|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
|
1 | 1,96% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
|
22 | 43,14% |
| Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
|
5 | 9,80% |
| Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
|
2 | 3,92% |
| Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
|
5 | 9,80% |
| Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
|
16 | 31,37% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Jezu, ale u mnie w nocy przeszła wichura
![]() Zaczęło się od tego, że cały dzień drażniły mnie humory teżeta. Ja robiłam jedzenie, sprzątałam, zrobiłam małe zakupy, pranie itd (on ogarniał kwestie remontowe). Znalazły się jednak jakieś "braki", bo nie kupiłam chleba i zabraknie dla niego żeby sobie zrobił kanapki do pracy. Odparłam, że super się składa, bo akurat wychodząc teraz na siłownię wyrobi się żeby kupić sobie bochenek. Ale obraza na mnie, bo się z nim nie liczę. Potem mnie zgrzało, że w necie oglądał jakieś głupie zestawienie kobiet z cyckami na wierzchu a nie miał czasu żeby wysłuchać co mam mu do powiedzenia. Na pufie obok łóżka walnął swoje brudne skarpety chociaż mówiłam, że ma je wkładać do pralki - więc wrzuciłam mu je do łóżka ![]() Ogólnie same kwestie życia i śmierci Ale od słowa do słowa, jak on kazał mi się zamknąć, to poinformowałam, że takie teksty to może sobie walić do innych, może jego matka nie ma nic przeciwko i może się wynosić spać na kanapie w salonie. Byłam tak roztrzęsiona, że chciałam się odciąć od tej afery i poprosiłam żeby przyjechała moja mama i przenocowała mnie u siebie. Ten jak się skapnął, że czmychnęłam postawił ultimatum, że albo ja wracam albo on się wynosi. Nie miałam ochoty na to przystawać, potrzebowałam ochłonąć więc on też polazł do mamusi Teraz siedzi w robocie do 19.No i aktualnie stoi na tym, że wdg niego "nie ma o czym gadać" i zabierze swoje rzeczy i nas zostawia Rewela. Ja rozumiem spięcia w docieraniu się, ale to już naprawdę gruba przeginka Chyba jeszcze zaraz napiszę esa, że ma się nie wygłupiać i wracać do domu a poza tym się na mnie nie wydzierać, bo się nie dogadamy. Jak Wy to widzicie ?
|
#2132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Wszystkim dzieciaczkom w brzuszkach i tych już "poza" wszystkiego co najlepsze, mnóstwo radości i miłości. Rośnijcie nam Skarby zdrowo
![]() Cytat:
Właściwie to w szpitalu i tak nie chce się jeść. Ta atmosfera, powietrze i stres ściskają żołądek. Jedno co mi się podobało w menu szpitalnym, że było bardzo urozmaicone. W domu tak fajnie i o regularnych porach nie ma szans jeść.Cytat:
fajny kącik, ale taki porządek to chyba rzadkość Faktycznie ciasnawo u Was, a ja myślałam, że ja mam mały pokój Gratulacje dla postępów jakie robi synuś ![]() Cytat:
Cytat:
już miałam pytać, czy nic z tym nie robicie? Dokładnie! szczególnie ten pseudo ciemny zdrowy z dodatkiem karmelu Jaki ładny brzusio Zazdroszczę, że w boczki nic Ci nie idzie. Mi już nad pupą robi się oponka, ale ja noszę dziewczynkę, a Ty chłopczyka stąd ta różnica w wyglądzie
|
||||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan,ja leczę zęby w ciązy
biorę znieczulenie dla ciężarnych, raz też miałam sytuację z ropą,akurat w ciąży zdjęła mi trochę kamienia z zębów, poleciła jakiś płyn do płukania, nie pamiętam nazwy a butelki już nei mam, i maść na receptę śmierdzącą zdechłą rybą ale pomogłostaraliśmy się dośc długo o dziecko, zaczęłam coś podejrzewać mówię tylko nei teraz bo ząb zaczął boleć i powinnam iść do dentysty ![]() panicznie się bałam wizyty, za pierwszym razem(po 8 latach ) narobiłam takiego cyrku, że szkoda gadać![]() Misia, nie musisz odpowiadać byłaś w tym wątku, jaki problem miałaś, długo Wam zeszło?
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Angel dla mnie takie zachowanie jest niepowazne...wydaje mi sie ze to byly pie.rdoly i z 'niczego' powstala wielka afera wlacznie z wyprowadzaniem sie...musicie koniecznie pogadac...nie wiem moze nie jestem w stanie tego pojac bo oboje z mezem jestesmy raczej bezkonfliktowi i nie robimy problemu z braku chleba lub rozrzuconych skarpetek...
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
kurcze a ja sie napalilam na mure napsialam do tego faceta co mial aukcje na all czy jeszcze ma ten wozek bo chce go kupic i mi nie odp ;/ale pogoda brzydka zimno brrrrr
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, pewnie akurat nie siedzi przedkomputerem, weekend jest więc chwilę możesz poczekać
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na prawde kłótnia o głupote i racjeale tak bywa....niestety. Nie wiem jaki ma charakter twój tż ale wersja A: każdy będzie się upierał przy swoim i nikt nie popuści co doprowadzi do jeszcze większych żali i wersja B) ktoś odpuści (możesz być ty ) i jak tż wróci do domu to zrobić słodka minkę że niby wiesz że go uraziłaś ....bla bla bla niec poczuje się męsko ...po czym delikatnie przekręcić to na swoją stronę rozpłakac się i tak nagadać (oczywiście w delikatny sposób )żeby to jemu zrobiło się strasznie źle i żeby zdał sobie sprawe jak cie potraktował Sama nie wiem![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku, sorki ze znowu w polowie, no ale nie daje rady czesciej. Czasami cos podczytam w wolnej chwili ale ze jakos ciezko sie wbic to siedze cicho..
Wszystkim dzieciaczkom z okazji ich swieta zycze samych radosnych dni w brzuszkach i pozniej w ramionach rodzicow Niech nam rosna zdrowo i grzecznie czekaja na wyjscie do terminu ![]() Moje malenstwo dzisiaj bedzie jadlo truskaweczki w prezencie mam nadzieje ze ladnie podziekuje i pokopie troche mamusie
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tamten co znalazlam jest brazowa spacerowka Nowa za 1100 zl, przegladalam all i jeszcze to mi wpadlo w oko tez jest jak nowy, ale w tamtym dokupilabym ta gondole http://tablica.pl/oferta/nowa-gondol...tml#f15ac5d33c
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-06-01 o 11:08 |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sugeruja sie nazwa, bo dziewczyny po kolejnej czesci daly taki tytul jak wkurzalo je juz ze ciagle wpadaja jakies dziewczyny z glupimi pytaniami bo pierwszy tytul byl na zasadzie staraczki-pierwsze objawy ciazy
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- aaaa, oglądaliśmy wczoraj drogówkę, nam się podobał, choć koniec mnie lekko zaskoczył
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Angel... znam takie historie
tzn z autopsji hehe, poczatki mojego zwiazku z mezem tak wygladaly, ze jak mu nie pasilo ze o cos zwrocilam mu uwage i trulam dupe, to twierdzil ze on sie nie bedzie uzeral, pakowal torbe i sie "wynosil" szybko mu to wybilam z glowy, za drugim razem zamknelam drzwi na klucz wiec nie mogl wyjsc, siedzial pod drzwiami a ja sie produkowalam na temat jego zachowan, gadalam gadalam, on udawal ze nie slucha, jak skonczylam, otworzylam drzwi i wypuscilam. wyszedl i wrocil po 10 min wiecej takiej akcji nie odwalil, a jeszcze przepraszal za swoj trudny charakter.wszystko jest do wypracowania, ale wy juz chyba dluzej ze soba jestescie niz ja wtedy z nim bylam bo u nas to byly poczatki, chociaz i tak miesiac pozniej bylam w ciazy nie dawaj sie tylko porozmawiaj z nim, ze takie sprzeczki sa glupie, no i w ogole po co podciagac to do rangi afery miedzynarodowej. jestes madra babka, wiec napewno dasz sobie z nim rade
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekajCytat:
![]() Idę ćwiczyć w las
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#2144 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
mama mnie obudziła telefonem o 10:30 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale buń Cytat:
lepiej już mieć cichą noc, a tak każde rodzicom swoim pewnie opowiedziało o tym Cytat:
![]() Cytat:
a Wy się leczyliście czy samo w końcu zaskoczyło? jak tm, nie zbiłaś teściów? Cytat:
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ja ci może nie pomogę w tej konkretnej sytuacji jak się pogodzić i czyja to była wina i kto ma przeprosić itp ale powiem ci jedno- pod żadnym pozorem nie mieszajcie rodziców do swoich kłótni!!!
co to w ogóle za pomysł żeby się pokłócić i iść do mamy spać jedno i drugie jesteście dorośli i sami macie rozwiązywać swoje problemy a nie mieszać w to rodziców ale dzisiaj pospałam a Wikusia chyba razem ze mną kimała ostro bo rano zawsze mnie wita kopniaczkami a dzisiaj cisza- więc jej zapukałam troszkę i mi odpukała kochana moja ![]() ![]() ![]() wszystkiego dobrego dla naszych słodkich dzieciaczków z okazji ich święta
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz sama nie wiem czy brazowy czy czerwony lepszy ale wymyslilam sobie ze do brazu dokupie rozowa tapicerke a z czerwonym mi sie jakos nie klei
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam dzisiaj 6 miesiąc ciąży ![]() mam pytanie... jaką farbą pomalować łóżeczko ? wiem że nietoksyczną... ale jakie polecacie
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehhh moze nikt nie drapnie to skasuje xD ale nie wiem ktory kolor lepszyeeeee chyba nie to zacytowalam
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
ja zaczęłam 6 miesiąc 3 dni temu i jakoś tak poważniej się z tym czuję znaczy się zaczęłam bardziej czuć powagę sytuacji ![]() wczoraj wytachałam wózek chrześnicy który ma pompowane koła i robiłam nim testy na naszym podwórku tym wózkiem z piankowymi kółkami to bym chyba mojemu dziecku z mózgu zrobiła shake'a rodem z McDonaldsa
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 ja myślałam o czerwonym albo czarnym
bierz brąz
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
witam się sobotnio
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no zobaczymy moze da rade kupic ten brazowy i gondole do tego, kiedys chcialam czerwony, ale chyba braz i rozowa tapicerka ladnie beda wygladac. Chyba, ze nie odp to pomysle nad tym czerwonym. Ok uciekam zajrze moze pozniej, a jak nie to jutro
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 odpisze, teraz długi weekend to pewnie mu nie w głowie internet
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zamieszkaliśmy razem dopiero po ślubie i oczywiście-docieranie się było, dalej są sprzeczki, najczęściej o głupoty. Ale w życiu nam nie przyszło do głowy iść spać do rodziców (chociaż mamy blisko) ani ich w to wciągać. Dorośli ludzie powinni sami załatwiać swoje problemy, tym bardziej,jeśli są tak błahe.U nas zawsze jest kłótnia i godzimy się najczęściej po kilku minutach nie pamiętając już o co poszło. Raz tylko mój mąż poszedł w nocy do auta, posiedział tam godzinkę i wrócił ![]() Także powtórzę-rozmowa, kompromis i wzajemne zrozumienie- to jest klucz do sukcesu.
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w gondoli telepalo. w moim speediem sx na pompowanych kolach i kostce brukowej tez trzeslo mloda jak galareta. jedyne wozki ktore nie trzesa to sa te na paskach. |
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, wygląda na większy niż mój, a ja mam 102 cm Cytat:
Twój tż musi się ogarnąć, bo o ile takie akcje jak jesteście we dwoje to kwestia między Wami, to jak się dziecko pojawia, to bardzo przeżywa takie wyjście taty...
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten Navington,o którym wcześniej myślałam był mega stabilny przez twarde zawieszenie i myślałam,że to dobrze,że będzie mniej trzęsło...ale okazało się,że jest odwrotnie, więc zrezygnowaliśmy. Z drugiej strony te na paskach na mój gust znowu aż za bardzo się bujają ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Ja myślę,że to głównie zależne od budowy ciała. Wyższe osoby z grubszymi kośćmi będą miały więcej w obwodzie niż te "drobnokościste" nawet pomimo mniejszego brzuszka.Także taka uroda
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np wozek ktory bede kupowac niby ma zmieniane z twardego na miekkie, ale ja akurat w to nie wierze. dlatego stwierdzenie ze wozek na pompowanych kolach nie trzesie, dla mnie to bledne myslenie wieksza role odgrywa tu wlasnie zawieszenie, ktore zazwyczaj w tego typu wozkach jest poprostu twarde wiec dzieckiem i tak rzuca na boki. pompowane kola sprawdzaja sie na nierownym i trudnym terenie, chociaz tez niezawsze. dlatego mowie, ze nie trzesie tylko w wozkach na paskach bo one przejmuja ta sile i gondola bujaja. |
|
|
|
|
#2160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam 164 i startowałam z wagą 62,5 więc lekka nadwaga była...ale zawsze byłam z tych lekko tęższych kobiet
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Rewela. Ja rozumiem spięcia w docieraniu się, ale to już naprawdę gruba przeginka
?

Zrobiłam mu trochę porządków 
Gratulacje dla postępów jakie robi synuś 
już miałam pytać, czy nic z tym nie robicie?
zdjęła mi trochę kamienia z zębów, poleciła jakiś płyn do płukania, nie pamiętam nazwy a butelki już nei mam, i maść na receptę śmierdzącą zdechłą rybą