tż wyszukał po tym wydarzeniu wyszukał ubezpieczenie, które w razie Jego odejścia lub kalectwa odda mi tyle kasy, żebym mogła zapłacić kredyt na dom.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:15   #639
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

O mój Boże... przykro się czyta o takich sytuacjach

Mi własnie mama powiedziała że ciotka zadzwoniła...2 dni temu widziałam się z kuzynkami...i pyta czy w ciaży jestem bo przytyłam siedzę i ryczę

Czy ludzie ☠☠☠☠a nie mają lepszych problemów??

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
)

Pisałyście o @ po #. U mnie przyszedł bardzo o czasie, ale co dziwne, skróciły mi się cykle, a @ jest bardziej intensywny. Chyba muszę odwiedzić gina w tej sprawie...
to normalne! Po # nic nie jest takie samo!! czasami zmienia się w jedną str a czasami w drugą...ale wszystko jest OK...a na wizytę tak czy owak się wybierz...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 10:19   #640
Hosenka*
Zakorzenienie

Kilka dni temu widziałam się na imieninach babci z kuzynem, jego żoną i rocznym dzieckiem. Nie potrafiłam się nawet zmusić, żeby choć raz zaczepić dziecko, mimo, że widziałam kątem oka, ze się wpatruje we mnie.

Strasznie mi było przykro i miałam niejako żal do mojej mamy, że zagaduje do dziecka, bierze na ręce itp. Wiem, nie powinnam, ale to było silniejsze ode mnie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:23   #641
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
acha i mój brat starszy urodził córcie Nelli 4kg i 50cm.
Gratki dla brata
Cytat:
Napisane przez joanna1978 Pokaż wiadomość
jedziemy koło Staszowa.
a ja uwielbiam piwo.pije je od dawien dawien.jako dziecko spijam pianke a po kryjomu łyczek. razw niedziele z rana się nawaliłam.miałam może 9 -10 lat.wstałam rano i węszyłam po szafkach noi znalazłam piwko.jeszcze wtedy były w takich małych buteleczkach. a że stało sobie to piwko tak samotnie wśród innych rzeczy niepasujących to je wypiłam. po śniadaniu się kapli i do kościoła nieposzłam.[COLOR="Silver"]
Dobra jesteś
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Iza, czemu nie można sernika na zimno?
Zawiera surowe jajka.
Cytat:

Izka dobrze że z astmą ok, musisz ją kontrolować na bieżąco? Co do schiz dotyczących jedzenia to ja Cię rozumiem. Sama jak byłam w ciąży to się nad wszystkim zastanawiałam. Wiadomo, że przecież żadna z nas nie chce zaszkodzić maleństwu. Zjadłaś wcozraj te ogórki na które miałaś zachciankę?
Tak,na wizyty jeżdze co 3-4 miesiące.Ogórki zjadłamŻałuje że zjadlam tamte rzeczy co nie można,ale czasu już nie cofne
Cytat:
Kochana
Cytat:

Boże jakie to straszne
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
U nas ostatnio był taki przypadek, że chłop zginął w wypadku samochodowym. Dopiero urodziła im się córeczka... wcześniej kobitka poroniła 5 razy...
Dlaczego takie rzeczy się dzieją?
Cytat:
Mi własnie mama powiedziała że ciotka zadzwoniła...2 dni temu widziałam się z kuzynkami...i pyta czy w ciaży jestem bo przytyłam siedzę i ryczę

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:23   #642
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

to normalne! Po # nic nie jest takie samo!! czasami zmienia się w jedną str a czasami w drugą...ale wszystko jest OK...a na wizytę tak czy owak się wybierz...
Ależ taktownie!! Masakra.

No wybiorę się w przyszłym tyg. Zrobiłam też progesteron to mu pokażę. Powie, co sądzi.
Takie krótkie cykle nie sprzyjają zajściu w ciążę, teraz miałam 24 dni

Hania

Stary 2013-05-17, 10:24   #643
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie. patrzyłam tylko ile dziecko karmione piersią powinno przybierać tygodniowo przez pierwsze 3 miesiące.

edit. siatki biorą pod uwagę chyba średni wzrost dziecka, a nie porównam dziecka z wagą ur 4,5 z dzieckiem 3,4kg. generalnie waży jak na swój wiek bardzo mało, więc jest gdzieś na samym dole, a pod względem wzrostu jest wysoko (nie zmierzyli mi go, ale tak plus minus). urodził się długi i chudy i to się nagle nie zmieni. widać, że przybrał, ale zbędnego tłuszczyku nie ma. nawet jak go ważyli usłyszałam, że tłuszczyku nie ma.

heh, jak Zeberka pisała zawsze, że Kasia taka szczuplutka to myślałam po prostu, że taki jej urok, a teraz sama się martwię zamiast stwierdzić, że taki urok Jakuba. jak to się zmienia punkt widzenia...
ale właśnie dlatego siatki centylowe się stosuje...
śledzi się wagę od urodzenia, dziecko powinno się utrzymywać stale na mniej więcej podobnym centylu...
na wykresie najlepiej zaznaczyć wszystkie wagi dziecka od urodzenia, wtedy ładnie widać czy idzie swoim rytmem czy spada z centyli

siatki centylowe biorą pod uwagę wagę w populacji dzieci, czyli biorą ileś tam setek dzieci i sprowadzają to do statystyki, nie ma znaczenia wzrost dzieci

choć np Wiktor urodzony ze sporą wagą, a teraz słabo na centylach stoi ale on o dwa tygodnie przenoszony stąd większa waga, a teraz chyba rodzinne skłonności dochodzą do głosu no i on teraz raczkuje wszędzie to spala to co zjada
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2013-05-17 o 10:26
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:25   #644
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane,

pisze szybciutko bo mam Sajgon w domu. Dziś przychodzi fachowiec kończyć pokoje... Jeszcze tydzień i będziemy mieli końcówce..proszę, żeby to się już skończyło

No, ale nie o tym

Wizyta udana.. pośmiałam się z lekarzem, ze Go nastraszyłam

No, ale ja byłam tez w mega strachu

Jestem zadowolona bo mimo 10 porodów jakie miał w ten dzień zlazł do mnie na IP i mnie zbadał, chciał tez zrobić USG, ale nie było szans. Przyszedł do mnie o 12 w nocy i zbadał raz jeszcze..no i wczoraj się okazało, ze był też rano (podobno smacznie spałam).

Szyjka się trzyma. Wszystko pozamykane. O dziwo wróciło do swoich rozmiarów (podobno na usg przed wyjściem szyjka była znowu 4 cm).

Ma mi dziś w szpitalu odebrać wymaz. No ale PH mam kijowe i wieczorem clotrimazolum a rano lacivaginal...

Słuchałam długo serca, podobno łądnie i miarowo bije, ciśnienie ładne..no i wyniki mam mega dobre. Hemoglobina 13,7

Polecam jeść codziennie szpinak w każdej postaci

Mogę spacerować, ale na zakupy nie chodzić no i jakby cos się działo dzwonić natychmiast

Na koniec odebrałam dla Marcelka przesyłkę z pościelą. Jest śliczna i kupiła skarpetki.

Jedynie martwi mnie, ze znowu jest główką do góry...ale ma jeszcze miesiąc na odwrócenie się....

Znowu radość we mnie wróciła!!

Uciekam na kiwi.. później Was nadrobię:cmok :
Kocurku pokaz posciel

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie podkład na lato?Taki żeby był lekki a jednocześnie dobrze matował.
Affinitone jest fajny ale wole go na zime, na lato super jest maybeline 24h teraz go ulepszyli wiec jest kryjacy i matujacy', nie splywa w lecie

Dziewczyny ale naskrobalyscie tych postow!
Nadrobie pozniej bo zaraz idziemy na szczepienie, boje sie okropnie tych powiklan wiec trzymajcie kciuki
I ciekawosc mnie zzera ile mlody wazy...
Milego dnia

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:33   #645
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ taktownie!! Masakra.

No wybiorę się w przyszłym tyg. Zrobiłam też progesteron to mu pokażę. Powie, co sądzi.
Takie krótkie cykle nie sprzyjają zajściu w ciążę, teraz miałam 24 dni

I jaki ten progesteron Ci wyszedł i w którym dc??
Oj to nie dobrze jak takie krótkie cykle masz! Heh....jakbym czytała o mojej koleżance...rok temu # i cykle ma też własnie takie a ginek z NFZ mówi jej że jest wszystko OK! Ostatnio dzwoni do mnie czy miałam tak że w trakcie przyjmowania dupka dostałam @...bo ona właśnie w trakcie dostałam a to był też tak jakoś 22dc....;/

Jeszcze mnie Tż wkurzył bo dzwonię do Niego i m.ówię aby kupił mleczko do kawy i mówi że dziś pojedziemy na zakupy bo jutro mu się nie chce....a ja mu mówię że jak to jak jutro jedziemy za sukienką na wesele?? a on mi mówi że jutro chyba nie bo on sie nie wyrobi nosz ku...wa tydzień temu sie nie wyrobił, teraz się nie wyrobi....więc powiedziałam że na weselę nie idę i dziękuję....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 10:37   #646
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
I jaki ten progesteron Ci wyszedł i w którym dc??
Oj to nie dobrze jak takie krótkie cykle masz! Heh....jakbym czytała o mojej koleżance...rok temu # i cykle ma też własnie takie a ginek z NFZ mówi jej że jest wszystko OK! Ostatnio dzwoni do mnie czy miałam tak że w trakcie przyjmowania dupka dostałam @...bo ona właśnie w trakcie dostałam a to był też tak jakoś 22dc....;/
Ja zawsze miałam dość krótkie cykle, ale to było 26, 27 dni. Te 24 to już raczej za mało

Progesteron robiłam w 20 dc, wyszło 13,2.

Hania

Stary 2013-05-17, 10:38   #647
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze miałam dość krótkie cykle, ale to było 26, 27 dni. Te 24 to już raczej za mało

Progesteron robiłam w 20 dc, wyszło 13,2.
no to wynik masz ładny.... mnie taki wyszedł w ciąży przy braniu duphastonu...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 10:43   #648
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no to wynik masz ładny.... mnie taki wyszedł w ciąży przy braniu duphastonu...
Mi w ciąży wyszedł 15,7 bez duphastonu. I gin mi powiedział, że to niski i dostałam duphaston, 3x1 tabl.

Hania

Stary 2013-05-17, 10:45   #649
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Mi w ciąży wyszedł 15,7 bez duphastonu. I gin mi powiedział, że to niski i dostałam duphaston, 3x1 tabl.
no i u mnie też może tu leży cały szkopuł....no nic czasu nie wrócę.....a nie chcę już tego rozpamiętywać....

Natalia obiecuje Ci że przy kolejnej będzie lepiej....

AHA odebrałam wynik hist-pat....oczywiście nic nie wnosi...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 10:47   #650
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Macie moze sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem?
Najlepiej jakas zdrowa wariacje. Z mąka orkiszowa itp.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Strasznie mi było przykro i miałam niejako żal do mojej mamy, że zagaduje do dziecka, bierze na ręce itp. Wiem, nie powinnam, ale to było silniejsze ode mnie.
Ja stety niestety stały kontakt z małymi dziećmi mam i jakos przywyklam.
Choć od czasu poronienia troche inaczej je traktuje... Tzn. broń Boże gorzej. Po prostu mniej emocjonalnie, choć nadal dosyć empatycznie.
Ale jak widzę jak moja mama bierze na ręce czy mówi cos do niemowlaka czy małego dziecka to tez mam jakis dziwny żal. I chce mi sie na ten widok zwyczajnie płakać. Rusza mnie to strasznie.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ale właśnie dlatego siatki centylowe się stosuje...
śledzi się wagę od urodzenia, dziecko powinno się utrzymywać stale na mniej więcej podobnym centylu...
na wykresie najlepiej zaznaczyć wszystkie wagi dziecka od urodzenia, wtedy ładnie widać czy idzie swoim rytmem czy spada z centyli

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
siatki centylowe biorą pod uwagę wagę w populacji dzieci, czyli biorą ileś tam setek dzieci i sprowadzają to do statystyki, nie ma znaczenia wzrost
Dla wzrostu sa osobne siatki i tez warto je uzupełniać, zeby zaobserwowac czy w którys momencie nie ma zahamowania bądź nadmiernego wzrostu.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-17 o 10:50
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:48   #651
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kocurku pokaz posciel

OO takie granatowe paseczki:

http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...170830799.html

Dziewczyny ile będziecie płacić za śmieci miesięcznie teraz?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:54   #652
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:

30zl miesięcznie.
15 zł od osoby.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:58   #653
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna! Podobają mi się one!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 11:05   #654
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Dziewczynki Witam sie słonecznie

Ale tu dzis smutków sporo. Przytulam wszystkie

A ja dzis korzystajac z okazji ze mam 3 okienka po sobie (3 godz przerwy mniedzy zajeciami, bo sie dyrektorce nie chcialo zmieniac planu jak maturzysci odeszli ), skoczylam do Jyska, bo dzis bylo otwarcie kolejnego w Lublinie

Kupilam 2 koldry floral po 90 i 80zł, 2 poduszki po 35zl i 2 jaski po 15 zl (wszystko przecenione o ponad 70%) - o taka seria: http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4039785/a/catalog
Kupilam tez posciel za 35 zl i jestem z siebie dumna Stanę się łowcą promocji hahaha

To sie pochwalilam

Lece do pracy, milego dnia kochane

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:09   #655
agatkaa1
Zakorzenienie

Eliza super zakupy! No to teraz gości możesz przyjmować

Wybiera się ktoś z Was nad morze Polskie w tym roku...?? ja tak bardzo bym chciała pojechać....Tż idzie na urlop na początku lipca...tak mu kazałam wziąć bo 4 lipca ma urodziny a ja miałam mieć w ten dzień USG prenatalne nie chcę być w domu w tedy! Chcę wyjechać i nie myśleć o niczym!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 11:17   #656
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Cześć.

Ale Wy gnacie, ciężko Was nadrobić.

rena, zaglądam na Twoj blog

Podzielam entuzjazm związany z piątkiem

Co studiujesz?
hmm w sumie może masz wcześnie owulkę... jak dla mnie nie ważne ile trwa cykl tylko ile trwa fl

budownictwo

Cytat:

brak słów... ludzka znieczulica panoszy się...

Cytat:

Jeszcze mnie Tż wkurzył bo dzwonię do Niego i m.ówię aby kupił mleczko do kawy i mówi że dziś pojedziemy na zakupy bo jutro mu się nie chce....a ja mu mówię że jak to jak jutro jedziemy za sukienką na wesele?? a on mi mówi że jutro chyba nie bo on sie nie wyrobi nosz ku...wa tydzień temu sie nie wyrobił, teraz się nie wyrobi....więc powiedziałam że na weselę nie idę i dziękuję....
przyjeżdzaj i razem na zakupy idziemy musze kupić kieckę i nie mam z kim iść!!! jak zwykle sama kupię;/

Cytat:

45zł, gospodarstwo 6os, jakby była jedna osoba mniej to 30zł;/, jak będziemy segregować to 30zł będziemy płacić...
jak dla mnie to jest totalne nieporozumienie... ludzie którzy produkują masakryczną ilość śmieci będą płacić grosze.... a co z tymi, co są zameldowani tu a mieszkają od kilku lat za granicą?? znajoma babci tak ma... mieszkają we dwoje a zameldowanych jest 6 osób;/
powinni wprowadzić opłatę od ilości worków!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Eliza super zakupy! No to teraz gości możesz przyjmować

Wybiera się ktoś z Was nad morze Polskie w tym roku...?? ja tak bardzo bym chciała pojechać....Tż idzie na urlop na początku lipca...tak mu kazałam wziąć bo 4 lipca ma urodziny a ja miałam mieć w ten dzień USG prenatalne nie chcę być w domu w tedy! Chcę wyjechać i nie myśleć o niczym!
TŻ jęczy żeby jechać ale ja powiedziałam że mamy daleko i nad śmierdzący Bałtyk nie będę jechać tyle km, jak już nad morze to Śródziemne

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:20   #657
agatkaa1
Zakorzenienie

Alonka z chęcią....bo z moim Tż...to jest zawsze no fajnie wyglądasz...
Ostatnio byłam w takim sklepie mierzyłam wszystkie kiecki a on mi tylko gadał że każda fajna i w każdej super wyglądam i jemu się podoba a najważniejsze żebym ja się dobrze w tym czuła i jemu podobała....

O butach już nie wspomnę....on myśli że ja wskoczę do sklepu i wyskoczę! Ja mam problem kupić buty takie na obcasie! Mam wąską stopę...i zawsze mi paski odstają...musze się nachodzić i naszukać żeby kupić takie które będą pasować...a on myśli że ja w jeden week kupię wszystko jak największą katorga są dla mnie te buty! Nienawidzę ich kupować! i dlatego też nie lubię chodzić na takie imprezy!!

Bo POLSKA to jest w ogóle chory kraj! Nic tylko utrudniają chcąc robić coś co inne kraje mają ale nie umieją dobrze tego rozplanować!
W takich Niemczech oddaje się wszystkie plastikowe butelki po napojach...pytam dlaczego u Nas tego nie ma?? a tak strasznie chcą dbać o środowisko...porażka po całości!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 11:20   #658
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Hej.

Wróciłam ze SR, zaraz się zbieram do diabetologa.
A wieczorem z TŻem do lekarza... Mój biedaczek

Cytat:

Cytat:
Kochane moje tak mi przykro jak Was czytam..

tyle tutaj smutku ostatnio....

Niestety to wszystko jest tak choler.nie smutne

Zostały same...

Staram się wyrzucać złe myśli z głowy, bo inaczej zamiast żyć będę wegetować..

Mój Tż wyszukał po tym wydarzeniu wyszukał ubezpieczenie, które w razie Jego odejścia lub kalectwa odda mi tyle kasy, żebym mogła zapłacić kredyt na dom.
Jakie straszne historie.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:22   #659
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ jęczy żeby jechać ale ja powiedziałam że mamy daleko i nad śmierdzący Bałtyk nie będę jechać tyle km, jak już nad morze to Śródziemne
też mi się marzy a najlepiej CHORWACJA!! no ale mój Tż sam nie pojedzie tyle km...z resztą w Croati teraz drogo jest nie to co kilkanaście lat temu było...
A wstyd się przyznać ale nad Polskim morzem jeszcze nie byłam dlatego chciałabym pojechać...

Perse co jest Tż??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-17, 11:25   #660
ButterBear
Zakorzenienie

Eliza, świetne zakupy i ceny jakie korzystne

Cytat:
hmm w sumie może masz wcześnie owulkę... jak dla mnie nie ważne ile trwa cykl tylko ile trwa fl

budownictwo
Mam owu wcześnie, w ok 11 dc...13 dni fl to chyba ok,nie?

Budownictwo..hmm... kompletnie nie mój zakres zainteresowań

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości