|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dzień dobry.
Choć ja jakoś dzisiaj bez humoru jestem. Izka dobrze że z astmą ok, musisz ją kontrolować na bieżąco? Co do schiz dotyczących jedzenia to ja Cię rozumiem. Sama jak byłam w ciąży to się nad wszystkim zastanawiałam. Wiadomo, że przecież żadna z nas nie chce zaszkodzić maleństwu. Zjadłaś wcozraj te ogórki na które miałaś zachciankę? ![]() Edytta czyli nowy cyk=nowa szansa. Ja tylko dodam że akurat u mnie po# wystąpiły niesamowicie obfite miesiączki,więc u każdej inaczej. Barbi jak czytam o Twojej reanimacji to aż mnie coś ściska w środku ![]() W ogóle jakoś tu wczoraj było % Mam nadzieję że nikogo dzisiaj głowa nie boli ![]() Miłego piątku.. jak ja bym chciała dzisiaj zostać w domu.. |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Witam się piątkowo....
Anitka co się dzieje??
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() życie jest okrutne.. wczoraj zmarł w mojej miejscowości 35letni mężczyzna.. 3 dzieci, kochająca się rodzina, normalni, szczęśliwi choć też doświadczeni przez los, z planami, marzeniami i co.. położył się spać i się już nie obudził.. normalnie nie umiem przestać myśleć o tych dzieciach,o żonie która została sama.. do cholery z tym wszystkim |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna żona, biedne dzieci![]() dziś piątek!!! al fajnie!!! i jutro zjazd;/ to już niefajnie...
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ale Wy gnacie, ciężko Was nadrobić. rena, zaglądam na Twoj blog Pisałyście o @ po #. U mnie przyszedł bardzo o czasie, ale co dziwne, skróciły mi się cykle, a @ jest bardziej intensywny. Chyba muszę odwiedzić gina w tej sprawie... Podzielam entuzjazm związany z piątkiem Co studiujesz? |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje tak mi przykro jak Was czytam..
tyle tutaj smutku ostatnio.... Niestety to wszystko jest tak choler.nie smutne ![]() U nas ostatnio był taki przypadek, że chłop zginął w wypadku samochodowym. Dopiero urodziła im się córeczka... wcześniej kobitka poroniła 5 razy... Zostały same... Staram się wyrzucać złe myśli z głowy, bo inaczej zamiast żyć będę wegetować.. Mój Tż wyszukał po tym wydarzeniu wyszukał ubezpieczenie, które w razie Jego odejścia lub kalectwa odda mi tyle kasy, żebym mogła zapłacić kredyt na dom. |
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro się czyta o takich sytuacjach Mi własnie mama powiedziała że ciotka zadzwoniła...2 dni temu widziałam się z kuzynkami...i pyta czy w ciaży jestem bo przytyłam Czy ludzie ☠☠☠☠a nie mają lepszych problemów?? Cytat:
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka dni temu widziałam się na imieninach babci z kuzynem, jego żoną i rocznym dzieckiem. Nie potrafiłam się nawet zmusić, żeby choć raz zaczepić dziecko, mimo, że widziałam kątem oka, ze się wpatruje we mnie.
Strasznie mi było przykro i miałam niejako żal do mojej mamy, że zagaduje do dziecka, bierze na ręce itp. Wiem, nie powinnam, ale to było silniejsze ode mnie.
|
#641 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Gratki dla brata ![]() Cytat:
![]() Zawiera surowe jajka. Cytat:
Żałuje że zjadlam tamte rzeczy co nie można,ale czasu już nie cofne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wybiorę się w przyszłym tyg. Zrobiłam też progesteron to mu pokażę. Powie, co sądzi. Takie krótkie cykle nie sprzyjają zajściu w ciążę, teraz miałam 24 dni
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śledzi się wagę od urodzenia, dziecko powinno się utrzymywać stale na mniej więcej podobnym centylu... na wykresie najlepiej zaznaczyć wszystkie wagi dziecka od urodzenia, wtedy ładnie widać czy idzie swoim rytmem czy spada z centyli ![]() siatki centylowe biorą pod uwagę wagę w populacji dzieci, czyli biorą ileś tam setek dzieci i sprowadzają to do statystyki, nie ma znaczenia wzrost dzieci choć np Wiktor urodzony ze sporą wagą, a teraz słabo na centylach stoi ale on o dwa tygodnie przenoszony stąd większa waga, a teraz chyba rodzinne skłonności dochodzą do głosu no i on teraz raczkuje wszędzie to spala to co zjada
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-05-17 o 10:26 |
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ale naskrobalyscie tych postow! Nadrobie pozniej bo zaraz idziemy na szczepienie, boje sie okropnie tych powiklan wiec trzymajcie kciuki ![]() I ciekawosc mnie zzera ile mlody wazy... Milego dnia |
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki ten progesteron Ci wyszedł i w którym dc?? Oj to nie dobrze jak takie krótkie cykle masz! Heh....jakbym czytała o mojej koleżance...rok temu # i cykle ma też własnie takie a ginek z NFZ mówi jej że jest wszystko OK! Ostatnio dzwoni do mnie czy miałam tak że w trakcie przyjmowania dupka dostałam @...bo ona właśnie w trakcie dostałam a to był też tak jakoś 22dc....;/ Jeszcze mnie Tż wkurzył bo dzwonię do Niego i m.ówię aby kupił mleczko do kawy i mówi że dziś pojedziemy na zakupy bo jutro mu się nie chce....a ja mu mówię że jak to jak jutro jedziemy za sukienką na wesele?? a on mi mówi że jutro chyba nie bo on sie nie wyrobi
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Progesteron robiłam w 20 dc, wyszło 13,2. |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w ciąży wyszedł 15,7 bez duphastonu. I gin mi powiedział, że to niski i dostałam duphaston, 3x1 tabl.
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalia obiecuje Ci że przy kolejnej będzie lepiej.... ![]() AHA odebrałam wynik hist-pat....oczywiście nic nie wnosi...
|
|
#650 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Macie moze sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem? Najlepiej jakas zdrowa wariacje. Z mąka orkiszowa itp. Cytat:
Choć od czasu poronienia troche inaczej je traktuje... Tzn. broń Boże gorzej. Po prostu mniej emocjonalnie, choć nadal dosyć empatycznie. Ale jak widzę jak moja mama bierze na ręce czy mówi cos do niemowlaka czy małego dziecka to tez mam jakis dziwny żal. I chce mi sie na ten widok zwyczajnie płakać. Rusza mnie to strasznie. Cytat:
Dla wzrostu sa osobne siatki i tez warto je uzupełniać, zeby zaobserwowac czy w którys momencie nie ma zahamowania bądź nadmiernego wzrostu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-17 o 10:50 |
||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
OO takie granatowe paseczki: http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...170830799.html Dziewczyny ile będziecie płacić za śmieci miesięcznie teraz? |
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
15 zł od osoby. |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
Witam sie słonecznie![]() Ale tu dzis smutków sporo. Przytulam wszystkie ![]() A ja dzis korzystajac z okazji ze mam 3 okienka po sobie (3 godz przerwy mniedzy zajeciami, bo sie dyrektorce nie chcialo zmieniac planu jak maturzysci odeszli Kupilam 2 koldry floral po 90 i 80zł, 2 poduszki po 35zl i 2 jaski po 15 zl (wszystko przecenione o ponad 70%) - o taka seria: http://www.jysk.pl/4/31/33/581/4039785/a/catalog Kupilam tez posciel za 35 zl i jestem z siebie dumna Stanę się łowcą promocji hahahaTo sie pochwalilam Lece do pracy, milego dnia kochane
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza super zakupy! No to teraz gości możesz przyjmować
![]() Wybiera się ktoś z Was nad morze Polskie w tym roku...?? ja tak bardzo bym chciała pojechać....Tż idzie na urlop na początku lipca...tak mu kazałam wziąć bo 4 lipca ma urodziny a ja miałam mieć w ten dzień USG prenatalne
|
#656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budownictwo ![]() Cytat:
Cytat:
musze kupić kieckę i nie mam z kim iść!!! jak zwykle sama kupię;/Cytat:
jak dla mnie to jest totalne nieporozumienie... ludzie którzy produkują masakryczną ilość śmieci będą płacić grosze.... a co z tymi, co są zameldowani tu a mieszkają od kilku lat za granicą?? znajoma babci tak ma... mieszkają we dwoje a zameldowanych jest 6 osób;/ powinni wprowadzić opłatę od ilości worków! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Alonka z chęcią....bo z moim Tż...to jest zawsze no fajnie wyglądasz...
Ostatnio byłam w takim sklepie mierzyłam wszystkie kiecki a on mi tylko gadał że każda fajna i w każdej super wyglądam i jemu się podoba a najważniejsze żebym ja się dobrze w tym czuła i jemu podobała....O butach już nie wspomnę....on myśli że ja wskoczę do sklepu i wyskoczę! Ja mam problem kupić buty takie na obcasie! Mam wąską stopę...i zawsze mi paski odstają...musze się nachodzić i naszukać żeby kupić takie które będą pasować...a on myśli że ja w jeden week kupię wszystko Bo POLSKA to jest w ogóle chory kraj! Nic tylko utrudniają chcąc robić coś co inne kraje mają ale nie umieją dobrze tego rozplanować! W takich Niemczech oddaje się wszystkie plastikowe butelki po napojach...pytam dlaczego u Nas tego nie ma?? a tak strasznie chcą dbać o środowisko...porażka po całości!!
|
#658 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Hej.
Wróciłam ze SR, zaraz się zbieram do diabetologa. A wieczorem z TŻem do lekarza... Mój biedaczek Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wstyd się przyznać ale nad Polskim morzem jeszcze nie byłam dlatego chciałabym pojechać... Perse co jest Tż??
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Eliza, świetne zakupy i ceny jakie korzystne
![]() Cytat:
Budownictwo..hmm... kompletnie nie mój zakres zainteresowań
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

biedna żona, biedne dzieci

Jeszcze tydzień i będziemy mieli końcówce..proszę, żeby to się już skończyło
).