Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 09:42   #1021
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale lecicie, nie było mnie tu od piątku a tu już naskrobane 9 stron niestety nie dam rady tego nadrobić miałam ciężki weekend i jestem załamana, od dwóch nocy nie śpię, w piątek wymacałam sobie na piersi jakąs taką kuleczkę i się tak przestraszyłam, że tylko ryczę i nie śpię, mam takie nerwy, dzisiaj idę do gina niech ona mnie dokładnie zbada i da skierowanie na usg piersi, a nam takiego stracha i takie nerwy, że nie wyrabiam (
10 lat temu też wykryłam taką kuleczkę. Sama się wchłonęła po ok pół roku, nie denerwuj się kochana, wszystko będzie dobrze. Gin na pewno tego nie zlekceważy. Trzymam kciuki
Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:52   #1022
misianka
kosmita jakiś normalnie

Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
..

Tzn co masz na myśli
też mnie to jakoś (nieprzyjemnie) zastanowiło

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:53   #1023
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Dziewczyny ale lecicie, nie było mnie tu od piątku a tu już naskrobane 9 stron niestety nie dam rady tego nadrobić miałam ciężki weekend i jestem załamana, od dwóch nocy nie śpię, w piątek wymacałam sobie na piersi jakąs taką kuleczkę i się tak przestraszyłam, że tylko ryczę i nie śpię, mam takie nerwy, dzisiaj idę do gina niech ona mnie dokładnie zbada i da skierowanie na usg piersi, a nam takiego stracha i takie nerwy, że nie wyrabiam (
Kochana, ja to przezyłam miesiac przed maturą. Nie bój się, bo to może być zwykły włókniak, który albo się wchłonie, albo ebdzie do wyciecia, zeby nie skamieniałm w przyszłości. Idz jak najszybciej do kogos, kto zajmuje sie piersiami i ma dobry sprzet. U mnie taka wizyta kosztuje 150 zł, a w kolejce stałam max 3 h. W razie czego możesz napisac do mnie priv, czy coś. Przezyła biopsję, rpzezyłam operację itd i jak widzisz żyję i nic mi nie jest Grunt to profilaktyka TRzymam kciuki, będzie wszystko git
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:54   #1024
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:

to nie musi być zaraz niewiadomco
szybko leć, choćby dla Twoich nerwów

Stary 2013-06-10, 09:54   #1025
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, lepiej skromnie, ale za swoje
Obiecuję to sobie, że synowa będzie mieć ze mną lepiej jak ze swoją matką, ale no nie wiadomo co się utrafi Na razie syn ma 6 lat niecałe

Tzn co masz na myśli
O to mamy dzieciaczki w tym samym wieku. Mój jest z listopada a twój?

Mam na myśli to, że połowa rodziny mojego byłego męża (kobiety) powiązały się z Irakijczykami a dzieci wyszły takie śniade. No i moja teściowa tylko je uznaje za swoje wnuki. Polaków nie. Raz wynikła tam kłótnia w rodzinie i padło stwierdzenie, że "brudasy"

Cytat:
Ojej kochana Z pewnością to nic wielkiego i jesteś zdrowa jak rybka!!!! Daj znać co i jak bo się zmartwiłam

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:56   #1026
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Kochana, ja to przezyłam miesiac przed maturą. Nie bój się, bo to może być zwykły włókniak, który albo się wchłonie, albo ebdzie do wyciecia, zeby nie skamieniałm w przyszłości. Idz jak najszybciej do kogos, kto zajmuje sie piersiami i ma dobry sprzet. U mnie taka wizyta kosztuje 150 zł, a w kolejce stałam max 3 h. W razie czego możesz napisac do mnie priv, czy coś. Przezyła biopsję, rpzezyłam operację itd i jak widzisz żyję i nic mi nie jest Grunt to profilaktyka TRzymam kciuki, będzie wszystko git
o właśnie!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
...
Mam na myśli to, że połowa rodziny mojego byłego męża (kobiety) powiązały się z Irakijczykami a dzieci wyszły takie śniade. No i moja teściowa tylko je uznaje za swoje wnuki. Polaków nie. Raz wynikła tam kłótnia w rodzinie i padło stwierdzenie, że "brudasy"

...
raz ...
sorry, ale jakoś mi nieprzyjemnie i to bardzo, że Ty tego określenia używałaś w krótkim czasie już 2 razy ...

Stary 2013-06-10, 09:59   #1027
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

No właśnie profilaktyka, ja sobie często sama robię badania żeby właśnie w razie co ... i tak było tym razem no i wymacałam, najgorsze jest to, że moje cynklepki są wielkości śliwek ( nad czym ubolewam od zawsze ) i jeszcze tam coś wymacałam grrrrr, na szczęscie w rodzinie nikt nie miał raka piersi więc tym się pocieszam

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:05   #1028
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
o właśnie!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

raz ...
sorry, ale jakoś mi nieprzyjemnie i to bardzo, że Ty tego określenia używałaś w krótkim czasie już 2 razy ...
Misianko użyłam tego określenia, ponieważ takie padło u nich w rodzinie a że nie dopisałam z jakiego powodu to już moje niedopatrzenie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
No właśnie profilaktyka, ja sobie często sama robię badania żeby właśnie w razie co ... i tak było tym razem no i wymacałam, najgorsze jest to, że moje cynklepki są wielkości śliwek ( nad czym ubolewam od zawsze ) i jeszcze tam coś wymacałam grrrrr, na szczęscie w rodzinie nikt nie miał raka piersi więc tym się pocieszam
Kochana jestem pewna, że to nic złego, może to po prostu powiększony węzeł albo jak padło wyżej włókniak, który się wchłonie... Ale rozumiem, że się martwisz, bo ja też bym dygała

Stary 2013-06-10, 10:06   #1029
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
też mnie to jakoś (nieprzyjemnie) zastanowiło
No właśnie

Cytat:
O to mamy dzieciaczki w tym samym wieku. Mój jest z listopada a twój?

Mój jest 25 październik, Skorpion.

To mi podchodzi pod rasizm, a jestem przeczulona na tym punkcie. Nie umiem przejść obojętnie na takie słowa. Myślę, że to świadczy o człowieku i jego poziomie. Ktoś kto ma takie myślenie zniża się do poziomu teściowej, albo nawet jeszcze niżej. Nie chcę nikogo obrażać, ale to bardzo niemiły epitet, obraźliwy. Świadczy o swego rodzaju prymitywiźmie. Wiem, być może czasem człowiek coś w złości chlapnie niestosownego, ale proszę przemyśl to.
Stary 2013-06-10, 10:11   #1030
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Misianko użyłam tego określenia, ponieważ takie padło u nich w rodzinie a że nie dopisałam z jakiego powodu to już moje niedopatrzenie...
ok
to nie używaj go dalej, bo to na Ciebie wtedy spada odpowiedzialność za użycie określenia i podejrzenie, że to i Twoja opinia/stosunek to innego koloru skóry

Stary 2013-06-10, 10:11   #1031
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez torunska_ksiezniczka Pokaż wiadomość
współczuje ja na szczęście tak nie ma, ani krew mnie nie odrzuca, ani szczepionki, dentysta, staram się regularnie chodzić oddawać krew, chociaz zawsze wychodze z siniakami bo Panie pielęgniarki mają problem z wbiciem się w żyłę, raz w szpitalu siedziałam bitą godzinę a 3 panie stały nade mną by wbić mi wenflon, skończyło się na zawołaniu Pani z oddziału dziecięcego, która wbiła mi się takim małym wenflonikiem oraz na licznych sincach rodem z jakiegoś ćpuńskiego towarzystwa
Do dentysty nie boje się chodzić, od najmłodszych lat tam bywałam (nosiłam aparat), wiec strachu nie było. Krew chciałabym oddać, ale nie oddam - po pierwsze ze strachu,a po drugie mam za małą masę ciała. Nawet uszu nie mam przekutych bo panicznie się boję...
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:12   #1032
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
...
To mi podchodzi pod rasizm, a jestem przeczulona na tym punkcie. Nie umiem przejść obojętnie na takie słowa. ....
mam to samo i to w stopniu niebezpiecznym dla mówiącego takie rzeczy

Stary 2013-06-10, 10:13   #1033
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie

To mi podchodzi pod rasizm, a jestem przeczulona na tym punkcie. Nie umiem przejść obojętnie na takie słowa. Myślę, że to świadczy o człowieku i jego poziomie. Ktoś kto ma takie myślenie zniża się do poziomu teściowej, albo nawet jeszcze niżej. Nie chcę nikogo obrażać, ale to bardzo niemiły epitet, obraźliwy. Świadczy o swego rodzaju prymitywiźmie. Wiem, być może czasem człowiek coś w złości chlapnie niestosownego, ale proszę przemyśl to.
Mój 29 listopad

Ja rasistką nie jestem. Po prostu jakoś z rozpędu napisałam to co usłyszałam z ust mojego męża i nie dopisałam o co chodzi. Dla mnie czy to dziecko polaka czy nawet i afrykańczyka to jedno i to samo, ale nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego komuś liczą się jedn dzieci a drugie są przez to pokrzywdzone i głośno się mówi: nie mów do mnie babciu bo nie jestem twoją babcią... Wg mnie powinno się uznawać każdego wnuka... No ale dobrze, przepraszam.

Stary 2013-06-10, 10:13   #1034
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Cynklepki ?
Nie ma co się martwić za wczasu, u mnie też żadna babka nie miała raka piersi, ale niestety mnie guzka musieli wycinac. [Broń Boże nie straszę czy coś, po prostu dzielę się moim doświadczeniem] Jestem pewna, że to włókniak, więc idź też z takim przeświadczeniem na badanie i nie rób zbędnej dramy, szkoda zdrowia Ja mam teraz blizny, ale i tak uważam, że mam super piersiaki

Jutro mam 4 egzaminyyyyyy, więc zabieram się za powtórkę, w końcu przez tydzień ciężko wszystko przyswajałam szkoda, że pogoda jest tak beznadziejna. Zebrały się czarne chmury i jest tak ciemno, że siedzę przy lampce

btw - wchodzi sobie człowiek na pudelka, żeby się odmóżdżyć a tam taka miła niespodzianka http://www.pudelek.pl/artykul/55873/..._zagra_polaka/ już to gdzieś wcześniej czytałam, ale im częściej tym bardziej nie mogę się doczekać. Uwielbiam tego aktora

Edytowane przez ghana
Czas edycji: 2013-06-10 o 10:14
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:13   #1035
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
ok
to nie używaj go dalej, bo to na Ciebie wtedy spada odpowiedzialność za użycie określenia i podejrzenie, że to i Twoja opinia/stosunek to innego koloru skóry
Już będem grzeczna Obiecuję Daj mi mamo klapsika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 10:14   #1036
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
hej nie przejmuj sie tak nie ma co sobie wkrecac...pewnie to nic powaznego ...trzymam kciuki I daj znac po badaniu

a u mnie dzis obrzydliwa pogoda do pracy zaraz mykam ,a tak mi sie nie chce no I jeszcze nie dostalam tych anty moze dzis dojda...
a swoja nieobecnosc na forum moge tym usprawiedzliwic ze korzystalam z pieknej pogody I opalanka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:15   #1037
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Cynklepki ?
Nie ma co się martwić za wczasu, u mnie też żadna babka nie miała raka piersi, ale niestety mnie guzka musieli wycinac. [Broń Boże nie straszę czy coś, po prostu dzielę się moim doświadczeniem] Jestem pewna, że to włókniak, więc idź też z takim przeświadczeniem na badanie i nie rób zbędnej dramy, szkoda zdrowia Ja mam teraz blizny, ale i tak uważam, że mam super piersiaki

Jutro mam 4 egzaminyyyyyy, więc zabieram się za powtórkę, w końcu przez tydzień ciężko wszystko przyswajałam szkoda, że pogoda jest tak beznadziejna. Zebrały się czarne chmury i jest tak ciemno, że siedzę przy lampce

btw - wchodzi sobie człowiek na pudelka, żeby się odmóżdżyć a tam taka miła niespodzianka http://www.pudelek.pl/artykul/55873/..._zagra_polaka/ już to gdzieś wcześniej czytałam, ale im częściej tym bardziej nie mogę się doczekać. Uwielbiam tego aktora
U mnie tak ciemno było wczoraj. Jak jakaś 21 a nie 11...

Też mam sfatygowane cycorki, ale może ktoś je pokocha tak jak ja ich nie lubię

Stary 2013-06-10, 10:19   #1038
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że rodzice mojego eks byli rewelacyjni - czasem myślę, że tylko to sprawiało, że znosiłam jego humory Nie no, żartuję, ale bardzo mile ich wspominam. Z kolei mama aktualnego chłopaka też jest bardzo miła, nie ma nawyku wtrącania się, ale można z nią porozmawiać też spokojnie.
Ja mam takie odczucie z tatą mojego TŻ, super gość, aż miło, że można w tym domu z kimś normalnie porozmawiać. Za to jego matka... Nic złego jej nie zrobiłam, ale już wyrobiła sobie o mnie jakieś zdanie (na czas matury w ogóle ze sobą nie rozmawialiśmy, bo podobno go demoralizuje i poświęca mi zbyt dużo czasu). Jak to usłyszałam poczułam się, jakbym pochodziła z jakiejś patologicznej rodziny.

Cytat:
Napisane przez Dragonblood Pokaż wiadomość
No właśnie - odległość ma kolosalne znaczenie. Jak się widzi syna i synową raz na przysłowiowy ruski rok, to obciachem by było robić awantury, nawet jak by się chciało.
Moim zdaniem nie ma nic gorszego niż syn, który nie odciął pępowiny. To jest katorga. Widziałam kilka takich przypadków na własne oczy i nawet nie do końca potrafiłabym sklasyfikować takie zachowanie. To ten niby gratis był. I w każdym przypadku kończyło się rozwodem, prędzej czy później. A mamunie były wtedy zadowolone bo synek wrócić do domu, bo "tak jak ci mama ugotuje, to żadna ci nie ugotuje i żadna cię tak nie kocha jak mama".
Jakbym czytała o niej. Co prawda mieszkamy 70km od siebie, ale nie jest to zbyt duża odległość. Czasami aż mnie ponosi, ale nie jestem takim krzykliwym typem i te nieprzyjemności zostawiam dla siebie.
Stary 2013-06-10, 10:23   #1039
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
...głośno się mówi: nie mów do mnie babciu bo nie jestem twoją babcią... ...

jeśli Cięto pocieszy, może kiedyś gorzko pożałuje

moja Mama rozwiodła sięz moim ojcem jak miałam około 3 lat (niereformowalny alkoholik i gnojek), był jedynym dzieckiem swojej matki, a mojej (jakby) babki

po rozwodzie babka postanowiła obrazić się i na mnie (choć jej nikt kontaktów nie zabraniał ze mną, a wręcz przeciwnie - matka z Dziadkami powiedzieli jej nie jeden raz, że będzie mile widziana na wizytach u wnuczki, było nie było jedynej), nigdy nawet nie zadzwoniła, nie napisała, kompletnie zero kotaktu
ja tego jakoś nie odczułam, bo Dziadków ze strony Mamy miałam takich, że kazdemu życzę tylko takich

jak szanowny tatuś raczył zachlać się na śmierć (o czym dowiedziałyśmy się niejako naookoło o osób trzecich), a ja już miałam jakieś 16 lat, to się nagle odezwała. pewnie dlatego, że była stara, chora i sama jak palec (ojciec na szczęście nowej rodziny nie miał nigdy)

no to pojechałam, bo to inne miasto, a pewne tematy nie są na telefon, a to stara kobieta, a ja jednak mam jakieś tam wychowanie
wysłuchałam spokojnie, co miała do powiedzenia i oświadczyłam, że Dziadków to ja miałam jednych i nie zamierzam już nigdy przyjechać ani się kontaktować, bo nie mamy ze sobą nic wspólnego

i tyle ...

może jestem wredna, ale trudno - była dorosła, minęło kilkanaście lat, powinna wiedzieć co robi

Stary 2013-06-10, 10:24   #1040
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie

Ja jestem bardzo nerwowa, tyle, że ze mnie typ zamknięty i nikomu złego słowa nie powiem - tylko wrócę do domu i się wypłaczę. Co prawda ani ona ani ja nie wymieniłyśmy ze sobą żadnych obraźliwych słów i anegdotek, tyle, że ona raczej to robi swoim zachowaniem, albo mówi ironią/bądź pobocznie - nie prosto w twarz. Denerwuje mnie to troch bo uprzedziła się do mnie, jakby nie mogła przeżyć tego, że w życiu jej syna jest druga kobieta..
Stary 2013-06-10, 10:26   #1041
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Już będem grzeczna Obiecuję Daj mi mamo klapsika
a proszszsz

no

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
...
a swoja nieobecnosc na forum moge tym usprawiedzliwic ze korzystalam z pieknej pogody I opalanka

jesteś usprawiedliwiona

Stary 2013-06-10, 10:36   #1042
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:

moja Mama rozwiodła sięz moim ojcem jak miałam około 3 lat (niereformowalny alkoholik i gnojek), był jedynym dzieckiem swojej matki, a mojej (jakby) babki

po rozwodzie babka postanowiła obrazić się i na mnie (choć jej nikt kontaktów nie zabraniał ze mną, a wręcz przeciwnie - matka z Dziadkami powiedzieli jej nie jeden raz, że będzie mile widziana na wizytach u wnuczki, było nie było jedynej), nigdy nawet nie zadzwoniła, nie napisała, kompletnie zero kotaktu
ja tego jakoś nie odczułam, bo Dziadków ze strony Mamy miałam takich, że kazdemu życzę tylko takich

jak szanowny tatuś raczył zachlać się na śmierć (o czym dowiedziałyśmy się niejako naookoło o osób trzecich), a ja już miałam jakieś 16 lat, to się nagle odezwała. pewnie dlatego, że była stara, chora i sama jak palec (ojciec na szczęście nowej rodziny nie miał nigdy)

no to pojechałam, bo to inne miasto, a pewne tematy nie są na telefon, a to stara kobieta, a ja jednak mam jakieś tam wychowanie
wysłuchałam spokojnie, co miała do powiedzenia i oświadczyłam, że Dziadków to ja miałam jednych i nie zamierzam już nigdy przyjechać ani się kontaktować, bo nie mamy ze sobą nic wspólnego

i tyle ...

może jestem wredna, ale trudno - była dorosła, minęło kilkanaście lat, powinna wiedzieć co robi
Wg mnie zrobiłaś bardzo dobrze, również tak samo bym postąpiła.
U mnie np nie jeden raz była taka akcja, że szłam z synkiem ulicą i szła ona. Mój maluch do niej cześć babciu a ta nawet nie odpowiedziała mu. Udaje, że nie widzi i nie zna. A z kolei mój synek pytał: mamo dlaczego babcia się do mnie nie odzywa? i weź tu takiemu wytłumacz. Z czasem jak podrósł sam stwierdził, że on osobie takiej się kłaniać nie będzie i kiedyś jej też będzie smutno. Nie podejrzewałam, że mój urwis czasem jest taki dorosły

Cytat:
a proszszsz

no
MMMMMMMMM rozpieszczasz mnieeeeeeee
To ja już siedzę cicho w odczuciu spełnienia

Stary 2013-06-10, 10:52   #1043
kas_fiuka
Raczkowanie

Cytat:

i tyle ...

Nic bardziej mnie na tym świecie nie denerwuje niż to, że w takich "kłótniach" rodzinnych zawsze najbardziej poszkodowane jest dziecko. A po latach NAGLE następuje wielkie nawrócenie starszego pokolenia, które przyznaje się do błędu. Wtedy młodsze pokolenie ma być wspaniałomyślne i wyrozumiałe. Oczekuje się, że po jednej rozmowie, która "wszystko" wyjaśnia, lata zaniedbania i odrzucenia odejdą w niepamięć, a rodzina będzie jak z obrazka.
Co jak co, ale ja uważam, że to starsze pokolenia powinny wiedzieć jak się zachować, jak wielką wartością jest rodzina i uczyć tego dzieci.

Obudziłam się z katarem i kiepskim samopoczuciem. :/ Muszę obciąć paznokcie bo są za długie (NIGDY W ŻYCIU NIE MIAŁAM ZA DŁUGICH PAZNOCKI! ) Pogoda ponura i wcale nie zachęca do pracy...
Wczoraj zrobiłam moje pierwsze w życiu naleśniki! Czuje się jak prawdziwy master chef!
kas_fiuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 10:52   #1044
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Mój 29 listopad

Ja rasistką nie jestem. Po prostu jakoś z rozpędu napisałam to co usłyszałam z ust mojego męża i nie dopisałam o co chodzi. Dla mnie czy to dziecko polaka czy nawet i afrykańczyka to jedno i to samo, ale nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego komuś liczą się jedn dzieci a drugie są przez to pokrzywdzone i głośno się mówi: nie mów do mnie babciu bo nie jestem twoją babcią... Wg mnie powinno się uznawać każdego wnuka... No ale dobrze, przepraszam.
Pocieszę Cię, że znam podobne przypadki. Moja rada, nie przejmować się, iść własną ścieżką. Ktoś taki nie zasługuje na bycie Waszą rodziną, teściową, mamą, babcią. Czy jest Ci do czegoś potrzebny? Nic na siłę. Być w zgodzie z samym sobą, dobrym dla innych, a osądzi sąd ostateczny

Cytat:

i tyle ...

Chyba jesteśmy bratnimi duszami. Moja mama rozwiodła się jak miałam 6 lat. Ojca zjadł rak, jak miałam 13. Oczywiście może pożyłby dłużej, gdyby się dobrze prowadził, a nie przepijał całą wypłatę, a potem rentę i przepalał. Do tego czasu zdążył mnie skrzywić psychicznie, wypaczyć obraz rodziny, a mojej mamie zafundować nerwicę i generalnie zniszczyć życie

Z babcią nie mam źle, żyje do dzisiaj. Mamy dobry kontakt, jest lepsza od niego.

Ja jestem zdania, że trzeba wybaczać, oczywiście rozumiem, że nie można udawać, że wszystko jest ok, ale ja bym się nie wyparła. Dla własnego sumienia. Wiem, bredzę, ale jestem głęboko wierzącą osobą i uważam, że ofiarowanie pomocy, dobroci tym bardziej wbrew powodom wzbogaca nas. Gorzej, jeśli to osoba, która zechce zniszczyć Twoje życie, wtedy bym wprowadziła taktykę: "ja Ciebie kocham i szanuję, ale w odległości 100 km"

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo nerwowa, tyle, że ze mnie typ zamknięty i nikomu złego słowa nie powiem - tylko wrócę do domu i się wypłaczę. Co prawda ani ona ani ja nie wymieniłyśmy ze sobą żadnych obraźliwych słów i anegdotek, tyle, że ona raczej to robi swoim zachowaniem, albo mówi ironią/bądź pobocznie - nie prosto w twarz. Denerwuje mnie to troch bo uprzedziła się do mnie, jakby nie mogła przeżyć tego, że w życiu jej syna jest druga kobieta..
Wg mnie powinnaś się zachowywać, jakby wszystko było ok. Uśmiechać, być życzliwą i dalej mówić Dzień Dobry, żeby potem nie było, że nie powiedziałaś, przejdzie jej, jak zobaczy, że się brzydko zachowuje i poczuje głupio, najlepiej zawstydzić pokazując życzliwość
Stary 2013-06-10, 10:56   #1045
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Wg mnie powinnaś się zachowywać, jakby wszystko było ok. Uśmiechać, być życzliwą i dalej mówić Dzień Dobry, żeby potem nie było, że nie powiedziałaś, przejdzie jej, jak zobaczy, że się brzydko zachowuje i poczuje głupio, najlepiej zawstydzić pokazując życzliwość
No tak się zachowuję, z resztą nie mogłabym przyjść do kogoś domu i zachowywać się tam bezczelnie, nie tak mnie rodzice wychowali..
Stary 2013-06-10, 10:59   #1046
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas_fiuka Pokaż wiadomość

Nic bardziej mnie na tym świecie nie denerwuje niż to, że w takich "kłótniach" rodzinnych zawsze najbardziej poszkodowane jest dziecko. A po latach NAGLE następuje wielkie nawrócenie starszego pokolenia, które przyznaje się do błędu. Wtedy młodsze pokolenie ma być wspaniałomyślne i wyrozumiałe. Oczekuje się, że po jednej rozmowie, która "wszystko" wyjaśnia, lata zaniedbania i odrzucenia odejdą w niepamięć, a rodzina będzie jak z obrazka.
Co jak co, ale ja uważam, że to starsze pokolenia powinny wiedzieć jak się zachować, jak wielką wartością jest rodzina i uczyć tego dzieci.

Obudziłam się z katarem i kiepskim samopoczuciem. :/ Muszę obciąć paznokcie bo są za długie (NIGDY W ŻYCIU NIE MIAŁAM ZA DŁUGICH PAZNOCKI! ) Pogoda ponura i wcale nie zachęca do pracy...
Wczoraj zrobiłam moje pierwsze w życiu naleśniki! Czuje się jak prawdziwy master chef!
Święte słowa!!!!!!! Piona!!!!
I oklaski za naleśniki A z czym robiłaś?

Cytat:
Pocieszę Cię, że znam podobne przypadki. Moja rada, nie przejmować się, iść własną ścieżką. Ktoś taki nie zasługuje na bycie Waszą rodziną, teściową, mamą, babcią. Czy jest Ci do czegoś potrzebny? Nic na siłę. Być w zgodzie z samym sobą, dobrym dla innych, a osądzi sąd ostateczny
Dlatego już ponad 3 lata nie mamy ze sobą kontaktu i bardzo się cieszę. Ja mam mniej nerwów i sobie wiodę spokojne w miarę życie. Z nas dwojga (w sensie ja i były mąż) to na rozwodzie zdecydowanie ja zyskałam i każdy mi to mówi

Stary 2013-06-10, 11:28   #1047
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:

....

Ja jestem zdania, że trzeba wybaczać, oczywiście rozumiem, że nie można udawać, że wszystko jest ok, ale ja bym się nie wyparła. Dla własnego sumienia. Wiem, bredzę, ale jestem głęboko wierzącą osobą i uważam, że ofiarowanie pomocy, dobroci tym bardziej wbrew powodom wzbogaca nas. Gorzej, jeśli to osoba, która zechce zniszczyć Twoje życie, wtedy bym wprowadziła taktykę: "ja Ciebie kocham i szanuję, ale w odległości 100 km"

...
nie bredzisz, rozumiem, ja nie jestem wierząca, choć mam kłonność o wybaczania i to niestety zbyt dużą, ale mi powoli przechodzi, pracuję nad tym

ja tego nie zrobiłam po złości, tylko z rozsądku i zwykłej uczciwości ze sobą i z nią - po prostu nie mam z nią nic wspólnego, nie jest da mnie nikim bliskim, a motywacja (że się przestraszyła, że jest stara i samotna) była aż nadto czytelna)
a to że od razu mi oferowała przepisanie mieszkania - tym bardziej mnie utwierdziło, takie kupowanie mnie

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2013-06-10 o 11:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 12:44   #1048
torunska_ksiezniczka
Rozeznanie

a kto ma miękkie serce musi mieć bardzo twardą d...... szkoda że ludzie którzy chcą komuś pomagać, są życzliwi zostają delikatnie rzecz biorąc wyr......... bez wazeliny

wracając do Dafa :P kulka niebieska do kitu, byłam na szybkim spacerze i pod pachą meeeeega plamy, upocona wręcz jak świnka, jedyne co to czuć zapach dafa a nie potu
torunska_ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 12:57   #1049
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Byłam na takim zabiegu na pozbycie się blizny.
Powiem tak, po pierwsze boli. Uczucie identyczne jakby Ci głęboko w skórę igłę wbijali, robi się to bardzo szybko dlatego spokojnie można przetrwać ten ból. Niestety problemy są dopiero później. Ja pozbywałam się blizny na twarzy, po zabiegu przez jakiś miesiąc, to miejsce się paprze, leci ropa, robią się strupki. Ale najgorsze jest , że ogólnie efekt możesz dopiero stwierdzić po nie wiem, 6- 10 miesiącach ! Dlatego już wolę pobawić się tym dermarollerem, niech sobie niewiele robi, aby robił cokolwiek
Zresztą wiele osób jest z niego bardzo zadowolonych więc się nawet nie zastanawiam.
A i co jeszcze ciekawe, to dermatolog robiący zabieg usuwania blizny może Ci wypisać receptę na kolagen (ja musiałam go zamawiać imiennie w aptece, było to już z 5-6 lat temu) mały słoiczek kosztował jak dobrze pamiętam 260 zł ?

Morał jeszcze taki, że nie ma możliwości, że 1 zabieg pomoże na tyle, żeby więcej ich nie robić. Każdy dermatolog powie, że potrzeba ich zrobić 5 lub więcej..
No i znów kwestia, gdzie są/ jest blizna? Jeśli na twarzy to przechlapane, bo smarujesz czymś przyspieszającym gojenie, powinnaś zabezpieczać filtrami, na których żaden makijaż się nie utrzyma itp, itd.

Okropnie wspominam ten czas....

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Kurcze, a co to jest? Masz rację,że nawet nie miałam przyjemności
No ale skoro chce się pozbyć to pewnie nie była zadowolona?

Przykro mi, że takie "efekty" zauwayzłas Na stronie "mojego gabinetu" pisze, że wystarczą 1- 3 zabiegi. Chodzi konkretnie o laser fraxel repair. Pisze, też że nakładane jest znieczulenie i skóra goi się 2- 3 dni po zabiegu... Bardzo drogi ten kolagen... Juz sama nie wiem... kwas niewiele daje Akurat w moim przypadku głównie na czole, gdzie mam grzywkę
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 13:05   #1050
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez torunska_ksiezniczka Pokaż wiadomość
a kto ma miękkie serce musi mieć bardzo twardą d...... szkoda że ludzie którzy chcą komuś pomagać, są życzliwi zostają delikatnie rzecz biorąc wyr......... bez wazeliny

wracając do Dafa :P kulka niebieska do kitu, byłam na szybkim spacerze i pod pachą meeeeega plamy, upocona wręcz jak świnka, jedyne co to czuć zapach dafa a nie potu
Cóż...życie...

Mam te same odczucia, niestety. Nie pocę się nadmiernie, ale użyłam już 2 razy niebieskiej kulki i zawiodła za każdym razem. Zapach świeżości pozostaje długo intensywny, to na plus, bakterie się nie rozwijają, bo nie przebija zapach potu, ale koszulki miałam mokre i do tego deo zostawia biały nalot na skórze, który muszę usunąć, zanim założę bluzkę.

Ja generalnie nie używam w ogóle antyperspirantów, dopiero testowanie zmusiło mnie do tego. Długo szukałam skutecznego deo bez soli aluminium i jak już znalazłam, to zostało wycofane z produkcji Chroniło genialnie przed przykrym zapachem, producent nie obiecywał, że uchroni przed poceniem, bo pocenie w końcu jest zdrowe, ale mimo wszystko mam wrażenie, że coś pod tym względem robiło i to lepiej od Dove.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości