|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Heja, kurka pocytowałam i mi połowa znikneła
Aas ja jadłam winogrona i Kubie nic nie było, a on to ciężki przypadek, jak mu coś nie pasuje to rzyga na kilometry , no twoje dziewczyny już przestają być takimi kruszynkami 3 kg to już fajny bobas. Podziwiam twój zapał do ruszania się, ja czuję się już ok, a jak mam chwile to się lenie na leżąco Marchewka ja też mówiłam, że będę próbowała wszystkiego, ale jak mam mieć pół dnia i nocy z głowy to już wole na marchewce z ryżem jechać dalej ostatnio mnie położna opieprzyła, że mam więcej jeść, ale jak jak we wszystkim jest cholerne mleko Cytat:
Cytat:
nie chce mi się i mi zimno no i zauważyłam, że upodobał sobie noc do robienia kup, więc przed przewinięciem robie mu masażyk i rowerek, bo już pare razy mnie załatwił, że przebrany przy cycku i torpeda w pampa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz to już zadna pozycja nie straszna, potrafi pić nawet leżąc na moim brzuchuCytat:
Sharp śliczna niunka, ma już takie pyzate poliki jak moja kluska Małemu prawie kompletnie zeszła skazańcowa wysypka bardziej dla babć niż dla nas, ale nie mam zamiaru z nimi pół życia wojować. Byłam dzisiaj z Kubą w nosidle na zakupach w biedronce, po świece na chrzest i w lumpie ale tam już się buntował, spał 2,5 godziny pokaże Wam smieszną minę małej świnki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-05-31 o 15:02 |
||||||||||
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy..
jesteście kochane mam dzisiaj gorszy dzień.. skurcze męczą, ale to na bank dalej nie są te porodowe.. Tż pojechał dzisiaj do szpitala do mojego gina po zwolnienie, bo przecież znowu mi się skończyło.. miałam już dawno urodzić ![]() No i pożalił się lekarzowi, że mam skurcze, że nogi mi puchną, że w nocy spać nie mogę.. że mały dalej rośnie i on się martwi czy jak będziemy tak czekać to się nie skończy cc. Gin kazał mu po mnie jechać i wrócić- chciał mnie zbadać... No to pojechaliśmy- oczywiście byłam "zachwycona" takim obrotem spraw.. No i dzisiaj znowu, badanko na fotelu, gmeranko i optymizm gina: "no, jest lepiej.. z tym to już można coś działać" Potem stwierdził, że gdyby podał mi kroplówkę to mogłoby się wszystko już rozwiązać, ale on dziś jest tylko do 14, potem ma urwanie głowy w prywatnym gabinecie a chciałby być przy mnie.. No i powiedział żebyśmy dzisiaj do niego przyszli- da mi zwolnienie i skierowanie do szpitala. W poniedziałek z samego rana mam się stawić w szpitalu i zaczniemy wywoływać poród. Oczywiście miałam też ktg i skurcze bardzo ładnie się pisały (silne i regularne) Cytat:
widać, że kolejny z charakterkiem się szykuje i też droczy się z mamusią no ale teraz to sprawdziłaś i jesteś spokojna ![]() dziękuję za kciuki Cytat:
![]() hihihi, śmieszna minka
|
||
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale nie mam sił odpisywać...okropnie się czuję
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Co Ci ?
![]() My sobie z Matylda siedzimy na dworku. Słońce grzeje. Młoda śpi a ja czytam książkę ![]() Cży którąś wie gdzie kupię bebiko ar ? Zjechalam pol miasta dziś i nie znalazlam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj lekarka kazała ją wybudzać w nocy co 5-6h i tak się zastanawiam, że 6h to ok, ale 5 to niech sobie pośpi bo jak sama się budzi to lepiej kontaktuje że czas jedzenia.
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
![]()
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely to może już w poniedziałek utulisz Wiktorka
Byłam w sklepie, całe 20 minut, zmęczyłam się strasznie |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna co sie stało ?
Dziewczyny które miały wywoływane porody, ile to u was trwało ? ![]() W pon o 7.30 mam sie stawić w szpitalu na czczo, dostanę kroplowke
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie mdłości, że masakra... Strasznie chce mi się wymiotować, a jadłam to samo, co pozostali
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoja Mała jest śliczna Cytat:
Skoro tak boli to chyba musi być już to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A rączki w ruchu ![]() Już doczytałam co Ci dolega. Może to też jakieś takie oczyszczenie organizmu przed? ![]() Banka zapomniałam zacytować, ale Michaś śliczny i te długie nóżki
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-05-31 o 16:14 |
|||||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Można przy karmieniu jeść arbuza? Mam zapisane, że cytrusów nie, a to nie cytrus
![]() Mąż kupił dzisiaj "bo sobie zjemy"
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie znowu dziś pobolewa ząb ![]() i denerwuje mnie to okropnie... |
|
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i urodziłam 13:20Cytat:
ja póki co tylko banany i jabłka
|
||
|
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja moja co chwilę zasypiała, a ja niewtajemniczona w dzieci to mi wygodniej było operować nią bez rogala.Cytat:
Winogrona jadłam i młodej nic nie było. Lonely u mnie na USG była waga 3100 a urodziła się 2570, więc nos do góry
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się napiję pepsi... najzdrowsze to nie jest, ale pomaga mi....
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
zobaczę czy na doz da się zamówić Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
LONELY przynajmniej masz skurcze jakieś, ją nie wiem co to skurcz wogole, jak otym czytam to jakąś abstrakcja dla mnie. Ją w pn dostanę balonik najpierw na rozwarcie a dopiero we wtorek oxy. Po oxy w pierwszej ciąży urodziłam po niecałych 2 godzinach, z tym że leżałam sobie bez bólu a potem jak wstałam to pół godziny i na łóżko i 5 minut i miałam dziecko, sama byłam w szoku, nie wymierzenia skurczy bó jak czułam ból to byl już wielki i bez przerwy ale te pół godziny może. A mimo to teraz się boję, może tego balonika że np będę się męczyć od pn do wtorku i dopiero kroplówkę pomoże. Fajnie że dostałam zwolnienie bo mi oj nie dal i musiałam wziąć macierzyński od 26 maja.
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc różnie to może być...Leżałam 10 h czy coś koło tego pod kroplówką i dopiero na 2gi dzień po przebiciu pęcherza akcja się rozkręciła - wszystko trwało 4,5h.
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
truskawy teeeż?
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Mam zamiar zjeść kilka w weekend
![]() W sumie to zapomniałam dodać - jem wszystkie owoce w mniejszych ilościach
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, podobno ma być od razu wywoływany. lekarz powiedział przez telefon położnej, że stawiam się tam z rana, najpierw KTG mi mają zrobić i potem "tabletkę dać... tak, całą" a on sam będzie gdzieś 9:30 na obchodzie i ... zobaczymy dalej. chyba zaraz zacznę szukać coś na ten temat na niemieckich stronach, bo się zaczynam ciężko zastanawiać, co oni chcą ze mną zrobić doktorek mówił, że w sumie nie zdziwiłby się, jak bym się stawiła w szpitalu wcześniej, bo poród się sam rozkręci. no ale ja jeszcze nic nie czuję ![]() takie rzyganko to podobno krótko przed porodem często się zdarza... może już się Julcia szykuje i ci hormony szaleją? cola to dobry pomysł, trochę cię postawi na nogi, żołądek powinien się uspokoić, a w razie porodu będziesz miała energię
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
cloche na szczęście się uspokoiło.
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
udało mi się wejść drugi raz na kompa tego samego dnia sukces. Ale moje maleństwo pewnie zaraz się obudzi bo zbliża się pora jedzenia a jeszcze wcześniej czeka ją kąpiel![]() w dzień długo wariowała więc mam nadzieję że w nocy będzie ładnie spała. karolina mi też mówiły że to nie skurcze porodowe a później niby wyszły 100% a były wciąż takie same Veronic za nockęcolor Tymciowi się jeszcze nie śpieszy ![]() salviae boskie zdjęcie
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
helooo
ja znowu o sobie ale co tam .. he he ... dzisiaj mezus pojechalnpo 12 dospitala sciagnac gips i szfy i jestem sama caly czas ... no przyszedl nA chwile po 16 i pokustykal do garazu ... mlody zrobil niespodzianke i spal 2.5 godziny w swoim lozeczku... i nie wiem czy czasem nie po viburcolu w sumie to caly dzien przespal .. teraz tez spi...hmm dalam mu pol czopka po kapieli i za 5 min kupa zielonkawa ... myzlicie ze to od czopka moze byc...?i tak sobie mysle ze dalam rade to jutro caly dzien tez dam ...
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
loney to już trzymam kciuki za poniedziałek
![]() MoTyleKsw może znajdziesz mleko w rossmanie albo carefourze? xal myślę że arbuza możesz zjeść nuna mam nadzieję że poczujesz się lepiej, jeszcze tylko troszkę Ci zostało, jutro już czerwiec ![]() idę kąpać |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi (sirki ze tak hurtowo, ale nie cytuje, bo pisze z telefonu)
Widzę ze u każdej zupełnie inaczej to wyglądało. Zobaczymy jak będzie u mnie ![]() Skurcze mam cały czas, ale nie są jakoś bardzo bolesne ![]() Za to brzuch to mi tak twardnieje jak skala.. Katherine- kurcze czemu nie dali Ci zwolnienia może spróbuj od rodzinnego wyciągnąć---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cloche ale w niedziele juz zaczną Ci wywoływać ![]() Sharp dziękuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

, no twoje dziewczyny już przestają być takimi kruszynkami
3 kg to już fajny bobas. Podziwiam twój zapał do ruszania się, ja czuję się już ok, a jak mam chwile to się lenie na leżąco
ostatnio mnie położna opieprzyła, że mam więcej jeść, ale jak jak we wszystkim jest cholerne mleko 
oby tylko nie była na urlopie
, pewnie zaraz sie obudzi. Wiec jest lepiej bo moge pospac te 3h pod rzad
nie chce mi się i mi zimno
no i zauważyłam, że upodobał sobie noc do robienia kup, więc przed przewinięciem robie mu masażyk i rowerek, bo już pare razy mnie załatwił, że przebrany przy cycku i torpeda w pampa 
( robie sie bezsilna.... teraz staram sie nei dopuszczac do histeri , jak widze ze sie zaczyna to butelke z woda mu wsadzam popije i jest lepiej ... czytalam gdzies jescze ze stopy zmoczyc w zimnej wodzie... ach...
a jeszcze mam 10 kg nadmiaru
teraz to już zadna pozycja nie straszna, potrafi pić nawet leżąc na moim brzuchu

trochę mamy do szpitala - jakieś 40min do godziny jazdy
Skoro tak boli to chyba musi być już to