|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
A Michaś słodziak nad słodziaki!Cytat:
U mnie od tygodnia też waga stoi. Zatrzymała się na 56,5 i ani grama mniej... Ale jem duuużo i to prostych węglowodanów niestety i te banany w hurtowych ilościach...Pewnie jakbym mogła normalnie wcinać owoce i warzywa bez ograniczeń to waga szybciej by spadała |
|||
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Ale ładna dziewczynka
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi nie chce cytować a ją tylko tablet teraz mam,
LONELY jakbyś słyszała co mi mówią to się włos na głowie jeży że najbliższą rodzina najgorsze historię mi opowiada gdy ją już sie tak denerwuje tym że po terminie i w ogóle. Nawet wolę tu nie pisać bo to masakra ale mam to gdzieś, moja mama wyjechała i miała w d że mogłaby mi pomoc w kluczowym momencie życia ale na odjeździe jeszcze mi zdążyła powiedzieć że ten szpital nasz w którym ją mam rodzic a jest tylko jeden unas to jest okropny i warunki straszne i syf i co bądź. Nóż kurde to jej powiedziałam że nie mogę sobie pozwolić na wyjazd do innego bo nie chce być sama a mam córkę której w razie czego trzeba opiekę zorganizować i jak się nie uda na czas mężowi to będę sama. Od razu zmieniła temat. To bylo lekkie akurat z rzeczy które słyszę. Sama mam już nerwice, boję się czy będzie wszystko dobrze, leki mnie dopadają ale próbuje z tym walczyć a już na pewno nie słuchać zwłaszcza że jak ktoś nie jest ekspertem to jak może się wypowiadać jakiej wagi dziecko możesz urodzić a jakiej nie |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie mimo wszystko
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina trzymam kciuki za rozkręcenie akcji !!!!
Sharp śliczna ta Twoja Niunia ![]() Michaś też kochany |
|
|
|
#756 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Trochę mnie oczyściło na kibelku i zgaga męczy... Póki co skurcze nieregularne - co 5,7, a nawet 10 min.. ale bolesne... na skurczu wydaję dziwne wyjące odgłosy i wlazłabym z chęcią w mysią dziurę ![]() chyba czas dzwonić po męża... sama nie wiem trochę mamy do szpitala - jakieś 40min do godziny jazdy
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-31 o 11:51 |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do pogrubionego to wiesz... może mu wytłumacz, co te proste oględziny potrafią ![]() ja już po wizycie. no i cóż... w niedzielę rano mam się stawić do szpitala wód płodowych tyle co nic... jakby młody miał być wcześniej niemrawy, to od razu lecieć, ale zobaczymy... jakieś rozwarcie jest, podsłuchałam gina i mówił położnej w szpitalu, że 2-3 cm. no... niech se będzie
|
|
#759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() smoka nie daję, nie ma potrzeby póki co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dasz radę weź nospę ![]() Cloche i tak fajne rozwarcie, ja do szpitala trafiłam z marnym 1,5cm ![]() --- Cześć załatwiłam dziś położną, odwiedzi nas w poniedziałek zaraz dzwonię do przychodni zgłosić młodego i liczę, że zdążę umyć włosy i wyjść do sklepu zanim się obudzi
|
||||
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiesz z rodziną to się tylko na zdjęciu dobrze wychodzi a i z tym bywa różnie... Cytat:
![]() Cytat:
A i dziewczyny jakiego macie rogala do karmieniaa?? sprawdza się?, zarzućcie jakimś linkiem ![]() Mysia - do kiedy jest promocja w TK maxxie na te chusty do karmienia? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-31 o 12:29 |
|||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze nie byliśmy bo dopiero przedwczoraj wróciliśmy do domu no i pogoda kiepska... ja chcę kupić rogala do karmienia bo karmię głównie na leżąco, na siedząco mi niewygodnie młodego trzymać, może rogal pomoże ![]() myślę o tym: http://allegro.pl/fasolka-motherhood...263100988.html |
|
|
|
|
#763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Cytat:
oby jak najmniej bolało i szybkiego porodu ---- Witam, witam i o zdrowie pytam My już z Julcia w zaczętym 37TC. Poważnie to brzmi. Coś mi jakoś tak ciągnie w dole brzucha i pobolewa czasem spojenie. Jak rozchodzę jest OK, jak poleżę i wstanę to idę jak kaleka skulona do przodu i nie mogę się wyprostować. Ostatnio po prostych oględzinach Puki co jadę do przychodni bo chce się przepisać do innej i na budowę do TŻ. Miłego dzionka.
|
|
#764 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was serdecznie
WIDZĘ , ŻE NIKT NIE URODZIŁ... ale może Karolina da radę, więc 3mam zza Ciebie kciuki ![]() ![]() ![]() dzisiaj w nocy postanowiłam spać sama tzn nie brać Małego do łóżka i okazało się , że to był strzał w 10 w końcu się wyspałamWojtuś spał od 20 do północy, potem karmienie, i następne pobudki o 3 i o 6 szybko zasypiał w swoim łóżeczku od 6 do 7 jeszcze sobie pospaliśmy u mnie w łóżku no i więcej Mały już nie chciał spać![]() tylko 1 raz użyłam WINDI i obyło się nawet bez płaczu ![]() rano zostawiłam Małego z Tżtem bo musiałam iść kupić prezent TŻ-towi na jego urodziny, któreu w środę ![]() przy okazji odwiedziłam też PEPCO i Wojtuś dostanie od mamusi na dzień dziecka zielone body w paseczki i żółte spodenki <- to dla mnie najbardziej praktyczny zestaw
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
i również miłego dnia
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Siedzę sobie w urzędzie i czekam w kolejce na odbior peseli dziewczyn. Niestety nie tylko ja wpadłam na ten genialny pomysł przyjścia tutaj dzisiaj i chyba mi się trochę zejdzie...
![]() Dziewczyny odnośnie diety kiedy się karmi. Ja tam jem wszystko. Wiadomo że nie wpierdziele na raz całej paczki szokobasow ale 2 czemu nie;-) dziś mam zamiar zjeść kilka truskawek bo takie piękne widziałam że chyba się skusze;-) Nawet mi dr w środę mówiła że broń boże nie stosować diety eliminacyjnej "na wszelki wypadek" i jeść tylko gotowane i popijac wodą. Trzeba próbować wszystkiego i obserwować Ash po 2100g przy wypisie ważyły. A co do tych ćwiczeń... No 3tyg po to zdecydowanie za wcześnie moim zdaniem...też się muszę w końcu wybrać do gina to się zapytam. Miałam taki niecny plan pobiegniecia w run warsaw w październiku ale to koło sierpnia musiałabym już zacząć się ruszać... |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ![]() pierwszy raz zostawilam mala do "wypłakania".sama bede zaraz siedziec i wyc.. uspakaja sie i zaraz znow ryk.ja juz nie wiem
|
|
|
|
|
#768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno żeby się uregulowały, zagęściły i rozwierały szyjkę z prędkością światła I żeby Antoś szybciutko i bezboleśnie wyskoczył jeszcze w maju Cytat:
Cytat:
![]() A w TK Maxxie te chusty do karmienia są chyba generalnie w asortymencie, bo już je tam kiedyś widziałam. TŻ moją kupił w tym TK Maxxie w centrum. Może wyślij swojego TŻa tam? Cytat:
Mam nadzieję, że to kwestia czasu.Też muszę TŻa zostawić z dzieckiem zaraz. Muszę biec do Playa wymówić umówę internetową, żeby już z końcem czerwca się pozbyć rachunku. Tylko czekam aż się Sofcia zbudzi na karmienie
|
||||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A mi wszystkie spodnie z tylka spadają. Mięśni nic nie mam i brzuch wisi. Ja chcę już coś ze sobą zrobic:-(
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() nie chce patrzac w lustro ciagle sie zalamywac,chce cwiczyc cwiczyc cwiczyc!!! |
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgrabniutkie ![]() Cytat:
![]() Do nas dziś dotarł zamówiony bujaczek Tiny Love- czerwony. O taki http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p Jeszcze nie rozkładaliśmy, leży w paczce i absorbuje całkowicie uwagę naszych kotów
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i właśnie o takim myślałam, tylko drogie to cholerstwo.. Byla polozna, wypełnilismy papiery, obejrzała malucha, cudnie wszystko. pępek już na ostatniej nitce się trzyma.. możę niedługo odpadnie . Następna wizyta za tydzien.. A i mamy sauny w domu nie robic bo gorąco strasznie a małz zupę robi zacięcie..
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pępuszek! mój małż sprząta łazienkę
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj bylam w rosmannie i biedronce, ale sobie wypad zrobiłam taka bylam uradowana jakbym do Mediolanu na zakupy pojechała.. a to tylko do sklepu 50 m od bloku...
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Witam:-D
Po wczorajszych skurczach,które trwały od 15.35 zdecydowałam się dla spokoju pojechać na szpital. Na miejscu byłam o 21.10 Oczywiście okazało się że na darmo jechałam:-/ Rozwarcie na opuszek i tyle:banghead: Zostawili mnie na noc. Zrobili ktg i usg. Łożysko dojżałe, III stopień,wody ok,Tymek bankowo jest Tymkiem,chociaż lekarka usilnie próbowała znaleźć tam cipke:-P Rano znowu ktg i badanie. Badał mnie ordynator. Stwierdził że poród w lesie póki co,ale do terminu mam tam leżeć w razie wu. O nie. Wypisałam się na własne żądanie i właśnie dotarłam do domku:-D Bez sensu tam leżeć skoro nic się nie dzieje. Zła jestem jak cholera ale widocznie tak ma być,a ja spokojniejsza jestem. Mały waży 3422g +- 522g. KAROLINA KCIUKI!!!! CLOCHE oby akcja ruszyła!!!:-* LONELY za Ciebie też mocne kciuki:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#777 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z Adim jedziemy po 17 do pediatry, katar jakby ustał, ale dziwnie pochrapuje jakby w nosku coś siedziało choć czyściłam i ma niespokojny sen, ciągle się wierci, pręży, choć już kupy były. Pewnie to moja nadopiekuńczość się odzywa ale wolę go zbadać niż potem cały weekend się stresować. Cytat:
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-05-31 o 14:06 |
||
|
|
|
#778 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
ta waga to mnie tam średnio interesuje.. bo wiadomo, że USG też ma sporą granicę błędu i różnie to bywa.. Cytat:
Cytat:
u nas podobno przed porodem już nie robią usg, w dodatku mają beznadziejny sprzęt.. gin się śmał, że na nim to tylko można ciążę stwierdzić ![]() pomierzą mnie pewnie przed porodem Cytat:
Cytat:
śliczny chłopczyk i po mince wcale nie widać że taki nerwusek Cytat:
Cytat:
swietna cena ![]() do nas dziś powinien przyjść z FP z bijącym serduszkiem (175zł z przesyką) Cytat:
Mam nadzieję, że obie niedługo odetchniemy z ulgą. Nie będę się licytować ale ja też duuużo się nasłucham.. a jak tylko w tv leci jakaś debata (ostatnio u lisa) dotycząca zgonu noworodka, czy jakichś komplikacji przy porodzie to już dzwoni do nas telefon żebyśmy sobie włączyli i posłuchali.. jakby to miało nas czegoś nauczyć a opowieści o tym, że szalona jestem decydując się na poród w tym szpitalu (że tu bakterie itp.) to już mi bokiem wychodzą ![]() Cytat:
![]() Florek- ale z Ciebie Zuch chłopak nie patyczkujesz się mój Wiktorek powinien brać z Ciebie przykład ![]() Cytat:
świetny zakup
|
||||||||||
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się do terminu jeszcze tydzień![]() Tymek nie chce się urodzić z maju widocznie ![]() A wagę ma ładną ![]() ja idę zaraz na wizytę ciekawe co mi gin powie bo rozwarcie na opuszek to ja miałam 3 tyg temu a tu dalej nic |
|
|
|
|
#780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Michas ma ksywe zloty jak tej reklamy :-D i jest troszke rudawy po tesciowej![]() Cytat:
za wage Tymka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

A Michaś słodziak nad słodziaki!
a jeszcze mam 10 kg nadmiaru
trzymaj się dzielnie mimo wszystko
trochę mamy do szpitala - jakieś 40min do godziny jazdy

Przespałam się chwila i znowu coś mi pociekło... 2 razy- zdecydowanie rzadsze niż śluz... ale na wkładce kolor różowy
... No i chyba skurcze nadchodzą 

ale dasz radę 

Gratulacje 

07.07.2012